The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2015, 07:43
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Odpowiem krotko...
Nie wierze w zamach a wierze w ogromna chec i potrzebe wyladowanania za wszelka cene...
No to właśnie napisałem, albo się wierzy w bajki Anodiny i Laska albo nie. Innej możliwości nie ma.

Teraz nawet reżimowemu biegłemu Artymowiczowi coś nie gra:

http://wpolityce.pl/smolensk/241196-...olotu-o-ziemie
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.04.2015, 07:57
Ludzie? Czy wy naprawdę ,musicie tu szukać na siłe podziałów? Co Wam przeszkadza znów Korwin-Mikke. Ma swoją strategię działania, swój plan i jeśli ktoś chce na niego głosować to dlaczego nie? Wszyscy, byle nie czerwoni z SLD lub klika rządowa.Ja tam z wieloma kwestiami się nie zgadzami np dot służby zdrowia czy niepełnosprawności, a są to bliskie mi tematy. Dlatego też nie będę na niego głosował. Ale mimo to jest osobą, która chce wysadzić w powietrze ten rząd i dlatego chwała mu za to.

Nie szukajcie problemu tam, gdzie go nie ma.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.04.2015 o godz. 09:17.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.04.2015, 11:10
Co do rządów PiS o których było stronę wcześniej. "To tak na szybko"? Przepisałeś ulotkę która lata po internecie od kilku lat. PiS ze swoim marnym gabinetem bratający się na siłę z Samoobroną i LPR, a później sprzedający wszystko co ma aby tylko zdobyć większość i utrzymać się przy władzy to nie było raczej nic dobrego. Ciekawe z kim teraz by się zbratali, PSL? Za tych dziwnych rządów podobno spadł poziom emigracji. Normalna sprawa po boomie na wyjazdy po 2004 roku kiedy to granice otwarła Anglia i Szwecja. Szkoda nawet poruszać temat reform Policji, nieudolnych prób zrobienia czegokolwiek ze służba zdrowia, wzrostu roli kościoła, czy afer jakie powstały po obsadzeniu "swoimi" urzędów w terenie. A wyższe pensje? Proszę Cię...

Cytat:
Jaroo1", że byłby takim prezydentem jak Putin = ok, to jest chujowa wypowiedź"

fajnie że się zgadzasz, celnie to określiłeś
Poziom wyborczej i (niestety) niezależnej. Nie krzyczałeś jeszcze o tym że Korwin powiedział że chce strzelać do górników?

Pablo84 sęk w tym że dla niektórych niepopieranie PiSu jest złem najgorszym nie mówiąc już o jego krytyce. A popieranie opcji z prawdziwej prawicy kończy się tym że wszyscy nazywani są przyjaciółmi Rosjan.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 17.04.2015, 11:31
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post

Jedynym rabusiem jest, żebrający o pieniądze na swa działalność, Korwin-Mikke i jego klika, przynosząca wstyd Polakom i okłamujaca ich.
Korwin nie zabrał mi ani jednego grosza do tej pory, natomiast lepsza ekipa zdążyła zabrać mi pieniądze z podwyższenia podatku VAT i to nie tylko z 22 na 23 % ale też na wychowanie mojego dziecka, co do którego ekpia zgłasza coraz śmielsze pretensje.

Po drugie marne masz poczucie wstydu, skoro wstydzisz się za jakiegoś gościa o którym mało kto ma pojęcie a nie wstydzisz się za to, że kraj nie potrafi policzyć jak należy głosów w wyborach a po 5 latach najważniejszego śledztwa w swoich ponad 1000 letnich dziejach kompromituje się tak bardzo, że polnische wirtschaft z których mają polew Niemcy to jedynie drobny żarcik.

Także zastanów się chłopie co Ci siedzi pod deklem, bo wyczuwam tam straszny nieporządek
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 17.04.2015, 12:43
Padre1906"Przepisałeś ulotkę która lata po internecie od kilku"

po pierwsze pokaż tą ulotkę którą jakoby przepisałem, nie odniosłeś się merytorycznie , szkoda , ale poniekąd rozumiem , trudno jest polemizować z cyframi i wynikami , myślę że bez garba konia i leppera ten rząd mógłby przetrwać i zrobić wiele dobrego , żeby nie było , przyznaje popełnili masę błędów ale z koniem i spółką było o to nietrudno,do tego konie trojańskie jak kaz czy łysy misiek

Padre1906 "Poziom wyborczej i (niestety) niezależnej. Nie krzyczałeś jeszcze o tym że Korwin powiedział że chce strzelać do górników? "

przypominam że o ch...ej wypowiedzi napisał Jaroo1 ,ja łaskawie z tym się zgodziłem ,co do wypowiedzi Korwina o górnikach była tak beznadziejna że nawet nie skomentowałem jak zresztą większości wypowiedzi tego człowieka

Padre1906". A popieranie opcji z prawdziwej prawicy kończy się tym że wszyscy nazywani są przyjaciółmi Rosjan."

niestety pracują nad tym w pocie czoła , sam sie dziwię że wcześniej tego nie zauważyłem
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 17.04.2015 o godz. 12:50.
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.04.2015, 12:56
Cytat:
Jedynym rabusiem jest, żebrający o pieniądze na swa działalność, Korwin-Mikke i jego klika, przynosząca wstyd Polakom i okłamujaca ich.
o ja pierd.. nie wierzę, że tacy ludzie mają prawo głosu, jakim rabusiem ? wpłaty są dobrowolne, od wszystkich którym zależy na dobru Polski , nikt nikogo nie zmusza a tym bardziej nie zabiera ! zobacz sobie ile PO i PIS kradnie pieniędzy na kampanie z budżetu , jesteś hipokrytą
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.04.2015, 13:03
Cytat:
niestety pracują nad tym w pocie czoła , sam sie dziwię że wcześniej tego nie zauważyłem
Nie dziwi Cię, że nagle wszyscy antysystemowi są proputinowcami? Przypadek? Hemoglobina, mistyfikacja- taka sytuacja? Czy spróbujesz zaktywizować neurony i wyciągniesz prosty bardzo wniosek?
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 17.04.2015, 13:08
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Nie dziwi Cię, że nagle wszyscy antysystemowi są proputinowcami? Przypadek? Hemoglobina, mistyfikacja- taka sytuacja? Czy spróbujesz zaktywizować neurony i wyciągniesz prosty bardzo wniosek?
zaktywizuje , ale to jest cała seria wypowiedzi i zdarzeń które mnie niepokoją , nie mam nic przeciwko Kowalskiemu czy Braunowi ale ich ostatnie zachowania są co najmniej zastanawiające , Korwina pomijam bo zdążyłem sie przyzwyczaić
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 17.04.2015, 13:22
Fakty- Putin politycznie bije na głowę Schrona Husseina Obamę. Wyjebał sankcjowiczów bez mydła skupując (może nie bezpośrednio przez samego siebie, ale pośrednio przez bande oligarchów) akcje spółek mając je wszystkie lub prawie wszystkie w swoim zanadrzu tyle, że teraz bez dzielenia się z zachodem? Ano wyjebał. Zanektował Krym? Zanektował. Gospodarczo, ekonomicznie, socjalnie Rosja sprzed Putina, a w trakcie jego rządów to ziemia, a niebo tak? Ano tak.

Problem polega na tym, że i Korwin, i Kowalski, i Braun i Farage, nawet Kolonko mówią, że Putin to dobry polityk. I tytuły w prasie:

XYZ - Putin to dobry polityk.

No i taki Nowak (Kowalski już zajęty) myśli:

Zbrodniarza chwalą, chvje/skurvysyny jebane! Nie zagłosuję!

A w to graj mass-mediom (bo już nie tylko mainstream jak ukazuje MaxTV czy wspomniana Republika TV) i systemowym kandydatom i palikociarni.

Ja powiem nawet więcej- oni wszyscy się mylą. Nawet mój kandydat Braun. Putin nie jest dobrym politykiem, on politykiem jest wspaniałym. Lawina "ABG to proputinowiec za 3...2...1..."

Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 17.04.2015, 13:33
ABGwislakABG "a powiem nawet więcej- oni wszyscy się mylą. Nawet mój kandydat Braun. Putin nie jest dobrym politykiem, on politykiem jest wspaniałym. Lawina "ABG to proputinowiec za 3...2...1..."

nie doczekasz się , a morderca putin jest dobrym politykiem tylko słabością tzw europy i plastikowego obamy , jeszcze lepszym będzie jak zajmie Litwę ,Łotwę a na koniec Polskę

ABGwislakABG "Gospodarczo, ekonomicznie, socjalnie Rosja sprzed Putina, a w trakcie jego rządów to ziemia, a niebo tak? Ano tak. "

no żesz nie wiedziałem, za putinu kraina mlekiem i miodem płynąca , zapytaj przeciętnego rosjanina ? chyba że masz na myśli oligarchów i armię oddanych urzędników zwanych klasą średnią ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 17.04.2015 o godz. 13:37.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 17.04.2015, 13:35
Cytat:
a morderca putin jest dobrym politykiem tylko słabością tzw europy i plastikowego obamy , jeszcze lepszym będzie jak zajmie Litwę ,Łotwę a na koniec Polskę
Ano będzie jeszcze lepszym. Co nie znaczy, że ostatni aspekt chciałbym przeżyć osobiście. Odnośnie slabości Europy i Obamy również się zgadzamy.
Anty PO-PiS!!!
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.04.2015, 13:46
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No to właśnie napisałem, albo się wierzy w bajki Anodiny i Laska albo nie. Innej możliwości nie ma.

Teraz nawet reżimowemu biegłemu Artymowiczowi coś nie gra:

http://wpolityce.pl/smolensk/241196-...olotu-o-ziemie
Nie czytasz mnie...
Wali mnie to kto tam robi ekspertzymy ,kto tam działa i co probuje zrobić...
Tak samo wali mnie opinia przeciwna czyli Antoniego,rowniez niczym nie podparta...
Mam swoje ,typowo swoje zdanie ze chcieli wyladowac to wyladowali...
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 17.04.2015, 15:32
Cytat:
no żesz nie wiedziałem, za putinu kraina mlekiem i miodem płynąca , zapytaj przeciętnego rosjanina ? chyba że masz na myśli oligarchów i armię oddanych urzędników zwanych klasą średnią ?
Sam sobie odpowiedziałeś już na pytanie.
Anty PO-PiS!!!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.04.2015, 15:46
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ano będzie jeszcze lepszym. Co nie znaczy, że ostatni aspekt chciałbym przeżyć osobiście. Odnośnie slabości Europy i Obamy również się zgadzamy.
Czyli idąć tym tokiem myślenia to Hitler i Stalin byli wręcz galaktycznie dobrymi politykami ? Prawda ?
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 17.04.2015, 15:56
Hiperbolizujesz. Trzeba czasem wyczuć ironię bądź sarkazm. Teraz przeczytaj jeszcze raz zdanie "Ano będzie jeszcze lepszym".
Anty PO-PiS!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.04.2015, 17:29
Cytat:
zaktywizuje , ale to jest cała seria wypowiedzi i zdarzeń które mnie niepokoją , nie mam nic przeciwko Kowalskiemu czy Braunowi ale ich ostatnie zachowania są co najmniej zastanawiające , Korwina pomijam bo zdążyłem sie przyzwyczaić
Napiszę jeszcze raz bo chyba nie dotarło. Smutno, że rażą Cię (Was) WYPOWIEDZI Brauna, Kowalskiego czy Mikkego na temat Rosji/Putina a nie rażą Was DZIAŁANIA na rzecz Żydów, na niekorzyść Polski przez PiS.
Pragnę zauważyć iż jest to symptom tego jak jesteście zmanipulowani. Tu gościa ganicie za same słowa a swoim wybaczacie za czyny i to jakie czyny - bo oddać polską kasę Żydom za stalinizm i hitleryzm to jest czyste kurestwo na niekorzyść Polski i Polaków. Nie da się tego porównać do czegoś innego, przykładowo wielkie "ale" PiSu względem Orbana za dbanie o korzyści dla Węgier i układanie się z Putinem. To też się ma nijak jeśli chodzi o skalę "niepoprawności" (ale polityka oczywiście ma być obliczona nie na poprawność tylko na skuteczność) względem ODDAWANIA polskich pieniędzy Żydom.
Takich mamy polityków i takich mamy wyborców. Chamy, złodzieje i oszuści (politycy) a Wy biedni zmanipulowani. Ludzie, którzy oddają polskie pieniądze Żydom wyznaczają sobie standardy i ganią Orbana, dobrego polityka, czy antysystemowców za to, że coś nie tak powiedzieli. Śmiech na sali. Aaaa, jeszcze mi się coś przypomniało. Kto gani Kowalskiego, Brauna itd? Ci sami co się układają z banderowcami. Beka.

Kolejny przykład jak Kerim jesteś zmanipulowany:

Cytat:
nie doczekasz się , a morderca Putin jest dobrym politykiem tylko słabością tzw europy i plastikowego obamy , jeszcze lepszym będzie jak zajmie Litwę ,Łotwę a na koniec Polskę
Putin jest dobrym politykiem i już. Po co te docinki o słabej Europie czy Obamie? A może wymyśl sobie, że Europa jest słaba bo przy mocnym Putinie inaczej się nie da.
Po co te docinki o Litwie i Polsce? Chyba tylko po to żeby zdyskredytować oponenta na zasadzie: "tak jest dobry? A jak zajmie Polskę to co?". Znowu zero merytoryki i manipulacja.
Na siłę dorabiasz jakieś tezy i bronisz swojego zdania mimo, że stoisz na przegranej pozycji.

Cytat:
no żesz nie wiedziałem, za putinu kraina mlekiem i miodem płynąca , zapytaj przeciętnego rosjanina ?
I znowu manipulacja. Gościu Ci pisze o porównaniu okresów za panowania Putina i przed a Ty na to lejesz i piszesz bez odniesienia do dawnych czasów.
Szkoda, takie coś zabija dyskusję bo to tak jakby ciągle musieć udowadniać, że 2+2=4. Napiszesz to raz, drugi, trzeci ale Ty i wiele osób ciągle będą pisać, że nie ma się racji, że tak nie jest do końca itp. Trochę rozsądku w tym wszystkim bo to, że popieramy innych polityków to nie oznacza, że mamy kłamać, manipulować tylko po to żeby się okazało, że mój "polityczek" to lepszy od Twojego.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 17.04.2015, 18:02
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Napiszę jeszcze raz bo chyba nie dotarło. Smutno, że rażą Cię (Was) WYPOWIEDZI Brauna, Kowalskiego czy Mikkego na temat Rosji/Putina a nie rażą Was DZIAŁANIA na rzecz Żydów, na niekorzyść Polski przez PiS.
Pragnę zauważyć iż jest to symptom tego jak jesteście zmanipulowani. Tu gościa ganicie za same słowa a swoim wybaczacie za czyny i to jakie czyny - bo oddać polską kasę Żydom za stalinizm i hitleryzm to jest czyste kurestwo na niekorzyść Polski i Polaków. Nie da się tego porównać do czegoś innego, przykładowo wielkie "ale" PiSu względem Orbana za dbanie o korzyści dla Węgier i układanie się z Putinem. To też się ma nijak jeśli chodzi o skalę "niepoprawności" (ale polityka oczywiście ma być obliczona nie na poprawność tylko na skuteczność) względem ODDAWANIA polskich pieniędzy Żydom.
Takich mamy polityków i takich mamy wyborców. Chamy, złodzieje i oszuści (politycy) a Wy biedni zmanipulowani. Ludzie, którzy oddają polskie pieniądze Żydom wyznaczają sobie standardy i ganią Orbana, dobrego polityka, czy antysystemowców za to, że coś nie tak powiedzieli. Śmiech na sali. Aaaa, jeszcze mi się coś przypomniało. Kto gani Kowalskiego, Brauna itd? Ci sami co się układają z banderowcami. Beka.

Kolejny przykład jak Kerim jesteś zmanipulowany:

Putin jest dobrym politykiem i już. Po co te docinki o słabej Europie czy Obamie? A może wymyśl sobie, że Europa jest słaba bo przy mocnym Putinie inaczej się nie da.
Po co te docinki o Litwie i Polsce? Chyba tylko po to żeby zdyskredytować oponenta na zasadzie: "tak jest dobry? A jak zajmie Polskę to co?". Znowu zero merytoryki i manipulacja.
Na siłę dorabiasz jakieś tezy i bronisz swojego zdania mimo, że stoisz na przegranej pozycji.

I znowu manipulacja. Gościu Ci pisze o porównaniu okresów za panowania Putina i przed a Ty na to lejesz i piszesz bez odniesienia do dawnych czasów.
Szkoda, takie coś zabija dyskusję bo to tak jakby ciągle musieć udowadniać, że 2+2=4. Napiszesz to raz, drugi, trzeci ale Ty i wiele osób ciągle będą pisać, że nie ma się racji, że tak nie jest do końca itp. Trochę rozsądku w tym wszystkim bo to, że popieramy innych polityków to nie oznacza, że mamy kłamać, manipulować tylko po to żeby się okazało, że mój "polityczek" to lepszy od Twojego.
Nie kolego, Putin nie jst politykiem tylko zwykłym bandytą , mordercą, który wydaje zleenia na polityczne morderstwa, polityków, dziennikarzy(jedna z wielu - Politkowska), koleny mord Litwinienko, który ujwanił, że ten "dobry polityk" zlecił wysadzenie bloków z ludźmi by mieć pretekst do najechania Czeczeni, którą pop prostu zamordował w bestialski sposób. Najechanie teraz Ukrainy. Tylko tym razem się przeliczył , myśląc, ze będzie tak jak na Krymie. Nazywanie takiej kreatury "politykiem" świadczy o tych co tak mówią, że maja nie po koli pod kopółką.
kerim1906
Banita

Stary 17.04.2015, 18:03
Jaroo1 znany tropicielu Żydów , już kilka razy było to wyjaśniane, wislak86 to prostował , poczytaj , kolejne dwa moje cytaty i Twoja troska o zmanipulowanie mojej osoby są co najmniej śmieszne, wymieniłem poglądy z ABG , częściowo się zgodziliśmy a Ty swoje nieśmiertelne , zmanipulowany , przeczytaj ze zrozumieniem , nie sądzę że masz złą wolę , po prostu nie rozumiesz co chciałem napisać ,

Gwiaździsty miałem jeszcze ten fragment w tym stylu opisać ale mnie uprzedziłeś , nie muszę , podpisuję się
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.04.2015, 19:43
Cytat:
Nie kolego, Putin nie jst politykiem tylko zwykłym bandytą , mordercą, który wydaje zleenia na polityczne morderstwa, polityków, dziennikarzy(jedna z wielu - Politkowska), koleny mord Litwinienko, który ujwanił, że ten "dobry polityk" zlecił wysadzenie bloków z ludźmi by mieć pretekst do najechania Czeczeni, którą pop prostu zamordował w bestialski sposób. Najechanie teraz Ukrainy. Tylko tym razem się przeliczył , myśląc, ze będzie tak jak na Krymie. Nazywanie takiej kreatury "politykiem" świadczy o tych co tak mówią, że maja nie po koli pod kopółką.
I już czepianie się słówek. Nierówno pod kopułą bo nazwałem typa politykiem, ja jebię.
W to, że ma krew na rekach to nie wątpię ale jednocześnie jest dla Rosji dobrym prezydentem. To, że jest ....ą bo bawi się ludzkim życiem to nie znaczy, że nie jest dobrym politykiem. Na prawdę tego nie rozumiesz?
Dołączył Krym do Rosji, dołączył! Kto by tak zrobił, zły prezydent czy dobry? Śmieje się w twarz tym cwelkom z UE czy USA? Śmieje się. Kogo na to stać? łachmytę czy dobrego polityka? Przeciwstawia się lewactwu i wszelkiej maści pedalstwa w Rosji? Tak. Trzyma za pysk Polskę (wrak, czarne skrzynki)? Trzyma. Dba o interesy Rosji z zachodnią Europą? Dba. Jak to jest zły polityk / prezydent to ja sobie życzę w Polsce tylko takich polityków. Jeśli mam wybierać między mordercami, którzy zabili Petelickiego, Leppera i wielu ludzi związanych ze Smoleńskiem a przy okazji rujnują moją Ojczyznę to już bym wolał takiego Putina z krwią na rękach ale chociaż żeby dbał o interesy Polski dodatkowo.
Oddzielmy dbanie o interesy Kraju (Putin, dobry polityk) od bycia łajzą, która ma krew swojego rodaka na rękach (Putin). Bo ja o "mocarstwowości" Rosji a Wy o moralności Putina. Śmieszne.

Cytat:
Jaroo1 znany tropicielu Żydów , już kilka razy było to wyjaśniane
Ale co było wyjaśniane, to że Duda i reszta PiSu oraz reszty Parlamentu oddają żydom polskie pieniądze? I znowu manipulujesz mi tu z jakims nazywaniem od tropicieli Żydów. Za pisanie prawdy przypinasz mi jakieś swoje chore łatki, które jak rozumiem mają służyć zdyskredytowaniu mojej osoby. Fajnie działasz.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 17.04.2015 o godz. 19:53.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.04.2015, 20:47
sambo napisał(a):Wyświetl post
Korwin nie zabrał mi ani jednego grosza do tej pory, natomiast lepsza ekipa zdążyła zabrać mi pieniądze z podwyższenia podatku VAT i to nie tylko z 22 na 23 % ale też na wychowanie mojego dziecka, co do którego ekpia zgłasza coraz śmielsze pretensje.

Po drugie marne masz poczucie wstydu, skoro wstydzisz się za jakiegoś gościa o którym mało kto ma pojęcie a nie wstydzisz się za to, że kraj nie potrafi policzyć jak należy głosów w wyborach
Przypominam Ci, że Korwin-Mikke, podobnie jak inni europarlamentarzyści, dostaje pokaźne sumy pieniędzy - z tą tylko różnicą, iż on kompromituje tam Polskę i nie zabiega o interesy ludzi. Nie wiem w jaki sposób można by go bronić? Czy zabiegał o podwyższenie świadczeń socjalnych i zasiłków? Czy chciał kiedykolwiek podwyższenia podatków dla najbogatszych? Czy walczył o interesy ludzi biednych i bezrobotnych? Co takiego zrobił dla osób zagrożonych eksmisją? Czy starał się o wprowadzenie ustawy znoszącej ubóstwo? Nie, nic takiego nie zrobił - co więcej, tego typu działaniom był przeciwny. Nie wspominam już tutaj o jego godnej pożałowania postawie w sprawie Ukrainy i o tym, że pozostaje na usługach zbrodniarza Putina, odwracając się od naszych braci Ukraińców.

Co do podatków, to jest dla mnie oczywiste, że im więcej ktoś zarabia, tym większe powinien płacić podatki - ideałem byłoby, aby dzięki temu płace zostały zrównane dla każdego, zaś osoby bezrobotne otrzymywały odpowiedni zasiłek. W ostateczności można się zgodzić na wypłaty rzędu 50 tys. pod warunkiem, że po opłaceniu podatku takiej osobie zostanie powiedzmy 3 tys. zł. W Polsce i innych krajach UE, nie mamy problemu braku pieniędzy, lecz problem ich złej dystrybucji - dochód narodowy jest niesprawiedliwie dzielony, gdyż starczyłoby dla każdego. Korwinowcy mówią o tym, że strzelaliby do rabusia. Lecz pomijając nawet ten fakt, że użycie przemocy jest zawsze czymś nierozumnym i nagannym, to nie są w stanie w swoich zaczadzonych umysłach wysnuć prostego wniosku co do tego, że gdyby wszyscy ludzie mieli zapewnione środki do życia, np. przez powszechny zasiłek, i każdy zarabiałby mniej więcej po tyle samo, to nikt nie miałby potrzeby kogokolwiek napadać lub okradać.

Jeśli chodzi o wychowanie dzieci, to jest to temat na zupełnie odrębną dyskusję i wiele można by na ten temat powiedzieć. Osobiście jestem antyrodzinny - z tego prostego powodu, że to rodzina jest odpowiedzialna za proces socjalizacji młodego człowieka, a gdy robi to źle, degeneruje dziecko. Dziwnym trafem, aby być mechanikiem samochodowym trzeba mieć specjalne umiejętności, aby być lekarzem trzeba zdać szereg egzaminów, żeby zostać kelnerem także należy zyskać odpowiednie kwalifikacje. Ale aby być rodzicem, nie trzeba legitymować się żadnymi kompetencjami, a mimo tego właśnie wychowanie, zwłaszcza w początku życia, wpływa decydująco na późniejsze życie człowieka. Więc im więcej państwo ma do powiedzenia w sprawie wychowania dziecka, tym lepiej. Wyobraźmy sobie np. rodziców będących fanatykami religijnymi i urabiającymi dziecko od najmłodszych lat zgodnie z ich zachciankami...

Odnośnie ostatnich wyborów samorządowych, to z tego co wiem, nie zostały stwierdzone nieprawidłowości przy liczeniu głosów.
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.04.2015, 20:55

Co do podatków, to jest dla mnie oczywiste, że im więcej ktoś zarabia, tym większe powinien płacić podatki - ideałem byłoby, aby dzięki temu płace zostały zrównane dla każdego, zaś osoby bezrobotne otrzymywały odpowiedni zasiłek. W ostateczności można się zgodzić na wypłaty rzędu 50 tys. pod warunkiem, że po opłaceniu podatku takiej osobie zostanie powiedzmy 3 tys. zł. W Polsce i innych krajach UE, nie mamy problemu braku pieniędzy, lecz problem ich złej dystrybucji - dochód narodowy jest niesprawiedliwie dzielony, gdyż starczyłoby dla każdego.
i to twoim zdaniem jest sprawiedliwe?bo sadząc po pogladach jestes socjalistą wiec sprawiedliwośc a zwlaszcza "sprawiedliwośc społeczna" powinna być dla ciebie priorytetem.
i teraz ci tłumaczę.też jestem za tym,ze im ktoś więcej zarabia powinien placic większe podatki.tzn jeśli zarabiasz 10x więcej placisz 10x a nie 20,30,40 razy wiekszy podatek.to jest sprawiedliwość.
Ostatnio edytowane przez picasso : 17.04.2015 o godz. 20:58.
dziękuję za uwagę
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.04.2015, 21:04
Bronowianin, mama wie, że ćpiesz?
Uważajcie ludzie z tymi narkotykami bo Wam życie popsują doszczętnie. Zawsze wiedziałem, że to zuo, a Bronowianin mnie tylko upewnił w tym.
drozd:
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.04.2015, 21:13
Bronowianin trolluje, choć jego trolling jest bardzo podobny do naturalnych wypowiedzi pewnego użytkownika.
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.04.2015, 21:18
Użytkownik Szumlewicz?
drozd:
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 17.04.2015, 21:26
Przeciwstawia się lewactwu i wszelkiej maści pedalstwa w Rosji?
Tak przeciwstawia się lewactwu, że najwięcej aborcji na świecie dokonuje się w... Rosji!
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.04.2015, 21:28
I znowu jakieś podśmiechujki i pajacowanie. No spoko, ale np z pedalstwem i konczitami sobie radzi.
drozd:
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 17.04.2015, 21:43
I znowu jakieś podśmiechujki i pajacowanie. No spoko, ale np z pedalstwem i konczitami sobie radzi.
Jakie „podśmiechujki” i „pajacowanie”, skoro stwierdzam fakt? Poczytaj trochę Feliksa Konecznego i jego klasyfikację cywilizacji. Zwróć w szczególności uwagę na cywilizację turańską i co wspólnego z ową cywilizacją ma Rosja, a może zrozumiesz, że te wszystkie pokazowe akcje z „Pussy Riot” na czele nie mają nic wspólnego z troską o tradycyjne wartości. Naprawdę wierzysz, że, tylko Cerkiew prawosławna blokowała pielgrzymkę Jana Pawła II, a potem Benedykta XVI do Rosji? Nie od dziś wiadomo, kto w Cerkwi patriarchatu moskiewskiego odgrywa kluczową rolę.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.04.2015, 22:17
W to, że ma krew na rekach to nie wątpię ale jednocześnie jest dla Rosji dobrym prezydentem. To, że jest ....ą bo bawi się ludzkim życiem to nie znaczy, że nie jest dobrym politykiem. Na prawdę tego nie rozumiesz?
Dołączył Krym do Rosji, dołączył! Kto by tak zrobił, zły prezydent czy dobry? Śmieje się w twarz tym cwelkom z UE czy USA? Śmieje się. Kogo na to stać? łachmytę czy dobrego polityka? Przeciwstawia się lewactwu i wszelkiej maści pedalstwa w Rosji? Tak. Trzyma za pysk Polskę (wrak, czarne skrzynki)? Trzyma. Dba o interesy Rosji z zachodnią Europą? Dba. Jak to jest zły polityk / prezydent to ja sobie życzę w Polsce tylko takich polityków.
Nie można być dobrym politykiem, nie postępując etycznie. Co najwyżej, można powiedzieć że jest skuteczny w czynieniu zła i w łajdactwie.

Co jest dobrego w tym, że włączył Krym do Rosji? Czy Rosjanie coś na tym zyskali? A może mieszkańcy Krymu? Nie sądzisz, że Rosja ma wystarczająco duże terytorium i po prostu lepiej jest zadbać o rozwój terenów, które już wchodzą w jej skład? Mieszkańcy Krymu również niczego nie zyskali, a wręcz stracili - na półwyspie nie ma teraz turystów, mieszkańcy mają problemy z dostawami wody, energii itp.

A może dobre jest według Ciebie to, że wchodzi w konflikt ze światem zachodu? Jakieś korzyści z napiętej sytuacji i eskalacji konfliktu? Dla kogo to jest pożyteczne? Być może dla producentów broni... Przy czym w Rosji bieda wśród przeciętnych obywateli jest jeszcze większa...

Jeżeli za coś pozytywnego uważasz tępienie mniejszości seksualnych, etnicznych, religijnych itd. oraz opozycji politycznej, to jesteś po prostu zwykłym nihilistą - zresztą Twoja pozytywna ocena Putina jako 'dobrego przywódcy' o tym dobitnie świadczy.

Brak współpracy z innym krajem (sprawa czarnych skrzynek) jest według Ciebie pozytywny? Czy nie lepiej pokojowo ze sobą współdziałać? Wydaje się, że nie można nazwać 'dobrym politykiem' kogoś, kto postępuje w taki nieuczciwy sposób. Putin w praktyce jest dyktatorem, który dba o interesy własne i swojej kliki. Dla zwykłych Rosjan jest tylko piorąca mózgi propaganda, a jakość ich życia nie poprawia się. Przywódca, który rządzi ludźmi żyjącymi w nędzy, zniewoleniu i zakłamaniu to po prostu marny przywódca - właśnie taki jest Putin.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 17.04.2015, 22:46
Czy starał się o wprowadzenie ustawy znoszącej ubóstwo? Nie, nic takiego nie zrobił - co więcej, tego typu działaniom był przeciwny.
.
Nie wiem skad masz takie wiadomosci ale powiem Ci ze jestem przekonany, ze Korwin na pewno poparlby ustawe o powszechnej szczesliwosci i dobrobycie. Zapewniam Cie!
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.04.2015, 22:55
Póki co, warty przeczytania tekst.
http://kontrowersje.net/dlaczego_kor...ie_agent_mikke

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów