|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Przestanmy .......ic...
Miskiewicz jak na nasze warunki i aktualne czasy jest ruchem bardzo dobrym... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
brylant - Dlatego mowie, ze tlumaczenie sobie, ze pilkarze nie dostali pensji za grudzien a poza tym jest plynnosc finansowa to tylko marzenia.Ja do niego nic nie mam, uwazam ze to dobry bramkarz, cala runde wiosenna bronil z bolami w plecach, a nam sie jeszcze obrona rozleciala, to ze wysoko przegralismy wtedy kilka meczow to nie byla jego wina tylko tego ,ze taka formacja jak obrona w tych meczach w Wisle nie istniala.Trzeba pamietac, ze sporo punktow Wisla mu zawdzieczala, runde jesienna poprzedniego sezonu mial znakomita.Dziwia mnie komentarze, ze go nie chca teraz bo rzekomo chcial milion zlotych kontraktu, ja w to wogole nie wierze, tyle to moze za 3 lata by dostal.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To dwóch równorzędnych bramkarzy jeśli obaj będą w formie ktoś będzie grał ławę i się frustrował jeśli trenerzy poardza sobie z tym to spoko ale taki układ wcale nie jest łatwy. Bramkarz musi być pewny też psychicznie musi wiedzieć że nawet jak coś zawali to od razu nie siądzie na ławie. Nie jest to proste
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Tradycyjnie, co by się nie działo to źle. Owszem, bramkarz nie jest nam potrzebny na gwałt, ale jeśli Franek sobie zażyczył jego powrotu to musi coś w tym być. A ludzie tradycyjnie - zamiast cieszyć się z powrotu solidnej marki (jeden z lepszych bramkarzy Wisły ostatnich lat, powołany do reprezentacji) to wybrzydzają, że nogami grać nie umie, że po co nam kolejny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dokładnie. Co by się nie działo, to kurde takie narzekanie, że masakra. Nic Wam nie pasuje. Woilicie Miśka czy jakiegoś noname'a z drugiej ligii albańskiej? Rozumiecie, ze klub jest na skraju bankructwa? Cieszcie się, że jeszcze się trzymamy, i że jest jakiś widok na normalność.
![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
taki układ jest najlepszy dla obu stron.Misiek będzie łapał w naszych szeregach formę ,a Wisła będzie mogła zwlekać z zaległą kasą .
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chyba kogoś rozum nt stanu finansów Wisły opuścił. To nie "narzekanie obojętnie co Wisła nie zrobi", tylko fakty - nie ma teraz potrzeby i hajsu na trzeciego bramkarza o podobnym poziomie. Tymczasem na skrzydłach pusto. Miśkiewicz raczej tam nie zagra, bynajmniej nie tylko dlatego, że nie umie grać nogami. Buchalik i Bieszczad to obecnie wystarczający stan. Porównajcie to do sytuacji na skrzydłach. Bardzo chcielibyśmy mieć taki komfort na bokach jak na bramce.
Ostatnio edytowane przez filemon : 23.01.2015 o godz. 19:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Widocznie nikogo nie mamy lepszego na skrzydlo, kto tu sie zgodzi grac za 3 tys euro na miecha.A byc moze jeszcze zrezygnuje z zaleglych wyplat za ten kontrakt.Gdyby Buchalik doznal kontuzji to drugim bramkarzem jest bieszczad,piaty bramkarz w Lechu, ktorego popisy wszyscy pamietamy sprzed roku chocby z Sigma kiedy puszczal wszystko co lecialo w bramke, to ,ze teraz w sparingu nie puscil gola, to jeszcze nie znaczy, ze sie nadaje.Jak sie komus wydaje, ze nas stac na sprowadzanie dobrych graczy,takich ktorzy obecnie prezentuja dobra forme, to ostatnio czytalem ze Sernas w jakis wigrach I liga zarabial 20 tys zlotych miesiecznie.My proponujemy w tej chwili mniej niz niektore kluby I ligowe.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 23.01.2015 o godz. 20:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
O jakimi wy farcie gadacie w przypadku Miśkiewicza. To się nazywa refleks. Na lini sobie bardzo fajnie radzi. W I połowie poprzedniego sezonu spisywał się bardzo dobrze. W rundzie wiosennej cała obrona siadła, pomimo tego Misiek bronił w kilku meczach bardzo dobrze(m.in dzięki niemu remis na Ł), ale popełnił gafy w meczu z Zagłębiem i jeszcze ten gol za kołnierz z Podbeskidziem(choć później w tym meczu wybronił pare kozackich strzałów i by jeszcze wyżej patałachy przegrały).
Faktem jest,że ma problem z grą nogami. To jest element,który wyrobić trzeba było za młodu,teraz za późno. Niestety Michał młodzieżowe lata spędził we Włoszech,gdzie wszystko za niego robiła obrona. Z kolei Buchalik to przeciętniak,nie ma nic wyrózniającego tak jak Miśkiewicz. Może i umie grać lepiej nogami,ale piłkę nie raz wy**pca na auty,a poza tym strzałów z dystansu nie potrafi łapać, tylko mu ta piłka wypada. Tyle że, średni Buchalik wystarcza, patrząc na obecną Wisłę.
Ostatnio edytowane przez Babba : 23.01.2015 o godz. 20:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
co nam z takiego Miśkiewicza 1 opcja była żeby poszedł i spierdzielił... Znowu złapie jakąs forme i spierd... w podskokach
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
To są zupełnie inni bramkarze o zupełnie innych umiejętnościach i możliwościach.
Buchalik jest poprawny we wszystkim. Co ma wpuścić to wpuści, co ma wyciągnąć wyciągnie. Nie ma tego błysku i pierwiastka szaleństwa. Miśkiewicz za to bardzo przypomina Pawełka. I nie mówię tego, żeby mu popsuć prasę, bo ja Mariusza bardzo ceniłem. To jest typ bramkarza, który potrafi wyciągnąć taką piłę, że człowiek potem przeciera oczy ze zdumienia, a zaraz potem zaliczy spektakularną wtopę. Generalnie pierwszy jest pewny, ale raczej ciężko, żeby sam wygrał ci mecz. Drugi czasem wygra ci mecz, ale raz na jakiś czas odwali coś takiego, że jest to pamiętane i wypominane mu latami. Geniuszami tego fachu są bramkarze, którzy mają ten pierwiastek szaleństwa, ale potrafią wyeliminować wtopy. Misiek ma na pewno dużo większe możliwości, sam refleks i czucie gry na linii ma świetne... nieporównywalnie lepsze od Buchalika. Buchalik za to więcej widzi, to też jego gra na przedpolu wygląda lepiej. Misiek może poprawić grę na przedpolu, to kwestia doświadczenia i czasu. Buchalik raczej refleksu nie poprawi. Myślę, że ta rywalizacja dobrze im zrobi.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.01.2015 o godz. 21:35.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja nie narzekam tylko mówię że dwaj bramkarze o podobnym poziomie to jeden bramkarz sfrustrowany bo grzeje ławę.
Sfrustrowany zawodnik w szatni to nic dobrego. Rywalizacja wśród bramkarzy aż tak dobra nie jest. Na tej pozycji musi być jasno powiedziany kto jest numerem jeden kto dwa a kto trzy. Oczywiście w przypadku gdy ktoś ma nagły spadek formy może to ulec zmianie. Ale jeśli bramkarz ma wyciągać coś ponad stan to często musi ryzykować aby to robić musi mieć pewność że nawet jeśli cos zawali to i tak za tydzień stanie miedzy słupkami. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miśkiewicz to ten długo wyczekiwany napastnik?
uważam, że na tej pozycji nie potrzebujemy wzmocnień![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Ja bym oczekiwał, żeby Misiek poprawił choć trochę swoją grę nogami to na pewno będzie lepszy niż Buchalik, który (jak już wyżej napisano) jest całkowicie przeciętny, może poza grą na przedpolu (jeszcze nie udało mu się nic zjebać), ale ma problemy z ustawianiem (kilka wpadek było). Jeżeli Michał poprawi najgorsze aspekty swojej gry to nawet niech nam czasem mecz zawali, ale i często będzie wyciągał mecze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A nie przyszło wam do głowy, ze w takiej sytuacji sprzedajemy Buchalika ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sorry, ale gdzie? ja wiem, że ostatnio Chinole biorą wszystko co się rusza, no ale bez przesady...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Byle gdzie za 100 tys euro. Przyda się ? Przyda ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Cieszy mnie rozwiązanie kontraktu z Chavezem. Smuda go już dawno skreślił i nie było sensu trzymać na ławie takiego drogiego piłkarza. Również rozwiązanie kontraktu z Jovanovicem (współczuje mu z powodu choroby) musiało się stać. To też jeden z ostatnich "dinozaurów" z dużym kontraktem z ery minionej Basałaja.
Teraz poszukać dobrych zmienników - jeśli nie lepszych to chociaż tańszych. Tak czy owak Gaszyński zaczął mocno od czyszczenia szatni. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trochę mi szkoda Chaveza, bo lubilem chłopaka. Kontrakt kosmiczny, więc dobrze, że zaoszczędzony, ale jemu życzę jeszcze kilku lat na dobrym poziomie tam u siebie.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Szkoda, że nie udało się znaleźć łosia chętnego na Chaveza. Ciekawe ile musimy Mu zapłacić i w jakim okresie?
Chory i niechciany odeszli, mam nadzieję że teraz pora na jakieś transfery do Wisły (skrzydłowy!!!) I oczywiście przedłużenie Stilica.
Ostatnio edytowane przez arti : 24.01.2015 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Uważajcie, bo kogoś sprowadzą. Rozwiązanie kontraktów też ich pewnie trochę kosztowało, a jakieś oszczędności z tego tytułu będą odczuwalne dopiero za jakiś czas, jak nie będą musieli im płacić pensji. Najwyżej wezmą Miśkiewicza (nie wiem po co) i na tym sie skończy. Widać brak pomysłu i animuszu w działaniu i w słowach prezesa, więc porzućmy nadzieję. Może w lecie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wszyscy piszą przedłużyć Stilica a ja bym się martwił o Burligę - jemu tez chyba się kończy umowa a o rozmowach cisza, co do bramkarzy to patrząc na Barcelonę da się mieć dwóch dobrych bramkarzy i ich pogodzić bez dużych konfliktów
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o obsadę bramki i przyjście Miśkiewicza, to ja się bardzo cieszę. Rywalizacja na każdej pozycji jest wskazana, a my będziemy mieli w składzie dwóch więcej niż solidnych, jak na polskie realia bramkarzy. Jak na razie same przemyślane i dobre ruchy nowego prezesa, które mogą wskazywać, że może być tylko lepiej :
- Rozwiązanie kontraktu z Chavezem - Rozwiązanie kontraktu z Jovanoviciem - Podpisanie od lipca kontraktu z Joviciem - Wypożyczenie Zająca - Wypożyczenie Lecha - Podpisanie kontraktu z Miśkiewiczem? |
|
|
|
Guest
|
|
Jova chyba nic nie kosztuje. Definitywnie nie może grać to chyba (niestety) proste do widzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Cytat:
zostało jeszcze 4 pozorantów oby Gaszyński zadziałał i w ich temacie stoper, skrzydłowy, napastnik- minimum na to okienko jeśli chcemy o coś grać |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Chavez był ostatnim pilkarze z tymi kosmicznymi zawodnikami? jezeli tak to dobrze
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|