The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2015, 17:21
Wawro / SKWK reprezentuje rodziców i ich dzieci trenujących w Akademii.

Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.03.2015 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.03.2015, 17:36
Grubemu z Myslenic to wywiesić..
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 22.03.2015, 17:47
Grubemu z Myślenic zalezy na szkoleniu mlodziezy dlatego teraz będzie utrzymywal dwie Akademie. Nawet Legia nie ma tak dobrze!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2015, 19:37
Przecież wiadomo, że chodzi o pieniądze, których spółce brak. Czyż nie tak?

Ja spokojnie poczekam na wypowiedź Gaszyńskiego.

Nakręcanie afery nie służy Wiśle.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
MWK
Member

Od: 03.2007

Stary 22.03.2015, 20:13
Oczywiście, że chodzi o pieniądze. Nikt tutaj nikogo nie posądza o złe intencje. Myślę też, że znakomita większość kibicuje prezesowi Gaszyńskiemu. Ale krew może zalać jak się słyszy, że nawet w tym temacie, temacie Akademii dogadać się nie możemy. I nie rzucajcie się wszyscy finansiści, skoro jest źle, to nie znaczy, że nie mamy o tym mówić i walczyć
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.03.2015, 20:17
MWK napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że chodzi o pieniądze. Nikt tutaj nikogo nie posądza o złe intencje. Myślę też, że znakomita większość kibicuje prezesowi Gaszyńskiemu. Ale krew może zalać jak się słyszy, że nawet w tym temacie, temacie Akademii dogadać się nie możemy. I nie rzucajcie się wszyscy finansiści, skoro jest źle, to nie znaczy, że nie mamy o tym mówić i walczyć
A ja jestem pewnien, ze chodzi poprostu o wpływy w SA a kasa przy okazji.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 24.03.2015, 14:21
Dzisiaj w DP rozmowa Markiem Koniecznym...
Spokojnie sobie przeczytać...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 25.03.2015, 15:05
Tak dziś z DP w artykule o Kazimierzu Moskalu, a nie wiedziałem gdzie wkleić:
Cytat:
Wisła kontra Atletico?

Miasto Kraków przygotowuje supermecz, w którym w wakacje Wisła może zagrać z renomowanym rywalem. – Pod uwagę brane jest spotkanie z Atletico Madryt – informuje Janusz Kozioł, pełnomocnik prezydenta Krakowa ds. sportu, inicjator wydarzenia. Kosz meczu z Atletico to wydatek nie mniej niż 1,5 mln euro. Współorganizatorem ma być firma Polish Sport Promotion. Miasto podzieli się z nią zyskami albo stratami. Jest też drugie rozwiązanie, w którym miasto zadba o promocję, a resztę bierze na siebie PSP. Jeżeli Wisła nie dogada się w sprawie meczu, to zastąpi ją AS Roma albo Inter Mediolan.
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...ideo,id,t.html
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.03.2015, 20:43
R33 napisał(a):Wyświetl post
Tak dziś z DP w artykule o Kazimierzu Moskalu, a nie wiedziałem gdzie wkleić:
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...ideo,id,t.html
I byłoby super. Atletico to jedyna drużyna poza Wisłą, której wyniki śledzę na bieżąco. Nawet miesiąc temu na meczu ligowym w Madrycie byłem.

Minus jest jeden. Jeśli ktoś zechce przyjść w koszulce Atletico na mecz może przez pomyłkę oklep złapać pod stadionem
:/
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 26.03.2015, 09:46
Atletico trzyma z Ruchem, ktore wspolnie spiewalo "Wisla to stara k.." wiec nikt przez pomylke wpie.rdolu nie dostanie Jak moze kibic Wisly ubrac koszulke Atletico? niech ubierze od razu chorzowskiego Ruchu ale do zorganizowania meczu (jezeli w ogole do niego dojdzie) daleka droga wiec na razie mozecie spac spokojnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.03.2015, 10:41
ale fajnie by było
i chorzowscy by przyjechali zapełnic sektor gosci

ale moment moment
to jest ten super mecz o którym mówił wiele razy ...Basałaj ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.03.2015, 11:01
Nie ten to będzie z Borussią Dortmund co nie udawaj że nie wiesz
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.03.2015, 18:46
Mecz z Borussią Dortmund był już zaklepany długo przed ostatnim przyjściem Basałaja. To było uzgadniane przy transferze Błaszczykowskiego i pierwotnie miało się to odbyć latem 2007, ale stwierdzono, że mały stadion i nie ma się co spieszyć. Potem mówiło się o wiośnie-lecie 2008 r. ale już wtedy zaczęły się remonty i wyburzono starą trybunę C. Później do tematu nie wracano.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.03.2015, 10:37
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._na_r22_17280/

Może w końcu trafią się tam osoby znające specyfikę C umiejące właśnie kulturalnie wytłumaczyć, że na G ceny biletów takie same.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 30.03.2015, 09:21
Jedyna dostępna w necie relacja ze spotkania z prezesem Gaszyńskim ws. Akademii Piłkarskiej przy TS.

Cytat:
Smutne było spotkanie Roberta Gaszyńskiego z rodzicami. Prezes Wisły Kraków SA w dalszym ciągu nie rozumie, co w ostatnich tygodniach się wydarzyło i ciężko przyznać mu się do winy. Podpisanie umowy z Akademią Piłkarską 21 to był błąd, który pociągnął za sobą lawinę krytyki. Krytyki słusznej - dodajmy, ponieważ to normalne, że jeżeli coś w negatywny sposób dotyka dzieci to trzeba reagować. Zwłaszcza muszą zrobić to rodzice, którzy posyłają swoje pociechy na treningi z myślą, że przyszłość ich dziecka to pierwsza drużyna Wisły Kraków. Teraz nie mają takiej pewności.

Nie mają jej, ponieważ gdy zadali prezesowi pytanie, czy umowa między Spółką Akcyjną, a Towarzystwem Sportowym zostanie wypowiedziana, nie dostali odpowiedzi... Dostali za to gadkę o szukaniu lojalnego partnera, co wywołało oburzenie. Na wszelkie możliwe sposoby przewałkowany został temat licencji na sezon 2015/16, co też nie było mądrym posunięciem Gaszyńskiego. Mało interesujące, bo nie po to rodzice tam przyszli, a w dodatku okazało się, że zarząd Spółki Akcyjnej nie zna umowy, którą podpisano rok temu. Zakłada ona, że TS Wisła ma obowiązek przekazać niezbędne papiery licencyjne Wiśle Kraków SA. Nie było więc żadnej potrzeby podpisywania umowy z AP 21, żeby tę licencję, rzekomo, ratować. Robiąc to, Gaszyński naraził się rodzicom, którzy dzisiaj w emocjach przywarli go do muru. Tak, jak Mirosława Jankowskiego, który dość szybko został zignorowany, gdy pytany o przyszłość akademii mówił o negocjacjach. Piątkowe spotkanie prezesa trzeba uznać za porażkę, bo spotkał się z ludźmi, którzy płacą miesięcznie 200 złotych, a są, za przeproszeniem, dymani. Przyszli gadać o konkretach, a dostali korpogadkę.

Druga sprawa, to słowa, a czyny Gaszyńskiego. Prezes Wisły zapewnił, że rozmowy z Markiem Koniecznym (koordynator AP 21) rozpoczął 11 marca, a 13 podpisał umowę. Tymczasem z tego, co udało nam się ustalić, pierwsze negocjacje odbyły się już w lutym, tuż po powrocie Gaszyńskiego z Turcji. Takie kłamstwa nie sprawiają, że atmosfera się poprawia. Kolejna sprawa to sama postać Koniecznego, którego z Wisły pogonił Bogusław Cupiał. Albowiem Konieczny, w czasach, kiedy był kierownikiem, namawiał Kubę Błaszczykowskiego do podpisania umowy z Markiem Koźmińskim, ówczesnym menadżerem, który miał go wytransferować do Serie A. Kuba poskarżył się Jerzemu Brzęczkowi, a ten poszedł do Cupiała. Koniecznego już nie było. Znamienne, że w Myślenicach negocjował warunki Mirosław Szymkowiak, a nie właśnie Konieczny. O którym [Koniecznym] też ciężko powiedzieć, jakim jest trenerem. Pamiętamy go w szczególności z sytuacji, gdy niedawno stwierdził do dwunastolatków, że "jak nie chcą grać, to w Krakowie jest mnóstwo klubów, a w szczególności nocnych".

Bez określonej wizji ze strony Wisły Kraków SA sprawia, że nie wiadomo, co z coraz bardziej rozwijającą się akademią. Jest dobrze, a nawet świetnie, jeśli porównamy czasy sprzed 3-4 lat, ale to wciąż są podstawy. W ciągu roku udało się zgromadzić ciekawą kadrę trenerską, ale jednak niekompletną. W momencie, gdy Wisła Kraków SA, mówiąc brzydko, położy na to lachę, niektórzy z nich będą musieli podjąć decyzję: rozwój czy stagnacja. Bo są tam osoby, które już w tej chwili miałyby pracę w lepszych ośrodkach szkolenia, nawet tych zagranicznych, ale trzyma je tutaj jedno: Wisła. Żadna akademia nie ma szansy wskoczenia na wysoki poziom bez dobrej współpracy z pierwszą drużyną. To jest podstawa i bez tego ani rusz. Czym prędzej zostanie to na górze zrozumiane, tym lepiej dla wszystkich.
http://www.............../news/gaszy...ile-spotkanie/

Pogrubienia oryginalne.

Jeśli rzeczywiście nie znali brzmienia poprzedniej umowy, to gratuluję panu prezesowi. Także tym, którzy bronili jego decyzji należą się słowa uznania. Wychodzi na to, że jak powiedział R. Szymański - skoro Wisłę stać na dwóch trenerów, to będzie ją stać na 2 akademie. Z tym, że z trenerami to była konieczność, a z akademią kaprys, albo interes na boku kogoś z góry.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 30.03.2015 o godz. 09:28.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.03.2015, 17:47
A taki miał być łądny, taki amerykański .....
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.03.2015, 18:25
Jak widać Gaszyński musi się jeszcze sporo uczyć...
1. Rada. MÓW PRAWDĘ! NIE LAWIRUJ! To nie Johnson&Johnson tylko Wisła Kraków. Korpo ściemy nie przejdą, bo tutaj jest za dużo gorliwych interesariuszy

BTW: forumwisla zakazana bo?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.03.2015, 18:47
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A taki miał być łądny, taki amerykański .....
Na razie Gaszyński zrobił falstart. Żenada z Akademią, brak pozyskania sponsorów. Nie chcę go skreślać od razu, więc ocenię go z początkiem przyszłego sezonu. Oby nie okazało się że jest tylko kolejnym "figurantem".
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 30.03.2015, 19:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Oby nie okazało się że jest tylko kolejnym "figurantem".
A nie jest?
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 30.03.2015, 19:49
Ludzie, przecież ostatnio w Wiśle każdy prezes jest "figurantem".
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 30.03.2015, 20:18
przestańcie opowiadać o tym figuranctwie...
bo zaraz dojdziemy do wniosku, że nawet przewijanie papieru w toalecie będzie z rozkazu Bossa...

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.03.2015, 22:58
Ja nie skreślam prezesa, bo początki nigdy nie są łatwe. Mam tylko nadzieję, że wyciągnie wnioski z popełnionych błędów i to chciałabym zobaczyć.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 30.03.2015, 23:14
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Ja nie skreślam prezesa, bo początki nigdy nie są łatwe. Mam tylko nadzieję, że wyciągnie wnioski z popełnionych błędów i to chciałabym zobaczyć.
i tu się z tobą zgodzę

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.03.2015, 23:54
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
4 miesiące pracy Gaszyńskiego ,a tu 0 plusów
Zwolnił Smude :v
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 31.03.2015, 07:16
od 5 stycznia do końca marca jest jak obszył 4 miesiące - tylko nie wiem w jakim kalendarzu

Dziwi mnie nieznajomość tak ważnego, z punktu widzenia SA, punktu umowy. Może to przypadek, a może w klubie powinno jednak pracować więcej osób merytorycznie przygotowanych?
A z sytuacji - tak jak została tak przedstawiona - wynika, że w klubie nie ma żadnej osoby (nie mówiąc o zespole osób), która gwarantowałaby ciągłość pracy, która orientowałaby się, co jest zrobione a czego nie ma.

Na pewno nie wygląda to na część planu mającego na celu poszerzenie szkolenia i pozyskiwania talentów. O ile dwóch trenerów, z których jeden wypoczywa dla klubu nie jest zyskiem, o tyle dwie piłkarskie szkółki, to wcale nie za wiele.

Zobaczymy jak się to rozwinie, choć temat ten - ważny dla kibiców i dla przyszłości - na pewno nie będzie traktowany równie priorytetowo jak obsługa bieżącego zadłużenia i cel sportowy, którego realizacja być może pozwoli na jakiś oddech finansowy.

Burzy się szybko, buduje powoli, a niecierpliwość jest złym doradcą chociaż w tym klubie ma swoją tradycję i to wywodzącą się z myśli właścicielskiej
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 31.03.2015, 08:52
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
od 5 stycznia do końca marca jest jak obszył 4 miesiące - tylko nie wiem w jakim kalendarzu

Dziwi mnie nieznajomość tak ważnego, z punktu widzenia SA, punktu umowy. Może to przypadek, a może w klubie powinno jednak pracować więcej osób merytorycznie przygotowanych?
A z sytuacji - tak jak została tak przedstawiona - wynika, że w klubie nie ma żadnej osoby (nie mówiąc o zespole osób), która gwarantowałaby ciągłość pracy, która orientowałaby się, co jest zrobione a czego nie ma.

Na pewno nie wygląda to na część planu mającego na celu poszerzenie szkolenia i pozyskiwania talentów. O ile dwóch trenerów, z których jeden wypoczywa dla klubu nie jest zyskiem, o tyle dwie piłkarskie szkółki, to wcale nie za wiele.

Zobaczymy jak się to rozwinie, choć temat ten - ważny dla kibiców i dla przyszłości - na pewno nie będzie traktowany równie priorytetowo jak obsługa bieżącego zadłużenia i cel sportowy, którego realizacja być może pozwoli na jakiś oddech finansowy.

Burzy się szybko, buduje powoli, a niecierpliwość jest złym doradcą chociaż w tym klubie ma swoją tradycję i to wywodzącą się z myśli właścicielskiej
Ano, u mnie na zegarku od początku stycznia do końca marca też jest 3 miesiące.

Ale do drugiego akapitu chciałem się odnieść. Nie mogę po prostu uwierzyć, że prezes Gaszyński nie wiedział co czyta i potem co podpisuje. Z drugiej strony, w tekście przeze mnie wrzuconym jest napisane, że "do Myślenic na negocjacje" jeździł Szymkowiak. Czy to oznacza, że sprawy związane z Akademią negocjowane były przez Cupiała, a nie Gaszyńskiego? Czy to po prostu skrót myślowy? Cholera wie, ale znając choleryczność Cupiała i jego podatność na smudowe "zrobię to za pół ceny", to jestem skłonny w to uwierzyć.

I dalej, po części idąc tym tokiem.

Co do ludzi z długim stażem pracy w klubie, to jest taka osoba. Obecny dyr spotowy Z. Kapka. Na różncych stanowiskach od wielu lat. Teraz w związku z piastowanym stanowiskiem jest bezpośrednio odpowiedzialny za transfery, a tych im więcej, tym więcej prowizji dla managerów (bo przecież nawet "darmowy" transfer wymaga opłacenia prowizji), którą przecież można się podzielić. W tym samym czasie Wisła SA odcina się od potencjalnych talentów, które mogłaby mieć u siebie za darmo... Oczywiście nie mówię, że Kapka namówił Cupiała, żeby ten pozbył się Akademii TSu, żeby sam mógł kasować na lewo prowizję za jakichkolwiek piłkarzy z zagranicy... ja tylko biorę taką możliwość pod uwagę. (może za dużo House of Cards)
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 31.03.2015, 10:04
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
4 miesiące pracy Gaszyńskiego ,a tu 0 plusów
Znasz dokładnie każdy papier,kazda umowę,kazdy jej szczegol...
A może dzisiaj ogłaszalibyśmy bankructwo...
Tego nie wiemy...
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 31.03.2015, 10:23
PS. Żeby być fair, to z plusów jego pracy u nas na pewno należy wymienić brak Smudy i zatrudnienie K. Moskala, przedłużenie umowy z Sadlokiem (dzisiejsza rzecz), sprowadzenie Jovica, Barrientosa, podejście do Bangoury (inwestycja), wywieranie presji na UFA i miejmy nadzieję rozwiązanie tej umowy.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.03.2015, 10:39
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
PS. Żeby być fair, to z plusów jego pracy u nas na pewno należy wymienić brak Smudy i zatrudnienie K. Moskala, przedłużenie umowy z Sadlokiem (dzisiejsza rzecz), sprowadzenie Jovica, Barrientosa, podejście do Bangoury (inwestycja), wywieranie presji na UFA i miejmy nadzieję rozwiązanie tej umowy.
Jeszcze mozna dodac coca cole, która ostatnio widzialem na stadionie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.03.2015, 11:22
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Ale do drugiego akapitu chciałem się odnieść. Nie mogę po prostu uwierzyć, że prezes Gaszyński nie wiedział co czyta i potem co podpisuje. Z drugiej strony, w tekście przeze mnie wrzuconym jest napisane, że "do Myślenic na negocjacje" jeździł Szymkowiak. Czy to oznacza, że sprawy związane z Akademią negocjowane były przez Cupiała, a nie Gaszyńskiego? Czy to po prostu skrót myślowy? Cholera wie, ale znając choleryczność Cupiała i jego podatność na smudowe "zrobię to za pół ceny", to jestem skłonny w to uwierzyć (..)... ja tylko biorę taką możliwość pod uwagę. (może za dużo House of Cards)
Moim zdaniem tak na chłodno patrząc i opierając się jedynie na tym co pisze prasa, TS postawił wlasne wymagania i się przelicytował, czego konsekwencją było oddanie cześci pola Akademi. BDW Ciekawe sa fragmenty jak poniżej, w których klub sugeruje że przekazanie dokumentów były kartą przetargową w negocjacjach.

Cytat:
okazało się, że zarząd Spółki Akcyjnej nie zna umowy, którą podpisano rok temu. Zakłada ona, że TS Wisła ma obowiązek przekazać niezbędne papiery licencyjne....
v.s.

Cytat:
.... akademia była w ramach umowy zobowiązana do dostarczenia wszystkich niezbędnych dokumentów. W piłkarskiej spółce można jednak usłyszeć, ze zwlekała z tym niemal do ostatniej chwili, ...
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów