The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2015, 11:10
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Pokaz mi obraz z tej satelity prosze A Katyn to najlepszy przyklad, zeby wsztrzymywac sie z wszelakimi osadami dopoki nie beda przedstawione niezbite na to dowody. Za Katyn odpowiedzialni sa ruscy bo sa na to dowody, za Wolyn odpowiedzialni sa ukrainscy banderowcy bo sa na to dowody. Tutaj poki co zadnych dowodow nie ma. O pardon - sa ale ich nie pokaza
A tu masz opis takiego jednego wydarzenia (w zeszłym roku była 220 rocznica:

Cytat:
220. rocznica wymordowania przez Rosjan 25 tysięcy Polaków w czasie rzezi Pragi

220. rocznica wymordowania przez Rosjan 25 tysięcy Polaków w czasie rzezi Pragi. We współczesnej Rosji oprawcy, którzy mordowali Polaków przez ostatnie 250 lat są otoczeni czcią i kultem. Buduje się im pomniki, do ich tradycji nawiązują jednostki wojskowe. W Polsce cierpienia Polaków - Ofiar rosyjskiego terroru są często zapomniane. Jedną z takich zapomnianych zbrodni dokonanych przez Rosjan jest rzeż Pragi, podczas której w kilka godzin Rosjanie niezwykle brutalnie zamordowali 25 tysięcy Polaków.

4 listopada 1794 roku składające się z 25 tysięcy żołnierzy, uzbrojonych w ponad 80 armat, wojska rosyjskie dowodzone przez Aleksandra Suworowa przełamały polską obronę. Wchodzący Rosjanie rozpoczęli rzeź Polaków. Rosjanie mordowali dzieci, kobiety, cywilów, osoby starsze, duchownych. Młode kobiety, w tym zakonnice, były przez Rosjan gwałcone i mordowane. Praskie ulice zaległy trupy zarzniętych i często okradzionych przez Rosjan z ubrań nagich Polaków, zmieszanych z zarzniętymi zwierzętami. Obraz zniszczenia dopełniały podpalone przez Rosjan polskie domy. Most łączący Pragę z Warszawą został zniszczony przez rosyjską artylerię. Polaków uciekających do Warszawy wpław lub na łodziach przez Wisłę zabijali rosyjscy strzelcy.

Jeden z świadków rzezi Pragi stwierdził w swoich wspomnieniach, że „Widok Pragi był okropny, ludzie obojga płci, starcy i niemowlęta u piersi matek pomordowane leżały na kupie; krwią zbroczone i obnażone ciała żołnierzy, połamane wozy, pozabijane konie, psy, koty nawet świnie. Tu i ówdzie drgały jeszcze członki umierających. Całe miasto Praga stało w płomieniach i w dymie, a dachy zawalały się z trzaskiem, któremu odpowiadało przeraźliwe wycie kozaków, klątwa rozjuszonego żołdactwa. Kupami leżały krwią zbroczone trupy zwycięzców [...] Nikt dotąd nie odważył się pokazać na Pradze; przybyło wprawdzie kilku chciwych zysku Żydów, ale tych kozacy zaraz pochwyciwszy za nogi, tłukli łbami o mur, aż mózg wytrysnął, po czym znalezione pieniądze dzielili między siebie. Za 35 złotych i srebrnych zegarków zapłaciłem 35 rubli. Pełen kapelusz połamanego srebra dostałem za 2 ruble.”

Ustanowiony w ZSRR Order Suworowa do dziś jest przyznawany w Armii Rosyjskiej.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.03.2015, 11:15
Pozwole sobie przytoczyc to co napisalem na sb przed chwila. Zdajecie sobie sprawe z naszej historii, z tego do czego te kacapaskie ....iszony sa zdolne a jednoczesnie sie chcecie do nich sadzic z lapami. Wytlumaczcie mi to. Zrozumialbym taka postawe jakbysmy jakas potezna armia dysponowali. Liczycie na pomoc innych w razie konfliktu jak przed 2WS niektorzy liczyli ?
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 20.03.2015, 11:32
kolego , pomyśl , jakby zrobili to Ukraińcy to dowody dawno były by na stole ,ruscy mordercy maja swoje interesy i doskonale wiesz że są chronieni , jak chcesz to brnij w "dowody"
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2015, 11:40
Napisalem przeciez, ze mi nie trzeba zadnych dowodow na to zeby wiedziec ze kacapy to ....iska, tak samo ukraincy, amerykanie, niemcy i wszyscy, ktorym zalezy na tym zeby Polska byla slaba. Odpowiedz lepiej na moj post o jedno oczko wyzej.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.03.2015 o godz. 11:41.
kerim1906
Banita

Stary 20.03.2015, 11:45
oczko wyżej piszesz jak aparatczyk urbanoplatfusowy chociaż nim nie jesteś , oni lata z reżimowymi mendiami mówili o wymachiwaniu szabelka i wywoływaniu wojny z Rosją przez Kaczyńskich , wpisujesz się w ich retrorykę , wskaż gdzie ja czy Gwiazdzisty "sadzę się z łapami do kacapów" ? . pisanie o tym że są odpowiedzialni za Smoleńsk czy malezyjski samolot jest tego dowodem ?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2015, 11:53
Ok moze zbyt doslownie to okreslilem, z drugiej strony biorac powyzszy fakt jacy sa ruscy, to moze i taki Putin tak odebrac nasze zaangazowanie w konflikt na Ukrainie jako potwarz, zniewage, zaproszenie do konfliktu badz wymachiwanie szabelka badz sadzenie sie do niego z lapami, nie wiem, nie jestem Putinem i nie mysle jak on.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.03.2015, 12:44
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Pozwole sobie przytoczyc to co napisalem na sb przed chwila. Zdajecie sobie sprawe z naszej historii, z tego do czego te kacapaskie ....iszony sa zdolne a jednoczesnie sie chcecie do nich sadzic z lapami. Wytlumaczcie mi to. Zrozumialbym taka postawe jakbysmy jakas potezna armia dysponowali. Liczycie na pomoc innych w razie konfliktu jak przed 2WS niektorzy liczyli ?
Mała lecz istotna różnica, to oni sie do nas sadzą z łapami a nie my do nich, np. począwszy od 1792 r. czyli już ponad 300 lat. I dobrze by było, zeby każdy to zrozumiał. Oni nie chcą z nami żadnych stosunków opratych na wzajemnym poszanowaniu, ich model to to taka zależność jak PRL-u. Pytanie jest zasadnicze: "Zgadzasz się na to, czy nie ?
A już stawianie Amerykanów w jednym szeregu z Rosjanami czy Niemcami to już kabaret. Dzisiaj można tylko zazdrościć tym, którzy znaleźli się na terenach wyzwolonych w 1945 r. przez USA, my znaleźliśmy się na tych "wyzwolonych" przez ZSRR. Dostrzegasz różnicę czy nie ?
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 20.03.2015 o godz. 12:48.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.03.2015, 12:49
O co w ogóle chodzi z tym samolotem? To był samolot normalny a nie jakiś wojskowy? Co więc za różnica czy zestrzelili go Ruscy czy Ukraińcy? Odbywa się tam wojna więc obydwa Państwa polują na wroga. Chyba oczywiste jest, że w tym przypadku doszło do ogromnego błędu i zestrzelenia nie tego samolotu co trzeba.
Przecież jak to zrobili Rosjanie to nieumyślnie.
Chyba, że chodzi Wam o to, że Ruski mówili, że w wojnie nie uczestniczą a tu by się okazało, że ich rosyjskie a nie separatystyczne pociski lądują w samolotach?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Stary 20.03.2015, 13:14
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
O co w ogóle chodzi z tym samolotem? To był samolot normalny a nie jakiś wojskowy? Co więc za różnica czy zestrzelili go Ruscy czy Ukraińcy? Odbywa się tam wojna więc obydwa Państwa polują na wroga. Chyba oczywiste jest, że w tym przypadku doszło do ogromnego błędu i zestrzelenia nie tego samolotu co trzeba.
Przecież jak to zrobili Rosjanie to nieumyślnie.
Chyba, że chodzi Wam o to, że Ruski mówili, że w wojnie nie uczestniczą a tu by się okazało, że ich rosyjskie a nie separatystyczne pociski lądują w samolotach?
rozwaliłeś system , Ty tak na poważnie
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.03.2015, 13:16
Tak, o co chodzi z tym czy Putin czy Ukraińcy? Co to za różnica dla tej tragedii oprócz tego, że należy się wyjaśnienie sprawy?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Stary 20.03.2015, 13:31
pierwszy cytat" Chyba oczywiste jest, że w tym przypadku doszło do ogromnego błędu i zestrzelenia nie tego samolotu co trzeba."
drugi cytat " Przecież jak to zrobili Rosjanie to nieumyślnie"

albo jesteś .naiwny albo ..... ? , sam sobie dopowiedz

nie pasujesz mi ani do pierwszej ani do drugiej odpowiedzi , może idziesz w ślady guru ?
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.03.2015, 13:49
Jakiego znowu guru, co Ty sobie ubzdurałeś?
Czy Ty potrafisz logicznie myśleć? Wyobraź sobie taką sytuacje. Jest wojna rosyjsko-ukraińska, po stronie Rosji walczą tam jacyś separatyści jeszcze, naiwni wierzą, że Rosja nie walczy na tej wojnie tylko sami separatyści. Ale to jest nieważne. Jest wojna, tak? Na wojnie bywa tak, że czasami się zabija wroga, czasami się go ostrzeliwuje różnymi pociskami. I co w tej wojnie ROSYJSKO-UKRAIŃSKIEJ daje zestrzelenie jakiegoś malezyjskiego samolotu z cywilami OBCOKRAJOWCAMI na pokładzie. Tam ie zginął chyba nawet ani jeden cywil rosyjski czy ukraiński, a tym bardziej żaden wojskowy lub polityk. Jaki więc cel ma którakolwiek ze stron aby zestrzelić taki samolot?
Chyba proste jest to, że był to błąd i został zestrzelony nieodpowiedni samolot. Oczywiście sprawę trzeba wyjasnić, kto to zrobił trzeba się dowiedzieć ale podnoszenie argumentu, że Rosja czy Ukraina jest "ble" za to, że zestrzeliła ten samolot, ZA TO, ŻE SIĘ POMYLIŁA to debilizm.
Nie rozumiem więc na podstawie tego przypadku "jechania" po ruskich (lub Ukraińcach), bo co, bo się im coś pojebało i "zdjęli" niewinne osoby?
Pisałem to w kontekście politycznym, że tak powiem, oczywiście tragedia pozostaje tragedią, żal ludzi i oczywiście należy się dokładne wyjaśnienie kto to zrobił.
drozd:
kerim1906
Banita

Stary 20.03.2015, 14:04
"I co w tej wojnie ROSYJSKO-UKRAIŃSKIEJ daje zestrzelenie jakiegoś malezyjskiego samolotu z cywilami OBCOKRAJOWCAMI na pokładzie"

a co dał kursk ? dubrowka , bloki , jednak jesteś naiwny , w wykonaniu morderców ruskich to pokaz siły , nie ma tutaj znaczenia że to byli cywile , w teatrze na Dubrowce tez byli cywile , to samo wysadzenie bloków z cywilami , a Biesłan i niewinne dzieci ? jeszcze raz powtórzę, to pokaz siły i wzbudzenie strachu , taki sygnał "nie cofniemy się przed niczym " na koniec prośba, nie pisz już o przypadku bo to niedorzeczne
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 20.03.2015, 14:11
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.03.2015, 14:29
Cytat:
"I co w tej wojnie ROSYJSKO-UKRAIŃSKIEJ daje zestrzelenie jakiegoś malezyjskiego samolotu z cywilami OBCOKRAJOWCAMI na pokładzie"

a co dał kursk ? dubrowka , bloki , jednak jesteś naiwny , w wykonaniu morderców ruskich to pokaz siły , nie ma tutaj znaczenia że to byli cywile , w teatrze na Dubrowce tez byli cywile , to samo wysadzenie bloków z cywilami , a Biesłan i niewinne dzieci ? jeszcze raz powtórzę, to pokaz siły i wzbudzenie strachu , taki sygnał "nie cofniemy się przed niczym " na koniec prośba, nie pisz już o przypadku bo to niedorzeczne
Oczywiście możesz mieć rację, możesz ale nie musisz jej mieć. Po pierwsze i najważniejsze, nie wiadomo czy to zrobiły ruski więc Twoje dalsze rozmyślanie o tej sprawie już na samym początku może być bezsensowne i bezpodstawne. Po drugie, jeśli udowodnią, że to ruski to dalej nie wiesz czy to był celowy pokaz siły czy błąd - no chyba, że dadzą takie dowody, z których wynika, że ruski byli świadomi co chcą strącić.
Tak czy inaczej w chwili obecnej nie wiesz nic a jesteś święcie przekonany kto, po co i dlaczego. Tak czy inaczej nie masz na dzień dzisiejszy podstaw aby twardo bronić swojej tezy więc się zastanów co piszesz i czy na miejscu jest jeszcze z Twojej strony wytykanie komuś, że się myli, że jest naiwny czy, że się w jakiegoś guru zapatrzył - ciekawe jest też skąd wiesz kto jest moim guru (pomijam, że nie ma takiej osoby w ogóle bo nie jestem ciotą, która bezgranicznie zaufa komukolwiek kogo zna tylko z przekazu medialnego, z jego pracy, w której skład wchodzi styl bycia przed kamerą). Wszystko naginasz, nadinterpretujesz i wmawiasz ludziom nieprawdę po to żeby potwierdzać i mieć "dowody" na swoje wymysły.

EDIT

http://telewizjarepublika.pl/posel-p...fon,18488.html

Cyrk pierwszej klasy, oni powinni jeździć po Polsce i występy dawać. Gościu z PiSu mówi o ważnych rzeczach. Na sali jakieś szemranie. Marszałek wyłącza gościowi mikrofon żeby go uciszyć. Gościu nadaje dalej, robi swoje, schodzi z mównicy po czym wszystko wraca do normalności i zdaje się, że wszyscy mają wyjebane na to co on mówił a ci co nie mają to się cieszą jak dzieci (zamiast być w....ionymi na Zdradka). Jak to są te elity, ci poważni ludzie, którzy mają kulturę, potrafią się zachować itp to ja nie wiem... Banda ćwoków i tyle.
Tam tylko, niektórzy z PiSu to są normalni ludzie ale nie wszyscy. Reszta to takie pajace, które się bawią w najważniejszym budynku w Polsce (najważniejszym pod tym względem, że tam się ustala prawo) jakby byli w kinie, teatrze czy cyrku.
Ciekawe w ogóle jak to jest, że taki cwelek jak Radek, który mówił o dożynaniu watach itp może być Marszałkiem Sejmu. Po pierwsze nie godzi się - wiadomo, że większość PiSowców .......i POwców i na odwrót ale robią w bardziej kulturalny i wyważony sposób (przynajmniej na wizji) żeby gościu, który wypowiada takie słowa pełnił taką funkcję. A po drugie Marszałek CHYBA powinien być teoretycznie bezstronny i trochę bardziej wyważony w wypowiedziach niż ten zdrajca.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 20.03.2015 o godz. 14:41.
drozd:
kerim1906
Banita

Stary 20.03.2015, 14:46
"Tak czy inaczej w chwili obecnej nie wiesz nic a jesteś święcie przekonany kto, po co i dlaczego"

za długo żyję na tym świecie aby mieć jakiekolwiek wątpliwości

"Wszystko naginasz, nadinterpretujesz i wmawiasz ludziom nieprawdę po to żeby potwierdzać i mieć "dowody" na swoje wymysły."

co naginam czy nadinterpretuję ? podałem kilka dowodów ponieważ się dziwiłeś po co to ruskim było ?

zostańmy przy swoim , mam nadzieję że niedługo będą na stole niepodważalne dowody co do Smoleńska czy malezyjskiego samolotu

Jaroo1 tutaj masz odpowiedz http://wpolityce.pl/polityka/237960-bartosz-kownacki-skoro-marszalek-sikorski-wylacza-mikrofon-na-slowa-prezydent-komorowski-to-znaczy-ze-platforma-jest-przerazona-nasz-wywiad
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.03.2015 o godz. 14:53.
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.03.2015, 14:52
Cytat:
co naginam czy nadinterpretuję ? podałem kilka dowodów ponieważ się dziwiłeś po co to ruskim było ?
Podałeś dowody z przeszłości, które w tej sprawie dowodami być nie mogą, mogą być jedynie poszlaką ale i to jest niepewne dopóki ruskom się nie udowodni, że to oni. Naginasz jeszcze to odnośnie jakiegoś mojego guru. Nie wiem dlaczego ale chciałeś już mnie do czegoś czy kogoś podporządkować, doczepić mi jakąś gębę. Ja się wypowiadam jako ja a Ty po jednej wypowiedzi już musisz z jakimiś guru wyskakiwać.
drozd:
kerim1906
Banita

Stary 20.03.2015, 14:56
". Naginasz jeszcze to odnośnie jakiegoś mojego guru"

ok , ten kawałek wycofuję

"Podałeś dowody z przeszłości"

już pisałem , mam nadzieję na szybkie dowody z terazniejszości
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.03.2015 o godz. 14:59.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.03.2015, 17:57
No i dzisioj Pisoki i Plaformersy wmieszały nas oficjalnie w nie naszą wojnę
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.03.2015, 18:05
Nie do końca, gdyż ta brygada działa już dobre parę lat biorąc udział m.in. w misjach w Iraku i Afganistanie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Brygada...ukrai%C5%84ska

Sporo zaskoczenie dotyczące Jarubasa. Złożył dzisiaj 450 tys. podpisów, a kolejne 50 tys. dołoży na dniach. Pewne podium w wyścigu na liczbę podpisów.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2015, 18:27
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Mała lecz istotna różnica, to oni sie do nas sadzą z łapami a nie my do nich, np. począwszy od 1792 r. czyli już ponad 300 lat. I dobrze by było, zeby każdy to zrozumiał. Oni nie chcą z nami żadnych stosunków opratych na wzajemnym poszanowaniu, ich model to to taka zależność jak PRL-u. Pytanie jest zasadnicze: "Zgadzasz się na to, czy nie ?
A już stawianie Amerykanów w jednym szeregu z Rosjanami czy Niemcami to już kabaret. Dzisiaj można tylko zazdrościć tym, którzy znaleźli się na terenach wyzwolonych w 1945 r. przez USA, my znaleźliśmy się na tych "wyzwolonych" przez ZSRR. Dostrzegasz różnicę czy nie ?
Ale jak oni chca od 1792 Zolkiewski w Moskwie byl ponad wiek wczesniej przeciez. Roznica w tym kto gdzie sie znalazl to glownie chodzi o plan Marshalla. Tutaj juz faktycznie jakby Dzugaszwili sie zgodzil to moze i mimo sowieckiej okupacji duzo lepiej bysmy stali.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.03.2015 o godz. 18:31.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.03.2015, 18:41
Cytat:
Sporo zaskoczenie dotyczące Jarubasa. Złożył dzisiaj 450 tys. podpisów, a kolejne 50 tys. dołoży na dniach. Pewne podium w wyścigu na liczbę podpisów.
Żenujące takie wyścigi. Inaczej- "kto ma dłuższego". Ciekaw jestem czemu ekolodzy się nie dopierrdalają o marnowanie papieru. Aaa, zapomniałem- bo zrobiliby cokolwiek pożytecznego

Co do dzisiejszego głosowania:

Cytat:
Zgodnie z art. 2 ust. 1 Umowy, Brygada lub jej elementy będą dostępne na potrzeby międzynarodowych operacji prowadzonych na podstawie mandatu Rady Bezpieczeństwa Narodów Zjednoczonych.
Cytat:
Rada Bezpieczeństwa ONZ przyznaje mandat misjom, w którym określa ich zadania.
A stałym członkiem Rady Bezpieczeństwa jest kto? Rosja. Przy sprzeciwie stałego członka RB ONZ cały misterny plan idzie w ....u. Już widzę, jak Rosja pozwala sobie na pokojowe misje Polsko-Litewsko-Ukraińskiego batalionu na terenie działań wojennych

Jest jedna droga obejścia, z której Stany kiedyś skorzystały podczas wojny z Vietnamem. Ale musiałyby mieć w tym jakiś interes. A jak kiedyś wspominałem ich interesy przesuwają/przesunęły się w rejon Azji Południowo-Wschodniej.
Anty PO-PiS!!!
kerim1906
Banita

Stary 20.03.2015, 18:46
z dedykacją dla ściemniaczy i rozmywaczy jak wołominiak emj 10 , i dla innych też

http://wpolityce.pl/polityka/237997-...rzeba-zobaczyc
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.03.2015, 18:56
emj10 napisał(a):Wyświetl post

W zbieraniu głosów ZSL ma szczególne doświadczenie - co pokazały ostatnie wybory.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.03.2015 o godz. 19:03.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 20.03.2015, 19:00
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Jest jedna droga obejścia, z której Stany kiedyś skorzystały podczas wojny z Vietnamem. Ale musiałyby mieć w tym jakiś interes. A jak kiedyś wspominałem ich interesy przesuwają/przesunęły się w rejon Azji Południowo-Wschodniej.
Racja, lecz nie zapominajmy, że w Stanach już niedługo odbędą się wybory prezydenckie. Jednym z najpoważniejszych kandydatów w prawyborach u Republikanów jest Jeb Bush, który, podobnie jak jego brat opowiada się za większą aktywnością USA w rejonie Europy Środkowo-Wschodniej. Nie zapominajmy też o intensywnych negocjacjach na linii USA-Iran (Stany grają na osłabienie kontaktów tego państwa z Rosją) oraz przełom w relacjach między Stanami, a Kubą.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 20.03.2015, 19:04
Cytat:
przełom w relacjach między Stanami, a Kubą.
Masz na myśli włażenie w tyłek Kubie przez Stany za nic w zamian?

Cytat:
Nie zapominajmy też o intensywnych negocjacjach na linii USA-Iran (Stany grają na osłabienie kontaktów tego państwa z Rosją)
Co to ma wspólnego ze stworzeniem POLLITUKRBAT czy sytuacją polityczną na Ukrainie?
Anty PO-PiS!!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2015, 19:08
USA sie nie miesza w Iran za bardzo poki co bo Obama jest za bardzo bierny pod koniec kadencji pomimo silnych naciskow ze strony zydowskiej. To juz moje takie prywatne zdanie - poki Obama jeszcze piastuje swoja posade nie bedzie sie pod jej koniec pchal w wieksze konflikty. Jak dojdzie do zmiany na stanowsiku prezydenta USA - wtedy to juz kazda opcja bedzie mozliwa - Ukraina i Iran - wtedy sie potocza dalsze losy swiata ale tak jak wczesniej wspomnialem - do konca kadencji negroidalnego prezydenta nic powaznego sie nie stanie, gorzej pozniej po ewentualnej zmianie.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.03.2015 o godz. 19:09.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.03.2015, 20:32
Ostatnio w kwestii SKOK Wołomin uaktywnił się dobrze znany w tym temacie Jacek Sasin. Szybko zostało mu wypomniane, że z Mariuszem zna się nie od lat i nie jedną imprezę razem obstawiali
http://polishcsr.blogspot.com/2012/0...ok-woomin.html

kerim1906
Banita

Stary 20.03.2015, 20:33
rozmywacz w akcji ,wołominiak jesteś nagi , d...a na wierzchu

jeszcze raz http://wpolityce.pl/polityka/237997-...rzeba-zobaczyc

czytaj i przekazuj dalej , nie rozmywaj i nie ściemniaj

i madame premiera ze skokami pod rękę , zrezygnowała ? , a to niespodzianka

http://wpolityce.pl/polityka/238010-...o-miesiac-temu
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.03.2015 o godz. 20:39.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 20.03.2015, 20:38
Cytat:
Ostatnio w kwestii SKOK Wołomin
Szok. Okazuje się, że w SKOKi są zamieszani również:

-Bayer Full
-Video
-Michał Wiśniewski
-Enej
-Robert Gawliński albo i jego sobowtór
-Akademia Młodego Piłkarza
-klub karate KYOKUSHIN
-"Shock Dance"
-"Remix"
Anty PO-PiS!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów