|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Brałbym w ciemno gdyby rywal cos grał a oni nic nie pokazali a do tego bramke zdobyli po ewidentnym spalonym. Inaczej sie odbiera strate punktow na wyjezdzie jak sie jest rowny rywalowi a jak sie traci w taki sposob bedac lepszym to ciezko sie z tym pogodzic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Brak koncentracji? a może jakości? Szkoda w pierwszej 8 będziemy ale na nic więcej nas chyba nie stać .... cóż pozwolić spokojnie Kaziowi budować drużynę i mieć nadzieje na lepsze jutro.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
I tak najcenniejsza ze wszystkiego była zrozpaczona mina największego bufona ligi i "pana obślizgłe palce" na kilka minut przed końcem. Szkoda, że nie dotrwaliśmy do końca.
Plus dla Kazika za jakość w grze drużyny. Minus dla frajerskiego zachowania naszych graczy. Było przynajmniej z pięć setek i już dzisiaj można byłoby liczyć na seppuku Probierza oraz awans Wisły i więcej pewności siebie przed następnymi meczami |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Jest pewna prawidłowość przy strzałach rywala Wisły:
- strzał niecelny - nie ma gola - strzał celny, ale w Buchalika - obroniony - strzał celny, ale nie idzie w Buchalika - zawsze gol, zawsze wpada. Co za ręcznik. No i to samo co na Legii: - pierwsza bramka - błąd sędziego, - druga bramka w doliczonym czasie gry - Wisła lepsza od rywala. Dodatkowo dzisiaj Jagiellonia dwa strzały celne, po przerwie jeden w ogóle A sędzia kryminał, aczkolwiek trzeba pogratulować mu, że ślepy trafił na stadion. Donald gracz meczu, dobra zmiana Sadloka i bardzo dobry występ Garguły, przy Moskalu się odbudował. Stilić dzisiaj jak hamulcowy, nawet nie będzie żal, że nie zagra. Burliga dwie różne połowy. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze w tym meczu ostatni raz zobaczyliśmy Burlige na lewej obronie.
Barrientos wolny wygląda jakby miał nadwagę. Znów frajersko tracimy gola i nie zdobywamy 3 punktów . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Oczywiście, po starcie rundy, 5 pkt w tych 3 meczach brałem w ciemno, ale widząc jak wyglądały mecze, a przede wszystkim co decydowalo o naszych stratach (glownie sedziowie i koslawy Buchalik ) to jest ogrommy niedosyt, bo powinnismy byc na miejscu 3., z 6 pkt straty do lidera i spoooorą przewagą naf miejscem 9. A tak... trzeba walczyc, a w Bielsku i Wroclawiu na pewno sie nie poloza... kluczem do gornej polowki tabeli będą zwyciestwa u siebie. 6 pkt POWINNO wystarczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Co można powiedzieć po tym meczu?
1. Żeby nie stracić prowadzenia w ostatniej minucie trzeba prowadzić 2 bramkami. 2. Sędzia c***. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No frajerstwo, po prostu frajerstwo, żeby nie dowieźć tego zwycięstwa do końca... Ja również mam niedosyt, bo te punkty nam się należały... To już nie pierwszy raz, kiedy na własne życzenie dzielimy się nimi z rywalem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wlasnie obejrzalem skrot, czy przy bramce na 1-0 w momencie podania do DZELAMIDZE nie ma spalonego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak,był spalony. Z kolei jak Burliga był sam na sam z bramkarzem to spalonego odgwizdano chociaż ewidentnie nie było. Sędziowanie w tym meczu to paranoja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Był spalony przy pierwszej bramce dla Jagi, na 100%.
Co do meczu. Możemy psioczyć na zły los, ale znów mieliśmy rywala na patelni, sytuacje na 3 bramkę niewykorzystane, i sprokurowaliśmy nerwową końcówkę. Brakuje i szczęści i chłodnej głowy pod bramką. Buchalik przy pierwszej zachował się jak .... ręcznik. Piłka 3m od niego a stoi jak słup soli. Nosz ....a mać. Pragnę zwrócić uwagę na niezłą grę Urygi w odbiorze. Może brakuje mu dynamiki i zwrotności, ale w odbiorze statycznym ładnie potrafi wyłuskać piłkę. Dziś też fajnie zagrywał do przodu. Głowa do góry, będą grać jeszcze lepiej. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Szkoda, szkoda, szkoda... Bo miałem wielką ochotę pokazać serdecznego wała trenerowi rywali, co ostatnimi dniami bardzo lubił do*ebać Wiśle i Wiślakom w prasie, a i na pewno swoją drużynę nastawiał wyjątkowo na nas.
Były przyrosie, pawełki, cabaje, sądzę że spokojnie można stworzyć określenie "buchaliki" - gole przy których bramkarz ma 3 kilo w majtach i pozoruje interwencję - trudno zarzucić mu, że to ewidentnie jego gol, ale bezpiecznie niby wyłoży rękę, niby uda podskok, do tego odwróci głowę i po chwili pokornie wyciągnie piłkę z siatki. Czas na zmianę w bramce. Obecnie mamy w niej miękki ręcznik, gościa zupełnie bez cojones, pozoranta. ![]()
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jest dużo sytuacji po prostu nie mamy zawodników na których można polegać pod bramką przeciwnika. Może oprócz Brożka i od wielkiego dzwonu Stilicia czy Guerriera.
Na plus reakcja Kazimierza, drużyna w drugiej połowie po wprowadzonych korektach zareagowała pozitiwnie. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Bramkarz to jedno (bardzo przeciętny, jeśli nie słaby), dopuszczanie do sytuacji bramkowych jak dzisiaj to drugie. Przy pierwszej bramce zawalił Burliga i Arek + ofc sędzia przez co strzał był z najbliższej odległości, przy drugiej bramce spóźniła się/zaspała cała obrona, spóźniona interwencja Arka i Buchalik nie miał zbyt wiele do powiedzenia przy tego typu strzale.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Gdyby nas znow czarni nie ojebali, to 9 pkt Kazia w bardzo ciężkim terminarzu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
To, że sędzia znów nie zobaczył spalonego nic nowego. Tak też będzie w meczu z Górnikiem.
Ale Buchalik..... Przy pierwszej bramce to powinno być jego bo on rządzi na 5metrze. Potem celny strzał potężny z głowy z szybkością 5km na godzinę. Drugi gol? szczęśliwy bramkarz by to obronił ale on tego nawet nie ma. Jedynie lepszy jest od Miśka w grze nogami. Ale bramkarz ma bronić...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że w następnych meczach trener Moskal chociaż da szansę Miśkiewiczowi, bo Buchalik jest bardzo przeciętnym bramkarzem by nie powiedzieć, że słabym. Przy pierwszej bramce miał obowiązek przerwać dośrodkowanie ale on po pierwsze jest przyspawany do linii a po drugie nie ma warunków fizycznych do gry na przedpolu. Jest bardzo przewidywalny dla przeciwnika mającego zamiar dośrodkować w pole karne. Miśkiewicz był kiedyś bramkarzem, który "wybraniał" nam niektóre piłki czy czasem mecze. Po Buchaliku nic takiego się nie spodziewam. Ten remis bardzo boli biorąc pod uwagę przebieg meczu.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Szkoda, szkoda, szkoda...
Sędzia to jedno, ale nie dopuszcza się do takich sytuacji bramkowych i strzela się z pięciu metrów w światło bramki i jest 3:0. Cieszy gra w drugiej połowie i częściowo w pierwszej. Co mecz coraz to dłuższe okresy czasu gramy swoje. Buchalik niestety do wymiany. Dzisiaj do kolekcji wad niepewna gra na przedpolu. To nie zmienia postaci rzeczy, że obie bramki dziś na koncie Głowy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Po stracie pierwszej bramki marazm i brak pomysłu na grę. Byłem bardzo ciekaw jak zareaguje Kaziu Moskal, czy dalej będzie "gramy swoje" i bez zmian
Ostatnio edytowane przez Barti : 06.04.2015 o godz. 21:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Jović w defensywie popełnia 3 razy mniej błędów od Burligi. Uważam, że bardzo wątpliwy jest jego powrót na prawą obronę. Rozśmieszył mnie Wieszczycki z tą wysoką oceną dla Stilicia. Wystarczy, że Semir raz czy dwa zagra jakąś fajną piłkę w meczu, a potem może kilkanaście razy spieprzyć akcję, czy notorycznie zwalniać grę, ale i tak kupa obserwatorów stawia mu za każdym razem ołtarzyk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Meczu szkoda, choć trzeba pamiętać, że Jaga w pierwszej połowie miała sytuacje na 2-0 i mecz też inaczej by się potoczył. Wisła Kraków Kazia Moskala gra fajną, kombinacyjną piłkę, ale piłkarze są zbyt mało pewni siebie, zbyt mało głodni, pazerni na 3 punkty, cwaniaccy. Wisła jednak piłkarsko i taktycznie naprawdę prezentują się dobrze. Z taką gra zaczniemy punktować, tylko trzeba się wzmocnić mentalnie. Kaziu ponadto dobrze reaguje na wydarzenia na boisku poprzez zmiany. Nie przesadzałbym z Buchalikiem. Przy bramkach odpowiedzialność się rozkłada na kilku piłkarzy. Przeskoczony (!) Głowacki, wkręcony Burliga, itd., itp. Mam nadzieję, że tego typu historia jak wymykające się zwycięstwo w końcówce i to frajersko, po raz drugi nas wzmocni, wyzwoli dodatkową złośc i wygramy kilka kolejnych meczów z rzędu.
Dlaczego Jaga tak na nas bluzgała na trybunach? ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Mi sie podobala druga polowa w wykonaniu Wisly. Jagiellonia przestala istniec, zdominowalismy ich zupelnie. Jesli tak bedziemy grac czesciej jak w drugiej polowce to miejsce w pucharach mamy zapewnione.
Nie podoba mi sie nonszalancja w ataku Wisly. Moze i to powoduje rozluznienie w obronie. No i jak stare przyslowie mowi "niewykorzystane sytuacje sie mszcza" Co z tego ze stwarzamy sobie 10 sytuacji jak wykorzystujemy jedna raptem dwie. Za duzo jest kombinowania i prob wjechania z pilka do bramki moim zdaniem. Czasem sie uda takie zagranie i pada ladna bramka ale wolalbym by nasi "przycisneli" i skupili sie bardziej w ataku. Ale to moze pobozne zyczenie i moze z takimi graczami to nie wyjdzie. Stilic to dobry gracz, jeden z najlepszych technicznie w naszej lidze ktory moze jednym zagraniem otworzyc mecz ale jego spowalnianie akcji i chimerycznosc dziala mi czasem na nerwy. Ale jakby byl bardziej dynamicznym zawodnikiem to by dawno gral w lepszej lidze. Szkoda straconych 2 pkt ale Wisla znow nabiera stylu, mamy ogarnietego trenera wiec jest optymizm ktorego ostatnio brakowalo. Za tydzien trzeba zlac Gornik i pniemy sie w gore. PS sorki za brak polskich znakow ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
W kontekście walki o pierwszą ósemkę ten remis jest ok; w kontekście walki o wyższe cele to są stracone punkty na własne życzenie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Statystyki Buchalika mówią same za siebie jest w trójce najmniej skutecznych bramkarzy ligi
Bramkarz + - = % "S" "G" "0" W Bartłomiej Drągowski 79 15 94 84% 1 16 8 17 Arkadiusz Malarz 93 25 118 79% 1 26 10 24 Mariusz Pawełek 66 18 84 79% 0 18 5 18 Mateusz Bąk 51 14 65 79% 1 15 6 16 Sergiusz Prusak 62 18 80 78% 0 18 6 19 Alberto Cifuentes 65 20 85 77% 0 20 5 15 Dusan Kuciak 62 21 83 75% 1 22 7 19 Michal Pesković 79 29 108 73% 1 30 3 20 Krzysztof Kamiński 73 28 101 73% 0 28 4 19 Radosław Janukiewicz 86 33 119 72% 0 33 5 25 Vytautas Cerniauskas 74 30 104 71% 2 33 4 23 Pavels Steinbors 85 36 121 70% 0 36 6 25 Michał Buchalik 71 30 101 70% 3 33 5 25 Grzegorz Sandomierski 50 23 73 69% 1 24 7 16 Krzysztof Pilarz 70 33 103 68% 1 34 5 25 Legenda: "+" - strzały obronione "-" - strzały przepuszczone "=" - strzały ogółem "%" - skuteczność interwencji "S" - kapitulacje po zagraniach kolegów + samobóje własne "G" - gole puszczone ogółem "0" - czyste konta "W" - występy |
|
|
|
Member
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Z początku ten wynik, nawet patrząc na okoliczności, nie wkvrwiał, aż popatrzyłem w tabelę. Niby tylko 4 pkt do podium, ale też tylko 4 pkt od strefy spadkowej - a mogło być odpowiednio 1 i 6. By zbliżyć się do pierwszej ósemki i jednocześnie utrzymać marzenia o podium czy choćby o pierwszej czwórce, niezmiernie potrzebna jest wygrana z Górnikiem za 4 dni - będzie ciężko, bo nie grają Stilić i Burliga, a dwa, że u siebie ani razu od ich powrotu do ekstraklasy nie wygraliśmy z KSG. Ponadto, od pierwszej minuty z Górnikiem chcę zobaczyć w bramce Miśkiewicza - Buchalik niech lepiej wyjedzie na truskawki do Holandii, bo jak ma prezentować takie wykvrwiste robinsonady jak ta przy pierwszej bramce to dziękuje kvrwa bardzo za takiego bramkarza, ani razu nie czułem się pewnie w tym sezonie, gdy on stał między słupkami, on w Wiśle wybronił coś, co nie szło prosto w niego? - oraz Guerriera, który dziś pokazał bardzo dobrą formę, strzelił na 2:1 i stworzył sobie praktycznie 200%-ową sytuację, lecz zaj*bał piłkę tak jak w rugby, najlepszy nasz obecny skrzydłowy. Boguski, jak już musi, to niech wejdzie jak Stępiński dzisiaj, czyli koło 93. minuty.
A, i nasz bilans za Moskala winien wynosić 6:1, 3-0-0 i 9 punktów, a jest 6:5, 1-2-0 i 5 punktów dzięki naszym ukochanym sędziom. Która drużyna w ostatnim czasie była tak pokrzywdzona że w 3 meczach z rzędu puszczono przeciw niej 4 bramki (też z rzędu), które nie powinny być uznane? - nawet nie chcę odpowiedzi, takie tylko pytanie retoryczne. Świadczy to o spisku sędziów (bo jak to inaczej określać?), ale też o tym, że pod trenerem Moskalem ta drużyna odżyła. I jest w stanie powieźć Górnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=-eRi...ature=youtu.be bramki jak by ktoś nie widział
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
najwazniejszym i jedynym celem jest zajecie minimum 8 miejsca , przestancie pieprzyc o pucharach, podium itp , po sezonie nie bedzie Stilica, byc moze Garguly i znow bedzie budowanie druzyny na Guerierach i Barientosach , ludzie - kubelek zimnej wody na glowy, dopoki wlascicielem Wisly bedzie Cupial czeka nas wegetacja i walka o pewne utrzymanie , mam tylko nadzieje ze po zakwalifikowaniu sie do gornej 8 wroci luz i nie spinanie posladow, nie mamy druzyny na aspiracje wiekszosci ZNAWCOW z forum i dddllluuugggooo miec nie bedziemy , cieszy tylko to ze momentami gra fajnie wyglada , a druzyne prowadzi WISLAK z jakimkolwiek pomyslem , a nie stary dziad Smuda, ktory jest na etapie Piechniczka, Strejlala, Czechosłowacji, Zwiazku Radzieckiego i NRD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja wiedziałem, że Buchalik to ręcznik w dniu w którym podpisał z nami kontrakt. kto takie beztalencie sciągnał. Miśkiewicz i Bieszczad lepsi 100x
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Wisla to dla Buchalika po prostu za wysokie progi , to taki bramkarzyna na poziomie Hutnika albo innej 3 ligi i tyle , szkoda chlopaaka besztac bo to nie jego wina , jest slaby, przecietny i tyle
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|