The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2014, 14:13
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
mlodzi zawodnicy Nam nie groza bo Smuda po prostu nie umie mlodego zawodnika nauczyc grac w pilke i woli juz doswiadczonych pilkarsko i mentalnie zawodnikow , dlatego mam nadzieje ze nie bedzie u nas najazdow Manuelow, Henriqezow, Iniacow czy innych Wojtkowiakow czy Kotorowskich ... osobiscie bardzo zaluje ze z mlodziezy tak malo szans dostal Zajac , i musial z lawki ogladac jak przez pol sezonu Pawel kopal sie po czole i blokowal miejsce w skladzie napastnikowi
Gdybym był na miejscu Smudy to Zając u mnie grałby tyle samo czasu jeśli nie mniej.
Jeśli jest kotem to przedstaw kolego jest statystyki z III ligi, powinny być conajmniej dobre biorać pod uwagę lament jaki sie tworzy gdy Zając siedzi.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.12.2014, 14:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był na miejscu Smudy to Zając u mnie grałby tyle samo czasu jeśli nie mniej.
Jeśli jest kotem to przedstaw kolego jest statystyki z III ligi, powinny być conajmniej dobre biorać pod uwagę lament jaki sie tworzy gdy Zając siedzi.
A powiedz mi też ile razy Zając u Smudy grał na nominalnej pozycji czy jako napastnik ? Chyba ani razu, tak samo w rezerwach w większości meczów grał na skrzydle bo Smuda tak wymyslil.

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.12.2014, 14:22
Ciekawe dementi :

Cytat:
Owszem, słyszałem o tych chłopakach, podobno nieźle wypadli w reprezentacji Peru do lat 20 na ostatnim turnieju i to wszystko. Nie wiem nic na ten temat, żeby mieli przyjechać do nas na testy, a skoro nie wiem o tym, to znaczy, że nie jest to prawdą
Cytat:
Przypomnijmy, że w Krakowie zjawić mieli się rzekomo 22-letni pomocnik Erick Vincenzo Rossi Díaz, 20-letni stoper Carlos Andrés Lazón Toullier oraz 25-letni napastnik Jahirsino Julio Baylón Yglesias.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.12.2014, 14:36
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
to po co kilka razy Czerwińskiego z Niecieczy jeździł oglądać? kto Urygę ze ŚO na DP przeniósł i u kogo ten 20 letni Uryga momentami prezentował się lepiej niż dobrze, jeździł też na kadrę i w niej grał, a że kontuzja Stjepanovica? zawsze mógł ściągnąć jakiegoś 30latka z Burundi ale nie ściągnął tylko postawił na młodego

Zając prawdopodobnie zostanie w styczniu wypożyczony i zobaczymy co pokaże w dorosłej prawdziwej piłce bo jego co by nie powiedzieć krótkie występy zbyt obiecujące nie były

ten blokujący miejsce Brożek strzelił 10 bramek w tym sezonie tj 3 wynik w Ekstraklasie, a że momentami grał kupę? taki już jest nasz Paweł

Uryga zagral tylko dlatego ze juz nie mial kto- a Dudka byl rzucany na obronie, gdyby Stjepaniovic nie mial kontuzji lub kartek to Alan by nawet murawy nie powachal ( chyba ze na prawej obronie czasem) , a Zajaca mi zal bo chlopak w swoich rocznikach zdobyl wszystko co mogl , u Smudy gral minuty i niekoniecznie na szpicy- a nie mozna bylo chocby 1 polowy zagrac na 2 napastnikow z Pawlem ? albo z Mariuszem nie twierdze ze Zajac to jakis diament- ale wole takie ryzyko niz Boguski ktory nie ma sily dokopac do bramki z 13 metrow albo Pawel Brozek , mam do Pawla mega sentyment i szacunek - ale niestety powinien on juz byc w klubie jak legenda - i wchodzic na koncowki jako dzoker albo cos, to ze strzeli 10 bramek to fakt- ale popatrz ile sytuacji zmarnowal, w ilu meczach byl praktycznie niewidoczny i bezproduktywny - tym bardziej ze gral niedoleczony i mogl sobie tylko zaszkodzic , Smuda mowil ze Zajac jest za chudy , watly, slaby fizycznie itp - a taki Boguski ? robic sztuczny wiatr to moze nawet nasz prawoskrzydlowy dzikus, pamietacie Frankowskiego ?/ a czy to bykl jakis kawal chlopa i mocarz a kiedys nawet taki Dubicki jesli to jest argument to niech Smuda od razu Hulka sprowadzi i bedzie OK- ....po prostu mi szkoda chlopaka, bo co prawda meczu live nie ogladalem nigdy - ale po jakis skrotach itp widac ze chlopak ma smykalke, taka pozytywna nonszalancje i bezczelnosc, i troche zimnej krwi - moze po prostu widzialem w nim ( albo chcialem zobaczyc) zarodek nowego Frankowskiego ....widzac w ilu meczach tej rundy Pawel byl niewidoczn i bezp[roduktywny to mysle ze warto bylo zaryzykowac i pozwolic chlopakowi zagrac na szpicy ataku
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 30.12.2014, 14:41

Myslisz ze taki Boguski ktory robi troche zamieszania w srodku i nie jest w stanie silno dokopac pilki z odleglosci 12 metrow mialby statystyki w 3 lidze ?/ tam to dopiero gra sie silowo i niekoniecznie taktycznie - a mecze Pawla gdzie stala lub truchtala tylko jego koszulka ? sory- ale kazdy zasluguje na szanse- i nie koniecznie na obcej dla siebie pozycji albo przez 5 minut , mozna tez bylo sprobowac wariantu z 2 napastnikami i dac chlopakowi szanse zagrac w parze z Pawlem , sezon byl dlugi
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2014, 14:49
Myslisz ze taki Boguski ktory robi troche zamieszania w srodku i nie jest w stanie silno dokopac pilki z odleglosci 12 metrow mialby statystyki w 3 lidze ?/ tam to dopiero gra sie silowo i niekoniecznie taktycznie -gi
wg. mnie piłkarz który nie jest w stanie silno dokopać piłki z 12 metrów nie jest piłkarzem. I statystyk w III nie miałby żadnych bo po prostu tam by nie grał.
Tak więc współczuje Ci ze musisz ogladac spotkanie i męczyć się ze trener po raz kolejny znowu go wystawił.
Jedyna receptą wg. mnie jest zostanie trenerem w takim przypadku...

Ale z drugiej strony. Rafał Boguski grał w III lidze. I niestety podam dla Ciebie bardzo niemiła informację w która pewnie będzie Ci ciężko uwierzyć - został królem strzelców III ligi....wiec gdybać nt. statystyk nie trzeba ponieważ mamy papier który dobitnie pokazuje jak było. Zając póki co królem nie został...
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.12.2014 o godz. 14:54.

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 30.12.2014, 15:11
wg. mnie piłkarz który nie jest w stanie silno dokopać piłki z 12 metrów nie jest piłkarzem. I statystyk w III nie miałby żadnych bo po prostu tam by nie grał.
Tak więc współczuje Ci ze musisz ogladac spotkanie i męczyć się ze trener po raz kolejny znowu go wystawił.
Jedyna receptą wg. mnie jest zostanie trenerem w takim przypadku...

Ale z drugiej strony. Rafał Boguski grał w III lidze. I niestety podam dla Ciebie bardzo niemiła informację w która pewnie będzie Ci ciężko uwierzyć - został królem strzelców III ligi....wiec gdybać nt. statystyk nie trzeba ponieważ mamy papier który dobitnie pokazuje jak było. Zając póki co królem nie został...
kiedy to bylo ? wtedy moze jeszcze nie padal z glodu jak teraz i nie podawal do koszyczka pilki bramkoarzom przeciwnej druzyny, caly sek w tym ze Zajac nie dostal duzo szans od Smudy =- a bylo ku temu wiele okazji i tyle- nie twierdze ze to drugi Frankowski czy inny Rooney - ale mozna bylo sprobowac go w jakims innym ustawieniem przy takiej bryndzy , ale niestety Wisla od 1 do ostatniego meczu grala ze wszystkimi tak samo - bez zmian ustawienia, bez pomyslu - non stop to samo - ci ktorzy to szybko rozszyfrowali byli gora- niektorzy jak Gornik, Pogon czy Lechia nie i to sie skonczylo zle ....przy tak marnej lawce rezerwowych lepiej bylo grac cala runde Pawlem ktory byl czesto slaby i ryzykowac jego glebsza kontuzje - niz sprobowac mlodziez ...no to sory, mamy chyba inne patrzenie na pilke .....jestem pewien ze jakby taki Duda przyszedl do nas a nie do LetFootballWina to tez grzalby lawe bo jest za chudy, za mlody , ma jeszcze czas i zle chodzi po schodach
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.12.2014, 15:13
Widzę, że tu już legendy się tworzą na temat Zająca. Przypomnę tylko, że Stępiński i Zając mają po tyle samo lat (19), co obala tezę, że Smuda nie wpuszcza zawodników ze względu na wiek. Odnoszę również wrażenie, że Mariusz lepiej prezentuje się na treningach dlatego częściej dostawał szanse, a i tak w wielu meczach odwalał kaszane, i teraz pytanie dlaczego niby Zając powinien dostać więcej szans skoro prezentuje się słabiej? Tylko dlatego bo zdobył CLJ?

Nienarodzona legenda Wisły.. Tomasz Zając...

P.S. Tak faktycznie Wisła grała bez pomysłu.. lol
Ostatnio edytowane przez silver03 : 30.12.2014 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2014, 15:16
kiedy to bylo ? wtedy moze jeszcze nie padal z glodu jak teraz i nie podawal do koszyczka pilki bramkoarzom przeciwnej druzyny, h
Nie. To było wtedy kiedy miał tyle samo lat co Zając.
p.s. wskaż w którym meczu padł z głodu.

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 30.12.2014, 15:21
Nie. To było wtedy kiedy miał tyle samo lat co Zając.
p.s. wskaż w którym meczu padł z głodu.
wwweezzzz , kolejny koles ktory chce teraz sekundowe zajawki z youtuba - dla mnie facet ktory nie umie silnie kopnac pilki w kiedunku bramki to tez jakis niedozywiony i pada z glodu , a takich "bomb" kilku matrow Boguski zaliczyl wiele.... chlopie, po prostu uwazam ze jak cos jest zle to trzeba reagowac i probowac jakis zmian - a u Smudy czy zle czy dobrze i tak wiecznie to samo ...nie jestesm za zwalnianiem Pawla i Boguskiego - bo na lawe- na Jokera albo jak mecz im wyjdzie 9 zadko niestety) moga byc , ale powinni wiedziec ze grajac bryndze powinni powachac lawe, a ze nie mieli zmiennikow ( z biedyy klubu) to naturalnym jest wprowadzanie mlodziezy, wychowankow i testowanie ich ... a nie zapychanie nimi lawy, kiedys Brozek mowil ze duzo uczyl sie trenujac razem z Zurawiem i podgladajac go - w tym wypadku mogloby byc tak samo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2014, 15:32
no tak, bo My (Wisła) jesteśmy teraz na takim ....a lajcie że możemy sobie podczas ligi zawodnikow sprawdzać.
Dziura w statku dalej jest, woda sie wlewa a Ty byś dalej dokładał ludzi by sie szybciej topiło? Pojebało ? Dzięki Bogu że nia mamy takiego madrego trenera bo teraz byśmy zbierali szczątki po naszym klubie.

Dla mnie facet który wybiega w 1 składzie co mecz jest piłkarzem. Dla Ciebie nie.

Czekam na padanie z głodu, sam napisałeś o tym - nie wypierasz sie, wiec w takim razie powinieneś to pokazać bo w innym przypadku uznajemy Cie za bajkopisarza.

Aha i co do naturalnego wprowadzania młodzieży - (prócz tego ze fajnie brzmi jest to mit...) jesli młodzież sie nadaje to sie ja wprowadza, jesli sie nie nadaje to sie jej nie wprowadza.
A ta osoba która neguja zachowanie trenera ktory z prawie niczego zrobił druzyne jest albo idiota albo wrogiem po cichu życzącym najgorszego.

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.12.2014, 15:38
Smuda co innego mówi a podobno jakis Peruwianczyk na testach medycznych jest.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 30.12.2014, 15:57
Na razie uzbrójmy się w cierpliwość. Nie jest powiedziane, że to któryś z tej trójki, którą ponoć mieliśmy testować. Poza tym mieliśmy sprawdzać ich umiejętności w styczniu, a ten przecież jeszcze się nie zaczął.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.12.2014, 16:08
Bogusław uniewinniony- temat nabiera nowego sensu

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 30.12.2014, 16:12
Lolek z Wislaportal potwierdza testy medyczne wiec pewniak ...
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 30.12.2014, 16:24
Lolek z wislaportal napisał(a):
Transfer
Nikt na razie testów nie przechodzi i sam nie wiem co to za piłkarz, podobno dobry i zagraniczny, miałem informację, że ma być na testach dzisiaj albo jutro, ale może się to wszystko przesunąć, też taką wersję słyszałem..........to tyle w ramach uspokojenia sytuacji na forum.....musimy spokojnie czekać ...pozdro
To było napisane w lutym A.D. 2014. Wtedy sprawa ostatecznie upadła. Może właśnie teraz wrócono do rozmów z tym tajemniczym zawodnikiem?
Ostatnio edytowane przez Smuga : 30.12.2014 o godz. 16:35.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.12.2014, 16:25
Wiem, że mnie zjecie za tę opinię, ale dlaczego zamiast truchtającego Brożka (co mu się, niestety często zdarzało) nie wsadzić na pozycję napastnika.... Sarkiego?
W grze z kontry byłby idealny na tę pozycję.
Nie wiem jak z jego wzrostem, bo wg wiki Sarki ma 185 cm a Brożek 180 cm!!!.
Natomiast 90minut podaje, że tylko 175 cm i to chyba jest bliższe prawdy.

Jakby dostał coś na dobiegnięcie, to nie ma bata.
A strzelić potrafi, jak go do tego zachęcić.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.12.2014, 16:41

pochwale sie

Sarki jest ciutke wyższy odemnia a ja ma niecałe 170cm więc bez szału
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 30.12.2014, 17:01
Brożek to idealny partner dla Semira - jak często gramy z kontry to i tak idzie czarnymi skrzydłami, a ogranie z nimi jakiejkolwiek klapki "na ścianę" graniczyłoby z cudem. Dla mnie takie rozwiązanie na końcówki meczy, gdzie wygrywamy jedną bramką i głęboko się bronimy, w innym wypadku Paweł powinien być pierwszym wyborem.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 30.12.2014, 17:52
Jahirsino Julio Baylón Yglesias na testach medycznych w Wiśle.-ForumWisla
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.12.2014, 18:02
https://www.youtube.com/watch?v=7RaBFokpSpM
Mnie to wygląda na kartofliska.pl

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2014, 18:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ale dlaczego zamiast truchtającego Brożka (co mu się, niestety często zdarzało) nie wsadzić na pozycję napastnika.... Sarkiego?
.
IMHO - Dlaczego Nie ? Bo jest czarny.
Tylko wybitni czarni spełniają się jako napastnicy a do tego gra ustawiana jest pod Nich.
Dlaczego u Nas to sie nie sprawdzi? ponieważ w grze kombinacyjnej ten napastnik musi używac mózgu a z tym jak wiemy u obywateli płci czarnej jest dość cięzko szczególnie jesli chodzi o napadziorów.

Myślę ze taki eksperyment z Szarkim trwałby 1 mecz i potem kur** i ch*** by leciały na forum i stadionie grubo A śmiechu też by było pod dostatkiem

dla mnie Szarki tak jak pisałem po jego pierwszym występie to idealny Joker na 20 minut. Tylko i aż tyle.

E: .......nę jeśli tak z kopa podpiszą tego Żahirsinjo Hulio Balona Iglesiasa

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 30.12.2014, 18:24
IMHO - Dlaczego Nie ? Bo jest czarny.
Tylko wybitni czarni spełniają się jako napastnicy a do tego gra ustawiana jest pod Nich.
Dlaczego u Nas to sie nie sprawdzi? ponieważ w grze kombinacyjnej ten napastnik musi używac mózgu a z tym jak wiemy u obywateli płci czarnej jest dość cięzko szczególnie jesli chodzi o napadziorów.
Ale ja nie mam na myśli gry kombinacyjnej. Tylko kontratak.

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 30.12.2014, 18:28
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
Julio Iglesias, następny będzie Jahirsino Demis Roussos. Ekipa w sam raz na Sylwestra.

Mieliśmy już takiego Sarkiego w ataku. Daniel Dubicki się zwał. Sympatyczny koleś z jedną wadą, nie umiał być napastnikiem.
Ostatnio edytowane przez gigant : 30.12.2014 o godz. 18:34.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 30.12.2014, 18:29
Framat - zawsze lepiej mieć pomysły niz nie mieć.
ale jak mówisz kontratak to widze jak Sarki dostaje piłke na dobieg po czym......albo sobie ja wypuszcza za linię albo sie zatrzymuje i go kasują. Jego atut to jazda prosto tylko i wyłacznie.

Za to bardzo dobry pomysł na fifę 15!

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 30.12.2014, 18:33
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
To ten 25 letni napastnik
Po statystykach nie działa na mnie w ogole...
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Stary 30.12.2014, 18:35
Chyba ten bo innego nie znalazlem Limit obcokrajowcow wchodzi od nastepnego sezonu wiec moze goscia podpisza na pol roku.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.12.2014, 19:33
Nie łykajcie wszystkiego jak pelikany
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 30.12.2014, 19:37
Poszlo oficjalne dement z klubu.
Lolek miał zawsze 100% info...może cos się zmienilo...
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Stary 30.12.2014, 19:43
napisal "chyba"... to znaczy ze nie zna imienia i nazwiska wydawalo mu sie ze ten... testy przechodzi ktos inny na bank, bo Smuda napisal ze jedzir do klubu odnosnie z transferami jakies spotkanie wiec na bank cos kroi... laczac te wszystkie szczegoly to cos napewno jest narzeczy... trzeba czekac
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów