The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2015, 09:06
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
To i tak pryszcz w porównaniu z chęcią Mikkego przehandlowania lasów państwowych.
Szczerze to wolałbym sprzedać każde drzewo w Polsce niż dać im jakikolwiek grosz. Nie, nie popieram w tych słowach Korwina. Wole to napisać niż znowu słuchać biadolenia.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.04.2015, 09:17
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze to wolałbym sprzedać każde drzewo w Polsce niż dać im jakikolwiek grosz. Nie, nie popieram w tych słowach Korwina. Wole to napisać niż znowu słuchać biadolenia.
To chyba nie jesteś zorientowany na co miały/mają iść pieniadze ze sprzedaży polskich lasów. Poczytaj z Wiki Leaks.

A tymczasem towarzystwo z PO bawi się dalej dobrze:

Cytat:
Tyle kosztują nas politycy PO! Radziszewska poleciała do USA za… 24 253 zł. Konsultantka: „Nie mamy tak drogich biletów”

Kancelaria Sejmu zapłaciła aż 24 253 tys. zł za bilety lotnicze dla wicemarszałek Elżbiety Radziszewskiej, która spędziła zaledwie 3 (słownie: trzy) godziny na Balu Lekarza w Chicago. Podróż odbyła się na przełomie stycznia i lutego.
Sprawa budzi ogromne kontrowersje, ponieważ biletów w takiej cenie po prostu nie można kupić. Nawet bilety na ekskluzywny przelot dreamlinerem w business class polskiego LOT-u to koszt rzędu 15 tys. zł!
Jak w takim razie to możliwe, że lot Radziszewskiej kosztował ponad 24 tys. zł?
Z powrotem leciałam z przesiadką w Niemczech
— tłumaczy się wicemarszałek.
Tyle, że najdroższy bilet powrotny z przesiadką w Niemczech kosztuje niewiele ponad 20 tys. zł.
Ale to się ani trochę nie opłaca, mamy wiele tańszych połączeń
— podkreśla konsultantka w rozmowie z dziennikiem „Fakt”.
Jednak to i tak mniej, niż ponad 24 tys. zł, jakie wydała Kancelaria Sejmu na przelot Radziszewskiej.
Nie mamy tak drogich biletów
— mówi przedstawicielka firmy lotniczej.
Czy to oznacza, że ktoś nielegalnie zarobił na podróży wicemarszałek Elżbiety Radziszewskiej to Stanów Zjednoczonych? Wiele wskazuje na to, że w szeregach Platformy Obywatelskiej mogło dojść do kolejnego skandalicznego procederu, w ramach którego pieniądze polskich podatników są przeznaczane na prywatne cele polityków.
http://wpolityce.pl/polityka/241630-...rogich-biletow
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.04.2015, 09:25
Cytat:
To chyba nie jesteś zorientowany na co miały/mają iść pieniadze ze sprzedaży polskich lasów. Poczytaj z Wiki Leaks.
A co mają słowa Korwina o sprzedaży lasów miliarderom do tego co chciało zrobić z lasami s....iałe PO? Korwin nie mówił o tym że za Polskie drzewa będzie finansował żydowskie wygłupy tylko o tym że w prywatnych rekach byłyby lepiej gospodarowane.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 21.04.2015, 09:33
Jaroo1 "Tamci zawsze jak szło za dobrze to wyskakiwali z Macierewiczem, Smoleńskiem"

mają udawać że deszcz pada jak na nich plują , masz koniunkturalne zachowania ?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.04.2015, 09:38
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
A co mają słowa Korwina o sprzedaży lasów miliarderom do tego co chciało zrobić z lasami s....iałe PO? Korwin nie mówił o tym że za Polskie drzewa będzie finansował żydowskie wygłupy tylko o tym że w prywatnych rekach byłyby lepiej gospodarowane.
Wystarczy, że jest za sprzedażą o co chodzi własniie Komorowskiemu i PO. Nie sądze, żeby byl tak naiwny, zeby nie wiedział co się stanie po ich sprzedaży. Czy robi tutaj tylko za użytecznego idiotę czy cos więcej na razie się nie dowiemy. Ja swoje zdanie mam i pisałem wielokrotnie. Gdy znajdzie się w Sejmie (oby nie) będzie pełnił w nim rolę zużytego strupa Palikota.

masz zresztą nowe newsy ala Mikke :

Cytat:
Janusz Korwin - Mikke: „Majdan to polska robota.” Chce zostać prezydentem Rosji?

Eurodeputowany i kandydat na prezydenta Janusz Korwin Mikke oświadczył, że snajperzy w Kijowie w czasie rewolucji na Majdanie - byli szkoleni w Polsce - odnotował rosyjski portal lenta.ru
Majdan - to nasza robota. Siedziałem w europarlamencie razem z ministrem spraw zagranicznych Estonii Urmasem Paetem. To on w rozmowie z tamtejszym głównym dyplomatą Catherine Ashton przyznał, że to nasi ludzie strzelali na Majdanie, a nie ludzie prezydenta Rosji Władimira Putina czy byłego prezydenta- Janukowycza.
— ogłosił polityk.
Wedle jego opinii terroryści rozstrzelali na Majdanie 40 demonstrantów i 20 policjantów, żeby sprowokować zamieszki.
Na pytanie dziennikarza jakie interesy reprezentowała Warszawa Korwin - Mikke - odpowiedział:
My to robimy, żeby pozyskać przychylność Waszyngtonu
Polski polityk powiedział w wywiadzie, że chciałby, widzieć Ukrainę niepodległą, ale możliwie jak najsłabszą. Korwin-Mikke dodał również, że obecne wydarzenia na Ukrainie - to agresja USA przeciwko Rosji.
To, że Korwin- Mikke jest gotów wygłosić każde szokujące zdanie by zwrócić na siebie uwagę - wiemy od dawna. Teraz jednak wkroczył na forum międzynarodowe i zaczął oskarżać własne państwo o zbrodnię. To już coś więcej niż happening…
http://wpolityce.pl/swiat/241607-jan...zydentem-rosji

Nie sądze żeby był tylko nieszkodliwym wariatem, ewidentnie pracuje dla tych, którzy jego wypociny traktują jako potwierdzenie swojej propagandy.

http://kresy24.pl/66958/korwin-mikke...onkiem-putina/
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 21.04.2015 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 21.04.2015, 12:13
Wy też macie takie wrażenie, że czym bliżej wyborów to Korwin zaczyna znowu swoimi wypowiedziami robić wszystko, żeby nie uzyskać dobrego wyniku ? Ostatnio strzelanie do górników teraz snajperzy z Polski na Majdanie ...
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.04.2015, 18:07
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Wy też macie takie wrażenie, że czym bliżej wyborów to Korwin zaczyna znowu swoimi wypowiedziami robić wszystko, żeby nie uzyskać dobrego wyniku ? Ostatnio strzelanie do górników teraz snajperzy z Polski na Majdanie ...
do rabusiów nie górników !! ile można powtarzać ?

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=xmHWz8i7JJM nikt nie chce przychodzić na spotkania Bronka to opłacająurzedników za 400 zł dniówki .. ja bym sobie nie mógł spojrzeć w lustro
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.04.2015, 18:23
Cytat:
Kulą w płot, jakbyś poczytał Jaroo to byś wiedział, zę wszyscy Żydzi są w PiS-ie, poza Braunem - chyba jego kandydatem na prezia
Jeśli się nie mylę to Ty mnie pytałeś na kogo będę głosował w nadchodzących wyborach. Odpowiedziałem, że na Kowalskiego. Dziwi mnie więc Twoja twórczość i domysły, że będę głosował na Brauna (aczkolwiek zaraz po Kowalskim to mój drugi typ) .
Nie wiem gdzie i kiedy ja pisałem, że wszyscy Żydzi są w PiSie. Nie uświadczysz ani jednego postu mojego na temat tego kto w PiSie jest Żydem a kto nie. Jeśli chodzi o to forum to o Żydach pisałem tutaj tylko w dwóch kontekstach, pierwszy to było głosowanie poparte przez wszystkich za wyjątkiem jedna posła PiSu na temat oddawania polskich pieniędzy Żydom (znamienne jest to, że bardziej martwi Cię pochodzenie Brauna niż ta kwestia) a drugi kontekst dotyczył sracovii i o żydach pisałem następująco "jebać żydów".
Znowu wyborca PiSu, tym razem gwiaździsty dokonuje manipulacji i doszukuje się zadry w czyimś oku a w swoim belki nie widzi.
Jak tylko zaczęło się t wspominać o Żydach i dziwnym zachowaniu PiSu w pewnym głosowaniu to od razu pojawiły się jakieś zarzuty o antysemityzm, o jakieś czepianie się, dopatrywanie się żydostwa właśnie u Brauna itp. I właśnie widać kto tu ma problem z Żydami i na pewno nie są to osoby, które kulturalnie zwracają uwagę na wyżej wspomniane głosowanie. Nikt z nas tu się nie czepia Żydów ot tak, nawet można powiedzieć, że tu bardziej chodzi o PiS a nie jakichś tam Żydów. Tymczasem - tu znowu chyba dokonuje się manipulacja ze strony Gwiaździstego - uporczywie PiSowcy próbują odwrócić problem i jak tylko coś się na ten temat wspomni to świrujecie pawiana i wspominacie chociażby o korzeniach Brauna. Nie wiem czy to przerasta wasze możliwości myślenia ale nikt tu się nie czepia czyjegoś pochodzenia. Zabawne to jest jak odwracacie kota ogonem.

Cytat:
mają udawać że deszcz pada jak na nich plują , masz koniunkturalne zachowania ?
Zauważ jak jesteśmy rozgrywani przez obce Państwa w sprawie Smoleńska. Nagle, przed wyborami wyciekają jakieś tajne dokumenty niemieckie, mówiące o zamachu w Smoleńsku. Aha, już to widzę, że takie coś dzieje się przez przyczyny.
PiS się daje wpuszczać w maliny wszystkiemu i wszystkim co tylko przytaknie im głową, że w Smoleńsku był lub mógł być zamach. Już nie piję do obecnej sytuacji ale od 5 lat jak tylko zaczyna być dobrze to wyskakują ze Smoleńskiem i wtedy sondaże (które nawiasem mówiąc są gówno warte ale są takim balonem bezpieczeństwa dla fałszowania wyborów) lecą w dół. Od 5 lat ciągle mają jakieś nowe rewelacje, ciągle udowadniają, że był zamach. Efekt jest taki, że oficjalnie nic nie udowodnili, że wiele hipotez i asów z rękawa odeszło gdzieś w cień iz ostały zastąpione innymi hipotezami i asami - ostatni właśnie ten niemiecki. Śmieszne i żałosne to jest jak na takiej tragedii robi się politykę (zarówno PO jak i PiS).

Cytat:
Mamy i nawet o tym wspomnieliśmy. Korwin miał dobry start kilka miesięcy temu. Myślałem, że się ogarnął, że Wipler na niego wpłynął i doradził żeby przestał klepać dziobem. Ale widać, że jak zaczęło być aż za dobrze to znowu się dziwne rozkminy zaczęły pojawiać.
I nawet jeśli on w 2/3 czy 99/100 swoich super teorii ma rację to nie wiem na .... się daje wkręcać skoro wiadomo, że lepiej nie wspominać o żadnych Hitlerach wcale bo i tak przekaz nie dotrze do ludzi tylko w głowie zostanie "Hitler", że lepiej nie mówić zawoalowany sposób o strzelaniu do górników czy paraolimpiadach. No ale chyba trzeba się pogodzić z tym, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o układ lub bycie pożytecznym idiotą.
Nie wiem jak jest winnych krajach ale jak się patrzy na tę naszą politykę to ciężko się oprzeć wrażeniu, że wszyscy politycy są na maksa sterowani albo są na tyle głupi i pazerni na władzę, że nigdy nie dojdą do rządzenia a jak już dojdą to migusiem wszystko zepsują bo się pokłócą w imię ambicji o byle gówno, zamiast myśleć o Polsce.

Cytat:
Rozłóżmy to na czynniki pierwsze. Moim zdaniem logika Korwina jest często podana na zasadzie podwójnego zaprzeczenia. No bo tak. Korwin jest przeciwnikiem socjalistów ale chwali socjalistę Jaruzelskiego - a przecież dla socjalistów to tylko kara śmierci według niego? Mikke jest za dotrzymywaniem umów, szkoda tylko, że nie chciałby zabrać wysokich emerytur oprawcom polskich patriotów, emerytur, które wynikają z umowy z... zniewolonym Państwem z Orłem bez korony.
I właśnie, rabusie, górnicy, strzelanie. Ludzie są w....ieni bo okrada ich banda czworga tak? Ludzie wychodzą na ulicę i zaczynają dymić bo już ich jasny piorun strzela. Dlaczego więc ten człowiek by strzelał do RABUSIÓW (zwał jak zwał), którzy walczą o swoje pieniądze, o godne życie w Państwie, w którym są okradani?!
Już pomijam to, że .......ę takie Państwo gdzie do każdej nieposłusznej osoby, do chuligana się strzela, bo mi się to kojarzy z komunizmem, z totalitaryzmem.
Korwin to inteligentny człowiek, do bólu logiczny, szkoda tylko, że ta jego logika jest sprzeczna ze sobą.
Po przemyśleniu pewnych spraw doszedłem do wniosku, że ten człowiek bardzo fajnie mówi, stawia bardzo radykalne tezy (co mi się często podoba) ale to wszystko to tylko puste słowa i życie weryfikuje go okrutnie. Tak jak miał rozwalać UE od środka (i co robi w tym PE? Czysty populizm przed wyborami uprawiał ;/), tak jak jest konserwatywny ideowo i jest katolikiem (a co robi? Dyma na boku jakieś panienki ;/) to tak samo jest on wrogiem socjalizmu, socjalistów tylko, że jak przychodzi co do czego to chwali cwela Jaruzelskiego czy układałby się z Tuskami, których to też niby by chciał skazywać na kary za np podwyższanie wieku emerytalnego - ostatnie zdanie opieram na tym, że widziałem wywiady, w których wspominał, że jakby była możliwość to by wchodził w koalicję aby tylko jakieś swoje postulaty wyborcze móc spełnić.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.04.2015 o godz. 18:36.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 21.04.2015, 19:34
Mnie to w ogole zastanawia co ma PiS w ujadaniu na Korwina. Ujadaja dopiero od jakiegos czasu jak tam pare procent zlapal. Skromnie chcialbym zauwazyc, ze poslem byl w I kadencji sejmu.
Dlaczego nie ujadaja na Kaczynskiego i jego klike, ktora siedzi na Wiejskiej od samego poczatku okraglostolowego i przez te 26 lat gowno, doslownie gowno zrobila. Tak zaraz bedzie placz, ze PO, ze media, ze to i sramto tylko po co w takim razie pseudoopozycja sie pytam kiedy i tak jak wczesniej tak i teraz nic nie zrobia gdyz sami celowo pozbawiaja sie szansy na jakakolwiek koalicje z kimkolwiek. Dojda do wladzy i znow gowno zrobia bo wiekszosci nie beda miec i tym sie beda tlumaczyc. Na .... taka pseudopartia jest w ogole? Ale nie najwiekszy problem pisdowcow to Korwin. Smiech na sali.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.04.2015 o godz. 19:37.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 21.04.2015, 19:39
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Ja to wiem, ale pomyśl o ludziach którzy nie czytali całego artykułu tylko usłyszeli w radiu, telewizji czy przeczytali sam nagłówek nie wgłębiając się, przekaz poszedł jasny. Podobnie jest z Kaczyńskim, powie o jedno słowo za dużo a potem inni muszą się tłumaczyć co on miał na myśli ...

W moim otoczeniu nikt nie przeczytał całego artykułu, ale po tym co usłyszeli, że Korwin strzelałbym do górników uznali go za idiotę i tyle.
Ostatnio edytowane przez heoij : 21.04.2015 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.04.2015, 19:44
Dlatego to co mowi o ludziach tj 90 procent to idioci pokrywa sie z rzeczywistoscia.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.04.2015 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.04.2015, 19:47
Tak czy siak Mikke plecie głupoty w temacie górników.
1. Jeśli na prawdę by chciał strzelać do Polaków to .... mu w pysk
2. Jeśli by chciał strzelać do ludzi, którzy robią dymy za to, że ich się okrada, za to, że prezes spółki to złodziej i cwaniak to drugi .... mu w pysk
3. Czy komuś przeszkadzali ci górnicy - czy też rabusie? Chyba tylko paru fanom GWu, którzy oczywiście widzieli kiboli i chuliganów na demonstracjach a nie widzieli prowokacji milicji. Tak więc po co takie rzeczy mówić? Żeby się przypodobać jakiemu elektoratowi? Z GÓwna wybiórczego?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.04.2015, 19:49
To idz i mu wloz. Jaki masz w tym problem. Nie rozumiem.

Chyba juz wiem po co tak PIS ujada na Korwina. Juz nawet w tefalenach i wyborczych tak nie bija piany jak w tych pisowskich "niezaleznych" szmatlawcach. Jechanie po Korwinie to odwracanie uwagi od wazniejszych spraw. Widac skutecznie bo nie tylko polglowki z PISu zaczely nadawac ta sama melodie, ktora im zagrala partia.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.04.2015 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.04.2015, 20:14
Spokojnie. O mnie się nie martw bo z niczyjego gara propagandy nie jem. Po prostu Korwin plecie co ileś godzin głupoty. Głupoty te można podzielić na kategorię strawnych i niestrawnych. Bo jak mówi, że nie ma dowodów, że Hitler wiedział o holokauście to na taką głupotę leję ale jak mówi, że by strzelał do Polaków, jak chwali Jaruzelskiego, jak bagatelizuje śmierć Przemyka czy Popiełuszki to tak jak pisałem, .... mu w pysk.
drozd:
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 21.04.2015, 20:36
Kukiz ostro o Korwinie Nie spodziewałem się.

Ostatnio edytowane przez heoij : 21.04.2015 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.04.2015, 20:42
Zdaje sobie z tego sprawe, ze plecie durnoty od czasu do czasu. Zdaje sobie tez sprawe z tego, ze prezydentem nie zostanie wiec te jego plecenie w gruncie rzeczy nic mnie nie obchodzi. Przez wszystkie te lata Korwin nie zrobil nic, podkreslam absolutnie nic co by dzialalo na szkode Polski a nawet zrobil cos pozytywnego (lustracja). Tymbardziej mnie dziwi, ze uwaga ludzi skupia sie akurat glownie na nim ostatnio. Tak jak juz wczesniej wspomnialem jest to spowodowane tym, ze cymbaly nadaja tak jak im kaza a nie zwracaja uwagi na to co jest istotne.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.04.2015, 20:57
Nie widzę nic złego w tym, żeby sobie popisać na forum o Korwinie, Braunie czy Kowalskim. A, że zbliżają się wybory, w których będą oni startować to tym bardziej warto o nich pogadać.
Co innego pisanie na forum a co innego burza w mediach. Tam rzeczywiście nie powinno się rozprawiać tyle na temat wypowiedzi Mikkego. Jak nie gadał głupot to go pokazywali sporadycznie, jak palnął o tycm strzelaniu do ludzi to nagle tylko Mikke i Mikke - to jest czyste s....ysyństwo ze strony mainstreamu.
Ale nie rozumiem też dlaczego mamy nie poruszać tematu osób, które nie są i nie były u władzy. Skoro aspirują do tego miana to powinno się takie osoby tym bardziej wnikliwie "lustrować" bo dzięki takiemu podejściu można uniknąć szumowin u sterów władzy w przyszłości. Gdyby ludzie tak postępowali to może by się Polska wystrzegła Bolka albo Tuska od nocnej zmiany.
To swoją drogą a z drugiej strony oczywiście trzeba dyskutować o tym co robią PO-PiSy i reszta.

PS Napisałem o wystrzeganiu się Bolka i Tuska i do tej układanki być może dołączy kiedyś Kukiz. Gościu, który ustawia się jak wiatr zawieje wyrasta na jedną z głównych postaci opozycji tylko dlatego, że fajnie gada (szkoda, że np fajnie gada teraz o Ukrainie a wcześniej do nich jeździł spiewać wśród tych czarno czerwonych flag) i ma pomysł na zmianę ordynacji na JOWy - które to zapewne uczyniłyby z Polski kraj podzielony między PO i PiS, pewnie nawet żaden SLDowiec czy PSLowiec by się nie przebił do polityki przy JOWach.
Kukiz też wspominał, że jeśli odniesie sukces w tych wyborach to na jesień może stworzy ruch, który wystartuje w wyborach parlamentarnych, co ciekawe ruch zarówno dla prawicy jak i lewicy. Czyli kolejny co obiecuje wielkie zmiany a chce je robić na jakimś zjebanym gruncie (JOWy - zapewne w naszej sytuacji niewypał, UPAina, ruch od lewa do prawa - ciekawe)
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.04.2015 o godz. 21:05.
drozd:
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Stary 21.04.2015, 20:57
hubert.fan stawiam, że jeszcze jutro ten post zniknie albo znowu coś zostało przekręcone, dzisiaj Kukiz był razem z Wiplerem na Kongresie, Paweł jest tak samo narwany jak JKM czasem palnie coś głupiego a potem usuwa

a co do działalności Mikke w europarlamencie to on się po prostu z tego śmieje i pokazuje jak słaba jest Europa i za co im płacą, a dokładnie za robienie nic, limuzyny pod hotele itp
zresztą on na nic nie ma wpływu tak samo jak inni europosłowie
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.04.2015, 21:01
Ja jestem od dłuższego czasu bardzo rozczarowany Korwinem. Nie jestem jego bezkrytycznym wyznawcą, ale część jego poglądów - szczególnie gospodarczych - jest Polsce bardzo potrzebna. Mam tu na myśli przede wszystkim zwiększenie kwoty wolnej/obniżkę podatków, zmniejszenie biurokracji, czy redukcję aparatu urzędniczego. Wiązałem z JKM spore nadzieje, gdyż te poglądy nie są na polskiej scenie politycznej przez nikogo innego reprezentowane.

Niestety, choć nie ulega wątpliwości, że Korwin jest osobą bardzo inteligentną, to zachowuje się czasem jak skończony idiota. Polityka to nie tylko poglądy, ale także umiejętność "sprzedania" tych poglądów. Jeśli JKM tego nie rozumie, to może być co najwyżej filozofem, któremu wolno mówić, co chce, a nie politykiem.

Szkoda.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.04.2015, 21:07
100 procent zgody z mojej strony z powyzszym wpisem aczkolwiek i tak wole na niego zaglosowac niz na naszych "politykow".
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.04.2015, 21:11
Cytat:
a co do działalności Mikke w europarlamencie to on się po prostu z tego śmieje i pokazuje jak słaba jest Europa i za co im płacą, a dokładnie za robienie nic, limuzyny pod hotele itp
zresztą on na nic nie ma wpływu tak samo jak inni europosłowie
To było i jest jasne, że 1 Korwin czy nawet 4 KNPowców zrobić nie nie mogło, tylko po co jakieś gadki przed wyborami wciskał, że idzie rozwalić UE od środka? Te jego zapowiedzi pięknie brzmią tylko często mam wrażenie, że są taką gadką pod publiczkę.
drozd:
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.04.2015, 21:40

Niestety po tego typu filmikach zablokowano mi facebooka- trzeba się z tym liczyć wklejając tego typu filmiki na profilu komorowskiego lub newsweeka , aczkolwiek zachęcam
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 21.04.2015 o godz. 21:46.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 21.04.2015, 23:05
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Niestety po tego typu filmikach zablokowano mi facebooka- trzeba się z tym liczyć wklejając tego typu filmiki na profilu komorowskiego lub newsweeka
Z filmiku, który zamieściłeś nie można rozstrzygnąć czy ludzie są 'sprowadzani' w jakiś zorganizowany sposób na spotkanie z panem prezydentem Bronisławem Komorowskim. Widać sporą grupę idących ludzi, lecz nie można wysnuć wniosku, jak czyni to autor nagrania, że są opłacani lub przywożeni przez kogoś. Każdy z kandydatów ma jakichś zwolenników, więc naturalne że sympatycy urzędującego prezydenta mogą chcieć wybrać się na spotkanie z nim. Być może przyjechali sami, bądź wynajęli sobie wspólny transport - z filmiku się tego nie dowiadujemy. Mamy za to nieuprawnioną nadinterpretację narratora.

Natomiast to, co w ostatnich miesiącach może oburzać, to fakt zakłócania przez grupy chuliganów wieców z udziałem pana prezydenta Komorowskiego. Sądząc po rekwizytach które ze sobą zabierają owe zgraje nieokrzesanych i prymitywnych młodzieńców, są to zwolennicy Korwin-Mikkego, Nowej Prawicy oraz neofaszystowskich bojówek. Być może właśnie oni są nasyłani z polecenia swych przełożonych, aby wszczynać awantury i utrudniać spotkania prezydenta z jego sympatykami. Powinno się z tym zrobić porządek, gdyż przypomina to awantury wszczynane w Republice Weimarskiej przez nazistów. Tego typu przejawy agresji, także werbalnej, należy zwalczać w zarodku, aby nie doszło do tragedii. Jakiś czas temu mieliśmy przypadek próby dokonania zamachu na pana prezydenta podczas spotkania w Krakowie - myślę, że to przykre doświadczenie powinno sprawić, aby położyć kres takiej agresji i zneutralizować wichrzycieli.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 21.04.2015, 23:05
No ale za to ....a, to powinna być już trybunał...

http://www.wykop.pl/link/2508273/kom...-i-swoj-wykop/
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 22.04.2015 o godz. 01:04.

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Stary 21.04.2015, 23:17
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Z filmiku, który zamieściłeś nie można rozstrzygnąć czy ludzie są 'sprowadzani' w jakiś zorganizowany sposób na spotkanie z panem prezydentem Bronisławem Komorowskim. Widać sporą grupę idących ludzi, lecz nie można wysnuć wniosku, jak czyni to autor nagrania, że są opłacani lub przywożeni przez kogoś. Każdy z kandydatów ma jakichś zwolenników, więc naturalne że sympatycy urzędującego prezydenta mogą chcieć wybrać się na spotkanie z nim. Być może przyjechali sami, bądź wynajęli sobie wspólny transport - z filmiku się tego nie dowiadujemy. Mamy za to nieuprawnioną nadinterpretację narratora.

Natomiast to, co w ostatnich miesiącach może oburzać, to fakt zakłócania przez grupy chuliganów wieców z udziałem pana prezydenta Komorowskiego. Sądząc po rekwizytach które ze sobą zabierają owe zgraje nieokrzesanych i prymitywnych młodzieńców, są to zwolennicy Korwin-Mikkego, Nowej Prawicy oraz neofaszystowskich bojówek. Być może właśnie oni są nasyłani z polecenia swych przełożonych, aby wszczynać awantury i utrudniać spotkania prezydenta z jego sympatykami. Powinno się z tym zrobić porządek, gdyż przypomina to awantury wszczynane w Republice Weimarskiej przez nazistów. Tego typu przejawy agresji, także werbalnej, należy zwalczać w zarodku, aby nie doszło do tragedii. Jakiś czas temu mieliśmy przypadek próby dokonania zamachu na pana prezydenta podczas spotkania w Krakowie - myślę, że to przykre doświadczenie powinno sprawić, aby położyć kres takiej agresji i zneutralizować wichrzycieli.
była w internecie już farma, dostają 400 zł za udział w takim zgromadzeniu, a urzędnicy w każdym mieście dostają nakaz lub zaproszenie na spotkania
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.04.2015, 06:48
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post

Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Stary 22.04.2015, 09:37
kolejny popis Bronka po podstawionych i opłaconych wyborcach :
http://www.wykop.pl/artykul/2508273/...-i-swoj-wykop/

chciałbym wiedzieć jakie IQ mają osoby głosujące na tego pana
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 22.04.2015, 11:42
Internety się chyba zdenerwowały na wujka Bronka, bo nie dają mu spokoju na jego profilu

Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.04.2015, 12:35
Korwin jest dalej formalnie członkiem KPN?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów