The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Wisła zdobęcie w końcu komplet w Bełchatowie?
TAK! 55 77,46%
NIE! 16 22,54%
Głosujących: 71. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2015, 17:13
Dalej śmiejmy się z Legii, która jest 100 lat przed nami.
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.02.2015, 17:14
Tak to jest jak przestawia się Dudke z pozycji na pozycję. Żemło dzisiaj gorzej na pewno by nie zagrał. A tak ? Darek za tydzień na lewej obronie a Piotrek dalej na ławce...

Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.02.2015, 17:15
Druga sprawa. Kto wypuścił Trele majac go w klubie ?!

Odpowiedz cytując
Raffaello89
Member

Od: 01.2015

Stary 28.02.2015, 17:20
Widać brak przygotowania zimowego pod okiem Smudy u Jovicia i Barrientosa.Obaj zdecydowanie na plus.Nad resztą szkoda sie rozwodzić.Technika użytkowa naszych piłkarzy mnie poraza. Smuda tez jako trener zatrzymał sie w rozwoju gdzies w latach 90..
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.02.2015, 17:21
No to się przełamali!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.02.2015, 17:23
Uryga to jest prze ..... Po prostu prze mistrz. Na najwyższym poziomie rozgrywkowym w Polsce nie ma gorszego piłkarza.

Szkoda mi Piotrka Żemlo ze musi oglądać takiego Dudkę jak się kopie po czole, no ale cóż ma "dopiero" 20 lat nie jest doświadczonym zawodnikiem = nie potrafi grać.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.02.2015, 17:25
Pewnie wielu zaskoczę ale....

podobała mi się nasza gra. Jeśli byśmy w podobny sposób grali do końca sezonu to nie miałbym nic przeciwko.

Generalnie cała drużyna harowała na boisku aż miło, mieliśmy dużą przewagę.
Niestety Brożek jest totalnie bez formy, a Piech w formie.

Podejrzewam, że jakby w ich drużynie był Brozio dziś a u nas Piech to skończyłoby się 5:0 dla nas, bo ilość sytuacji jakie miał Paweł dziś i w jaki sposób je partaczył sprawiała, że aż przecierałem oczy ze zdziwienia.

W dodatku nieodgwizdany karny i głupia kartka dla Sadloka, gdy mogliśmy jeszcze przycisnąć.

Paradoksalnie nasz najlepszy mecz w tym roku i jednocześnie najwyższa porażka. Szkoda.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.02.2015 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.02.2015, 17:25
Nie da się wygrać z brakiem szczęścia, ślepym sędzią i Boguskim na boisku...
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.02.2015, 17:27
Dudka nie może grać w obronie. Tragednia. Przy pierwszej bramce stał jak kołek i nie przypilnował Piecha, przy 3 to samo, razem z Urygą. Ręce już opadają. Czeka człowiek tyle na ten mecz i .... nie bramki...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.02.2015, 17:27
Niby prowadziliśmy grę a przegrywamy.

Po prostu mamy słabą starą obronę z najsłabszym Dudką. Kilak strat w środku pola, gubi krycie, przegrywa pojedynki biegowe -dramat.

Nie ma co płakać - bo gdyby do nas uśmiechnęło się szczęście to mogliśmy wygrać. Bełchatów nie był lepszy od nas. Oni mieli szybkiego Piecha, My za to mieliśmy niestety powolnego Dudkę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.02.2015, 17:28
fialo napisał(a):Wyświetl post
Uryga to jest prze ..... Po prostu prze mistrz. Na najwyższym poziomie rozgrywkowym w Polsce nie ma gorszego piłkarza.

Szkoda mi Piotrka Żemlo ze musi oglądać takiego Dudkę jak się kopie po czole, no ale cóż ma "dopiero" 20 lat nie jest doświadczonym zawodnikiem = nie potrafi grać.
Nie przesadzaj - Dudka dzisiaj przebił Uryge z 5 razy jesli chodzi o słabą grę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.02.2015, 17:28
Chcesz lepszej gry przy Reymonta? Masz dość Boguskiego, Garguły, Urygi czy The Haitans Brothers? Nie czekaj, kup już teraz!

Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.02.2015, 17:29
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Pewnie wielu zaskoczę ale....

podobała mi się nasza gra. Jeśli byśmy tak grali do końca sezonu to nie miałbym nic przeciwko.
Spokojnie, siostra wieczorem poda leki i wszystko będzie juz dobrze
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.02.2015, 17:30
Zgadzam się całkowicie z s1mone, ale zapewne zaraz wejdą tu znawcy piłki i powiedzą, że za tydzień dostaniemy bęcki od Zawiszy i Smuda won.

Skoda, że nie podyktował karnego bo mogłoby być zupełnie inaczej, w dodatku szkoda zmarnowanych sytuacji Brożka.

Za tydzień tylko zwycięstwo.

EDIT: Spóźniłem się, już tu są, co widać nad moim postem.
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 28.02.2015, 17:34
Narazie (wg Frania) mamy: Sadlok - reszta Ekstraklasy 1-8. To nie jest najgorszy wynik. Wyobrażam sobie, że jak dojedzie w końcu reszta zawodnikow plus trener, to wynik będzie odwrotny.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
loory
Member

Od: 12.2011

Stary 28.02.2015, 17:34
też tego pojąć nie mogę. Niech nasz Trener przestanie nam wmawiać że Dudka umie grać na stoperze. To był TOTALNY KRYMINAŁ. Przecież on ani pułapki ofsajdowej ani wślizgu ani wyskoku... Sezon na straty to czemu nie dawać szansy (własnie w takich meczach) Żemło co ma kiedyś grać. No jak ma facet zbierać doświadczenie jak mu Franek nie daje w ogóle pograć?

I jeszcze jedna sprawa. Ciągle słyszę na stadionie jak narzekają na Bogusia. Ok, wirtuozem to on nie jest. Ale czemu z podwieszonego napastnika nagle się robi środkowego pomocnika gdzie Rafi nie ma w ogóle CECH które są potrzebne w naszej lidze by grać na tej pozycji? On jest z natury (tak się wydaje być) spokojnym i delikatnym facetem a u nas, przy naszych rywalach POTRZEBA gościa z zębem - nie mówię że ma grać chamsko ale SILNY FIZYCZNIE i NIEUSTĘPLIWY MUSI BYĆ - a Rafi boi się wstawić nogi czy tu gościa szarpnąć bo nie chce mu wyrządzić krzywdy.

Modle się by ten 3 zawodnik z Sierra, był na podobnym poziomie co Jean i Boban to może Semir się ocknie i zreflektuje że nie należy mu się miejsce w 11 z urzędu.

w górę serca
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.02.2015, 17:35
Coraz bardziej mi do przekonania, że Smuda sobie powoli przestaje radzić z całą tą karuzelą...
Boguskiego dziś widziałem na lewej pomocy, na defensywnym, w ataku środkowy bliżej prawego i na lewej obronie... to jest po prostu już akt nawet nie śmieszności, tylko tego, że trener już powoli przestaje ogarniać. Najsłabszy piłkarz w drużynie od 2 sezonów to jest nie do pojęcia. Druga rzecz upartość jest ok, ale bicie głową w mur już nie. Mecz z Pogonią to był ostatni mecz czarnych w Wiśle dla normalnego obserwatora... co widzimy? Czarny tym razem na lewym skrzydle przepychany, odpychany, chaotyczny nie dokładny. I ten komentarz Wieszczyckiego, jak Franek Smuda znowu opierd... Sarkiego... może niech siebie opier... i wywali słabeusza do rezerw a na boisko wstawi głodnego gry Stępińskiego? Potem się dziwimy, że poziom ligi słaby. No jak ma być dobry, jak gra piłkarski paralityk a 20 latek polski nie ma okazji się ograć, bo mu jeden czy dwa mecze nie wyjdą i jest obsmarowywany wiadrem pomyj a paralityki nie potrafią dobrze biegać a co dopiero piłką operować to sobie grają bez problemu. To jest po prostu już żałosne.

Na koniec powiem tak. Było niewyobrażalne przegrać z tak cienką Lechią... ale przegrać z tak beznajdzienym Bełchatowem, ktory nam takie gifty sadził, to już nie wiem jak to nazwać.
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.02.2015 o godz. 17:44.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.02.2015, 17:36
Uryga i Dudka to duet, który gwarantuje naszym przeciwnikom punkty. GKS nawet sie nie spinal.

Nie piszcie o dobrym meczu, bo zostaliśmy frajersko rozjechani.

Nie można rozwiązać z Sarkim kontraktu ze względu na to, że on po prostu nie jest piłkarzem?
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.02.2015, 17:36
Oficjalnie dołączam do antysmudowców.

Taktycznie jesteśmy gdzieś w latach 80-tych, w dodatku trzymanie Boguskiego na boisku, to już nawet nie sabotaż, ale po prostu oznaka początków alzheimera u Franza. Stary umysł już niedomaga.

Za kilka miesięcy Smuda będzie stał przy linii i wrzeszczał "Dawaj ku*wa, Koniarek, do Citki, ku*wa!", a na konferencji powie, że Rysiek Czerwiec dobrze klepał.

Kazio Moskal jest wolny, tak tylko o tym wspominam...
Odpowiedz cytując
loory
Member

Od: 12.2011

Stary 28.02.2015, 17:37
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj - Dudka dzisiaj przebił Uryge z 5 razy jesli chodzi o słabą grę.
oj wg mnie Fialo ma tutaj trochę racji. Facet na tym szczeblu powinien już umieć rozegrać piłkę od tyłu a on jest tak czerstwy technicznie że Rasiak przy nim wygląda jak Ronaldinho[*]
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.02.2015, 17:40
loory napisał(a):Wyświetl post
też tego pojąć nie mogę. Niech nasz Trener przestanie nam wmawiać że Dudka umie grać na stoperze. To był TOTALNY KRYMINAŁ. Przecież on ani pułapki ofsajdowej ani wślizgu ani wyskoku... Sezon na straty to czemu nie dawać szansy (własnie w takich meczach) Żemło co ma kiedyś grać. No jak ma facet zbierać doświadczenie jak mu Franek nie daje w ogóle pograć?

I jeszcze jedna sprawa. Ciągle słyszę na stadionie jak narzekają na Bogusia. Ok, wirtuozem to on nie jest. Ale czemu z podwieszonego napastnika nagle się robi środkowego pomocnika gdzie Rafi nie ma w ogóle CECH które są potrzebne w naszej lidze by grać na tej pozycji? On jest z natury (tak się wydaje być) spokojnym i delikatnym facetem a u nas, przy naszych rywalach POTRZEBA gościa z zębem - nie mówię że ma grać chamsko ale SILNY FIZYCZNIE i NIEUSTĘPLIWY MUSI BYĆ - a Rafi boi się wstawić nogi czy tu gościa szarpnąć bo nie chce mu wyrządzić krzywdy.

Modle się by ten 3 zawodnik z Sierra, był na podobnym poziomie co Jean i Boban to może Semir się ocknie i zreflektuje że nie należy mu się miejsce w 11 z urzędu.

w górę serca
Jedyną jego "CECHĄ" jest to, że jak debil bez pomysłu zapieprza po murawie w każdą stronę. Jakby to wystarczyło na to, żeby być dobrym piłkarzem, to Paweł Sasin grałby w Realu Madryt.
Odpowiedz cytując
MWK
Member

Od: 03.2007

Stary 28.02.2015, 17:40
Skandal, nic innego mi do głowy nie przychodzi. Z całą moją sympatią do Brozia, nie wyobrażam sobie sytuacji, że z Zawiszą wychodzi od pierwszej minuty. Jego gra i forma obecnie to nieporozumienie.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.02.2015, 17:43
do speedfashion
Wdg Ciebie Boguski to piłkarz?
Pozoranty nic innego nie przychodzi na myśl. Wracac z buta do domu!!! Boguski, Jankowski, Dudka, won!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.02.2015, 17:43
Zero taktyki, bezładna kopanina - ale nie to jest najgorsze...

Jak piłkarze na poziomie ekstraklasy mogą mieć problemy z celnym podawaniem piłki na 3-4 metry Przecież to zakrawa o kryminał....

Skoro nie ma w tej grze żadnego ładu i składu, to niech do końca rundy na treningach trenują tylko i wyłącznie podania... żeby mieli od tego wymiotować w tuje, cokolwiek. Śmiem twierdzić, że przy takim reżimie treningowym nasze wyniki byłyby przynajmniej na tym samym poziomie.

No i wisienka na torcie - wojownik Boguski. Za co on nowy kontrakt dostał to tego chyba on sam nawet nie wie. Zobaczcie sobie na powtórkach, z jakim wigorem i agresją doskoczył do gościa asystującego przy 3-ciej bramce - nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.

Brożek to już chyba myślami na emeryturze, Sadlok się coraz bardziej pogrąża, źle to wygląda.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 28.02.2015 o godz. 17:48.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.02.2015, 17:45
@Davss875

Boguski > Sarki.

Gdybyśmy zagłębiali się w szczegóły, to zostałoby ich może 8.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 28.02.2015, 17:48
Tyle dobrze, że doszedł Jović i Barrientos co da jakieś pole manewru...

Z zawiszą przewiduje rekord frekwencji
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.02.2015, 17:52
Boguski prosze Cie zakoncz kariere. W ten dzień pojde na kolanach do Częstochowy !!!!
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.02.2015, 17:52
Boguś na dzień dzisiejszy się prezentuje jak Tico po gradobiciu.
Inni dywersanci też nie lepsi. Słaba forma naszych niemal wszystkich piłkarzy a do tego bardzo łatwo nas przeczytać. Plastry na Semira i Brozia, pressing i twardo w obronie. Niby kontrolujemy mecz, niby prowadzimy w grę, ale z takimi interwencjami w obronie nie damy rady nikomu w naszej lidze. Ja uważam, że za ten stan rzeczy odpowiada Franz. Ani taktyki, ani przygotowania fizycznego, ani mentalnego, ani techniczno-piłkarskiego. Nic. Niby trochęlepiej, ale dalej frajersko dajemy się wozić i to nie potentatom.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.02.2015, 17:57
3 mecze - 1 pkt. Jeśli ktoś dalej wierzy w bajeczki o pucharach to powinien zmienić zainteresowania. Ze Smudą ich nie będzie, choćby mu nawet ściągnęli Ronaldo z Messim. Będzie się ciężko utrzymać w górnej grupie.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.02.2015, 18:00
Najbardziej irytowało mnie to usilne próbowanie rozgrywania piłki , mimo ,żę nam to całkowicie nie wychodziło ,z tego się brały tylko kontry i gole dla Bełchatowa. Jak nie umieją rozgrywać piłki to niech grają długa piłką i walczą pressingiem. Srodek pomocy z Urygą i przede wszystkim katastrofalnym Boguskim, nie dało się tego oglądać. Sadlok to cien piłkarza z rundy jesiennej. Z taką grą zaraz będziemy w strefie spadkowej . Smuda ewidentnie s.......il przygotowanie do tej rundy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów