The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2015, 09:26
^^Po prostu Gaszyński w obecnej sytuacji chodzi po polu minowym. Sytuacja w klubie jest wujowa i jak by ją nie przestawić to część ludzi będzie strzelała z mordy. Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.02.2015, 10:34
Sytuacja jest taka ze bez Cupiała w klubie nie da się nic zmienić ,niestety z Cupiałem tez nie da się nic zmienić .Wisła finansowo i organizacyjnie nigdy nawet w polskich realiach nie była potęga ,za to sportowo przez pewien okres TAK .TERAZ MAMY PO TEJ SYTUACJI PEŁNO SIEROT ( DZIECI SUKCESU ) ja tez jestem taka sierota sukcesu WISLY bub jak kto woli MODY NA WISLE .
Ostatnio edytowane przez wikink1 : 12.02.2015 o godz. 10:38.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.02.2015, 11:51
Mamy to szczęście, że wielu świetnych zawodników spędziło tu najlepsze swoje lata kariery i chcą wracać tutaj na stare lata za grosze, żęby dograć do emerytury.. poczekajcie 1-2 lata i spadniemy z hukiem jak odejdzie Brożek,Stilic,Garguła,Boguski, Głowacki czy Dudka, ich za 2 lata już tutaj nei będzie
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 12.02.2015, 13:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie ma informacji = Nie doszliśmy do porozumienia

A możesz podać źródło tej informacji ?

Otóż cytat z 12 stycznia 2015r., który specjalnie dla ciebie cytuję tutaj DRUGI raz :"To panstwo nie bierzecie pod uwagę, że w Turcji dołączy do nas dwóch-trzech nowych zawodników".

Rozumiem ciężką sytuacje klubu, ale nawijanie cały czas-"transfery będą, zobaczycie wyjdzie na moje" jest juz troche nudne i uwłaczające marce naszej Wisełki.

A co do wspomnianych "hejtów" na Gaszyńskiego. Nie są to hejty, ale niestety stwierdzenie faktów.

Moim zdaniem nie zrobił jeszcze nic więc nie widzę powodów, aby go chwalić, bo nie mam ku temu podstaw. Mam nadzieje, że ten sezon nie skończy się tak jak poprzedni. Mamy praktycznie pierwszą 11 i 3-4 zawodników na ławce. Absolutnie nie mamy czym zaskoczyć rywali. Pierwszy skład jest w 90% pewny. Możliwa jest 1-2 zmiany. Wpadną pauzy/kontuzje i co wtedy? Budzimy się z ręką w nocniku. Będziemy grać juniorami. Ale przecież prezes zapowiedział puchary więc będzie dobrze. Tylko z czym do ludzi?
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.02.2015, 14:16
TS&ZKS napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ciężką sytuacje klubu, ale nawijanie cały czas-"transfery będą, zobaczycie wyjdzie na moje" jest juz troche nudne i uwłaczające marce naszej Wisełki.
Rozumiem że mówienie cały czas - nie ma kasy, nie będzie transferów, no chyba że weźmiemy kogoś z II zespołu nie uwłacza marce Wisły?

A co do wspomnianych "hejtów" na Gaszyńskiego. Nie są to hejty, ale niestety stwierdzenie faktów.
Point, ale niektórym też w dupach się poprzewracało jak widać po tej dyskusji.

Moim zdaniem nie zrobił jeszcze nic więc nie widzę powodów, aby go chwalić, bo nie mam ku temu podstaw. Mam nadzieje, że ten sezon nie skończy się tak jak poprzedni. Mamy praktycznie pierwszą 11 i 3-4 zawodników na ławce. Absolutnie nie mamy czym zaskoczyć rywali. Pierwszy skład jest w 90% pewny. Możliwa jest 1-2 zmiany. Wpadną pauzy/kontuzje i co wtedy? Budzimy się z ręką w nocniku. Będziemy grać juniorami. Ale przecież prezes zapowiedział puchary więc będzie dobrze. Tylko z czym do ludzi?
Nie zrobił nic żeby go chwalić, ale nie zrobił też nic żeby go krytykować. Rozumiem że SKWK swoim oświadczeniem nakręciło wielu, ale jak można rozliczać prezesa po miesiącu pracy? Dajcie ....a spokój. Bo to on jest w tej chwili potrzebny. Gaszyński bez Cupiała nic nie zrobi. Dalej tego nie pociągnę bo z racji bycia zwykłym śmiertelnikiem bez kontaktów nie mam żadnych informacji

Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 12.02.2015, 14:36
Nie zrobił nic- A to jest już dla mnie powód do krytyki, ponieważ uważam że nic nie robienie jest najgorsze. W sumie spodziewałem się takiej odpowiedzi

A co do wypowiedzi na temat transferów. Myśle, że poprostu prezes nie powinien mówić nic. I chodzi mi zarówno o to, że wezmiemy kogos z II druzyny jak i o transferach, których nie będzie. Moim zdaniem jest to niestety ośmieszanie klubu. Mamy drugi sezon telenoweli pt. "Jak Wisła ściąga zawodników". Pierwszym sezonem tej telenoweli było sprawdzanie przez kilka sezonów kilkunastu bramkarzy. Teraz już sprawdzamy co popadnie.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 12.02.2015, 14:44
Nie co popadnie - tylko to na co nas stać. A że nie mamy kasy to bierzemy co się da Im wcześniej się większość z tym pogodzi tym lepiej.

A tak w ogóle to co można zrobić przez miesiąc pracy bez kasy od właściciela?

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.02.2015, 14:55
Otóż cytat z 12 stycznia 2015r., który specjalnie dla ciebie cytuję tutaj DRUGI raz :"To panstwo nie bierzecie pod uwagę, że w Turcji dołączy do nas dwóch-trzech nowych zawodników".
Tak więc w Turcji do Wisły dołaczyło do Nas 2 nowych zawodników : Jebric I Bangura.
Dołaczyli do drużyny ? Tak.

A co do nic nie robienia, to kolega chyba siedzi w kieszeni Gaszyńskiego skoro wie że On nic nie robi. Prezes jako prezes ma bardzo szeroki wachlarz obowiązków. Serio.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 12.02.2015, 14:58
A co do nic nie robienia, to kolega chyba siedzi w kieszeni Gaszyńskiego skoro wie że On nic nie robi. Prezes jako prezes ma bardzo szeroki wachlarz obowiązków. Serio.
I to jest jedyne co tak naprawdę można powiedzieć o prezesie po miesiącu urzędowania. 1906% poparcia.

Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 12.02.2015, 15:19
Tak więc w Turcji do Wisły dołaczyło do Nas 2 nowych zawodników : Jebric I Bangura.
Dołaczyli do drużyny ? Tak.

Z tego co wiem i z tego co wie oficjalna strona to nie dołączyli. Chyba, że dołączeniem do zespołu nazywasz sprawdzanie zawodników Nie wiedziałem, że Gaszyński mówiąc o wzmocnieniu kadry miał na myśli wzmocnienie jej na okres przygotowawczy a pozniej powrot na "stare smiecie" No ale ty na pewno wiesz lepiej.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2015, 15:35
Oto cytat ze strony oficjalnej klubu.
"Wczoraj wieczorem, do przebywającej w tureckim Belek drużyny Białej Gwiazdy, dołączył pomocnik – Moustapha Bangura." Dołączył w Turcji tak jak Prezes na spotkaniu mówił czy nie dołączył?

Gaszński cos powiedział o wzmocnianiach? Prezes? Nie trener? To prezes mówi że trzeba wzmonić drużynę a nie trener? Może to prezes też ich trenuje?
na pewno to Kopernik nie żyje.

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.02.2015, 15:41
Pamiętajcie Silna TeleFonika = Silna Wisła
W miesiąc Cupiał TF nie odbuduje, potrzeba czasu na zrobienie obrotów a wiemy jaka sytuacja była jeszcze przed wigilią. Dlatego nam potrzeba czasu, trzeba się uzbroić w cierpliwość. Cupiał w Wisłę chce inewstować, bo to zawzięty człowiek, a jakby chciał sprzedać to by sprzedał i nie jeździł na zgrupowania do Turcji z całą ekipą.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Stary 12.02.2015, 15:52
Cupiałowi nie mam absolutnie nic do zarzucenia. Dzięki temu człowiekowi Wisła jest jednym z najbardziej utytułowanych klubów. Jedynie mógłby zacząć otaczać się właściwymi osobami. Niestety, ale to jest normalne, że nikt nie będzie cały czas wykładał ciężko zarobionych pieniędzy. Klub musi sam na siebie zarabiać. Niestety u nas tak nie jest i wszyscy oczekują milionów od Pana Bogusława.

A z kolegą szprotson nie mam zamiaru dalej dyskutować, gdyż nie widze sensu skoro dla niego wzmocnieniem jest samo testowanie zawodników, a nie transfery. Polecam tak wogóle przeczytać cały wywiad z Gaszyńskim.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.02.2015, 16:13

Raczej chodzi mi o to, że czegokolwiek, by nie powiedział i tak dostałby od połowy forum po dupie. Jakby powiedział, że nie będzie transferów, bo bieda, to kolejni znawcy by pisali, ze robiąc taki obraz, nie znajdziemy sponsora.

Czegokolwiek by nie powiedział, i tak byłoby źle. To samo jeśli chodzi o wyniki sportowe- wygrywamy? To zaraz mamy narzekanie na styl, brak organizacji gry. Przegrywamy? No to wiadomo.

Oczywiście nierzadko malkontenci mają rację (tak też jest teraz), po prostu chcę pokazać, że Gaszyński miał prawdopodobnie do wyboru zło mniejsze i większe. Zdecydował się na, jego zdaniem, mniejsze.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 12.02.2015, 22:28
Cytat z wywiadu z Robertem Gaszyńskim, który został umieszczony na tej stronie:

Cytat:
- Cel sportowy jest ambitny, ale proszę popatrzeć realnie na polską ekstraklasę. W drugiej części sezonu mamy dziś sytuację, że niewykluczone, że zespół, który zajmie czwarte miejsce, będzie grał w kwalifikacjach do europejskich pucharów. Jeżeli popatrzymy na zespoły w tabeli, czy są tam cztery zespoły, które potencjalnie są mocniejsze od Wisły? Moim zdaniem nie. Dlatego od strony sportowej, założony cel jest ambitny, ale realny. W lipcu mamy kolejne okno transferowe, które pozwoli nam przygotować zespół do fazy grupowej europejskich pucharów.
Wreszcie ktoś powiedział prawdę.

Mam nadzieję, że wreszcie skończy się pisanie o utrzymaniu jako najważniejszym celu.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.02.2015, 23:15
Jeśli chodzi o podstawową 11stkę to faktycznie - tutaj jest potencjał na miejsce premiowane grą w pucharach. Tylko, że jeśli popatrzymy na szeroką kadrę, to entuzjazm już słabnie. Wystarczy parę kontuzji, jakieś zawieszenia i może być problem z utrzymaniem się w 1szej ósemce...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.02.2015, 00:24
WY z tym potencjalem pierwszej 11 - to tak na powaznie czy zbieracie zlepki najlepszych meczow i chwilowych uniesien z przeciagu ostatnich 10 lat ?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.02.2015, 00:41
Która drużyna ma lepszą linie obrony niż ta: Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok ?
Która drużyna ma lepszych pomocników niż zestaw: Dudka, Stilić, Garguła, Guerrier (nieokrzesany ale bramke łupnie co jakiś czas)?
Która drużyna ma lepszego napastnika niż Brożek?

Liczę na odpowiedzi na każde z tych pytań.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 13.02.2015, 00:48
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Która drużyna ma lepszą linie obrony niż ta: Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok ?
Która drużyna ma lepszych pomocników niż zestaw: Dudka, Stilić, Garguła, Guerrier (nieokrzesany ale bramke łupnie co jakiś czas)?

1) legła: Broź/Bereszyński-Astiz-Rzeźniczak-Brzyski
2) legła: Vrdolijak-Jodłowiec-Radović-Duda-Żyro
3) legła: Sa
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 13.02.2015, 00:49
Kamson napisał(a):Wyświetl post

nie pij juz albo nie bierz
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 13.02.2015, 01:01
Ale serio, daj 4 drużyny do każdej kategorii - ja nie potrafię. Do tego poza Kuchenkami i L w każdej kategorii musiał byś wybrać kogoś innego, a i te zespoły nie zawsze są lepsze. Problemem jest ławka, bo tutaj to nawet Podbeskidzie ma większe bogactwo...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 13.02.2015, 07:47

A z kolegą szprotson nie mam zamiaru dalej dyskutować, gdyż nie widze sensu skoro dla niego wzmocnieniem jest samo testowanie zawodników, a nie transfery. Polecam tak wogóle przeczytać cały wywiad z Gaszyńskim.
tak w ogóle czytałem ten wywiad kilka razy i albo mam złe przedruki albo nie moge znaleźć nigdzie tekstu w którym prezes deklaruje że NA PEWNO pozyska nowych piłkarzy. Powiedział że dołączą,a skoro Ty nie kumasz że jest jeszcze szereg innych wymagań niż samo pojawienie się w klubie by podpisać kontrakt, to niestety teraz wydajesz martwy krzyk rozpaczy że mamy kadrę jaka mamy.

E: Ponoć Karaczankow był ale sie nie dogadali bo nie zgodził sie na 3 letnia umowe
Ostatnio edytowane przez szprotson : 13.02.2015 o godz. 08:11.

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.02.2015, 15:52
Kapsel nie przesadzaj.. o ile obrone rzeczywiście mamy porównywalną o ile nie trochę lepszą, o tyle :
bramkarz - zdecydowanie Kuciak lepszy, nie ta klasa
pomoc - mają piekielnie mocną jak na nasze warunki, u nas tylko Stilić, jeśli mu się chce grać
Atak według mnie Sa, jakby grał tyle co Brożek u nas to by miał 2x więcej bramek
o ławce nawet nie wspominając..
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.02.2015, 16:04
Nie wiem czy było wiec wklejam:
Wisła Kraków - prezes Robert Gaszyński: Właśnie na tym opieram optymizm

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...m-,nId,1671413

Cytat:
Robert Gaszyński, prezes Wisły Kraków: - Proszę mi powiedzieć, w którym momencie obiecałem przedłużenie umowy ze Stiliciem?
W Turcji przeprowadziliśmy kolejną serię rozmów i temat został zamrożony, by zarówno Semir, jak i cała drużyna mogli się skoncentrować na meczu w Gdańsku.
Cytat:
Ogłoszenia upadłości spółki Wisła SA nie braliśmy pod uwagę w żadnym ze scenariuszy. Wartość marki "Wisła" jest spora, realizujemy program naprawczy. Wyjdziemy z tych kłopotów - zapewnia przed startem rundy wiosennej prezes Wisły Kraków Robert Gaszyński, który deklaruje wzmocnienie zespołu przed 2 marca.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 13.02.2015, 16:22
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Boże, Legionisto pomyliłeś forum. Ta obrona to szrot w porównaniu do naszej. Jedynie pomoc można jakoś porównywać, ale nie wiem czy taki Stilić jest gorszy od Radovicia. W czym Sa jest lepszy od Brożka? No w czym? Jedyne pozycje które oni mają lepiej obsadzone to bramkarz i skrzydła. Problem bardziej pojawia się gdy spojrzymy na ławkę, więc skończ pisać głupoty bo aż szkoda tego czytać ewentualnie zmień forum.
Proponuje zakupic dzisiejszy PS z dodatkiem Skarb Kibica i porównać sobie zawodników. I nie nazywaj mnie legionistą tylko dlatego że znam piłkarzy z ekstraklasy i mogę z palcem w nosie wymienić 11 KAŻDEJ drużyny w naszej lidze.

Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 13.02.2015, 16:50
Przecież to śmieszne porównywać Legię do Wisły. Poza solidnym Głowackim i Guzmiciem, gra reszty zależy od chęci - Brożek, Stilić, Garguła, to wszystko typowe znaki zapytania, albo wystrzelą albo będą grać gówno. Tymczasem Legia ma na naszego jednego gwiazdora Stilicia choćby Rado i Dudę, do tego dochodzi Żyro, Kucharczyk, przeciętny Kosecki, wszystkie Orlando Sa, Saganowskie, Vrdoljaki i inne Jodłowce... Zarówno kadrą, organizacją jak i finansami Legia brutalnie nas przewyższa. Możemy się bić w pierś, strzelać fochy i wyzywać od 'Legionistów, którzy pomylili forum', ale taka prawda. Jesteśmy daleko za Legią, Śląskiem, Lechem.
Powód: wrażliwe oczy użytkowników forum
Ostatnio edytowane przez wolfu : 13.02.2015 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Stary 13.02.2015, 16:56
Za słowa 'jebie nas w dupsko' powinien to być twój ostatni post tutaj.
I się nie zgadzam z resztą tej wypowiedzi.
Ostatnio edytowane przez muerte : 13.02.2015 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.02.2015, 17:03
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Przecież to śmieszne porównywać Legię do Wisły. Poza solidnym Głowackim i Guzmiciem, gra reszty zależy od chęci - Brożek, Stilić, Garguła, to wszystko typowe znaki zapytania, albo wystrzelą albo będą grać gówno. Tymczasem Legia ma na naszego jednego gwiazdora Stilicia choćby Rado i Dudę, do tego dochodzi Żyro, Kucharczyk, przeciętny Kosecki, wszystkie Orlando Sa, Saganowskie, Vrdoljaki i inne Jodłowce... Zarówno kadrą, organizacją jak i finansami Legia jebie nas w dupsko. Możemy się bić w pierś, strzelać fochy i wyzywać od 'Legionistów, którzy pomylili forum', ale taka prawda. Jesteśmy daleko za Legią, Śląskiem, Lechem.
Do Legii 6 pkt do Śląska 3 z Lechem tyle samo

Uważaj jakich słów używasz frustracie
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 13.02.2015, 17:05
No i się nie zgadzaj, patrz dalej na świat przez pryzmat miłości do Wisły i bądź oburzony jak kolejne Karaczanakowy i inne Barrientosy okażą się zwykłą kaczką. Trzeba spojrzeć na to z dystansu, na fakty, składy, statystyki. Może to i boli, ale tak już jest, przynajmniej na najbliższe lata

palikot napisał(a):Wyświetl post
Do Legii 6 pkt do Śląska 3 z Lechem tyle samo
Przypomnisz sobie moje słowa jak (nie daj Boże) Stilić czy inny Brożek dostaną kontuzji.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.02.2015, 17:06
nairda116 napisał(a):Wyświetl post
Proponuje zakupic dzisiejszy PS z dodatkiem Skarb Kibica i porównać sobie zawodników. I nie nazywaj mnie legionistą tylko dlatego że znam piłkarzy z ekstraklasy i mogę z palcem w nosie wymienić 11 KAŻDEJ drużyny w naszej lidze.

Bez odbioru.
Też tak miałem w wieku 14 lat. Do tego oblepiałem cały pokój plakatami piłkarzy. Potem człowiek zabrał sie za życie i ważniejsze sprawy.

Nie offtopując.
Wali mnie skład Ległej. Mamy swój cyrk i skupmy się lepiej,żeby stopniowo wyjść na prostą a nie patrzeć kto ma jaką linię obrony czy pomocy. Jak nam to się uda to wtedy można zacząć myśleć realnie o sukcesach i porównywać się do innych.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów