The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2015, 23:03
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
1. Wspomniana już propaganda prożydowska i antypolska. Wątpię w nauczanie młodych konkretnych faktów a nawet jeśli, to z błędnymi wnioskami i opiniami.
2. W obecnych czasach muzea, biblioteki, domy kultury, teatry nie są rentownymi inwestycjami. Przedstawisz mi dane ekonomiczne obalające tezę? Świetnie, będę spać spokojniej.
http://trybeus.neon24.pl/post/114491...kich-podatnika
Chyba też się pomyliłem odnośnie tego ile z kieszeni podatnika poszło na to $.
Oczywiście podatnicy dołożą jeszcze na działalność oświatową placówki.
3. Same wizyty młodzieży w danych placówkach. Nie trudno zobaczyć, że to jest ziarno rzucane na kamień, nie żyzną glebę. 0 zainteresowania, wychodząc z jednej czy drugiej placówki dzieciaki czy tam młodzież jedyne na co czeka to czas wolny na rynku, który może sobie wykorzystać na najciekawszy punkt wycieczki. Do wyboru, do koloru- McDonald, KFC, Burger King, Subway czy o zgrozo Starbucks. Wiem, można coś podobnego lub ctrl-c +ctrl-v odnośnie np. Muzeum AK. Tyle, że odnośnie Żydów sprawa jest z deka inna i np. wizyty do Oświęcimia w wieku gimbazjalnym, gdzie wysiada coś takiego i z kumplami z samego tyłu autokaru śpiewa "Auschwitz Birkenau sialalalala". To nie tylko bolączka Polski, a jak się okazało zagranicy również. Wystarczy wpisać w google "skandaliczne zachowanie młodzieży oświęcim".
No to o MŻP
1. Ja natomiast uważam że dobrze prowadzona "polityka historyczna"to kapitalne narzędzie polityczne. Czego moim zdaniem fantastycznie dowiódł śp prezydent (rzekomo Żyd i eksponent lobby izraelskiego): tworząc Muzeum Powstania Warszawskiego, ustanawiając Dzień Żołnierzy Wyklętych, odznaczając ocalałych uczestników walk z bolszewią, programując politykę IPN itp, itd. Skutki działań podjętych przez niego widać w obecnym zainteresowaniu młodych ludzi tematyką Powstania Warszawskiego, walką z sowietami, tradycjami niepodległościowymi itp, itd. Dokładnie taki sam pomysł przyświecał idei powstania MŻP: możliwość moderacji całej dysksji która toczy się wokół Holocastu, "odpowiedzialności" Polaków, "polskiego antysemityzmu" itp, itd. Ty wątpisz że to się uda a ja wręcz przeciwnie, biorąc pod uwagę doświadczenie z ożywieniem zainteresowania historią współczesną, sądzę że mamy bardzo fajne narzędzie które może wpłynąć na dyskusję która tocz się w tym obszarze.
2. Obawiam się że podobnie jak w przypadku dyskusji o poprawce będziemy musieli poczekać na "twarde dane" finansowe. Wystawa główna zaczęła działać od października 2014 dlatego dla ocenienia "rentowności" projektu będziemy musieli poczekać przynajmniej do końca tego roku (do momentu prezentacji danych finansowych za cały rok). Jak jednak wieść gminna niesie frekwencja dopisuje (wg mediów w okresie od kwietnia 2013 do października 2014 muzeum, bez wystawy stałej, odwiedziło 400k ludzi, a szacuje sę że wystawę stałą w ciągu roku odwiedzi 500k osób). Powinno wystarczyć aby pokryć koszty funkcjonowania muzeum.
3. Myślę że do tego punktu odniosłem się w punkcie 1.
wislak68
Senior Member

Stary 18.03.2015, 23:14
1. Wiesz, że chodzi mi o obustronne rzucanie mięsem. Ja tego po prostu nie toleruję.
2. W tym towarzystwie nie ma soli (tej ziemi). Jest co najwyżej sushi. Sól nie zmienia lury w smaczną potrawę, jedynie sprawia, że lurę da się przełknąć. Co nie zmienia faktu, że to dalej LURA.
3. Partia to nie szampan, to nawet nie woda. Nie potrzebuje jej do przeżycia. Ona nie potrzebuje do przeżycia mnie. To klapki na oczy, rozum, sumienie. Widzisz partyjnie, myślisz partyjnie, masz partyjne sumienie. Gdyby PiS zagłosował inaczej nie poświęcalibyśmy tego czasu na pogadanki.
ad1. Obustronne
ad2. No to nie wiem kto Ci gotuje zupy ale chyba ta osoba ma problemy z soleniem>
ad3. Nonsens. Nikt Ci nie nakłada: " klapki na oczy, rozum, sumienie. Widzisz partyjnie, myślisz partyjnie, masz partyjne sumienie". Zwyczajnie wybierasz to co uważasz że jest potrzebne Twojemu krajowi. A że wybrana partia nie realizuje/ nie głosi w 100% tego co Twoim zdaniem powinno być realizowane/głoszone, dlatego musisz się pogodzić z tym że to woda a nie szampan. A jeśli chodzi o PiS: głosuje tak jak trzeba.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.03.2015, 23:15
Cytat:
1. Ja natomiast uważam że dobrze prowadzona "polityka historyczna"to kapitalne narzędzie polityczne. Czego moim zdaniem fantastycznie dowiódł śp prezydent (rzekomo Żyd i eksponent lobby izraelskiego): tworząc Muzeum Powstania Warszawskiego, ustanawiając Dzień Żołnierzy Wyklętych, odznaczając ocalałych uczestników walk z bolszewią, programując politykę IPN itp, itd. Skutki działań podjętych przez niego widać w obecnym zainteresowaniu młodych ludzi tematyką Powstania Warszawskiego, walką z sowietami, tradycjami niepodległościowymi itp, itd. Dokładnie taki sam pomysł przyświecał idei powstania MŻP: możliwość moderacji całej dysksji która toczy się wokół Holocastu, "odpowiedzialności" Polaków, "polskiego antysemityzmu" itp, itd. Ty wątpisz że to się uda a ja wręcz przeciwnie, biorąc pod uwagę doświadczenie z ożywieniem zainteresowania historią współczesną, sądzę że mamy bardzo fajne narzędzie które może wpłynąć na dyskusję która tocz się w tym obszarze.
Odnośnie nawiasu - pisałem jedynie fakty o poparciu danego projektu. Nie prowadziłem w żaden sposób agitacji politycznej.

Dowiódł- dobrze, ale czy miał większy wpływ na młodzież niż szwedzki Sabaton czy propagandowy "Czas Honoru"? "Kamienie na szaniec", "Miasto44"? Ja szczerze wątpię.

Nie raz, nie dwa też spotkasz jakiegoś młokosa czy nawet młodziana z patriotyczną odzieżą, po czym w wielu przypadkach nie potrafią odpowiedzieć na zawołanie CWP. Reagują jak Oskar z "Chłopaki nie płaczą" albo z deka agresywnie. Młodzież do nauki historii niezbyt pała. Chyba, że podasz im to nowocześnie (uprzedzając- nie, nie orłami z czekolady czy fioletową flagą).

Jeśli traktować MŻP jako narzędzie polityczne (o czym sam wspomniałeś) to Prezydentem nie jest śp.Lech Kaczyński, ale Bronek. Prezydentem Warszawy Hanna Ebola-Fokstrot, rządzi Skaza, ekhm.... Platforma z PZSLem. W mediach bryluje PZSL. Dalej wierzysz w pozytywne i zgodne z prawdą historyczną wykorzystywanie tego narzędzia przez ww.?

Cytat:
ad1. Obustronne
ad2. No to nie wiem kto Ci gotuje zupy ale chyba ta osoba ma problemy z soleniem>
ad3. Nonsens. Nikt Ci nie nakłada: " klapki na oczy, rozum, sumienie. Widzisz partyjnie, myślisz partyjnie, masz partyjne sumienie". Zwyczajnie wybierasz to co uważasz że jest potrzebne Twojemu krajowi. A że wybrana partia nie realizuje/ nie głosi w 100% tego co Twoim zdaniem powinno być realizowane/głoszone, dlatego musisz się pogodzić z tym że to woda a nie szampan. A jeśli chodzi o PiS: głosuje tak jak trzeba.
Ad.1 - Tak. Bodajże pkt. 3 ad vocem postu palikota, w którym się zagotował.

Ad.2 - Albo robi faktycznie bdb potrawę

Ad.3 - Co nie znaczy, że muszę ją pić. Wg mnie nie zagłosowali jak trzeba przy wiadomej ustawie, o którą się spieramy jak i przy wstrzymaniu się przy głosowaniu dot. kwoty wolnej od podatku. Mogło coś jeszcze wpaść po drodze, później/wcześniej. Niestety nie miałem/nie mam obecnie na tyle czasu, by sprawdzać wszystkie ich głosowania.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 18.03.2015 o godz. 23:23.
Anty PO-PiS!!!
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 19.03.2015, 08:16
https://krzykinternetu.wordpress.com...owym-panstwie/ tak powinna dzialac policja w zdrowym panstwie.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.03.2015, 18:05
Najnowszy sondaż "Estymatora". Niby nic nadzwyczajnego, ale wynik Kukiza szokuje. Dodajmy, że de facto nie zaczął on jeszcze kampanii prezydenckiej. Czyżby aż tylu było zwolenników JOW-ów i jego lewacko-anarchistycznej przeszłości?

PBK 51% (bz)
Duda 26% (+1)
Kukiz 7% (+2)
Ogórek 4% (-4)
Jarubas 4%
JKM 4%
Palikot 2%

PS. Dobra informacja z ostatniej chwili. Będzie na kogo głosować

Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.03.2015 o godz. 18:11.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.03.2015, 18:17
Te 51 % Komora jest tak wiarygodne jak wyniki ostatnich wyborów.

Rosyjska dzicz po Krymie domaga się jeszcze Finlandii i Polski:

http://wpolityce.pl/swiat/237860-w-m...ka-i-finlandia
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 19.03.2015 o godz. 18:22.
emj10
Senior Member

Stary 19.03.2015, 18:28
Czy wiarygodne to się dowiemy 10 maja, albo nigdy. Wynik ten nie odbiega mocno od innych sondaży, gdzie Komorowski zdobywa od 45 do 52% w ostatnim tygodniu.

Sondaże od początku stycznia:
http://ewybory.eu/wybory-prezydencki...-prezydenckie/
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 19.03.2015, 18:30
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Te 51 % Komora jest tak wiarygodne jak wyniki ostatnich wyborów.

Rosyjska dzicz po Krymie domaga się jeszcze Finlandii i Polski:

http://wpolityce.pl/swiat/237860-w-m...ka-i-finlandia
Pan Putin byłby bardzo dobrym Prezydentem Polski!
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
emj10
Senior Member

Stary 19.03.2015, 18:33
Ciekawe jak wysłannicy Karnowskich sprawdzili, czy krzyczeli to ze szczerego serca. Poziom artykułu podobny do kresy.pl
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.03.2015, 18:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Czy wiarygodne to się dowiemy 10 maja, albo nigdy. Wynik ten nie odbiega mocno od innych sondaży, gdzie Komorowski zdobywa od 45 do 52% w ostatnim tygodniu.

Sondaże od początku stycznia:
http://ewybory.eu/wybory-prezydencki...-prezydenckie/
Te sondaże mają na celu oswoić ludzi z wynikiem, który być moze będzie naciagany jak wynik PSL-u, żeby nie protestowali.

Cytat:
Ciekawe jak wysłannicy Karnowskich sprawdzili, czy krzyczeli to ze szczerego serca. Poziom artykułu podobny do kresy.pl
Jakbyś rozumiał to co czytasz , to byś się dowiedział
emj10
Senior Member

Stary 19.03.2015, 18:53
Rozumiem, że przepisali jedynie z rosyjskiej gazety? Jeśli tak to rzetelne dziennikarstwo
wislak68
Senior Member

Stary 19.03.2015, 19:25
1. Odnośnie nawiasu - pisałem jedynie fakty o poparciu danego projektu. Nie prowadziłem w żaden sposób agitacji politycznej.
2. Dowiódł- dobrze, ale czy miał większy wpływ na młodzież niż szwedzki Sabaton czy propagandowy "Czas Honoru"? "Kamienie na szaniec", "Miasto44"? Ja szczerze wątpię.
3.Nie raz, nie dwa też spotkasz jakiegoś młokosa czy nawet młodziana z patriotyczną odzieżą, po czym w wielu przypadkach nie potrafią odpowiedzieć na zawołanie CWP. Reagują jak Oskar z "Chłopaki nie płaczą" albo z deka agresywnie. Młodzież do nauki historii niezbyt pała. Chyba, że podasz im to nowocześnie (uprzedzając- nie, nie orłami z czekolady czy fioletową flagą).
4. Jeśli traktować MŻP jako narzędzie polityczne (o czym sam wspomniałeś) to Prezydentem nie jest śp.Lech Kaczyński, ale Bronek. Prezydentem Warszawy Hanna Ebola-Fokstrot, rządzi Skaza, ekhm.... Platforma z PZSLem. W mediach bryluje PZSL. Dalej wierzysz w pozytywne i zgodne z prawdą historyczną wykorzystywanie tego narzędzia przez ww.?
5. Tak. Bodajże pkt. 3 ad vocem postu palikota, w którym się zagotował.
6. Albo robi faktycznie bdb potrawę
7. Co nie znaczy, że muszę ją pić. Wg mnie nie zagłosowali jak trzeba przy wiadomej ustawie, o którą się spieramy jak i przy wstrzymaniu się przy głosowaniu dot. kwoty wolnej od podatku. Mogło coś jeszcze wpaść po drodze, później/wcześniej. Niestety nie miałem/nie mam obecnie na tyle czasu, by sprawdzać wszystkie ich głosowania.
ad1. Fakty? Wybacz ale Twój krytycyzm w stosunku do głosowania o którym dyskutujemy oparty jest o jedną wielką interpretację ("nie można wykluczyć"). Moim zdaniem zupełnie błędną. Dlatego uważam że była to agitacja.
ad2. Obawiam się że gdyby nie wcześniejsza działalność śp. prezydenta to filmy takie jak: "Czas Honoru"? "Kamienie na szaniec", "Miasto44" w ogóle by nie powstały.Ale nie chcę się spierać na temat tego kto miał większy wpływ na pobudzenie ducha patriotyzmu. Uznając fakt że jest to w zasadzie nie do ustalenia, mogę zaakceptować tezę że działalność LK była jednym z istotnych czynników który przyczynił się do renesansu wśród młodych Polaków postaw patriotycznych.
ad3. I właśnie tak jest to podane w MPW, flagowym dziele LK.
ad4. Zdecydowanie. I wskaże przykład Ołdakowskiego, który pomimo różnych burz i zawirowań prowadzi MPW i bardzo ciekawie realizuje jego misję.
ad5. No to się tego mięsa narzucałem..... A przy okazji, nie wydaje Ci się że jak dla osoby stawiającej się w pozycji arbitra elegantiarum to pisanie o "analnym Manuelu" jest trochę dyskwalifikujące?
ad6. Wtedy potrafiłbyś docenić co odrobina soli może zrobić z lury.
ad7. Dlatego tłumaczę dlaczego uważam że jesteś w błędzie w sprawie nowelizacji. Jeśli chodzi o głosowanie z palikociarnią to wybacz ale ku...nie się, tylko dlatego aby zrobić show (bo szanse na przepchnięcie tego projektu były żadne) było by czymś o co miałbym do PiS naprawdę bardzo duże pretensje. Zachowali się jak trzeba. Nawiasem mówiąc jeśli po tylu latach potrafisz przytoczyć tylko dwa przykłady które Twoim zdaniem dyskwalifikują PiS to powiem że ... powinieneś głosować na PiS. Ja sam mam do PiS znacznie więcej uwag.
wislak68
Senior Member

Stary 19.03.2015, 19:34
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
1.Radzę zapoznać się z terminem islamista i co on oznacza.
2. Plus dobrze byłoby gdybyś również zapoznał się z podstawowymi zasadami forum i nie pisał w przyszłości posta pod postem (a jeszcze lepiej będzie jak nauczysz się edytować posty)
ad1. Relacja pomiędzy Tobą a " terminem islamista" jest dokładnie taka sama jak relacja pomiędzy mną a "Chasbarą". Wypełnij sobie tę analogie treścią według preferencji.
ad2. Jak rozumiem próba wcielenia się w funkcję moda jest przejawem pełnej bezradności. Gdybym był ABGwislakABG to pewnie zawiesił bym sobie teraz Ciebie jako trofeum na ścianie.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 19.03.2015, 19:48
Cytat:
ad1. Fakty? Wybacz ale Twój krytycyzm w stosunku do głosowania o którym dyskutujemy oparty jest o jedną wielką interpretację ("nie można wykluczyć"). Moim zdaniem zupełnie błędną. Dlatego uważam że była to agitacja.
Wskazałem kogoś? Nie. Jak więc może to być brane pod uwagę?

Cytat:
Obawiam się że gdyby nie wcześniejsza działalność śp. prezydenta to filmy takie jak: "Czas Honoru"? "Kamienie na szaniec", "Miasto44" w ogóle by nie powstały
A ja bym się nie obawiał obejrzawszy ww. "dzieła".

Cytat:
ad3. I właśnie tak jest to podane w MPW, flagowym dziele LK.
ad4. Zdecydowanie. I wskaże przykład Ołdakowskiego, który pomimo różnych burz i zawirowań prowadzi MPW i bardzo ciekawie realizuje jego misję
Mam więc nadzieję, że rzeczywiście tak będzie.

Cytat:
analny Manuel
Primo- sam oceniłeś to jako "porównanie trafione w punkt. Secundo- odwracasz uwagę od clue, czyli żenującymi wymianami zdań najczęściej składających się z "uprzejmości". Tertio- nie jestem kimś w stylu Bogusława Kaczyńskiego. Wnioskuję jedynie o podstawowe zasady komunikacji z drugim człowiekiem.

Cytat:
Dlatego tłumaczę dlaczego uważam że jesteś w błędzie w sprawie nowelizacji. Jeśli chodzi o głosowanie z palikociarnią to wybacz ale ku...nie się, tylko dlatego aby zrobić show (bo szanse na przepchnięcie tego projektu były żadne) było by czymś o co miałbym do PiS naprawdę bardzo duże pretensje. Zachowali się jak trzeba. Nawiasem mówiąc jeśli po tylu latach potrafisz przytoczyć tylko dwa przykłady które Twoim zdaniem dyskwalifikują PiS to powiem że ... powinieneś głosować na PiS. Ja sam mam do PiS znacznie więcej uwag.
Tak jak pisałem- partia przesłania oczy- nie zagłosujemy za czymś, co przyniesie wytchnienie krajowym przedsiębiorcom i gospodarce, tylko dlatego, bo głosowalibyśmy tak samo jak ruchersi

A dla PiSu to strzał w stopę patrząc na to co działo/dzieje się pod każdą notką platfusów na facebooku (spam "a co z kwotą wolną od podatku?"). Mogli trafić do tego elektoratu, przeciągnąć na swoją stronę. Feux pais.

Chyba nie czytałeś w ogóle ostatniego punktu. Powtórzę zatem- nie miałem/nie mam obecnie na tyle czasu, by sprawdzić wszystkie ich głosowania. Głosowania to najważniejszy punkt na który będę zwracał uwagę wybierając własnego kandydata/kandydatów przy urnie.

Nie, nic nie powinienem. A tych uwag z chęcią bym wysłuchał.
Anty PO-PiS!!!
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.03.2015, 20:43
Teraz to już nie ma wątpliwości, że to sowiecki agent Nawet w szachy daje się ograć ruskim
http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1334235
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 19.03.2015, 20:57
Lepiej poinformuj wodzusia, ze Holendrzy znaleźli we wraku samolotu kawałek odłamku z rosyjskiej rakiety BUK. Musi więc sobie nową proputinowską najeczkę wymyśleć np. że to Ukraińcy przechwycili wyrzutnię lub coś w tym rodzaju.
Chyba pamiętasz jak bredził o tym wydarzeniu ?

No i niech ureguluje w końcu dług z ZAIKS-em bo nielegalnie wykorzystał nagranie na swojej konwencji w Kłobucku a tak się lansuje jako zwolennik przestrzegania prawa .

http://muzyka.onet.pl/newsy/korwin-s...atakuje/s4rw35
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.03.2015, 21:26
Przeciez BUKi sa na wyposazeniu ukraincow bez potrzeby przechwytywania ruskich wyrzutni
Amerykanie niech udostepnia obraz ze swojej satelity i bedzie wszystko jasne i po krzyku, tylko.... no wlasnie.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 19.03.2015, 21:30
Albo do kraju, który tamtego dnia miał dyżur nad satelitami NATOwskimi.
Anty PO-PiS!!!
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.03.2015, 22:08
Niech ktoś da mi pomysł co zrobić by dostąpić zaszczytu bycia postawionym przed sądem za obrazę jaśnie panującego ścierwa Bronisława Komorowskiego?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2015, 22:20
Idz z krzeslem pod Belweder moze?
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.03.2015, 22:44
Jest to jakiś pomysł aczkolwiek powinieneś napisać "morze" a nie "może"
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.03.2015, 10:12
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez BUKi sa na wyposazeniu ukraincow bez potrzeby przechwytywania ruskich wyrzutni
Amerykanie niech udostepnia obraz ze swojej satelity i bedzie wszystko jasne i po krzyku, tylko.... no wlasnie.
Pewny jesteś , ze mają je na wyposażeniu ?
Satelita już dawno pokazała, że rakieta był odpalona z terenu zajmowanego przez rosyjskich terrorystów. Było to już publikowane jakiś czas temu.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2015, 10:28
Oczywiscie, ze jestem pewien. Przeciez nawet na Krymie kacapy przejely tam od banderowcow jakas baterie do BUK-ow bedaca wczesniej na wyposazeniu banderowskiej armii.
Jaka satelita, gdzie? Wlasnie w tym, ze nic takiego nie opublikowano ze strony "zachodu". Tak samo pelnego zapisu czarnych skrzynek, wyjasnienia co robil ukrainski samolot w tym samym tunelu, dlaczego stacje radarowe ukrainskich BUKow zmienialy polozenie ze wzmozona aktywnoscia w tamtym czasie itp itd. Poki co wiadomo tyle co nic. Jedni oskarzaja drugich. To pewne na 100
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.03.2015, 10:46
A tak na szybko, bo nie chce mi sie szukać:

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/der-...otu-mh17/sj4e2

http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...li-separatysci

Oczywiście można dalej negować oczywiste fakty jak to np. we krwi mają sowieci, wg. których to nie oni tylko Niemcy ponoszą winę za Katyń. I tak do usranej śmierci.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2015, 10:49
A co powiesz na oczywisty fakt ludobojstwa na Polakach przez banderowcow? Nie maja tego we krwi?

Co do linkow to wlasnie tak to wyglada jak to jest w tych artykulach opisane
To na pewno byli ruscy ale.... dowodow nie pokazemy.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.03.2015 o godz. 10:50.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 20.03.2015, 10:52
Gwiazdzisty , pożyteczni idioci zawsze znajda sposób co by ruskich morderców tłumaczyć i poddawać fakty w wątpliwość , tak było z kurskiem , tak było z dubrowką , tak było z wysadzonymi blokami , z Litwinienką , żeby nie wspomnieć o naszym TU-154 , tak samo przez lata tłumaczyli Katyń , tak już mają , gościu powyżej nie słyszał o "satelicie" ? , robi wielkie oczy ? zamyka uszy ? , nie widzi ,nie słyszy , tak łatwiej
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2015, 10:57
Pokaz mi obraz z tej satelity prosze A Katyn to najlepszy przyklad, zeby wsztrzymywac sie z wszelakimi osadami dopoki nie beda przedstawione niezbite na to dowody. Za Katyn odpowiedzialni sa ruscy bo sa na to dowody, za Wolyn odpowiedzialni sa ukrainscy banderowcy bo sa na to dowody. Tutaj poki co zadnych dowodow nie ma. O pardon - sa ale ich nie pokaza
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.03.2015 o godz. 11:01.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 20.03.2015, 11:01
Pokaz mi obraz z tej satelity prosze
jak Ci pokażę to będziesz chciał dowodu że to putin osobiście nacisnął spust ,w Polsce tak mówią o Smoleńsku

ha, ha koleś poczeka 70 lat aż udowodnią Smoleńsk czy zestrzelenie malezyjskiego samolotu , zuch
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.03.2015 o godz. 11:03.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.03.2015, 11:02
A co powiesz na oczywisty fakt ludobojstwa na Polakach przez banderowcow? Nie maja tego we krwi?

Co do linkow to wlasnie tak to wyglada jak to jest w tych artykulach opisane
To na pewno byli ruscy ale.... dowodow nie pokazemy.
Gdyby tak zliczyć polskie ofiary z rąk Rosjan i Ukraińców, to wyszło by tak 100:1 na rzecz Rosjan. Chcesz kilkaset lat mordów począwszy od rozbiorów porównywać z jednym (oczywiście tragicznym dla nas) wydarzeniem ?
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2015, 11:04
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
jak Ci pokażę to będziesz chciał dowodu że to putin osobiście nacisnął spust ,w Polsce tak mówią o Smoleńsku
Nie. Obiecuje, ze jak mi pokazesz to przeprosze, poplacze sie ze wstydu nagram to na youtube i wrzuce do tematu. Pokazesz czy nie?

Poza tym takie podstawowe pytanie. Co sie dla Polski zmienilo po tym jak wyszlo na jaw ze Katyn to kacapy, co sie zmieni po tym jak wyjdzie na jaw, ze Smolensk to kacapy, co sie zmieni po tym jak wyjdzie, ze ten samolot to tez kacapy? Nic sie nie zmieni a ze kacapy to ....iska to mi do tego nie trzeba zestrzeliwan, Smolenskow i Katyniow zeby sie w tym utwierdzic. Odpowiedzialnosci i tak zadnej za to nie poniosa no bo jaka?
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 20.03.2015 o godz. 11:08.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów