The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2015, 22:26
Tak z ciekawości i bez złośliwości zapytam kolegów z PiS. Co sądzicie o Beacie Szydło? Moim osobistym zdaniem ta osoba bardzo psuje wizerunek PiS, wydaje się niekompetentna i powiązana z różnymi lokalnymi układami.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.04.2015, 14:38
To może kolegów głosujących na PiS ,z PiS to nie wiem czy ktoś tu jest
ad meritum- jest kilka innych osób które bardziej psują wizerunek PiS-u, osobiście nie słyszałem o ciemnych powiązaniach Szydło a jej rzekoma niekompetencja nie rzuciła mi się w oczy-ani gwiazda ani polityczny plankton- ot przeciętny polityk (niezależnie od dość wysokiego stanowiska w partii)- powiem więcej podaj partię (poważną) a podam Ci z każdej szerokie grono niekompetentnych osób. Moim zdaniem po owocach ich poznacie -niech Kaczor dojdzie do władzy i wystrzeli w kosmos postkomunistyczny beton w urzędach,sądach,spółkach skarbu państwa etc. To już będzie jak dla mnie na początek baaaardzo dużo- nie oczekuję cudów ale nikt poza nimi tego nie zrobi bo po prostu nie ma na to szans. Bajki o JOW-ach, niskich podatkach (ich likwidacji),wolności dla każdego, przejrzystym prawie które głoszą partyjki mające 3-4% poparcia a co więcej nie mające zaplecza które objęłoby ministerstwa , urzędy i mediów które nakręciłyby miliony wyborców - to typowe lanie wody dla politycznych laików .
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 09.04.2015, 20:12
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
To może kolegów głosujących na PiS ,z PiS to nie wiem czy ktoś tu jest
ad meritum- jest kilka innych osób które bardziej psują wizerunek PiS-u, osobiście nie słyszałem o ciemnych powiązaniach Szydło a jej rzekoma niekompetencja nie rzuciła mi się w oczy-ani gwiazda ani polityczny plankton- ot przeciętny polityk (niezależnie od dość wysokiego stanowiska w partii)- powiem więcej podaj partię (poważną) a podam Ci z każdej szerokie grono niekompetentnych osób. Moim zdaniem po owocach ich poznacie -niech Kaczor dojdzie do władzy i wystrzeli w kosmos postkomunistyczny beton w urzędach,sądach,spółkach skarbu państwa etc. To już będzie jak dla mnie na początek baaaardzo dużo- nie oczekuję cudów ale nikt poza nimi tego nie zrobi bo po prostu nie ma na to szans. Bajki o JOW-ach, niskich podatkach (ich likwidacji),wolności dla każdego, przejrzystym prawie które głoszą partyjki mające 3-4% poparcia a co więcej nie mające zaplecza które objęłoby ministerstwa , urzędy i mediów które nakręciłyby miliony wyborców - to typowe lanie wody dla politycznych laików .
Jasne, że w każdej partii znajdzie się ktoś niekompetentny, niekoniecznie jednak na stołku vice-prezesa.zi Co do Szydło to chodzi mi o jej rodzinne powiązania z PO i z lokalnym układem PiS-PO w pobliskich Wadowicach.
Czemu uważasz, że mówienie o niskich podatkach to bajki? Orban pokazuje, że się da.
Arapaho
Senior Member

Stary 10.04.2015, 16:12
Orban pierwsze co zrobił to zjednoczył prawice- dlatego zdobył wiekszość konstytucyjną konieczną do wielu zmian - obniżki podatków są tu kwestią wtórną. Bajką dla mnie jest stawianie argumentów podatków czy tego typu spraw w kontrze do wykonania zmian systemowych po którymi rozumiem to co pisałem wcześniej a to co właśnie zrobił Orban.
Małe partyjki prawicowe nawet przesympatyczne tego nie zrobią z powodów formalnych (poparcie) i technicznych (brak zaplecza) i to są dla mnie bajki dla małych dzieci - powodujące utrwalanie władzy bandy komunistyczno-oportunistycznej . Dopóki prawica kulturowo-światopoglądowa (żeby mnie zaraz nie zaatakowano sławnym socjalem PiSu) się nie zjednoczy (lub jej wyborcy) żeby zrealizować na początek podstawowe cele-dopóty będziemy w ciężkiej d.... bo lewactwo ma zdolności koalicyjne przewyższające nawet mało prawdopodobny sojusz PiS (30%) i Korwin (5%) który nawet jeśłi i tak wiele by nie ugrał bo JKM postawiłby pewnie zaporowe warunki
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 10.04.2015 o godz. 16:14.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.04.2015, 16:21
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości i bez złośliwości zapytam kolegów z PiS. Co sądzicie o Beacie Szydło? Moim osobistym zdaniem ta osoba bardzo psuje wizerunek PiS, wydaje się niekompetentna i powiązana z różnymi lokalnymi układami.
No to napisz coś na ten temat, bo jestem ciekawy o co chodzi.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2015, 16:50
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Dopóki prawica kulturowo-światopoglądowa (żeby mnie zaraz nie zaatakowano sławnym socjalem PiSu) się nie zjednoczy (lub jej wyborcy) żeby zrealizować na początek podstawowe cele-dopóty będziemy w ciężkiej d.... bo lewactwo ma zdolności koalicyjne przewyższające nawet mało prawdopodobny sojusz PiS (30%) i Korwin (5%) który nawet jeśłi i tak wiele by nie ugrał bo JKM postawiłby pewnie zaporowe warunki
Jakie są te podstawowe cele?

Gwiaździsty -
http://i59.tinypic.com/25u78dw.jpg
Mocno popierała wadowicki układ PiS-PO, który faktycznie był koalicją towarzystwa wzajemnej adoracji, listy wyborcze obu "partii" układał jeden człowiek - szef lokalnego PO.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.04.2015, 16:09
https://www.youtube.com/watch?v=jepamFUo9bA
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Arapaho
Senior Member

Stary 12.04.2015, 21:26
Jakie są te podstawowe cele?

Gwiaździsty -
http://i59.tinypic.com/25u78dw.jpg
Mocno popierała wadowicki układ PiS-PO, który faktycznie był koalicją towarzystwa wzajemnej adoracji, listy wyborcze obu "partii" układał jeden człowiek - szef lokalnego PO.
oczyszczenie służb specjalnych ,sądów,prokuratur,spółek skarbu państwa z postkomunistycznego elementu, ukrócenie łapówkarstwa szczególnie na najwyższych szczeblach, odbudowa armii w tym modernizacja polskiego przemysłu zbrojeniowego ,dekomunizacja ulic,pomników etc, odebranie rent ubekom, właściwe uhonorowanie żołnierzy podziemia niepodległościowego,likwidacja wszelkich genderowych pomysłów w szkolnictwie,edukacji i prawie- to są cele na które wszystkie prawicowe ugrupowania są w stanie się zgodzić i to praca na conajmniej 4 lata.Kłótnie o podatki,socjal i inne sprawy można zostawić na później
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.04.2015, 22:15
Póki co, powiedział tam nic odkrywczego, co nie oznacza, że tego nie zrobi za 10 dni.

Jedno jest pewne. Skoro taka osoba mówi, że dla niej przede wszystkim priorytetem jest zagłosowanie przeciwko WSI, Komorowskiemu jak i aktualnie rządzącym... to naprawdę coś musi być na rzeczy...

Subtelnych haków ciąg dalszy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 13.04.2015 o godz. 07:36.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.04.2015, 19:56
Pan socjalista Piotr Szumilewicz ustawą chce znieść ubóstwo po przez "radykalne" podniesienie świadczeń socjalnych Towarzysz Stalin jest z Pana dumny panie Piotrze https://www.youtube.com/watch?v=0ZB_oQRS8k8
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2015, 17:20
Nowy sondaż wykonany dla faktów TVN

Pablo84
Senior Member

Stary 14.04.2015, 19:28
I podobno to PiS gra Smoleńskiem . Z premedytacją to robią barbarzyńcy z PO, podobnie jak ustawamii światopoglądowymi.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.04.2015, 21:39
PiS po prostu daje się robić w ciula z tym Smoleńskiem. Zamiast przed wyborami pozamykać swoje szanowne paszcze to się dają podpuszczać POwcom czy jakimś zagranicznym siłom typu niemiecki dziennikarz (czy kto tam?) od ostatnich rewelacji.
To wszystko co się dzieje wokół Smoleńska można nazwać dywagacjami. Zero śledztwa i tylko jakieś domysły czy udowadnianie zamachu domysłami/tezami pewnych ludzi. Po co to komu? To i tak nic nie wyjaśni. Potrzeba odzyskać wrak, czarne skrzynki i zrobić śledztwo, trzeba mieć władzę żeby tę sprawę rozwiązać a nie ciągle krzyczeć jak pojebani bo w obecnym układzie łatwo z takich osób zrobić niedorozwojów czy sektę smoleńską.
Już Binieda udowodnił, że to był zamach, już jakiś Duńczyk to udowadniał, teraz Niemiec. A ja się pytam, po ....? Co to dało? Czy to rozwiązało problem? Nie. Dalej jest pyta i dopóki tego nie udowodni jakiś organ państwowy to sobie można mówić o Smoleńsku 25h na dobę ale to nic nie da.
Nie wiem czy PiS tego nie rozumie czy specjalnie bierze udział w tym cyrku.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 15.04.2015, 17:22
Staremu pierdziochowi znowu się pogorszyło, chyba odstawił leki:

http://wpolityce.pl/polityka/241011-...ostanie-w-pysk
_gucio_
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 15.04.2015, 17:32
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

Piękny przykład łykającego wszystko leminga. Zanim zaczniesz wrzucać reżimową propagandę, sprawdź może u źródła.
Wywiad jest na wp.pl - wystarczy go przeczytać.

Poczytaj jeszcze to http://www.wykop.pl/link/2498443/manipulacje-wp-pl/
Powód: błąd zmiana z interii na wp, link
Ostatnio edytowane przez _gucio_ : 15.04.2015 o godz. 18:45.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2015, 20:28

Odpowiedź sprzed kilku minut
Cytat:
W wywiadzie dla Wirtualnej Polski: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,...win-Mik…
ostro wyrażałem się o tych, co rabują ludzi - co, jak wiadomo, robią władze, robią związki zawodowe - i nie tylko... Zapowiedziałem zdecydowane przeciwstawienie się takim rabunkom:
"...niech sobie demonstrują, byle spokojnie. Bo jak zaczną palić, niszczyć domy i rozwalać samochody - to do akcji wkroczy policja, a w razie konieczności i wojsko.
Nie można pozwalać na to, by jakaś grupa szantażowała całą Polskę, jak niedawno górnicy, którzy zażądali po 50 tys. zł. Dlaczego dano im te pieniądze? Bo mieli kilofy? To był taki sam rabunek, jak włamanie do mieszkania. Kazałbym strzelać do takich rabusiów. Bez cienia wahania".
Zwracam uwagę, że "górnik" używający kilofa do rozwalania budynków i samochodów - nie jest "górnikiem" tylko zwykłym bandytą. Natomiast górników, którzy są ciężko pracującymi ludźmi, bardzo szanuję - i czynnie dbam o to, by niektórzy działacze związkowi, politycy, bojownicy z Globalnym Ociepleniem itp. - nie pozbawiali ich pracy,
Tymczasem tytuły są np. takie:
"WPROST": Korwin-Mikke: "Kazałbym strzelać do górników" - i podobne. Bandytów wziął natomiast w obronę herszt wszystkich hersztów, p.Piotr Duda - który zapowiedział, że "da mi w pysk" - z pozdrowieniami od "górników".
Po pierwsze więc przypominam Mu, że pochwalanie i czynne branie w obronę rabusiów, jest w Polsce przestępstwem
A po drugie przypominam, że wprawdzie jest byłym komandosem - ale w odpowiedzi może dostać pozdrowienie od Wielkiego Wyrównywacza Szans - śp.Samuela Colta.

Czyli leków tradycyjnie nie wziął Niesiołowski Gwiaździsty
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.04.2015, 20:39
Cytat:
Jesteśmy w Europie i każdy układa sobie życie tam, gdzie chce. Jedni wyjeżdżają, drudzy wracają. Chcą zobaczyć, jak jest gdzie indziej – tłumaczyła Ewa Żmuda-Trzebiatowska. Posłanka PO w ten sposób w Radiu Szczecin tłumaczyła przyczyny emigracji.
A Wy pewnie myśleliście, że ludzie uciekajo na zachód za chlebem? Ehhh, co za durne ludzie z Was.

Co do Mikkego to akurat od dawania liści to jest on - sprzedawca liści Polskę oczyści!
drozd:
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2015, 21:22
Dodam, że Niesiołowski Gwiaździsty się zdemaskował i mówi jednym głosem z reżimową telewizją.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 15.04.2015, 21:24
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A Wy pewnie myśleliście, że ludzie uciekajo na zachód za chlebem? Ehhh, co za durne ludzie z Was.

Co do Mikkego to akurat od dawania liści to jest on - sprzedawca liści Polskę oczyści!
Z jego wypowiedzi raczej wynika, że chce się schować za colta żeby w pysk nie dostać.

Cytat:
Dodam, że Niesiołowski Gwiaździsty się zdemaskował i mówi jednym głosem z reżimową telewizją.
A ja dodam, ze reżim i to komunistyczny wspierał Mikke przez 20 lat, a teraz jego kucyki plotą bzdury, ze jest ...antysystemowy Kucyk by się uśmiał
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 15.04.2015 o godz. 21:27.
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 15.04.2015, 22:18
Poczytajcie jaki kompetentny mamy rząd Chemik, lekarz itd.

https://krzykinternetu.wordpress.com...eam-po-polsku/
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2015, 22:28
Z jego wypowiedzi raczej wynika, że chce się schować za colta żeby w pysk nie dostać.

A ja dodam, ze reżim i to komunistyczny wspierał Mikke przez 20 lat, a teraz jego kucyki plotą bzdury, ze jest ...antysystemowy Kucyk by się uśmiał
Kot by się uśmiał. Taki beneficjent systemu komunistycznego, że go za poglądy z kilku kierunków wyrzucili i siedział w więzieniu kilka razy. http://katalog.bip.ipn.gov.pl/showDe...osobaId=26617&

Nie jest to wprawdzie aż taka represja jak pozwolenie na zrobienie doktoratu...
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 15.04.2015, 23:29

Po raz kolejny Mikke pokazał swoją prawdziwą twarz kapitalistycznego bandyty bez skrupułów. Po tej wypowiedzi już chyba nikt nie ma wątpliwości, aby nie głosować na moskiewskiego agenta i największego wroga polskich interesów. Obrażenie klasy robotniczej przekreśliło na zawsze tego osobnika i potwierdziło jego zaciekły antypolonizm - lepiej już o nim nie wspominać na tym forum i w innych miejscach, najlepiej będzie o nim po prostu milczeć.

Nawet zacytowanie jego tłumaczeń nie jest w stanie w żaden sposób wybielić tej skandalicznej wypowiedzi. Ten człowiek jest jawnym wrogiem Polaków, ciężko pracujących robotników - to zresztą nie dziwi, bo sam nie wykonuje żadnej pracy, a na stronie internetowej swojej śmiesznej partii wyłudza pieniądze od naiwnych ludzi, handlując jakimiś gadżetami i zbierając datki na swoją szkodliwą działalność (nie podaję linku, bo nie ma po co nabijać wejść sługusowi Putina).

Brawa za reakcję dla Piotra Dudy!
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Bronowianin : 15.04.2015 o godz. 23:31.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.04.2015, 23:44
To są jakieś poświąteczne jaja ma się rozumieć?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2015, 06:57
Bronowianin - mój kandydat na forumowicza roku
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 16.04.2015, 07:02
Korwin korwinem (tak jak by kogoś zaskoczyła ta wypowiedź), ale na tym przykładzie bardzo ładnie widać, że wPolityce to takie samo gówno jak Wyborcza (no, może trochę mniej śmierdzące) - różnica tylko taka, że po drugiej stronie "barykady".
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez frank : 16.04.2015 o godz. 07:04.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.04.2015, 08:09
Kot by się uśmiał. Taki beneficjent systemu komunistycznego, że go za poglądy z kilku kierunków wyrzucili i siedział w więzieniu kilka razy. http://katalog.bip.ipn.gov.pl/showDe...osobaId=26617&

Nie jest to wprawdzie aż taka represja jak pozwolenie na zrobienie doktoratu...
Zabawne tłumaczenie, tow. Wiesław Gomółka też siedział w więzieniu, szef UB Moczar tez siedział, Michnik, Kuroń też siedzieli. Mikke to niby tak dla jaj 20 lat budował komunę, wspierał sojuszniczo PZPR przez cały okres PRL-u, nie przeszkadzała mu nawet masakra na Wybrzeżu w 1970 r. , Radom w 1976 r. a nawet stan wojenny w 1981 r. Wspierał i nie wystąpił. Jak widać podobało mu się. Zapewne nie za darmo to robi. Zresztą od najmłodszych lat. Do ZMS-u pewnie siłą go wcielili . Albo postanowił zostać Wallenrodem
I pewnie stąd te jego sympatie do tow. Jaruzelskiego i Moskwy zostały. W tym nie różni się kompletnie od Palikota. Zresztą obaj udają "opozycję"
Nie dziwi więc, że na te jego bajki udaje się złapać tylko naiwnych gimnazjalistów i licealistów.

Cytat:
Korwin korwinem (tak jak by kogoś zaskoczyła ta wypowiedź), ale na tym przykładzie bardzo ładnie widać, że wPolityce to takie samo gówno jak Wyborcza (no, może trochę mniej śmierdzące) - różnica tylko taka, że po drugiej stronie "barykady".

Taaa zapewne krynica obiektywizmu to 'Najwyższy czas", nie ?
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 16.04.2015 o godz. 08:11.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.04.2015, 09:29
Dla ciebie jakby było propisowskie to i pewnie bravo girl by było obiektywne.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.04.2015, 10:28
frank napisał(a):Wyświetl post
W końcu wPolityce jako spółka córka centrali SKOK nie może zbytnio wychylać się poza główną linię partii
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.04.2015, 10:49
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Dla ciebie jakby było propisowskie to i pewnie bravo girl by było obiektywne.
A dla ciebie jaka gazeta jest obiektywna ? Bo najczęściej krytykujesz a sam boisz się ujawnić np. na kogo będziesz głosował, jaką partię wspierasz, no to może teraz ujawnisz swoją gazetę, jeśli czytasz w ogóle
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.04.2015, 10:53
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W końcu wPolityce jako spółka córka centrali SKOK nie może zbytnio wychylać się poza główną linię partii
Szacunek dla Karnowskich, bo jako nieliczni w tym kraju mają odwage patrzeć sitwie na łapy i opisywać to.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów