|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja ma karnet ale choroba mnie dorwać a taki fajnym mecz kibicowsko
|
|
|
|
Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Dzisiaj bilet zakupiony
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2013
Offline |
|
|
Górnik przyjedzie w 1400 osob
!!! tylko 200 mniej od gorszej strony błoń ;> a na C narazie tylko 2 tys biletow sprzedane ;/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jak wiekszosc darmowych to gdzie ten marketing
|
|
|
|
Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Na Lecha była akcja, żeby Nam punktów nie odjeli a przyszło ledwie ponad 15 k, takich kibiców mamy.
Najgorsze jest to, że załóżmy gdyby Wisła dostała się do LM, to Mi będzie ciężko o bilet, chociaż jestem na 90% Wisły w lidze, bo Janusze ustawią się wcześniej w kolejce. Porażka |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
W ogóle kiedy odpalają sprzedaż na koronę? Bo na razie ni widu ni słuchu...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
tez tak myslalem, ale chyba nie ma po co. Ostatnio byla sprzedaż 3 tygodnie przed meczem i w pierwsze 2 tygodnie nie zeszło 500 biletów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ruszyła sprzedaż. Liczba biletów dostępnych do kupienia 12 580 sztuk - stan na dziś 11:27
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to mobilizacja po chuju - w 2 dni zeszło 79 biletów.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 19.04.2015 o godz. 12:43.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czas by ludzie zlapali sie za jaja i sobie w sercu odpowiedzieli czy sa z tą Wisłą czy mają ją w dupie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Sama waga meczu z Koroną powinna przyciągnąć ludzi na stadion.
Szkoda tylko, że klub nic nie robi w kierunku przekonania tych niezdecydowanych, a wszystkie działania marketingowe noszą znamiona prowizorki. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przez 4 dni poszły 343 bilety na cały stadion
![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Co ma klub zrobić? Ludzie dajcie spokój. Nikt nie wie, że jest mecz z Koroną? Jak Legia przyjeżdza, to marketingu żadnego nie potrzeba. Bilety schodzą wtedy jak świeże bułeczki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co ma zrobić? Reklamować się gdzie się da, na mieście plakaty, bilbordy, od czegos jest chyba ten marketing? Promocje jakieś, zniesienie kart kibica, reklama w internecie jakas lepsza na stronach, są setki możliwości informowania o meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
Jakie promocje? Kiedyś już takiś pomysł miał Bednarz. Chciał po 15 tys ludzi, by na ostatni mecz wpuscic wszystkich za 1zł i co ? Akcja nie wypaliła. Co ma jakość strony do informowania meczu? Strona jest, jaka jest. Są gorsze. Aplikację mamy jako jedyni w Polsce. Powtarzam. Na Legię nie ma marketingu, a jak jest to rusza parę dni przed meczem a wtedy biletów zostają resztki. Jeżeli dla kibiców z sektora C potrzebny jest bilboard, to chyba ja inaczej rozumiem trybunę fanatyków..A tam zostało 4700 biletów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli co, marketing jest niepotrzebny?
Nie można zrobić promocji np. jestes na 4 meczach z rzędu - 5 masz za złotówke? Bardziej reklamowac klub w szkołach? Przecież w podstawówkach w Krakowie i okolicach jest dziesiątki tysięcy dzieciaków. Łatwiej chyba zachęcić rodziców czy nauczycieli będzie jeśli pójdzie do szkoły jakiś piłkarz niż ludzie z SKWK? Naprawdę problemem nie powinno być żeby na każdym meczu bylo conajmniej 1000 dzieciaków. Popatrz jak reklamuje się mecze Lechii, a jak Wisły. Nie widać różnicy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Oczywiście, że marketing jest potrzebny. Po prostu jesteśmy przyzwyczajeni przez lata do tego, co robił klub i nie widzimy innych opcji. Pierwszym krokiem powinien być dobry branding, bo Wisła kiedyś może i miała dobrą markę, ale teraz jest ona gówno warta, nie okłamujmy się. Przydałoby się też jakieś budowanie relacji z kibicami, które jest na poziomie 1 w skali 1-10. Rynek dostarcza mnóstwo rozwiązań, pytanie kto je wykorzysta. Ostatnio wzięli się dla przykładu za newslettery i od razu widać, że robi to ktoś albo bez pojęcia na szybko albo student na szybko. Prosty system do email marketingu to narzędzie o wielkiej mocy (wiem, bo używa i na co dzień pracuję), ale w rękach laika zamienia się w zlepek szitu, który nie spełnia wymogów i wystawia klub nawet na kary finansowe. Ale to tylko przykład. Opcji, jak wspomniałem, jest multum.
I dobrze kolega napisał. Lechia na szeroką skalę ruszyła z budowaniem wizerunku marki tak naprawdę od początku tego roku. Kilka prostych, a zarazem świetnych akcji i na stadion, na który zwyczajowo przychodzi nie więcej niż 15 tys. ludzi przychodzi komplet (36,5 tys.). Ok - na mecz z Legią. Ale niech ktoś mi przypomni frekwencję na meczu Lechia-Legia w tamtym roku (kolejno 8000 i w gr mistrzowskiej 18 623).I nie pieprzcie o trybunie fanatyków, bo tam zawsze jednak jest najwięcej kibiców. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tydzień poszły 1592 bilety na cały stadion.
Żałosne to jest. p.s. na C zostało jeszcze 4352 biletów ![]()
Ostatnio edytowane przez Coglin : 24.04.2015 o godz. 10:51.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Fanatycy sukcesu ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
zobaczymy jaka będzie frekwencja na Twojej trybunie
|
|