The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2015, 14:58
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
II - głos nieważny (przy kandydatach Duda, Komorowski)
Zawsze nie mogłem zrozumieć ludzi którzy idą na wybory i oddają głos nieważny, poświęcasz swój czas żeby twój głos nie był brany pod uwagę więc po co w ogóle iść na II turę ?

Co do wyborów to szkoda, że Krzysztof Bosak z Ruchu Narodowego nie startuje, ale młody wiek go dyskwalifikuje (brakuje mu 3 lat do 35 )
Według mnie miałby więcej głosów od Mariana Kowalskiego i zrobiłby lepszą reklamę RN, ale prawo to prawo.

W I turze jeszcze nie zdecydowałem, natomiast II tura Andrzej Duda.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Bardzo „mądry” krok. Przy takim toku rozumowania Bul ma zagwarantowane kolejne 5 lat pierdzenia w stołek.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

I - Kowalski
Oddając głos nieważny w II turze to oddajesz głos na Komorowskiego (bo takowy mógł trafić na jego rywala) )

Komorowski wygrywając w maju ma zapewnione wczasy do wiosny 2020 roku gdzie go zmieni zapewne powracający w glorii i chwałe Donald Tusk, który pociągnie to na kolejne 2x5 lat Czyli możliwe, że do 2030 roku wszystko już rozpisane.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 12.04.2015, 15:26
I - Kowalski
narodowiec zuch ,wesprze bula , ciekawie czy wie o tym ?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.04.2015, 15:45
Cytat:
narodowiec zuch ,wesprze bula , ciekawie czy wie o tym ?
Jakiego systemu Wy chcecie? Jesteśmy "wolni" więc zostawcie Polakom chociaż kawałek tej wolności, której nam jeszcze nie zabrano. Nie piętnujcie ludzi i nie każcie im głosować wbrew swojemu sumieniu.
Jasne, Bul to zdrajca ale potrafisz sobie wyobrazić, że dla wielu kolejnym zdrajca i pacynką jest Duda? Potrafisz sobie wyobrazić, że ktoś mimo niechęci do Komorowskiego nie będzie głosował na "mniejsze zło" bo nie chce się splamić tym, że zagłosuje na sługusa żydowskiego czy innego?
Ja mam właśnie ogromny dylemat czy oddać w tej potencjalnej II turze głos na Dudę. I jeśli to zrobię to jedynie dlatego żeby dać człowiekowi z PISu władzę i dzięki temu ta partia/człowiek zostaną zweryfikowani przez życie - koniec wiecznej opozycji.
Ale z drugiej strony jak myślę, że miałbym głosować na człowieka z tej bandy co nas wpycha w szpony UE, co firmuje socjalizm, co wpiera Banderowców, co oddaje polskie pieniądze Żydom to mnie szlag trafia.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 12.04.2015, 15:51
Jaroo1 powtarzasz się , rzuć pusty głos będziesz wolny , tylko nie chrzań że nie ma pracy, ludzie wyjeżdżają , pusty głos czy nie pójście na wybory to samo , robi to dokładnie połowa obywateli , jedni "wolni" inni "niekumaci" , i mamy co mamy , pisałem Ci wiele razy , na dzisjaj trzeba wesprzeć silniejszego co ma jakieś szanse , jak nic nie zrobi to wyjdzcie na ulicę ,co tu tłumaczyć ?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.04.2015, 15:53
Z ciekawości- bo chyba coś mnie ominęło. Dlaczego teraz Duda jest wyzywany od żydów? :O

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.04.2015, 16:13
Dlatego:
"polski rząd znowelizował prawo, które pozwoli ponad 50 tys. ocalałym Żydom, ich małżonkom, a nawet dzieciom zamieszkującym poza naszym krajem, pobierać emerytury z tytułu szkód doznanych ze strony nazistów i bolszewików na ziemiach polskich w czasie wojny i okresu stalinowskiego"
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/age...1&KodKlubu=PiS

Cytat:
pisałem Ci wiele razy , na dzisjaj trzeba wesprzeć silniejszego co ma jakieś szanse , jak nic nie zrobi to wyjdzcie na ulicę ,co tu tłumaczyć ?
Aha, czyli jakby do II tury przeszła Ogórek czy przeszedł Jarubas to z chęcią na nich byś glosował? Ciekawe.
Powtarzam się bo nic nie rozumiesz albo udajesz, że nie rozumiesz. Dla wielu osób Duda i PiS to są zdrajcy tak samo jak PO. Oczywiście można stopniować tą ich zdradzieckość ale mimo wszystko część osób nie chce wybierać mniejszego zła.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.04.2015 o godz. 16:16.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.04.2015, 16:26
Zagłosuje na Brauna w drugiej Duda. Jeśli ktoś uważa że Bronek i Duda to to samo to niech idzie do lekarza nie przepadam za Dudą ale bez przesady.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 12.04.2015, 16:47
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego:
"polski rząd znowelizował prawo, które pozwoli ponad 50 tys. ocalałym Żydom, ich małżonkom, a nawet dzieciom zamieszkującym poza naszym krajem, pobierać emerytury z tytułu szkód doznanych ze strony nazistów i bolszewików na ziemiach polskich w czasie wojny i okresu stalinowskiego"
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/age...1&KodKlubu=PiS

Aha, czyli jakby do II tury przeszła Ogórek czy przeszedł Jarubas to z chęcią na nich byś glosował? Ciekawe.
Powtarzam się bo nic nie rozumiesz albo udajesz, że nie rozumiesz. Dla wielu osób Duda i PiS to są zdrajcy tak samo jak PO. Oczywiście można stopniować tą ich zdradzieckość ale mimo wszystko część osób nie chce wybierać mniejszego zła.
Może nie umiem dobrze wejść na to, co zostało przegłosowane, ale takie coś znalazłem:

Cytat:
"Pkt 22. porz. dzien. Sprawozdanie Komisji o projektach ustaw: 1) o zmianie ustawy o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji wojennych i okresu powojennego, 2) o Korpusie Weteranów Walk o Niepodległość Rzeczypospolitej Polskiej, 3) o zmianie ustawy o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji wojennych i okresu powojennego oraz niektórych innych ustaw - trzecie czytanie

Głosowanie nad przyjęciem w całości projektu ustawy o zmianie ustawy o kombatantach oraz niektórych osobach będących ofiarami represji wojennych i okresu powojennego oraz niektórych innych ustaw, w brzmieniu proponowanym przez Komisję Obrony Narodowej oraz Komisję Polityki Społecznej i Rodziny, wraz z przyjętą poprawką
Więc nie rozumiem, o co chodzi. Jak coż, możecie wkleić konkretne cytaty?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.04.2015 o godz. 16:49.

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 12.04.2015, 16:49
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Zagłosuje na Brauna w drugiej Duda. Jeśli ktoś uważa że Bronek i Duda to to samo to niech idzie do lekarza nie przepadam za Dudą ale bez przesady.
i to jest głos rozsądku , więcej takich i może coś się ruszy w tym kraju

Jaroo1 "Aha, czyli jakby do II tury przeszła Ogórek czy przeszedł Jarubas to z chęcią na nich byś glosował
"

czy Ty myślisz ? urbanoplatfusy , komuchy i zetesel to jedno, po co na nich głosować ? trzymając miarę to jednak PIS do nich nie przystoi , jak myślisz ?

Pablo84 "Więc nie rozumiem, co żydzi mają do tego?" już to wislak68 prostował , ale chłopaki ciągną ten wózek z żydami
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 12.04.2015 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.04.2015, 16:53
Napewno nie na Komoruskiego. Duda na prezydenta, ew Mikke, Kukiz
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 12.04.2015, 17:00
A czy czasem pusty głos nie liczy się jako oddzielny? Na zasadzie:

Są 3 osoby.

a) 1dna głosuje na Komorowskiego, 2ga na Dudę, 3cia nie idzie na wybory. 2 głosy zostają oddane. Wyniki:
Komorowski - 50%
Duda - 50%

b) 1dna głosuje na Komorowskiego, 2ga na Dudę, 3cia oddaje głos pusty. 3 głosy zostają oddane. Wyniki:
Komorowski - 33%
Duda - 33%

?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.04.2015, 17:34
R33 napisał(a):Wyświetl post

Są 3 osoby.

a) 1dna głosuje na Komorowskiego, 2ga na Dudę, 3cia nie idzie na wybory. 2 głosy zostają oddane. Wyniki:
Komorowski - 50%
Duda - 50%

b) 1dna głosuje na Komorowskiego, 2ga na Dudę, 3cia oddaje głos pusty. 3 głosy zostają oddane. Wyniki:
Komorowski - 33%
Duda - 33%

?
Przy prezydenckich na pewno nie jest tak.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.04.2015, 17:54
R33 napisał(a):Wyświetl post

Są 3 osoby.

Komorowski - 50%
Duda - 50%

Komorowski - 33%
Duda - 33%

?
Wydaje mi się że pusty głos to głos nieważny. Czyli 50% Komorowski 50% Duda w obu przypadkach.

Co do kandydatów, widząc jak duży postęp wykonuje Polska w ostatnich latach głosuję na Komorowskiego.
Choć prezydent to i tak mało znaczący urząd, w obecnym ustroju.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 12.04.2015 o godz. 18:00.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 12.04.2015, 18:01
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że pusty głos to głos nieważny. Czyli 50% Komorowski 50% Duda w obu przypadkach.

Co do kandydatów, widząc jak duży postęp wykonuje Polska w ostatnich latach głosuję na Komorowskiego.
Choć prezydent to i tak mało znaczący urząd, w obecnym ustroju.
Jaki postęp? Chyba postępujące zadłużenie...
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 12.04.2015, 18:06
Dokładnie tak jest. Wynik procentowy oblicza się z głosów ważnych.

--

Jeśli chodzi o mnie oddam głos na Kukiza.

Z częścią jego poglądów/pomysłów się nie zgadzam, mam czasem wątpliwości czy Jowy to lek na całe zło - jednak uważam, że warto spróbować.

Jest to wg mnie jedyny kandydat, którego poglądy nie zmianiają się od kilkunastu lat, który idzie do polityki nie po sławę i kasę, ale by coś w naszej ojczyźnie zmienić.

Oczywiście mam świadomość, że wyborów nie wygra - ba, najprawdopodobniej nie dostanie się do drugiej tury.

Namawiam jednak każdego do głosu na niego, czy innego niezależnego kandydata, aby obniżyć jak najbardziej wynik Komorowi/Dudzie i innym z koryta. Dzięki temu jest szansa, że zaczną pojawiać się nowe partie, nowe inicjatywy. Że coś w tym kraju zacznie się dziać, a młodzi ludzie chcący iść do polityki, nie będą musieli lizać tyłka dziakom z po/pisu/sldy...

---

Co do głosu w drugiej turze - też podjąłem decyzję i oddam na Dudę. Nie bez wyrzutów sumienia, niestety...

Ale jednak wybrać trzeba. Trzeba mieć jaja i wybrać czy jednak lepsza cholera czy rzeżączka.

Osobom oddającym głos nie ważny, właśnie tych jaj brakuje. Ja was namawiam, żeby jednak tą decyzję podjąć. Nawet jeśli będziecie się jej wstydzić (jak ja tego, że zagłosowałem raz na PO), będziecie mieć czyste sumienie, że chcieliście dobrze...

Dlaczego Duda, nie Komorowski? Po prostu wiem na co Bronka stać bo już to pokazał, i sam powtarza że druga kadencja będzie wyglądała tak samo. Czyli: zero inicjatywy, zero poglądów, zero debaty, totalne zero. Plus durne wpadki i gafy.

Duda jest młody i nie obliczalny, liczę że gdy wygra, wyrwie się spod skrzydeł Jarka i będzie to gwóźdź do jego politycznej trumny.

Oczywiście szansa na to jest mała. Wręcz bardzo mała. Ale istnieje. Nie tak jak w przypadku Komora który żadnych ambicji nie posiada...
Ddf
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 12.04.2015, 18:18
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Jaki postęp? Chyba postępujące zadłużenie...

A no np. infrastruktura. Nie jest idealnie, wręcz jest źle, ale zmienia sie na plus. Pozatym ŻADEN prezydent nic nie zmieni, bo to taki ustrój. Prezydent ma ładnie wyglądać, i według mnie ładnie wygląda.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 12.04.2015 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 12.04.2015, 18:22
A no np. infrastruktura. Nie jest idealnie, wręcz jest źle, ale ŻADEN prezydent nic nie zmieni, bo to taki ustrój. Prezydent ma ładnie wyglądać, i według mnie ładnie wygląda.
Nie wierzę.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.04.2015, 18:28
Prezydent ma ładnie wyglądać, i według mnie ładnie wygląda.
Jeżeli już kierujesz się takimi argumentami przy wyborze Prezydenta to kto tu lepiej wygląda ?

Chyba Duda wygląda korzystniej ?

Ale jak ktoś kieruje się wyglądem przy wyborze Prezydenta to tylko Ogórek ...

Ostatnio edytowane przez heoij : 12.04.2015 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.04.2015, 18:55
kolega chyba nic nie wie o kontaktach komuchowskiego z WSI, bo w tv o tym nie chcą gadać, ciekawe dlaczego
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 12.04.2015, 19:12
Ja .......e. Ciezko mi uwierzyc w to, ze to bylo pisane na serio.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.04.2015, 19:40
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę.
infrastukura w czym sie poprawila? W tym ze autostrad jest wiecej? Tusk przekwalifikowal autostrady 3 pasmowe na 2 i strasznie nabudowali. A tak naprawde to sa drogi szybkiego ruchu.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.04.2015, 19:50
jendrus napisał(a):Wyświetl post
infrastukura w czym sie poprawila? W tym ze autostrad jest wiecej? Tusk przekwalifikowal autostrady 3 pasmowe na 2 i strasznie nabudowali. A tak naprawde to sa drogi szybkiego ruchu.
odbiegając od wyborów.nie wiem gdzie jeździłes ale nei przesadzaj.w niemczech,wloszech,francji,hiszpanii itd też nie wszystkie autostrady maja po trzy pasy.mało tego.wiele odcinkow autostrad nawet w niemczech jest gorszych niz nasze.krótkie pasy właczające,brak siatek chroniących przed zwierzętami.na prawde te autostrady nie są u nas taakie złe.nie wiem po co trzeci pas miedzy łodzia a gdańskeim skoro ruch jest tam bardzo mały.tak na prawde brakuje go tylko miedzy krakowem a katowicami.nie jestem fanem platformy więc ich nei bronię tym barziej,ze to nei ich zasługa te autostrady czy ekspresówki.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.04.2015, 19:56
Głosuję na Grzegorza Brauna! Pomyśleć że tylko 20% obywateli decyduje kto rządzi wszystkimi Polakami.. (frekwencja 50%, Komorowski w zeszłych wyborach w I rundzie ok.25%)..

http://grzegorzbraun2015.pl/

Świetny geopolityk? Oceńcie sami m.in na podstawie filmu:
http://zalukaj.tv/zalukaj-film/21985...cja_2012_.html
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 12.04.2015, 20:06
jendrus napisał(a):Wyświetl post

Mi się poprawiła. Mam mówić konkretnie? Przebudowane rondo ofiar Katynia, przybudowanie autostrady wylotowej z miasta, Futura Park (ogromny węzeł komunikacyjny, który powoduje że przepływ aut jest płynny aż miło).To wszystko w promieniu około 5 km.

+ do Rzeszowa jeździłem 3,5 godziny a teraz jeżdzę minimum 2 razy krócej.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 12.04.2015, 20:10
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ja .......e. Ciezko mi uwierzyc w to, ze to bylo pisane na serio.
to się dzieje naprawdę, takich "produkują " teraz szkoły, jak rozumiem młody człowiek kieruje się wyglądem w wyborze, to raz , ale "wybierając" bula to majstersztyk,gość jest "wielki"
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 12.04.2015, 20:20
Mi się poprawiła. Mam mówić konkretnie? Przebudowane rondo ofiar Katynia, przybudowanie autostrady wylotowej z miasta, Futura Park (ogromny węzeł komunikacyjny, który powoduje że przepływ aut jest płynny aż miło).To wszystko w promieniu około 5 km.

+ do Rzeszowa jeździłem 3,5 godziny a teraz jeżdzę minimum 2 razy krócej.

Ja .......e...

Z ciekawości, ile masz lat?

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.04.2015, 20:32
Bardzo podziwiam ludzi glosujacych na JKM,czlowieka który by Putinowi dupe wyilizal...
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 12.04.2015, 20:35
Pablo84 do Fiti "Z ciekawości, ile masz lat? "

prawko ma bo jezdzi do Rzeszowa , czyli 18 na pewno , a z wywodów nie więcej niż 20, pytanie co go urzekło w wyglądzie bula
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 12.04.2015 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów