The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2015, 13:30
Czytaliscie Brozka? W klubie wogole nie placa pensji od paru miesiecy, jest jeszcze gorzej niz rok temu, nie dziwne ze Stilic jeszcze nie podpisal, jak tak dalej pojdzie to tylko na nowy kontrakt dla Boguskiego bedzie.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 23.01.2015, 13:43
Dobrze, że nie dałeś linka do artykułu, bo jeszcze ktoś mógłby przeczytać.

No i jeszcze lepiej, że piszesz o tym w tym temacie.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.01.2015, 13:50
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Czytaliscie Brozka? W klubie wogole nie placa pensji od paru miesiecy, jest jeszcze gorzej niz rok temu, nie dziwne ze Stilic jeszcze nie podpisal, jak tak dalej pojdzie to tylko na nowy kontrakt dla Boguskiego bedzie.

Ciekawe rzeczy wyczytałeś... wróć zinterpretowałeś.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.01.2015, 13:54
MichaelMyers Ty widzisz jedynie Stilića w tym klubie?
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 23.01.2015, 14:11
WISŁAZWE- wyraznie mowi, ze starsi pilkarze sa cierpliwi i czekaja na pensje i sa duze zaleglosci, nie powiedzial nic wiecej zeby nie zaszkodzic klubowi.Moze prezes w euforii to widzi inaczej, ale jak jemu tez przestana placic to sie szybko spotka z rzeczywistoscia.Bo jaki jest ten plan awansowac do fazy grupowej LE a wtedy splacimy to kilkanascie milionow zlotych najpilniejszych dlugow i bedziemy placic pensje na biezaco? Jakie jest prawdopodobienstwo ta kadra przejsc eliminacje, nawet jak sie uda 3 miejsce wywalczyc 5%?

Padre1906- w kontekscie gry o wysokie cele to ja widze Stlilica, Glowackiego(ile on jeszcze pogra),Sadloka, Dudke i Brozka.Reszta skladu sie nie rozni niczym od takiego Piasta.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 23.01.2015 o godz. 14:19.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.01.2015, 14:13
Miśkiewicz wraca
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.01.2015, 14:15
Możesz zacytować te słowa ,bo ja nigdzie takich nie znalazłem.
Jak tego nie zrobisz ,to znaczy ,że nasz jakiś cel w tym żeby "siać" zamieszanie.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Stary 23.01.2015, 14:23
Michal podobno na 2.5 roku
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 23.01.2015, 14:27
kristos napisał(a):Wyświetl post
Możesz zacytować te słowa ,bo ja nigdzie takich nie znalazłem.
Jak tego nie zrobisz ,to znaczy ,że nasz jakiś cel w tym żeby "siać" zamieszanie.
Prosze bardzo.

Jak bardzo dokuczliwa, dla takich graczy jak ty, jest sytuacja finansowa Wisły? - Mnie ona nie dokucza. Jest nas kilku starszych, oddanych temu klubowi zawodników, którzy w dodatku byli już za granicą, trochę w piłkę pograli, więc pieniądze na codzienne życie zarobili. Brak tych wypłat nie jest teraz dla nas odczuwalny. Każdy pracuje dla pieniędzy – to normalne, ale czekamy cierpliwie.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 23.01.2015, 14:31
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Michal podobno na 2.5 roku
Jest po operacji kregoslupa, ale moim zdaniem lepszy jest od Buchalika.Zobaczymy tylko czy przejdzie testy medyczne, bo jego zdrowie to niewiadoma.
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.01.2015, 14:33
Prosze bardzo.

Jak bardzo dokuczliwa, dla takich graczy jak ty, jest sytuacja finansowa Wisły? - Mnie ona nie dokucza. Jest nas kilku starszych, oddanych temu klubowi zawodników, którzy w dodatku byli już za granicą, trochę w piłkę pograli, więc pieniądze na codzienne życie zarobili. Brak tych wypłat nie jest teraz dla nas odczuwalny. Każdy pracuje dla pieniędzy – to normalne, ale czekamy cierpliwie.
Nadal nie wiemy skąd wziąłeś kilka miesięcy?
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.01.2015, 14:36
http://sport24g.pl/2015/01/23/wrzutk...h-z-zagranicy/
Tutaj cały wywiad.
Skąd to wziął? Z domysłów. Siedzi i zastanawia się dlaczego jeszcze ukochany Stilić nie podpisał kontraktu.

"Michal podobno na 2.5 roku"
radek2323 Takie podobno wsadź sobie do kieszeni.
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 23.01.2015 o godz. 14:38.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.01.2015, 15:02
Ja wiem, że Miśkiewicz w pewien sposób związany z Wisłą, ale czy my potrzebujemy trzeciego solidnego bramkarza? Miejmy jednego zajebistego, a nie trzech poprawnych.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.01.2015, 15:08
filemon napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, że Miśkiewicz w pewien sposób związany z Wisłą, ale czy my potrzebujemy trzeciego solidnego bramkarza? Miejmy jednego zajebistego, a nie trzech poprawnych.
A ten drugi solidny, podaj mi jego nazwisko?
I na jakiej podstawie twierdzisz, że jest on solidny?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 23.01.2015, 15:14
Dla mnie zarówno Buchalik, jak i Miśkiewicz, jak i Bieszczad są solidni, nic więcej poza poprawnością. Będę wdzięczny za nie odbieranie mi prawa do opinii
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 23.01.2015, 15:22
Prosze bardzo.

Powiedz mi gdzie Paweł Brożek zaznaczył, że nie dostaje pensji od kilku miesięcy a sytuacja klubu jest gorsza niż przed rokiem? Nie mówię, że w tym momencie Wisła płaci mu co miesiąc, zdarzają się obsuwy ale nie są to tak katastrofalne wizje jak Twoje.

Wyluzuj.

filemon napisał(a):Wyświetl post
Podpisanie Miśkiewicza jest dla mnie równoznaczne z tym, że Bieszczad zostanie wypożyczony lub sprzedany do innego klubu, zresztą w czerwcu kończy mu się kontrakt i raczej w takiej sytuacji nie będzie przedłużony.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.01.2015, 15:23
tez uwazam podobnie ze wszyscy trzej sa średni z tym że :
- Bieszczada widziałem ostatnio na zywo raz w pucharze? i grał bardzo dobrze
- Buchalik wygląda na typowego sredniaka
- Miśkiewicz miał duzo farta, co oczywiscie jest pożądane u bramkarza.

Ale tak jak dla kolegi wyzej zaden z nich nie jest dla mnie kocurem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 23.01.2015, 15:23
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Podpisanie Miśkiewicza jest dla mnie równoznaczne z tym, że Bieszczad zostanie wypożyczony lub sprzedany do innego klubu, zresztą w czerwcu kończy mu się kontrakt i raczej w takiej sytuacji nie będzie przedłużony.
Właśnie teraz zauważyłem długość kontraktu i zwracam honor, o tyle mozna rozumiec ten ruch.
Powód: Literki
Ostatnio edytowane przez filemon : 23.01.2015 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 23.01.2015, 15:28
Bieszczad ma 21 lat, czyli wypożyczenie na 2 lata najlepiej (o ile przedłużymy) do I ligi z opcją ściągnięcia po 1 sezonie i w wieku 23 lat będzie oczywiste - albo jest nadzieja albo nic niewarty piłkarzyna. Ocenianie kolesia, który nie gra, bo na swoją pozycję jest zwyczajnie za młody (ilu bramkarzy poniżej 25 lat gra w wielkich europejskich klubach) i może się jeszcze znacząco rozwinąć tylko przez pryzmat tego, że nie gra to żałosne. Moim zdaniem warto go zatrzymać, a pewnie za wiele grosza mu nie trzeba.

Buchalik nam meczu jeszcze nie wyjął, Misiek po pół zeszłego sezonu miał 2-3 takie. Jak mamy przegrać to jeden .... czy 1-0 czy 3-0, a między 1-0 dla nas a 1-1 jest spora różnica, a bramkarz na farcie i sporych umiejętnościach (Misiek w zeszłym sezonie) tą różnicę robi.
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 23.01.2015, 15:37
wyjął z tego co pamiętam to z piastem
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 23.01.2015, 15:38
zamiast kupić porządnego bramkarza to będziemy mieć 2-3 średnich, bez sensu, tymbardziej że za te pieniądze można byłoby jakiegoś gościa z pola zakontraktować..
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Od: 06.2013

Stary 23.01.2015, 15:45
kupić... To słowo nie pojawia się w Wiśle od czasu Holendrów
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.01.2015, 15:53
Misiek może jakiś fenomenalny nie jest, ale potrafił wyciągać dzięki swojemu fartowi/ustawieniu nieziemskie piłki czego nasz obecny bramkarz nie potrafi.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.01.2015, 15:55
Teraz to powinni pozyskac tylko napastnika,ale takiego który zrobiłby konkurencje Brożkowi.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 23.01.2015, 16:00
Osobiście uważam, że Buchalik prezentuje ten sam poziom co Misiek. Więc nie uważam za dobry ruch jego powritu. Wolalbym przedluzenie kontraktu Bieszczada i zakup Napastnika
Odpowiedz cytując
1906ts
Member

Od: 06.2012

Stary 23.01.2015, 16:03
Dla mnie priorytetem mimo wszystko są skrzydła, bo nie mamy nawet pół średniego skrzydłowego.
Jak to mówi Smuda gdy jest "ciemno" na bokach to wiadomo że nie ma na bokach żadnego pomyślunku, żadnego dryblingu, prawie żadnej dobrej wrzutki, ba nie ma nawet dobrego przyjęcia - jest tylko bezmyślne bieganie, które może i szybkie ale nie efektywne.
Brozia może zastąpić choćby ten Stępiński a skrzydłowi są dwaj i to nie warci funta kłaków, z nimi nie mamy co szukać w ewentualnych pucharach.
Odpowiedz cytując
Rafee
Member

Od: 06.2006

Stary 23.01.2015, 16:09
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Misiek może jakiś fenomenalny nie jest, ale potrafił wyciągać dzięki swojemu fartowi/ustawieniu nieziemskie piłki czego nasz obecny bramkarz nie potrafi.
Tyle że Miśkiewicz może i dobrze gra na lini, ale NOGAMI grać nie potrafi, więc dziwie się ze go próbują zakontraktować. W dzisiejszy czasach bramkarz musi grać dobrze nogami! A Buchalik ma te dwie cechy tez dobre.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 23.01.2015, 16:14
WISŁAZWE- Jak to gdzie mowi,Brozek wyraznie mowi, ze brak wyplat nie powoduje, ze maja problemy finansowe,bo zyja z tego co zarobili w poprzednich klubach.Wiadomo, ze chodzi o najlepiej oplacanych pilkarzy.Zaznacza dla dobra klubu, ze sie nikt nie buntuje i czekaja.Gdyby to byl Malecki to by juz zrugal klub, Brozek ma wiecej klasy i inteligencji,ale nie beda czekac w nieskonczonosc, bo te pieniadze im sie naleza.To jak Stilic ma podpisac na 3 lata,skoro wyplat nie dostaje?Jak mu to ureguluja to podpisze pewnie.

Rafee - jednak wazniejsze dla bramkarza zeby sobie lepiej radzil z gra przy dosrodkowaniach niz gra nogami.Macie lepszego bramkarza za darmo?Bo albo on albo wracamy do testow amatorow.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 23.01.2015 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.01.2015, 16:19
Brozek mówi o kilku pilkarzach a kilku pilkarzy to kilka pensji
więc równie dobrze mogli nie dostać za grudzień
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 23.01.2015, 16:23
Albo tym starszym piłkarzom płacą w innych terminach (znaczy się wyższy kontrakt=większa opóźnienia), żeby nie zniechęcać za bardzo młodych? Widać zaangażowanie Brozia czy Głowy chociażby w klub, więc może zarząd wykorzystał to i dogadał się, że mogą troszkę bardziej zalegać im z pieniędzmi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów