The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy ufasz solidności Orkiestry Jurka Owsiaka - WOŚP?
Tak 333 57,51%
Nie 246 42,49%
Głosujących: 579. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2015, 08:03
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
Kto chce dawać, niech da, kto nie - jego wybór. Ja na pewno dam.

Ktoś poruszył argument, ze samorządy finansują WOŚP:
Na Caritas rząd wpłaca moje pieniądze i dotuje tego bubla, więc czemu WOŚP miałby nie być dotowany?

Bardziej niż WOŚP boli mnie, ze nasz rząd finansuje kościół katolicki, a przecież Państwo powinno być świeckie... Jeżeli dają na Caritas (z których nie widzę nigdzie najmniejszego pożytku), to dlaczego nie mogą dotować WOŚP, dzięki któremu mamy jeden z najlepszych programów badania słuchu u noworodków?

Co do sprawy sądowej, to o ile się nie mylę sąd nie powiedział, że "matkakurka" miał racje nazywając Owsiaka złodziejem, tylko uznał, że ma prawo do wyrażania własnej opinii na ten temat.
No to się mylisz, Matka Kurka musiał udowodnić przed sądem zarzuty. Więc obronił się pokazując dokumentację przelewów i cały proceder wypompowywania pieniędzy z WOŚP na prywatne firmy Owsiaka i żony (firma Ćwierćmrówki, Całamrówka, Złoty Melon czy Jasna Sprawa). Patologię finansową panującą na styku WOŚP - Juras z żoną, czyli zwykłe przepompowywanie kasy zebranej na zbiórkach do swoich firm.
Zresztą o czym my mówimy. Fakt, ze do dzisiaj nie wykonał postanowienia sądu o pokazaniu ksiąg rachunkowych mówi wszystko o nim i tzw. "wymiarze sprawiedliwości", który nie potrafi lub nie chce wyegzekwować tego od niego. Ma możnych POlitycznie protektorów i jest bezkarny w tym tzw. pożal się Boże "państwie prawa" i "25 lat wolności".
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.01.2015, 08:27
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
Bardziej niż WOŚP boli mnie, ze nasz rząd finansuje kościół katolicki, a przecież Państwo powinno być świeckie... Jeżeli dają na Caritas (z których nie widzę nigdzie najmniejszego pożytku), to dlaczego nie mogą dotować WOŚP, dzięki któremu mamy jeden z najlepszych programów badania słuchu u noworodków?
I obyś nie musiał nigdy "zobaczyć" na własne oczy. Przejdź się kiedyś do jakiejś jadłodajni dla bezdomnych, kuchni Brata Alberta, 2 rodzinnych domów dziecka, domu samotnej matki w Borku Fałęckim prowadzonych przez Caritas Arch. Krakowskiej i spytaj się skąd mają hajs na działanie.
Uwielbiam takie głupie pier.dolenie - ja nie widzę pomocy, mnie ta pomoc nie dotyczy to jest to ch.ujowe.

Owsiak jest krętaczem, co mu udowodniono - amen. Żeby nie było - sama idea jest oczywiście szczytna. Tylko ch.ujowe jest to że przytulając nie mała kase dla siebie i rodzinki, robi oszołomów z tych ludzi, którzy śmią mu w ogóle zadać pytanie o przejrzystość finansową prowadzonej przez siebie zbiórki publicznej wyciera sobie gębę chorymi dziećmi, ludźmi starszymi etc.

Dlatego w tym roku Owsiakowi nie daje, wyszukam sobie jakąś organizację która zajmuje się problemami wyszczególnionymi w tegorocznym finale i jej wpłacę przysłowiową dyszkę. Przynajmniej będe w zgodzie ze swoim sumieniem
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 09.01.2015, 12:28
WOŚP bierze i od tych, co jej nie dają.

Haniebne zachowanie Jerzego Owsiaka, któremu od kult świeckiego świętego najwyraźniej całkiem już przewrócił pod czapeczką, uruchomiło cała sforę sekciarsko mu oddanych wyznawców, z ich odwiecznym argumentem: niech ci, co nie wrzucają do puszek, niech nie ważą sie "Jurka" krytykować, a także leczyć swych dzieci w szpitalach używających "jego" sprzętu!
Pomijając oczywistą obłudę ludzi, którzy nie mają zahamowań liczyć np. pieniądze Kościoła, choć do niego nie chodzą, bezczelna demagogia tego "argumentu" dotyka istoty całego sporu o WOŚP.

Istotą sprawy jest bowiem właśnie to, że "pieniądze WOŚP" to nie tylko pieniądze tych, którzy dobrowolnie wrzucają do puszek. Festyny, honoraria artystów (czy raczej, częściej, chałturników) transmisja telewizji publicznej, przeloty F-16, wozy strażackie etc. - to wszystko pokrywane jest z podatków. To nic, że pieniądze publiczne nie trafiają bezpośrednio na konto WOŚP - jest to ukryty podatek na finansowanie tego "pastwowotwórczego", a właściwie "platformotwórczego" cyrku, w typie peerelowskich "Turniejów MIast", w jaki zamienił "Jurek" swą początkowo sympatyczną, inicjatywę. Nikt nigdy nie pozwolił tych uczciwie oszacować wszystkich wydatków, ale sądzę, że koszty zbiórki nie ponoszone przez WOŚP wynoszą co najmiej drugie tyle, co oficjalne jej wyniki.
Dość zatem tej demagogii! https://www.facebook.com/rziemkiewicz
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 09.01.2015, 12:32
Ratowanie skompromitowanego Jureczka trwa. Sygnał do ofensywy dało Gówno Wybiórcze, a teraz do akcji ruszają przyjaciele POlityczni.

Ministrowie Kopacz na ratunek Owsiakowi. W pierwszym szeregu Piotrowska ze Schetyną
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.01.2015, 14:02
szczekajcie a karawana jedzie dalej
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 09.01.2015, 14:24
AS82 napisał(a):Wyświetl post
szczekajcie a karawana jedzie dalej
karawana z królem żebraków na czele jedzie
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.01.2015, 14:57
Ale o czym w ogóle rozmowa. Wszelka pomoc dla potrzebujących jest godna pochwały ale nie można kraść!
To tak jakby wolontariusze z puszek mogli 30% wyciągnąć za to że chodzą po mrozie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.01.2015, 15:10
A nie robią tego?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.01.2015, 15:10
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ale o czym w ogóle rozmowa. Wszelka pomoc dla potrzebujących jest godna pochwały ale nie można kraść!
To tak jakby wolontariusze z puszek mogli 30% wyciągnąć za to że chodzą po mrozie.
A widziałem kiedyś takich na Plantach, jak po zmroku szperali po puszce
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 09.01.2015, 15:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A widziałem kiedyś takich na Plantach, jak po zmroku szperali po puszce
za cały dzień na mrozie wyciągną parę złotych z puszki, natomiast król żebraków ubrany w czerwone spodnie , żółte okulary drze ryja w ciepłym studio, i wyciąga kilka melonów , nawet złotych melonów
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.01.2015, 16:12
Ze wszystkim jest różnie ,z Caritasem , WOŚP , Wyborczą, TV Republika , Terlikowskim , Owsiakiem....bla bla bla bla. Jedni lepsi drudzy gorsi, jedni dają, drudzy kradną. Jednym śmierdzi drugim pachnie.

My Polacy potrafimy robić tylko jedno zgodnie i skutecznie , ROBIĆ DRUGIEMU KOŁO DUPY . Zaciekle ,zapiekle ,do skutku. BEZINTERESOWNIE. Często bezpodstawnie.
Nie będę ,jak połowa forumowiczów zgrywał eksperta ,znawcę medycyny ,pediatrii ,ekonomi ,finansowania służby zdrowia ,zapodawał linkó i ekspertyz. Hoooja mnie to obchodzi mówiąc szczerze.
Kilkakrotnie w życiu niestety miałem styczność z sprzetami Orkiestry , pomogły ,jakby ich nie było ,może byłyby z caritasu albo z TVN albo od kowala ,. Nie wiem ,nie wnikam. Uważam to za pozytywną inicjatywę społeczną . Spory koszt ,mały zysk jest faktem.
W cholerę więcej kasy babcie i mamusie wysyłają do Torunia itd, itp.
Prosiłbym tylko o jedno ,macie dowody że Owsiak kradnie wyłudza ,oszukuje. TO WALCIE Z TYM PROSTO NA PSIARNIĘ> Na pewno niejeden oponent się ucieszy. Coroczny bełkot że ten cacy a tamten be.. jest dziecinny.

Tak ,zgadza się ,istnienie Orkiestry jest wstydem dla ministerstwa zdrowia , rządów wszelakich ,budżetów i mądrali.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.01.2015, 16:32
A czy Owsiak jest głupi żeby kradł? On nie kradnie, on tylko pozakładał kilka fundacji, gdzieś tam się mianował jakimś pracownikiem, gdzieś tam jego żona ma jakieś funkcje, gdzieś tam któraś spółka ma monopol na działanie przy jakichś transakcjach związanych z WOŚP i przepompowuje kasę z WOŚP na te swoje fundacje i spółki a po drodze się zawsze gdzieś tam kasa rozejdzie z tytułu tego, że Owsiakowie muszą pensje dostać, z tytułu tego, że jakieś zlecenie wykonają na rzecz WOŚP, z tytułu tego, że sobie za służbowe w ramach spółek gdzieś podróżują. Ludzie, myślcie trochę. Po .... w tym systemie kraść? Jak ktoś ma plecy i układy to wszystko robi zgodnie z prawem i żyje jak pączek w maśle.
Bo kto mu zabroni założyć fundację czy spółkę, kto mu zabroni się mianować prezesem czy jakimś pracownikiem, dawać sobie zlecenia w ramach WOŚP, kto mu zabroni za służbowe gdzieś jechać skoro "musi"? A, że już nikt nie jest w stanie sprawdzić czy jego praca jest warta tyle a tyle, że nikt nie sprawdzi czy jako pracownik czy prezes jakiejś spółki zasługuje na przykładowo 10 tys zł miesięcznie itp itd. No i inna sprawa czy to jest moralne. Bo na pewno moralne nie jest .......enie Jureczka, że on na WOŚP nie zarabia skoro ma pensję z jakiejś tam fundacji, która jest powiązana z WOŚP, a która ma mamonę dzięki tej orkiestrze.
Zrozumcie to, że o to w tym systemie chodzi, udawać fajnego, milutkiego a żreć i się bawić na nasze, to samo ci jebani politycy. Liczy się żeby wykonać jak najwięcej operacji finansowych, mieć jak najwięcej powiązań i możliwości wydania kasy, a to na podróże, a to na jedzenie, a to jakieś premie, diety sobie dawać itp i oczywiste, że w świetle prawa to się kradzieżą nie nazywa, to jest po prostu pasożytowanie i legalne wyprowadzanie kasy.

Weź sobie obejrzyj wywiad z MatkaKurka w TV Republika, który był tutaj wrzucany. Gościu wygrał proces z oszustem Owsiakiem i wie co mówi. A, że Owsiak to śmieć to każdy widzi. Sam się oburza, że go ktoś nazwie oszustem czy złodziejem a tego typa, MatkaKurka zdążył nazwać oszołomem, faszystą itp po czym przegrywa z nim proces. I kto tu jest śmieciem? Takie właśnie są te autorytety III RP. Kolejny po Bolku nadmuchany kondom, z którego z roku na rok uchodzi powietrze.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 09.01.2015, 16:57
Polecam poniższy tekst przeczytać cały i ze zrozumieniem.

Z miłości do Owsiaka wyleczył mnie dwadzieścia parę lat temu dziennikarz Telewizji Kraków. Nazwiska nie wymienię, bo mógłby mieć kłopoty – może wciąż pracuje w TVP, a rzecznik tej instytucji bardzo jest zaangażowany.
Kiedy zachwycałem się społecznym ruchem, wspólnotą, miłością, zebraną kwotą, popatrzył na mnie i zapytał:
–A ty myślisz, że ile kosztuje zorganizowanie tych imprez.
–Nic – naiwnie odpowiedziałem – wszyscy robią to charytatywnie.
–Myślisz, że ja, operator, dźwiękowiec, oświetleniowiec, kierowca, cały dzień zapierdalaliśmy za darmo?
–No, chyba nie.
–Zapłaciła nam za to TVP. A myślisz, że ilu takich jak my zapier... po całej Polsce? Ile kosztowało paliwo telewizyjnych samochodów? Ile transmisje? Ile kosztowały te wszystkie koncerty i imprezy? Muzycy być może kasy nie brali, ale techniczni? Ile prąd kosztował?
Kasa zebrana do puszek raczej nie byłaby w stanie tego wszystkiego pokryć.
Państwo Polskie funduje swoim obywatelom imprezę, dzięki której mogą się lepiej poczuć.

Nie chciało mi się o tym wtedy myśleć, bo po wrzuceniu pięciu tysięcy złotych czułem się członkiem wspólnoty fajnych ludzi. Ale z czasem wątpliwości się pojawiły.
Jaki pożytek miały mieć biedne chore dzieci z tego, że LOT dostarczał Owsiakowi samolot, którym latał po całej Polsce? Czy za kasę, która poszła na paliwo nie można było kupić czegoś konkretnego? Owsiak w śmigłowcu. Owsiak na czołgu. Owsiak z policyjną asystą. Owsiak z eskortą myśliwców. Autorzy „South Park” mieliby używanie.
Kiedy indziej u znajomego lekarza. Na całym oddziale, na każdym prawie urządzeniu serduszka Orkiestry. Pytam:
–To wszystko od Orkiestry?
–Nie
–A co?
–Nic
–Jak to?
–Chcieli nam dać (nie pamiętam co), ale już mamy i drugiego nie potrzebujemy
–To skąd te serduszka?
–Jak byli, to ponaklejali.

No i trzecia scenka. Ze dwa lata temu BMW (chwała mu za to) zaprosiła kilkunastu dziennikarzy na kurs pierwszej pomocy. Kurs odbywał się o ośrodku szkoleniowym WOŚP „Szadowo Młyn”. Szkolenie było naprawdę niezłe. Wiem jaką piosenkę mam nucić podczas resuscytacji.
W ośrodku zewsząd wysypywały się różne dary dla orkiestry. Przed wejściem stała armata. Niestety pomalowana na żółto. Zawsze chciałem mieć armatę. Ale zastanowiła mnie jedna rzecz. Czy jeżeli ktoś daje armatę „na Orkiestrę” to chodzi mu o to, że by Orkiestra ją sprzedała, a uzyskane pieniądze przekazała „na dzieciaki”, czy żeby ozdabiała młyn w Szadowie?

To interesujące, że wśród moich znajomych najgłośniej bronią Owsiaka ci, którym najbardziej przeszkadza religia. Najwyraźniej człowiek bez wiary czuje się pusty i musi tę pustkę czymś sobie wypełnić. Na przykład wiarą w niepokalanie Jerzego Owsiaka.

Publiczne pieniądze potrzebują kontroli. Kontrolować powinny państwowe służby. Powinny media. Jak na razie na wszelkie próby Owsiak reaguje jak ks. dyr. Rydzyk. I to jest zła informacja.
http://www.3neg.pl/2015/01/9-styczni....html?spref=fb
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 09.01.2015, 17:08
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
.
To interesujące, że wśród moich znajomych najgłośniej bronią Owsiaka ci, którym najbardziej przeszkadza religia. Najwyraźniej człowiek bez wiary czuje się pusty i musi tę pustkę czymś sobie wypełnić. Na przykład wiarą w niepokalanie Jerzego Owsiaka.
To właśnie kiecuchom najbardziej przeszkadza to co robi Owsiak. To ,że potrafi prowadzić zbiórki i pomagać dzieciom w atmosferze dobrej zabawy bez udziału religii i Kościoła. Stąd był atakowany przez Rydzyka za przystanek Woodstock , stąd jest teraz atakowany przez tych pożal się prawicowych dziennikarzy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.01.2015, 17:09
Teraz właśnie ogladam w TV Republika jak ten oszust publicznie łże, pytany przez jakiegos dziennikarza radiowego o wyrzucenie z konferencji siłą dziennikarza TV Republika, Oczywiście zaprzeczał, że to nie po jego wezwaniu po czym TV Republika pokazała nagranie jak krzyczy, wyrzucić tego żulika. Wredny typ.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 09.01.2015, 18:00
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Teraz właśnie ogladam w TV Republika jak ten oszust publicznie łże, pytany przez jakiegos dziennikarza radiowego o wyrzucenie z konferencji siłą dziennikarza TV Republika, Oczywiście zaprzeczał, że to nie po jego wezwaniu po czym TV Republika pokazała nagranie jak krzyczy, wyrzucić tego żulika. Wredny typ.
w radiowej "trujce" ( tak nazywam program 3 PR bo łezka w oku się kreci co oni z nim zrobili)
powiedział lepiej , może nie dosłownie zacytuje ale brzmiało to tak " nie znam osób którym poleciłem wyrzucić dziennikarza" , dla porządku Rachoń z tv republika wezwał policje i nikt z wośp nie wiedział co to byli za jedni ,owsiak bezkarny żebrak 3RP
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 09.01.2015, 19:29
Szechterowskie GW-no manipuluje i kłamie na całego:

http://niezalezna.pl/63079-manipulac...-michal-rachon
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 09.01.2015, 21:29
matka kurka nie odpuszcza http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/22...e-je-wszystkim

dodatkowo tv republika pozwała owsiaka za "akcję" z Michałem Rachoniem
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.01.2015, 11:48
Szkoda że nawet ws takiej inicjatywy wychodzi konflikt prawica-lewica. Jedni mają swoje argumenty drudzy swoje i za nic ich nie zmienią. Nie wróży to nic dobrego dlatego kraju.
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 10.01.2015, 12:09
Na charytatywną licytację wystawiono kilkadziesiąt przedmiotów. Jednym z najdrożej sprzedanych była koszulka „I love Europe” z podpisami przewodniczącego Rady Europejskiej Donalda Tuska, szefa Komisji Europejskiej Jeana-Claude'a Junckera i przewodniczącego Parlamentu Europejskiego Martina Schulza, którą wylicytowano za 221 euro.
Sporym powodzeniem cieszył się m.in. elegancki długopis podarowany przez komisarz Elżbietę Bieńkowską (nabywca zapłacił za niego 125 euro), album o historii polskiej dyplomacji z autografem szefa MSZ Grzegorza Schetyny (150 euro),

Ciekawe za ile kot prezesa by poszedł? (i tak nie ma czasu się nim zajmować)
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.01.2015, 12:14
madenn napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że nawet ws takiej inicjatywy wychodzi konflikt prawica-lewica. Jedni mają swoje argumenty drudzy swoje i za nic ich nie zmienią. Nie wróży to nic dobrego dlatego kraju.
Nie widzę tutaj konfliktu prawica-lewica.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 10.01.2015, 12:20
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Nie widzę tutaj konfliktu prawica-lewica.
wie co mówi , lewak a nie popiera owsiaka
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.01.2015, 12:22
Nie mam zamiaru dawać nawet 1 złotówki, aby żyło się lepiej Owsiakowi.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.01.2015, 14:12
To takie polskie, katolickie nienawidzić, mieszać z błotem tych, którzy się przynajmniej starają zrobić coś dla innych. A co wyście zrobili dla innych? co zrobili krytycy Owsiaka? Osobiście też za nim nie przepadam ale niech zakupiony przez orkiestrę sprzęt uratuje chodź jedno życie/a uratował wiele/ i to już jest sukces
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 10.01.2015, 14:40
Ja jak napadnę na bank i go okradnę, ale połowę kasy zrabowanej oddam na chore dzieci, i kilka z nich uratuje to będzie to w porządku ?

Przypominam, że na WOŚP płacimy wszyscy w formie podatków, z których są organizowane imprezy w całej PL
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 10.01.2015, 14:51
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Ja jak napadnę na bank i go okradnę, ale połowę kasy zrabowanej oddam na chore dzieci, i kilka z nich uratuje to będzie to w porządku
Postawiles bardzo kontrowersyjne pytanie...
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.01.2015, 14:56
Quorth napisał(a):Wyświetl post
To takie polskie, katolickie nienawidzić, mieszać z błotem tych, którzy się przynajmniej starają zrobić coś dla innych. A co wyście zrobili dla innych? co zrobili krytycy Owsiaka? Osobiście też za nim nie przepadam ale niech zakupiony przez orkiestrę sprzęt uratuje chodź jedno życie/a uratował wiele/ i to już jest sukces
A lekarza, który np. leczy Twojego ojca i dla lepszej opieki dajesz mu kasiore do ręki to jak nazwiesz? mimo, że w ostateczności wyleczy Twojego chorego ojca? łapówkarz? hiena? czy powiesz jak w przypadku owsiaka że przecież leczy ciężko chore osoby?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.01.2015, 15:13
sergio napisał(a):Wyświetl post
A lekarza, który np. leczy Twojego ojca i dla lepszej opieki dajesz mu kasiore do ręki to jak nazwiesz? mimo, że w ostateczności wyleczy Twojego chorego ojca? łapówkarz? hiena? czy powiesz jak w przypadku owsiaka że przecież leczy ciężko chore osoby?
Lekarze to trochę inna grupa ludzi. Są tacy którzy na prawdę pomogą, a są tacy co patrzą tylko na kasę. Zdarzyło mi się chodzić prywatnie do lekarza, raz zapłaciłem i dalej kontynuowała moje leczenie na kasę chorych i była całkiem w porządku. Ale nie brakuje takich którzy prywatnie są cudowni, wręcz kochani, a w przychodniach są zwykłymi mendami.
Sprawa lekarzy to jest osobna kwestia i nie należy jej łączyć z WOŚP. Owsiak owszem ostatnio trochę odlatuje, ale to głównie przez tak zwanych hejterów. Facet chce działać, chce pomagać, chce robić coś dla innych, a na każdym kroku jest atakowany przez zgryźliwych, samolubnych hipokrytów, którzy najczęściej co niedziele chodzą do kościoła modlić się chyba o samych siebie.
Większość przeciwników została na swoją drogę skierowana przez kościół katolicki bo ten na tym traci ogromne pieniądze. A jakoś nie za często słyszę o tym by księża chcieli pomagać, wręcz przeciwnie ciągle docierają do mnie głosy o tym, że na mszy klecha wypomina, że mieszkańcy tego bloku z tej klatki i z tego mieszkania dali mu w kopercie 10 zł i było to za mało ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.01.2015, 15:25
Cytat:
Lekarze to trochę inna grupa ludzi. Są tacy którzy na prawdę pomogą, a są tacy co patrzą tylko na kasę.
Dokładnie, i tak samo jest z Owsiakiem. On chce pomagać ale za kasę. A to na Woodstock bierze kasę z WOŚP, a to na jedną, drugą czy trzecią fundację/spółkę, a to sobie i żonie pensyjkę da, a to to a to tamto. Zwykły pajac i tyle.
Gość dorobił się na pomaganiu dzieciom a jak mu to ktoś wypomina to nazywa takiego wypominającego faszystą, oszołomem i procesy wytacza po czym proces przegrywa. Albo wywala dziennikarza z konferencji. I kto to jest ten Owsiak jak nie oszust, "legalny złodziej" i pajac?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 10.01.2015, 15:51
cfa napisał(a):Wyświetl post
Lekarze to trochę inna grupa ludzi. Są tacy którzy na prawdę pomogą, a są tacy co patrzą tylko na kasę. Zdarzyło mi się chodzić prywatnie do lekarza, raz zapłaciłem i dalej kontynuowała moje leczenie na kasę chorych i była całkiem w porządku. Ale nie brakuje takich którzy prywatnie są cudowni, wręcz kochani, a w przychodniach są zwykłymi mendami.
Sprawa lekarzy to jest osobna kwestia i nie należy jej łączyć z WOŚP. Owsiak owszem ostatnio trochę odlatuje, ale to głównie przez tak zwanych hejterów. Facet chce działać, chce pomagać, chce robić coś dla innych, a na każdym kroku jest atakowany przez zgryźliwych, samolubnych hipokrytów, którzy najczęściej co niedziele chodzą do kościoła modlić się chyba o samych siebie.
Większość przeciwników została na swoją drogę skierowana przez kościół katolicki bo ten na tym traci ogromne pieniądze. A jakoś nie za często słyszę o tym by księża chcieli pomagać, wręcz przeciwnie ciągle docierają do mnie głosy o tym, że na mszy klecha wypomina, że mieszkańcy tego bloku z tej klatki i z tego mieszkania dali mu w kopercie 10 zł i było to za mało ...
zapytaj się tego żebraka dlaczego wysyła dzieciaki z puszkami pod kościoły gdzie po każdej mszy wysypuje się armia ludzi ? przypadek ? , właśnie pod kościołami dzieciaki mają najlepszą obrywę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów