The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2015, 07:31
Wielka bzdura i nie ma się co podniecać.

Przepisy są takie a nie inne, nie mogę jechać do Francji zrobić badań okresowych czy wstępnych, nieważne czy jestem piłkarzem czy kierowcą autobusu. Zrobił sobie w Szwajcarii, niech gra w Szwajcarii.

Teraz płacz nad zawodnikiem, a jakby dostał zawału podczas meczu i klub by płacił xxx mln odszkodowania to ciekawe jakie mieliby miny co poniektórzy.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.02.2015, 10:05
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Jest też oczywiście szansa, że Jovanovic żadnego wywiadu nie udzielił, albo powiedział w nim co innego.

Tak czy siak, podobnie jak kilku przedmówców, uważam, że Wiśle nic nie grozi z prawnego punktu widzenia. Zgodnie z orzeczeniem polskiego lekarza nie był zdolny do pracy. To że rok się u nas przebujał, to tylko dobra wola Wisły. Za którą widać jak podziekował... jeśli to ze sprawą w sądzie jest prawdą.
Cytat:
- Jestem bardzo rozczarowany tym co zrobił klub, bo nie zasłużyłem na takie traktowanie. Mam jeszcze przez rok ważny kontrakt i mam zamiar podać Wisłę do sądu. Nie chcę rozmawiać o tym przez co przeszedłem w Krakowie. Wszystkie moje argumenty zostaną przedstawione przed sądem i w pozwie, który zostanie złożony - powiedział na łamach serbskich mediów Marko Jovanović, któremu "Biała Gwiazda" wypowiedziała przed kilkoma dniami kontrakt.
jestem wk.urwiony i zniesmaczony
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 05.02.2015, 10:39
To niesamowite, że niektórzy przy sporach klub vs zawodnik ZAWSZE stają po stronie zawodnika a nie klubu przy którym są x lat,
który lwią część naszego krakowskiego społeczeństwa wychował, ukształtował etc.

A może Ci niektórzy to znają Wisłę jedynie z meczów na otwartym paśmie?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.02.2015, 10:39
Jeżeli naprawdę tak powiedział, to... ja pie*dolę, ludzka niewdzięczność nie zna granic. Przez rok klub utrzymywał inwalidę, a ten teraz tak się odpłaca, bo mu jakiś znachor powiedział, że tak w ogóle to jest zdrowy jak ryba... No ja nie mam pytań w ogóle. To już jest chciwość i zwęszenie łatwej kaski.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.02.2015, 10:43
I proszę mu tutaj placze,lamenty itd...
A tu Marco okazal się kolejnym zwykłym najemnikiem...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.02.2015, 11:55
Przyznaję, że początkowo miałem nadzieję, że te teksty Marko o prawnikach, to miałoby chodzić co najwyżej o to, że facet chce przywrócenia umowy, żeby nadal grać dla Wisły, oddawać dla niej siły i zdrowie na boisku, że gość chce powiedzieć, że przyda się jeszcze drużynie.
Jeśli ten test Jestem bardzo rozczarowany tym co zrobił klub, bo nie zasłużyłem na takie traktowanie. Mam jeszcze przez rok ważny kontrakt i mam zamiar podać Wisłę do sądu. Nie chcę rozmawiać o tym przez co przeszedłem w Krakowie. Wszystkie moje argumenty zostaną przedstawione przed sądem i w pozwie, który zostanie złożony jest prawdziwy to są dwa wnioski:
- Marko jest kolejnym, pazernym na kasę najemnikiem (no, ale to ludzkie - każdy walczy o swoje i tu go rozumiem, choć nie popieram)
- Ciekawe ile w klubie jest jeszcze schowanych w szafie trupów, które co chwilę będą z niej wypadały.

Mam też nadzieję, że klub rozwiązał umowę z Marko legalnie, czysto i że nikt nie będzie się mógł do niczego przyczepić.

Swoją drogą jestem ciekaw, czy coś nie wybuchnie za jakiś czas w sprawie Osmana....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.02.2015, 12:03
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
I proszę mu tutaj placze,lamenty itd...
A tu Marco okazal się kolejnym zwykłym najemnikiem...
a cos Ty myslal? kazdy z ery holendrow takim byl,co najlepsze typowy Sarki czy Gurrier tez takimi sa,liczy sie kasa i jeszcze raz kasa

jak bylo z LKS? klub nie mial pieniedzy na nic,o pensji dla zawodnikow nie wspominajac,to owczesni pilkarze LKS (wsrod nich polacy) popisali pisma do odpowiednich organow by te pensje odzyskac i nie odzyskali,a LKS spadl do IV ligi za banktructwo - ogolem jesli chodzi o kase to pilkarz wbije ostatni gwozdz do trumny swojemu klubowi nie patrzac na nic
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 05.02.2015 o godz. 13:34.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.02.2015, 12:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Swoją drogą jestem ciekaw, czy coś nie wybuchnie za jakiś czas w sprawie Osmana....
Niestety ,to wcale nie jest wykluczone.
Biednemu zawsze wiatr w oczy wieje a hieny to wykorzystują.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.02.2015, 13:36
A ja się swojego czasu zastanawiałem, jak czują się kibice ŁKSu, Widzewa...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.02.2015, 14:38
Biedaczysko, Gaszynski jednak mogł chujowi dać ten etat skauta... Juz widze jak odzyskuje forme bo ponad roku jakich kolwiek treningów
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 05.02.2015, 14:41
Spokojnie panowie, Jovanović nic nie ugra w tym sądzie. Żeby mógł grać potrzebował zgody POLSKIEGO lekarza. A, że nie dostał, no to problem z głowy. Mógł od całego świata dostać zgodę na grę, ale jeśli od polskiego lekarza nie dostał, nie mógł trenować i grać w Wiśle. Mam nadzieję, że na tym się sprawa zakończy
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.02.2015, 15:17
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie panowie, Jovanović nic nie ugra w tym sądzie. Żeby mógł grać potrzebował zgody POLSKIEGO lekarza. A, że nie dostał, no to problem z głowy. Mógł od całego świata dostać zgodę na grę, ale jeśli od polskiego lekarza nie dostał, nie mógł trenować i grać w Wiśle. Mam nadzieję, że na tym się sprawa zakończy
To oczywiście jest prawda...musi być zgoda polskiego lekarza...
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.02.2015, 15:26
Ludzie pogódźcie się w końcu z tym, że wszyscy piłkarze są najemnikami i będą ubiegać się o swoje racje. Tak samo zrobi Brożek, Głowacki i każdy inny piłkarz, który będzie czuł się pokrzywdzony.
To wszystko jest teraz tak przedstawiane, że wydaje się, że Wisła ma racje. Wiemy jednak, że w ostatnim czasie Wisła przegrywa wszystkie procesy sądowe. Jedyny jaki pamiętam wygrany to ten w sprawie Marcelo.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.02.2015, 15:32
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
wszyscy piłkarze są najemnikami i będą ubiegać się o swoje racje. Tak samo zrobi Brożek, Głowacki i każdy inny piłkarz, który będzie czuł się pokrzywdzony.
Stek bzdur.
Brożek czy Arek nieraz się czuli pokrzywdzeni dostając wypłatę o kilka miesięcy za późno czy przez wiele miesięcy jej nie dostając, a po prostu czekali, bo wiedzą w jakiej sytuacji jest klub.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 05.02.2015, 15:41
filemon napisał(a):Wyświetl post
Stek bzdur.
Brożek czy Arek nieraz się czuli pokrzywdzeni dostając wypłatę o kilka miesięcy za późno czy przez wiele miesięcy jej nie dostając, a po prostu czekali, bo wiedzą w jakiej sytuacji jest klub.
No i jak jej nie dostaną to tak samo pójdą z tym do sądu. Piłkarze są pogodzeni z opóźnionymi wypłatami i wytrzymują póki co. Zapewniam jednak, że nikt nie odpuści tych pieniędzy.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.02.2015, 15:52
No i jak jej nie dostaną to tak samo pójdą z tym do sądu. Piłkarze są pogodzeni z opóźnionymi wypłatami i wytrzymują póki co. Zapewniam jednak, że nikt nie odpuści tych pieniędzy.
Pozostaje tylko się cieszyć że oni nie myślą tak jak Ty

Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.02.2015, 16:56

Jak pójdą to będziesz snul swoje teorie spiskowe a na dziś dzień nie posądzaj Brożka a tym bardziej Głowackiego że pozwaliby swój ukochany klub w którym spędzili więcej czasu niz polowa wypowiadających się tutaj, i który ich ukształtował jako człowieka i pilkarza do sądu. Bo były często chude laty, gorsze momenty, chujowe wręcz i nigdy nie bylo problemów z Brożkiem czy Głowackim.
Ostatnio edytowane przez c. : 05.02.2015 o godz. 16:59.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 05.02.2015, 16:59
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
jak bylo z LKS? klub nie mial pieniedzy na nic,o pensji dla zawodnikow nie wspominajac,to owczesni pilkarze LKS (wsrod nich polacy) popisali pisma do odpowiednich organow by te pensje odzyskac i nie odzyskali,a LKS spadl do IV ligi za banktructwo - ogolem jesli chodzi o kase to pilkarz wbije ostatni gwozdz do trumny swojemu klubowi nie patrzac na nic
A Wy jakbyście wypłat nie dostawali od swoich pracodawców to co byście zrobili?
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.02.2015, 17:01
Nie wszyscy traktują ukochany klub jako jedynie miejsce pracy czy stragan z rybami.. nie mylcie pojęć.

To nie jest pan Józek spod 4 u ktorego pracowalem 2 dni na czarno i pomalowalem mu sciane i mi nie wyplacil dodatkowych 200 zl. Oczywiscie dla paru pilkarzy tak beda postrzegac nasz klub bo ch.uj wbijają w Wisłę i rzeczywiscie traktują ją jako jedynie miejsce pracy.

Poza tym w tym wypadku Jovanoviciowi nie nalezala sie zadna wyplata skoro lekarze wydali orzeczenie o jego niezdolnosci o dalszym wykonywaniu zawodu.
To normalne, ze Wisla wypowiedziala umowe, kazdy klub by tak postąpil.

Wiec nie pisz "jakby nie dostawali wyplat.." jakich wyplat? za co? za ladne oczy mial dostawac wyplatę?

To nie Wisla o tym zadecydowala tylko lekarze. A ja, TY czy Wisla nie moze byc madrzejsza od specjalistow w tej dziedzinie i skoro oni wydaja papier ze gosc nie moze grac dalej zawodowo w pilke to naturalnym kolejnym ruchem jest, ze klub rozwiazuje umowe z pilkarzem ktoremu lekarze zakazali wykonywac swoj zawod.
Ostatnio edytowane przez c. : 05.02.2015 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 05.02.2015, 17:16
c. napisał(a):Wyświetl post
Wiec nie pisz "jakby nie dostawali wyplat.." jakich wyplat? za co? za ladne oczy mial dostawac wyplatę?
Kontrakty zawierane z piłkarzami gwarantują im pensje, nawet jeśli są kontuzjowani. Kwestia zapisów zawartych w kontrakcie, jeśli była tam opcja rozwiązania w razie trwałej niezdolności do gry to wszystko jest w porządku. Doświadczenie jednak uczy, że Wisła zazwyczaj nie ma racji i przegrywa większość spraw w sądzie np. z Genkowem, Wilkiem, Mandziarą, Jovanicem, Cantoro, Kokoszka. Tyle to wiem z pamięci, a jeszcze coś by się znalazło.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.02.2015, 18:10
a moze klub by pozwał Marko bo z punktu widzenia klubu teraz jest sytuacja bardzo jasna i klarowna. Marko na siłe próbuje cos ugrac a Wisła wizerunkowo traci jakby nie było.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 05.02.2015, 20:14
Narazie brak oficjalnej wiadomości /informacji ze strony klubu . Powinni wypuścić jakieś sprostowanie. Udawanie ,że nic nie wiedzą tylko potęguje domysły kibiców.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.02.2015, 20:50
Spokojnie, daję głowę że się pojawi

Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 06.02.2015, 09:15
A może by tak poczekać do jakiegoś obszerniejszego info niż wywiad z serbskich mediów i dopiero wtedy wieszać psy na Marko/klubie?
Fakt, na bazie aktualnego info wygląda to tak, jakby Jovanović pogrywał podle, ale dajcie spokój z osądzaniem, jak na razie nic nie wiadomo. Skąd wiecie, jak za kulisami wyglądał ten okres, kiedy nie grał, jak wyglądało rozwiązywanie umowy?
Tak samo w drugą stronę - póki nie wiemy, że klub czegoś znów nie dopilnował, to sami robimy sobie ujmę na wizerunku...
Jest sytuacja dziwna i należałoby poczekać na jakieś info z klubu, a nie snuć domysły.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 07.02.2015, 20:56
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
A może by tak poczekać do jakiegoś obszerniejszego info niż wywiad z serbskich mediów i dopiero wtedy wieszać psy na Marko/klubie?
Fakt, na bazie aktualnego info wygląda to tak, jakby Jovanović pogrywał podle, ale dajcie spokój z osądzaniem, jak na razie nic nie wiadomo. Skąd wiecie, jak za kulisami wyglądał ten okres, kiedy nie grał, jak wyglądało rozwiązywanie umowy?
Tak samo w drugą stronę - póki nie wiemy, że klub czegoś znów nie dopilnował, to sami robimy sobie ujmę na wizerunku...
Jest sytuacja dziwna i należałoby poczekać na jakieś info z klubu, a nie snuć domysły.
Dokładnie. Póki, co mamy de facto słowo przeciwko słowu i nic ponad, to.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.02.2015, 11:32
Dzisiaj 33 urodziny obchodzi Nikola Mijailović - to był gosc
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.02.2015, 19:50
Zastanawia mnie jedno jak Probierz daje sobie rade w Jadze? Dostał czas? widać koleś ogarnął młokosów transfery może nie najlepsze,ale koleś robi wyniki czy Wiśle zrobiono błąd i się go za szybko pozbyli ? czy Probierz był za słaby na Wisłę.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 15.02.2015, 19:54
przyszedł w złym momencie
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.02.2015, 21:29
Wiem że będzie krzyk ale nie bez powodu Smuda nie przedłużył umowy Radkowi Sobolewskiemu tyle w temacie Probierza
Odpowiedz cytując
ASecond17
Member

Od: 02.2008

Stary 16.02.2015, 11:30
W Wiśle, jak na warunki Wisły, Probierz miał dużo czasu. A obecnie jest ledwo 3 punkty przed nami, zobaczymy po 37 kolejkach.

Podobałoby się Wam, gdyby zamiast Buchalika ciągle grał Mateusz Zając? Albo gdyby Stilicia nie wziął na inaugurację do Gdańska, bo mu się kontrakt kończy? A tak robił i robi Probierz. Jego nie przez przypadek najsilniejsze kluby nie chcą, bo trener powinien sprawiać, że drużyna pójdzie za nim, a Probierz często drużyny rozsadza. Nieistotne, u nas jest spalony.
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów