The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2015, 13:39
KondZIk napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to mecz o 6 punktów (3 po podziale).
Remis przy dobrym układzie daje nadal 4 miejsce a...
"Klub, który zdobędzie IV miejsce w rozgrywkach o Mistrzostwo Ekstraklasy reprezentuje Polskę w rozgrywkach UEFA Europa League w sytuacji, gdy Wicemistrz Polski lub klub, który zdobędzie III miejsce w rozgrywkach o Mistrzostwo Ekstraklasy jest jednocześnie zdobywcą Pucharu Polski, jak też w sytuacji, gdy finalistami rozgrywek o Puchar Polski są Mistrz Polski, Wicemistrz Polski lub klub, który zdobędzie III miejsce w rozgrywkach o Mistrzostwo Ekstraklasy."
Przeciez to liczy sie dopiero na koniec rozgrywek .
Odpowiedz cytując
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 29.04.2015, 15:59
Garguła do środka a Jankowski na szpicy.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.04.2015, 17:09
Gurrier nie nadaje się na szpice, przecież to typ zawodnika który musi mieć przestrzeń, rozpędzić się, a w polu karnym szybko podejmuje się decyzje, jego miejsce jest na skrzydle
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.04.2015, 17:14
Brożek się sam wypisał z tego meczu i chyba dobrze. Biorąc pod uwagę jego ostatnie występy przyda mu się przerwa od gry a Moskal by Brożka nigdy nie odstawił jeśli nie jest kontuzjowany.
..
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 29.04.2015, 17:37
Oby naszym sił starczyło na 90 minut , bo mieli jeden dzień odpoczynku mniej od Śląska
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.04.2015, 19:13
Boguski na szpicy... no cóż, jestem bardzo ciekaw, jak wypadnie. Mam też nadzieję, że jak zagra bardzo słabo, to Moskal pokaże jaja i zmieni go na kogokolwiek do środka pola, a w jego miejsce przesunie Jankowskiego.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 29.04.2015 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 29.04.2015, 19:20
Moskal chyba też mówił że Jankowski jest bardziej pomocnikiem
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.04.2015, 21:27
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój juz z tym Moskalem,Jankowskim i zaangażowaniem tej drużyny......
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 29.04.2015, 21:30
Spierniczyli Kaziowi statystyki, nie wybaczę.

Ale jak się nie strzela takich patelni, jakie mieli Burliga i Stilic w 2-połówce ...
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.04.2015, 21:32
No kvrwa na stojąco to się meczu nie wygra. W Białymstoku i Warszawie jak przegrywaliśmy to cisnęli nas na pełnej i mieli z tego efekty. My sobie podajemy spokojnie w obronie, chvj że przegrywamy! Za takie mecze powrót z buta zamiast pensji na konto i może więcej zaangażowania by pokazali.

Wku*wili mnie.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 29.04.2015, 21:34
Kamson napisał(a):Wyświetl post
No kvrwa na stojąco to się meczu nie wygra. W Białymstoku i Warszawie jak przegrywaliśmy to cisnęli nas na pełnej i mieli z tego efekty. My sobie podajemy spokojnie w obronie, chvj że przegrywamy! Za takie mecze powrót z buta zamiast pensji na konto i może więcej zaangażowania by pokazali.

Wku*wili mnie.

Zaangażowanie się skończyło w momencie kiedy zapewnili sobie pierwszą ósemkę, widocznie tak grają jak im płacą, utrzymali się to teraz sobie robią wakacje
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.04.2015, 21:35
sromota nie gra. żal patrzeć.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.04.2015, 21:42
Zęby bolały od patrzenia na grę obu drużyn. Śląsk słabiutki, my jeszcze bardziej.

Moim zdaniem zadecydowały przygotowania Smudy i brak pary w płucach a nie brak zaangażowania. Oraz brak na ławce zawodników, którzy mogliby coś wnieść do gry.
Wpuszczenia Boguskiego nie skomentuje nawet.

Jeden fuksiarski strzał i brak szczęścia i umiejętności przy naszych sytuacjach zadecydowały.

Gramy u siebie z Górnikiem, Pogonią i Śląskiem.
Dwadzieścia tysięcy kibiców powinno pęknąć.
W trzech meczach łącznie.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.04.2015, 21:45
To że przegraliśmy nie znaczy że graliśmy gorzej. Śląsk miał 2 sytuacje, jedną fuksiarsko wykorzystał i tyle. My mieliśmy kilka lepszych sytuacji ale kaleki strzelały i gola nie było. Niestety taktyka Moskala też była powodem przegranej. Gra w 1. połowie bardzo zachowawcza a trzeba było się odkryć i narazić na stratę gola od początku, gdyż jeden gol w plecy nic nie szkodził a niestety szans na zdobycie gola przez to nie mieliśmy również.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.04.2015, 21:45
Wyjście z Boguskim w "ataku" to było jakieś nieporozumienie.

Żal nie tyle frajersko przegranego meczu (a bo to pierwszy raz w tym roku?), ale efektów tej porażki. Trafiliśmy na taki zestaw u siebie, że zapełnimy konto na kilka lat do przodu.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.04.2015, 21:54
Możemy podziękować Burlidze za to, że kolejny raz zapaliła mu się głowa. Dzięki niemu dostaliśmy bramkę :(
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.04.2015, 21:56
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Gramy u siebie z Górnikiem, Pogonią i Śląskiem.
Dwadzieścia tysięcy kibiców powinno pęknąć.
W trzech meczach łącznie.
Optymistycznie liczysz. Pogoń i Śląsk w środku tygodnia.
Będzie dramat z frekwencją. I dramat w kasie.

Dzisiejszy mecz i taktyka przypomina mi spotkanie w Liege. Wtedy trzeba było strzelić i dziś trzeba było strzelić. Końcowy efekt w obu przypadkach taki sam.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.04.2015, 21:58
Analogia do zeszłego sezonu. Tracimy 4 miejsce w ostatniej kolejce. Oj nie chcą chyba tych pucharów.
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.04.2015, 22:01
glowny cel sezonu zostal osiagniety w niedziele ....tak samo jak w tamtym roku ...nie spodziewajcie sie juz walki i fajerwerkow ....acha no sory, wkoncu puchary maja byc ...
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 29.04.2015, 22:01
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Możemy podziękować Burlidze za to, że kolejny raz zapaliła mu się głowa. Dzięki niemu dostaliśmy bramkę :(
0-0 i tak nie dałoby nam nic, oprócz punktu więcej po podziale.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.04.2015, 22:02
Jedynie co mogę napisać to Stilić bez formy, nie mamy napastnika, i ciągle ten pech. Śląsk jedna akcja w II połowie i gol. To co miał Burliga, Stilić powinno wpaść. Byliśmy lepsi niż Śląsk (strasznie słaby). Po stracie gola wyszli do nas pressingiem w 3 a na własnej połowie wąsko i ściśle kryli. I już nie potrafimy rozegrać akcji bo jak nie ma Stilicia to Garguła, który powinien już dawno wydu**ać, Stępiński surowy technicznie i....Wgl to nie chce mi się już pisać więcej. Chciałem tylko powiedzieć, że mamy pecha i potrzeba wymienić kilku grajków.

Zostawiłbym Sadloka, Głowe, Dudke, Jovica, Murzynka no i pewnie Stilicia (w formie jest dobry).
Nie mogę przeboleć tego, że jeden strzał oddali w II połowie i strzelili....
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.04.2015, 22:07
Festence napisał(a):Wyświetl post
0-0 i tak nie dałoby nam nic, oprócz punktu więcej po podziale.
Tyle, że do czasu stracenia bramki w drugiej połowie gnietliśmy Śląska...
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.04.2015, 22:07
amica i legua na wyjeździe... ta jedna niestrzelona bramka dziś to jakiś milion złotych straty na dniu meczowym z leguą u siebie.... Boguski niech już wypierdala z tego zespołu. To co pokazał to jakiś sabotaż.. Odczucia mam jak po remisie z craxą na suchych stawach.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 29.04.2015, 22:08
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Wyjście z Boguskim w "ataku" to było jakieś nieporozumienie.

Żal nie tyle frajersko przegranego meczu (a bo to pierwszy raz w tym roku?), ale efektów tej porażki. Trafiliśmy na taki zestaw u siebie, że zapełnimy konto na kilka lat do przodu.
mam nadzieje, ze ten mecz uzmysłowi Wam i mnie również, że Brożek w ataku jest w tym momencie bezcenny.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.04.2015, 22:25
Silić jest w tym momencie cieniem tego zawodnika z jesieni. Tym razem Donald nas nie uratował. Śląsk słaby że strach. Szkoda strzału Dudki jak nie lubiłem tak nadal nie lubię Pawełka. Cóż na puchary nie liczę chyba że Śląsk zacznie bardzo dołować
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.04.2015, 22:28
Biednemu zawsze wiatr w oczy. Szkoda, że nic Dzikiego Donalda na 1:1 nie wpadło bo mielibyśmy 4 mecze u siebie w tym jeden z Legią. To dałoby spory zastrzyk gotówki dla klubu, bo zespołu na puchary i tak nie mamy, zresztą na puchary możemy się jeszcze załapać ale raczej to mało prawdopodobne. Naprawdę szkoda tego meczu, ale cóż, szkoda też wyjazdu w Warszawie i Białymstoku.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.04.2015, 22:40
Utrzymanie mamy i to na dzień dzisiejszy jedyny plus:/ Na puchary nie licze bo po co ? Kryzys - nie ma w Wiśle pieniędzy i pewnie długo nie będzie takie czasy co poradzić:/ Trzeba kibicowac na dobre i zle tyle nam pozostało.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 29.04.2015, 22:55
Na miejscu Moskala następny mecz zacząłbym od Stilicia na ławkę. Gwiazdor już ewidentnie jest w innym miejscu, stojanov przez cały mecz, ani jednego dobrego zagrania... Może taki kubeł zimnej wody dobrze mu zrobi.

Co do ataku, Brożek jest jaki jest, skutecznośc ostatnio słaba, ale obrońców angażuje, jest do kogo podać.. A dziś dramat.

O reszcie - szkoda klawiatury.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.04.2015, 23:00
Może zamiast Stilicia spróbować 2 w ataku Jankowski Brożek bo Semir myśli o nowym klubie. Pierwsze 3 mecze powiedzą o co gramy w tej lidze.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 29.04.2015, 23:05
Pewnie mecz wyglądałby inaczej, gdybyśmy mieli jakąkolwiek alternatywę dla Brożinho. Pisałem, że jestem ciekaw jak poradzi sobie Boguś, niestety po raz kolejny nie dały o sobie znać jego umiejętności.

Cytat:
Tak samo można powiedzieć, że Boguski przy obecnej dyspozycji jest bardziej piłkarską miernotą. Jak nie mamy kim grać w ataku, to wystawmy kogoś, kto da chociaż cień szansy na dobry występ - mam nadzieję, że dzisiejszy mecz otworzył nieco oczy Moskalowi i przestanie on eksperymentować z Rafałem.
Naprawdę chciałbym poznać powody, dla których zaproponowano mu przedłużenie kontraktu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów