|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Na poważnie byłoby gdybyś Ty próbował kulturalnie dyskutować czego niestety nigdy nie robisz. Twój nick powoduje, że nikt (poza nielicznymi wyjątkami) nie traktuje Cię poważnie. Aha i, jeżeli komuś chcesz kiedyś robić wykłady na temat logiki, to może poznaj jej podstawowe zasady. Wiedziałbyś wtedy, że zwroty typu: „Ty, Cię, Ciebie, Twoje” piszemy DUŻĄ LITERĄ. To taka rada na przyszłość.
![]() PS Ciekawa lektura. Wbijanie klina między Polaków a Ukraińców.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 03.02.2015 o godz. 21:58.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
, zdementuj to szybko bo biada wam kanapowcom , a może KORWINOWCOM wczoraj u gozdyrowej w polszmacie wilk też prawił o zmianie systemu , jestem za , tylko z kim z Wilkiem czy z Korwinem ![]()
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 03.02.2015 o godz. 22:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
uciekasz? ok, uciekaj, ![]() słabo wyglądają te wycieczki personalne w moją stronę, gdy proszę o argumenty merytoryczne, naprawdę ![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nigdzie nie uciekam tylko widzę, że moje wysiłki będą bezcelowe, bo betonu nie skruszysz. To nie są żadne personalne wycieczki tylko stwierdzenie faktu. Nie raz, nie dwa wytykałeś niektórym użytkownikom brak logiki. Gdy zwracam uwagę, że popełniasz prosty błąd logiczny, to odwracasz kota ogonem, ale jakoś mnie, to nie dziwi. Spójrz na moją dyskusję z Jaroo1. Da się dyskutować pomimo różnic w pewnych kwestiach? Pewnie, że się da tylko trzeba dążyć do pewnej równowagi. Ty zaś tym ciągłym gadaniem o socjalizmie przypominasz członka sekty. Tam guru też ma jedyną i niepodważalną prawdę objawioną o otaczającym nas świecie. Choćbyś łopatologicznie tłumaczył mu, że nijak to się ma do rzeczywistości, to on dalej będzie twierdził swoje. No, ale u fanów Korwina, to nie dziwne. Skoro logo partii potrafią umieścić nawet jako zdjęcie profilowe na portalach społecznościowych, to świadczy , to o tym jak mają sprane mózgi. Ale na pocieszenie pozostaje tylko powiedzieć, że korwinizm jest chorobą uleczalną, która po jakimś czasie minie.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jaroo1
jesteś idealistą , ja chyba też , potrzebujesz idealnego świata politycznego , to jest niemożliwe, ja jako zwolennik PIS wiem ile jest bagna w tej partii , wiem także że spoiwem tej partii jest Kaczyński, w tle Macierewicz i Kamiński z CBA, to mało i, dużo za mało , ale co mam zrobić , muszę w coś wierzyć , Ty wierzysz w JOWY, i że będzie "idealnie", ja wierzę w Kaczyńskiego , może ta nadzieja się kiedyś ziści , może to nie będzie ani po Twojej , ani po mojej myśli ?, ale trzeba w coś wierzyć ,co nam pozostało ? nie dobieraj sobie do głowy co napisałem do palikota, nie mam i nie miałem nic do niego , to bardziiej napisane żartobliwie niż agresywnie
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 03.02.2015 o godz. 23:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
kerim, żartobliwie czy nie żartobliwie to tak właśnie wygląda dyskusja w Polsce i na tym każdy traci bo zamiast się skupić na polityce to sie skupia na szyldach partyjnych a one są świetną ochronką dla polityków. Twój wpis podałem tak po prostu bo się nawinął. Równie dobrze można by tam wstawić wiele wpisów palikota czy moich.
Nie rozumiem jak można być idealistą i jak można wierzyć w typów, którzy zagłosowali za rozdawaniem polskiej kasy żydom - tak, pisze o tym po raz enty i będę pisał bo to jest jawny przykład na to, że oni zdradzili Polskę i chcą nasze pieniądze oddawać jakimś Żydom nie wiem z jakiej racji. Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
ps. nie błędu logicznego, tylko gramatycznego jak już coś, zresztą czy to błąd, to by się prof. Miodek kłócił... bo ja do ciebie ani listu ani korespondencji nie pisze Cytat:
Jakby nikt nie traktował mnie poważnie, to by nikt ze mną nie prowadził dyskusji To tyle ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.02.2015 o godz. 00:31.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
jeżeli ktoś pamięta , albo brał sam czynny udział na początku lat osiemdziesiątych w takich demonstracjach to mamy powtórkę z rozrywki , to nie jest do zatrzymania,ludzie są zdeterminowani coraz bardziej
http://niezalezna.pl/63869-zamieszki...la-do-gornikow |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Błąd logiczny jest w tym przypadku jak najbardziej. Zaimki osobowe, w przypadku gdy zwracamy się do jakiejś osoby bezpośrednio piszemy dużą literą. Tu nie ma żadnego uzasadnienia gramatycznego jest tylko najprostsza zasada logiczna. No, ale co ja Ci będę tłumaczył. Przecież Ty logiki uczyłeś się u Korwina, a co powie on, to jest święte i niepodważalne...
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Wybory prezydenckie 10 maja!
2 maja -Dzień Flagi 3 maja -Dzień Konstytucji 8 maja -uroczystości zakończenia II wojny światowej z udziałem światowych przywódców w Gdańsku i ostatnie godziny przed ciszą 10 maja -wybory Komu to sprzyja? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
dziwne , niby ten co mu sprzyjają daty podane powyżej nokautuje konkurencje, a tymczasem
http://fakty.interia.pl/ankiety/anki...woj-,qId,66115 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
![]() Darcie szat czas start. Nie ma co wybrano datę, która ustawi kampanię wyborczą pod te wszystkie kontrowersje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
http://pl.wikipedia.org/wiki/B%C5%82%C4%85d_logiczny poczytaj sobie. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaimek Cytat:
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
@Jaroo1 wczoraj nie chciało mi się już odpisywać na Twój długi post, ale postaram się teraz odnieść do kilku najważniejszych kwestii, które w swoim wywodzie poruszyłeś. Zacznę może od progu wyborczego. Według mnie istnienie takiej bariery jest słuszne. Już wyjaśniam dlaczego. Załóżmy się, że dane ugrupowanie zdobywa 0.01% poparcia. To już uprawnia je do otrzymania mandatu. Taka sytuacja nic dobrego nie spowoduje. Przerabialiśmy, to już w latach 90. Jak trudno, wtedy było sformować rząd wszyscy pamiętamy. Wyobrażasz sobie sytuację, że trzyosobowe koło homoseksualistów będzie decydować o tym, czy powstanie rząd? Nie jestem jednak aż na tyle konserwatywny w tej kwestii, żeby nie dokonywać żadnych zmian. Może powinniśmy pójść drogą Szwecji, w której istnieje co prawda ogólnokrajowy próg wyborczy, ale nie obowiązuje on, w przypadku gdy jakaś partia przekroczyła wymagany procent głosów w danym okręgu i związku z tym uczestniczy w podziale mandatów. Wtedy wilk byłby syty i owca cała.
Następna sprawa: JOW-y. Od bardzo dawna jestem zwolennikiem jednomandatowych okręgów wyborczych, ale na chwilę obecną uważam, że wprowadzenie ich w tej sytuacji politycznej jaką mamy zamiast pozytywnych owoców przyniesie tylko te negatywne. Z bliska obserwowałem skutki wprowadzenia JOW-ów w mniejszych miastach i gminach wiejskich podczas ubiegłych wyborów samorządowych. Co prawda spowodowały, iż w wielu miejscach nie ma potrzeby formowania żadnych koalicji, ale niestety miało, to swoje minusy. W wielu gminach opozycja wobec lokalnych władz została albo totalnie zmarginalizowana (w znanym mi mieście opozycyjni radni nie są w stanie utworzyć klubu) albo całkowicie wyeliminowana. Wielu włodarzy gmin miejskich i wiejskich przez różne zależności decyduje de facto za radę. Radni są, im potrzebni tylko do tego, żeby podnieść rękę tak jak należy. Znam okręg, w którym kandydat dostał coś koło 150 głosów. Gdyby zsumować wyniki pozostałych kandydatów tych głosów było ponad 200. Czyli krótko rzecz biorąc prawie 200 głosów poszło się jebać. A dlaczego? Bo decydują chore ambicje i brak chęci współpracy. Wielu wartościowych samorządowców przez takie gierki kanap politycznych wypadło z gry. Za to ostali się radni, którzy przez 4 lata głosu nie zabiorą i będą głosować tak jak nakaże Wójt/Burmistrz/Prezydent Miasta. Dlatego uważam, iż przy tak rozbujanych ambicjach liderów mniejszych partii i tej gangrenie, która toczy cały polski system partyjny na JOW-y jest zdecydowanie za wcześnie. Co do immunitetów zgadzam się w całej rozciągłości. Dla mnie immunitet formalny, to ucieczka przed odpowiedzialnością i narzędzie walki politycznej. Ale, żeby znieść immunitety nie wystarczy przygotować zwykłą ustawę jak niektórzy sądzą. Potrzeba zmiany Konstytucji RP, a to nie odbędzie się bez zebrania 2/3 głosów w Sejmie. Kiedyś bodajże Solidarna Polska składała projekt w tej sprawie. Jaki był jego los, to chyba wszyscy doskonale wiemy. Nie zapominajmy też mówiąc o immunitetach o tym, żeby te zmiany dotknęły także prokuratorów i sędziów. Dlaczego, to ma dotyczyć tylko polityków? Nie może być tak, że środowisko sędziowskie i prokuratorskie jest równie bezkarne. Takie gruntowne zmiany wymagają jednak porozumienia szeroko rozumianych środowisk opozycyjnych. A nie jak ma, to miejsce dzisiaj. Projekt zmian istniał pod nazwą IV RP. I dzisiaj do tego projektu trzeba wrócić. Konieczne jest jednak schowanie swoich ambicji i pójście na kompromis w pewnych sprawach. Tylko, wtedy będziemy w stanie odbudować ten olbrzymi, wielowiekowy organizm jakim jest Państwo Polskie.PS Cytat:
wislak68 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Smuga : 04.02.2015 o godz. 14:28.
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tłumacze ci człowieku, że zaimki osobowe pisane są wielką literą w listach formalnych a ten dalej będzie wpierał, że piszemy je wszędzie wielką literą Weź już skończ się kompromitować. ![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A, gdzie ja napisałem, że zaimki osobowe piszemy dużą literą wszędzie? Proszę o konkrety. Oj, Januszu chyba czytanie ze zrozumieniem u Was szwankuje.
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Błagam Was ludzie. Używajcie czasami "Entera" gdy piszecie długie posty. Strasznie ciężko się czyta, taki jednolity tekst.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak ktoś nie lubi Korwina a waha się na kogo oddać głos to ma alternatywę:
Skończmy już się podniecać tą obecną klasą polityczną i odsuńmy ich od władzy. Niech dojdą inni, może coś się zmieni, gorzej na pewno nie będzie ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.02.2015 o godz. 18:01.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Smuga to jest wierzchołek góry lodowej , w tym kraju każda dziedzina gospodarki tak wygląda, nie mamy na nic wpływu , a lody jak mówiła "gwiazda "urbanoplatfusowa sawicka są kręcone
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 04.02.2015 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Mnie zastanawia jeszcze inny fakt.. Przeglądam czasem komentarze na onetach, interiach itd.. Co ciekawe, każdy komentarz ma jakiś "wydzwięk".. I te które krytykują PO, Komora, Kopaczke i całą resztę tego tałatajstwa mają miażdżącą przewagę lajków (stosunek 10:1 to norma).. A przecież Pisowcy to mohery, ciemnogród itd. nie potrafią korzystać z komputerów, nie mają dostępu do internetu.. WIem, że te komentarze to żaden wyznacznik, ale trochę to dziwne ![]() ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
chyba nie piszesz poważnie że mohery nie mają internetu i nie potrafią z niego korzystać ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2013
Offline |
|
![]() I tak zamiast jednego antysystemowego elektoratu kandydata, który realnie zebrał by z 8-9% zajmując dobre 3 miejsce skończy się że każdy z nich otrzyma po 1%, z którymi wygra Ogórek Źle to wróży przed jesienią.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|