The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2014, 16:16
@ emj10 w końcu post w miarę na poziomie więc i podyskutować można.
Temat ten mówi o polskich zespołach w kontekście europejskich pucharów a na chwilę obecną występuje tam tylko klub z Warszawy więc i o nim się pisze najwięcej. Sądzę, że w podobny sposób komentowane były nasze sławne występy na forach konkurencyjnych druzyn, wtedy gdy poza Wisłą było długie nic a potem Legie i inne Lechy (sorry wtedy Amiki).
Sprytnie ominąłeś moje pytanie z poprzedniego postu więc zadam je jeszcze raz: Kto kłamie albo kto się próbuje wybielać w sprawie wydarzeń z Lokeren Leśnodorski czy Kuzio?
Racja trzeba oddać cesarzowi co cesarskie i przyznać że zrobił z klubu wiecznie aspirującego do mistrzostwa ale zdobywającego go bardzo rzadko klub który to mistrzostwo zdobywa z wielką łatwością (na razie dwa razy). Na wielu innych polach poprawił funkcjonowanie klubu co jest niezaprzeczalne, na wielu polach jednak nie potrafi postawić kroku do przodu.

Tajemnica zainteresowania tym co mówi jest bardzo prosta. Żaden inny prezes klubu Ekstraklasy (nawet Osuch) nie jest takim bucem jak właśnie Leśny. Działa w poważnej piłce kilka latek a już zdążył pouczać niemal pół ligi. Takie widocznie ma przerośnięte ego. Zrozumiałbym gdyby sam wszystko pan doskonały robił perfect ale na swoim grajdołku też ma śmierdzące kupy (Ostrowska i Bereszyński, List - Moi drodzy mam nadzieję że u Was wszystko dobrze, czy odwieczny problem z kibicami innych drużyn którzy przeszkadzają Legii na wyjazdach i ściągają na nią kary).
Nie przypominam sobie aby w czasach gdy wciągaliśmy tą ligę nosem ktoś w tak arogancki sposób odnosił się do konkurencji... Może się mylę?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.02.2015, 11:34
Nie wiem czemu nie mogłem znaleźć tego tematu.
Powiem tak.Dlamnie Ajax w drugiej połowie to obrona naszych 2-3 ligowców,a Legia w ofensywie-no coment i nie chodzi mi tyle stwarzanie sobie akcji,co skutecznośc....Troche jak Wisła w pewnym sezonie.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 20.02.2015, 11:45
Tak na spokojnie oglądając Legia jest bardzo dobrze poukładanym zespołem taktycznie, pierwsza połowa to wyszli aby sie umiejetnie bronic i w cale Ajaks nie mial jakiejś wielkiej przewagi jeden duży bład i fantastyczny strzał Milika .
A drugiej jak sie zabrali to spokojnie mogli to wygrać mimo takich średnich skrzydłowych co dziwi skoro maja taki budżet. Po 1-0 Ajaks jest jednak zdecydowanym faworytem, tyle.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.02.2015, 12:45
ja mysle ze LetFootballWin-y jednak przejda lewakow ,Ajax niczym nie zaimponowal u siebie wiec mysle ze na wyjezdzie bedzie jeszcze gorzej , odrobina skutecznosci i jednak warszawska druzyna wymeczy awans
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 20.02.2015, 13:19
Ajax potraktował wczorajszy mecz jak dobrą zabawę , kto oglądał ich jesienią w LM wie o czym piszę , a warszawiacy ? , cóż , chciało, im się ale nie dali rady , taki poziom , rewanż ? wszystko zależy od chęci Ajax-u awansowania piętro wyżej , dla nich jest to nieistotny balast i tu można upatrywać ewentualne szanse na awans warszawiaczków ,ale chcieć i móc to dwie różne sprawy , skończy się tak że Ajax nie bardzo będzie chciał ale będzie musiał awansować, a warszawka ? zacznie się pompowanie nowego sezonu i awansu do LM , bo jak pamiętamy MP już mają , przynajmniej przyznanego i to nie tylko przez "ekspertów"
Odpowiedz cytując
ASecond17
Member

Od: 02.2008

Stary 20.02.2015, 13:53
Też coś mi się wydaje, że w 2. połowie Ajax jednak odpuścił trochę i stąd wynikała przewaga Legii. Na ten moment wszystkie karty są w talii de Boera, bo zagrają z przewagą 1 gola. Jak im się będzie chciało cisnąć dalej w LE 2014/15, to sądzę, że Legia nawet gdyby chciała, to nie będzie mogła. Może i Ajax ma jakis tam kryzysik, ale Legia jeszcze nie jest tak mocna, żeby pykać ścisłą czołówkę Eredivisie.
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 20.02.2015, 14:20
ASecond17 napisał(a):Wyświetl post
Też coś mi się wydaje, że w 2. połowie Ajax jednak odpuścił trochę i stąd wynikała przewaga Legii.
Odpuścił mecz, bo prowadził 1:0? Najgłupszy komentarz jaki przeczytałem po tym meczu. Od kiedy to wynik 1:0 jest tak zajebisty, że można odpuszczać mecz?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.02.2015, 14:56
Jak dla mnie to Ajax w 2 połowie był konkretnie obsrany, jak można pisać że się dobrze bawił? W momencie kiedy raz po raz bramkarz wybijał piłkę z linii czy wtedy, gdy Żyro na pustą nie trafił? Można nie lubić Legii, ale bądźmy choć trochę obiektywni i poważni.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 20.02.2015, 15:15
Jak dla mnie pomiędzy 45 a 70 min Ajax zwyczajnie nie wiedział o co chodzi. Trudno się im dziwić - pół meczu nie schodzili z połowy przeciwnika a bramkarz mógł sobie jakiś filmik na tablecie oglądać. Podejrzewam, że w przerwie wymyślili sobie ( słusznie), że Legia pójdzie do przodu i się odkryje co najprawdopodobniej w obliczu pierwszej połowy mogło spowodować zakłady wśród pomocników i obrońców w stylu - kto nie strzeli bramki ten stawia browce do końca sezonu. Efekt był taki, że jak Legia coś tam jednak zaczęła konstruować pod ich bramką ( całkiem przyzwoicie) to zgłupieli. Efekt widzieliśmy. Od mniej więcej 75 min wyglądało już to całkiem inaczej i równie dobrze Legia mogła im strzelić jak sama mogła przyjąć tyle samo.
Podejrzewam, że w rewanżu już tak Legii nie zlekceważą a co za tym idzie może nie być tak kolorowo.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 20.02.2015, 15:44
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to Ajax w 2 połowie był konkretnie obsrany, jak można pisać że się dobrze bawił? W momencie kiedy raz po raz bramkarz wybijał piłkę z linii czy wtedy, gdy Żyro na pustą nie trafił? Można nie lubić Legii, ale bądźmy choć trochę obiektywni i poważni.
jak masz czas to obejrzyj na spokojnie 2 połowę i wyciągnij wnioski , przecież nikt nie mówi że sami chcieli sobie strzelić , po prostu grali na alibi , Ajax to nie drużyna którą interesuje ten puchar, oni mają inne cele , zdobyć mistrza ( w tym roku prawie niemożliwe) , zagrać w LM i wypromować osiemnasto-dziewiętnastlatków za gruby hajs , takie priorytety , i niestety na takim tle warszawka wypadła blado , bardzo blado , jak masz więcej czasu zobacz ich jesienne mecze w LM , jak się trochę znasz dostrzeżesz łatwo różnicę,dobre na koniec, bramkarz wybijał piłkę z linii, żyro do pustej nie trafił , i jakie wnioski wyciągasz ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.02.2015 o godz. 15:47.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.02.2015, 16:30
Jeśli Ajax bedzie grał na pustej warszawskiej Pepsówce tak jak wczoraj , to odpadna jebane cioty.
Jestem mega zawiedzony tym co pokazali wczoraj. ten cały Lase Szyne to by sie w polskiej lidze nie złapał. Jedyne co cieszy to postawa Milika i bramkarzyka Ajaxu.

Żyro to jest jednak grajek- Sugeruje wycene zaczynać nie od 5 tylko 10 melonów.Oby chłopak kopał sie po czole do końca kariery w Legiuni.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2015, 17:14
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Ajax potraktował wczorajszy mecz jak dobrą zabawę , kto oglądał ich jesienią w LM wie o czym piszę , a warszawiacy ? , cóż , chciało, im się ale nie dali rady , taki poziom , rewanż ? wszystko zależy od chęci Ajax-u awansowania piętro wyżej , dla nich jest to nieistotny balast i tu można upatrywać ewentualne szanse na awans warszawiaczków ,ale chcieć i móc to dwie różne sprawy , skończy się tak że Ajax nie bardzo będzie chciał ale będzie musiał awansować, a warszawka ? zacznie się pompowanie nowego sezonu i awansu do LM , bo jak pamiętamy MP już mają , przynajmniej przyznanego i to nie tylko przez "ekspertów"
I tu sie drogi kolego mylisz. Widziałem wywiad z de Boerem który mówi że odpadli z krajowego pucharu, do PSV mają 12 pkt straty o ile sie nie myle i Liga Europy zostaje im żeby coś w tym sezonie ugrać. Co do meczu to fakt, I połowa Legii cofnięcie się na swoją połowe gra 5 obrońcami ( chorwat nim był przez 95% czasu I połowy ) ale to co sie działo w II połowie to kosmos. Legia powinna ze 3 bramki walnąć i praktyczny awans do 1/8 finału.
Kiedy jacyś eksperci mówią o piłkarzach z polskiej ligi " gwiazda " to mnie krew zalewa. Widzieli wczoraj "gwiazde" Zyro. Makabra co chłop grał. Mnóstwo strat noo i ta okazja praktycznie do pustaka.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.02.2015, 17:53
Myslę że spora część forumowiczów nie chce obiektywnie ocenić meczu bo nie nawidzi ległej, fakty są takie że w tym sezonie w europie graja dobrze i ten mecz z Ajaxem nie był taki zły ( lepsza skuteczność i mogli 3 bramki strzelić) więc apeluje o troche obiektywizmu, bo jak by nie patrzec paradoksalnie i my w jakims tam stopniu mozemy skorzystac na ich dobrej grze ( nasza liga ma jakieś punkty
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 20.02.2015, 19:11
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
I tu sie drogi kolego mylisz. Widziałem wywiad z de Boerem który mówi że odpadli z krajowego pucharu, do PSV mają 12 pkt straty o ile sie nie myle i Liga Europy zostaje im żeby coś w tym sezonie ugrać. Co do meczu to fakt, I połowa Legii cofnięcie się na swoją połowe gra 5 obrońcami ( chorwat nim był przez 95% czasu I połowy ) ale to co sie działo w II połowie to kosmos. Legia powinna ze 3 bramki walnąć i praktyczny awans do 1/8 finału.
Kiedy jacyś eksperci mówią o piłkarzach z polskiej ligi " gwiazda " to mnie krew zalewa. Widzieli wczoraj "gwiazde" Zyro. Makabra co chłop grał. Mnóstwo strat noo i ta okazja praktycznie do pustaka.
przecież trener nie powie że kładzie lagę na nieistotny puchar, jak oglądacie ten pucharek od lat, to przecież wiecie że "prawdziwa gra" zaczyna się od góra ćwierćfinałów,mówię o uznanych markach ,ja wiem że dla basel , zenita, czy innego średniaka jest to wyzwanie,jak nie zauważacie takich oczywistości to trudno ,a co do de Boera to wybacz , zapytaj go jakie ma priorytety, tak szczerze, na dzisjaj awans do LM,a wracając do schone to jesienią był najlepszym zawodnikiem Ajax-u,z naszego podwórka to pamiętam np "wyczyny"Citi z kuchenkami czy Juve z w/w, kuchenki były takie silne czy była zlewka
rafaltwsd ogarnij się z tymi apelami i "punktami" dla Wisły , dzięki
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.02.2015 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2015, 19:23
Kerim, wolałbyś wygrać Lige Europy lub grać chociaż w jej finale czy nic w sezonie nie wygrać ?
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.02.2015, 19:28
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Wygranie Ligi Europy gwarantuje udział w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów, to tak nawiasem żeby nie było że nie ma zbytnio o co grać.
pierwszy raz slysze o czyms takim,nie ma zadnych bonusow w postaci przepustki do LM za wygranie LE,widziales Seville w LM w tym sezonie?
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 20.02.2015, 19:30
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Kerim, wolałbyś wygrać Lige Europy lub grać chociaż w jej finale czy nic w sezonie nie wygrać ?
odpowiedziałem , jest to puchar nazwijmy go pocieszenia, jak "firma " awansuje do ćwierćfinału , półfinału jest jasne że nie odpuszcza, na wcześniejszych etapach nie jest to priorytet, dla większości liczy się rodzima liga , krajowy Puchar , to są priorytety, wystarczy porównać zaangażowanie Ajax-u z jesieni a teraz, oglądał ktoś ? czy tak tylko piszecie na czuja ? ja nie mówię że z premedytacją chcą odpaść , ale nie ma wielkiej woli awansu i zaangażowania

stalsanok1946 od tego sezonu jest bonus LM za wygranie LE , pod warunkiem że obrońca czyli Real nie zakwalifikuje się do rozgrywek , jak nie to gra w 4 rundzie eliminacji czyli praktycznie normalka, taki Ajax z drugiego miejsca wchodzi chyba z automatu , gdzie jest priorytet ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.02.2015 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 20.02.2015, 19:34
przecież trener nie powie że kładzie lagę na nieistotny puchar, jak oglądacie ten pucharek od lat, to przecież wiecie że "prawdziwa gra" zaczyna się od góra ćwierćfinałów,mówię o uznanych markach ,ja wiem że dla basel , zenita, czy innego średniaka jest to wyzwanie,jak nie zauważacie takich oczywistości to trudno ,a co do de Boera to wybacz , zapytaj go jakie ma priorytety, tak szczerze, na dzisjaj awans do LM,awracając do schone to jesienią był najlepszym zawodnikiem Ajax-u,z naszego podwórka to pamiętam np "wyczyny"Citi z kuchenkami czy Juve z w/w, kuchenki były takie silne czy była zlewka
rafaltwsd ogarnij się z tymi apelami i "punktami" dla Wisły , dzięki
Posłuchaj mnie mały, zakompleksiony człowieku: nie jestem fanem waszej drużyny ale jakiś umiar mam w tym co piszę, zarówno jak i na naszych stronach jak i tutaj jest cała masa Tobie podobnym, wszyscy tacy sami ! zawsze macie na wszytko wytłumaczenie, krytyka przede wszystkim, a jak już komuś się coś uda, to ból dupy przeogromny .Tak, Ajax będąc po formą, odpuścił sobie mecz po strzeleniu na 1:0 dlatego Legia mogła sobie pohasać, a powiedz mi co by było jakby im Legia te 3 bramki walnęła w 10 min ? widzisz, jesteś takim ignorantem że szkoda słów, gdyby tak drugą połowę, Twój zespół zagrał też pewnie byś klepał podobne głupoty ? Przypomnę Tobie, bo może Ci z głowy uleciało, że Ajax mistrzostwa zapewne nie zdobędzie, puchar krajowy mają z głowy, a jedyna szansa by zagrać LM wiedzie przez finał LE w w Warszawie ! jak tego nie dostrzegasz, to przejdź się do okulisty - w sumie wypadało by iść na konsultację, bo coś za mało dużych liter stosujesz, a nazwę stolicy kraju, w którym mieszkasz także piszesz z małej ... wypadało by także mieć szacunek do ludzi mieszkających w innym mieście, niezależnie czy jest to Poznań, Wrocław, Toruń czy Warszawa !
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 20.02.2015, 19:48
koleś , masz problemy po porażce w Amsterdamie ? ha, ha 3 bramy w 10 minut , jak on się nazywa? drewnożyrski ? tyle , a do twojego klubu nie mam szacunku od lat co nie ma tutaj nic do rzeczy,wypłakany ? to do domu , i nie pozwalaj sobie na inwektywy bo nie jesteś u siebie, bez odbioru
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.02.2015, 19:54
Szkoda klawiatury na pisanie z takim klaunem. Daruj sobie
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 20.02.2015, 19:58
koleś , masz problemy po porażce w Amsterdamie ? ha, ha 3 bramy w 10 minut , jak on się nazywa? drewnożyrski ? tyle , a do twojego klubu nie mam szacunku od lat co nie ma tutaj nic do rzeczy,wypłakany ? to do domu , i nie pozwalaj sobie na inwektywy bo nie jesteś u siebie, bez odbioru
Żyję w wolnym kraju i mogę sobie pisać na forum np. waszym, w przeciwieństwie do kolegi, potrafię się zachować i nikogo nie obrażam . Dlaczego wyganiasz gościa ? taki masz zwyczaj w domu ? czy tylko tutaj strugasz pawiana ? Nie płaczę po porażce, jestem dumny z chłopaków i mimo porażki, jestem przekonany że w rewanżu zagramy na takich obrotach jak w drugiej połowie i Ajax się pożegna z pucharami . Widzę żeś też nerwowy i przeczulony na swoim punkcie, to już nie można swojego zdania wyrazić ? pamiętaj jesteś na forum, a forum służy do ... sam sobie odpowiedz masz rację, bez odbioru .
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 21.02.2015, 00:15
Legia zagrała bardzo dobrze w Amsterdamie, szczególnie w drugiej połowie.
Jak ich nie lubię tak oddaje im obiektywną ocenę.

W sumie to chciałbym żeby awansowali.
Nie wspominając o tym, że Ajax smyra się z żydami.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.02.2015, 04:00
Oby za rok więcej drużyn zagrało o tej porze w pucharach. Żeby nie odpadali z pastuchami i żeby ta liga nie była pośmiewiskiem.
Tego Wam i sobie życzę

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.02.2015, 10:39
Ciekawie może być jeżeli awansują.

Kolejna runda odbędzie się 12 i 19 marca.
8.03 Śląsk - Legia
15.03 Legia - Wisła
22.03 Lech - Legia
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.02.2015, 11:06
Jak Legii delikatnie mówiąc nie lubię, tak sam przyznałem już kilka razy w rozmowach ze znajomymi, że zasłużyli co najmniej na ten remis. Ajax w drugiej połowie grał momentami nawet słabiej niż Legia w pierwszej, zwycięstwo zawdzięczają bramkarzowi i oczywiście drewnianemu supertalentowi o nazwisku Żyro. Warszawiacy mogą żałować, że żaden frajer swego czasu nie dał za niego dobrej kasy, bo teraz co najwyżej w silnej lidze to on pogra w Football Managerze.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 21.02.2015, 11:22
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda klawiatury na pisanie z takim klaunem. Daruj sobie
wołomin na posterunku , kogo ostatnio "prześwietlałeś", tak długo cię nie było ?
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 21.02.2015, 12:39
Legia, Lech i Jaga? Tego chcesz?
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.02.2015, 23:17
Forma Jagi na prawdę imponuje. Nikt chyba się nie spodziewał ,że po tych dwóch meczach, będzie miała komplet punktów i tyle samo punktów co L. Śmiem twierdzić, że jutro L w Kielcach nie wygra.

Będzie ciekawie, już jest.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 22.02.2015, 01:44
obawiam sie ze Jaga to beda takie Janosiki - z WIELKIMI wygrywaja , ze slabymi daja dupy , obym sie mylil , mimo wszystkocieszy fakt ze ktokolwiek jeszcze ma nadzieje i goni LetFottballWin-ow
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 26.02.2015, 19:42
Zgodnie z przewidywaniami Ajax na drugi mecz wyszedł już z innym nastawieniem niż na drugą połowę pierwszego meczu - efekt widać.
Stado baranów goni po pastwisku a pasterz czasami batem przez dupę chlaśnie.

PS - Najzabawniejsze są te wieczne pretensje do sędziego w stylu "ale jak to?" Ano tak to - tu nie dorzucą punków w prezencie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów