The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: DERBY ZAKOŃCZĄ SIĘ:
Wygraną Wisły! 47 28,83%
Wysoką wygraną Wisły! 116 71,17%
Głosujących: 163. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2015, 00:56
Wiem co się dziś stało w Tunezji, tylko nadal nie widzę związku.

Zwłaszcza, że wg. najnowszych doniesień, wśród 20 zidentyfikowanych z 21 zabitych ogólem, była jedna osoba z Polski.

Jest to cholernie przykre, i tragiczne, ale to nie powód by ogłaszać żałobę ogólnonarodową :/.

A co do meczu, z Sarkim byłbym pewnym zwycięstwa , ale musi być dobrze!!!
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.03.2015, 00:58
Za to ja nie wiem kompletnie nic, dlatego podałem linka Ale można się przyzwyczaić, u nas wystarczy że ktoś głośniej pierdnie i żałoba jest już ogłaszana.

Co do tematu - 3 punkty obowiązkowe. Jak nie teraz to kiedy?

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.03.2015, 02:16
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
wybieracie sie z szalikami-cegielkami ( kto kupil ) ?
Tak. 10znakow
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.03.2015, 08:20
U niektórych zmienność nastrojów jak u kobiet podczas okresu. Wyszydzany Sarki staje się nagle zbawicielem Wisły, po jednym dobrym meczu. Teraz jeden dobry mecz zagra DD77 i pół forum będzie płakało o nowy kontrakt...
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 19.03.2015, 10:21
to jest debil który wprowadzał w błąd o 7-miu ofiarach , jak zwykle chce zaistnieć , skompromitowana urzędniczyna, jego bajania nie bierz pod uwagę
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.03.2015, 10:29
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Jaka ....a żałoba?

Z jakiego powodu?

Prezydent, król umarł? Jakieś trzęsienie ziemi czy tsunami nawiedziłi Polskę w liczbie ofiar 10000?

Za każdym razem gdy ktoś zginie w wypadku samochodowym lub w wyniku wybuchu gazu w kamienicy mamy ogłaszać żałobę narodową? śmierć ponosi setki Polaków każdego dnia z różnych powodów i czemu ich śmierć ma być gorsza od śmierci tych z Tunezji? ogłaszajmy więc żałobę narodową każdego dnia. Czemu z powodu śmierci mojej cioci nikt nie ogłosił żałoby narodowej, a z powodu śmierci kogoś tam w Tunezji już tak? śmieszą mnie te żałoby narodowe i dzielenie zmarłych na lepszych i gorszych. Biedni ludzie często nie mają za co pochować swoich bliskich, a jak ktoś zginie w wyniku wybuchu w Tunezji to będzie mógł liczyć na kondukt pogrzebowy, orkiestrę wojskową i 100 tyś. dla rodziny na drobne wydatki.

Wracając do meczu to Kazimierz Moskal powinien wystawić rezerwy Wisły bo nie przystoi takiemu klubowi grać z Cracovią pierwszym garniturem. To uwłaczające dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez element : 19.03.2015 o godz. 10:38.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.03.2015, 10:55
Nie róbcie jaj , żadnej żałoby z powodu dwóch osób nie będzie. Wyjdą co najwyżej z czarnymi opaskami i tyle.
Jutro już jest piątek i z powodów chociażby logistycznych info o przesunięciu kolejki już by było...

Lecimy z nimi 4-1
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
przemonik
Member

Od: 09.2010

Stary 19.03.2015, 12:14
element napisał(a):Wyświetl post
Za każdym razem gdy ktoś zginie w wypadku samochodowym lub w wyniku wybuchu gazu w kamienicy mamy ogłaszać żałobę narodową? śmierć ponosi setki Polaków każdego dnia z różnych powodów i czemu ich śmierć ma być gorsza od śmierci tych z Tunezji? ogłaszajmy więc żałobę narodową każdego dnia. Czemu z powodu śmierci mojej cioci nikt nie ogłosił żałoby narodowej, a z powodu śmierci kogoś tam w Tunezji już tak? śmieszą mnie te żałoby narodowe i dzielenie zmarłych na lepszych i gorszych. Biedni ludzie często nie mają za co pochować swoich bliskich, a jak ktoś zginie w wyniku wybuchu w Tunezji to będzie mógł liczyć na kondukt pogrzebowy, orkiestrę wojskową i 100 tyś. dla rodziny na drobne wydatki.
Nikt z nas przecież nie chce żadnej żałoby. Codziennie na polskich drogach ginie 15 osób i z ich powodu nikt nie ogłasza żałoby, dlatego dla mnie również byłby to bezsensowne. Jednak jak wszyscy wiemy, osoby odpowiedzialne za wprowadzanie lub nie takiej żałoby już wielokrotnie pokazywały, że mogą zaskoczyć społeczeństwo.

Ciekawe jak zostanie rozwiązana kwestia prawej obrony. Osobiście wolałbym, żeby zagrał tam Jovic. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest ustawianie z kolei Burligi na prawym skrzydle. Ich współpraca w meczu z Zawiszą nie wyglądała zbyt dobrze, chociaż byli na odwrotnych pozycjach wtedy.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.03.2015, 12:32
Jedyna żałoba jaka bedzie w sobotę to ta w obozie żydów jak ich zgwałcimy Wyluzujcie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.03.2015, 13:35
a mnie nie zdziwi jak wyjdziemy w obronie taką samą parą bocznych, a Sadlok pójdzie na lewą pomoc za Sarkiego, chociaż nie iwem czy to dobry mecz na eksperymenty
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.03.2015, 13:38
Przecież Sadlok ma jeszcze dyskwalifikację na derby.
Druga rzecz,że teraz optymalna obrona to Burliga-Głowa-Guzmics-Jovic. W pomocy jak tylko trochę poprawi się fizycznie to wyjdzie Barrientos.
Sadlok w obecnej formie to lepiej,żeby z ławki nie wstawał.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 19.03.2015 o godz. 13:41.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
RybaTs
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 19.03.2015, 13:38
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
a mnie nie zdziwi jak wyjdziemy w obronie taką samą parą bocznych, a Sadlok pójdzie na lewą pomoc za Sarkiego, chociaż nie iwem czy to dobry mecz na eksperymenty
Sadlok pauzuje !!!
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.03.2015, 13:52
Wydaje mi się, że obsada lewego skrzydła jest oczywista- DG77, bo kto inny? Na prawym Barrientos jeśli jest w stanie grać 90 min. W obronie Głowa zamiast D. Dudki i środek pomocy bez zmian. Ewentualnie D. Dudka za R. Guzmicsa.
Odpowiedz cytując
przemonik
Member

Od: 09.2010

Stary 19.03.2015, 13:58
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że obsada lewego skrzydła jest oczywista- DG77, bo kto inny? Na prawym Barrientos jeśli jest w stanie grać 90 min. W obronie Głowa zamiast D. Dudki i środek pomocy bez zmian. Ewentualnie D. Dudka za R. Guzmicsa.
Dudka za Ryśka? Oby nie. Widziałeś, jak Dudka grał z Zawiszą? Ostatnio, na Legii obyło się bez jakiejś wtopy z jego strony, ale jednak Głowacki na tej pozycji jest bardziej zgrany z Ryśkiem. Poza tym ten ostatni dużo lepiej wyprowadza piłkę z obrony. U Dudki na co możemy liczyć w ofensywie? Strzały z dystansu i wolne? Pamięta ktoś w ogóle kiedy on strzelił taką bramkę ostatnio?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.03.2015, 14:00
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
a niby dlaczego Barientos? Bo potrafi porozumiec się tylko z Lucasem Guedesem czy z jakiego powodu?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.03.2015, 16:45
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Przecież Sadlok ma jeszcze dyskwalifikację na derby.
Druga rzecz,że teraz optymalna obrona to Burliga-Głowa-Guzmics-Jovic. W pomocy jak tylko trochę poprawi się fizycznie to wyjdzie Barrientos.
Sadlok w obecnej formie to lepiej,żeby z ławki nie wstawał.
Ja bym go wypuścił w pierwszym składzie, bo jest tutaj już miesiąc. Godzinę powinien zagrać. Reszta składu jak z Legią
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

przemonik napisał(a):Wyświetl post
Dudka za Ryśka? Oby nie. Widziałeś, jak Dudka grał z Zawiszą? Ostatnio, na Legii obyło się bez jakiejś wtopy z jego strony, ale jednak Głowacki na tej pozycji jest bardziej zgrany z Ryśkiem. Poza tym ten ostatni dużo lepiej wyprowadza piłkę z obrony. U Dudki na co możemy liczyć w ofensywie? Strzały z dystansu i wolne? Pamięta ktoś w ogóle kiedy on strzelił taką bramkę ostatnio?
Ja nie mówię jak będzie czy jakbym chciał, żeby było, tylko jakie K. Moskal ma pole manewru. Spokojnie. Darek Dudka zagrał poprawnie z Legią, ale zgadzam się, że optymalna para stoperów na teraz, to Głowa - Rysiek.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
a niby dlaczego Barientos? Bo potrafi porozumiec się tylko z Lucasem Guedesem czy z jakiego powodu?
Bo nie ma żadnej alternatywy?
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

A co ma język do gry? To kogo proponujesz? Niestety nie mamy zbyt wielkiej możliwości na skrzydłach. Jankowski ma się po głowie kopac? Stępiński pokazał, że ekstraklasa to nie jego liga.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2015, 16:56
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
A co ma język do gry? To kogo proponujesz? Niestety nie mamy zbyt wielkiej możliwości na skrzydłach. Jankowski ma się po głowie kopac? Stępiński pokazał, że ekstraklasa to nie jego liga.
aha.
Rozumiem ze Barientos dopiero ma pokazać ze ekstraklasa to nie jego liga. Najlepiej jakby pokazał to w derbach od 1 minuty....

a co ma język do gry? No niby nic, w sumie w lidze piłkarze porozumiewają sie na migi.nikt nie krzyknie : podaj, pusc, moja, twoja, zostaw, przejmij, kasuj,strefa...
Pomijam już wzjemne rozumienie się, czytanie gry i ustawianie którego cięzko się nauczyć w miesiąc.

Jeśli gramy ze skrzydłami to para 77-Stępiński wg. mnie jest niezła.Ale równie dobrze możemy wyjść bez skrzydeł by zagęścić środek pola i skasować Covilo zanim on skasuje Semira.

Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 19.03.2015, 17:06
aha.
Rozumiem ze Barientos dopiero ma pokazać ze ekstraklasa to nie jego liga. Najlepiej jakby pokazał to w derbach od 1 minuty....

a co ma język do gry? No niby nic, w sumie w lidze piłkarze porozumiewają sie na migi.nikt nie krzyknie : podaj, pusc, moja, twoja, zostaw, przejmij, kasuj,strefa...
Pomijam już wzjemne rozumienie się, czytanie gry i ustawianie którego cięzko się nauczyć w miesiąc.

Jeśli gramy ze skrzydłami to para 77-Stępiński wg. mnie jest niezła.Ale równie dobrze możemy wyjść bez skrzydeł by zagęścić środek pola i skasować Covilo zanim on skasuje Semira.

Czyli Barrientos został ściągnięty do klubu, aby posiedzieć sobie na ławce. Bo wątpie, żeby myśleli że w tydzień nauczy się jezyka.
Jeżeli Ty liczysz na to, że Barrientos będzie siedział na ławce póki nie nauczy się języka to ok. Ale mam nadzieje, że w klubie nikt tak nie uważa. Gorzej od Stępińskiego nie zagra. A po tych kilku minutach na boisku, które spędził moge śmiało stwierdzić, że zagra lepiej i to dużo lepiej.

Chyba, że ma się pokazać na ławce. Tylko nie wiem w jaki sposób. Może poda jakoś pięknie piłke gdy ta wyjdzie na aut. Nie wiem. Ja jednak wole oceniać zawodników po grze, a nie po języku.

Stępiński nie pokazał praktycznie nic od początku sezonu. Może tylko to, że nie potrafi pokonać bramkarza sam na sam. Nie jego poziom i tyle.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 19.03.2015, 17:17
Czyli Barrientos został ściągnięty do klubu, aby posiedzieć sobie na ławce. Bo wątpie, żeby myśleli że w tydzień nauczy się jezyka.
Jeżeli Ty liczysz na to, że Barrientos będzie siedział na ławce póki nie nauczy się języka to ok. Ale mam nadzieje, że w klubie nikt tak nie uważa. Gorzej od Stępińskiego nie zagra. A po tych kilku minutach na boisku, które spędził moge śmiało stwierdzić, że zagra lepiej i to dużo lepiej.

Chyba, że ma się pokazać na ławce. Tylko nie wiem w jaki sposób. Może poda jakoś pięknie piłke gdy ta wyjdzie na aut. Nie wiem. Ja jednak wole oceniać zawodników po grze, a nie po języku.

Stępiński nie pokazał praktycznie nic od początku sezonu. Może tylko to, że nie potrafi pokonać bramkarza sam na sam. Nie jego poziom i tyle.
nie znam powodów ściagnięcia chłopa, zapewne by wzmocnic/uzupełnic kadrę albo zeby zamknąc pyski płaczkom płaczącym o 3 transfery.
Gorzej od Stępińskiego nie zagra? A to ciekawe. Czy masz jakies podstawy by udowodnić swoją szaloną teorię której udowodnić ni chuja nie można?
"Zagra lepiej i to dużo lepiej"- pięknie. Oby tak było. Na ilu treningach go widziałeś? Liczę na odpowiedź.
Dlaczego nie grał z Legią od 1 minuty?

Oczywiście ze oceniamy zawodników po grze, niemniej jednak łatwiej chłopa ocenić po tym jak się zgra z druzyną niż zostanie wrzucony na głęboką wodę. W swoim debiucie nie wiedział w która strone ma biec, no ale dla Ciebie pewnie zagrał mega super bo w końcu Urus! Imho poki sie nie zaaklimatyzował jest idealny w roli jokera.

A co do pokazywanie się na ławce to ciekawa teoria, pewnie miałeś podobną możliwość skoro o tym piszesz.

E: widze ze nie zrozumiałeś.
Napisałeś ze Stępiński wg. Ciebie pokazał w meczu ze E-klasa to nie jego poziom, a ja Ci odpisałem ze nie chciałbym by Barrientoś pokazał w tym meczu(z makabi ) ze E-klasa to nie jest jego liga. Kumasz? Ten mecz jest zbyt ważny by podejmować nieprzemyślane decyzje.Niemniej jednak ciągne temat dalej, udowodnij ze gorzej niz MS nie zagra. Pytanie powyżej, no ale uciekasz od niewygodnej odpowiedzi...
Ostatnio edytowane przez szprotson : 19.03.2015 o godz. 17:30.

Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 19.03.2015, 17:25
nie znam powodów ściagnięcia chłopa, zapewne by wzmocnic/uzupełnic kadrę albo zeby zamknąc pyski płaczkom płaczącym o 3 transfery.
Gorzej od Stępińskiego nie zagra? A to ciekawe. Czy masz jakies podstawy by udowodnić swoją szaloną teorię której udowodnić ni chuja nie można?
"Zagra lepiej i to dużo lepiej"- pięknie. Oby tak było. Na ilu treningach go widziałeś? Liczę na odpowiedź.
Dlaczego nie grał z Legią od 1 minuty?

Oczywiście ze oceniamy zawodników po grze, niemniej jednak łatwiej chłopa ocenić po tym jak się zgra z druzyną niż zostanie wrzucony na głęboką wodę. W swoim debiucie nie wiedział w która strone ma biec, no ale dla Ciebie pewnie zagrał mega super bo w końcu Urus! Imho poki sie nie zaaklimatyzował jest idealny w roli jokera.

A co do pokazywanie się na ławce to ciekawa teoria, pewnie miałeś podobną możliwość skoro o tym piszesz.
To ty powiedziałeś, że powinien się pokazać i jednoczesnie nie grać bo nie zna jezyka. Więc może ty miałeś problemy z dużyna... Ale nie o tym.

Nie oceniam po treningach tylko jak pisałem wyżej PO GRZE W MECZU O STAWKE. I w niej pokazał się o wiele lepiej niż Stępiński.

A jeżeli uważasz, że Barrientos został ściagniety tylko po to, żeby były 3 transfery to chyba masz zarząd i przede wszystkim Pana Bogusława Cupiała za idiotów. Nikt nie jest na tyle głupi, żeby na takie coś wydawać kase.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.03.2015, 11:52
Halo ziema! Ten chłopak jak już wychodził to coś się przynajmniej działo na boisku(np. w Bydgoszczy albo u siebie ze Śląskiem) Gdyby nie wąski umysł Franza, który nie stawiał na niego często to Mariusz mógłby dać znacznie więcej.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.03.2015, 13:30
http://skwk.pl/skwk/2-wydarzenia/626...i-krakowa.html
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.03.2015, 18:09
Kadra na DERBY:

BRAMKARZE:

Michał Buchalik
Michał Miśkiewicz

OBROŃCY:

Arkadiusz GŁOWACKI
Dariusz DUDKA
Łukasz BURLIGA
Boban JOVIĆ
Piotr ŻEMŁO
Szymon WITEK
Richard GUZMICS

POMOCNICY:

Semir STILIĆ
Alan URYGA
Wilde Donald GUERRIER
Jean BARRIENTOS
Łukasz GARGUŁA
Maciej JANKOWSKI
Rafał BOGUSKI

NAPASTNICY:

Paweł BROŻEK
Mariusz STĘPIŃSKI
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.03.2015, 18:15
Przewiduję taki scenariusz: prowadzimy grę, tworzymy kilka groźnych sytuacji, ale nic nie wpada, Cracovia przeprowadza jakąś przypadkową kontrę i ładuje na 1-0. Potem bicie głową w mur i.... no mam nadzieję że jednak moje czarne wizje się nie spełnią.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.03.2015, 20:57
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Przewiduję taki scenariusz: prowadzimy grę, tworzymy kilka groźnych sytuacji, ale nic nie wpada, Cracovia przeprowadza jakąś przypadkową kontrę i ładuje na 1-0. Potem bicie głową w mur i.... no mam nadzieję że jednak moje czarne wizje się nie spełnią.
Nie ........ Cracovia ma naprawdę słabą defensywę i mimo że stracili dotąd tyleż samo goli co my, nie sądzę, aby byli w stanie jutro się wybronić.
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 20.03.2015, 21:04
Babba napisał(a):Wyświetl post
Halo ziema! Ten chłopak jak już wychodził to coś się przynajmniej działo na boisku(np. w Bydgoszczy albo u siebie ze Śląskiem) Gdyby nie wąski umysł Franza, który nie stawiał na niego często to Mariusz mógłby dać znacznie więcej.

Mi bardziej w pamięci utkwiły jego setki, których nie wykorzystywał.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.03.2015, 22:17
Tylko zwycięstwo - każdy inny wynik będzie KOMPROMITACJĄ!

Na trybunach WSZYSCY z pianą na ryjach przez cały mecz!

Jazda z k...mi!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.03.2015, 22:37
Wyjść, walczyć wygrać.

Mam nadzieję, że liczba oglądających liczona w tysiącach będzie bliżej 30 niż 20.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów