|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czy Stilic mial jedno zagranie dzis dobre? Jedno? Bo z trybun nie widzialem zadnego, może ktoś mnie oświeci. Wisła to dziś Głowa, Jović, Murzyn na boku i 8 przypadkowych koszulek, nie wygrać z tak słabym Śląskiem to wstyd. W rundzie finałowej ogrywałbym młodych, z tym terminarzem szanse na puchary są iluzoryczne. Żal, żal, żal tego meczu straszliwie.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
W przekroju sezonu Stilić zdecydowanie na plus. A że nie wychodzi mu 40% spotkań... Cóż zawsze tak było, to część jego piłkarskiej charakterystyki. I mimo wszystko należy się cieszyć, że tu jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Brakło Donaldowego farta i wynik jest taki, na jaki zasłużyliśmy - frajerskie 0:1. Tego się obawiałem przed meczem i niestety to dostałem. Boguski out, Barrietosowi dać się ograć w rezerwach (widać potencjał ale i brak precyzji) i nie pozwolić Brożkowi chorować - może i nie miał formy, ale Brożek bez formy to i tak kilkanaście klas wyżej niż Rafał... Stilić już w krainie wielkiej, chińskiej/indyjskiej/arabskiej kasy więc i grać nie ma po co, Burlidze kolejny raz odcięło prąd w stresowej sytuacji, Śląsk miał farta (na którego jednak zasłużył I połową)... jedyne co mnie bardzo cieszy to Jović - od kiedy gra na PO to jego stroną nie poszła ŻADNA bramkowa akcja, żadna groźna akcja i czy w ogóle jakakolwiek akcja? Czyści aż miło, mając jeszcze Guerriera na swojej stronie robi się na prawdę ciekawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=qRsC5QjqZbM skrót meczu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jedynym plusem tego meczu jest to, że jest wiosenny wyjazd do Gdańska.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
drugi sezon z rzedu frajersko nie zajmujemy 4 miejsca,tracimy wazne punkty ktore na koniec sezonu beda iały znaczenie. no i oczywiscie 4 mecze na wyjezdzie.
i jeszcze jedno. oprocz Braci z Wrocławia zadnego hitu przy Reymonta. n wyjazd do Legii,Lecha,Jagielloni....
Ostatnio edytowane przez daniello1987 : 30.04.2015 o godz. 01:26.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jak to jest walka o puchary to ja jestem...
Pewnie będziemy się grać o 5 miejsce i broń Boże nic więcej, szkoda. Na poprawę humoru pozostaje książka Migi... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
31 kolejka
Wisła Kraków – Górnik Zabrze, 9 maja, godz. 20.30 33 kolejka Wisła Kraków - Pogoń Szczecin, 20 maja, godz. 20.30 36 kolejka Wisła Kraków – Śląsk Wrocław, 3 czerwca, godz. 20.30 Wiedziałem, po prostu wiedziałem, ze wszystkie mecze znowu beda o 20:30. Ani jednego meczu o 18 nie dali. No to z mojej strony do zobaczenia na R22.... w przyszłym sezonie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A to przenocowac w Krakowie nie wolno?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chujowa gra, chujowy wynik i do kompletu chujowy terminarz.
Za to co wczoraj odstawili należy im się głośne - wypierdalać!
Ostatnio edytowane przez Coglin : 30.04.2015 o godz. 06:12.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Za mecz ze Śląskiem można tylko pochwalić znowu Guerriera, reszcie nawet się nie chciało, a do tego Burliga faulujący debilnie jak sprzed kilku sezonów. Barrientos...
Jako że się utrzymaliśmy, bo na grę w pucharach nie liczę, licencja i te sprawy. Jestem za tym żebyśmy byli jak prawdziwie ekstraklasowy klub i odsunęli od składu tego człapaka Stilicia i pozostałych których już w lipcu nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Mistrze marketingu. Ale co tam ![]() ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Realnie patrząc Wisła na ten czas ma potencjał na miejsca 3-6. Wk…..my się na Brożka Stilića, ale żaden zawodnik nie ma dobrego całego sezonu. W tym momencie jest czas, żeby siedli na ławie i żeby wyszli zmiennicy których fizycznie nie mamy.
Potrzeba kasy, kasy i jeszcze raz kasy. Czy realne są puchar dla mnie jest na to szansa około 50%. Czy realna jest grupa bez porządnych wzmocnień 20% szans. Patrząc z czysto sportowego punktu widzenia taki układ meczów jaki mamy wcale nie jest zły. Śląsk, Pogoń, Górnik są u nas w naszym zasięgu. Lechia i Jaga na wyjeździe na remis tez jest szansa. A prawdopodobnie i Lech i Legia czy u nas czy na wyjeździe byłoby w plecy. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dramatyzujecie z tym kalendarzem. Realnie walczymy ze Śląskiem o 4 miejsce i mamy go u siebie. Legia i Lech na wyjazdach ale przecież i tak byśmy ich nie przegonili. Marketingowo może i chujowy kalendarz ale sportowo obleci. Na wyjazdach (Legia, Lech) można w.......ić bo i Śląsk w.......i ( czy tam czy u siebie) a trzeba wygrywać na swoim stadionie. To nie czasy kiedy wynik z Pogonią, Górnikiem czy Śląskiem był z góry wiadomy przed meczem - na dzień dzisiejszy lepiej grać z nimi na R22. Już ktoś wyżej napisał, że z Legią, Lechem i Jagą więcej uzbieraliśmy na wyjazdach niż w Krakowie.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 30.04.2015 o godz. 07:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Boguski to nie jest napastnik. Teraz gdzie mu się najlepiej gra to chyba w środku pomocy. Jedyny plus jest jego taki, że wraca się i rzeczywiście walczy o piłkę. Ja wiele razy pisałem o tym. Brożek jest taki jaki jest, ale zdobył te 14 bramek co jest naprawdę niezłym wynikiem. Niestety na ten moment nie mamy innego, klasycznego snajpera. Po raz kolejny Stilić przechodzi obok meczu. On kariery nigdzie nie zrobi. Stoi cały mecz. Nie widać w nim w....ienia i zaangażowania. Spaceruje przez 90 minut, ale to niestety jest za mało. Dostanie przysłowiowego ''plastra'' i jest po nim.
Chyba Moskal przesadził z tymi eksperymentami. Niestety Burliga nie jest i nigdy nie był lewym obrońcą. Czas poświęcić jednego z nich, bo dalsze takie granie moim zdaniem jest pozbawione sensu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie ma co płakać, przegrana musiała przyjść, jak się nie wykorzystuje swoich sytuacji to trudno potem o dobry wynik. Trzeba się spiąć na te 7 meczów . Mamy u siebie marketingowo słabych przeciwnków, ale to właśnie w meczach u siebie mamy szansy uzbierać tyle punktów , które pozwolą nam zająć te upragnione czwarte miejsce. Oczywiście decydujący będzie mecz ze Sląskiem . Więc nie ma co narzekać tylko przyjść na mecz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wy dalej z tymi pucharami ? Na poważnie ? Z taką grą, z takim składem chcecie się mierzyć w kwal. do LE, jechać gdzieś do Kazachstanu i prawdopodobnie dostać wpi.erdol ?
Ja wiem, tabela płaska, jeden mecz może decydować o tym kto zagra w pucharach, ale na prawdę tego chcecie ? Rozumiem jakbyśmy grali na prawdę fajną piłkę, wygrywali, była jako taka powtarzalność. Ale w takim momencie ? Już pomijam fakt, że znów przygotowania do sezonu trzeba by było wcześniej zacząć co pewnie w perspektywie czasowej odbiłoby się na formie w lidze. Już pomijając fakt jak będzie wyglądać nasza kadra w przyszłym sezonie i ewentualnymch osłabień (Stilic, Głowa) - na prawdę, niech się Pogoń czy inna Jagiellonia kompromitują. Uporządkujmy najpierw wszystkie sprawy na swoim podwórku a później się bawmy w podbijanie Europy* *odnosi się to do sytuacji bieżącej. Nie twierdzę, że jak np. wygralibyśmy następne 7 meczów, grali efektywnie i efektownie to można próbować, w obecnej sytuacji jest to bezsensowne.
Ostatnio edytowane przez Krav : 30.04.2015 o godz. 08:26.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jakie krwa puchary?
Puchary kosztują. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To dalej grajmy o środek tabeli po co nam mistrzostwo ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Stilic i Stilic. Kazdy przegrany badz zremisowany mecz pretensje czemu Stilic nam go nie wygrał. Chlop i tak grał bardzo długo w dobrej formie. Pokazcie mi zawodnika co cały sezon robi taka robote.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Zgadzam się. Gaszyński mówi, że gramy a puchary ale sam nie wiem czy zawodnicy nie myślą i nie robią odwrotnie. Za Maaskanta korytarz prowadzący do szatni był wyklejony zdjęciami bodajże z jakiejś fety na rynku i hasłami "gramy o mistrzostwo" czy coś w tym stylu. Każdy zawodnik widział to nawet kilka razy dziennie i wiedzieli o co grają. Teraz zawodnicy czasami coś wspomną o pucharach w jakimś wywiadzie ale wydaje mi się, że to takie gadanie bez wiary w to co się mówi.
Na grupę LE w obecnym składzie nie ma co liczyć, można pomarzyć ale to i tak nic nie da. Potrzeba wzmocnień. Sam nie wiem, może właśnie zarząd i właściciel czekają na taki bodziec w postaci 4 miejsca dającego grę w pucharach żeby wzmocnić tę drużynę. EDIT: Przypomniało mi się bo kolega niżej napisał o Boguskim. Czy my do jasnej cholery zakontraktujemy w końcu jakiegoś w miarę ogarniętego napastnika? Mówię o typowym lisie pola karnego. Z Boguskiego napastnika nigdy nie zrobimy nawet jak byśmy chcieli bo on nie jest napastnikiem, Jankes to samo.
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 30.04.2015 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boguski w ataku? To się nawet w football managerze nie udaje....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
-Głowacki -Boguski -Stępiński -Buchalik -Uryga ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Boguski jako jeden z niewielu da sobie radę na każdej pozycji. Bo zwyczajnie wie o co w piłce chodzi. Przypomnę dotkniętym amnezją, że Boguski był swego czasu drugim strzelcem drużyny zdobywającej mistrzostwo. Realnie, kolego Viper, a nie w teorii na której się opierasz.
Naszym problemem jest okres kilku lat popeliny, którą rozpoczął niejaki Probierz, a z "sukcesami" kontynuował niejaki Smuda. Przez lata taplaliśmy się w śmierdzącej brei która wciąż utrudnia poruszanie się i przesłania rzeczywisty obraz. Trzeba ten syf zmyć i zacząć trzeźwo i z optymizmem patrzeć w przyszłość. Ktoś tu pisał, że z Legią to w pałę czy u nas czy tam. Takie podejście to właśnie syf o którym piszę. Mentalne g... które zatruwa wszystko. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Przypomnę Ci, że moment, który wspominasz miał miejsce 6 lat temu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Powtarzam - pierwsze 3 mecze z Górnikiem, Lechią i Pogonią pokażą o co gramy - jeżeli wygramy u siebie (Pogoń i Górnik są już szczęśliwe bo utrzymały się) i z Gdańska wywieziemy remis - to znacznie zwiększamy nasze szanse na miejsce w 4-ce. Jak ugramy mniej niż 6 punktów - w ostatnich 4 meczach można testować zawodników na przyszły sezon
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale po co Nam czwórka?
Miejsce w pucharach wymaga w miare solidnej kadry posiadającej chociaż tych 18 chłopa. A Nam po sezonie nasza lepianka sie sypie zgrabniej niż domek w kosowie. Zeby to mialo jakis sens trzeba tą runde rewanżową rozegrać z notesem. Wszystkie mecze sprzedac a otrzymany hajs przeznaczyc na przyszlosc klubu. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko, że od tego czasu Boguski po pierwsze ciut się postarzał a po drugie zaliczył kilka poważnych kontuzji. To już nie jest ten sam piłkarz i już do gry na napadzie po prostu się nie nadaje. Bardzo go szanuje ale samym respektem bramek nam nie strzeli.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|