|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: W niedziele oddam głos na: | |||
| BERKOWICZ Konrad KWW NOWA PRAWICA – KRAKÓW |
|
17 | 68,00% |
| GIBAŁA Łukasz KWW ŁUKASZA GIBAŁY „KRAKÓW MIASTEM DLA LUDZI” |
|
1 | 4,00% |
| LASOTA Marek KW PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ |
|
5 | 20,00% |
| LEŚNIAK Tomasz KWW KRAKÓW PRZECIW IGRZYSKOM |
|
1 | 4,00% |
| MAJCHROWSKI Jacek KWW JACKA MAJCHROWSKIEGO |
|
1 | 4,00% |
| PATENA Marta KW PLATFORMA OBYWATELSKA RP |
|
0 | 0% |
| PTASZKIEWICZ Sławomir KWW SŁAWOMIRA PTASZKIEWICZA - KRAKÓW NA 100% |
|
0 | 0% |
| SIKORSKI Andrzej KWW OBRONA PRAW EMERYTÓW RENCISTÓW LOKATORÓW |
|
0 | 0% |
| Głosujących: 25. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Powiaty i sejmiki to można sprawdzić tylko przez znajomych w PKW, czy w KWW.
Reszta jest już znana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/poz...nych_7441.html
Pisiaki wygrywają, ale władza u Majchra i Platformy.Podobny scenariusz za rok w parlamencie - wygrana Pis ale rząd PO. PSL + (?)SLD. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z FB........
Cytat:
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
?pierwszy z brzegu przykład ![]() jest tego od groma . Znajoma była w komisji i jej szef z kilkoma sami liczyli głosy a reszty w tym jej nie dopuścili. Pewnie ma pójść z tym do sądu...? żart. W innej komisji liczyli w podgrupach,podali wyniki i tyle wiadomo,nikt tego nie sprawdzi. Po czym się okazuje że jeden z kandydatów ma zero głosów a kilka osób przyznaje się do oddania głosu na niego i twierdzą że prawidłowo wypełnili karty. Co z babką która w 2 komisjach dostała 60 głosów a w całym okręgu 15? Gdzie było napisane że zrobienie krzyżyka poza obrysem kratki powoduje jego nieważność? jakim cudem wyniki IPSOS zgadzają się wszędzie poza wynikiem PIS i PSL do sejmików. To jest kpina z ludzi i ze zdrowego rozsądku . PO i PSL to najlepsi uczniowie Bieruta - w majestacie prawa skręcili wybory
? to gość z doświadczeniem, wiedzą i kompetencjami?Szukacie kandydata który byłby absolwentem Oxfordu ?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 24.11.2014 o godz. 11:15.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Wiem natomiast, że masa tych sensacji to zwyczajne bzdury. Słynny już wzrost o 1100% w Gdynii to wyssana z palca bajeczka, gdyż w 2010 roku PSL nie miał 800 głosów, a kilka razy więcej skoro sam Kupcewicz miał ponad 5000 głosów. A pelikany łykają. http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/....html?wyniki=1 Dalej upieram się, że poza pojedynczymi przypadkami w terenie nie było większych problemów poza tymi o których sam pisałem. Wiem jak to wyglądało w kilkudziesięciu lokalach wyborczych i jakoś PiS nie prostestuje po wygranych wyborach w Wołominie ![]() Co do wyniku PSL-u to jest on naciągnięty, ale trzeba sprawidzić, czy jest to wynik broszury w całej Polsce, która już w 2010 zawyżyła wyniki nieważnych głosów w mazowieckim, czy może coś więcej.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.11.2014 o godz. 18:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Czerwony Jacek mówi o Naszym stadionie:http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja oddaje głos nieważny. Jacek to Jacek - czerwony, występ na Treningu Noworocznym, budowanie na kredyt, dotacja na Halę Wisły itd., itd., ale Lasota jest kompletnie bezpłciowy. Facet bez wyrazu, rzuca jakimiś ogólnikami, zero, absolutnie zero konkretów, na stronie internetowej żadnego programu nic nie da się o nim dowiedzieć. Na codzień zamieszkały w Olkuszu, chyba trochę nie czai realiów Krakowa, żadnych ciekawych pomysłów dla Miasta. Za duże buty na niego.
Jednym słowem wielkie rozczarowanie. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 27.11.2014 o godz. 16:18.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Na forum Wisły kolega fialo ma problemy na kogo głosować ,ręce opadają !
![]()
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
....a mać
Typie, czy rozumiesz o co chodzi? Nigdy w życiu nie zagłosuje na Majchra po primo trening noworoczny i w sumie można zakończyć wyliczankę, nie chce mi się wymieniać jego grzeszków i mankamentów jako prezydenta Krakowa, ponieważ każdy je mniej więcej zna. Chodzi mi o to, że obraz Lasoty jaki wyłania się z kampanii to obraz człowieka nijakiego, bardziej z nadania politycznego niż sprawnego samorządowca. Program (?) to same ogólniki i nic więcej, dwie debaty z Jackiem i w każdej Lasota wypadał mówiąc delikatnie źle. Dlatego prawdopodobnie po prostu nie pójdę na wybory, bo Lasota to człowiek z nie mojej bajki zdecydowanie. No chyba, że ktoś mi tu rzetelnie wymieni coś czego ja nie wiem, czyli w miarę konkretny program Marka Lasoty po objęciu stanowiska prezydenta miasta. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Typie,czy rozumiesz ze jak nie pójdziesz na wybory to majcher zostanie na kolejna kadencje.
![]()
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Póki co nie wystawia wezwań do zapłaty klubowi za nieopłacony czynsz uszanujcie to. Przestrzeń publiczna w mieście to gnój autostrady budowane w centrum miasta zamiast na obrzeżach i wpierda.lanie co chwile świateł urbanistyka w mieście syf domy stawiane przy 10 piętrowych budynkach grodzonych a biurowce z lasem parkingów... nigdzie nie trzyma się linni zabudowy, stawia się rozpierdalające ekrany ruczajizuje się całe miasto. architektura budynków dramat (nieliczne perełki) brak planów zagospodarowania, brak wizji rozwoju celów, tylko jakieś zaściankowe plany do 2050 roku. w tym mieście oprócz okolic rynku i Kazimierza no i może Starej Krowodrzy żyje się jak w Tomaszowie Mazowieckim z całym dla niego szacunkiem. I co myślicie, że Lassota zmieni podejście do w.w spraw? Pierd.oli kocopoły o expo na rybitwach i przedwyborczo liże dupy nowej hucie a ja wyżej wymieniłem kwestie, które robią z miasta zaścianek. O tym nikt nie mówi. 0 lobbingu za lepszym miastem 0 wizji 0 propozycji... gówno nie wybory. Miasto to nie tylko hale kongresowe i sportowe... to także przestrzeń, estetyka, wygoda, jakaś harmonia a wystarczy przejechać z ronda czyżyńskiego do mogilskiego żeby zobaczyć jak "miastowo" jest w Krakowie.
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.11.2014 o godz. 01:06.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mieszkam blisko Tomaszowa Mazowieckiego i w ciągu roku parę razy przez tą miejscowość przejeżdżam i trudno mi zgodzić się z tym, że poziom życia jest tam podobny do ościennych dzielnic, czy nawet suburbia Krakowa. Nie porównujmy małomiasteczkowej miejscowości, która wyróżnia się na tle małych mazowieckich mieścinek, ale nie ma podejścia do dużego miasta wojewódzkiego. Tam o urbanistyce, architekturze, czy ładzie publicznym w mieście nikt w ogóle nie myśl, gdyż ludzie zastanawiają się jak opłacić studia i mieszkanie w Warszawie swoim dzieciom
![]() |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
dokładnie - tu jest system zero-jedynkowy.
1. Głosujesz na komucha - wiadomo, nie idziesz - głosujesz na komucha Ja głosuję na Lassotę, chociaż też nie jestem do Niego przekonany. Nie mniej jednak na argument o tym, że gość nie ma doświadczenia i predyspozycji do rządzenia miastem zapytam, co takiego miał Czerwony Jacek przed objęciem sterów w 2002 r. oprócz tego, że przez rok zdarzyło mu się być wojewodą ? ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie się złamię i zagłosuje przeciwko czerwonemu Jackowi, ale umówmy się - obydwaj kandydaci są równie słabi, po stornie Lasoty można zapisać mu właściwie tylko jedynie jego przeszłość.
Wielka szkoda, że w Krakowie od lat nie ma poważnego kandydata z dobrym, stabilnym planem rozwoju, mającym na celu szczególnie redukcję zadłużenia. Coś takiego jak stworzył Wipler w Warszawie - ogromny plan Gospodarna Warszawa, a w nim konkretne punkty i rozwiązania. Brakuje takeigo człowieka od lat. Lasota kandydatem jest naprawdę marnym i jego jedynym atutem jest jego czerwony przeciwnik. I jeszcze jedna ciekawa rzecz. Jacek pewnie wygra, ale dużo zależy od mobilizacji jego zwolenników, która po tylu latach i właściwie pewnej wygranej (na co wskazują sondaże), może nie być wysoka. W przeciwieństwie do wyborców Lasoty, którzy bedą zmobilizowani, żeby odsunąć Jacka od władzy. Kurs 10.00 na Lasotę w STSie mnie bardzo kusi, i chyba zaryzykuje stóweczkę, bo naprawdę różnica między nimi nie jest aż tak wielka. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Nie ma innej opcji niż głosowanie na Lasotę jaki jest taki jest, ale przynajmniej będzie w opozycji do sejmiku, w którym większość ma koalicja PO/PSL. Wtedy jest pewność, że obie strony będą sobie patrzyły na ręce i skala przekrętów się zmniejszy......
https://www.facebook.com/zelaznalogi...873810?fref=nf |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
im tego nie wytłumaczy , lansują ten temat w całej Polsce , jest to jasne i proste , nie idziesz w Krakowie głosujesz na komucha , gdzie indziej nie idziesz albo oddajesz głos nieważny głosujesz na szmalcowniczkę urbanoplatfusową
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 28.11.2014 o godz. 14:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby nie było mnie też Lasota nie przekonuje i wolałbym 100 krotnie np.prof.Nowaka zresztą dziwie się od dawna czemu go nie wystawili -chłop jest na wysokim poziomie powiedziałbym że w skali krajowej .Ale wyjścia nie ma i na czerwonego głosować nie można ( a brak głosu to głos na niego) ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kwestia sejmików wojewódzkich jest taka, że i tak wszystkie mandaty rozeszły się w trójce PiS, PO i PSL, która zgarnęła 3/4 głosów i 90% mandatów. PiS i PO straciły, a PSL zyskał. Ile? Trudno powiedzieć, ale i bez tego sądzę, że PSL zakręciłby się koło 20%.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.11.2014 o godz. 17:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby decydowali politycy to nic by już nie było niezależnie którą opcję reprezentują
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.11.2014 o godz. 18:47.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Wynika to przede wszystkim z fatalnej planiastyki w naszych kraju, która tylko pogłębia chaos zastany po samowolce lat 90-tych oraz latach PRL-u, gdzie takie szkieletory jak ten krakowski, czy nasz warszawski stały przez dziesiątki lat.
Clue problemu: Cytat:
Cytat:
Zupełnie irracjonalne MPZP niedostosowane do SUiKZP oraz do kierunków działania samorządów tylko pogłębiają patologię.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.11.2014 o godz. 18:18.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Lasota o NIE....
Patrzy mu z oczu jeszcze wieksza szmata niż Jackowi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Nie Kraków, ale Warszawa, ale myślę że u nas może być podobnie
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
To akurat bajka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie piehwsze majsthowanie pshy wybohach Hanny Eboli-Fokstrot:
http://www.google.pl/url?sa=t&source...PJPV8oUTeG06rA ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|