The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: DERBY ZAKOŃCZĄ SIĘ:
Wygraną Wisły! 47 28,83%
Wysoką wygraną Wisły! 116 71,17%
Głosujących: 163. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2015, 22:04. WIELKIE DERBY KRAKOWA, 21 marca, godz. 18:00!
Przed nami specyficzny mecz, dla wielu najważniejszy w całym sezonie. Wielkie Derby Krakowa! Nasza Wisła podejmować będzie rywalkę z gorszej strony Błoń.

Nie ma co się rozpisywać o sylwetce rywala czy przedstawiać skład z prostej przyczyny - liczy się tylko jedno tego dnia - WISŁA i zwycięstwo.

Biała Gwiazda do derbowego pojedynku przystąpi po dobrym meczu w Warszawie, gdzie udało się urwać punkt faworyzowanej Legii. Z przebiegu meczu jednak trzeba sobie powiedzieć jasno, że zasłużyliśmy na zwycięstwo i komplet punktów. Mam nadzieję, że niedzielne niepowodzenie odbijemy sobie z nawiązką w najbliższym meczu.

Styl w Derbach zejdzie na drugi plan, a celem naszych piłkarzy, bo o kibiców się nie martwię powinno być zniszczenie i upokorzenie rywalki.

TYLKO ZWYCIĘSTWO, NA DERBACH TYLKO ZWYCIĘSTWO!

Od meczu z Jagiellonią wracam z opisowym tematem!
Tymczasem zapraszam do dyskusji.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.03.2015, 22:11
A o czym tu dyskutowac? 3 pkt nie ma innej opcji.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2015, 22:19
Jak zawsze będzie mecz walki, ale jest tylko jedna opcja: 3 punkty.

Najlepiej z kilkoma bramkami w przodzie i na zero z tyłu, żeby złapać wiatr w żagle na resztę rundy, ale o to moze być ciężko. Ostatnio Derby raczej skąpią nam goli.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.03.2015, 22:30
Tylko zwycięstwo. Nic innego nie wchodzi w grę. Zniszczyć ich jak i na boisku jak i na trybunach. Jak i z pierwszym jak i z drugim problemu nie będzie.
Pytanie kto wyleci ze składu:bo Arek wiadomo że musi zagrać. Bury pewnie pójdzie na bok a Darek na lewą obronę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.03.2015, 22:33
Trzeba im zlac tyłki, zeby bolało przez najblizsze 2 miesiace
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.03.2015, 23:31
0:0...i 93 minut samobojczy gol najlepiej żytki...ale by bolalo
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 16.03.2015, 23:58
Przypominam, że Cracovia ma za kilkanaście godzin mecz w PP (tj. we wtorek - 4 dni przed Derbami).
Pytanie co jest dla nich ważniejsze? wystawić mocniejszy skład i ratować PP czy Derby? no właśnie, im większy orzez do zgryzienia dla nich, tym lepiej dla nas.
Pozdrawiam

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 17.03.2015, 00:25
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Przed nami specyficzny mecz, dla wielu najważniejszy w całym sezonie. Wielkie Derby Krakowa! Nasza Wisła podejmować będzie rywalkę z gorszej strony Błoń.

Nie ma co się rozpisywać o sylwetce rywala czy przedstawiać skład z prostej przyczyny - liczy się tylko jedno tego dnia - WISŁA i zwycięstwo.

Biała Gwiazda do derbowego pojedynku przystąpi po dobrym meczu w Warszawie, gdzie udało się urwać punkt faworyzowanej Legii. Z przebiegu meczu jednak trzeba sobie powiedzieć jasno, że zasłużyliśmy na zwycięstwo i komplet punktów. Mam nadzieję, że niedzielne niepowodzenie odbijemy sobie z nawiązką w najbliższym meczu.

Styl w Derbach zejdzie na drugi plan, a celem naszych piłkarzy, bo o kibiców się nie martwię powinno być zniszczenie i upokorzenie rywalki.

TYLKO ZWYCIĘSTWO, NA DERBACH TYLKO ZWYCIĘSTWO!

Od meczu z Jagiellonią wracam z opisowym tematem!
Tymczasem zapraszam do dyskusji.
Mistrzu Wielkie derby to są Śląska
u nas jest ŚWIĘTA WOOOOOOJJJNNNAAAA!!!!

i naaaa niiiiiiich!
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.03.2015, 00:31
picasso napisał(a):Wyświetl post
0:0...i 93 minut samobojczy gol najlepiej żytki...ale by bolalo
Ja bym tam wolał konsekwentne i surowe lanie.

Ale derby to derby. Każdy korzystny dla nas wynik przyjmę z radością.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.03.2015, 00:57
Mecz będzie trudniejszy niż na Legii. Obie drużyny zanotowały zwyżkę formy w ostatniej kolejce, obie drużyny będa bardzo zdeterminowane, obie mają młodych trenerów, potencjał piłkarski, boisko, doping będą po naszej stronie, ale w derbach nic nie jest logiczne. Mam wielką wielką nadzieję na trzy punkty dla Wisły i udany marsz w górę tabeli, najlepiej serię zwycięstw od meczu z paskami.
Ja nie mam wątpliwości, że nazwiska mamy lepsze. Tylko jak popatrzymy na tych, któzy nas ogrywali, to przeważnie byli to ci, którzy murowali bramkę,s zybko i zdecydowanie przesuwali się w obronie, niwelowali Stilica i Brożka i czekali na nasze błędy, a te pojawiały się wraz z pierwszymi oznakami nerwowości. Mam nadzieję, że Kaziu to weźmie pod uwagę. Tu nie chodzi o to, żeby mieć 80% posiadania piłki. TU musi być szybka, kombinacyjna piłka, presja w obronie, w ataku polot i fantazja. Będzie to jednak zupełnie inny mecz i do bramki na 1-0 będzie to raczej szachownica. Trzeba pilnować Covilo przy stałych fragmentach gry i zrobić na trybunach taką atmosferę, żeby goście przy każdym kontakcie z piłką chcieli od raz kopnąć ją aut.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
KeinNasenHasen
Junior Member

Od: 08.2014

Stary 17.03.2015, 09:11
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, że Cracovia ma za kilkanaście godzin mecz w PP (tj. we wtorek - 4 dni przed Derbami).
Pytanie co jest dla nich ważniejsze? wystawić mocniejszy skład i ratować PP czy Derby? no właśnie, im większy orzez do zgryzienia dla nich, tym lepiej dla nas.
Pozdrawiam
Nawet jeżeli Cracovia przejdzie studentów ze Stargardu Szczecińskiego to półfinał z Lechem praktycznie eliminują ją z PP i z finału na Narodowym. Mówię to w oparciu jaką padlinę Cracovia zagrała chociażby w pierwszym meczu.
W lidze walczą o miejsce w ósemce. Miejsce raczej nieosiągalne przy takiej grze, ale walczyć trzeba. Poza tym do Derby. Zjedliby ich, gdyby odpuścili mecz i wystawili teoretycznie słabszy skład.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.03.2015, 09:17
krótko i na temat - piłkarze niech się postarają rozjebać te dzi.wki jak gnój po polu, my zrobimy to samo na trybunach.

Wygramy - zajebiście
Wygramy kilkoma bramkami - zajebiście
Wygramy po karnym z dupy w 93 min/ewidentnej ręce/samobóju Covilo - jeszcze bardziej zajebiście.

Nie ma co zbytnio się zbytnio doktoryzować - wgnieść w ziemie, zniszczyć, upokorzyć, wyjebać w kosmos te kuerewskie garbate nosy.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 17.03.2015, 12:58
My na wyjazdach gramy lepiej z teoretycznie silnymi dużynami ( Szczecin, Zabrze, Poznań, Warszawa) a u siebie walimy głową w mur. Mimo wszystko to jest inny mecz oni tego tak łatwo nie odpuszczą nie wierzę. Każdy inny wynik niż zwycięstwo będzie olbrzymim rozczarowaniem. Mam nadzieję,że niebędziemy grali dwa razy derbów na wiosnę...
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.03.2015, 18:29
Popatrzcie na wynik pasiastych dam w PP żenua
Odpowiedz cytując
gaudi10
Member

Od: 05.2011

Stary 17.03.2015, 18:29
2 razy derby na wiosnę ?
Z jednej strony dobrze ( o ile byłyby u nas ) bo duży wpływ gotówki z biletów dla klubu.
Z drugiej strony oznaczałoby to że w ostatnich kolejkach ickom by poszło dobrze i awansowaliby do ósemki a to już nie jest takie fajne.
Dlatego pieprzyć kasę !
Myślę że skromne 5-0 wystarczy !
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.03.2015, 18:38
Wygrana to obowiązek.
A jak tylko się da to rozjebać garbate ....y jak najwyżej.. Liczę,że zobaczę wszystkich piłkarzy jeżdżących na dupskach i walczących do ostatniej piłki. 4-1 dla Wisełki.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 17.03.2015, 19:11
Po co stajecie do konkursów, skoro nie idziecie na mecz?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
stan
Junior Member

Od: 08.2013

Stary 17.03.2015, 19:12
Chciałbym isc bardzo lecz nie moge
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 17.03.2015, 19:27
Po tym co dziewczyny pokazują w PP właśnie, to naszym obowiązkiem jest ich po prostu dobić. Bez litości. Od pierwszych minut ruszyć na nich i wybić im piłkę nożną z głowy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.03.2015, 19:37
Jak nie będzie komfortowej wygranej, to gwiazdorki mogą śmiało złożyć buty i przestać udawać, że są pro piłkarzami. No ludzie złoci...
..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.03.2015, 20:21
Po tej porażce będą nie tylko gryźć trawę ale nawet ziemię żeby zatrzeć to co stało się dziś. Zapomnijcie, że będzie łatwo miło i przyjemnie.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.03.2015, 20:24
Będzie łatwo, miło i przyjemnie. Zjemy ich razem z trawą.
3:0

do przerwy
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.03.2015, 20:59
Taa uwielbiam te euforyczne stany co poniektórych. Żeby potem nie było płaczu. Dla mnie 1-0 będzie OK.

Mecz jak zawsze, walka, kopanina, walka.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.03.2015, 21:12
Widzę, że po wyczynie Błękitnych i naszym 2-2 w Warszawie niektórym sodówka się włączyła.
My mamy skłonności do podawania sąsiadce pomocnej dłoni, tak jak to było na jesień, kiedy chuja grali i też mieliśmy ich pojechać, a wyszło 1-0 w plecy.
Trzeba wyjść na boisko i zagrać z pełnym zaangażowaniem na 100%. Przeciwnik na pewno się nie położy, a myślę, że wręcz przeciwnie - będą zapierdalać żeby odkupić winy.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.03.2015, 21:15
Nie ma co pie...ić Panowie i Panie.
Ch..uj z wynikiem PP pasiastych dam, nie ma mowy o żadnym rozluźnieniu czy jakieś taryfie ulgowej. Pasiaste mają zniknąć z powierzchni ziemi.

To są Derby, one rządzą się swoimi prawami!!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.03.2015, 21:30
W dodatku w meczu z nami Craxcelona zagra pewnie bez trenera.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.03.2015, 21:39
Mają jak zawsze na R22 zostać wdeptani w ziemię zarówno na zielonym dywanie jak i na trybunach. O trybuny jestem pewny, piłeczka po stronie piłkarzy.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 17.03.2015, 21:41
Jedyne ich zagrożenie to Covilo, a jako że Kazmierz Moskal napewno interesuje się rywalami a nie tylko swoim zespołem to przeznaczy dwóch zawodników do jego krycia przy SFG, będzie też wielka rola naszego dp Urygi albo Dudki by go zneutralizować na boisku. Nie ma żadnych znaków na Ziemi żebyśmy nie wzięli rewanżu na nich.

JJJBG

SARKI zerwał więzadła, wyautowany na kilka miesięcy.Trzymaj sie
Ostatnio edytowane przez fansorina : 18.03.2015 o godz. 07:14.
Odpowiedz cytując
ASecond17
Member

Od: 02.2008

Stary 17.03.2015, 21:44
Parchy dziś najwyraźniej odpuściły PP, bo nie grał ani Pilarz, ani Budziński, a Covilo wszedł w 40 minucie. Widocznie stwierdzili, że nie odrobią 2 goli z Błękitnymi (nie wiem nawet z której ligi są) i skupili się na walce o utrzymanie. Niech przyjeżdżają w najsilniejszym składzie, lepiej dla nas.
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
Odpowiedz cytując
AdrianoZKS
Member

Od: 03.2015

Stary 17.03.2015, 21:49
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Będzie łatwo, miło i przyjemnie.
Chciałbym żebyś miał rację.

Ale jako że raczej tak nie będzie, że na derby niewiasty prawdopodobnie wyjdą w ch*j bardziej umotywowane, że będą polować na kości Naszych piłkarzy, to trzeba zachować >100% koncentracji, wyjść jak na tą Legię w niedzielę, a wtedy na pewno będzie dobrze. Jednak zachowuję, mimo dzisiejszej ichniej żenady, dużą rezerwę, bo jeśli Nasi wyjdą jak na Lechię czy też Zawiszę, to na rejonie nie będzie kolorowo. Nie wiem, czy trener Moskal grał w derbach przeciw izraelitom, ale nawet jeśli nie grał, to jestem spokojny o to, że uświadomi im wagę tego meczu, że raczej zrobi to lepiej, niż zrobiłby Smuda.

Przechodząc do spraw czysto piłkarskich: do obrony wraca Głowacki, Guzmics i dwaj prawi obrońcy grają świetnie, tak więc o obronę jestem w miarę spokojny, może Burliga na lewej obronie wystarczy na starozakonnych. Niech Broziu coś w końcu strzeli z gry. Na skrzydłach najlepszy będzie zestaw Sarki - Barrientos, nie żaden tam Jankowski czy Stępiński. Środek pola ten sam co w niedzielę, w bramce niech zostanie Buchalik, który w W-wie popisał się paroma pewnymi wyjściami, choć niezmiernie jestem ciekaw Miśkiewicza. Podsumowując: obyśmy to spokojnie wygrali, każda wygrana mnie ucieszy, ale nie pogardzę wysokim rozmiarem zwycięstwa

Tak więc JAZDA Z KVRWAMI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów