The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2015, 23:04
https://www.youtube.com/watch?v=LkF8r-WLI-0

Masakra...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 10.03.2015, 23:17
Zaraz się pewnie dowiemy, że Żydzi trzymają wszystkie szachy w ręku włącznie z polskimi partiami politycznymi (oczywiście poza kilkoma - jedynymi sprawiedliwymi ), a za kryzys gospodarczy w Polsce jest odpowiedzialny tajemniczy „czarny lud”.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.03.2015, 23:18
Nawiedzone towarzystwo wzajemnych adoracji.
Smuga prawda cie smieszy? Analogicznie. Korwin w ruskiej ambasadzie. Zaraz sie dowiemy, ze rusofil , agent Putina A zaraz, wroc
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.03.2015 o godz. 23:23.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.03.2015, 23:23
palikot napisał(a):Wyświetl post
Widzisz tobie się wydaje, że otaczająca ciebie rzeczywistość i to jak ją rozumiesz jest niezmienialna Po prostu ta rzeczywistość jest i już jak płaska ziemia W ogóle gdzie tam jakieś założenie, że nie jesteś zaślepionym fanatykiem jakiejś koncepcji politycznej. To przecież jakiś nonsens
Przedstawie ci tą argumentacje logicznie najbardziej jak się da Podstawową zasadą o jakiej mówi JKM jest to, że "d***mokracja" to rządy głupich, i ja to popieram ze swojego przekonania. Więc należy wyjść również z założenia w partii Korwin i jej zwolenników jest więcej głupich jak mądrych. Bo logika nakazuje. Trzeba być konsekwentym Ta sytuacja na wiecu Komora jest znakomitym przykładem potwierdzającym tą argumentację. To się przejawia także w innych dziedzinach np. na stadionie. Co by się działo, jakby zaczęła rządzić większość. Na C to by chyba już pedały miały sektor... ale mniejsza z tym.
Ja w ogóle nie jestem fanatykiem partii Korwin. Ja jestem przeciwko demokracji, jestem za wolnością i odpowiedzialnością i za wszystkimi zasadami i wartościami z tym związane. Póki co jedyną opcją, która deklaruje realizację tych wartości to JKM. I tyle. Nie obchodzi mnie partia i nie obchodzą mnie interesy powierzchowne tej partii. Po prostu to zrozum. Ja wiem, że w środowisku PiS są wyznawcy jak mongoły, którzy nie widziały cywilizacji to im się wydaje coś nierealne Ale to tak nie jest
No to krótkie uporządkowanie "mądrości" zaserwowanych nam właśnie przez kolegę palikota:
1. A więc drodzy zwolennicy KORWINA jesteście w swojej masie głupcami ( "w partii Korwin i jej zwolenników jest więcej głupich jak mądrych"). Oczywiście zdaniem palikota. Sam autor jest mądry. Tak "nakazuje jego logika".
2. Mądry jest również JKM bo twierdzi że: "d***mokracja" to rządy głupich". Dlaczego "mądry" Korwin otacza się głupcami, którzy, zdaniem naszego guru: "gwizdaniem na wiecach i obrażaniem przysporzą Komorowskiemu tylko nowych argumentów i głosów" tego logika palikota nie podaje. A sprawa jest o tyle interesująca że głos w sprawie zabrał nawet Berkowicz (rzecznik kampanii prezydenckiej JKM), prezentując stanowisko odmienne do tego przedstawianego przez palikota. I teraz pytanie: czy palikot jest powiernikiem JKM, który zwierza mu się z tego jakich to głupców ma w swoim otoczeniu (wersja, przyznacie, mało prawdopodobna) czy biedny palikot próbuje raczej idealizować swoje wizje na temat "mądrości" JKM (zdecydowanie skłaniam się do takiej właśnie konkluzji)?
3. Ponieważ wiemy już że zdaniem palikota aby być mądrym wystarczy twierdzić że: "d***mokracja" to rządy głupich" do rozstrzygnięcia pozostaje nam jeszcze jedna tajemnica: dlaczegóż to zdaniem palikota depozytariuszem tej tajemnej wiedzy ma pozostawać akurat JKM? Sądzę że odpowiedź na to pytanie jest niezwykle prozaiczna: otóż nasz bohater nie zdaje sobie sprawy że na przestrzeni wieków aż roiło się od person głoszących podobne poglądy. I żeby nie popadać w banał, i pisać o jakichś Hitlerach czy Stalinach, zaproponuje koledze zapoznanie się z twórczością Krapotkina. Wypisz wymaluj ideał dla palikota: wolnościowiec, zdeterminowany, demokracji nienawidził serdecznie. ideał wszystkich anarchistów.
4. Nie mogę tylko rozgryźć w jaki sposób kolega łączy swoją niechęć do demokracji z deklarowaną werbalnie fascynacją twórczością: von Misesa czy Friedmana. Moja teza: twórczość wymienionych palikot zna tylko z opisów.
5. W kontekście powyższego uwaga o "zaślepionym fanatyku jakiejś koncepcji politycznej" wywołuje tylko wzruszenie ramion (bo na śmiech jest niestety zbyt głupia). Medice, cura te ipsum
Smuga
Senior Member

Stary 10.03.2015, 23:29
Oj, wiesniaku. Putinowska Rosja tak umiłowana przez Korwina nie jest takim rajem, jaki się wydaje. Też nie jest wolna od tego znienawidzonego żydostwa :

Cytat:
Kim jest Putin? Jest byłym oficerem KBG. Urodzony w Petersburgu w rodzinie robotniczej. Jego matka była Żydówką. Po dojściu do władzy powiedział: „Musimy posprzątać ten bałagan”. KGB otrzymała nową nazwę: Federalna Służba Bezpieczeństwa /FSB/. (...) Główne figury w rządzie Putina, to niemal wyłącznie krypto-Żydzi. Rdzeniem tej piątej kolumny są Żydzi ortodoksyjni, często zwani chasydami. Istnieje szereg nurtów chasydyzmu, ale dominującym jest sekta Chabad Lubawich /Lubawicz/. Jej istotą jest agresywny, wojowniczy ekstremizm na rzecz żydostwa oparty na podstawach talmudyzmu, co można nazwać szczególnym rodzajem geopolityki.
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.03.2015, 23:30
Smuga, po co zaraz takie teksty? Mnie nie obchodzi kto jest Żydem z PiSu, czy Żydzi im pisza jakieś scenariusze co i jak maja robić, chodzi o to, że jest realny problem polegający na tym, że PiS liże dupy Izraelowi i Amerykanom. A za takie partie i prezydentów u władzy to ja dziękuję. Możemy oczywiście udawać, że problemu nie ma i rżnąć głupa dalej ale nie wiem czy wygra na tym Polska i my czy ci Żydzi, którym PiS daje pieniądze za holocaust i stalinizm.
Wiesz na czym polega Wasz (PiSowski) problem? Że wmawiacie wszystkim jakieś powiązania z Rosją, bycie agentami itp, mówicie o ukrytych opcjach niemieckich a sami chcecie oddać losy Polski w ręce jakichś żydowskich lizodupów.
Trzeba raz na zawsze podziękować hipokryzji bo ona nas niszczy kolejne 26 lat od niby uwolnienia Polski. potworzyliście sobie kasty PiSowskie, POwskie czy inne SLDowskie i staliście się cżłonkami tych kast, tak jakbyście jakieś kontrakty z nimi podpisali. I później wynikiem tego jest hipokryzja, o której napisałem wyżej, przykład wymyślacie powiązania RN z Rosją czy wytykacie Mikkemu ciepłe wypowiedzi względem Rosji a sami macie w strukturach żydowskich sługusów i ludzi z przeszłością PZPRowską czy hołdujących Armię Czerwoną.
Moja rada, przestańcie żyć i walczyć dla PiSu, zacznijcie żyć i walczyć dla Polski.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2015, 23:35
Oczywiscie, ze nie jest w koncu Lenin i jego rewolucja miala mozliwosc egzystencji glownie dzieki zydom. Jak to sie pozniej potoczylo wiadomo. Dziwi mnie tylko, ze sytuacje w Polsce probujesz usprawiedliwiac porownaniem do kacapow. Niestety ta zaraza rozplegla sie praktycznie na calym swiecie. Przykre tylko, ze to dla ciebie jest smieszne. O to to ostatnie zdanie z wypowiedzi Jara pasuje jak ulal.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.03.2015 o godz. 23:38.
Smuga
Senior Member

Stary 10.03.2015, 23:36
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Smuga, po co zaraz takie teksty?
A po to żeby wyśmiać takie mitomaństwo i bzdury, w które niektórzy uwierzyli. Całym złem tego świata nie jest Izrael i USA - wierzcie mi. No, ale jak się chce znaleźć wroga i walczyć z nim niczym Don Kichot, to proszę bardzo.
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.03.2015, 23:42
No właśnie, taka gadka. Udawanie, że problemu nie ma, że PiS jest bezstronny pewnie, a w ogóle to całym złem świata nie jest USA i Izrael (pozdrawiam Egipt, Syrię, Liban, Irak, ciekawe czy więcej zła na świecie narobił żydowsko-amerykański czyściciel czy ktoś inny, np Putin) więc im może PiS ciagnąć druta. Żałosne.
Napisałem o faktach, bez żadnego zmyślania i żadnych złośliwości a dostałem w odpowiedzi to co dostał ten gościu z filmiku gdzie pytał Dudę, czyli tak w skrócie "a weź daj spokój, spierdalaj, problemu nie ma, my tu chcemy sie dorwać do władzy a nie odpowiadać na niewygodne pytania".
drozd:
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.03.2015, 23:44
Wszyscy tu jesteście siebie warci! kłócicie się między sobą jak Kargul i Pawlak a z tego wszystkiego lemingi się z Was śmieją. Przecież tylko o to im chodzi. Tą drogą nigdy nic nie zmienicie

acha tymi kłótniami między sobą Wiślakami pokazujecie najgorsze wady naszego społeczeństw pychę , zadufanie w sobie i arogancję
Powód: kłótnia
Ostatnio edytowane przez sergio : 10.03.2015 o godz. 23:48.
TYLKO WISŁA!
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2015, 23:47
Jaroo1 a jeszcze w kolejce Iran czeka. Bo bron atomowa produkuja, w koncu tylko wybrani moga ja posiadac Izrael ciagnie za spodnice USA jak tylko moze zeby tam interweniowali. Na szczescie prezydentem USA jest negroidalny apolityk, ktory sie nie kwapi do nastepnego konfliktu przed koncem piastowania urzedu.

sergio, niestety taki sposob debaty politycznej stosuja i mohery i lemingi - wysmiac, wytknac, jakies zdjecia archaiczne wkleic, im to na reke bo nic sie nie zmienia, jedna i ta sama banda oszolomow tylko w roznych partiach
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.03.2015 o godz. 23:49.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.03.2015, 23:54
wislak68 - Ja się np. gówno znam na metrze w Krakowie, z oczywistego puntku widzenia nie mam bladego pojęcia co do kosztów, przychodów, nakładów inwestycyjnych technologii i jej ceny a daje mi się głosować za czymś o czym nie tylko ja ale 100% głosujących nie ma najmniejszego bladego pojęcia To w kwestii 1 punktu jeśli ci to ma wyjaśnić mój punkt widzenia na to, że większość nie może znać się na wszystkim więc z zasady podejmuje chybione decyzje.
Co do drugiego punktu: Otacza się bo takie możliwości stwarza system. Polskie prawo zabrania innej działalności politycznej niż demokracja więc nie ma wyboru jak chce coś zmienić, musi funkcjonować w systemie którego nie lubi tak samo jak ty czekać w kolejce do lekarza której nie lubisz.
Co do punktu trzeciego. Każdy jest mądry na tym na czym się zna. Pani kasjerka zna się na kasie. Marketingowiec na marketingu, programista na programowaniu a polityk na polityce. Są lepsi i gorsi kasjerzy, marketingowcy, politycy i programiści. Wolny rynek słabszych wyeliminuje bądź ograniczy. A demokracja pozwala na to aby w kompetencje lepszych i gorszych kasjerek wchodzili lepsi i gorsi marketingowce w kwestie polityków programiści itd.
Cztery. Trudno, żebym ich twórczość doświadczał namacalnie, to chyba logiczne W każdym razie ich twórczość mnie fascynuje bo mówi prawdę. Gospodarka planowana nie ma racji bytu, bo jest nieefektywna. To mówi historia(ZSRR, PRL, Ameryka łacińska, III Rzesza, II Rzeczypospolita Piłsudskiego) i teraźniejszość (III Rzeczypospolita UE, Stany). Nie wiem jaki ma związek ustrój polityczny z gospodarczym. To dwie osobne bajki. Tak samo można rabować w demokracji jak w każdym innym ustroju.
Pięć - Nie jestem zaślepiony. Uważam jedynie, że nie każdy zna się na wszystkim, a demokracja nie dość że daje możliwość decydowania to jeszcze stwarza pozory, że tłum ma na coś wpływ. Czysty paradoks co stwarza ten ustrój po prostu bez sensownym.

Smuga tak samo, jak całym zlem wszechświata nie są Ruscy Problem jest taki, że Stany są ze 10-20 razy bardziej potężniejsze i bogatsze niż Ruscy więc ich wpływy są 10-20 razy bardziej widoczne.

sergio - ale my się nie kłócimy. My tylko prezentujemy swój punkt widzenia Kłótnia to normalna rzecz, nie wolno jej tępić
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.03.2015 o godz. 00:00.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 10.03.2015, 23:56
wiesniak darowałbyś sobie tych „moherów”. To tylko pokazuje Twój brak ogłady. Zapoznaj się najpierw z etymologią tego słowa i osobą z ust, której ono po raz pierwszy padło. IMO lepiej być „moherem” niż kolejnym poplecznikiem Bubla i jego ekipy.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 10.03.2015 o godz. 23:58.
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.03.2015, 00:00
Cytat:
Wszyscy tu jesteście siebie warci! kłócicie się między sobą jak Kargul i Pawlak a z tego wszystkiego lemingi się z Was śmieją. Przecież tylko o to im chodzi. Tą drogą nigdy nic nie zmienicie
Rozumiem, że jak piszesz o wszystkich to i o mnie. Czy ja się gdzieś tutaj z kimś kłócę? Zadaj sobie pytanie kto jest lemingiem i co da Polsce zmiana PO na PiS. Co to za różnica, że dupę Żydom czy innym Niemcom będzie lizał PiS zamiast PO?
Wszyscy chcemy zmian ale, niektórzy moim zdaniem mocno zbłądzili. Oczywiście ja tu się nie mam za najmądrzejszego a tym bardziej nie jestem jakąś reklamą Ruchu Narodowego czy Korwina. Nie mam zamiaru nawet dać sobie palca uciąć za RN czy, któregoś konkretnego polityka z tej partii, nie mam zamiaru wmawiać ludziom, że jedyna słuszna droga to RN, że tylko oni coś zmienią. Piszę to bo już widzę jakby, niektórzy tu zaraz wyjechali ze swoimi armatami, tylko różnica między nami jest taka, że ja mam w te partie wyjebane i chcę dobra Polski a nie żeby kabzę sobie nabijał na nas jakiś Kowalski czy Kaczyński. Dziś "ufam" temu pierwszemu ale jutro jak zobaczę, że będzie robił takie rzeczy jak PiSowcy to pierwszy na nim ..... będę wieszał. Niestety wiele osób stało się zakładnikami partii i idą z nimi w bój na dobre i na złe. Są na tyle zaślepieni, że żadne argumenty na nich nie działają i dają się rolować jak dzieci.
Trzeba najpierw sobie na ręce patrzeć bo jak tego nie ma to się łatwo stać pośmiewiskiem. Jak była ta cała akcja z krzyżem na krakowskim przedmieściu to od razu trzeba było w kąt usuwać tych największych dziwaków bo wiadomo, że to jebani prowokatorzy ale partie polityczne sa jak sekty. Każdy widział, że pod tym krzyżem było coś nie tak ale bronił tych dziwaków kilku bo to przecież PiSowcy - tak samo bronią posłów, którzy głosowali za kasą dla żydów, wiedzą, że coś jest nie tak ale to przecież ich ziomki więc trzeba wybaczyć. Jak się później okazało ten co najwięcej krzyczał pod krzyżem to jakaś wynajęta ....a do robienia dymów. Zdemaskowany został tylko jeden, pytanie ilu nie zostało zdemaskowanych?
Ten przykład pokazuje, że ekstremum w każdym ruchu trzeba wypieprzać bo z założenia jest szkodliwe. Nieważne czy umyślnie czy nieumyślnie. Takie jednostki działają na szkodę i psują wizerunek danej grupy. To samo z politykami, jak się s....ili i dali kasę żydom to won. Problem jest taki, że cały PiS (chyba tam jeden gościu się wstrzymał) zdradził Polskę więc wszyscy ich wyborcy powinni ich jebać.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 11.03.2015 o godz. 00:05.
drozd:
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2015, 00:05
Wiem co to moher. Z tego co pamietam to sie wzielo stad, ze starsze panie (jak ta z filmiku od Jaraa swoja droga), wlasnie w beretach wykonanych z tego materialu, ze wsciekloscia w oczach pluly jadem i ujadaly tak jak tutaj niektorzy panowie popierajacy notabene ta sama partie co te panie
Moj brak oglady jest tylko w jakichs 10 procentach odzwierciedleniem oglady popierajacyh PiS na tym forum wiec hamowalbym sie na twoim miejscy w wypowiedziach na temat oglady akurat.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.03.2015, 00:08
Jaroo1 100% racji W końcu ktoś prezentuje normalne podejście w tym wątku

Tu już lepsza manifa i"propozycja" z sensem
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.03.2015 o godz. 00:11.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.03.2015, 08:04
Smuga napisał(a):Wyświetl post
wiesniak darowałbyś sobie tych „moherów”. To tylko pokazuje Twój brak ogłady. Zapoznaj się najpierw z etymologią tego słowa i osobą z ust, której ono po raz pierwszy padło. IMO lepiej być „moherem” niż kolejnym poplecznikiem Bubla i jego ekipy.
Przeczytaj sobie lepiej jego niżej zamieszczony wpis to będziesz miał jasność. Gada jak typowy zwolennik PO lub bardziej Niesiołowski, ta sama agrumentacja:
Cytat:
Wiem co to moher. Z tego co pamietam to sie wzielo stad, ze starsze panie (jak ta z filmiku od Jaraa swoja droga), wlasnie w beretach wykonanych z tego materialu, ze wsciekloscia w oczach pluly jadem i ujadaly tak jak tutaj niektorzy panowie popierajacy notabene ta sama partie co te panie
TyPOwy bełkot

Palikot, jakoś nie skomentowałeś obecności JKM na tych samych "uroczystościach" co sam wrzuciłeś, a emj ujawnił ? Dlaczego ?
wislak68
Senior Member

Stary 11.03.2015, 08:40
1. wislak68 - Ja się np. gówno znam na metrze w Krakowie, z oczywistego puntku widzenia nie mam bladego pojęcia co do kosztów, przychodów, nakładów inwestycyjnych technologii i jej ceny a daje mi się głosować za czymś o czym nie tylko ja ale 100% głosujących nie ma najmniejszego bladego pojęcia To w kwestii 1 punktu jeśli ci to ma wyjaśnić mój punkt widzenia na to, że większość nie może znać się na wszystkim więc z zasady podejmuje chybione decyzje.
2. Co do drugiego punktu: Otacza się bo takie możliwości stwarza system. Polskie prawo zabrania innej działalności politycznej niż demokracja więc nie ma wyboru jak chce coś zmienić, musi funkcjonować w systemie którego nie lubi tak samo jak ty czekać w kolejce do lekarza której nie lubisz.
3. Co do punktu trzeciego. Każdy jest mądry na tym na czym się zna. Pani kasjerka zna się na kasie. Marketingowiec na marketingu, programista na programowaniu a polityk na polityce. Są lepsi i gorsi kasjerzy, marketingowcy, politycy i programiści. Wolny rynek słabszych wyeliminuje bądź ograniczy. A demokracja pozwala na to aby w kompetencje lepszych i gorszych kasjerek wchodzili lepsi i gorsi marketingowce w kwestie polityków programiści itd.
4. Cztery. Trudno, żebym ich twórczość doświadczał namacalnie, to chyba logiczne W każdym razie ich twórczość mnie fascynuje bo mówi prawdę. Gospodarka planowana nie ma racji bytu, bo jest nieefektywna. To mówi historia(ZSRR, PRL, Ameryka łacińska, III Rzesza, II Rzeczypospolita Piłsudskiego) i teraźniejszość (III Rzeczypospolita UE, Stany). Nie wiem jaki ma związek ustrój polityczny z gospodarczym. To dwie osobne bajki. Tak samo można rabować w demokracji jak w każdym innym ustroju.
5. Pięć - Nie jestem zaślepiony. Uważam jedynie, że nie każdy zna się na wszystkim, a demokracja nie dość że daje możliwość decydowania to jeszcze stwarza pozory, że tłum ma na coś wpływ. Czysty paradoks co stwarza ten ustrój po prostu bez sensownym.
1. Wydawało by się że napisałem bardzo prostym językiem, ale okazuje się że dla plikota było to za trudne. Dlatego łopatologicznie: postawione przeze mnie pytanie dotyczyło nie tego czy demokracja jest "dobra czy zła" (z całym szacunkiem ale aby dyskutować, choćby w podstawowym zakresie, na ten temat, musiałbyś się jeszcze bardzo duuuuużo nauczyć) ale tego dlaczego uważasz że, w przeciwieństwie do większości zwolenników KORWINA, sam znasz się na polityce na tyle dobrze, że możesz nazywać ich głupcami? Szczerze mówiąc to swoją aktywnością na tym forum nie dałeś nawet cienia podstaw do takiej konkluzji. Powiedziałbym wręcz że bardziej znasz się na metrze niż na polityce.
2. Naprawdę zabawne: Twoim zdaniem to polskie prawo zmusza JKM do tego aby dobierać sobie takich a nie innych współpracowników? Nawet nie wiem jak to skomentować. Chyba tylko tak: patrz punkt 1 powyżej.
3. Powtórzę się: postawione przeze mnie pytanie dotyczyło nie tego czy demokracja jest "dobra czy zła" (z całym szacunkiem ale aby dyskutować, choćby w podstawowym zakresie, na ten temat, musiałbyś się jeszcze bardzo duuuuużo nauczyć). Zastanawiałem się natomiast dlaczego to akurat JKM stał się w w Twoich wyobrażeniach depozytariuszem wiedzy o tym że: "d***mokracja" to rządy głupich" . Podałem przykłady szeregu osób które, eksponowały tą "wiedzę dla wtajemniczonych" znacznie wyraziściej niż JKM (np: anarchista Kropotkin) a Ty upierasz się akurat przy nim.
4. No to gdybyś zechciał " ich twórczość doświadczyć namacalnie" (prosta sprawa: wystarczy przeczytać napisane przez nich książki i artykuły) to dowiedziałbyś się że oprócz tego że byli świetnymi ekonomistami, byli również zagorzałymi propagatorami "liberalnej demokracji". Twierdzili wręcz że dla funkcjonowania "wolnego rynku" jest ona warunkiem absolutnie niezbędnym. Przykro mi że rozbijam Twoje złudzenia.
5. Oczywiście że jesteś zaślepiony. Wydaje Ci się że znasz się na polityce.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.03.2015 o godz. 10:02.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.03.2015, 09:43
https://www.youtube.com/watch?v=_9PNUI86VNg

Wideo z wczorajszej manifestacji w Krakowie
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
wislak68
Senior Member

Stary 11.03.2015, 10:19
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
1. ... różnica między nami jest taka, że ja mam w te partie wyjebane i chcę dobra Polski a nie żeby kabzę sobie nabijał na nas jakiś Kowalski czy Kaczyński.
2. Dziś "ufam" temu pierwszemu ale jutro jak zobaczę, że będzie robił takie rzeczy jak PiSowcy to pierwszy na nim ..... będę wieszał.
ad1. Rozumiem że jako osoba popierająca PiS Twoim zdaniem: "nie chcę dobra Polski i chcę aby Kabzę nabijał sobie jakiś Kaczyński"?
2. Jakich to rzeczy nie robi RN, które robią PiSowcy? Nie współpracują z byłymi ubolami? Nie wymuszają pieniędzy od Bogu ducha winnych ludzi? Nie chleją z Kobylańskim?
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.03.2015, 10:40
Jaroo1 100% racji W końcu ktoś prezentuje normalne podejście w tym wątku

Tu już lepsza manifa i"propozycja" z sensem
lepsza ? pod jakim względem ?nie widzisz że zastraszają ludzi , wczoraj jeszcze był dozwolony hapenning z krzesłem jako rekwizytem , po zastraszeniu dzisjaj pada tylko nieśmiałe pytanie ? "wejdzie Pan na krzesło"?, jutro bedą tylko oklaski, pojutrze....
Smuga
Senior Member

Stary 11.03.2015, 11:36
Antysemito daremne są te Twoje wysiłki. Dlaczego tak cicho siedziałeś, gdy Komoruski kompromitował się w Japonii? Na, to pytanie nie musisz, jednak odpowiadać, ponieważ wszyscy znają odpowiedź.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 11.03.2015, 11:44
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Warto obejrzeć , nie dajcie sobie wciskać kitu:

http://youtu.be/BmMFkr88nxE?t=1m20s
jak komuś nie chce się oglądać całego to akcja jest od 1:55

https://www.youtube.com/watch?v=LkF8r-WLI-0
Możesz podać o jaką "akcję" chodzi od 1:55 bo zobaczyłem kilka minut a nie mam zamiaru ogladać ok 40 min.
Smuga
Senior Member

Stary 11.03.2015, 11:46
Gwiaździsty nie baw się z trollem jego klockami. Nasmrodzi trochę, zrobi szumu i zniknie na jakiś czas. Na takie przypadki jak ten trzeba spuścić kurtynę milczenia.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 11.03.2015 o godz. 11:48.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.03.2015, 12:06
Tak właśnie czekałem na to aż padnie informacja, że żona Dudy to córka Juliana Kornhausera. A teraz fru do jego tekstów
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 11.03.2015, 12:07
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Na obradach knessetu w Krakowie pojawiła się śmietanka "polskiej" elity politycznej między innymi Duda, Pawłowicz, czy Godson, a to tylko część koszernych polityków.
Skoro to było wspólne posiedzenie obu parlamentów to kto miał sie niby na nim nie pojawić ?
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.03.2015, 12:15
Smuga napisał(a):Wyświetl post
Antysemito daremne są te Twoje wysiłki. Dlaczego tak cicho siedziałeś, gdy Komoruski kompromitował się w Japonii? Na, to pytanie nie musisz, jednak odpowiadać, ponieważ wszyscy znają odpowiedź.
już tu "brylował" , nie zna takiego słowa jak antysemita,to transwestyta jak widać z avatara, ktoś wkleił to wyżej więc chciał błysnąć , wyszło jak zwykle

Gwiaździsty 'Skoro to było wspólne posiedzenie obu parlamentów to kto miał sie niby na nim nie pojawić ?"

nie wiedzą , piszą że Amerykanin i Żyd zły , nie wiem ? ma wielkie i krwiożercze kły ? do tego guru mówi że putinu ok, maja metlik w głowie ale muszą trzymać linię
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.03.2015 o godz. 12:23.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.03.2015, 12:28
10 maja głosy beda znowu liczone recznie http://niezalezna.pl/64987-glosy-odd...pracy-z-nabino Czyli w drugiej turze (o ile będzie) Komorowski z Jarubasem...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.03.2015 o godz. 12:32.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2015, 12:32
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Tak właśnie czekałem na to aż padnie informacja, że żona Dudy to córka Juliana Kornhausera. A teraz fru do jego tekstów
Cisza jak makiem zasial
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.03.2015, 12:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
10 maja głosy beda znowu liczone recznie http://niezalezna.pl/64987-glosy-odd...pracy-z-nabino Czyli w drugiej turze (o ile będzie) Komorowski z Jarubasem...
Jarubas za bardzo "prorosyjski", więc rywalem musi być ktoś z nurtu syjonistycznego

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów