The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2014, 10:18
W jednym masz rację york-w takie brednie to może jedynie uwierzyć prosty chłop ze wsi.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 25.11.2014, 10:32
york09 napisał(a):Wyświetl post
Znaczy się do rządzących nic nie masz tylko do koalicjanta (PSL) że wszystkich wyruchał.
A może rolnicy tego się przestraszyli
yorkuś , pominę Twoje standardowe błazeństwa , bo jak to nazwać co wklejasz ?, mam prośbę oczywiście jak przebrniesz, przeczytaj 15 punktów Pawła Kowala doświadczonego obserwatora OBWE w różnych krajach świata, człowieka spokojnego , wyważonego, jest to 15 punktów zupełnie apolitycznych , wklejałem to trochę wcześniej , ale znajdż sam i jak przebrniesz to napisz od siebie co o tym sądzisz, może otworzysz oczy i przestaniesz wklejać bzdury i podpierać się sloganami o podpalaniu Polski itp, miłej lektury
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.11.2014, 10:46
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Niewolnicy z UE:

http://niezalezna.pl/61739-zielona-wyspa-z-niewolnikami
Niewolnictwem jest praca za pensję 1200-1500 zł .Uważam, że niewolników w Polsce są miliony ,a nie tysiące.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.11.2014 o godz. 11:56.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 25.11.2014, 10:54
Plakat ogólnie głupi, ale jak się czyta to co na tych bombkach pisze to już to takie głupie nie jest.
Wygrana PIS to konflikt z Rosją-- na pewno nie dążył by do normalizacji.
Kaczyński postulował...--jest to prawda
Macierewicz ministrem...-- nawet nie komentuję tego
Kaczyński u steru...--nie zaprzeczysz że to prawda.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Niewolnictwem jest praca za pensję 1200-1500 zł .Uważam że niewolników w Polsce są miliony a nie tysiące.
Na pewno to mało ale:
2014 r --1680 zł.
2006r-- 899,10
AYALA skoro praca za 1600 to niewolnictwo, to jak nazwiesz pracę za 899zł

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Sądy ? Wygłupiasz się ? Tzn. sędzia Milewski, Tuleja i całe grono POdobnych karierowiczów, do których nawet nie trzeba dzwonić bo wiedza jaki ma być wyrok zgodnie z zapotrzebowaniem. Obecny tzw. "wymiar sprawiedliwości" to taka sama farsa jak PKW.
Rozumiem że UB-ecki sędzia Kryże (PIS) były tu najbardziej na miejscu!
Ostatnio edytowane przez york09 : 25.11.2014 o godz. 11:07.
AYALA
Senior Member

Stary 25.11.2014, 11:16

Na pewno to mało ale:
2014 r --1680 zł.
2006r-- 899,10
A ile Yorku wzrosły koszty życia,opłaty,ceny paliwa,żywności itd. od 2006 roku? Kwota 1680 zł to na ręke jest 1200 zł - 300 €
york09
Banita

Stary 25.11.2014, 11:29
Choćbyś nie wiem jak liczył koszty życia nie wzrosły o 100%
Piszesz - Kwota 1680 zł to na ręke jest 1200 zł - 300 €
A ile to na rękę 899zł ?

Najmniejszy wzrost cen od 2006 r.
http://metro.gazeta.pl/Portfel/1,127...zrost_cen.html

Cena paliwa 2007r
Litr benzyny 98-oktanowej kosztuje średnio 4,45 zł
Teraz średnia 98-okt 5,20zł
Ostatnio edytowane przez york09 : 25.11.2014 o godz. 11:36.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.11.2014, 11:39
Plakat ogólnie głupi, ale jak się czyta to co na tych bombkach pisze to już to takie głupie nie jest.
Wygrana PIS to konflikt z Rosją-- na pewno nie dążył by do normalizacji.
Kaczyński postulował...--jest to prawda
Macierewicz ministrem...-- nawet nie komentuję tego
Kaczyński u steru...--nie zaprzeczysz że to prawda.
Nasłuchałeś się RMFki i naczytałeś Wyborczej... Masakra, co za sieka z mózgu. Jaki konflikt z Rosją? Militarny, czy może po prostu dalsza zabawa gospodarcza w embarga i inne? Jeśli uważasz, że to pierwsze to już naprawdę nie ma dla Ciebie ratunku.
Obawiasz się Macierewicza na jakimkolwiek stołku ministerialnym? Dlaczego? Bo mówi to, co myśli oficjalnie, a nie tylko w rozmowach 'kuluarowych'? Powtórzę: CZEGO SIĘ BOISZ?
Nie obawiałeś się Muchy, Nowaka, Sikorskiego czy Schetyny? Arłukowicz jest dobry? To jest dopiero degrengolada i syf. Ja naprawdę nie twierdzę, że PiS to lek na całe zło, ale nie wierzę że może być gorzej. Ta arogancka władza do spółki z zarządzanymi przez Niemców mediami zasługuje na to, aby ją odsunąć od koryta, a potem po prostu zaorać. Ten kraj niestety potrzebuje, aby wszystkie twarze Magdalenki, które sprzedały się x lat temu, zostały przemielone i wyplute. Najlepiej gdzieś pod Moskwą, bo tam ich miejsce.
AYALA
Senior Member

Stary 25.11.2014, 11:44
A ile to na rękę 899zł ?

Cena paliwa 2007r
Dlatego do władzy musi dojść Obóz Niepodległościowy skupiony wokół Jarosława, który wyzwoli nasz Kraj spod okupacji i zakończy eutanazje Polskiego Narodu.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.11.2014 o godz. 11:51.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.11.2014, 11:46
Wszystkie twarze Magdalenki? Oj może to się nie spodobać wielu, naprawdę wielu, w tym ludziom z podstolików m.in Jareczkowi
york09
Banita

Stary 25.11.2014, 11:58
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Ja naprawdę nie twierdzę, że PiS to lek na całe zło, ale nie wierzę że może być gorzej.
haaaaaaa
O Antku to nie ma co pisać bo szkoda klawiatury.
Ale powiedz jakim to gospodarczym programem zaimponował Ci PIS.
Polska gospodarka tak jak i eksport w b. dużej mierze zawdzięcza stosunkiem z Niemcami.
Nie powiesz mi że Jarkowe "condominium" nie będzie miało wpływu na relacje polski-niemieckie.
Zresztą prezes na zachodzie tak samo lubiany jest jak i na wschodzie Europy. Świadomy jesteś tego że polska gospodarka rozwija się dzięki eksportowi.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Dlatego do władzy musi dojść Obóz Niepodległościowy skupiony wokół Jarosława, który wyzwoli nasz Kraj spod okupacji i zakończy eutanazje Polskiego Narodu.
Kto nas okupuje?
Zakończyć eutanazję-- znaczy się PIS pozwoli odejść z tego świata w spokoju!
Dlatego do władzy musi dojść Obóz Niepodległościowy--coś tak jak u Putina, wszystkie kraje mają go w dupie.
Ostatnio edytowane przez york09 : 25.11.2014 o godz. 12:05.
emj10
Senior Member

Stary 25.11.2014, 12:07
Mnie zawsze bawiło epatowanie przez zwolenników PiS Magdalenką, Okrągłym Stołem i Nocną Zmianą, gdy ich liderzy brali w tych zdarzeniach udział i to dość znaczący
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=113ddd

Cytat:
L. Kaczyński: mówię jasno - nie było spisku w Magdalence

- Niektórzy twierdzą, że był jakiś spisek w Magdalence, że tam po cichu między sobą pewne sprawy uzgodniono. Byłem uczestnikiem wszystkich tych posiedzeń i mówię jasno: nie - powiedział w radiowych "Sygnałach Dnia" prezydent Lech Kaczyński, komentując wydarzenia sprzed 20 lat.

Jacek Karnowski: Panie prezydencie, dziś 20. rocznica Okrągłego Stołu. Czy pańskim zdaniem to jest data, którą w Polsce Polacy powinni celebrować, czy powinno się czcić? Ja nie pytam o dyskusje historyczne wokół tej daty, no bo one są oczywiste.

Lech Kaczyński: To było bardzo ważne zdarzenie, to było konieczne posunięcie taktyczne, które przyniosło sukces stronie społecznej, czyli Solidarności reprezentującej wtedy wolę większości społeczeństwa. Natomiast w sferze interpretacji... znaczy co innego są same fakty. Okrągły Stół miał swój przebieg, swoją dramaturgię, tam były chwile spięć, zakrętów, odwoływania się do spotkań w Magdalence, rozładowanie tych napięć, krok po kroku różne sprawy się załatwiało, niektóre sprawy, które wydawały się trudne do załatwienia, załatwiało się łatwo, niektóre, które się wydawały oczywiste, załatwiało się bardzo trudno.

Natomiast później była pewna interpretacja Okrągłego Stołu jako takiej umowy między równouprawnionymi dwoma elitami - społeczeństwo się nie liczy, jedna elita zagwarantowała drugiej, że z czasem ona straci władzę, ale nic, włos jej z głowy nie spadnie, jeszcze do tego będzie miała przywileje ekonomiczne, w nowym ustroju będzie mogła zająć miejsce w tych górnych warstwach społecznych.

Otóż nie było takiej umowy przy Okrągłym Stole i tego rodzaju interpretacja jest fatalna i to w dwóch wymiarach, bo z jednej strony zaciekli wrogowie Okrągłego Stołu, którzy są i dzisiaj na pewno tego rodzaju opinie będą prezentowane na konferencji, która się niedługo zaczyna w Pałacu Prezydenckim...

Na konferencji historycznej, historyków.

- ...na konferencji historycznej. Te osoby uważają, że tam był jakiś spisek w Magdalence, że tam po cichu między sobą pewne sprawy uzgodniono. Nie, byłem uczestnikiem wszystkich tych posiedzeń i mówię jasno: nie. Ale z kolei inni mówią: skoro wtedy zawarliśmy taką umowę, to nie ma mowy o rozliczeniach, to ci, którzy pozbawiali praw innych i to działając w imieniu obcego mocarstwa, czyli Związku Radzieckiego, teraz są takimi samymi dobrymi obywatelami, jak wszyscy pozostali?

Inaczej mówiąc, Okrągły Stół zamknął raz na zawsze pewien etap, wszystko należy zaczynać od początku, tylko tak się przypadkowo składa, że ci ludzie dawnego systemu z dziesiątków powodów mają dużą przewagę nad tymi ludźmi pozostałymi. I tymi, którzy się angażowali w walkę solidarnościową, i tą większością, która nie angażowała się w walkę, ale nie popierała komunizmu.
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 25.11.2014, 12:17
Na pewno to mało ale:
2014 r --1680 zł.
2006r-- 899,10
Uważam, że powinny być porównane kwoty, jakie osoba dostaje na rękę. W tym bardziej mnie to interesuje, że nie pamiętam z racji wieku jaka była ta kwota za czasów PiS-u.
york09
Banita

Stary 25.11.2014, 12:19
Znalezione w sieci
Jarosław Kaczyński o Magdalence

Na początku wywiadu

-Jarek...

Słuchaj! Ja wiem, że żadnych tajnych porozumień w Magdalence nie było. Ja do Magdalenki nie jeździłem, ale mój brat Leszek jeździł, uczestniczył we wszystkich posiedzeniach, mówił, że nicnie było i ja mu wierzę.

Parę stron dalej ...

Ale mówię: te sprawy nie są wynikiem jakichś widzimisię czy chrześcijańskiej miłości, ale są po prostu wynikiem tego układu, który zawarto w Magdalence.
http://dominikawielowieyska.blox.pl/...narodowej.html

matheo91 napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że powinny być porównane kwoty, jakie osoba dostaje na rękę. W tym bardziej mnie to interesuje, że nie pamiętam z racji wieku jaka była ta kwota za czasów PiS-u.
2006r min 899,10 zł na rękę 647,93 zł
http://pl.wikipedia.org/wiki/Płaca_minimalna
Ostatnio edytowane przez york09 : 25.11.2014 o godz. 12:27.
kerim1906
Banita

Stary 25.11.2014, 12:26
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Mnie zawsze bawiło epatowanie przez zwolenników PiS Magdalenką, Okrągłym Stołem i Nocną Zmianą, gdy ich liderzy brali w tych zdarzeniach udział i to dość znaczący
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=113ddd
kłamca i rozmywacz nie umie przeczytać ze zrozumieniem wywiadu Prezydenta Kaczyńskiego?, przypuszczam że umie tylko liczy jak to się dzieje w szmatławcach że ludzie czytają tylko nagłówki, informuję cię że są ludzie którzy czytają nie tylko nagłówki ,to jest piękny przykład manipulacji, sam wymyśla czy mu płacą ?, jak masz honor to przeproś , co ja piszę warszawiaczek i honor, żart
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 25.11.2014 o godz. 12:30.
kerim1906
Banita

Stary 25.11.2014, 12:29
Znalezione w sieci
Jarosław Kaczyński o Magdalence

Na początku wywiadu

-Jarek...

Słuchaj! Ja wiem, że żadnych tajnych porozumień w Magdalence nie było. Ja do Magdalenki nie jeździłem, ale mój brat Leszek jeździł, uczestniczył we wszystkich posiedzeniach, mówił, że nicnie było i ja mu wierzę.

Parę stron dalej ...

Ale mówię: te sprawy nie są wynikiem jakichś widzimisię czy chrześcijańskiej miłości, ale są po prostu wynikiem tego układu, który zawarto w Magdalence.
http://dominikawielowieyska.blox.pl/...narodowej.html
yorkuś przeczytałeś w całości zadanie domowe które ci zadałem ? jak nie to do roboty albo powiedz publicznie że to za trudne, i nie wklejaj skompromitowanych reżimowców z gów....nej w stylu wielowiejskiej , tu nie ściek tylko poważne forum polityczne poważnego KLUBU Wisła Kraków, rozumiesz?
AYALA
Senior Member

Stary 25.11.2014, 12:34

Kto nas okupuje?
.
sitwa na usługach starej makreli z reichstagu
emj10
Senior Member

Stary 25.11.2014, 12:53
Ty ej kermit, klamot, czy też inny nick z innego forum, bo podobnych wpisów jest bez liku w necie. Może faktycznie nie jesteś Drozdem, ale jesteś na podobnie niskim poziomie intelektualnym.

Najpierw podajesz link do Kowala vel TW Pallada, który każesz komuś czytać, a następnie piszesz o cytatach z książki Zaremby i Michała Karnowskiego, że to "skompromitowani reżimowcy z gów...". To jakaś czysta niekonsekwencja, bądź aberracja cytując klasyka Jareczka

Nie wiem czy naprawdę jesteś tak głupi, czy tylko udajesz? Nie masz co się łudzić, że ktoś będzie odpisywał na ten spam, który podobnie jak kilku innych płatnych trolli pojawia się w necie na zamówienie.
kerim1906
Banita

Stary 25.11.2014, 13:06
warszawiaczek nie potrafi czytać ze zrozumieniem ? to zrób test , przeczytaj swoją ostatnią wklejkę i napisz swoimi słowami co zrozumiałeś , chyba że to za trudne podobnie jak dla yorkusia, każdy kto czyta cały tekst rozumie co powiedział łPrezydent Lech Kaczyński, ty nie rozumiesz ?trudno , ha, ha rozmywaczowi przeszkadza Kowal , wysil się i napisz coś merytorycznie , każdy już ma wyrobione zdanie na twój temat , tylko nie każdy wali ci między oczy jak ja, pamiętaj każda bzdura z twojej strony będzie napiętnowana i wypunktowana , na koniec daruj sobie osobiste wycieczki , wiesz że jesteś kłamcą i wiesz że nie potrafisz przeprosić , napisz publicznie dlaczego tak cię nazywam ? jeszcze raz napiszesz że takich wpisów jest w sieci bez liku i zasugerujesz że to są moje wpisy to oświadczam ci że przestanę nazywać cię kłamcą tylko pozwę cię do sądu, wiedz o tym że to zrobię , nawet nie wiesz jak potrafię być zdeterminowany w stosunku do osób które notorycznie kłamią
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 25.11.2014 o godz. 13:10.
emj10
Senior Member

Stary 25.11.2014, 13:23
Nawet na S24 od razu poznali się na twojej roli
http://bokot.salon24.pl/605072,tusk-wygwizdany-w-lodzi

Jak ktoś nie ma chęci czytać całości to wrzucę wybrane komentarze w kolejności chronologicznej.

Dużo uśmiechu życzę

Cytat:
@ROBERTK
do usług

https://www.youtube.com/watch?v=If6Rhh1-5Ts
KERIM190611.09 15:48
Cytat:
@KERIM1906

O jakże tandetna zagrywka socjotechniczna

1. Klakier Tuska, RobertK prosi o film z tym, jak rudego Khmera wygwizdała całą hala w Łodzi.
2. Jakiś kerim (z jednym komentarzem) daje link do innego zdarzenia (jak rudego Khmera wygwizdano w Berlinie)

TO niby ma robić wrażenie, że filmu z Łodzi nie ma. A.... jest

PAJK11.09 15:53
Cytat:
@KERIM1906

pomyłka to był Berlin

teraz Łódz

http://www.youtube.com/watch?v=QV2IsjY7Y-8
KERIM190611.09 15:53
Cytat:
@KERIM1906

Co ty mi tu za kit wciskasz? To ma być to 'wygwizdanie'? Po pierwsze to nagranie zmontował chyba jakiś przedszkolak nakładając na polsatowski obraz jakąś kakafonię, po drugie nawet po podkręceniu dźwięku słychać tylko jakiś zgiełk, a nie żadne gwizdy.
Poszukaj czegoś lepszego, tylko uważaj, żebyś się znowu nie pomylił.
ROBERTK12.09 08:37

PS. Nie musisz szukać moich wpisów na S24, bo takowych nie ma.
kerim1906
Banita

Stary 25.11.2014, 13:34
czytam salon24 od lat , to jest jeden jedyny wpis , prostowałem kłamstwa takiego jak ty , pomyliłem się i w drugim wpisie sprostowałem zły skan z wygwizdania twojego rudego idola , co nie zmienia faktu że rudzielca wygwizdano w berlinie i w łodzi , nie kłam że pisze notorycznie na innych forach, przeprosisz czy będziesz brnął? a tak na marginesie ty naprawdę jesteś zadaniowy , komu chce się takich rzeczy szukać ? co zadaniowcu ? i znowu rozmywacz trafił kulą w płot, a ten robert k z salonu24 to taki sam jak ty? poznajesz
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 25.11.2014 o godz. 13:42.
kerim1906
Banita

Stary 25.11.2014, 15:13
http://www.fcbarca.com/60141-juz-dzi...paign=mainpage

skandal, nie wiedzą kto jest krulem jewropy ?
york09
Banita

Stary 25.11.2014, 16:18
Jak tak można narażać się prezesowi.!
Kowalewski: Jak patrzę na Jarosława Kaczyńskiego to widzę człowieka obłąkanego. Bardzo mu współczuję, ale bardziej tym, których dotyka swoim działaniami.
http://rozrywka.dziennik.pl/plotki/a...blakanego.html

Kerim co powierz jeżeli to by się potwierdziło (nie daj Boże jak by wygrał syn Rydzyka)
http://polska.newsweek.pl/faworyt-o-...,352257,1.html

Radio ZET: Kolejni dwaj posłowie źle rozliczyli delegacje. Jeden jest z PiS, drugi z PO
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/radio...ugi-z-po/8erhw
Jak typujecie, kto to?
Ostatnio edytowane przez york09 : 25.11.2014 o godz. 16:48.
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 25.11.2014, 17:24
Zmieniając temat na nasze krakowskie podwórko. Majchrowski czy Lasota? Poproszę o wpisy zawierające po 5 argumentów za jednym i za drugim. Ten, kto popiera Majchrowskiego, pisze 5 argumentów za nim i 5 przeciwko Lasocie. Ten, kto popiera Lasotę, wskazuje 5 argumentów za nim i 5 przeciwko Majchrowskiemu. Proszę o konkrety.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
matheo91
Member

Od: 11.2008

Stary 25.11.2014, 17:30
Kerim co powierz jeżeli to by się potwierdziło (nie daj Boże jak by wygrał syn Rydzyka)
Przecież nawet 2% nie przekroczy, jeśli wystartuje.

Nikt mi nie odpisał na płace minimalną netto w Polsce za PiS-u, więc sam sprawdziłem i wychodzi to tak:
od 01.07.2007: PiS - 702,95S
2014: PO - 1242,20
Biorę pod uwagę kwoty najwyższe za obu rządów. Różnica jest około 540 zł przy inflacji nie jest to wielki sukces PO szczególnie, biorąc pod uwagę koszty zatrudnienia pracownika przez pracodawce tutaj wygląda to następująco:
PiS - 1127,69
PO - 2028,43
kerim1906
Banita

Stary 25.11.2014, 18:35
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Zmieniając temat na nasze krakowskie podwórko. Majchrowski czy Lasota? Poproszę o wpisy zawierające po 5 argumentów za jednym i za drugim. Ten, kto popiera Majchrowskiego, pisze 5 argumentów za nim i 5 przeciwko Lasocie. Ten, kto popiera Lasotę, wskazuje 5 argumentów za nim i 5 przeciwko Majchrowskiemu. Proszę o konkrety.
Lasota nie z mojej bajki ale jak chcesz to podam 5 argumentów przeciwko majchrowskiemu ( chronologicznie)
1.komuch z pzpr
2.były komuch
3.bezpartyjny komuch
4.komuch platfusowy
5.zatopiony komuch( po 2 turze)
kerim1906
Banita

Stary 25.11.2014, 18:38
Jak tak można narażać się prezesowi.!
Kowalewski: Jak patrzę na Jarosława Kaczyńskiego to widzę człowieka obłąkanego. Bardzo mu współczuję, ale bardziej tym, których dotyka swoim działaniami.
http://rozrywka.dziennik.pl/plotki/a...blakanego.html

Radio ZET: Kolejni dwaj posłowie źle rozliczyli delegacje. Jeden jest z PiS, drugi z PO
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/radio...ugi-z-po/8erhw
Jak typujecie, kto to?
yorkuś , nie wklejaj bzdur tylko przeczytaj 15 punktów Kowala i napisz co zrozumiałeś , czekam od południa, albo napisz że przekracza to Twoje możliwości
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.11.2014, 19:36
A ile to na rękę 899zł ?

Cena paliwa 2007r
W 2008 dolar byl po 2 zl
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
emj10
Senior Member

Stary 25.11.2014, 20:17
Po 2 zł to był raptem kilka miesięcy, a z minimalnego kursu 2,06 zł poszybował w kilka miesięcy do 3,65 zł. Dodajmy, że to były anomalia związane z masowym drukowaniem dolara.

Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.11.2014, 20:17
matheo91 napisał(a):Wyświetl post
Przecież nawet 2% nie przekroczy, jeśli wystartuje.

Nikt mi nie odpisał na płace minimalną netto w Polsce za PiS-u, więc sam sprawdziłem i wychodzi to tak:
od 01.07.2007: PiS - 702,95S
2014: PO - 1242,20
Biorę pod uwagę kwoty najwyższe za obu rządów. Różnica jest około 540 zł przy inflacji nie jest to wielki sukces PO szczególnie, biorąc pod uwagę koszty zatrudnienia pracownika przez pracodawce tutaj wygląda to następująco:
PiS - 1127,69
PO - 2028,43
Policz procenty, obciążenia rosną proporcjonalnie do wzrostu wynagrodzenia i praktycznie nie różnią się od siebie.

Sens płacy minimalnej to inny temat.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.11.2014, 22:10
Co z tymi sądami? Bo trochę rozmywacie temat....

http://fakty.interia.pl/raport-wybor...yj,nId,1564339

Czyżby oni ten "popadli w odmęty szaleństwa" i "podpalają Polskę"?
Powód: Poprawiłem.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 26.11.2014 o godz. 09:10.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów