The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2014, 16:57
muerte napisał(a):Wyświetl post
Tym, którzy nie potrafią nawet 10 złotych wpłacić na Akademię Wisły?
Nie generalizujmy, nie wszyscy skąpią groszem.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.11.2014, 17:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
(...) Wisła Kraków to nie tylko spółka, tylko spóścizna pokoleń w skład którego wchodzi m.in akademia i muzeum.
No ale pora spojrzec trzeźwo na obecny problem. Jak się klub nie wyliże to będziemy przez nastepne kilka lat żywić się historią tak jak dziś Ruskie ropą i gazem.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
Było mineło na .... drążyć?
Warto się zastanowić czu kibice którzy zajmują się promowaniem własnych interesów, działalnością polityczną i akcjami charytatywnymi zajmują się tym czymzajmować się powinni. Jaśniej rzecz biorąc, czy promocja kandydata Jarosława Wójcika, marsz niepodległości czy biblioteka na Ukranie są sprawami które wpisują się w jego statut? Czy to są sprawy które w obecnej sytuacji powinny byc piorytetem stowarzyszenia? Czy tym powini się zając inicjatorzy bojkotu po jego zakończeniu? Czy powinno sie od nich wymagać zmiany kursu czy nie?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 21.11.2014, 18:42
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Nie, po prostu wyrażam swoje zdanie. Mogę?
dlaczego tego zdania nie wyrazisz na zebraniach lub na stadionie ( io ile wogole bywasz tam wiecej niz 2 x w roku ) ...ile jeszcze mozna wysluchiwac tego szczekania ....na forum kazdy bezpieczny, bohaterski i dzielny ..... mieliscie pole do popisu przez pol roku , a skonczylo sie to blazenada na cala polske , swoja sile juz pokazaliscie , ogladajac Was przez pol roku mialem wrazenie ze jestesm w teatrze na jakims dramacie albo tragedii - ... zegnam kibicow z Nowej Armii Bialej Gwiazdy ktorzy stawiali sie w sile 2 tys + 2 tys darmowych biletow w McD, Teskach i Bonarkach ...a wracajacac do tematu to nawet 1 roczna degradacja lige nizej to nie jest Koniec Swiata - nie takie druzyny spadaly z ligi ....jedyny problem jest taki ze po takim spadku najwiecej zariobia zaklady pogrzebowe - bo 95 % tutajszycgh i stadionowych szeryfow popelni zbiorowe harakiri lub padnie na zawaly bo niemaja pojecia ze przed 97 rokiem tez Wisla istniala , niekoniecznie z pieniedzmi Cupiala, a raczej jego dlugami i zmarnowaniem klubu ....czasem lepiej upasc zeby miec sie od czego odbic ...chocby przyklad Lechii
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.11.2014, 20:32
Nie generalizujmy, nie wszyscy skąpią groszem.
no tak, patrząc na forum nie skąpi groszem jakiś 1% kibiców, no to nie są wszyscy

u nas by to nie przeszło co w Glasgow, gdzie jest Polska, a gdzie są Wyspy Brytyjskie w poziomie życia, średniej pensji, czy nawet w zaangażowaniu kibiców w realne działania klubu
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 21.11.2014, 22:50
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
dlaczego tego zdania nie wyrazisz na zebraniach lub na stadionie ( io ile wogole bywasz tam wiecej niz 2 x w roku ) ...ile jeszcze mozna wysluchiwac tego szczekania ....na forum kazdy bezpieczny, bohaterski i dzielny ..... mieliscie pole do popisu przez pol roku , a skonczylo sie to blazenada na cala polske , swoja sile juz pokazaliscie , ogladajac Was przez pol roku mialem wrazenie ze jestesm w teatrze na jakims dramacie albo tragedii - ... zegnam kibicow z Nowej Armii Bialej Gwiazdy ktorzy stawiali sie w sile 2 tys + 2 tys darmowych biletow w McD, Teskach i Bonarkach ...a wracajacac do tematu to nawet 1 roczna degradacja lige nizej to nie jest Koniec Swiata - nie takie druzyny spadaly z ligi ....jedyny problem jest taki ze po takim spadku najwiecej zariobia zaklady pogrzebowe - bo 95 % tutajszycgh i stadionowych szeryfow popelni zbiorowe harakiri lub padnie na zawaly bo niemaja pojecia ze przed 97 rokiem tez Wisla istniala , niekoniecznie z pieniedzmi Cupiala, a raczej jego dlugami i zmarnowaniem klubu ....czasem lepiej upasc zeby miec sie od czego odbic ...chocby przyklad Lechii
Nie znasz mnie człowieku, nie wiesz ile razy byłem na stadionie. Po co to piszesz? Żeby mi ubliżyć, zdyskredytować w oczach innych? Śmieszne. Po drugie, działania SKWK, którego członkiem nie jestem i nigdy nie będę, są jawne, oczywiście teoretycznie. A jako że są jawne, mam prawo je krytykować. Taka natura demokracji. A forum jest od tego, żeby wymieniać poglądy, nawet te kontrowersyjne,a nie tworzyć propagandowej gadki. Co do chodzenia przez pół roku na stadion, Ci kibice pokazali, że nie ważne są kłótnie na najwyższych szczeblach hierarchii w Wiśle i SKWK, ważna jest drużyna. Mecz piłki nożnej jest spektaklem i takim powinien być, a nie manifestacją poparcia dla ludzi w więzieniu! Przez pół roku chodziliśmy na stadion pooglądać dobrą piłkę, ale też pomagać klubowi. Nie było nas wielu, ale jak mówi jedno z haseł SKWK, który Wy złamaliście - "Każdy grosz złota wart". Szczekam, bo po to jest to forum, pełne ludzi, którzy nie chodzą na mecze dla SKWK, a dla klubu i futbolu. Cieszę się, że wróciliście na stadion, ale uznawanie nas za "gorszych", tylko dlatego, że łamaliśmy protest? Paranoja ludzi, którzy teraz wołają wszystkich na stadion. Nie chciałem tego pisać, bo rozpęta się znów bezsensowna wojna słowna. Ja swoje zdanie wyraziłem, bo od tego jest to forum. Chcesz pisać i czytać pieśni chwalebne o SKWK, pisz na ich forum. Tutaj znajdzie się również krytyka.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 21.11.2014, 23:24
Nie znasz mnie człowieku, nie wiesz ile razy byłem na stadionie. Po co to piszesz? Żeby mi ubliżyć, zdyskredytować w oczach innych? Śmieszne. Po drugie, działania SKWK, którego członkiem nie jestem i nigdy nie będę, są jawne, oczywiście teoretycznie. A jako że są jawne, mam prawo je krytykować. Taka natura demokracji. A forum jest od tego, żeby wymieniać poglądy, nawet te kontrowersyjne,a nie tworzyć propagandowej gadki. Co do chodzenia przez pół roku na stadion, Ci kibice pokazali, że nie ważne są kłótnie na najwyższych szczeblach hierarchii w Wiśle i SKWK, ważna jest drużyna. Mecz piłki nożnej jest spektaklem i takim powinien być, a nie manifestacją poparcia dla ludzi w więzieniu! Przez pół roku chodziliśmy na stadion pooglądać dobrą piłkę, ale też pomagać klubowi. Nie było nas wielu, ale jak mówi jedno z haseł SKWK, który Wy złamaliście - "Każdy grosz złota wart". Szczekam, bo po to jest to forum, pełne ludzi, którzy nie chodzą na mecze dla SKWK, a dla klubu i futbolu. Cieszę się, że wróciliście na stadion, ale uznawanie nas za "gorszych", tylko dlatego, że łamaliśmy protest? Paranoja ludzi, którzy teraz wołają wszystkich na stadion. Nie chciałem tego pisać, bo rozpęta się znów bezsensowna wojna słowna. Ja swoje zdanie wyraziłem, bo od tego jest to forum. Chcesz pisać i czytać pieśni chwalebne o SKWK, pisz na ich forum. Tutaj znajdzie się również krytyka.

urzekla mnie twoja historia ...i idz te przycinki i szyderstwa odpowiedziec na zebranie, na stadion, pod gniazdo ....a jesli nie masz jaj to szczekaj tutaj - tu nic ci nie grozi
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 22.11.2014, 11:03
urzekla mnie twoja historia ...i idz te przycinki i szyderstwa odpowiedziec na zebranie, na stadion, pod gniazdo ....a jesli nie masz jaj to szczekaj tutaj - tu nic ci nie grozi
Mnie natomiast urzekła Twoja odpowiedz. Po kij ktoś normalny, myślący normalnie, wspierający Wisłę na stadionie ma się płaszczyć przed jakąś grupką Panów w dresie w gnieździe, którym brak jakichkolwiek argumentów, poza argumentem siły "stada"?

Niech ów Pan w pojedynke przyjdzie na spotkanie myślących normalnie i ciekawe czy dalej będzie taki do przodu. Już na samym wejściu zorientuje się, że jego odzienie "nieco" oddstaje od reszty, nie wspominając o pozostałych czynnikach t.j. kulturze czy wykształceniu
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Od: 06.2012

Stary 22.11.2014, 13:18
pysio napisał(a):Wyświetl post
Mnie natomiast urzekła Twoja odpowiedz. Po kij ktoś normalny, myślący normalnie, wspierający Wisłę na stadionie ma się płaszczyć przed jakąś grupką Panów w dresie w gnieździe, którym brak jakichkolwiek argumentów, poza argumentem siły "stada"?

Niech ów Pan w pojedynke przyjdzie na spotkanie myślących normalnie i ciekawe czy dalej będzie taki do przodu. Już na samym wejściu zorientuje się, że jego odzienie "nieco" oddstaje od reszty, nie wspominając o pozostałych czynnikach t.j. kulturze czy wykształceniu
Poproszę oficjalną bezstronną klasyfikację osoby normalnej. Kto nią jest, jakie spełnia wymagania i co powinien sobą prezentować. Obiektywną opinię, nie subiektywną (czyli nie twoją). Jeśli takowej nie znajdziesz to zamilcz.
Poza tym jeśli chodzi o chłopaków to nieczęsto widzę ich w dresach. Naprawdę porozmawiaj z nimi, jeśli nie brak ci odwagi, bo mają sporo do powiedzenia i uwierz mi w pojedynkę potrafią rozmawiać zachowując kulturę. Wykształcenie nie świadczy o kulturze, więc sam sobie zaprzeczasz. Nie potrafisz nic sensownego wymyśleć, jak i twój forumowicz, którego bronisz. Twoje rzekome" argumenty" są z du.py i do obalenia jednym zdaniem.
Dlaczego ktoś ma się dostosować do "myślących normalnie" skoro nie ma klasyfikacji osoby normalnej?
Wszystkie te fakty pokazują, że ze światem kibicowskim jesteście na bakier i nie macie o nim najmniejszego pojęcia. A to, że szczekać potraficie w sieci to inna sprawa
Łysa głowa, mały wacek, to nasz prezes - Bednarz Jacek
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.11.2014, 13:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
no tak, patrząc na forum nie skąpi groszem jakiś 1% kibiców, no to nie są wszyscy
Ryba zawsze psuje się od głowy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 22.11.2014, 13:36
3120c napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie te fakty pokazują, że ze światem kibicowskim jesteście na bakier i nie macie o nim najmniejszego pojęcia. A to, że szczekać potraficie w sieci to inna sprawa
Standardowy tekst osoby ze środowiska "kumatych", czyli "wy nic nie wiecie, kto ma wiedziec ten wie, gdzie byles, gdy Wisła była w II lidze?, nie wiesz o co chodzi to nie wypowiadaj się...". Skończ z takimi tekstami, bo posikać się ze śmiechu można. To waszym zdaniem osoby, które nie brały udziału w proteście są tymi gorszymi i głupimi. Ten wasz marny protest doprowadził do napięć między kibicami i sytuacji, gdzie Wisła z braku hajssu za bilety jest w punkcie wyjścia. A rzeczywistość jest taka, że 90% tych "kumatych" z młynu nie potrafi powiedzieć ani be ani me jeśli chodzi o rzeczy podstawowe co do działalności klubu.
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Stary 22.11.2014, 14:26
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
Standardowy tekst osoby ze środowiska "kumatych", czyli "wy nic nie wiecie, kto ma wiedziec ten wie, gdzie byles, gdy Wisła była w II lidze?, nie wiesz o co chodzi to nie wypowiadaj się...". Skończ z takimi tekstami, bo posikać się ze śmiechu można. To waszym zdaniem osoby, które nie brały udziału w proteście są tymi gorszymi i głupimi. Ten wasz marny protest doprowadził do napięć między kibicami i sytuacji, gdzie Wisła z braku hajssu za bilety jest w punkcie wyjścia. A rzeczywistość jest taka, że 90% tych "kumatych" z młynu nie potrafi powiedzieć ani be ani me jeśli chodzi o rzeczy podstawowe co do działalności klubu.
Skąd wiesz, skoro ich nie znasz i z nimi nie rozmawiałeś?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.11.2014, 23:09
Pysio, rzeźbisz klatę jeszcze ?
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.11.2014, 23:25

Chciałem Ci tylko powiedzieć że Cię po prostu popieram w 100%. To tak żebyś wiedział że nie jesteś jedyną myślącą osobą wśród tego stada.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 23.11.2014, 00:24
nikt Wam dziewczeta nie zabrania stworzyc swojego Stowarzyszenia, Nowej Armii Biallej Gwiazdy , zajecia sektorow na ktorych mozecie pokazac swa sile , tych tlumow na R22, organizacji opraw, dopingu, wyjazdow, akcji charytatywnych , ochrony barw przed najwiekszych wrogiem , pisania wlasnej historii w nurcie kibicowskim, .....ale doskonale wiecie sami ze istniejecie tylko w sieci , pod oslona internetu ...swoj dramat pokazaliscie przez ponad pol roku ...zrobcie jakas manifestacje- protest przeciw swojej bezsilnosci - zrobcie cokolwiek innego niz szczekanie i napinacie sie po necie ...zrobcie cokolwiek
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Stary 23.11.2014, 07:32
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Chciałem Ci tylko powiedzieć że Cię po prostu popieram w 100%. To tak żebyś wiedział że nie jesteś jedyną myślącą osobą wśród tego stada.
Brakuje tylko, żebyście sobie buzi dali
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.11.2014, 08:45
nikt Wam dziewczeta nie zabrania stworzyc swojego Stowarzyszenia, Nowej Armii Biallej Gwiazdy , zajecia sektorow na ktorych mozecie pokazac swa sile , tych tlumow na R22, organizacji opraw, dopingu, wyjazdow, akcji charytatywnych , ochrony barw przed najwiekszych wrogiem , pisania wlasnej historii w nurcie kibicowskim, .....ale doskonale wiecie sami ze istniejecie tylko w sieci , pod oslona internetu ...swoj dramat pokazaliscie przez ponad pol roku ...zrobcie jakas manifestacje- protest przeciw swojej bezsilnosci - zrobcie cokolwiek innego niz szczekanie i napinacie sie po necie ...zrobcie cokolwiek
Po tym co wczoraj pokazał młyn (frekwencja, doping i żenujące przyśpiewki w stronę Łęcznej), to bym się tak bojowo nie wypowiadał.
rrr
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.11.2014, 11:00

Wszystko ok, tylko że to może być trochę... ryzykowne?
Jak nie widzisz to spróbuj spojrzeć szerzej.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.11.2014, 12:45
Jak Wam się znowu chce tak kłócić ze sobą. Wiadomo, że jedna i druga strona nie przekona już innych do swojego zdania. Dajcie na luz.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.11.2014, 12:46
Bardzo bym prosił by temat nadal pozostał tematem o polityce sportowo - finansowej Wisły a nie o tym kto jest dziewczętami kto ma jaki IQ i wychowanie i kto na ilu meczach na jakim sektorze był
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.11.2014, 12:49
Fakty są takie, że protest był inicjatywą SKWK i jeśli Wisła będzie miała problemy z dostaniem licencji na przyszły sezon to zbiorowo odpowiedzialni za to są wszyscy kibice, którzy bojkotowali mecze Wisły (w tym nie tylko SKWK, ale od nich się zaczęło).
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.11.2014 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 23.11.2014, 14:05
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Fakty są takie, że protest był inicjatywą SKWK i jeśli Wisła będzie miała problemy z dostaniem licencji na przyszły sezon to zbiorowo odpowiedzialni za to są wszyscy kibice, którzy bojkotowali mecze Wisły (w tym nie tylko SKWK, ale od nich się zaczęło).
Ne zaczęło się od SKWK, tylko od Bednarza torpedującego współpracę z SKWK w kontekście celów za 1 złotówkę, wiec winowajcą jest wyłącznie ex prezes Wisły i jego poplecznicy, wystarczyło choćby w jednym meczu wykazać solidarność z niesłusznie ukaranymi i temat po jednym meczu by zniknął, a dług zewnętrzny jest grubo ponad teoretyczne straty związane z bojkotem..trzymajmy sie więc faktów, a nie świata iluzji.. gdyby nadal był JB problemy z licencją byłyby takie same, a perspektywy na ich rozwiązanie mniejsze, bo jaki inwestor będzie chciał wspierać inwestycję, której przedstawiciel ukazuje potencjalnych jej konsumentów jako zgraje bandytów, "swołocz", a jedyną organizację kibicowską jako „nowotwór”. Dziś nie ma Bednarza, nie ma więc winowajcy i jest tak dzięki bojkotującym, reszta zależy od woli bossa i zaradności nowego prezesa Wisły, choć w jakimś stopniu też i od kibiców, dobry klimat kibicowski, zapewne zwiększa szansę na pozyskanie sponsorów, nie psujmy go więc, nawet w Internecie, takie jest moje skromne zdanie, w powyższym temacie.

Dług podstawowy był i przed porażką z Apoelem i nawet awans do LM, niewiele by tu zmienił, bo grając w niej i tak w jeden sezon raczej nie zarobiliśmy (80-100 mln złotych czyli 20-25 mln € netto) tyle aby spłacić zobowiązania względem TF. Dług drugi zewnętrzny, powstał zaś bo przychody w okresie JB spadły drastycznie, a wydatki zmniejszyły się w wyniku kończących się kontraktów, widać nie dość znacząco, zaś BC przestał wspierać klub finansowo, jak czynił całe lata wcześniej.

W sprawie SKWK, masz bezspornie pełną rację, to nie ono odpowiada za porażki z Valerengą, Dinamo Tibilisi, Levadią i Karabachem (również wszelkie inne sportowe jak z Apoelem), to nie stowarzyszenie kibiców, odpowiada za rozbicie kadrowe drużyny przed meczami kw. do LM z Anderlechtem, nie odpowiada też za sprawę Mandziary, całą długą listę słabych lub złych transferów., kluczowe bowiem jest to iż zamiast wspierać tych co mają sukces, czyli grę wiosną w pucharach, po sukcesie następowała > za sprawą właściciela < dezintegracja tego co wcześniej zbudowano i ..tak od początku, szycie i prucie, aż do teraz, do kryzysu, gdy boss nie może lub nie chce juz dopłacać do naszego klubu..główna odpowiedzialność więc spada na ośrodek decyzyjny, a ten jest tylko jeden ..cały czas czekam, na sprawnie menadżerskie zarządzanie Wisłą SA, ale też oczekiwałbym, aby boss dał warunki aby coś trwałego w naszej Wiśle mogło urosnąć.., wpierw jednak priorytetem jest licencja, czyli program ratunkowy i na niego jak rozumiem czekamy teraz.

Ps. Zaś co do win SKWK, to tak różowo też nie jest., były i kary za wyjazdy, było ostrzeliwanie racami własnego obiektu, zbyt często pojawiał się też nieuzasadniony i wulgarny doping (nie jestem z kółka różańcowego, wiem że stadion ma swoje prawa, na derbach, na meczach z głównymi rywalami, ale rzecz w tym aby było to tylko w "uzasadnionych okolicznościach", rzecz też i w proporcjach), jest i kontekst wydarzeń poza stadionowych..całość psuła wizerunek kibiców, klubu i stąd JB mógł liczyć na wsparcie części mało zorientowanych kibiców, nie mających świadomości, że incydenty i wyjątki od reguły to nie powszechny obraz kibica i atmosfery na R22.. Ufam, że systematycznie będzie się zmieniał doping, będzie lepszy image dla klubu, z korzyścią dla niego i nas wszystkich.. słowem obciążanie SKWK za zakres bieżących kłopotów finansowych to nonsens, ale zmiany i tam by się moim zdaniem przydały, choćby po to aby przyciągnąć na obiekt nowych kibiców i zmieniać ich, z tzw. kosmitów, na stałych bywalców.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.11.2014 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 23.11.2014, 14:56
Wiadomo, to wina SKWK, ze Wisła przegrała z Apoelem i nie awansowała do LM i popadła w długi
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.11.2014, 18:30
Przypominam również, że wiele osób bojkotujących posiadało karnety.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.11.2014, 19:17
milosz napisał(a):Wyświetl post
BC przestał wspierać klub finansowo, jak czynił całe lata wcześniej.
A skąd taka informacja ze BC przestał wspierać klub finansowo?
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 23.11.2014, 19:23
Szkoda, że Boguś jak to ma w zwyczaju, nie wypowie się na ten temat :( Choć z drugiej strony lepiej milczeć, niż pisać pierdoły na twitterze jak Leśnodorski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.11.2014, 20:47
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
A skąd taka informacja ze BC przestał wspierać klub finansowo?
Przestał płacić. Ogolnie znany fakt, np. info z kwietnia:
Cytat:
Nowe problemy rozpoczęły się z początkiem 2014 roku i są związane z kłopotami Tele-Foniki. To właśnie firma Bogusława Cupiała z tytułu umów z Wisłą SA powinna przelewać na konto klubu 5,6 mln złotych rocznie. W tym roku Wisła dostała jednak 200 tysięcy zł i zrobiła się dziura w budżecie.
Dziś nie ma Bednarza, nie ma więc winowajcy i jest tak dzięki bojkotującym,
Miłosz, gość jestes w tłumaczeniu, wytłumac zmi dlczego taka deklaracja stowarzyszenia pozostała bez echa:

Cytat:
Dlatego też, jako kibice Białej Gwiazdy i ludzie, którym na Wiśle zwyczajnie zależy jesteśmy w stanie pokryć koszt tejże odprawy. Nie pozwolimy aby były piłkarz Legii Warszawa szkodził dalej Wiśle Kraków!
Jakby to ktokolwiek inny tak powiedział, dawno były wytykany palcami tak jak wytyka się tych którzy nie wpłacili 10 zł na akademię. Małego mozna zjeść bo słaby a dużego nie wolno ruszyć bo duży, mimo że zadeklarował iż jest w stanie wpłacić 36 000 wpłat po 10 zł jak Bednarz zniknie.

Nie uważasz że skoro są ludzmi honoru, powinni wypełnić zobowiazanie?
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.11.2014, 21:01
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Przestał płacić. Ogolnie znany fakt, np. info z kwietnia:

OK, ale mówisz o tym roku. I to jest jedyny wyjątek. Ale to nie wybór BC, tylko rządznie banków, na przełomie 2013/2014 i pierwszej polowie 2014 TF miała bardzo poważne problemy finansowe. W latach 2011, 2012, 2013 prawie 40mln poszło na konta Wisły (zadłużenie przed 2011 było na poziomie 50 milionów).
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.11.2014, 21:43
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
OK, ale mówisz o tym roku. I to jest jedyny wyjątek. Ale to nie wybór BC, tylko rządznie banków, na przełomie 2013/2014 i pierwszej polowie 2014 TF miała bardzo poważne problemy finansowe. W latach 2011, 2012, 2013 prawie 40mln poszło na konta Wisły (zadłużenie przed 2011 było na poziomie 50 milionów).
Dobrze Cię zrozumiałem żę 40 milionów sumarycznie przez trzy lata?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 23.11.2014, 21:46
A skąd wiadomo jakie było zadłużenie przed 2011 rokiem, 50 mln, a dlaczego nie 80, lub 100 ? Mowa o tym względem TF ze strony Wisły SA, to raz. A dwa, to moim zdaniem w 2010/11 roku ekstra zyski było ponad wydatki, rzecz była już wałkowana x razy, mowa zwłaszcza o kwotach z transferów, po tzw. wielkiej wyprzedaży (wydatki ekstra były względnie równoważone korzyściami z kw. do LM i LE). Właściciel, z całą pewnością od kilku lat systematycznie zmniejsza dofinansowanie Wisły SA, jakieś sumy do klubu są kierowane, ale znacząco mniejsze widać niż w latach wcześniejszych (o tym pisałem), wiemy bowiem że są niewystarczające skoro mogą być poważne problemy z uzyskaniem licencji.

Co do relacji SKWK z byłym prezesem, nie moja rzecz, widać deklaracje stowarzyszenia były też propagandowe. Mnie interesuje aby klub rozwijał sie w dobrym kierunku, a teraz jest od kilku lat pełna stagnacja, jest problem z licencją i z długami zewnętrznymi i ewidentnie Wisła SA jest na sporym zakręcie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.11.2014, 22:47
....
Kolejny bełkot.

Wiadomo, Bednarz miał wiele beznadziejnych pociągnięć głównie od strony pijaru / marketingu. Już sam fakt, że jest byłym piłkarzem Legii nastawiał kibiców do niego nieufnie. Osobiście cieszę się, że go już nie ma. Nie zmienia to faktu, że protest był ostatnią rzeczą potrzebną naszemu klubowi w tak trudnym okresie. Bednarz by poleciał prędzej czy później, nie trzeba było do tego protestu tylko zwyczajnej ludzkiej cierpliwości.

A tak to poszedł protest i generalnie było to jak odcinanie sobie nogi, tylko dlatego, że ropa wdarła się pod paznokieć.
Finansowo był to na pewno strzał porównywalny do tego co zafundował nam proces Mandziary czy się wam to podoba czy nie. Jak się deklaruje, że się kocha klub to nie działa się na jego niekorzyść. Tym bardziej z powódek typowo samolubnych jak własna duma. Ale co ja tam wiem
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.11.2014 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów