The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2014, 11:01
ale czy kasa zamrożona przez UEFA = Kasa na koncie w banku oprocentowanym by pieniadz nie tracił na wartości, czy po prostu gdzies sobie leży 7 stówek ojro i czeka ?

Imho taka bańka euro nawet dla chłopa który ma przejsciowe problemy nie powinna być problemem.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.11.2014, 13:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale czy kasa zamrożona przez UEFA = Kasa na koncie w banku oprocentowanym by pieniadz nie tracił na wartości, czy po prostu gdzies sobie leży 7 stówek ojro i czeka ?

Imho taka bańka euro nawet dla chłopa który ma przejsciowe problemy nie powinna być problemem.
Nie wiemy czy ciągle czeka. Klub chyba czynił starania, aby "uwolnić" te pieniądze.

Jest jeszcze jedna smutna kwestia. Nasz prezes wspominał o tym, że mamy 12-15 mln długu. Ciekaw jestem czy brał pod uwagę pieniądze na przykład dla Genkowa.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.11.2014, 13:56
Teraz jak BC nie sypnie kasą to chyba w nowym sezonie spotykamy się na I lidze... czarno to wszystko widzę :(
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2014, 14:07
klub dał teraz w ofercie bluzy za 270 zł

jeśli to jest akcja mająca na celu wyciągnięcie nas z długów to szapo ba dla autora

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.11.2014, 14:12
Nie mogę tego pojąć...

Korzysta się z usług zewnętrznego konsultanta (Manadziara) i w umowie jest napisane: 30% kwoty transakcji dla konsultanta. Więc do ....y nędzy jak transakcja dochodzi do skutku to płacę te 30% i mam święty spokój.

Coraz bardziej widać kto rządził naszym klubem przez ostatnie "n" lat ... :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.11.2014, 14:16

UEFA zamroziła wypłatę a nie konkretna gotówkę. Tzn. tą kasę sprzed 2 lat, która miała być przelana dla Wisły trafiła do innego klubu, a dla Wisły została jedynie zarezerwowana wypłata przy słusznym założeniu, ze w chwili wypłaty UEFA będzie wypłacalna. Czyli 700 E UEFA obracało a nie trzymało na koncie.

Pomoc Cupiała, jeżeli takowa będzie, uratuje nas przed degradacją ale nie zmieni wypłacalności klubu czy zbytnio wielkości długu. Aby coś się ruszyło z punktu widzenia kibica, czyli np. transfery to morze gotówki musiałoby być wpompowane. Realnie? Tylko nowy właściciel/udziałowiec spełniłby ten warunek o ile miałby ambicje jak Boguś na początku bycia właścicielem.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 20.11.2014 o godz. 14:18.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 20.11.2014, 14:16
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę tego pojąć...

Korzysta się z usług zewnętrznego konsultanta (Manadziara) i w umowie jest napisane: 30% kwoty transakcji dla konsultanta. Więc do ....y nędzy jak transakcja dochodzi do skutku to płacę te 30% i mam święty spokój.

Kto był wtedy prezesem?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.11.2014, 14:31
Kapka albo Basałaj - nie jestem pewien za kadencji którego Mandziara wniósł ten pozew.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.11.2014, 14:33
klub dał teraz w ofercie bluzy za 270 zł

jeśli to jest akcja mająca na celu wyciągnięcie nas z długów to szapo ba dla autora
Napisane jest, że kupujesz jak chcesz się wyróżnić Bluza za 270 zeta zdecydowanie wyróżnia!!! ;-)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2014, 14:43
no w sumie coś w tym jest ....
niemniej jednak trzeba nam około 11 112 kibiców którzy chcą się wyróżnić i zakupią bluzę by spłacić mende

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.11.2014, 15:06
Nie mogę tego pojąć...

i dlatego wlasnie nigdy nie gralismy ani nie bedziemy grac w LM ... Cupial byl i troche wciaz jest dojna krowa ( dla mnie to to samo co FRAJER ) dla cwaniaczkow ktorzy go omotali a i ON trzymal sie ich kurczowo , wiec efekt jest jaki jest ...chytry traci 2 x - zapamietajcie to sobie .... i nawet jesli naprawde dojdzie do degradacji to wspolczuje 95 % ludzi na tym forum i stadionie .....wiekszosc nie ma pojecia jak bylo przed era Cupiala .... przegladnijcie archiwum - Wisla naprawde przed 97 rokiem byla slaba i grala lige nizej , to dla wiekszosci niezly Matrix i naprawde wspolczuje im tego wstrzasu ...to musialo sie tak skonczyc ... tylko LetFootballWin potrafi z dlugu szacowanego ponoc na 300-400 mln wobec ITI - nagle w momencie zejsc do kilku lub kilkunastu ... ale pacynki Kulczyka ktorzy teraz zadza 7 moga - da sie ? da sie ....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 20.11.2014, 15:13
omotali ?
jak jest układ to kazda ze stron ma korzyści.

letfootballwin ? cóż to jest za twór że ma jakieś długi względem iti ? brzmi jak jakis internetowy bukmacher ?

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.11.2014, 16:42
Nie mogę tego pojąć...

Jeśli masz jasno powiedziane ze to jest 30%. Jesli nie, albo masz prowizję od prowizji albo kilka umów i każda ma prowizję to jest juz problem. Dwa, cięzko mandziarę nazwać konsulantem. Kosowski nazywał go 'pseudo-agentem' myślącym tylko o sobie. Wisienka na torcie - cytat z dziś,

Cytat:
Nie mam wiedzy, czy teraz będzie klubowi ciężko znaleźć taką kwotę, czy nie.(...) A te dwa procesy nie są ostatnie.
Cięzko to nazwać inaczej jak nie kpiną. Nie wiem co też ma na myśli mówiąc iż nie są ostanie (to że będą następne czy że nei są pierwsze*)

---

Chciałbym też troche poddać pod dyskusje zdanie z http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=29672 :
Cytat:
Później Wiśle udało się odblokować część tej kwoty, o czym w lutym tego roku mówił ówczesny prezes Jacek Bednarz, nie poinformował jednak wówczas dokładnie o jaką sumę chodzi.
Tutaj na sport.pl jest:
Cytat:
Wisła od początku kwestionowała żądania Mandziary. Według słów Bednarza odzyskała już 3/4 zablokowanej sumy. Zostało więc około 175 tys. euro, czyli obecnie ponad 700 tys. zł.
Edit:
Wisła na onecie: "Jak Bogusław Cupiał popłynął na Wiśle" http://biznes.onet.pl/jak-boguslaw-c...,1,prasa-detal

Edit2:
* juz mam: "tocza się trzy inne sprawy przeciwko klubowi z powództwa Mandziary, który domaga się kolejnych trzystu tysięcy"
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.11.2014 o godz. 18:45.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 20.11.2014, 17:12
A czy przypadkiem ten domniemany dług wobec Mandziary nie ulega niedługo przedawnieniu ? W końcu ciągnie się to od 2005 roku.
Art.125 k.c. - Termin przedawnienia - 10 lat: wszystkie roszczenia stwierdzone prawomocnym orzeczeniem sądu lub innego organu powołanego do rozpoznawania spraw danego rodzaju albo orzeczeniem sądu polubownego, ugodą zawartą przed sądem albo przed sądem polubownym, poza roszczeniami okresowymi należnymi w przyszłości.

Wie ktoś, czy ten artykuł ma tutaj zastosowanie ? Jeśli tak, to Mandziara będzie teraz robił wszystko, żeby tą kasę od klubu wydoić.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.11.2014, 18:16
10 lat od prawomocnego wyroku sądowego.
Zdąży (o ile będzie z czego ściągać)
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.11.2014, 08:30
niech ktoś mi wytłumaczy, bo nie wiem czy dobrze rozumiem:

przegraliśmy z Mandziarą - mamy mu zapłacić 700 k euro + odsetki (23 k euro). Z tego UEFA na poczet tej sprawy zamroziła nam 700 k euro za udział w pucharach i z tego de facto on zostanie spłacony ? Czy z bieżącej kasy mamy spłacić tylko odsetki ? Bo kasy od UEFY fizycznie nie mieliśmy ? Bo tak na prawdę to pismaki robią chyba raban niewspółmierny do sytuacji, w relacjacj na ten temat można wyczuć, że oto dostaliśmy kolejny cios i do bieżącego zadłużenia dochodzą nam 3 duże bańki. A tak de facto nie jest ?

I kolejna rzecz - mamy z nim kolejną sprawę, tym razem na 300 k euro. Rozumiem, że w przypadku przegranej, musielibyśmy ją spłacić z bieżącego budżetu ? Nie ma nic "zamrożonego" ?

EDIT: dzięki Kaan, rozjaśniłeś
Ostatnio edytowane przez Krav : 21.11.2014 o godz. 08:42.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.11.2014, 08:39
Krav napisał(a):Wyświetl post
niech ktoś mi wytłumaczy, bo nie wiem czy dobrze rozumiem:

przegraliśmy z Mandziarą - mamy mu zapłacić 700 k euro + odsetki (23 k euro). Z tego UEFA na poczet tej sprawy zamroziła nam 700 k euro za udział w pucharach i z tego de facto on zostanie spłacony ? Czy z bieżącej kasy mamy spłacić tylko odsetki ? Bo kasy od UEFY fizycznie nie mieliśmy ? Bo tak na prawdę to pismaki robią chyba raban niewspółmierny do sytuacji, w relacjacj na ten temat można wyczuć, że oto dostaliśmy kolejny cios i do bieżącego zadłużenia dochodzą nam 3 duże bańki. A tak de facto nie jest ?

I kolejna rzecz - mamy z nim kolejną sprawę, tym razem na 300 k euro. Rozumiem, że w przypadku przegranej, musielibyśmy ją spłacić z bieżącego budżetu ? Nie ma nic "zamrożonego" ?
UEFA zamroziła nam 700 k E na poczet ew. przegranej sprawy, natomiast wg tego co mówił Łysy część pieniędzy udało mu się "odblokować" - pytanie ile to było kasy i czy faktycznie doszło do przekazania gotówki. Zatem na poczet przegranej sprawy Wisła musi fizycznie znaleźć na odsetki i brakującą kwotę do 700 k E czyli to co ewentualnie dostała od UEFY.

Co do drugiego pytania to tak dokładnie jest.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 21.11.2014 o godz. 08:50.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.11.2014, 11:53
Oj tam... to niech Wisła spłaci Mandziarę sprzedając mu jakiś procencik w akcjach Wisły SA. Jako udziałowiec nie będzie już się z swoją firmą tak szarpał
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.11.2014, 12:07
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oj tam... to niech Wisła spłaci Mandziarę sprzedając mu jakiś procencik w akcjach Wisły SA. Jako udziałowiec nie będzie już się z swoją firmą tak szarpał
To już lepiej niech Cupiał sprzeda część akcji kibicom, tak jak to było z Glasgow Rangers na przykład. Fani mieliby większe możliwości decyzyjne no i przede wszystkim załataliby częściowo budżet. Chyba wszystkim byłoby to na rękę
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.11.2014, 12:22
z SKWK na czele... (?)
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 21.11.2014, 12:22
Kibice Glasgow Rangers przychodzili na stadion w 4 lidze w sile 50.0000 widzów, co Ty porównujesz? tam jest inna mentalność i realna miłość do klubu, u nas to w większości pokazówka i kibicowanie Legii raz w roku.

Ilu kibiców Wisły wpłaciło pieniądze na Akademię Piłkarską Wisły? ilu wpłaciło na renowację grobu Henryka Reymana? ilu wpłaciło na budowę muzeum Wisły Kraków? to jest kpina.. gdyby nie pomoc SKWK i osób prywatnych ani renowacji grobu ani planów z muzeum by nie było.. a Ty chcesz wykupować część akcji.

U nas jedynie na forum jest duża wrzawa, w ch.uj wpisów, tysiące zarejestrowanych użytkowników, ale jak przychodzi dać coś od siebie Wiśle to 90% z tego grona milczy.

Zdrowia dla Cupiała.
Ostatnio edytowane przez element : 21.11.2014 o godz. 12:29.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 21.11.2014, 12:40
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
z SKWK na czele... (?)
mam nadzieję, że nie.
element napisał(a):Wyświetl post
Kibice Glasgow Rangers przychodzili na stadion w 4 lidze w sile 50.0000 widzów, co Ty porównujesz? tam jest inna mentalność i realna miłość do klubu, u nas to w większości pokazówka i kibicowanie Legii raz w roku.

Ilu kibiców Wisły wpłaciło pieniądze na Akademię Piłkarską Wisły? ilu wpłaciło na renowację grobu Henryka Reymana? ilu wpłaciło na budowę muzeum Wisły Kraków? to jest kpina.. gdyby nie pomoc SKWK i osób prywatnych ani renowacji grobu ani planów z muzeum by nie było.. a Ty chcesz wykupować część akcji.

U nas jedynie na forum jest duża wrzawa, w ch.uj wpisów, tysiące zarejestrowanych użytkowników, ale jak przychodzi dać coś od siebie Wiśle to 90% z tego grona milczy.

Zdrowia dla Cupiała.
Po pierwsze, akademia, grób, muzemu, to nie majątek Wisła Kraków S.A., a o tej spółce mówię.

Po drugie, gdyby nie SKWK i bezsensowny protest, Wisła nie miałaby takich problemów jakie ma teraz. Łaskę zrobili, że przerwali protest, podwyższyli ceny biletów, a o czymś takim jak krzywa Laffera pojęcia nie mają. Teraz widać po frekwencji co to dało. Podstawowe ekonomiczne procesy powinny być znane tym tępakom, ale pewnie Ci, którzy to wymyślili podstawówki nawet nie skończyli, skoro tego nie znają.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 21.11.2014, 14:04
"O ileż mocniejsze było w młodości dążenie do tego, aby samemu zabłysnąć, niż by ujrzeć coś w jasnym świetle"

Pomnij na to kolego od Laffera.

I zważ też, że z Bednarzem Wisły S.A. pewnie już by nie było.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 21.11.2014, 14:16
Niestety nie ma co się spodziewać jakiejś większej akcji opd kibiców, kiedy pomiędzy piknikami a kumatymi panują antagonizmy. Jedna strona bez podstawie wyzywa drugą i odwrotnie. Wisła ma naprawdę wiele kibiców, niestety w ostatnich latach wizerunek kibica ucierpiał. Słusznie, niesłusznie jeden wuj to jest fakt. I zanim SKWK zabierze się za zarządzanie klubem, powinna rozwiązać problemy kibiców i ich zjednoczyć, wszystkich.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 21.11.2014, 14:52
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
"O ileż mocniejsze było w młodości dążenie do tego, aby samemu zabłysnąć, niż by ujrzeć coś w jasnym świetle"

Pomnij na to kolego od Laffera.

I zważ też, że z Bednarzem Wisły S.A. pewnie już by nie było.
Szkoda, że SKWK nie zabłysnęło...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2014, 15:18
i znowu sie zaczyna love song from halina

skwk/bednarz/skwk/bednarz

Było mineło na .... drążyć?
A co do opcji kupna części klubu pomysł zarówno wspaniały i nierealny. Dlaczego nierealny opisał element bardzo dosadnie. A kolega einstein czy inny brumsztein niech zważy na to że Wisła Kraków to nie tylko spółka, tylko spóścizna pokoleń w skład którego wchodzi m.in akademia i muzeum.

Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 21.11.2014, 15:51
Wszystko rozumiem, ale mówimy o problemach nie całej Wisły, a tylko Wisła S.A. Może i pomysł nierealny, ale ja tylko rzuciłem hasło w odpowiedzi na komentarz o sprzedaży jakiegoś procenta udziałów Mandziarze w zamian za zrezygnowanie z długu i zaczęła się napinka
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 21.11.2014, 16:05
siemstein

Masz jakiś kompleks na punkcie SKWK?
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 21.11.2014, 16:09
Nie, po prostu wyrażam swoje zdanie. Mogę?
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 21.11.2014, 16:32
siemstein napisał(a):Wyświetl post
To już lepiej niech Cupiał sprzeda część akcji kibicom, tak jak to było z Glasgow Rangers na przykład. Fani mieliby większe możliwości decyzyjne no i przede wszystkim załataliby częściowo budżet. Chyba wszystkim byłoby to na rękę
Tym, którzy nie potrafią nawet 10 złotych wpłacić na Akademię Wisły?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów