The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2015, 19:46
palikot napisał(a):Wyświetl post
ale wielu prezesów spółek skarbu państwa m.in kopalnianych z ramienia PIS ma dzisiaj zarzuty o łapówki
więc warszawiaczek ma rację
PISPO to jedno zło. Jak i każdy zwolennik tego systemu to zło.
Przyłączam się do prośby o przykłady. Masz szansę pokazać wszystkim że nie jesteś zwykłym łgarzem.
Był bym też wdzięczny gdybyś rozwinął tezę o "systemie PiSPO". Bo moim zdaniem z równym powodzeniem można pisać o "systemie Korwin-Jaruzelski" czy "Regan-Breżniew". Innymi słowy "system d..py i paska". I prościej: kompletna bzdura.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 01.02.2015, 20:47
wislak68 pytanie zadałem 30.01.15, dzisjaj mamy 1.02 , nie doczekałem sie odpowiedzi , nie pierwszy raz , co do warszawiaczka , prostuje jego bzdury od czasu jak zabrakło Drozda, prosta sytuacja , ktoś nie za bardzo interesuje się polityką i czyta jego ostatni wpis z osławionym duopolem do 2020 toku, co zapamięta ?ten gostek to jakaś masakra , na co on liczy ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 01.02.2015 o godz. 20:50.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 01.02.2015, 22:11
Wielka mistyfikacja Grodzkiej. Nowe informacje o kandydacie na prezydenta

http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.02.2015, 01:00
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
wislak68 pytanie zadałem 30.01.15, dzisjaj mamy 1.02 , nie doczekałem sie odpowiedzi , nie pierwszy raz , co do warszawiaczka , prostuje jego bzdury od czasu jak zabrakło Drozda, prosta sytuacja , ktoś nie za bardzo interesuje się polityką i czyta jego ostatni wpis z osławionym duopolem do 2020 toku, co zapamięta ?ten gostek to jakaś masakra , na co on liczy ?
A myślisz, że ja nie mam co robić tylko całymi dniami, tylko w politycznym siedzieć?

Przykład:
Korupcja w południowym koncernie energetycznym (dziś tauron) w latach 2005-2006 i jego zarząd z prezesem, który w 2006 zmienił fuchę i wylądował polskiej kompanii węglowej z ramienia PIS. Poszukaj sobie.
Fakty są takie, że na węglu przekręty robiło się za SLD za PIS i za PO nadal się robi jak się władza zmieni, to za parę lat wyjdzie i Tuskowi w niesmak
W każdym razie tego jest tyle, że szukanie przykładów nie należy do najtrudniejszej roboty. Ile razy było o PKN Orlen, KGHM-ie spółkach węglowych. To jest norma a to co wychodzi do mediów to wierzchołek góry lodowej.
Kto nie chce prywatyzować, ten daje okradać swoje pieniądze
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Stary 02.02.2015, 10:25
ja mam szukać ?myślisz że cały czas siedzę w politycznym , jak się, powiedziało a trzeba powiedzieć b, jeżeli nie potrafisz udokumentować rzetelnie nie pozwalaj sobie na tego typu wrzutki, i nie uogólniaj że wszyscy są umoczeni w korupcję , Pis nie jest święty ale ma niewiele na sumieniu
palikot
Senior Member

Stary 02.02.2015, 14:02
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
ja mam szukać ?myślisz że cały czas siedzę w politycznym , jak się, powiedziało a trzeba powiedzieć b, jeżeli nie potrafisz udokumentować rzetelnie nie pozwalaj sobie na tego typu wrzutki, i nie uogólniaj że wszyscy są umoczeni w korupcję , Pis nie jest święty ale ma niewiele na sumieniu
Właśnie dokładnie zgadzam się. Święty nie jest, bo w tym systemie się nie da być. A ma nie wiele na sumieniu, bo niewiele rządził...
o wiele więcej ma SLD które za korupcje nieoficjalnie brali wszyscy a skazano tylko Jakubowską.
o PO to nie mówiąc już nawet.
Prawda jest taka, że wszyscy umoczeni w ten system są złodziejami... nawet kobiety w ciąży które zgodnie z prawem zakładają firmy, by brać zasiłki na czas ciąży.
Po prostu trzeba zmienić system

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Przyłączam się do prośby o przykłady. Masz szansę pokazać wszystkim że nie jesteś zwykłym łgarzem.
Był bym też wdzięczny gdybyś rozwinął tezę o "systemie PiSPO". Bo moim zdaniem z równym powodzeniem można pisać o "systemie Korwin-Jaruzelski" czy "Regan-Breżniew". Innymi słowy "system d..py i paska". I prościej: kompletna bzdura.
Ja nie analizuje gry politycznej ani aktorstwa w tvn-ie Macierewicza vs Niesiołowskiego Tuska vs Kaczyńskiego itp. Mnie interesuje program. Spójrz na niego a zobaczysz podobieństwa.
Zresztą zobacz na głosowania PIS-u zawsze głosują za zwiększeniem socjalizmu podobnie jak PO, TR, PSL, SLD. Jednynie Wipler nigdy nie zagłosował za podwyżką podatków czy zwiększeniem socjalu. Dlatego ja nie ufam żadnej partii w tym sejmie
Ostatnio edytowane przez palikot : 02.02.2015 o godz. 14:12.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.02.2015, 15:11
Mnie interesuje program. Spójrz na niego a zobaczysz podobieństwa.
Wskaż te "podobieństwa".
Zresztą zobacz na głosowania PIS-u zawsze głosują za zwiększeniem socjalizmu
tu akurat zgoda
podobnie jak PO.
Gdzie PO głosuje za zwiększeniem socjalizmu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

palikot
Senior Member

Stary 02.02.2015, 15:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wskaż te "podobieństwa"
A tyle razy było wałkowane, jotpegi wklejane że po raz kolejny mi się nie chce. Jak mi wpadnie coś pod rękę, to napewno wrzucę, wierz mi, jak nie to spytaj kerima

Cytat:
Gdzie PO głosuje za zwiększeniem socjalizmu?
w sejmie, dosyć często np. za dofinansowaniem rozkradanych spółek skarbu państwa np kopalni z pieniędzy ciężko pracujących podatników, zwiększanie wydatków budżetowych i w związku z tym podnoszenie podatków, brak reform ZUS NFZ - to takie najgłośniejsze ich poczynania.
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.02.2015 o godz. 15:52.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 02.02.2015, 16:52
Wojciech Sumliński twierdzi, że WSI jest organizacją przestępczą,nie bojąc się cieżarówki ze żwirem
https://www.youtube.com/watch?v=mLOm...&feature=share
Smuga
Senior Member

Stary 02.02.2015, 18:37
Prof. Bogdan Chazan ostrzega: „Tabletka >dzień po< to nie witamina”
kerim1906
Banita

Stary 03.02.2015, 15:47
nowe otwarcie ,nowe twarze , proponuje 100 dni spokoju

http://niezalezna.pl/63858-kopacz-pr...afery-tasmowej
Smuga
Senior Member

Stary 03.02.2015, 17:19
A i miejsce dla Janka Tomaszewskiego się znalazło.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.02.2015, 17:39
Januszek dobry zdrajca. Rozumiem jak ktoś przechodzi z z jednej partii do drugiej (o ile nie mają one radykalnie różnych poglądów, np z lewa do prawa czy odwrotnie) ale za takie coś jak przechodzenie z partii A, która jest wrogiem partii B, do partii B to według mnie kara śmierci... Co jest warta taka .....a jak Tomaszewski? Dzisiaj liże rowa Powcom a jutro głosuje w jakimś głosowanku za rozsprzedażą Polski bo co to dla niego sprzedać jakąś tam Polskę skoro własny honor zlicytował? Z drugiej strony to też pokazuje ile jest warta ta gadka szmatka polityków i sztuczna wojna między Po a PiS. Oni udają to wszystko bo mają takie zadanie żeby ogłupiać ludzi a jak przychodzi co do czego to nie problem jest się bratać z tymi, których do niedawna się nazywało oszołomami/lemingami/zdrajcami/sprzedawczykami/karłami itp. Śmieszne to jest.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Stary 03.02.2015, 17:56
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Januszek dobry zdrajca. Rozumiem jak ktoś przechodzi z z jednej partii do drugiej (o ile nie mają one radykalnie różnych poglądów, np z lewa do prawa czy odwrotnie) ale za takie coś jak przechodzenie z partii A, która jest wrogiem partii B, do partii B to według mnie kara śmierci... Co jest warta taka .....a jak Tomaszewski? Dzisiaj liże rowa Powcom a jutro głosuje w jakimś głosowanku za rozsprzedażą Polski bo co to dla niego sprzedać jakąś tam Polskę skoro własny honor zlicytował? Z drugiej strony to też pokazuje ile jest warta ta gadka szmatka polityków i sztuczna wojna między Po a PiS. Oni udają to wszystko bo mają takie zadanie żeby ogłupiać ludzi a jak przychodzi co do czego to nie problem jest się bratać z tymi, których do niedawna się nazywało oszołomami/lemingami/zdrajcami/sprzedawczykami/karłami itp. Śmieszne to jest.
nie mieszaj spoconego janka z polityką i z PIS,po pierwsze nie był członkiem PIS-u, po drugie gdy dowiedziałem się w jakich" okolicznościach" i że w ogóle dołączył do PIS pierwsza moja myśl była , za jakie grzechy ? potem czekałem cierpliwie aż odejdzie , i odszedł , odszedł bo sodówka mu uderzyła i chciał się panoszyć w łodzkich strukturach , na szczęście zablokowali jego kandydaturę na Prezia Łodzi, potem opowiadał jaki to cudowny putin i rassija, wyleciał i Bogu dzięki, do urbanoplatfusów pasuje jak ulał , a jego poddańcze teksty do kopaczowej miodzio, trafił do swoich i niech tam pozostanie , urbanoplatfusy jak i zeteseelowcy zbierają wszystkie szumowiny i odpady , żal
Smuga
Senior Member

Stary 03.02.2015, 18:55
@Jaroo1 tylko nie mów, że wzorem cnót w tym względzie jest Korwin-Mikke albo Ruch Narodowy, bo pęknę ze śmiechu. Taki Jagiełło od czasu objęcia mandatu głosuje ręka w rękę z PO. Dla Korwina nie była, to żadna przeszkoda, żeby przyjąć go pod swoje skrzydła. Ustąpił dopiero po silnych protestach. W Ruchu Narodowym robi obecnie karierę wielu dawnych zauszników Romka Giertycha oraz osoby, które pięć lat temu dumne jak paw paradowały z koszulkami „Głosuję na Bronka”, a dzisiaj, ażeby zrobić wodę z mózgu młodym ludziom opowiadają te zgrane slogany o „bandzie czworga, pięciorga”. Zjawisko, o którym piszesz nie jest tylko problemem PO i PiS, ale dotyczy całej klasy politycznej zaczynając od tych wielkich partii, a na planktonie kończąc.
palikot
Senior Member

Stary 03.02.2015, 19:26
Smuga napisał(a):Wyświetl post
@Jaroo1 tylko nie mów, że wzorem cnót w tym względzie jest Korwin-Mikke albo Ruch Narodowy, bo pęknę ze śmiechu. Taki Jagiełło od czasu objęcia mandatu głosuje ręka w rękę z PO. Dla Korwina nie była, to żadna przeszkoda, żeby przyjąć go pod swoje skrzydła. Ustąpił dopiero po silnych protestach. W Ruchu Narodowym robi obecnie karierę wielu dawnych zauszników Romka Giertycha oraz osoby, które pięć lat temu dumne jak paw paradowały z koszulkami „Głosuję na Bronka”, a dzisiaj, ażeby zrobić wodę z mózgu młodym ludziom opowiadają te zgrane slogany o „bandzie czworga, pięciorga”. Zjawisko, o którym piszesz nie jest tylko problemem PO i PiS, ale dotyczy całej klasy politycznej zaczynając od tych wielkich partii, a na planktonie kończąc.
Dla mnie też nie było przeszkodą głosować na PO parę lat temu...
dlatego trzeba zmienić system, a nie o cnotach pier.dolić, bo polityka to nie cnoty, tylko interesy.
Jeśli PIS ma jakiś projekt w programie a potem głosuje przeciw niemu, bo partia/badna palikota go wniosła pod głosowanie, to sorry, ale te towarzystwo od Jarka dba o swoje interesy, bo na perwno nie o moje
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.02.2015 o godz. 19:29.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.02.2015, 19:31
Kto z RN paradował w koszulkach "głosuję na Bronka"? Nie porównuj kogoś kto współpracował z Giertychem lub był w LPRze a dziś jest w RN do tych pajaców co skaczą między PO-PSLem a PiSem. Przejście z LPRu do RNu odbyło się na przestrzeni lat, obydwie partie mają podobny światopogląd, a to, że ktoś był "z" i "za" Giertychem kilka lat temu a dziś jest w RN to nie dowód na jego kurestwo tylko na kurestwo Romeczka. Przykładowo, gdyby dziś Kaczyński przeszedł do PO czy tam zaczął wchodzić w konszachty z PO i Tuskami polegające na pracy prawnika to nie oznacza, że wyznawcy Jarka z automatu stają się zdrajcami bo ich zwierzchnik nim został.
Więc sytuacja moim zdaniem zupełnie nieporównywalna. Do tego wtedy a dziś to inna rzeczywistość polityczna a te wszystkie zmiany, które obserwujemy na linii PO-PiS od 10 lat to kwintesencja kurestwa bo wszystko odbywa się w tym samym układzie politycznym. Od 10 lat jest dobre PO i zły PiS dla jednej strony barykady i na odwrót dla drugiej, od 10 lat psioczą na siebie co nie przeszkadza im aby miękko wylądować u swoich wrogów jeśli coś w pierwszej partii nie wyjdzie. Gdzie tu RN czy KNP/KORWiNom do takich łajz? I to właśnie pokazuje, że PO-PiS to teatrzyk.
Jesteśmy kibicami Wisły więc używając pewnej analogiii ten temat jest nam bardzo bliski. Powiedzmy, że Wisła to partia A, sracovia to partia B. Sracovia bierze przerzutów bo jest ....ą a Wisła takich przerzutów nie bierze bo ....ą nie jest. Ani sracovia ani Wisła nie mają oczywiście wpływu na to czy ktoś od nich zdezerteruje i jak się po tym zachowa, czy wyrazi chęć pójścia do wroga ale już każda z ekip ma wpływ na to czy wroga przyjmuje. I dlatego to sracovia jest ....ą bo bierze wszystkich. i to samo jest z PO-PiSami, też biorą wszystkich i według analogii są tym samym co sracovia. Czymże byłaby wojna na linii sracovia-Wisła jeśli Wisła też by zaczęła przyjmować przerzutów? Byłaby teatrzykiem bo wtedy już kompletnie możnaby sobie te całe napinki darować, możnaby przestać pajacować bo po co skoro dziś ktoś jest Judaszem a jutro prawilnym Wiślakiem. I właśnie takie są przerzuty, są śmieciami bo jednego dnia oddaliby życie za swój klub (partię), za swoje poglądy a drugiego lądują w innym klubie. I jak nazwiesz PiS, który tak jak sracovia przerzutów przyjmuje? Jak nazwiesz te śmieszne pajacowanie i wojnę między PO-PiS skoro ludzie z obydwu partii skaczą z kwiatka na kwiatek.

* i odnośnie przerzutów to tyczy się to też tych wszystkich PIS Gowiniątek, PiS PJNów itp. Żałośni ludzie i żałosne, że PiS takich przerzutów bierze. Fundują wam kabaret a wy to jeszcze łykacie i ich bronicie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.02.2015, 19:58
Dla mnie też nie było przeszkodą głosować na PO parę lat temu...
dlatego trzeba zmienić system, a nie o cnotach pier.dolić, bo polityka to nie cnoty, tylko interesy.
Jeśli PIS ma jakiś projekt w programie a potem głosuje przeciw niemu, bo partia/badna palikota go wniosła pod głosowanie, to sorry, ale te towarzystwo od Jarka dba o swoje interesy, bo na perwno nie o moje
To wszystko wyjaśnia Tak czułem, ze coś śmierdzi.

P.S,. Jak tam u KORWINA ? Zamieszanie na FUNPAGE już opanowane ? administrator strony wrócił już ze szkoły ?
Smuga
Senior Member

Stary 03.02.2015, 20:03
A, w którym miejscu ja takiej postawy broniłem?

Jaroo1 napisał(a):
Gdzie tu RN czy KNP/KORWiNom do takich łajz?
Jak zobaczyłem działania lokalnych struktur tych tworów w wyborach samorządowych, to stwierdzam, że bardzo niedaleko. Transfery sejmowe, to nic w porównaniu z tym, co nieraz ma miejsce na poziomie najmniejszych gmin.
palikot
Senior Member

Stary 03.02.2015, 20:17

Jak zobaczyłem działania lokalnych struktur tych tworów w wyborach samorządowych, to stwierdzam, że bardzo niedaleko. Transfery sejmowe, to nic w porównaniu z tym, co nieraz ma miejsce na poziomie najmniejszych gmin.
Dlatego już pisałem, że trzeba zmienić system, bo w tym systemie wszyscy są złodziejami, ale nikt nie słucha

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 03.02.2015, 20:25
Ale, czy w innych krajach nie ma takich przypadków? One są wszędzie i mówienie o jakimś tam systemie mija się z prawdą. Tutaj w grę wchodzi bardziej kultura polityczna i istnienie silnego społeczeństwa obywatelskiego. W Polsce tego nie ma i nie będzie, bo jak stwierdził klasyk „państwo istnieje tylko teoretycznie”.

PS co rozumiesz pod pojęciem systemu? Tylko nie pisz znowu tej długiej, nudnej epistoły o rzekomym socjalizmie.
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.02.2015, 20:28
Cytat:
Skoro atakujesz KNP/RN to znaczy, że odwracasz uwagę od PiSu czyli pośrednio ich bronisz.
Ponawiam pytanie, kto z RN paradował w koszulkach "głosuję na Bronka"?

Palikot dobrze pisze, że trzeba zmienić system i tak samo jak on mówi gościu z podziemna.tv. - polecam kanał na YT o tej nazwie i stronkę http://1polska.pl/ Samo założenie istnienia partii jest chore bo już z założenia przestaje się liczyć dobro Polski, dobro wspólne a zaczyna się liczyć partia i jej losy. Nawet ludzie jak głosują to przeważnie nie ważne na kogo głosują, nie liczą się poglądy, dokonania, doświadczenie tylko sam szyld partyjny. Ktoś jest z tej właściwiej partii to głosuję na niego. No a później trzeba każdą gafę, niekompetencję i kurestwo takiej czy innej osoby tłumaczyć bo przecież nie może być tak, że gość z partii A ma zły pijar i złe świadectwo bo wtedy jak by to świadczyło o partii, itp. itd. Jedno wielkie błędne koło gdzie przestała się liczyć Polska a zaczęły się liczyć partie, chyba sami po sobie nawet to widzimy.
drozd:
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.02.2015, 20:32
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
To wszystko wyjaśnia Tak czułem, ze coś śmierdzi.

P.S,. Jak tam u KORWINA ? Zamieszanie na FUNPAGE już opanowane ? administrator strony wrócił już ze szkoły ?
Co Ci śmierdzi? Platforma wygrała wybory m.in. na bardzo liberalnych propozycjach gospodarczych więc bardzo wielu ludzi ją poparło i deklarowali to jasno. Popieranie ich teraz, po tym jak nie realizowali swojego programu tylko realizowali całkiem odwrotny i wyborcy poczuli się oszukani, to frajerstwo.
Smuga
Senior Member

Stary 03.02.2015, 20:37
Skoro atakujesz KNP/RN to znaczy, że odwracasz uwagę od PiSu czyli pośrednio ich bronisz.
Ponawiam pytanie, kto z RN paradował w koszulkach "głosuję na Bronka"?
Nie atakuję nikogo tylko wskazuję., że nigdzie nie ma świętych krów. A zrobiłem, to tylko dlatego, żeby później ktoś znowu nie pisał tekstów w stylu „PiS-PO jedno zło” nie zauważając jednocześnie, że takie sytuacje mają miejsce w każdym środowisku politycznym. Pytasz, kto w takich koszulkach paradował? Wierz mi nie mówię wcale o będących na świeczniku Bosaku, Kowalskim czy innych gierojach. KNP, KORWiN i inne RN, to tysiące lokalnych działaczy. Takich „perełek” można tam wyłapać dużo. W polityce samorządowej niejedno już widziałem. Dzieją się na tym poziomie gorsze rzeczy niż w Sejmie. Dlatego też takie mówienie, że tylko PiS jest zły po prostu powoduje u mnie atak śmiechu.
palikot
Senior Member

Stary 03.02.2015, 20:39
Ale, czy w innych krajach nie ma takich przypadków? One są wszędzie i mówienie o jakimś tam systemie mija się z prawdą. Tutaj w grę wchodzi bardziej kultura polityczna i istnienie silnego społeczeństwa obywatelskiego. W Polsce tego nie ma i nie będzie, bo jak stwierdził klasyk „państwo istnieje tylko teoretycznie”.

PS co rozumiesz pod pojęciem systemu? Tylko nie pisz znowu tej długiej, nudnej epistoły o rzekomym socjalizmie.
no bo w innych krajach jest ten sam system... boshe

Smuga: Wszyscy to jedno zło, bo działają w systemie socjalistycznym... zakumaj że, albo poczytaj trochę książek o systemach politycznych może ci pomoże, jak ciężko ci zrozumieć na żywo.
Systemy polityczne to nie mitologia i nic się z prawdą nie mija
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.02.2015 o godz. 20:42.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 03.02.2015, 20:43
To może za Rousseau stwierdzisz, że ten system stworzyła cywilizacja i należy się cofnąć do poziomu „szlachetnego dzikusa”. Oj, biłgorajski Januszu chcesz coś powiedzieć, ale sam nie wiesz, co.
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.02.2015, 20:45
Nie porównuj polityki na szczeblu lokalnym do tej ogólnopolskiej, że tak powiem. To są inne problemy i inne realia. Choć oczywiście złe zachowanie powinno być równo tępione na szczeblu niższym co i wyższym ale myślę, że tu nie ma co osądzać danego ugrupowania po lokalnych działaczach. Nikt ich nie upilnuje i nie zweryfikuje ich życia, zresztą to sa zwykłe szaraki a nie ci z "góry". I to właśnie ci z "góry" najwięcej szczekają a najmniej robią w tych wszystkich PO-PiSach i to oni tworzą ten teatrzyk a nie lokalni działacze.
Chociaż przyznam, że nietaktem jest być nawet lokalnym działaczem ze struktur PO czy SLD bo mimo wszystko nie godzi się normalnemu człowiekowi swoim imieniem i twarzą firmować s....ysyństwa.
drozd:
palikot
Senior Member

Stary 03.02.2015, 20:45
To może za Rousseau stwierdzisz, że ten system stworzyła cywilizacja i należy się cofnąć do poziomu „szlachetnego dzikusa”. Oj, biłgorajski Januszu chcesz coś powiedzieć, ale sam nie wiesz, co.
cywilizacja też stworzyła terroryzm pod koniec XX wieku... matko

dodam jeszcze, że cywilizację tworzą ludzie, którzy są omylni, to tyle w kwestii twoich argumentów o nieomylności cywilizacji
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.02.2015 o godz. 21:08.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Stary 03.02.2015, 20:52
Nie porównuj polityki na szczeblu lokalnym do tej ogólnopolskiej, że tak powiem. To są inne problemy i inne realia. Choć oczywiście złe zachowanie powinno być równo tępione na szczeblu niższym co i wyższym ale myślę, że tu nie ma co osądzać danego ugrupowania po lokalnych działaczach. Nikt ich nie upilnuje i nie zweryfikuje ich życia, zresztą to sa zwykłe szaraki a nie ci z "góry". I to właśnie ci z "góry" najwięcej szczekają a najmniej robią w tych wszystkich PO-PiSach i to oni tworzą ten teatrzyk a nie lokalni działacze.
Chociaż przyznam, że nietaktem jest być nawet lokalnym działaczem ze struktur PO czy SLD bo mimo wszystko nie godzi się normalnemu człowiekowi swoim imieniem i twarzą firmować s....ysyństwa.
Jest jak najbardziej, co porównywać, bo wszelkie patologie zaczynają się właśnie tam. Co, to znaczy, że nikt ich nie upilnuje? I nie mów mi, że jakiś lokalny działacz siedzi w kącie i nie ma nic do powiedzenia w swojej partii. In praxi nie raz przekonałem się, że samorządowy „ogon” jest w stanie kręcić całym psem bardziej niż wieloletni poseł, czy senator.
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.02.2015, 21:01
Może inaczej, lokalną politykę zostawmy mieszkańcom danego terytorium. Niech oni bronią swoich interesów i pilnują polityków. A tych u szczytu czyli posłów może "pilnować" każdy (ich głupoty są najlepiej udokumentowane przez media, ponieważ podlegają większemu nadzorowi społecznemu, są bardziej nagłaśniani, sa pod większym obstrzałem oczu i uszu) i każdy powinien mieć poczucie obowiązku żeby to robić bo ci na górze mają największy wpływ na politykę Kraju - wysokość podatków, ustalanie wieku emerytalnego, uchwalanie budżetu itp
drozd:

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów