|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Ja natomiast uważam że dobrze prowadzona "polityka historyczna"to kapitalne narzędzie polityczne. Czego moim zdaniem fantastycznie dowiódł śp prezydent (rzekomo Żyd i eksponent lobby izraelskiego): tworząc Muzeum Powstania Warszawskiego, ustanawiając Dzień Żołnierzy Wyklętych, odznaczając ocalałych uczestników walk z bolszewią, programując politykę IPN itp, itd. Skutki działań podjętych przez niego widać w obecnym zainteresowaniu młodych ludzi tematyką Powstania Warszawskiego, walką z sowietami, tradycjami niepodległościowymi itp, itd. Dokładnie taki sam pomysł przyświecał idei powstania MŻP: możliwość moderacji całej dysksji która toczy się wokół Holocastu, "odpowiedzialności" Polaków, "polskiego antysemityzmu" itp, itd. Ty wątpisz że to się uda a ja wręcz przeciwnie, biorąc pod uwagę doświadczenie z ożywieniem zainteresowania historią współczesną, sądzę że mamy bardzo fajne narzędzie które może wpłynąć na dyskusję która tocz się w tym obszarze. 2. Obawiam się że podobnie jak w przypadku dyskusji o poprawce będziemy musieli poczekać na "twarde dane" finansowe. Wystawa główna zaczęła działać od października 2014 dlatego dla ocenienia "rentowności" projektu będziemy musieli poczekać przynajmniej do końca tego roku (do momentu prezentacji danych finansowych za cały rok). Jak jednak wieść gminna niesie frekwencja dopisuje (wg mediów w okresie od kwietnia 2013 do października 2014 muzeum, bez wystawy stałej, odwiedziło 400k ludzi, a szacuje sę że wystawę stałą w ciągu roku odwiedzi 500k osób). Powinno wystarczyć aby pokryć koszty funkcjonowania muzeum. 3. Myślę że do tego punktu odniosłem się w punkcie 1. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
||
|
Cytat:
Dowiódł- dobrze, ale czy miał większy wpływ na młodzież niż szwedzki Sabaton czy propagandowy "Czas Honoru"? "Kamienie na szaniec", "Miasto44"? Ja szczerze wątpię. Nie raz, nie dwa też spotkasz jakiegoś młokosa czy nawet młodziana z patriotyczną odzieżą, po czym w wielu przypadkach nie potrafią odpowiedzieć na zawołanie CWP. Reagują jak Oskar z "Chłopaki nie płaczą" albo z deka agresywnie. Młodzież do nauki historii niezbyt pała. Chyba, że podasz im to nowocześnie (uprzedzając- nie, nie orłami z czekolady czy fioletową flagą). Jeśli traktować MŻP jako narzędzie polityczne (o czym sam wspomniałeś) to Prezydentem nie jest śp.Lech Kaczyński, ale Bronek. Prezydentem Warszawy Hanna Ebola-Fokstrot, rządzi Skaza, ekhm.... Platforma z PZSLem. W mediach bryluje PZSL. Dalej wierzysz w pozytywne i zgodne z prawdą historyczną wykorzystywanie tego narzędzia przez ww.? Cytat:
Ad.2 - Albo robi faktycznie bdb potrawę ![]() Ad.3 - Co nie znaczy, że muszę ją pić. Wg mnie nie zagłosowali jak trzeba przy wiadomej ustawie, o którą się spieramy jak i przy wstrzymaniu się przy głosowaniu dot. kwoty wolnej od podatku. Mogło coś jeszcze wpaść po drodze, później/wcześniej. Niestety nie miałem/nie mam obecnie na tyle czasu, by sprawdzać wszystkie ich głosowania.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 18.03.2015 o godz. 23:23.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
https://krzykinternetu.wordpress.com...owym-panstwie/ tak powinna dzialac policja w zdrowym panstwie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Najnowszy sondaż "Estymatora". Niby nic nadzwyczajnego, ale wynik Kukiza szokuje. Dodajmy, że de facto nie zaczął on jeszcze kampanii prezydenckiej. Czyżby aż tylu było zwolenników JOW-ów i jego lewacko-anarchistycznej przeszłości?
PBK 51% (bz) Duda 26% (+1) Kukiz 7% (+2) Ogórek 4% (-4) Jarubas 4% JKM 4% Palikot 2% PS. Dobra informacja z ostatniej chwili. Będzie na kogo głosować ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.03.2015 o godz. 18:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Te 51 % Komora jest tak wiarygodne jak wyniki ostatnich wyborów.
Rosyjska dzicz po Krymie domaga się jeszcze Finlandii i Polski: http://wpolityce.pl/swiat/237860-w-m...ka-i-finlandia
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 19.03.2015 o godz. 18:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy wiarygodne to się dowiemy 10 maja, albo nigdy. Wynik ten nie odbiega mocno od innych sondaży, gdzie Komorowski zdobywa od 45 do 52% w ostatnim tygodniu.
Sondaże od początku stycznia: http://ewybory.eu/wybory-prezydencki...-prezydenckie/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
![]() ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe jak wysłannicy Karnowskich sprawdzili, czy krzyczeli to ze szczerego serca. Poziom artykułu podobny do kresy.pl
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem, że przepisali jedynie z rosyjskiej gazety? Jeśli tak to rzetelne dziennikarstwo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ad2. Obawiam się że gdyby nie wcześniejsza działalność śp. prezydenta to filmy takie jak: "Czas Honoru"? "Kamienie na szaniec", "Miasto44" w ogóle by nie powstały.Ale nie chcę się spierać na temat tego kto miał większy wpływ na pobudzenie ducha patriotyzmu. Uznając fakt że jest to w zasadzie nie do ustalenia, mogę zaakceptować tezę że działalność LK była jednym z istotnych czynników który przyczynił się do renesansu wśród młodych Polaków postaw patriotycznych. ad3. I właśnie tak jest to podane w MPW, flagowym dziele LK. ad4. Zdecydowanie. I wskaże przykład Ołdakowskiego, który pomimo różnych burz i zawirowań prowadzi MPW i bardzo ciekawie realizuje jego misję. ad5. No to się tego mięsa narzucałem..... A przy okazji, nie wydaje Ci się że jak dla osoby stawiającej się w pozycji arbitra elegantiarum to pisanie o "analnym Manuelu" jest trochę dyskwalifikujące? ad6. Wtedy potrafiłbyś docenić co odrobina soli może zrobić z lury. ad7. Dlatego tłumaczę dlaczego uważam że jesteś w błędzie w sprawie nowelizacji. Jeśli chodzi o głosowanie z palikociarnią to wybacz ale ku...nie się, tylko dlatego aby zrobić show (bo szanse na przepchnięcie tego projektu były żadne) było by czymś o co miałbym do PiS naprawdę bardzo duże pretensje. Zachowali się jak trzeba. Nawiasem mówiąc jeśli po tylu latach potrafisz przytoczyć tylko dwa przykłady które Twoim zdaniem dyskwalifikują PiS to powiem że ... powinieneś głosować na PiS. Ja sam mam do PiS znacznie więcej uwag. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ad2. Jak rozumiem próba wcielenia się w funkcję moda jest przejawem pełnej bezradności. Gdybym był ABGwislakABG to pewnie zawiesił bym sobie teraz Ciebie jako trofeum na ścianie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dla PiSu to strzał w stopę patrząc na to co działo/dzieje się pod każdą notką platfusów na facebooku (spam "a co z kwotą wolną od podatku?"). Mogli trafić do tego elektoratu, przeciągnąć na swoją stronę. Feux pais. Chyba nie czytałeś w ogóle ostatniego punktu. Powtórzę zatem- nie miałem/nie mam obecnie na tyle czasu, by sprawdzić wszystkie ich głosowania. Głosowania to najważniejszy punkt na który będę zwracał uwagę wybierając własnego kandydata/kandydatów przy urnie. Nie, nic nie powinienem. A tych uwag z chęcią bym wysłuchał. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Teraz to już nie ma wątpliwości, że to sowiecki agent
Nawet w szachy daje się ograć ruskim ![]() http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1334235 ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej poinformuj wodzusia, ze Holendrzy znaleźli we wraku samolotu kawałek odłamku z rosyjskiej rakiety BUK. Musi więc sobie nową proputinowską najeczkę wymyśleć np. że to Ukraińcy przechwycili wyrzutnię lub coś w tym rodzaju.
![]() Chyba pamiętasz jak bredził o tym wydarzeniu ? No i niech ureguluje w końcu dług z ZAIKS-em bo nielegalnie wykorzystał nagranie na swojej konwencji w Kłobucku a tak się lansuje jako zwolennik przestrzegania prawa .http://muzyka.onet.pl/newsy/korwin-s...atakuje/s4rw35 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przeciez BUKi sa na wyposazeniu ukraincow bez potrzeby przechwytywania ruskich wyrzutni
![]() Amerykanie niech udostepnia obraz ze swojej satelity i bedzie wszystko jasne i po krzyku, tylko.... no wlasnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Albo do kraju, który tamtego dnia miał dyżur nad satelitami NATOwskimi.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Niech ktoś da mi pomysł co zrobić by dostąpić zaszczytu bycia postawionym przed sądem za obrazę jaśnie panującego ścierwa Bronisława Komorowskiego?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Idz z krzeslem pod Belweder moze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jest to jakiś pomysł aczkolwiek powinieneś napisać "morze" a nie "może"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Satelita już dawno pokazała, że rakieta był odpalona z terenu zajmowanego przez rosyjskich terrorystów. Było to już publikowane jakiś czas temu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiscie, ze jestem pewien. Przeciez nawet na Krymie kacapy przejely tam od banderowcow jakas baterie do BUK-ow bedaca wczesniej na wyposazeniu banderowskiej armii.
Jaka satelita, gdzie? Wlasnie w tym, ze nic takiego nie opublikowano ze strony "zachodu". Tak samo pelnego zapisu czarnych skrzynek, wyjasnienia co robil ukrainski samolot w tym samym tunelu, dlaczego stacje radarowe ukrainskich BUKow zmienialy polozenie ze wzmozona aktywnoscia w tamtym czasie itp itd. Poki co wiadomo tyle co nic. Jedni oskarzaja drugich. To pewne na 100 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak na szybko, bo nie chce mi sie szukać:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/der-...otu-mh17/sj4e2 http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...li-separatysci Oczywiście można dalej negować oczywiste fakty jak to np. we krwi mają sowieci, wg. których to nie oni tylko Niemcy ponoszą winę za Katyń. I tak do usranej śmierci. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A co powiesz na oczywisty fakt ludobojstwa na Polakach przez banderowcow? Nie maja tego we krwi?
Co do linkow to wlasnie tak to wyglada jak to jest w tych artykulach opisane ![]() To na pewno byli ruscy ale.... dowodow nie pokazemy. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.03.2015 o godz. 10:50.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Gwiazdzisty , pożyteczni idioci zawsze znajda sposób co by ruskich morderców tłumaczyć i poddawać fakty w wątpliwość , tak było z kurskiem , tak było z dubrowką , tak było z wysadzonymi blokami , z Litwinienką , żeby nie wspomnieć o naszym TU-154 , tak samo przez lata tłumaczyli Katyń , tak już mają , gościu powyżej nie słyszał o "satelicie" ? , robi wielkie oczy ? zamyka uszy ? , nie widzi ,nie słyszy , tak łatwiej
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pokaz mi obraz z tej satelity prosze
![]() Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.03.2015 o godz. 11:01.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
jak Ci pokażę to będziesz chciał dowodu że to putin osobiście nacisnął spust ,w Polsce tak mówią o Smoleńsku
ha, ha koleś poczeka 70 lat aż udowodnią Smoleńsk czy zestrzelenie malezyjskiego samolotu , zuch
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.03.2015 o godz. 11:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby tak zliczyć polskie ofiary z rąk Rosjan i Ukraińców, to wyszło by tak 100:1 na rzecz Rosjan. Chcesz kilkaset lat mordów począwszy od rozbiorów porównywać z jednym (oczywiście tragicznym dla nas) wydarzeniem ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Poza tym takie podstawowe pytanie. Co sie dla Polski zmienilo po tym jak wyszlo na jaw ze Katyn to kacapy, co sie zmieni po tym jak wyjdzie na jaw, ze Smolensk to kacapy, co sie zmieni po tym jak wyjdzie, ze ten samolot to tez kacapy? Nic sie nie zmieni a ze kacapy to ....iska to mi do tego nie trzeba zestrzeliwan, Smolenskow i Katyniow zeby sie w tym utwierdzic. Odpowiedzialnosci i tak zadnej za to nie poniosa no bo jaka? Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.03.2015 o godz. 11:08.
|
|
|