|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W końcu dali mu w reżimówce pomówić...
efekt? chyba zaczynają go słuchać... w końcu, bo dobrze gada a szczególnie pod koniec(i to w kontekście do tego co pisał smuga że "socjalizm jest mityczny") i o tym śmiesznym kandydacie PISu też się wypowiedział http://niewygodne.info.pl/artykul4/0...falszowane.htm
Ostatnio edytowane przez palikot : 15.12.2014 o godz. 14:50.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
https://www.youtube.com/watch?v=foCVvzRVhhw W sprawie rzekomej „lojalki” Jarosława Kaczyńskiego przeciwko kłamliwym sugestiom Ewy Kopacz http://dorzeczy.pl/id,5102/W-sprawie...wy-Kopacz.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Człowieku nie wszystko na raz, chcecie dojść do głosu, to o wiele Wam będzie łatwiej z Kaczyńskim niż maintream`owo celebrytowym PO. Dobrze wiesz, że oni mają świetny PR, więc bez zaangażowania całej opozycji nie uda się powalić tego nowotworu, który toczy Polskę. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
||
|
Cytat:
A nie lepiej było posłuchać mądrych ludzi jak profesor Kieżun? Oto, co mówił o tej "inwestycji":Cytat:
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
||
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kerim jedna kwestia- KNP/RN (bo o tych ugrupowaniach wspomniałeś) vs LPR/Samoobrona. Czy i w ogóle możliwa koalicja, jak ją utrzymać mając w pamięci "piękne" skrócenie Sejmu 5 kadencji.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie ma to jak cytat z profesora, który delikatnie mówiąc nie ma ostatnio świetnego czasu i dobrej prasy odnośnie jego oskarżeń o współpracę z SB. Nauka ekonomii w jego socjalistycznym wydaniu poszła jednak trochę do przodu względem lat 70-tych, czy 80-tych kiedy jego podręcznik "Podstawy organizacji i zarządzania" był podstawowym podręcznikiem na większości akademii ekonomicznych, a także na SGPiS-ie, gdzie robił furorę.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
nie wiem czy możliwa jest na dzisjaj taka koalicja ?, z różnych powodów uważam że nie jest to możliwe,"wina" leży po jednej jak i drugiej stronie, na dzisjaj realną siłą zdolną rządzić jest PIS , i chodzi o rządy większościowe , jak młodzi chcą kiedyś wprowadzać swoje "porządki" muszą bezwarunkowo poprzeć PIS ,nie dlatego że PIS jest cacy , dlatego żeby odsunąć urbanoplatfusów, zsl i komuchów od władzy, bezpowrotnie odsunąć , a potem stopniowo realizować swoje plany , myślę że odpowiednie osoby z jednej i drugiej strony coś takiego mogły by zaakceptować
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet gdy zaakceptują to strzelą sobie w stopę, bo ich elektorat odwróci się od nich i znów "Krul" będzie mógł sobie pomarzyć odnośnie przekraczania progu (to samo RN). Chyba, że wystawiliby wspólne listy. Chociaż i tego nie jestem pewien.
Twój scenariusz podchodzi mi najbardziej pod Stonogę. Były koalicjant (samoobrona). Jeśli nie ma zbytniej zadry (a sądząc po v-logach na yt czy fb nie ma) to mógłby coś zdziałać. Zwłaszcza, że bardzo długo (już poprzedni rok, czy nawet 2 lata od akcji fiskusowej) utrzymuje się na niego "boom". Odnośnie porównań z latami 60 <-> 80 zapomniałeś o bardzo ważnej kwestii- wtedy wróg był JEDEN. Teraz ludzie żyją w iluzji (lub czekają na Mesjasza-nie wiem, co gorsze), że istnieją w normalnym, europejskim kraju, demokratycznym itd. Teraz praktycznie każdy to Twój wróg. Druga kwestia- społeczeństwo, młodzież zwłaszcza miała wtedy cohones. Teraz masz pokolenie ru-rurkowców (zarówno odnośnie części garderoby jak i radości wielkiej z tego, że się egzystuje). ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
po pierwsze nie mieszaj tutaj stonogi bo oprócz wklejek tutaj na forum nie kojarzę gościa i nie chciałbym mieć z nim nic wspólnego, z latami 70-80 masz rację , sytuacja była klarowna , MY i ONI , teraz przez 25 lat wolności tak zlasowali mózgi że faktycznie ludzie żyją w iluzji że wsi 24 czy wybiócza podaje prawdę , młodzież zawsze była różna, nawet podczas Powstania Warszawskiego nie wszyscy byli bohaterami , uważam że obecna młodzież nie odbiega od tej z lat 70-80, i w nich jest realna siła na zmiany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Państwowi socjaliści, chrześcijańscy socjaliści, ok, niech będzie. Wiem że narodowi socjaliści fajnie się kojarzą, ale nie naginajmy terminów dla uzyskania lepszego efektu... ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie Kerim, ona nie jest realną siłą na zmiany. Jest podzielona w rownym stopniu co całe społeczeństwo. Niezagospodarowany elektorat centrum, czy centroprawicowy rośnie. Owszem, jest popyt, ale nie ma PODAŻY. Wspominając tylko, ze właśnie ta młodzież spierredala hurtowo zagranice. Giertych chociaż socjalista to pokazał reszcie gdzie PiS ma swoich koalicjantów w głosowaniach. By zmienić chory system musieliby mieć 270 posłów w 8 kadencji. Nie dywagujac na ile to realne i tak jako partia z układu okraglostolowego i wieczornego przewrotu nie zmieniliby w systemie NIC.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 15.12.2014 o godz. 22:39.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Narodowi to słowo klucz dzięki któremu przywołuje się przedwojenne partie polityczne, albo faszystowskie partie w tamtejszej Europie, a tak naprawdę to tylko fałszowanie rzeczywistości. O dziwo przywołałem wtedy trafny cytat z JKM, więc i teraz po niego wrócę ![]() http://wislakrakow.com/forum/showthr...wi#post1318337 Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||
Czerwony to czerwony. Wrógchoć i tak widzę postęp w rozważaniach.
A jako opozycja kilka miesięcy temu głosowali za projektem jakże fajnym: Wypłaty emerytur dla 50 tys żydów za zbrodnie... hitlerowskie... wszystko z naszych podatków ZUSowskich. A nasi emeryci biedni. I jak oni mają być wiarygodni, że coś zmienią? Ja staje na stanowisku, że szkoda na nich czasu. Już lepiej głosujcie na RN oni przynajmniej nie są omotani jeszcze agenturą. Nie bo media mętnego nurtu mówią, że PIS prowadzi po czym Jarek wyskakuje z retoryką: "zemsta" -> wybory wygrywa PO Oni naprawdę mają speców od marketingu niezłych. Tyle afer co socjaldemokraci już porobili, to z palcem w dupie bez kampanii PIS by wygrywał każde wybory. Więc nie wierzę, w to, że oni nie są w stanie tego wykorzystać. A tu się okazuje, że Hoffman z szafy wyskakuje, jakby on był jedyny który robił szwindle z publicznymi pieniędzmi To jawnie śmierdzi ustawką jakiejś agentury, ja nie wiem czemu wy tego nie widzicie. Więc nie łódźcie się. Każde wybory wygra kolalicja PO/PSL. Nie po to Stokrotka z Michnikiem wsiadała do samochodu z Urbanem ![]() (oczywiście wyłączając elektorat buntu, mówię o rozgrywkach bandy 5 )
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.12.2014 o godz. 00:47.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obecny RN też w głównym nurcie ma podobne wątki i mimo pronarodowego charakteru od czasu do czasu słychać westchnienia za państwem na miarę Rosji Putina. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
![]() A tak wyglądają Holenderskie samoloty Zapamiętaj i nie rób już takich błędów.
Ostatnio edytowane przez york09 : 16.12.2014 o godz. 09:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Holendrzy przejęli wrak mimo tego że należał do malezyjskich linii lotniczych ze względu na to że na jego pokładzie zginęło najwięcej Holendrów (dobrze konkluduję?).
Tymczasem Polska do dzisiaj nie zdołała przejąć wraku polskiego samolotu, pomimo tego, że na pokładzie byli sami Polacy z Prezydentem Polski na czele… smutne to , żenujące i mówiące wiele o osobach decyzyjnych w naszym kraju… |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Była działaczka komunistycznego ZSL-u też jak jej poprzednik nie jest zainteresowana sprowadzeniem wraku do Polski.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
"Wszystko fajnie, ale Pablo i ty zapominacie jednej zasadniczej rzeczy. Już raz byli u władzy i robili to samo co w gruncie rzeczy kontynuowało PO przez 7 lat.(podwyżka obciążeń pracy, policyjne państwo, wzrost biurokracji, zrzeczenie się suwerenności, brak reform) Mieli rozliczać nic nie rozliczyli. Ponabijali się z emeryta Bolka któremu chcieli na złość zrobić, bo ich odsunął od interesu w 89' i to tyle na co było ich stać. A sędziowie którzy orzekali dla PRL-u orzekają do tej pory. Oni nawet o tym nie mówią.
A jako opozycja kilka miesięcy temu głosowali za projektem jakże fajnym: Wypłaty emerytur dla 50 tys żydów za zbrodnie... hitlerowskie... wszystko z naszych podatków ZUSowskich. A nasi emeryci biedni. I jak oni mają być wiarygodni, że coś zmienią? Ja staje na stanowisku, że szkoda na nich czasu. Już lepiej głosujcie na RN oni przynajmniej nie są omotani jeszcze agenturą."-cytat z Palikota pamiętaj że rządzili ledwie 15 miesięcy w koalicji z lepperem i koniem , toż to samobójstwo ,dlatego Kaczyński chciał zrobić nowe wybory , nie zgadzam się z państwem policyjnym , jak masz przykłady to dawaj , to była tylko wytworzona przez mainstreamowe mendia atmosfera ,chodziło o to żeby przysłowiowy kowalski bał się dajmy na to spuścić trochę benzyny ze służbowego auta chociaż to robił od 30 lat , moim zdaniem PIS chciał ścignąć grube misie ale gów.....iane mendia nie pozwoliły i wytworzyły ogólny strach że przyjdą po każdego o 6 rano , bajeczki, co do reform coś próbowali robić ale przez tak krótki czas nie jest możliwe nawet coś sensownego zacząć, a do tego ogon na plecach z koniem i lepperem , co do emerytur dla żydów zgoda , głosowanie za tym to według mnie skandal , podobnie jak ostatnio głosowanie za ozusowaniem wszystkich umów ,głosujesz na KNP ok , ale pamiętaj że mały może mało albo nic na koniec pobudka dla szpeniów , yorkusiów i innych urbanoplatfusów , czekam dalej na linki do strajku generalnego w Belgii z powodu NIECHĘCI DO PRACY DO 67 ROKU ŻYCIA , dla ułatwienia podam że w reżimowych mendiach tv CISZA , lemingi nie dowiedzą się jakie są lemingowate , nagród dalej nie ma ale starajcie się ,
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 16.12.2014 o godz. 10:35.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Kolejne idiotyzmy Antka Wiceprezes PiS zareagował na historię z bełchatowskiej podstawówek, gdzie na lekcji polskiego chłopcy mieli wcielić się w role dziewczynek. http://natemat.pl/127409,macierewicz...-w-podstawowce Wyobraźcie sobie ze 40-parelat temu byłem przebrany na baliku za czerwonego kapturka i szkołę nie zamknęli! http://metro.gazeta.pl/Wydarzenia/1,...zice__Nie.html
Ostatnio edytowane przez york09 : 16.12.2014 o godz. 11:20.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
[QUOTE=york09;1385258]Przecież sam przyznałeś że te "reżimowe " media już miesiąc wcześniej o tym pisały. A kaczorowe media dopiero się obudziły w tym temacie.[/QUO
yorkuś ja wiem że w twoich białoruskich mediach nie znajdziesz tej informacji , tylko przyznaj to i będzie ok , naprawdę to nietrudne publicznie przyznać "mamy w Polsce media białoruskie" które nie informują o ważnych sprawach dla Polaków , zamilczeć tego się nie da , za komuny tak zamilczali a ludzie swoje wiedzieli , teraz jest trudniej bo 25 lat pracy nie w kij dmuchał , ale mam nadzieję że ludzie dojrzeją do chęci posiadania wiarygodnej informacji |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie rozumiem o co chodzi?
Które nie informują o ważnych sprawach dla Polaków , zamilczeć tego się nie da Piszesz że polskie media nie podają ważnej sprawy dla Polaków jaką jest strajk w Belgii! Ja ci podałem że i miesiąc wcześniej i np. wczoraj media o tym pisały i TV też to pokazywały http://biznes.onet.pl/wiadomosci/tra...eneralny/308n6 Chociaż nie rozumie co w tym ważnego dla Polski? Ważne to może być np. to ![]() Facet to nawet sądy opluwa.
Ostatnio edytowane przez york09 : 16.12.2014 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
yorkuś to co wkleiłeś to hańba i kompromitacja najwyższych przedstawicieli sądów w Polsce , ty nie zrozumiesz dlaczego , spytaj kogoś , nie wklejaj już "śladówki" z wczoraj bo ty się też kompromitujesz , co mnie nie dziwi , idziesz w zaparte , stań się mężczyzną i powiedz publicznie to o co cię prosiłem
chyba że zostało ci z dzieciństwa jak byłeś czerwonym kapturkiem , wiesz takie rzeczy zostają i pózniej rzutują na męskie postawy w życiu
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 16.12.2014 o godz. 11:19.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jaka hańba sądów...zhańbił to się ten zakompleksiony tetryk Jaruś. Rzeczywistość tego faceta przerasta, brak mamusi daje się we znaki.
Sędzia Tuleja prawdę powiedział. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież tam orzekają komuniści, zresztą, których Jarosław z ś.p Lechem mieli lustrować i wszystkich won... ponoć, ale chyba zapomnieli
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
no patrz pan , nie poczyta , nie dowie się i pyta , dla Twojej wiedzy , tak! były działacz zsl obecnie PIS Janusz Wojciechowski jest zainteresowany sprowadzeniem wraku TU-154 do Polski czemu dał wyraz w wielu publikacjach , natomiast działaczka zsl , unii wolności i Państwa urbanoplatfusowego PO nie jest tym zainteresowana
|
|
|