The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2015, 21:58
http://www.ap21.pl/pl/4/27/479/Z-ost...isla-Krakow-SA
Odpowiedz cytując
Raffaello89
Member

Od: 01.2015

Stary 19.03.2015, 22:00
http://www.ap21.pl/pl/4/27/479/Z-ost...isla-Krakow-SA

Tyle.Ciekawe czemu pan Gaszyński nie chciał się pochwalić nową umową przed derbami?Pojechał po bandzie w tym momencie.Ja .......e czy w tym klubie bedzię kiedyś normalnie?Powoli zaczynam tracić nadzieje..
Ostatnio edytowane przez Raffaello89 : 19.03.2015 o godz. 22:03.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 19.03.2015, 22:01
Jeszcze ktoś ma wątpliwości co do słuszności wypowiedzi Wawro Przykro mi, ale w tej chwili Gaszyński dla dziedzictwa Wisły staje się szkodnikiem na równi Bednarzem.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.03.2015, 22:06
Wygrał prosty rachunek finansowy.
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 19.03.2015, 22:12
Żenada. Co teraz z tymi dzieciakami z prawdziwej akademii Wisły na R22?

Cupiał zarzadził, Gaszynski wykonal. ja yebie
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.03.2015, 22:15
Cytat:
Gaszyński dla dziedzictwa Wisły staje się szkodnikiem na równi Bednarzem.
Pierrdolisz waćpan. Powszechnie wiadomo jest, że Cupiał ma wyjebane na kształcenie mlodzieży bo ktoś ich odkupi za czapkę gruszek.

Szkodnikami są ci, którzy nie kupują biletów/karnetów na mecz.

Cytat:
Wygrał prosty rachunek finansowy.
Otóż to.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2015, 22:24
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Pierrdolisz waćpan. Powszechnie wiadomo jest, że Cupiał ma wyjebane na kształcenie mlodzieży bo ktoś ich odkupi za czapkę gruszek.
Otóż to.
Nie łapiesz tego że z akademii od wielu lat rok rocznie wychodziły dziesiątki osób, które nie nadawały się do gry na najwyższym poziomie, ale dzięki temu czasowi spędzonemu w akademiii zajawiały się na Wisłę
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 19.03.2015, 22:26
Cytat:
Nie łapiesz tego że z akademii od wielu lat rok rocznie wychodziły dziesiątki osób, które nie nadawały się do gry na najwyższym poziomie, ale dzięki temu czasowi spędzonemu w akademiii zajawiały się na Wisłę
Ja to łapię. Ty zaś nie łapiesz tego, że takie zdanie ma Cupiał, nie ja.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.03.2015, 22:29
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post

Skoro wiadomo to po co Gaszyński podpisał umowę z obcą AP21? Można mieć wyjebane i podpisać umowę wartą 2 zł z jakimiś lamusami z okręgówki byle tylko licencję dostać.
AP21 to zabawka dla bogatych rodziców.

No to się teraz zacznie ... właśnie zostało wyjebanych 300 dzieciaków z Akademii Wisły Kraków i pozostawionych na lodzie kosztem obcej Akademii.
Ostatnio edytowane przez element : 19.03.2015 o godz. 22:34.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 19.03.2015, 22:32
Element- sam sobie odpowiadasz na pytanie
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.03.2015, 22:36
Kasa misiu,kasa. Niestety ten świat działa tak nie od dziś.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.03.2015, 22:38
Najpierw TS ratuje Wisłę SA biorąc na siebie szkolenie młodzieży i umożliwiając Wiśle SA funkcjonowanie (zdobycie licencji), a teraz Wisła SA w ten sposób dziękuje TSowi.

Zastanawiam się, czy jest szansa, żeby AP przy TS przetrwała mimo braku wsparcia ze strony Wisły SA, żeby kiedyś była po prostu zapleczem dla sekcji piłkarskiej TS Wisły. Bo to, że Wisła SA w końcu padnie jest pewne. To jest kolejne podejście do budowy kolosa na glinianych nogach, z tym, że teraz już nawet ta glina jest najgorszej możliwej jakości. Bez zaplecza, bez kasy z zewnątrz. W jaki sposób Wisła SA ma się utrzymać?

Wraz z Gaszyńskim liczyłem, że nadejdzie normalność. Jak widać, nie zmieniło się nic.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 19.03.2015, 22:50
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Najpierw TS ratuje Wisłę SA biorąc na siebie szkolenie młodzieży i umożliwiając Wiśle SA funkcjonowanie (zdobycie licencji), a teraz Wisła SA w ten sposób dziękuje TSowi.
Teraz będą finansować wychowanków Cracovii, których przecież trochę jest w AP21 (kilka roczników wziętych z Cracovii do AP21).

Takich się czasów doczekaliśmy..

A więc wojna!
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2015, 22:55
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post

Zastanawiam się, czy jest szansa, żeby AP przy TS przetrwała mimo braku wsparcia ze strony Wisły SA, żeby kiedyś była po prostu zapleczem dla sekcji piłkarskiej TS Wisły. Bo to, że Wisła SA w końcu padnie jest pewne. To jest kolejne podejście do budowy kolosa na glinianych nogach, z tym, że teraz już nawet ta glina jest najgorszej możliwej jakości. Bez zaplecza, bez kasy z zewnątrz. W jaki sposób Wisła SA ma się utrzymać?

Wraz z Gaszyńskim liczyłem, że nadejdzie normalność. Jak widać, nie zmieniło się nic.
Myślę, że nadzieja jest. Jedna opcja to żeby Włodarski z FoodCare wziął się za Wisłę na poważnie (wiem, że ma takie plany, ale też słyszałem wiele o nim negatywnych opinii, fakt faktem już teraz mocno wspiera AP), druga opcja to żeby Wawro kosztem futsalu zaangażował się w AP
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.03.2015, 23:00
@ up

Oby coś było w tym co mówisz. Szkoda tych chłopaków i całej historii Akademii Wisły.

element napisał(a):Wyświetl post
A więc wojna!
Nie wiem, czy to jest dobre określenie. Bo jak wojna, to przeciw komu? Gaszyńskiemu? Po 3 miechach wyleci, wrócimy na stadion (jeśli przez wojnę rozumiesz bojkot) i zostanie zatrudniony nowy gość, który będzie firmował swoim nazwiskiem kaprysy (i "wizję") Cupiała i tak w nieskończoność.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.03.2015, 23:02
Mi to wygląda na obustronną winę.

Jak Wawro myśli, że takimi ckliwymi wywiadami i graniu kartą "tylko my możemy być prawdziwie Wiślacką Akademią" sprawi, że będzie poważnym kandydatem do rozmów w sprawie umowy, to coś mu się pomyliło.

Skoro robił problemy Wiśle S.A., jakiekolwiek, a nadszedł termin do składania wniosków licencyjnych, to S.A. coś z tym musiała zrobić. I podpisała umowę z kim innym - tak działa biznes.

Co zapewne nie wyklucza, że jak strony pójdą po rozum do głowy, to mogą podpisać umowę i współpracować, bo co komu szkodzi mieć dwie akademie powiązane ze spółką. Ja tu widzę problem w tym, że Wawro poczuł się za mocny w negocjacjach, więc Gaszyński mu pokazał, ze wcale nie jest od niego uzależniony. Tak wychodzi z tego co mówią obaj panowie.

A latanie z tym do mediów uważam za kompromitujące.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.03.2015, 23:04
A może to tylko taka misterna i finezyjna taktyka negocjacji... Wiecie, powiedzą: "Panie Wawro, słuchaj pan, nie mamy już noża na gardle, to przystawaj pan na nasze warunki".
Kokainowi baronowie z Myślenic, co wiedzo ino, że trza tani kupić, a droży sprzedać, miewaja rozne pomysly.

Przecież w SA są rozumni ludzie, mam przynajmniej nadzieję.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.03.2015, 23:05
Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kase. Ciekaw jestem tylko na jakich warunkach SA podpisalo ta umowe z AP21 i jak bardzo sie rozni ta umowa od tej z TSem.
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 19.03.2015, 23:21
Zastanówcie się czy każdy z was zaplaciłby 30 tys za każdego wyszkolonego zawodnika w ciemno bez jego sprawdzenia.? Przecież AP co roku przekazywałaby po 10 zawodników do SA żądając ekwiwalentu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.03.2015, 23:23
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kase. Ciekaw jestem tylko na jakich warunkach SA podpisalo ta umowe z AP21 i jak bardzo sie rozni ta umowa od tej z TSem.
nie wiem jakie to ma znaczenie, skoro i tak nie będziemy im płacić i zerwą z nami umowę za pół roku

naprawdę źle się dzieje, jeśli zrywamy umowę z TS Wisłą... to dla kogo oni mają teraz szkolić młodzież? komercyjnie dla Legii czy Lecha? paranoja, paranoja....
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.03.2015, 23:55
https://m.facebook.com/permalink.php...22212087840061
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 19.03.2015, 23:56
Nic nie jest proste i jasne jeśli zajrzeć pod podszewkę: tu jest trochę o szkoleniu młodych i nie tylko. http://sport.tvp.pl/19318848/francza...tarz-doucz-sie
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.03.2015, 07:55
To jest sk.......stwo co zrobiło S.A. Mam nadzieję że w sobotę będzie ostra reakcja na to co się dzieje teraz w Wiśle, bo to nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.03.2015, 08:02
Po co te nerwy?
Czy widzicie jakiś problem żeby S.A. podpisała za chwilę drugą umowę?

Jeśli jedna ze stron negocjacji w trakcie ustalania szczegółów biegnie pożalić się do gazety to uważacie że to jest OK? Zrobiłbym to samo co Gaszyński!

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby wrócili do rozmów z Wawro.

PS. Czy Wy musicie hejtować dla samego hejtu? Narzekanie, narzekanie, narzekanie...

Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 20.03.2015, 08:13
kucharz_77 napisał(a):Wyświetl post
To jest sk.......stwo co zrobiło S.A. Mam nadzieję że w sobotę będzie ostra reakcja na to co się dzieje teraz w Wiśle, bo to nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem.
A dlaczego ma być reakcja bo nie kumam. To może zróbmy reakcję na to ze coca-cola nie daje więcej pieniędzy albo totolotek albo że jest zimno. Nie róbmy problemu tam gdzie go nie ma. Dwa podmioty się nie dogadały na razie (potrzeba było mieć akademie do wniosku licencyjnego to mamy) i tyle, może się dogadają za chwilę. Z tego co czytałem to chodzi o kilka szczegółów a wyciąganie ich parę dni przed derbami to jest granie na emocjach a to przy negocjacjach jest najmniej potrzebne.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.03.2015, 08:21
Niektórym bojkot widzę za bardzo się spodobał...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 20.03.2015, 08:30
To jest zwykły biznes i tyle. Dwie strony się nie dogadały bo jedna najpewniej poczuła się za mocno. Nie dorabiajmy tu ideologicznych otoczek bo ich nie ma. Obu stronom chodzi tylko o kasę. Jedni chcą zapłącicć jak najmniej drudzy chcą wyrwać jak najwięcej - czym to się różni od negocjacji dostaw regipsów na budowę? Tylko dziecko może uwierzyć, że którejś ze stron chodzi o dobro tych dzieci. Niestety takie czasy nastały. Zagrano kartą presji czasu i się przeliczono. Osoba bardzo nawiwna może tu się doszukiwać ideałów.
Teraz na spokojnie można wypracować rozsądny konsensus. Nie wydaje mi się, żeby SA chciało się definitywnie odciąć od Akademii.

PS Często prowadzę różnego rodzaju negocjacje i ZAWSZE szczegóły pozostają między zainteresowanymi! Bez względu na wynik. To jest żelazna zasada. Dziwię się, że ktoś od lat działający w biznesie zrobił inaczej i tylko to może być ewentualną przeszkodą przed podpisaniem umowy z Akademią TS. Zwyczajnie - z tymi którzy łamią zasady niechętnie wraca się do rozmów. Mam nadzieję, że w tym przypadku mimo wszystko będzie inaczej.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 20.03.2015 o godz. 08:35.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 20.03.2015, 08:32
Pójście na wojne z TSem jest zwykłym samobójstwem. Po pierwsze nikt za tak marne pieniądze nie wyszkoli tak dobrze piłkarzy, po drugie tradycja i miejsce prowadzenia zajęc na obiektach przy R22, a po trzecie kibice. Zastanówmy się po której stronie staniemy? Hmm, jeśli te debile z Myślenic i Gaszyński się nie opamičta szybko zakończą działalność jako Wisła SA. Trzeciego bojkotu nie przeżyją.

Coś czuje, jakbym miał Deja vu. Znów była umowa, znów ją SA zmieniła, znów zbliżają się derby, znów coś zię na nich stanie, znów nam zamkną stadion, znów Klub pójdzie z nami na wojnę, znów my obłosimy. bojkot, ale tym razem SA nie przeżyje.

Historia zatacza koło. Boje się, że naszym przeznaczeniem jest zaczynać wszystko od nowa bez tych wszystkich długów, itp.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.03.2015, 08:49
Najlepiej to idzie to ciagle narzekanie na Gaszynskiego...
Ludzie jesteście chorzy...
On jest tylko prezesem klubu...tylko...
Dostal za zadanie doprowadzenie Wisły do uzyskania licencji na kolejny rok, cokolwiek by się miało wydarzyć...
Macie pretensje to jedzcie do Myslenic...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.03.2015, 08:49
Cupiał ma głęboko wbite w szkolenie młodzieży, Akademii na poziomie warszawskiej, poznańskiej czy nawet lubinskiej u nas nie było i nie będzie, BC chce mieć klepniety wniosek licencyjny jak najmniejszym kosztem i szkoda tylko tych zapaleńców - wolontariuszy którzy ciężko tyraja za jakieś grosze z dzieciakami w Akademii TSu. Ich trud daremny, gdyby Cupiał chciał mieć Akademię na poziomie juz dawno by ją miał, no a tak jest jak jest - czyli orka na ugorze i takie sukcesy jak Mistrzostwo CLJ tylko zaciemnilo obraz.

Mam nadzieje ze podpisanie umowy z AP to tylko wstęp do jakiegoś szerszego projektu, który będzie też zawierał akademie TSu. Mo bo co teraz ? Transfer wszystkich dzieci z TS do AP? A co z wolą rodziców ? Ktoś o tym pomyślał ? Może rodzic dziecka nie chce żeby ich dziecko ćwiczylo w AP, tylko woli w TSie. Sam z doświadczenia wiem jakie emocje towarzyszą rodzicom przy szkoleniu ich pociech, może wartaloby taka dość strategiczna decyzję podjąć w konsultacji z nimi.

Jedno jest pewne żadne emocje tu nie są ani dobre, ani potrzebne.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów