The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2015, 12:31
mtk napisał(a):Wyświetl post
A o jakich to konkretach prawi szanowny żyd duda? Czym różni się program jego partii od obecnie rządzącej? Co się zmieni i w jakich dziedzinach? Kto się zmieni i kto (lepszy) kogo zastąpi? O czyje interesy będzie dbał (oprócz tych z głosowań, w których oddał majątek Polski ziomkom swojej żony). Jaki jest program naprawy gospodarki, funkcjonowania kraju, życia społecznego? Jaka polityka zagraniczna i wzgl. Unii? Proszę o konkrety.
Po pierwsze nazwiska piszemy z dużej litery. Po drugie słowo 'żyd' piszemy z małej litery jeśli mamy na myśli wyznawcę judaizmu (tak jak np. piszemy katolik, protestant itd.), natomiast kiedy odnosimy się do członka narodu, piszemy z dużej litery 'Żyd'. W takim razie zdecyduj się w jakim kontekście to piszesz. Kolejną sprawą jest to, że prawdopodobnie okłamujesz innych forumowiczów, ponieważ z tego co mi wiadomo Pan Duda nie jest wyznawcą judaizmu, ani nie jest też narodowości żydowskiej. Nawet jeżeli tak by było, to Twoje słowa mają w domyśle brzmienie pejoratywne, gdy mówisz o Dudzie jako o Żydzie. Wobec tego radzę trochę szacunku i kultury osobistej. Z pewnością też przynależysz do jakiegoś narodu, więc mogłoby Ci być przykro gdyby ktoś wypowiadał się tak o Tobie i wyśmiewał Twoje, np. ukraińskie, albańskie, etiopskie lub niemieckie pochodzenie.

Co do programu, to możesz go dokładnie sprawdzić na stosownych witrynach internetowych. Z pewnością plusem kandydatury Dudy jest jego, w gruncie rzeczy, socjaldemokratyczne zapatrywanie na gospodarkę. Pozytywne jest to, że opowiada się za pomocą Ukrainie. Minusem jest konserwatywny światopogląd, sprzeciw wobec związków partnerskich, aborcji itd. Więc każdy sam może skalkulować. Napewno jest alternatywą dla urzędującego kandydata. Już to podkreślałem, że kandydaci w tych wyborach są po prostu kiepscy. Dla ludzi zatroskanych o los Polaków i chcących jakiejś poprawy wybór pozostaje w zasadzie tylko między Magdaleną Ogórek, Januszem Palikotem i Andrzejem Dudą. Ewentualnym, mniejszym złem wobec przerażających fanatyków w rodzaju Janusza Korwin-Mikke czy Grzegorza Brauna, pozostaje Bronisław Komorowski.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 24.04.2015, 12:56
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze nazwiska piszemy z dużej litery. Po drugie słowo 'żyd' piszemy z małej litery jeśli mamy na myśli wyznawcę judaizmu (tak jak np. piszemy katolik, protestant itd.), natomiast kiedy odnosimy się do członka narodu, piszemy z dużej litery 'Żyd'. W takim razie zdecyduj się w jakim kontekście to piszesz. Kolejną sprawą jest to, że prawdopodobnie okłamujesz innych forumowiczów, ponieważ z tego co mi wiadomo Pan Duda nie jest wyznawcą judaizmu, ani nie jest też narodowości żydowskiej. Nawet jeżeli tak by było, to Twoje słowa mają w domyśle brzmienie pejoratywne, gdy mówisz o Dudzie jako o Żydzie. Wobec tego radzę trochę szacunku i kultury osobistej. Z pewnością też przynależysz do jakiegoś narodu, więc mogłoby Ci być przykro gdyby ktoś wypowiadał się tak o Tobie i wyśmiewał Twoje, np. ukraińskie, albańskie, etiopskie lub niemieckie pochodzenie.

Co do programu, to możesz go dokładnie sprawdzić na stosownych witrynach internetowych. Z pewnością plusem kandydatury Dudy jest jego, w gruncie rzeczy, socjaldemokratyczne zapatrywanie na gospodarkę. Pozytywne jest to, że opowiada się za pomocą Ukrainie. Minusem jest konserwatywny światopogląd, sprzeciw wobec związków partnerskich, aborcji itd. Więc każdy sam może skalkulować. Napewno jest alternatywą dla urzędującego kandydata. Już to podkreślałem, że kandydaci w tych wyborach są po prostu kiepscy. Dla ludzi zatroskanych o los Polaków i chcących jakiejś poprawy wybór pozostaje w zasadzie tylko między Magdaleną Ogórek, Januszem Palikotem i Andrzejem Dudą. Ewentualnym, mniejszym złem wobec przerażających fanatyków w rodzaju Janusza Korwin-Mikke czy Grzegorza Brauna, pozostaje Bronisław Komorowski.
Naprawdę ten trolling był przez moment zabawny, ale teraz idziemy już w absurd

Wiem, że to dobry sposób na wyśmianie kandydatury Dudy, który rzekomo jest prawicowcem i konserwatystą, a opowiada się za zwiększeniem socjalu, gospodarką ręcznie sterowaną oraz pomocą Ukrainie, ale nie przesadzajmy z tym Monthy Pythonem.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.04.2015, 12:58
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Rząd PiSu trwał rok więc porównanie zbędne, bo niby co wg. Ciebie miał im zawetować ? rozwiązanie WSI? ustawę lustracyjną? obniżkę podatków? Komorowski miał sporo więcej do pokazanie, że jest ze społeczeństwem np. przy po każdej podwyżce podatków czy podwyższeniu wieku emerytalnego, którego w kampanii wyborczej był przeciw podnoszeniu
Rząd PiS funkcjonował nie rok, tylko dwa lata. Lech Kaczyński był prezydentem przez dwa i pół roku rządów PO - czyli nieznacznie dłużej - i w tym czasie zawetował nie jedną, a jak widzisz, 17 ustaw.

Nie o tym jednak mowa. Wytykanie Komorowskiemu, że podpisuje ustawy "swojego" rządu jest co najmniej niedorzeczne, gdyż jak widać, obecny prezydent nie stanowi w tym przypadku żadnej anomalii.
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.04.2015, 13:01
Cytat:
W takim razie zdecyduj się w jakim kontekście to piszesz.
Piszę to w kontekście żyda z kałuży. Odpowiada? Jeśli nie to możesz wysłać donos do kongresu o prześladowanie. Zabrakło konkretów odnośnie gender?
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 24.04.2015, 13:21
Cytat:
W takim razie zdecyduj się w jakim kontekście to piszesz.
Piszę w kontekście żyda z kałuży, może być czy nadal za mało?
Cytat:
Nawet jeżeli tak by było, to Twoje słowa mają w domyśle brzmienie pejoratywne, gdy mówisz o Dudzie jako o Żydzie.
Wydźwięk pejoratywny miały również słowa twojego bożyszcza, gdy kibiców Wisły nazywał zomowcami. Napiszesz do niego w celu sprostowania?
Cytat:
Wobec tego radzę trochę szacunku
Grozisz, czy donosy będziesz pisał marksisto?
Cytat:
Z pewnością też przynależysz do jakiegoś narodu, więc mogłoby Ci być przykro gdyby ktoś wypowiadał się tak o Tobie
Należę do narodu polskiego, który jest opluwany przez ten, któremu duda oddał pieniądze mojej Ojczyzny.
Cytat:
Co do programu, to możesz go dokładnie sprawdzić na stosownych witrynach internetowych.
Skopiował z innych witryn, czy ma się czym pochwalić?
Cytat:
socjaldemokratyczne zapatrywanie na gospodarkę
A dlaczego nie socjalistyczne?
Konkretów odnośnie Marksa i gender ci zabrakło, taki z ciebie student jak z dudy prezydent
No i oczywiście do żadnego z moich pytań się nie odniosłeś, ale tego po tobie nie oczekiwałem.
Ostatnio edytowane przez mtk : 24.04.2015 o godz. 13:25.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.04.2015, 13:22
Przynajmniej już wiemy, że jesteś marksistą. Chyba jednak słabo studiowałeś swojego idola.
Karol Marks wprowadził istotną zmianę w podejściu do filozofii. Jak pisał: Filozofowie rozmaicie tylko interpretowali świat; idzie jednak o to, aby go zmienić. W ten sposób jako jeden z pionierów uczynił z filozofii oręż walki ideologicznej z przeciwnikami partyjno-politycznymi i narzędzie działania polityczno-ekonomicznego. Dzięki instytucjonalnym wpływom marksizmu taki sposób myślenia o filozofii i jej uprawiania ugruntował się w kulturze Zachodu.
Dzięki temu:
Skupiono uwagę na marksistowskiej tezie, że człowiek wyróżnia się świadomością kolektywną, dzięki czemu powstaje kultura jako stan świadomości zbiorowej. Nie wystarczy zatem przeprowadzić rewolucję społeczno-ekonomiczną poprzez zmianę stosunków własności i organizacji życia politycznego, trzeba jeszcze dokonać rewolucji w świadomości, rewolucji kulturowej, aby proces powstania nowego, zrewolucjonizowanego człowieka został zakończony.
Ot i masz swój gender geniuszu. Oczywiście to szybki skrót z tych wielu lat twoich studiów, których nie do końca jak widać ogarnąłeś.
Nie rozumiem po co cytować całe wypowiedzi z innego portalu i przedstawiać jako własne?
http://miesiecznikegzorcysta.pl/wiar...-czy-ideologia

Cytat:
skopiował z innych witryn, czy ma się czym pochwalić?
Ad rem...
Naprawdę nie rozumiem dlaczego wszyscy upierają się, że prezydent ma coś zmienić, ze ma mieć program zmian i ten program realizować.
Prezydent ma za zadanie naprawdę godne i rzeczowe reprezentowanie Polski na arenie międzynarodowej, a w Polsce poza pewnymi inicjatywami i zaszczycaniem swoja obecnością zrobić może niewiele. Nawet wetowanie ustaw nic nie pomoże jeśli ustawa zostanie ponownie przepchnięta przez Senat.

Jak pisał @Bronowianin wszyscy kandydaci w tych wyborach są kiepscy. Realne szanse na udział w II turze mają tylko dwaj, choćbyście nie wiem jak zaklinali rzeczywistość i dowodzili, że jak się zbierzemy to wybierzemy Kukiza, Mikkego czy innego Bruna.
Ci dwaj to urzędujący ciamajda ośmieszający Polskę i Polaków oraz Duda, którego ewentualna wygrana, albo bardzo dobry wynik, tylko osłabią PiS w wyborach parlamentarnych, bo wtedy dopiero rozpoczęłaby się nagonka: głosujcie wszyscy na świetlane PO, bo inaczej znowu będą rządy faszystowskich pisowców, podsłuchy, prowokacje i zamykanie tych, co kręcą lody.

Wybór ciamajdy to konserwowanie układu politycznego, wybór Dudy to szansa na myślenie o jakichś zmianach. Choćby drobnych. Ale od czego trzeba zacząć.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 24.04.2015, 13:36
Cytat:
Nie rozumiem po co cytować całe wypowiedzi z innego portalu i przedstawiać jako własne?
A gdzie ja napisałem, że to własne. Nie jestem Marksem i nie tworzę teorii.
Cytat:
wybór Dudy to szansa na myślenie o jakichś zmianach
I tu właśnie się różnimy, jesteś tego pewny?
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.04.2015, 13:39
I tu właśnie się różnimy, jesteś tego pewny?
A czy widzisz szansę na jakąkolwiek zmianę jeśli Polacy ponownie zagłosują na Ciamajdę?
Czy widzisz realnie szansę na obecność w drugiej turze kogoś innego niż Ciamajda i Duda?
Rozumiem, że lepiej jest dla Ciebie konserwować stary układ niż dać szansę nowemu?

Co do zmian: wierzę, że przynajmniej Duda nie będzie wchodził na krzesło w parlamencie i łączył się bulu i nadzieji...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.04.2015 o godz. 13:42.

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.04.2015, 13:56
W sumie można powiedzieć, że ma związek z wyborami:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/25147...-komorowskiego - czytał ktoś?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 24.04.2015, 14:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A czy widzisz szansę na jakąkolwiek zmianę jeśli Polacy ponownie zagłosują na Ciamajdę?
Czy widzisz realnie szansę na obecność w drugiej turze kogoś innego niż Ciamajda i Duda?
To nie jest ciamajda a bardzo twardy, zdeterminowany, konsekwentny i niebezpieczny gracz. https://www.youtube.com/watch?v=XJCDp5QfKyQ
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.04.2015 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 24.04.2015, 14:17
Cytat:
Odpowiem pytaniem na pytanie. A co się zmieniło po zwycięstwie pis w Krakowie? Jest jakaś zmiana?
Cytat:
Jeżeli wolicie głosować na żyda, to rzeczywiście nie ma.
Cytat:
Rozumiem, że lepiej jest dla Ciebie konserwować stary układ niż dać szansę nowemu?
To pytanie powinieneś skierować do siebie. Uważasz że pis to nowy układ?
Ostatnio edytowane przez mtk : 24.04.2015 o godz. 14:40.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.04.2015, 14:32
Cytat:
Nie o tym jednak mowa. Wytykanie Komorowskiemu, że podpisuje ustawy "swojego" rządu jest co najmniej niedorzeczne, gdyż jak widać, obecny prezydent nie stanowi w tym przypadku żadnej anomalii.
O czym Ty mówisz? Rządy PiSu jakie były takie były, panował chaos i można powiedzieć stagnacja (zbyt kosmetyczne zmiany względem tego co jest dla Polski potrzebne - radykalna zmiana) ale weź mi podaj podobne przykłady tego co PiS zrobił niedobrego dla Polski na takim poziomie jak zrobiły Platfusy - wiek emerytalny od 67 roku życia, odrzucanie w pierwszym etapie do śmietnika Obywatelskich Inicjatyw Ustawodawczych, podnoszenie i tworzenie nowych podatków itp itd.
Jednym słowem ŚP Kaczyński nie miał czego wetować (pewnie coś tam by się znalazło ale nie tak ważnego jak to czego nie zawetował Bul).
Do tego dochodzi zwykła postawa ludzka - już nie mówię o wetowaniu tylko o zwykłym słowie sprzeciwu, ten cieć Bronek przyklepuje wszystko co robi rząd PO, nigdy chyba na żaden temat nie wypowiedział się przeciwnie. On jest tylko od tego żeby pilnować żyrandola i nie przeszkadzać szkodnikom. On chyba nigdy nie wypowiedział się negatywnie nawet o USA, Ukrainie czy Rosji, o sytuacji poza granicami Kraju, jednym słowem to taki człowiek, którego można by nazwać "zgoda i bezpieczeństwo"
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.04.2015 o godz. 14:37.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 24.04.2015, 15:16
Paweł "Wytykanie Komorowskiemu, że podpisuje ustawy "swojego" rządu jest co najmniej niedorzeczne, gdyż jak widać, obecny prezydent nie stanowi w tym przypadku żadnej anomalii."

podpisał bez mrugnięcia okiem zabór kasy z ofe,wiek emerytalny , sześciollatki, podnoszenie permanenntne podatków, tzw ustawę o równości , powinien być razem z urbanoplatfusami na śmietniku historii, a tutaj nie dość że bryluje w mainstreamie , to znajduje obrońców na tym forum , zatrważające

ps. daj przykład "wspaniałej" ustawy urbanoplatfusiarni którą zawetował Prezydent Kaczyński, czym zepsuł ten kraj

AYALA "To nie jest ciamajda a bardzo twardy, zdeterminowany, konsekwentny i niebezpieczny gracz"

dawno to mówiłem i podtrzymuję , gra taką rolę , jest to wygodne dla jego mocodawców , taki bronek czy wujek bronek łata
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 24.04.2015 o godz. 15:20.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.04.2015, 15:28
Może i nie jest naprawdę "ciamajdą". W końcu trzeba mieć jakieś psychologiczne predyspozycje do walki o władzę i ten ciamajda je ma.
Problem jest taki, że jego ciamajdowatość stała się jego znakiem rozpoznawczym. I w Polsce i za granicą.

Czy granie przez niego tej roli przyczyniło się do wzmocnienia znaczenia Polski w świecie, czy raczej wszyscy traktują nas z jego powodu niepoważnie?
Gdyby choć grał taką rolę, a na arenie międzynarodowej cichaczem przeprowadzał jakieś korzystne dla Polski rozstrzygnięcia!

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.04.2015, 15:45
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Polecam w ramach ciekawostki: http://www.latarnikwyborczy.pl/
Mi wyszedł Paweł Kukiz, czyli w sumie się zgadza. Drugi bodajże był Tanajno, jeśli dobrze pamiętam. Ale z Bronkiem tylko 5% wspólnego, więc nie jest źle
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.04.2015, 17:52
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Mi wyszedł Paweł Kukiz, czyli w sumie się zgadza. Drugi bodajże był Tanajno, jeśli dobrze pamiętam. Ale z Bronkiem tylko 5% wspólnego, więc nie jest źle
to chyba odpowiadałeś tak samo jak ja, bo miałem takie same wyniki a JKM 67
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 24.04.2015, 18:06
Najbardziej to mnie w....ia to, że ten ciamajda co dzień po X razy powtarza to co mu kazali mówić , czyli "zgoda i bezpieczeństwo" itd https://twitter.com/Komorowski/statu...48109031256064
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 24.04.2015, 19:13
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej to mnie w....ia to, że ten ciamajda co dzień po X razy powtarza to co mu kazali mówić , czyli "zgoda i bezpieczeństwo" itd https://twitter.com/Komorowski/statu...48109031256064

he, he.,kto to wymyślił , w komunie najwięcej spółdzielni nazywało się ZGODA czy POKÓJ , co ma mówić ? jak zapomni to drze ryło w stylu "kto ma większą racje " albo nawija pół godziny o "specjaliście od kur"
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 25.04.2015, 12:18
Wczoraj zmarł Bartoszewski, a pogrzeb odbędzie się za niecałe ... 2 tygodnie (!) gdzie pożegna go prezydent Komorowski Termin pogrzebu przypadkowo 3 dni przed ciszą wyborczą choć myślałem, że pójdą bardziej hardcorowo i 9 maja zrobią pogrzeb
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.04.2015, 12:32
Ale to sobie sprytnie zaplanował, zmarł tuż przed wyborami na złość PiSowi.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 25.04.2015, 12:58
No przeważnie jak ktoś umiera naturalnie to czeka się z pogrzebem prawie 2 tygodnie
Przynajmniej spełniło się życzenie Bartoszewskiego, które na konwencji Komorowskiego brzmiało „chce, by pochował go Komorowski, a nie jakiś idiota” więc zostanie spełnione, ale do tego czasu musi sobie poleżeć jeszcze troche w zamrażalce
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 25.04.2015, 16:30
Nie przesadzajmy. Zmarł wieczorem 24 kwietnia, a zostanie pochowany 4 maja, czyli 10 dnia po śmierci. Akurat tak się złożyło, że 1-3 maja to długi weekend, więc raczej chowanie w tym terminie odpada. Teraz rzadko pogrzeby odbywają się na kilka dni po śmierci. Zwykle czeka się koło tygodnia zanim przyjedzie rodzina etc.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 25.04.2015, 17:13
upośledzony ale kumaty pamiętam ten żenujący tekst z tzw konwencji bula, życzył mu wygranej by ...., żenua totalna a urbanoplatfusiarnia rżała zadowolona, może to znak że bulu nie "musi"wygrywać , zrobi to wcześniej

kto ma ochotę niech przeczyta tekst wołominiaka emj10 o terminie ? koleś usprawiedliwi największą głupotę, no masakra"zwykle czeka się około tygodnia": , kolejny raz jak będzie potrzeba napisze o miesiącu , co za koleś
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.04.2015, 18:57
Śmiejecie się z tego tekstu Bula o zgodzie i bezpieczeństwie a to jest bardzo dobry tekst dla zmanipulowanych owieczek. Oglądałem kilka filmików z sondami ulicznymi i często ludzie mówili, że głosują na Bronka bo jest gwarantem spokoju i bezpieczeństwa ;/
Te teksty są żenujące ale powtarzane tysiące razy wryją się w mózg lemingom.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.04.2015, 11:03
Palade zaczął publikować regularnie co kilka dni nowe sondaże (pewnie ostatni będzie przed ciszą nocną):

24 kwietnia
Komorowski - 46,5%
Duda - 29%
Kukiz - 7%
Korwin - 5%
Jarubas - 4,5%
Ogórek - 4,5%
Palikot - 2,0%
Braun - 0,5%
Kowalski - 0,5%
Wilk - 0%

19 kwietnia
Komorowski - 47,5%
Duda - 28,5%
Kukiz - 6,5%
Korwin - 5%
Jarubas - 4%
Ogórek - 3,5%
Palikot - 2,5%
Braun - 1%
Kowalski - 0%
Wilk - 0%

Prognozy odnośnie drugiej tury:

24 kwietnia - Komorowski 53% vs Duda 47%
19 kwietnia - Komorowski 55% vs Duda 45%

Cytat:
W ewentualnej drugiej turze Bronisław Komorowski może liczyć na 75 proc. elektoratu Janusza Palikota, 45 proc. Adama Jarubasa i 20 proc. Magdaleny Ogórek. Ku Andrzejowi Dudzie skłania się 70 proc. wyborców Pawła Kukiza i Janusza Korwin-Mikke, 40 proc. wyborców Adama Jarubasa, 35 proc. Magdaleny Ogórek i większość wyborców Grzegorza Brauna i Mariana Kowalskiego.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.04.2015, 11:14
http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...42015/19558158

Braun znowu niszczy dziennikarkę. Znamienne, że jak tylko wjeżdżał temat Żydów czy powiązań Komorowskiego z WSI to od razu była kontra ze strony dziennikarki i próba zmiany tematu.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 27.04.2015 o godz. 11:16.
drozd:
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 27.04.2015, 12:43
wołominiak emj10 i jego guru palade

bulu około40% we wszystkich sondażach a u palade prawie 50 % , zaklina rzeczywistość z wołominiakiem jak nie przymierzając wyborcza w ostatnim sondażu , tutaj z niezdecydowanymi bulu ma coś koło 36% ale co tam trzeba podrasowywać konia

http://niezalezna.pl/66450-nowy-sond...-prawdopodobne
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 27.04.2015, 13:10
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Braun znowu niszczy dziennikarkę. Znamienne, że jak tylko wjeżdżał temat Żydów czy powiązań Komorowskiego z WSI to od razu była kontra ze strony dziennikarki i próba zmiany tematu.
Nie ośmieszaj się już lepiej z pokazywaniem tutaj tego prymitywnego antysemity, zdrajcy Polski i rosyjskiego sprzedawczyka, który reprezentuje interesy Putina. Pokazujesz gościa, który za pieniądze podatników na antenie publicznej telewizji robi reklamę swojego żałosnego programu wyborczego i jakiejś plugawej książeczki. Ten człowiek chce być prezydentem, lecz nie potrafi nawet odpowiadać na proste pytania dziennikarki.

Polecam ten artykuł z filmikiem z wywiadu z panem Wiktorem Węgrzynem, przewodniczącym sztabu wyborczego Grzegorza Brauna: https://ewastankiewicz.wordpress.com...ne/#more-25721

Są dwie możliwości: albo pan Węgrzyn jest ciężko chory psychicznie, albo reżim Putina zapłacił mu spore pieniądze za zdradzenie Polski. Szkoda, że mówi to ktoś, kto jednocześnie ma na piersi polskie symbole narodowe... To jest skandal. W ostatnim numerze 'Gazety Polskiej' można również przeczytać o innych antypolskich politykach, będących fanami gangu motocyklowego Putina, m. in. o Korwin-Mikke.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 27.04.2015, 13:30
Odpowiem pytaniem na pytanie. A co się zmieniło po zwycięstwie pis w Krakowie? Jest jakaś zmiana?
Jeżeli wolicie głosować na żyda, to rzeczywiście nie ma.
To pytanie powinieneś skierować do siebie. Uważasz że pis to nowy układ?
Idiotyczne pytanie. W radzie miasta po wyborach PiS nie ma większość-mimo że wygrał . A nawet jakby miał większość to prezydentem jest Majchrowski i PiS by wiele nie narobił.
Twierdzenie przy tym że PiS to miałby być nowy układ opierając się na 18 miesiecznych rządach jest trudnym do skomentowania- jakie argumenty ?.
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Nie ośmieszaj się już lepiej z pokazywaniem tutaj tego prymitywnego antysemity, zdrajcy Polski i rosyjskiego sprzedawczyka, który reprezentuje interesy Putina. Pokazujesz gościa, który za pieniądze podatników na antenie publicznej telewizji robi reklamę swojego żałosnego programu wyborczego i jakiejś plugawej książeczki. Ten człowiek chce być prezydentem, lecz nie potrafi nawet odpowiadać na proste pytania dziennikarki.

Polecam ten artykuł z filmikiem z wywiadu z panem Wiktorem Węgrzynem, przewodniczącym sztabu wyborczego Grzegorza Brauna: https://ewastankiewicz.wordpress.com...ne/#more-25721

Są dwie możliwości: albo pan Węgrzyn jest ciężko chory psychicznie, albo reżim Putina zapłacił mu spore pieniądze za zdradzenie Polski. Szkoda, że mówi to ktoś, kto jednocześnie ma na piersi polskie symbole narodowe... To jest skandal. W ostatnim numerze 'Gazety Polskiej' można również przeczytać o innych antypolskich politykach, będących fanami gangu motocyklowego Putina, m. in. o Korwin-Mikke.
Jasne Braun jest rosyjskim sprzedawczykiem i reprezentuje Putina robiąc od lat antysowieckie filmy które były AŻ tak antysowieckie że nie pokazują ich do dzisiaj w telewizjach publicznych .A Wegrzyn jest tak prosowiecki że od lat organizuje rajdy na groby w Katyniu.Mówi o tym Bronowianin z którego tekstów bije internacjonalizm czyli w wolnym tłumaczeniu komunizm, krytykujący państwa narodowe i przy tym powołuje sie na Gazete Polską. Wszystko ci się już pomieszało
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 27.04.2015 o godz. 13:35.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 27.04.2015, 13:47
Braun agentem Putina. Pewnie w nagrodę za film "Towarzysz Generał idzie na wojnę"
https://www.youtube.com/watch?v=3WuVZOVzmUo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów