|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
To niesamowite, że niektórzy przy sporach klub vs zawodnik ZAWSZE stają po stronie zawodnika a nie klubu przy którym są x lat,
który lwią część naszego krakowskiego społeczeństwa wychował, ukształtował etc. A może Ci niektórzy to znają Wisłę jedynie z meczów na otwartym paśmie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jeżeli naprawdę tak powiedział, to... ja pie*dolę, ludzka niewdzięczność nie zna granic. Przez rok klub utrzymywał inwalidę, a ten teraz tak się odpłaca, bo mu jakiś znachor powiedział, że tak w ogóle to jest zdrowy jak ryba... No ja nie mam pytań w ogóle. To już jest chciwość i zwęszenie łatwej kaski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
I proszę mu tutaj placze,lamenty itd...
A tu Marco okazal się kolejnym zwykłym najemnikiem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Przyznaję, że początkowo miałem nadzieję, że te teksty Marko o prawnikach, to miałoby chodzić co najwyżej o to, że facet chce przywrócenia umowy, żeby nadal grać dla Wisły, oddawać dla niej siły i zdrowie na boisku, że gość chce powiedzieć, że przyda się jeszcze drużynie.
Jeśli ten test Jestem bardzo rozczarowany tym co zrobił klub, bo nie zasłużyłem na takie traktowanie. Mam jeszcze przez rok ważny kontrakt i mam zamiar podać Wisłę do sądu. Nie chcę rozmawiać o tym przez co przeszedłem w Krakowie. Wszystkie moje argumenty zostaną przedstawione przed sądem i w pozwie, który zostanie złożony jest prawdziwy to są dwa wnioski: - Marko jest kolejnym, pazernym na kasę najemnikiem (no, ale to ludzkie - każdy walczy o swoje i tu go rozumiem, choć nie popieram) - Ciekawe ile w klubie jest jeszcze schowanych w szafie trupów, które co chwilę będą z niej wypadały. Mam też nadzieję, że klub rozwiązał umowę z Marko legalnie, czysto i że nikt nie będzie się mógł do niczego przyczepić. Swoją drogą jestem ciekaw, czy coś nie wybuchnie za jakiś czas w sprawie Osmana.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
jak bylo z LKS? klub nie mial pieniedzy na nic,o pensji dla zawodnikow nie wspominajac,to owczesni pilkarze LKS (wsrod nich polacy) popisali pisma do odpowiednich organow by te pensje odzyskac i nie odzyskali,a LKS spadl do IV ligi za banktructwo - ogolem jesli chodzi o kase to pilkarz wbije ostatni gwozdz do trumny swojemu klubowi nie patrzac na nic
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 05.02.2015 o godz. 13:34.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Biednemu zawsze wiatr w oczy wieje a hieny to wykorzystują. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A ja się swojego czasu zastanawiałem, jak czują się kibice ŁKSu, Widzewa...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Biedaczysko, Gaszynski jednak mogł chujowi dać ten etat skauta... Juz widze jak odzyskuje forme bo ponad roku jakich kolwiek treningów
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Spokojnie panowie, Jovanović nic nie ugra w tym sądzie. Żeby mógł grać potrzebował zgody POLSKIEGO lekarza. A, że nie dostał, no to problem z głowy. Mógł od całego świata dostać zgodę na grę, ale jeśli od polskiego lekarza nie dostał, nie mógł trenować i grać w Wiśle. Mam nadzieję, że na tym się sprawa zakończy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ludzie pogódźcie się w końcu z tym, że wszyscy piłkarze są najemnikami i będą ubiegać się o swoje racje. Tak samo zrobi Brożek, Głowacki i każdy inny piłkarz, który będzie czuł się pokrzywdzony.
To wszystko jest teraz tak przedstawiane, że wydaje się, że Wisła ma racje. Wiemy jednak, że w ostatnim czasie Wisła przegrywa wszystkie procesy sądowe. Jedyny jaki pamiętam wygrany to ten w sprawie Marcelo. ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Brożek czy Arek nieraz się czuli pokrzywdzeni dostając wypłatę o kilka miesięcy za późno czy przez wiele miesięcy jej nie dostając, a po prostu czekali, bo wiedzą w jakiej sytuacji jest klub. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i jak jej nie dostaną to tak samo pójdą z tym do sądu. Piłkarze są pogodzeni z opóźnionymi wypłatami i wytrzymują póki co. Zapewniam jednak, że nikt nie odpuści tych pieniędzy.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Jak pójdą to będziesz snul swoje teorie spiskowe a na dziś dzień nie posądzaj Brożka a tym bardziej Głowackiego że pozwaliby swój ukochany klub w którym spędzili więcej czasu niz polowa wypowiadających się tutaj, i który ich ukształtował jako człowieka i pilkarza do sądu. Bo były często chude laty, gorsze momenty, chujowe wręcz i nigdy nie bylo problemów z Brożkiem czy Głowackim.
Ostatnio edytowane przez c. : 05.02.2015 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Nie wszyscy traktują ukochany klub jako jedynie miejsce pracy czy stragan z rybami.. nie mylcie pojęć.
To nie jest pan Józek spod 4 u ktorego pracowalem 2 dni na czarno i pomalowalem mu sciane i mi nie wyplacil dodatkowych 200 zl. Oczywiscie dla paru pilkarzy tak beda postrzegac nasz klub bo ch.uj wbijają w Wisłę i rzeczywiscie traktują ją jako jedynie miejsce pracy. Poza tym w tym wypadku Jovanoviciowi nie nalezala sie zadna wyplata skoro lekarze wydali orzeczenie o jego niezdolnosci o dalszym wykonywaniu zawodu. To normalne, ze Wisla wypowiedziala umowe, kazdy klub by tak postąpil. Wiec nie pisz "jakby nie dostawali wyplat.." jakich wyplat? za co? za ladne oczy mial dostawac wyplatę? To nie Wisla o tym zadecydowala tylko lekarze. A ja, TY czy Wisla nie moze byc madrzejsza od specjalistow w tej dziedzinie i skoro oni wydaja papier ze gosc nie moze grac dalej zawodowo w pilke to naturalnym kolejnym ruchem jest, ze klub rozwiazuje umowe z pilkarzem ktoremu lekarze zakazali wykonywac swoj zawod.
Ostatnio edytowane przez c. : 05.02.2015 o godz. 17:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kontrakty zawierane z piłkarzami gwarantują im pensje, nawet jeśli są kontuzjowani. Kwestia zapisów zawartych w kontrakcie, jeśli była tam opcja rozwiązania w razie trwałej niezdolności do gry to wszystko jest w porządku. Doświadczenie jednak uczy, że Wisła zazwyczaj nie ma racji i przegrywa większość spraw w sądzie np. z Genkowem, Wilkiem, Mandziarą, Jovanicem, Cantoro, Kokoszka. Tyle to wiem z pamięci, a jeszcze coś by się znalazło.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a moze klub by pozwał Marko bo z punktu widzenia klubu teraz jest sytuacja bardzo jasna i klarowna. Marko na siłe próbuje cos ugrac a Wisła wizerunkowo traci jakby nie było.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Narazie brak oficjalnej wiadomości /informacji ze strony klubu . Powinni wypuścić jakieś sprostowanie. Udawanie ,że nic nie wiedzą tylko potęguje domysły kibiców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Spokojnie, daję głowę że się pojawi
![]() |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A może by tak poczekać do jakiegoś obszerniejszego info niż wywiad z serbskich mediów i dopiero wtedy wieszać psy na Marko/klubie?
Fakt, na bazie aktualnego info wygląda to tak, jakby Jovanović pogrywał podle, ale dajcie spokój z osądzaniem, jak na razie nic nie wiadomo. Skąd wiecie, jak za kulisami wyglądał ten okres, kiedy nie grał, jak wyglądało rozwiązywanie umowy? Tak samo w drugą stronę - póki nie wiemy, że klub czegoś znów nie dopilnował, to sami robimy sobie ujmę na wizerunku... Jest sytuacja dziwna i należałoby poczekać na jakieś info z klubu, a nie snuć domysły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dzisiaj 33 urodziny obchodzi Nikola Mijailović - to był gosc
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zastanawia mnie jedno jak Probierz daje sobie rade w Jadze? Dostał czas? widać koleś ogarnął młokosów transfery może nie najlepsze,ale koleś robi wyniki czy Wiśle zrobiono błąd i się go za szybko pozbyli ? czy Probierz był za słaby na Wisłę.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2013
Offline |
|
|
przyszedł w złym momencie
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wiem że będzie krzyk ale nie bez powodu Smuda nie przedłużył umowy Radkowi Sobolewskiemu tyle w temacie Probierza
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
W Wiśle, jak na warunki Wisły, Probierz miał dużo czasu. A obecnie jest ledwo 3 punkty przed nami, zobaczymy po 37 kolejkach.
Podobałoby się Wam, gdyby zamiast Buchalika ciągle grał Mateusz Zając? Albo gdyby Stilicia nie wziął na inaugurację do Gdańska, bo mu się kontrakt kończy? A tak robił i robi Probierz. Jego nie przez przypadek najsilniejsze kluby nie chcą, bo trener powinien sprawiać, że drużyna pójdzie za nim, a Probierz często drużyny rozsadza. Nieistotne, u nas jest spalony. ![]()
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|