|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Wisła zakończy rok na Reymonta 22: | |||
| Wygraną! |
|
56 | 81,16% |
| Remisem! |
|
5 | 7,25% |
| Porażką! |
|
8 | 11,59% |
| Głosujących: 69. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czy ten Smuda jest ślepy? widać, że się gra nie układa to ten nie dość,że trzyma na boisku słabego Boguskiego jak i Brożka to jeszcze ze zmianami czeka....Czas na ławkę dla Boguskiego.Buchal uratował nam dzisiaj tyłek bo się mogło skończyć 3-4 bramkami.Sędzia ślepy Wisła nie mogła wygrać trzeba było kogoś wyrzucić z boiska...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Panowie, jest tragedia. Trzeba się martwić o tą ósemkę. Jak dla mnie Stilić powinien zejść po pierwszej połowie razem z Brożkiem. Bez formy są oboje. TRAGEDIA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Kuchenki przywiozły honorowo skrojoną flagę przez stewardow i żeby tego nie było mało zreplikowali ją na własne barwy. Brak godności jak dupodajna sąsiadka
![]()
POZnan* - miasto pedalskich doznań
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Szkoda tej porażki, ale trzeba przyznać, że amika wygrała zasłużenie.
Co do gry: - Stilić - dno, zero kreatywności. Stałe fragenty od kilku spotkań są na tragicznym poziomie, piłki nie przechodzą pierwszego obrońcy. Pół roku do końca kontraktu, gdzieś pewnie pójdzie i kasy nie będzie, ani zawodnika także. Aktualnie jest bez formy, no chyba, że myśli już o kontrakcie z kimś innym, to do widzenia, i sprzedać nawet za jakieś grosze w zimie. Szkoda, że tka krótki kontrakt podpisano.. - Boguski - biega, walczy, i tyle. Zero umiejętności piłkarskich, choć zaangażowania odmówić mu nie można. - Guerrier - intelekt na poziomie pantofelka... Paradoksalnie, ta czerwona kartka była jedyną słuszną dla Wiślaka dziś.. - Stępiński - jeździec bez głowy. Poziom tragiczny.. Jakby Smuda wpuścił Zająca, ten gorzej by nie zagrał (co kontakt z piłką = strata Stępińskiego), a tak wpadłyby jakieś minuty. Wisła musi iśc drogą Chrapka, czyli młodych kształcić, a potem sprzedawać, aby jakieś długi pospłacać.. Stępiński po sezonie i tak nie zostanie wykupiony... - A sędzia - bez komnetarza, poziom dna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak btw, pierwsza bramka dla Lecha, dzięki uprzejmości Bogusia, który dał się wydymać przez Pawłowskiego. Sytuacja Jevticia, gdzie kopnął sam na sam kilometr nad bramką, Boguś nie pokrył przestrzeni po Sadloku, który do środka kryć biegł, a ten debil za nim... no jak z takim gościem grać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Smuda nie ogarnia co sie dzieje na boisku,Stepinski kolejny mecz z rzedu wchodzi dopiero w koncowce,a teraz jeszcze trzymal Stilica caly mecz zamiast go zmienic w przerwie na Gułę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że chyba wszyscy zapomnieli na którym miejscu Wisła zakończyła poprzedni sezon i napala się jak szczerbaty na suchary. Jeśli chodzi o poziom dzisiejszego meczu... cóż można powiedzieć? Wystarczy niedyspozycja Stilicia i cały plan jest spalony na panewce. Brożek od kilku kolejek nie gra nic więc po nim się nie spodziewałem fajerwerków, a Wisła w grze dorównała poziomem wiślackich trybun. Niestety Lech przebił nas nie tylko na boisku... takie moje subiektywne odczucie. Dziękuję, dobranoc!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zgubiła nas ta pierwsza bramka ... Od tego momentu jedna wielka obrona Częstochowy ....
Smuda nie był w stanie w żaden sposób zareagować potnym jak się cofnęliśmy ... Dzisiejszy wynik to najmniejszy wymiar kary :( ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Guerrier - Niesamowity regres w stosunku do poprzedniego sezonu. Zawsze było wiadomo, że jest głupi jak but, ale teraz jego głupota zaczęła byc poważnym zagrożeniem dla całej drużyny. Można go czasami wpuszczać na ostatnie 10-15 minut, ale nie więcej, bo to po prostu debil.
Boguski - Lata po boisku jak kurczak z odrąbaną głową. Za pół roku kończy mu się kontrakt i będzie miał ku*ewskie szczęście, jeżeli trafi gdziekolwiek wyżej, niż II liga. Jeżeli jutro Podpiździe wygra z Chorzowem, to do nad dziewiątą drużyną zrobią się tylko 2pkt przewagi, niezbyt wesoło. Może mecz z Ruchem będzie dobrym momentem, żeby sprawdzić Sadloka na lewym skrzydle z Dudką za plecami. Natomiast przy Stepińskim jako napastniku cofnąłbym Brozka za jego plecy, bo to jedyny zawodnik, który może pograć ze Stilicem piłką, ewentualnie ją zastawić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Oby z Chorzowie się udało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Strach pomyśleć, co by było, gdybyśmy mieli normalnych skrzydłowych i rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia...
Co do Boguskiego i jego kończącego się kontraktu - mam przeczucie, że jeśli zostanie u nas Smuda to wraz z Rafałem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://oi61.tinypic.com/spjj4p.jpg Obrona przy 2 bramce...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
POZnan* - miasto pedalskich doznań
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
A Boguś to zombie...tylko, że trochę szybsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Najsłabszym aktorem tego widowiska nie był żaden Boguski, czy inny Guerrier, ale sędzia Frankowski, który ewidentnie sędziował pod Amicę. W sytuacji z Brożkiem Arajuuri powinien zobaczyć czerwień i zejść z murawy. I co się stało? Sęk w tym, że nic, bo żadnej kartki nawet w kolorze żółtym sędzia nie wyciągnął. Za to Donald za wejście nakładką dostał czerwień z miejsca. Nie usprawiedliwia, to jednak jego bezmyślnego zachowania po wyciągnięciu przez arbitra kartonika. Już od dłuższego czasu uważam, że DG77 dla dobra swojego i drużyny powinien zostać przesunięty do zespołu rezerw. Może taki zimny prysznic wreszcie go postawi na nogi, bo tak dalej być nie może.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Statystyka Smudy - kolejny prestiżowy mecz przegrany (parchy, Legia, Amika). Aż dziw bierze, że tylu ludzi, na zimnie przychodzi ogladać tą kupę, którą prezentuje Wisła pod jego wodzą. Tradycyjnie masa niecelnych podań, gra rwana, od przypadku do przypadku, bez jakiejś myśli, na hurra, a pod koniec meczu całkiem już zeszło powietrze. Druga bramka dla Amiki to jakieś kuriozum gry obronnej.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
w chorzowie zagrać 4:4:2 Sadlok do pomocy, Dudka lewa obrona, z przodu 2 napastnikow Stępinski z Brożkiem.
Zmienić wykonywanie stałych fragmentów, Ostatnie 49 rogów bez zagrożenia bramki. Potencjał jest ogromny, Franek ma serce do tej Wisły ale niech szuka optymalnego ustawienia.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Czasem sobie myślę, że to przegrywanie meczów ważnych dla kibiców wcale nie jest dziełem przypadku ani braku umiejętności.
![]() Mecz koszmarny - niedbałość, brak zaangażowania i determinacji, jakiś paraliż niepozwalający przycisnąć Lecha, kiedy były do tego okazje. Szkoda słów. Guerrier powinien wrócić na Haiti i zając się poszukiwaniem pirackich skarbów. Wszystko można zrozumieć, ale on robi to już któryś raz, nie wyciągając żadnych wniosków. Jednak mówienie, że to jego czerwona kartka przegrała nam mecz, jest nadużyciem, ponieważ byliśmy zwyczajnie słabsi (a może mniej gotowi do poświęceń). ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Koszmarnie słaba gra naszego zespołu dzisiaj. A tak wszystko pięknie się zaczęło, gol Burego rewelacja. Szkoda cokolwiek pisać, trzeba wywieźć z Chorzowa 3 punkty bo będzie ciężko na wiosnę - czekają nas wyjazdy do Gdańska, na Legię, Bełchatowa, Białegostoku, Bielska i Wrocławia czyli... bardzo trudne tereny i jeśli nie zaczniemy rozsądnie punktować u siebie (na mój gust 42-44 pkt dadzą "ósemkę") to będzie źle..., bo z 'delegacji' śmiało możemy wrócić nawet z zerem na koncie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Póki co na wyjazdach zdobyliśmy więcej punktów niż na R22. Ale trzeba liczyć, że Smuda coś zmieni, może ustawienie inne, bo w ofensywie padaka straszna
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Po raz kolejny PZPN kradnie nam punkty! Gdyby nie sędziowie bylibyśmy spokojnie na pozycji lidera i mielibysmhy otwarta droge do mistrzostwa. No ale coz, legiunia z rudym na czele musza sie panoszyc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że ironizujesz. Owszem, sędziowie nam nie sprzyjają, ale z 10 punktów to nas nie ograbili i dziś też tego nie zrobili choć kartka dla Donka naciągana.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Lech nic nie gra na wyjazdach nagle przyjezdza do Krakowa i wygrywa. Guerrier idiotyczne zachowanie stał w miejscu gdzie nic Nam sie nie mogło stac i robi sobie taki wjazd w przeciwnika. Gdyby nie jego głupota jestem pewien, ze nie przegralibysmy tego spotkania. Szkoda tez sytuacji bodajze Stilicia, ktory mogl spokojnie strzelic gola ale przeniosł pilke nad bramka. Kolejny przegrany na R22 mecz z mocnym rywalem jedyne pocieszenie (jezeli to w ogole pocieszenie) to to, ze My z nimi wygralismy na ich terenie, na pewno lepsze to niz dwie ligowe porazki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
- dokładnie, Lech do tej pory miał jedno zwycięstwo na wyjeździe. Przyjeżdża na Wisłe - oczywiście musi wygrać...I po raz kolejny sprawdza się, że jak jakiś grajek drużyny przyjezdnej nie może się odblokować, odblokuje się na Wiśle, to bardziej niż pewne.
- mam nadzieję, że "sędziego" Frankowskiego spotkają konsekwencje, tego co wczoraj odjebał. Abstrahując od poziomu naszej gry, to na prawdę dawno nie czułem się tak wyruchany przez tego szmaciarza z gwizdkiem jakwczoraj. Wrocław czeka mam nadzieje. - Stilic sabotażysta pierwszej klasy. I mam dziwne wrażenie, że nie było to dziełem przypadku. I już tak zupełnie nawiasem mówiąc, nasza gra dostosowała się wczoraj do poziomu dopingu (albo na odwrót). I nie mówie tutaj o ilości "anty", to mnie nawet cieszy (może dziwny jestem, ale brakowało mi "jeb*ć żydów sku*wysynów", dawno tego nie było u nas), tylko o jakości i głośności. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Na sektorze E pyry do czasu strzelenia drugiej bramki, było praktycznie słychać tylko w przerwach naszego dopingu. Po 2 bramce można powiedzieć, że trochę zwiększyli poziom decybeli, ale na pewno nas nie przekrzyczeli. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Na rodzinnym za to praktycznie całą drugą połowę było ich dobrze słychać, szczególnie, że G się mało angażowało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Czas na rewizję
Czas zweryfikować sposób myślenia. Niech nasi piłkarze nie zastanawiają się nad tym jak daleko uciekła Legia, jak blisko/daleko jesteśmy od podium teraz trzeba się skupić na tym o czym zawsze mówił Smuda a co niekiedy było wyśmiewane czyli spiąć poślady i zapier…, żeby mieć spokojną końcówkę wiosny – czyli zapewnić sobie pierwszą ósemkę jak najszybciej… Kuchenki na gazie Co do samego meczu z kuchenkami, cholernie ciężko się go oglądało, nawet pomimo tego, że dość szybko objęliśmy prowadzenie. Nie wiem jak amikorze prezentowali się ostatnimi czasy bo na nic poza meczami Wisły nie mam czasu jeśli chodzi o futbol, ale dawno nikt nas tak nie zdominował na R 22 jeśli chodzi o posiadanie piłki i ogólny obraz meczu. O ile w pierwszej połowie poza jedną, dwoma sytuacjami dzięki naszej konsekwentnej grze w obronie (Głowa, Głowa, Głowa) nic z tej optycznej przewagi nie wynikało o tyle w drugiej połowie śmierdziało czymś niedobrym od samego początku. Frankowski znowu czarował na R 22 Niestety nie Tomasz ale Bartosz. Jak można mieć takie rozdwojenie jaźni i tak zwichrowany pogląd na podobne sprawy? Jak można tak diametralnie różnie oceniać podobne sytuacje boiskowe tylko w zależności od tego czy ktoś przywdziewa koszulkę czerwoną czy niebieską? Jak można Dudce przy pierwszym starciu z rywalem pokazać żółtko a cały mecz oszczędzać Ajajuuriego, który bezpardonowo niemal przy każdym wejściu kasował Brożka? Arbiter ten był chyba najbardziej irytującym „czarnuchem” jaki w tym sezonie biegał po murawie przy R 22. Jeden Donald wyjechał może czas na drugiego Nie wiem z czego to wynika czy z za dużych chęci czy po prostu z rozkojarzenia i braku trzeźwego myślenia. Po meczu ze Śląskiem sądziłem, że trzymając Donalda daleko od swojego pola karnego jesteśmy w miarę bezpieczni. Myliłem się… |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Tragicznie slaby mecz w wykonaniu Wisły.
10 min. bramka i koniec meczu dla Nas.... Amica nic wielkiego nie grala no ale coz... Sedziowanie na jeszcze słabszym poziomie.... Guerrier czerwona... 2 min. później Trałka wchodzi prosta noga na wysokości pasa zolta. Ewidenty faul tego Arajajajaruriego -sedzia nic nie ma-kleszcze na Brożku -nic nie ma...Linetty 107 fauli w meczu ale spokojnie... Takich sytuacji wczoraj było mnóstwo ale to tez nie zmienia faktu ze Wisła tragedia... EDIT. Wlasnie przeczytałem 11 kolejki C+ Linetty i Hamalainen w 11 kolejki
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 08.12.2014 o godz. 09:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Niestety, z taką grą, jaką pokazali wczoraj, na wiosnę pomimo nie wiadomo jakiej mobilizacji kibiców, przyjdzie może 10 tysięcy ludzi, przy dobrej pogodzie... Dlaczego Kowalski Janusz ma płacić ca 50 złotych za coś, co może zobaczyć za dychę w drugiej lidze. Masakra. Dobrze, że udało nam się wygrać kilka meczy na początku sezonu. Może w końcu zarząd się obudzi i podziękują cudotwórcy Smudzie i Boguskiemu... Wszystkie ważne mecze w plecy. Jeszcze tylko brakuje żebyśmy na wiosnę... a nie będę lepiej pisał.
Sędzia powinien zostać zawieszony, ale primo nam to punktów nie odda, secundo pewnie dostanie wysoką ocenę, żeby międzynarodowym mógł zostać (a może już jest? nie wiem), tertio nasze czarne perły to dno, szuwary i 5 metrów mułu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Walczymy o pierwszą czwórkę. Tyle i aż tyle patrząc na problemy w klubie.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 08.12.2014 o godz. 11:54.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|