The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: DERBY ZAKOŃCZĄ SIĘ:
Wygraną Wisły! 47 28,83%
Wysoką wygraną Wisły! 116 71,17%
Głosujących: 163. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ASecond17
Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2015, 10:26
Ze spikerem nie chodzi o narzekanie na wszystko, mimo wygranego meczu. To nie jest kwestia frustracji, "bo nie wygraliśmy 5-0". Gość jest po prostu słaby jak na człowieka, który pracuje głosem (seplenienie, "czy" zamiast "trzy", irytuje gadatliwością, robi masę błędów merytorycznych). I generalnie 1-2 pociski na gości w trakcie meczu nie mogą zaciemnić jego nieudolności i nieprzygotowania do zawodu - i to permanentnie, a nie teraz nagle po derbach.
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.03.2015, 10:46
jak zeszło na temat spikera to też dorzucę swoje trzy grosze - nawiązując do wypowiedzi kolegów - nasz spiker chyba postawił sobie za punkt honoru, by zagłuszać (dzieciom, osobom postronnym, nie wiem ?) bluzgi. Rozumiem, że przy takich, a nie innych przyśpiewkach, musi swoje powiedzieć, ale do nędzy, nie musi za wszelką cenę pieprzyć 5 min i próbować nas zagłuszyć, bo i tak bluzgi będą i tak, a strasznie jest to irytujące. Czasem co prawda uda mu się celnie pocisnąć "gościom", ale nie może to zaciemnić ogólnego obrazu.

Zwiedzając inne stadiony stwierdzam, że nasz jest jednym z najbardziej upierdliwych (jak nie najbardziej). Pomijam już fakt, że jak leci coś z C, spiker gada to czuje się jak na dworcu, bo nagłośnienie jest wspaniałe.

Także panie spikerze, jak to czytasz - na prawdę trochę mniej zapalczywości. Bluzgi jak jak były tak będą, Ty tego nie zmienisz, a przynajmniej trochę mniej osób będzie miało ochotę śpiewać "proszę Cię..." . Krótki komunikat wystarczy - obowiązek spełniony, a ludzie mniej poirytowani.
Ostatnio edytowane przez Krav : 23.03.2015 o godz. 11:05.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.03.2015, 11:24
Derby wygrane, otwarcie Kazia idealne. Teraz przerwa i kluczowy mecz z Jagą w kontekście naszych aspiracji pucharowych. Rozkład gier do końca mamy taki, że dopuszczam tylko 2 remisy, reszta musi być do przodu. To pozwoliłoby nam myśleć realnie o miejscu w pucharach. Jak zdyskwalifikują Łukasza G. to będzie ciężko, w tej układance Kazia to ważny element.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 23.03.2015, 14:32
Mecz wygrany, ale postawa kiepściutka. Wisła była słaba, a Cracovia jeszcze gorsza.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.03.2015, 15:33
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Mecz wygrany, ale postawa kiepściutka. Wisła była słaba, a Cracovia jeszcze gorsza.
Legia za to fantastyczna czy tam komu kibicujesz.

Co do meczu wygrana najważniejsza szczerze mówiąc uwierzyłem Smudzie ze nie mamy kim grac a tu kolejna miła niespodzianka.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 23.03.2015 o godz. 15:36.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.03.2015, 16:51
Spiker jest spoko tylko są 2 problemy: Za dużo gada i za głośno gada. Rozwiazanie: Niech mniej gada, i ściszcie głośniki, bo naprawdę uszy bolą... I to tyle.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 23.03.2015, 17:40
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Legia za to fantastyczna czy tam komu kibicujesz.
Ale mi dowaliłeś. G**no o mnie wiesz więc lepiej zamilknij. Napisałem co sądzę o derbach i Tobie nic do tego. Tobie się podobała gra jednych albo drugich? Przecież to był poziom III ligi. Zresztą w tych całych "derbach Polski" poziom równie żenujący.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 23.03.2015, 18:34
Obydwie bramki Wisły faktycznie na poziomie trzeciej ligi.
Mecz był słaby, Wisła grała fajnie w ofensywie ale (tradycyjnie) były problemy z wykończeniem. To idzie wyćwiczyć, poprawić, widać było zajebistą kreatywność poszczególnych piłkarzy (patrz: gole Stilicia i Brożka), ale nie można tego porównywać z trzecią ligą...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.03.2015, 18:43
trzecia liga? no fakt , jest tu paru grajków trzecioligowych ,ale bez przesadyzmu. Dupiane derby były na Kałuży. w sobotę było w porządku ,przebłyski i przestoje. Jak na nasze możliwości to jestem zadowolony. Oby progres trwał. Dzięki za zwycięstwo i zamknięcie mord pyszałkom zeszłorocznym. WISŁA PANY
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.03.2015, 19:14
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Ale mi dowaliłeś. G**no o mnie wiesz więc lepiej zamilknij.
Zanim zamilknę.
To komu kibicujesz ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 23.03.2015, 21:45
Cioty? 3 liga? Ludzie ogarnijcie się. Byliście w ogóle na meczu? Trochę szacunku się chłopakamo należy. Graja jak umieją najlepiej a tu ciągle na forum ujadanie. Naoglądaliścei się FCB w tv i myślicie ze Wisła będzie grała jak FCB czy inne Galacticos za promil kasy jaką oni posiadają.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.03.2015, 22:58
coni napisał(a):Wyświetl post
Cioty? 3 liga? Ludzie ogarnijcie się. Byliście w ogóle na meczu? Trochę szacunku się chłopakamo należy. Graja jak umieją najlepiej a tu ciągle na forum ujadanie. Naoglądaliścei się FCB w tv i myślicie ze Wisła będzie grała jak FCB czy inne Galacticos za promil kasy jaką oni posiadają.
kiedyś wyrosną z fify Ja widziałem nieustępliwość, walkę, ambicje, charakter i jeszcze niezłą piłkę jak na polskie warunki. Nic tylko się cieszyć a do mankamentów zawsze można się przyczepić
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.03.2015, 07:36
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Zanim zamilknę.
To komu kibicujesz ?
U nich w Londynie na wyższym poziomie stoją spotkania Charlton - QPR, to chciał kolega nadmienić.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.03.2015, 08:45
coni napisał(a):Wyświetl post
Coby nie mówić, to akcje bramkowe dla nas to trochę (nawet nie trochę) Barceloną czy innym Realem zapachniały i doczepianie się do chłopaków po wygranych derbach do czegokolwiek to absurd i zwyczajne chamstwo.

To że nie rozsmarowaliśmy nimi podłogi...no cóż trudno, zdarza się, jeszcze nie raz pewnie to zrobimy. Mnie osobiście spadł zajebisty kamień z serca, bo raz, że w końcu przełamanie i wygrany mecz, dwa to derby i Wisła Pany.

I w ogóle mam wrażenie, że "statystyczny" kibic Wisły to strasznie niestabilna emocjonalnie jednostka. Wygraliśmy jeden mecz, a niektórzy już zaczynają pisać, że "wróciliśmy do gry o mistrzostwo", w nast. 5 meczach musi być co najmniej 13 pkt....no ja pierrdole...na prawdę zimny okład na głowę i to szybko. Pojedziemy do Białego, dostaniemy trójkę i znów zacznie się płacz i zgrzytanie zębów. Niech się załapią spokojnie do 1 ósemki. Później będziemy myśleć co dalej.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.03.2015, 10:09
Cytat:
Ale mi dowaliłeś. G**no o mnie wiesz więc lepiej zamilknij. Napisałem co sądzę o derbach i Tobie nic do tego. Tobie się podobała gra jednych albo drugich? Przecież to był poziom III ligi. Zresztą w tych całych "derbach Polski" poziom równie żenujący.
A mecz z Legią podobał ci się w wykonaniu Wisły, czy też kicha w porównaniu z twoją legiunią, cracovią?
Jeśli jesteś zawiedziony po tych meczach to powinieneś zmienić forum (zapewne i tak prym wiedziesz na innym). Śmierdzisz czosnkiem.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 24.03.2015, 10:19
Cytat:
I w ogóle mam wrażenie, że "statystyczny" kibic Wisły to strasznie niestabilna emocjonalnie jednostka. Wygraliśmy jeden mecz, a niektórzy już zaczynają pisać, że "wróciliśmy do gry o mistrzostwo", w nast. 5 meczach musi być co najmniej 13 pkt....no ja pierrdole...na prawdę zimny okład na głowę i to szybko. Pojedziemy do Białego, dostaniemy trójkę i znów zacznie się płacz i zgrzytanie zębów. Niech się załapią spokojnie do 1 ósemki. Później będziemy myśleć co dalej.
Żaden kibic nigdy nie postawi na porażkę swojej drużyny. Trójka od Jagi? A jak to oni przyjmą trójkę, to będziemy rozmawiać o mistrzostwie? W końcu Pan Michał z Turami poległ.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 24.03.2015, 10:31
Jagiellonia - Wisła
Wisła- Górnk
Podbeskidzie - Wisła
Wisła - Korona
Śląsk - Wisła
Same tuzy europejskiego futbolu, strach się bać. Pewnie spadniemy
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 24.03.2015, 11:26
4 zespoły z I ósemki i świetna na wiosnę Korona to chyba są jacyś rywale? Szczególnie PBB, które na swoim stadionie nie jeden cud uczyniło.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.03.2015, 11:31
To jest ekstraklasa, była seria porażek czas na serie zwycięstw!
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.03.2015, 11:32
ASecond17 napisał(a):Wyświetl post
Ze spikerem nie chodzi o narzekanie na wszystko, mimo wygranego meczu. To nie jest kwestia frustracji, "bo nie wygraliśmy 5-0". Gość jest po prostu słaby jak na człowieka, który pracuje głosem (seplenienie, "czy" zamiast "trzy", irytuje gadatliwością, robi masę błędów merytorycznych). I generalnie 1-2 pociski na gości w trakcie meczu nie mogą zaciemnić jego nieudolności i nieprzygotowania do zawodu - i to permanentnie, a nie teraz nagle po derbach.
juz nie przesadzajmy tak, zgadzam sie ze Spiker za duzo gada, ale zeby od razy wytykac mu jakies bledy merytoryczne i nieudolnosc?
patrzac np: na "slynnego" spikera z łazieńkowskiej, to ciesze sie ze u nas nie ma takiej cioty jak tam!
koles jest dobry tylko za bardzo chce zagłuszać nasze bluzgi, moze ma takie naciski z gory...

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.03.2015, 11:34
W obecnej formie Śląsk i Górnik luźno, ale z resztą będzie ciężko. Bielsko i Jaga u siebie, no i dobra ostatnio Korona to nie są byle rywale.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 25.03.2015, 17:31
Cytat:
KL: 50 000 zł w zawieszeniu na 18 miesięcy za derby do tego zakaz wejścia wszystkich kibiców z c na następne derby również w zawieszeniu.

Paranoja.

Komentarz ekstraklasy: sektorówka nawołuje do nienawiści i przemocy.

Pytam się k**** gdzie?!

Zero gadki z komisją, nasz przedstawiciel nie został w żaden sposób wysłuchany. Kara była już wcześniej wydrukowana.

Informacja z forum SKWK, może ktoś to potwierdzić (podać źródło) bo nigdzie nic nie mogę znaleźć ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 25.03.2015 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 25.03.2015, 19:54
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Informacja z forum SKWK, może ktoś to potwierdzić (podać źródło) bo nigdzie nic nie mogę znaleźć ?
Jeśli to prawda to to jest ....a skandal

Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.03.2015, 20:38
Potwierdzenie już. Kary dostali także
amica (za piro): 10 tys.
7egia (za spalenia szalika): 5 tys.
sąsiadka (za piro): 0 zł, zakaz wyjazdowy na następny derby

A my dostajemy 50 tys. w zawieszeniu i zakaz wstępu na następny derby za... no właśnie ktoś wie ?

Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 25.03.2015, 20:43
podejrzewam że za antysemityzm
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.03.2015, 20:43
po....iło ich do reszty. nic sie niedzialo a oni dojebali kary
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.03.2015, 20:52
Najspokojniejsze derby od lat. Psiarnia mówi o 0 incydentach. Brak piro u nas a tu taka kara.

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.03.2015, 21:08
Chciałbym uzyskac dokładne usadnienie tego wyroku...
Nie mowie o tym gownie co napisano tylko o jakims normalnym uzasadnieniu...

PS. A i prosba do fachowcow...
Jak ktoś jest w stanie to niech odszuka ostatnia tak wysoka kare nalozona prez tych kutasow i i za co ona była...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 25.03.2015 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 25.03.2015, 21:12
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym uzyskac dokładne usadnienie tego wyroku...
Nie mowie o tym gownie co napisano tylko o jakims normalnym uzasadnieniu...
Jak dla mnie, to nieoficjalne uzasadnienie brzmi - w....iliśmy się na Wisłę, a paragraf za oprawę niezwiązaną z meczem nie przewiduje dość wysokiej kary, więc dowalimy ich za nawoływanie do przemocy. A to, że to nie ma sensu, to nie jest żaden problem, bo my jesteśmy Komisja Ligi i tylko Bóg może nas sądzić.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 25.03.2015, 21:12
sektorówka miała znamiona antysemityzmu - "jude gang"

tą karę powinno zapłacić SKWK. bo to oni decydują o tym co ma być na sektorówce.

tyle w temacie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów