The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2015, 20:31
Proponuję każdy mecz krawatów zaczynać od 1:0 dla nich - a nie potem przypierdzielać się do sędziów. Przecież po to człowiek ma ręce żeby je używał, a że trafił w piłkę, .... z tym.

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.04.2015, 08:56
Jarzębaki z Pzpn znowu nie wychwycili, bramki sekcji piłki ręcznej ze stolicy. Jakże mnie to nie dziwi.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.04.2015, 12:07
Panowie, nie bądźmy śmieszni. Zdarza się najlepszym. A, że zdarza się co kolejkę i akurat w meczach Legii? Po prostu przypadeg
.... z takim mistrzostwem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.04.2015, 14:10
Właściwie to już co kolejkę sędziowie tracą wzrok w meczach z ich udzialem. Ta liga jest moderowana, i będzie taka do końca.
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 08.04.2015, 07:39
To że pzpn = cwks wie każde dziecko w podstawówce, poza tymi spod warszawy, gdzie ponoć brakuje okulistów. Ale zaraz przyleci jeden z drugim z Marek i będzie truł o spisku i czy nam się nie znudziło.
Owszem znudziło i nie chodzi o żaden spisek, tylko ciągnięcie za uszy kulawego, żeby jednak zaczął chodzić. Przecież to legia o jakiej marzyli.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 08.04.2015, 11:29
mtk napisał(a):Wyświetl post
To że pzpn = cwks wie każde dziecko w podstawówce, poza tymi spod warszawy, gdzie ponoć brakuje okulistów. Ale zaraz przyleci jeden z drugim z Marek i będzie truł o spisku i czy nam się nie znudziło.
Owszem znudziło i nie chodzi o żaden spisek, tylko ciągnięcie za uszy kulawego, żeby jednak zaczął chodzić. Przecież to legia o jakiej marzyli.
nie , nie znudziło się , to trzeba do znudzenia przypominać , a jak będzie mało to przypomnieć jeszcze raz , i jeszcze raz i je.... raz i ....
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.04.2015, 19:05
Kluby i władze PZPN się zmieniają - stolik pozostaje ten sam:

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.04.2015, 16:11
Je*bani drukarze.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.04.2015, 16:41
Oliwa sprawiedliwa, chciałoby się rzec.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.04.2015, 16:58
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Je*bani drukarze.
jeżeli piszesz o sytuacji z bramką dla Lechii po "podepchnięciu" obrońcy to czekam jak pajac stępniewski to skomentuje , polecam porównać przepchnięcie Kamińskiego z amici w zeszłorocznym meczu warszawskiej drużyny z pyrami ,padła wtedy jedyna bramka a cała ekipa analu ze stępniewskim na czele zachwycała się jak cwanie zachował się napastnik

ABGwislakABG frajer sięgał do kieszonki ale zorientował się że nabuzowany śniady ma już żółtko
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.04.2015 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 11.04.2015, 17:00
Nie tylko. Powinni grać w 9 po wywaleniu Guilherme.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.04.2015, 17:09
zaczyna byc tak ciasno ze chyba bardziej oplaca sie zajac 7,8 miejce w lidze .....zeby miec Amike, Uczciwych LettFootballWin-ow, czy Jage,Slask lub Lechie u siebie ....mam nadziejej ze w tym roku liga bedzie ciekawa .... wydaje mi sie ze reforma Bonkowa zdala egzamin - bo co tydzien gra sie o wszystko i nie ma odpuszczania ...oby tylko zalapac sie do gornej 8
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.04.2015, 17:27
To była parodia Ogólnie widzę że wesoło. Powinniśmy grać w 3 i najlepiej jeszcze wywalić trenera na trybuny
Oczywiście Lechia grała czyściutko i karteczek nie powinna 2-3 dostać Oj ludzie ludzie.
Ilość porażek Legii i remisów Lecha...parodia

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 11.04.2015, 17:52
Cytat:
Powinniśmy grać w 3 i najlepiej jeszcze wywalić trenera na trybuny
Nie, Guliherme nie powinien wylecieć. Colak na pewno faulował Lewczuka jak Radovic z Amiką.

Twój wpis sam skwitowałeś mianem:

Cytat:
To była parodia
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 11.04.2015, 20:58
Faul Dudy na zakończenie kariery Wojtkowiaka, wystarczy przypomnieć sobie Witsela i faul na Wasilewskim, ale:

https://twitter.com/DariuszMioduski/...06034268143616
Odpowiedz cytując
AdrianoZKS
Member

Od: 03.2015

Stary 11.04.2015, 22:00
Przegrane Legii, Śląska i Jagiellonii - ależ szkoda tej chvjowej gry wczoraj... Byłoby czwarte miejsce i tylko punkt do podium oraz osiem do pierwszego miejsca. Dobrze wiem, że o mistrza to raczej w tym sezonie nie powalczymy, ale zawsze lepiej wygląda 8 niż 10 punktów straty.

Jeżeli Bełchatów jutro przerwie passę zwycięstw Zawiszy - obojętnie jak, remisując lub wygrywając - to witamy gorszą stronę Błoń w jej miejscu, więc Bełchatowianie do boju. A Zawisza sobie to jeszcze odrobi, zwłaszcza po podziale punktów

A co do wczorajszego 3:0 http://ekstraklasa.tv/skroty/ruch-cr...t-meczu/bh2gj8 3 minuty i 40 sekund garbatej doli, naprawdę, nie widziałem meczu, ale przy każdej akcji pasów jebłem śmiechem zdrowo
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 11.04.2015, 22:12
Komisja legii będzie wyrozumiała, w końcu to jeden ze szczypiornistów mistrza kraju.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.04.2015, 23:11
http://lechia.net/index.php?option=c...ial&Itemid=187 Bardzo ciekawe....
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Krzysiek Grabski
Member

Od: 04.2010

Stary 12.04.2015, 08:44
Mam wielką nadzieję,że autor artykułu Pan Grzegorz Brudnik będzie równie wnikliwy w ocenach dotyczących sytuacji kontrowersyjnych z udziałem piłkarzy Lechii Gdańsk.
Kibic Legii Warszawa.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.04.2015, 10:34
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
zaczyna byc tak ciasno ze chyba bardziej oplaca sie zajac 7,8 miejce w lidze .....zeby miec Amike, Uczciwych LettFootballWin-ow, czy Jage,Slask lub Lechie u siebie ....mam nadziejej ze w tym roku liga bedzie ciekawa .... wydaje mi sie ze reforma Bonkowa zdala egzamin - bo co tydzien gra sie o wszystko i nie ma odpuszczania ...oby tylko zalapac sie do gornej 8
No końcówka ligi zapowiada się pasjonująco, a do tego w dodatkowych 7 kolejkach też każdy będzie musiał o coś walczyć.

Co mnie smuci to info z dzisiejszego Cafe Futbol na temat kształtu ligi: ma być dalej 37 kolejek ale większość klubów jest przeciwna podziałowi punktowemu.
Jak dla mnie w formie bez podziału rozgrywanie dodatkowych 7 kolejek nie ma żadnego sensu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.04.2015, 10:51
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
No końcówka ligi zapowiada się pasjonująco, a do tego w dodatkowych 7 kolejkach też każdy będzie musiał o coś walczyć.

Co mnie smuci to info z dzisiejszego Cafe Futbol na temat kształtu ligi: ma być dalej 37 kolejek ale większość klubów jest przeciwna podziałowi punktowemu.
Jak dla mnie w formie bez podziału rozgrywanie dodatkowych 7 kolejek nie ma żadnego sensu.
Uważam dokładnie tak samo.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.04.2015, 11:13
Tak sobie pomyślałem, że niby po co sędziowie mieliby uwalać Wisłę, która już nie jest tą Wisłą z przed kilku chociażby lat? I doszedłem do wniosku, że mimo naszej słabości to ta liga jest jeszcze słabsza i zawsze warto z punktu widzenia warszawskiego układu pomagać Legii a uwalać Wisłę czy Amicę. Dochodzi jeszcze aspekt podziału punktów po 30 kolejkach. Tak na prawdę im lepiej ustawią Legię do 30 kolejki tym łatwiej będzie już może nawet bez pomocy wygrać im ligę w fazie po podziale.

Nie wiem jak w tamtej rundzie ale czy aby pomaganie Legii i przeszkadzanie Wiśle nie nasiliło się w tej rundzie - po sprzedaży Radovicia?
Legia jest obecnie cienka jak barszcz i trzeba im pomagać bo gdyby nie to to by pewnie ledwo na pudle byli teraz.

Co do podziału punktów po 30 kolejce to z jednej strony jest to kurewski przepis o niby jak tak można? Grać o 3 pkt lub 1 pkt a później wszystko podzielić i wychodzi na to, że te 3 pkt to było 1,5 pkt a 1 pkt to był 0,5 pkt? Wyrobić sobie w uczciwej grze (nie dotyczy Legii) przewagę nad klubem 10 pkt a później mieć to obcięte do 5 pkt, dziwne. Przecież to jest głupie.
Ale takie coś sprawdza się jeśli chodzi o atrakcyjność ligi bo na prawdę trzeba ciągle grać dobrze bo jedna wygrana nie daje nam w końcowym rezultacie uciekania od rywala o 3 punkty tylko o 1,5 pkt itd. także jest to taki chamski i utrudniający przepis ale dzięki niemu niewątpliwie liga jest ciekawsza!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.04.2015, 11:20
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie pomyślałem, że niby po co sędziowie mieliby uwalać Wisłę, która już nie jest tą Wisłą z przed kilku chociażby lat? I doszedłem do wniosku, że mimo naszej słabości to ta liga jest jeszcze słabsza i zawsze warto z punktu widzenia warszawskiego układu pomagać Legii a uwalać Wisłę czy Amicę. Dochodzi jeszcze aspekt podziału punktów po 30 kolejkach. Tak na prawdę im lepiej ustawią Legię do 30 kolejki tym łatwiej będzie już może nawet bez pomocy wygrać im ligę w fazie po podziale.

Nie wiem jak w tamtej rundzie ale czy aby pomaganie Legii i przeszkadzanie Wiśle nie nasiliło się w tej rundzie - po sprzedaży Radovicia?
Legia jest obecnie cienka jak barszcz i trzeba im pomagać bo gdyby nie to to by pewnie ledwo na pudle byli teraz.

Co do podziału punktów po 30 kolejce to z jednej strony jest to kurewski przepis o niby jak tak można? Grać o 3 pkt lub 1 pkt a później wszystko podzielić i wychodzi na to, że te 3 pkt to było 1,5 pkt a 1 pkt to był 0,5 pkt? Wyrobić sobie w uczciwej grze (nie dotyczy Legii) przewagę nad klubem 10 pkt a później mieć to obcięte do 5 pkt, dziwne. Przecież to jest głupie.
Ale takie coś sprawdza się jeśli chodzi o atrakcyjność ligi bo na prawdę trzeba ciągle grać dobrze bo jedna wygrana nie daje nam w końcowym rezultacie uciekania od rywala o 3 punkty tylko o 1,5 pkt itd. także jest to taki chamski i utrudniający przepis ale dzięki niemu niewątpliwie liga jest ciekawsza!
W USA jeszcze większe "chamstwo" się wyczynia i nie sądzę żeby ktoś tam płakał z tego powodu. Rozgrywki ligowe mają być przede wszystkim atrakcyjne dla kibiców.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.04.2015, 11:42
Cytat:
W USA jeszcze większe "chamstwo" się wyczynia i nie sądzę żeby ktoś tam płakał z tego powodu. Rozgrywki ligowe mają być przede wszystkim atrakcyjne dla kibiców.
Po pierwsze nikt tu nie płacze a po drugie muchy jedzą gówno, tylko co z tego?
drozd:
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.04.2015, 12:04
To, że to właśnie w NBA i NHL występują najlepsi sportowcy na świecie w swoich dyscyplinach, mecze trwają po tyle samo czasu, są powtórki video i tam nie przejmują się "niesprawiedliwością". Wszystko jest dostosowane do kibica, a nie poczucia sprawiedliwości graczy. Zresztą jak sobie wyobrażasz sprawiedliwość terminarza bez podziału na punkty. Kto ma więcej punktów po zasadniczym ten może i ma obcięte punkty, ale zarazem lepszy terminarz. Gdzie tu sprawiedliwość żeby ktoś grał u siebie 4 razy a ktoś 3? Bo jest wyżej w tabeli? Reforma bez podziału punktów dla mnie jest bez sensu.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.04.2015, 12:37
zawsze twierdzilem ze jedynym lekarstwem na nasza slaba i skorumpowana lige jest liga 10 zespolowa i 4 rundy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.04.2015, 13:30
Cytat:
To, że to właśnie w NBA i NHL występują najlepsi sportowcy na świecie w swoich dyscyplinach, mecze trwają po tyle samo czasu, są powtórki video i tam nie przejmują się "niesprawiedliwością". Wszystko jest dostosowane do kibica, a nie poczucia sprawiedliwości graczy. Zresztą jak sobie wyobrażasz sprawiedliwość terminarza bez podziału na punkty. Kto ma więcej punktów po zasadniczym ten może i ma obcięte punkty, ale zarazem lepszy terminarz. Gdzie tu sprawiedliwość żeby ktoś grał u siebie 4 razy a ktoś 3? Bo jest wyżej w tabeli? Reforma bez podziału punktów dla mnie jest bez sensu.
Moim zdaniem ten podział jest głupi i niesprawiedliwy - normalniej by to wyglądało gdyby grać mecze o 1,5 pkt i o 0,5 za remis. Ale dzięki temu liga jest ciekawa bo z racji tego systemu są mniejsze różnice punktowe między klubami (bo zamiast 3 i 1 pkt zdobywa się 1,5 i 0,5 - wolniej się ucieka innym). Jak do tego dodamy ostatnie 7 meczów za prawdziwe 3 pkt to jeszcze ciekawiej się robi bo tam już nie ma taryfy ulgowej w postaci podziału pkt i optymistycznej myśli na przyszłość, że nawet jak teraz stracę pkt to sobie dogonię po podziale innych. Tyle.
Nigdzie tu nie narzekałem na te zasady a tym bardziej nie płakałem. Wyraziłem tylko swoją opinię i napisałem o plusach i minusach tego systemu.

PS idąc Twoim tokiem rozumowania to powinniśmy zrobić ligę na 18-20 zespołów bo tak jest w Hiszpanii, Anglii czy Niemczech i tam grają najlepsi piłkarze świata a nie w USA. System to tylko system, on nie determinuje tego jacy piłkarze grają w klubach. Czy system świadczy o atrakcyjności ligi? Patrząc na zainteresowanie globalne to myślę, że w zerowym stopniu bo nikt z zagranicy nie zacznie oglądać polskich kopaczy ze względu na to, że do końca ligi mamy emocje w tabeli. Czy świadczy o atrakcyjności w skali kraju? Myślę, że w niewielkim stopniu, na pewno jest to ciekawe dla osób, które już kibicują ale myślę, że nie przyciągnie to na stadiony rzesz owych kibiców bo tutaj znowu wracamy do punktu, że o klasie ligi decydują piłkarze.
Wiesz, tu jednak dalej chodzi o grę, o zaprezentowanie swoich umiejętności a nie o emocjonowanie się tym, że jest fajny podział punktów więc będę się interesował ligą dlatego, że budzi tylko pod tym względem emocje. Chociaż oczywiście dla nas, już wtajemniczonych, kibiców jest to plus bo skoro kopacze nie potrafią grać w piłkę a my i tak ich oglądamy to chociaż fajnie, że liga jest ciekawa z tego względu.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.04.2015 o godz. 13:42.
drozd:
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.04.2015, 16:41
ja jestem ciekaw jaka kare "dowali" dudzie za czerwoną kartke. moim zdaniem faul brutalniejszy do tego za ktorego Sadlok dostał 3 mecze
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 12.04.2015, 16:54
To co Zawisza robi to przechodzi ludzkie pojęcie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.04.2015, 18:00
ulTraS napisał(a):Wyświetl post
To co Zawisza robi to przechodzi ludzkie pojęcie.
Robi miejsce sąsiadce
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów