The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2015, 15:07
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Napastnicy; Paweł Brożek, Ubiparip, T. Zając, Michał Mak, Kamiński
dziękuję za poprawę humoru na następne kilka dni
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.04.2015, 16:37
Myślałem,że to ja piszę posty bez sensu a tu niespodzianka Nie chce zaśmiecać tylko jednym zdaniem, więc może by tak Spas Delev ? już kiedyś był wałkowany jego temat wielokrotnie.Obecnie kończy mu się umowa w czerwcu napastnik jest nam potrzebny także może jego ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 30.04.2015, 16:51
Po sezonie pożegnałbym: Buchalika, Dudke, Boguskiego, Jankowskiego, Gargułe, Stępińskiego
Barrientos przedłużyc na rok dać szanse
Miśkiewicz przedłużyc, Bieszczad przedłużyc
Głowacki przedłużyc jeśli zechce
Guzmics przedłużyc
Stjepanović przedłużyc
Uryga wypożyczenie
Czekaj wypożyczenie
Żemło przedłużyć
Stlić przedłużyc jeśli się zgodzi
Cywka zaproponowac kontrakt
Bangura zaproponowac na pół roku
Zająca i Kamińskiego sciągnąć z wypożyczenia
Spróbowałbym zakontraktować Ubiparipa może wypali
może tego Majewskiego z Zawiszy
może braci Mak
Buras przesunąć do 1 zespołu

I oto co wychodzi na następny sezon( optymistycznie)

Bramkarze; Miskiewicz, Bieszczad, Zajac

Obrońcy; Jović, Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok, Żemło, Witek, Bierzało

Pomocnicy; Sarki, Guerrier, Stilic, Majewski, Bangura, Cywka, Barrientos, Stjepanovic, Mateusz Mak, Buras, Kuczak

Napastnicy; Paweł Brożek, Ubiparip, T. Zając, Michał Mak, Kamiński

A na te transfery to wykładasz gotówkę z własnej kieszeni, czy pożyczysz z FM ze swojego budżetu?
Zresztą proponuje zejść na ziemię. Kogo Ty chcesz sprowadzać.. Ubiparipa? Gość który albo jest kontuzjowany albo prezentuje się tak słabo, że głowa boli. On strzelił mniej bramek niż Boguski.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.04.2015, 17:00
Ja napisałem, że spróbowałbym rozumiesz co tz Podaj mi przykład jakiegoś napastnika którego możemy zakontraktować no słucham
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.04.2015, 17:02
Starzyński podpisał ten kontrakt w Ruchu? Pasowałby do nas idealnie, za pensję Garguły.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.04.2015, 17:07
Poza tym czemu ja mam wykładać pieniadze z własnej kieszeni skoro nie jestem właścicielem? Gdybym takim był moje pierwsze ruchy kadrowe wyglądały by następująco: Rozwiązanie kontraktów Natychmiastowe!!! z; Buchalikiem, Boguskim, Jankowskim. Wolna ręka Uryga, Czekaj, a jak nie to rezerwy...Spróbowałbym sciągnać zawodników lepszych niż dotychczas...
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 30.04.2015, 17:41
Poza tym czemu ja mam wykładać pieniadze z własnej kieszeni skoro nie jestem właścicielem? Gdybym takim był moje pierwsze ruchy kadrowe wyglądały by następująco: Rozwiązanie kontraktów Natychmiastowe!!! z; Buchalikiem, Boguskim, Jankowskim. Wolna ręka Uryga, Czekaj, a jak nie to rezerwy...Spróbowałbym sciągnać zawodników lepszych niż dotychczas...
pytanie czy miałbyś za co
Odpowiedz cytując
Benan
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.05.2015, 07:18
Ja napisałem, że spróbowałbym rozumiesz co tz Podaj mi przykład jakiegoś napastnika którego możemy zakontraktować no słucham
W niższych ligach jest dość dobrych polskich napastników, m.in. Goncerz z GKS. Katowice już nic w tym sezonie nie ugrają, a sam zawodnik jest z Krakowa. To powinien być kierunek przy przyszłych transferach, a nie znowu talenty z szeroko rozumianej Jugosławii.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.05.2015, 08:27
Benan napisał(a):Wyświetl post
W niższych ligach jest dość dobrych polskich napastników, m.in. Goncerz z GKS. Katowice już nic w tym sezonie nie ugrają, a sam zawodnik jest z Krakowa. To powinien być kierunek przy przyszłych transferach, a nie znowu talenty z szeroko rozumianej Jugosławii.
Upadliscie z tym kopaczem na twarz czy co
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.05.2015, 08:44
Hmm...
Goncerz.

Przez chwil pomyślałem ze może byc młody, potem właczyłem 90 minut.
I sobie tak pomyślałem że może jednak warto pomyśleć. Chłop ma 27 lat czyli tyle ile w potrzebuje polski ligowiec by dojrzeć. Szkoda tylko ze jego pozycja to napastnik. Bo w Polsce dojrzewaja wszyscy po za napastnikami;/
No ale spróbować można jak już będziemy szli w kierunku Odry W.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 01.05.2015, 12:45
a mówi Ci coś takie nazwisko jak Piątkowski? On przypominam jeszcze niedawno strzelał dla Dolcanu i wcale nie miał więcej bramek niż aktualny lider klasyfikacji strzelców 1 Ligi Goncerz... Goncerz wydaje się być bardzo przyzwoitym, skutecznym jeszcze w miarę młodym i przede wszystkim TANIM napastnikiem. No i sympatyzuje z Moskalem. Brać!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.05.2015, 13:29
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
a mówi Ci coś takie nazwisko jak Piątkowski? On przypominam jeszcze niedawno strzelał dla Dolcanu i wcale nie miał więcej bramek niż aktualny lider klasyfikacji strzelców 1 Ligi Goncerz... Goncerz wydaje się być bardzo przyzwoitym, skutecznym jeszcze w miarę młodym i przede wszystkim TANIM napastnikiem. No i sympatyzuje z Moskalem. Brać!
Jeśli obejrzałeś tego grajka w jakichś meczach i wiesz co i o kim piszesz to ok.
A jak nie to przypomnę Ci innego kanoniera z 1 ligi Zjawińskiego. Przez prawie cały sezon co poniedziałek/wtorek pękałem ze śmiechu jak żydy z pracy wieszały psy na królu strzelców 1 ligi..
Uczciwie mówię, że nie chce mi się oglądać 1 ligi i nie wiem co on (Goncerz) gra i jakie ma plusy i minusy.
Ostatnio edytowane przez arti : 01.05.2015 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 01.05.2015, 22:49
arti napisał(a):Wyświetl post
Jeśli obejrzałeś tego grajka w jakichś meczach i wiesz co i o kim piszesz to ok.
A jak nie to przypomnę Ci innego kanoniera z 1 ligi Zjawińskiego. Przez prawie cały sezon co poniedziałek/wtorek pękałem ze śmiechu jak żydy z pracy wieszały psy na królu strzelców 1 ligi..
Uczciwie mówię, że nie chce mi się oglądać 1 ligi i nie wiem co on (Goncerz) gra i jakie ma plusy i minusy.
nie jestem jego adwokatem, ale tu masz wszystkie bramki Goncerza z 2014 roku https://www.youtube.com/watch?v=QeqXsV68cag
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.05.2015, 23:22
Nie wygląda na kalekę. Wypożyczyć na rok z opcją transferu definitywnego zawsze można.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.05.2015, 23:25
W naszej obecnej sytuacj nie pogardziłbym Goncerzem. Może nie jest wielkim młodym talentem ale wygląda na napastnika,a nie pół-napastnika jak Jankowski czy Boguski. Póki co mamy tylko Brożka i nikogo więcej.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.05.2015, 03:11
gorszy od Stępińskiego na pewno nie będzie, a zarabiać może mniej
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 02.05.2015, 06:42
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Nie wygląda na kalekę. Wypożyczyć na rok z opcją transferu definitywnego zawsze można.
Raczej GKS Katowice się nie zgodzi, Goncerz ma kontrakt do czerwca 2016
Trzeba byłoby za niego teraz troszkę zapłacić a wiemy jaka jest sytuacja, choć dużo wskazuje że Goncerz przyjdzie do nas
Ostatnio edytowane przez fansorina : 02.05.2015 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.05.2015, 06:51
A mnie wkurza podejście do sprawy, że to człowiek Moskala. Jakby trenerem Wisły został Ojrzyński to byśmy mieli w ataku Korzyma, a jak Okuka to Svitlicę (mieliśmy).
Ja osobiście uważam, że nasz szeroko rozumiany skauting nie robi złej roboty, skoro potrafiliśmy wyhaczyć taką perełkę jak Guerier z drugiego końca globu, jak Stilić, który był w trudnym momencie swojej kariery i udało się go namówić do gry w Wiśle; jak Rysiek Guzmics... może nie ma się co przypalać, że Goncerz to dla nas jedyna opcja. Pół światu tego kwiatu tylko trzeba podnieść głowę do góry i zacząć dostrzegać opcje.
Co do samego Goncerza to ja jestem powściągliwy w biciu pokłonów. Dla trzech czwartych grajków przeskok z I ligi na naszej fenomenalnej ekstraklasy to zbyt dużo. Statystyki z I ligi nie są więc miarodajne. Nie każdy jest Grzegorzem Piechną.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.05.2015, 06:53
Zająca ... sciągnąć z wypożyczenia
W tym sezonie zagrał 4 mecze w barwach Chrobrego i to by było na tyle... nie wiadomo czy jeszcze zagra do końca sezonu.
Wczoraj był mecz Chrobrego z GieKSą i szczerze mówiąc nieźle wyglądał Goncerz... Kościelniak zszedł w 12 minucie i miejmy nadzieję, że nie podzieli losu Zająca.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.05.2015, 08:10
arti napisał(a):Wyświetl post
Napiszę to samo co wcześniej do innego kolegi - Mateusz Piątkowski z Dolcanu przyszedł 1 rok wcześniej co Zjawiński do ekstraklasy z I ligi i gra bardzo dobrze. Gdyby nie to że nie chce przedłużyć kontraktu z Jagiellonią i został karnie przesunięty do rezerw, byłby pewnie liderem strzelców. Nie ma więc reguł.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 02.05.2015 o godz. 08:13.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Stary 03.05.2015, 11:04
Bangura nie zostanie naszym piłkarzem.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lkarzem_wisly/
Odpowiedz cytując
piotrband
Member

Od: 11.2013

Stary 03.05.2015, 12:26
i bardzo dobrze mamy już dużo piłkarzy z poza unii jak już brać kolejnego to kogoś wybitnie uzdolnionego
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.05.2015, 15:52
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Napiszę to samo co wcześniej do innego kolegi - Mateusz Piątkowski z Dolcanu przyszedł 1 rok wcześniej co Zjawiński do ekstraklasy z I ligi i gra bardzo dobrze. Gdyby nie to że nie chce przedłużyć kontraktu z Jagiellonią i został karnie przesunięty do rezerw, byłby pewnie liderem strzelców. Nie ma więc reguł.
Dokładnie to samo miałem na myśli.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.05.2015, 16:38
Ciekawe, czy Bangura został odesłany bo:
1) po prostu jest cienki jak wąż
2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.05.2015, 16:46
Bangurze zaszkodziłą strzelona bramka , ilu to już grajków byo, którzy wypadali bardzo dobrze w sparingacj, strzelali po 2 bramki , po czym podziekoano im za grę. Po kiego grzyba bawiono się nim rehabilitacją, po czym gdy zagrał pierwszy sparing, strzelił bramkę, kopnieto w tyłęk.
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 03.05.2015, 16:48
gypsy napisał(a):Wyświetl post
2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę
4) Mają lepszego na oku
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.05.2015, 16:52
2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę
Oby dwa ostatnie
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Stary 03.05.2015, 17:00
Nie jest to poważne zachowanie, no ale można się było tego spodziewać po naszym klubie. Wisła i Bangura stracili dwa miesiące. Lepiej niech pan Cupiał nie robi transferów do klubu
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.05.2015, 17:04
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Bangurze zaszkodziłą strzelona bramka , ilu to już grajków byo, którzy wypadali bardzo dobrze w sparingacj, strzelali po 2 bramki , po czym podziekoano im za grę. Po kiego grzyba bawiono się nim rehabilitacją, po czym gdy zagrał pierwszy sparing, strzelił bramkę, kopnieto w tyłęk.
Boguski w tym sparingu też zdobył bramkę, Stępiński dwie, nawet Witek się załapał a jaką role odgrywają w zespole raczej nie trzeba przypominać.
Może Moskal go odstrzelił, a jak wiemy nie on był trenerem w momencie kiedy gościa na rehabilitacje zapraszano.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 03.05.2015, 17:06
2) Stilić zostanie
3) bierzemy Cywkę
sl@y napisał(a):Wyświetl post
4) Mają lepszego na oku
5) Zapytali się ile chciałby zarabiać.

Tak poważnie, to - mam nadzieję - że chodzi o to, że chodzi o względy zdrowotne, tzn. rehabilitacja nie przebiegała zadowalająco, a nie po kilku miesiącach stwierdzili, że nie potrafi grać w piłkę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów