|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|||||
|
NOMINACJA!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bliżej 3 niż 1 z przodu. Nie bój się, taki młody już nie jestem. O "przygodzie" pt "Zibi selekcjoner s-kadry już nie pamiętamy? Takie wnioski po jednym meczu, moder czy admin na fali uniesienia zmienia nazwę tematu "bo im się należy". Dostaną od Szkotów to ponowna zmiana? Nawałka już nie taki cacy z piłkarzami? Wyłażą kompleksy wielkie jak Burj Dubai.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 13.10.2014 o godz. 16:56.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ludzie...
zwykły fuks, taki sam jak Jagielloni z nami, nawet przebieg meczu identyczny.... a wy się podniecacie jak naiwniaki. Zaraz przegrają bo fuksa nie będzie, słabszy mecz i po tej waszej atmosferze ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Guest
|
|
|
Kazdy kto choc troche ma cos wspolnego z ruchem kibicowskim w Polsce dobrze wie, ze reprezentacja PZPNu wziela sie nie tylko od farbowanych lisow. Amosfera z dopingiem na kadrze zostala pojebana przez kibicow glownie ze wzgledu na podejscie PZPNu do tematu. Liczy sie kasa.... i nic wiecej. Janki z powymalowanymi ryjami placa gruba kase, nic sie nie dzieje, krzykna raz na pol godziny, kazdy zadowolony. Kto szuka innych wrazen jedzie na wyjazd bo tam Januszow juz nie ma bo za daleko, bo organizowac czas trzeba to tamto i sramto, zupelnie jak na stadionach ekstraklasy z ta roznica, ze tutaj gramy z takimi Niemcami, Angolami itp itd a w ekstraklasie gramy z klubami pokroju jakichs Kazachow, Azerow albo i gorzej nie umniejszajac poziomowi druzyn z tych krajow.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 13.10.2014 o godz. 18:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Jutro za to nastąpi weryfikacja, czy potrafimy zagrać coś atakiem pozycyjnym, bo Szkoci na pewno nie będą tak cisnąć jak Niemiaszki i zarówno posiadanie jak i inicjatywa w grze powinna być po naszej stronie. Pewne jest jedno - zawodnicy wreszcie przełamali tę fatalną passę, niemiecką klątwę, której nie udało się zwyciężyć w najlepszych dla polskiej piłki czasach. Widać też, że mają wreszcie nieco inaczej ułożone w głowach, nie wiem czy to kwestia że dorośli, aby zacząć grać ZA KADRĘ, czy wreszcie pojawił się team spirit? Zobaczymy. Wierzę, że idą lepsze czasy dla repry. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1) Ja nie porównuje poziomu gry w tych dwóch meczach do siebie, tylko porównuje przebieg wydarzeń. A był on identyczny. Nawet bramki padały w podobny sposób w podobnych minutach. strzałów było tyle samo chyba nawet, czy posiadanie piłki. 2) Prawda jest taka, że Niemcy mieli sytuacje na 0:2 do przerwy, a na 0:5 w meczu a my... 3 kontry z tego dwie skuteczne a tak się nie wygrywa na dłuższą metę i dlatego piszę, żeby się nie podniecać, bo teraz robicie z nich bohaterów, dlatego, że wygrali fuksem. Jak przegrają to napiszecie że go gnoje nieudacznicy, leserzy - polska specjalność. I tak będzie, coś przegrają w słabym stylu bo w przyrodzie szczęście musi się zgadzać. 3) Ja się nie cieszę meczami reprezentacji. Jakoś nie potrafię ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.10.2014 o godz. 18:44.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale głupoty piszecie, szkoda się tutaj logować i tracić czasu na pisanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To może chociaż ten temat Cię zaciekawi:
http://wislakrakow.com/forum/showthr...25#post1379825 http://www.youtube.com/watch?v=2PGIUBioGGU Zajrzyj zanim się wylogujesz.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 13.10.2014 o godz. 22:02.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Próba gry ofensywnej i przejmowania inicjatywy w meczu z Niemcami skończyłaby się pewnie podobnie jak w meczu z Hiszpanią za kadencji Smudy. A że Nawałka jest widocznie mądrzejszy od Franka i zdaje sobie sprawę z róznicy w umiejętnościach, to wybrał jedyną słuszną taktykę, no i wreszcie się sprawdziła. Zresztą Niemcy nie mieli znowu aż tak dużo naprawdę stuprocentowych sytuacji, myślę, że znalazły by się 3-4. Reszta to był raczej podania do Szczęsnego.
Mecz w sumie był dość podobny do tego na MŚ w Niemczech (choć tam przewage mieli jednak większą), a już wtedy niewiele zabrakło do szczęścia. Chelsea za kadencji Di Matteo grała tak niemal całą fazę pucharową LM (czego apogeum było w dwumeczu z Barcelona), i raczej dobrze na tym wyszła Podobnie Mourinho z Interem. Zdaję sobie sprawę, że to trochę nie ten poziom, ale taktyka dobra jak każda inna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No i co z tego, że mieli? Liczy się to, co w sieci. Bronił im ktoś trafiać? Za ten jebany 74' i wiele innych upokorzeń należało im się wreszcie dostać w pałę, choć i tym razem obijali nas jak chcieli. Na szczęście mur przetrwał. Ty już tak masz, że potrafisz się cieszyć tylko meczami Wisły. No i ok, ale nie odbieraj innym, że czasem potrafią wyjść ponadto i podjarać się reprezentacją. Zwłaszcza, że stało się to po tyyyylu latach postu. Oby na mistrzostwo Polski Wiślaków nie trzeba było czekać tyle lat, co na miłe zwycięstwo Biało-Czerwonych. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Euforia po dzisiejszym meczu troche mniejsza ale myslałem, ze bedzie gorzej.
![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Szkoda tego słupka przy akcji Sebka Mili. Byłby to piękny gol. Dałby nam komfort w naszej grupie, ale O'Shea pozwolił nam łagodniej znieść rozczarowujący remis ze Szkotami. Miałem nadzieję, że u siebie zdobędziemy komplet punktów i z w 18 punktami awansujemy na EURO nie patrząc na mecze wyjazdowe (oprócz Gibków), no ale stało się inaczej. Piłka jest mega nieprzewidywalna.
PS. Lewy jest za słaby na kadrę, ale - na szczęście dla niego - poza Milikiem nie mamy lepszego napadziora. PS2. Brak Kuby zanadto widoczny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Teraz konieczne będą 3 punkty z Gruzją.
Ogólnie to 6 pkt z Gruzją, 3 z Gibraltarem i remisy z Irlandią i Szkocją mogą dać awans... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie ten wynik cieszy z dwóch powodów:
1) drużyna pozytywnie zareagowała na gola na 1:2, okazało się, ze potrafi narzucić swój styl gry, a gol Milika i akcja Mila-Grosicki to absolutny majstersztyk. Trzeba wierzyć, że będą ciułać kolejne oczka. Ważne, aby inne drużyny nawzajem się wykrwawiały. 2) media i "eksperci", którzy tych chłopaków ozlocili i kazali ęygrać 3-0 ze Szkocja, bo to przecież cieniasy. Nie, ten zimny kubeł był potrzebny natychmiast, niech nic nie dzieje się za szybko, a wszystko małymi ale pewnymi konkretnymi krokami. Dziś byl jeden z nich. ps. gdy zobaczylem, ze sędziuje Hiszpan, wiedziałem że nie bedzie to sędziowanie najwyższych lotów. Całe szczęście, że chłopaki nie zeszły połamane i że nie wyjebal jakiegoś kartofla z karnym z kapelusza. 2) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Patrząc ogólnie na sędziowanie podczas tych eliminacji... chyba przestanę narzekać na naszą ligę. Tyle błędów w pozornie prostych sytuacjach (wejście prostą nogą na goleń... stopa na ziemi i noga połamana w cholerę), rózne nastawienie odnośnie podobnych fauli (raz nawet nie gwizdnie, raz da żółtą kartkę), u nas nawet problemy z doliczonym (przerwy w grze były, a 2 minuty się za same zmiany należały)...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Fakt jest jednak taki że nie wiem czemu go Nawałka trzymał cały mecz. Życzę Kubie jak najlepiej, ale myślę że na wiosnę będzie z niego dopiero pożytek. Trzymam mocno kciuki za niego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Błaszczykowski jest już w takim wieku, że wątpię, aby odegrał jeszcze jakąś rolę w reprezentacji. Raczej czeka go zjazd w BvB i zmiana klubu oraz rola zmiennika w reprze.
|
|
|
|
Guest
|
|
Co do Kuby - ile straci na szybkości i dynamice po takim urazie... No i jak psyche? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Są już zagraniczne powołania na mecze z Gruzją i Szwajcarią
http://www.pzpn.pl/reprezentacje/rep...a-i-szwajcaria Bez niespodzianek, poza Piotrkiem Zielińskim, który jest rezerwowym w 17. drużynie Serie A. No zobaczymy, czy selekcjoner da mu zagrać. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() http://www.livesports.pl/mecz/KnzjbBVc/#szczegoly-meczu |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Gruzja - Polska 0:4
no no, ładnie ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie ma się co podniecać ale start mamy na razie odpukać idealny.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
10 punktów zdobytych i 10 brakuje do awansu. Zakładając 3 pkt z Gibraltarem trzeba zdobyć jeszcze 7 w meczach z Gruzją i Irlandią u siebie oraz Irlandią i Szkocją na wyjeździe.
Ten awans jest naprawdę w zasięgu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jeszcze wstrzymałbym się z huraoptymizmem. Na początku marca gramy w Irlandii, natomiast Szkocja zagra z Gibraltarem, a Niemcy grają w Gruzji. Równie dobrze może być taka sytuacja, że cała czwórka będzie mieć po 10 punktów po 5 kolejce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dokładnie, nie rozumiem tego hurraoptymizmu. Czyzby przeszlosc nas niczego nie nauczyla ? My jestesmy przeciez Polacy czyli potrafimy spieprzyć sytuację, która jest trudna do spieprzenia.
Podoba mi sie, że ta kadra walczy do pierwszej do ostatniej minuty - patrze akcja Lewego, po której podwyższyliśmy na 4:0. Ta grupa jest za silna. Jak patrzę na grupę z Węgrami, Rumunią, Irlandią Północną i Grecją to szkoda, że od nas nie mogą awansować 4 zespoły. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Chyba po zwycięstwie z Niemcami, nieżłym meczu ze Szkocją i rozbiciu Gruzinów 4:0 trudno żeby się załamywać i myśleć, że nie awansujemy? Oczywiście wszystko jest możliwe ale w końcu można powiedzieć, że ta zbieranina kopaczy zaczyna przypominać piłkarzy i ta ich gra znowu cieszy. A tak już nie było dawno, w takiej sytuacji trzeba patrzeć z optymizmem na przyszłość. Myślę, że 9 pkt u siebie z Gibraltarem, Irlandią i Gruzją są jak najbardziej możliwe. Do tego mamy 3 wyjazdy, Niemcy, Szkocja, Irlandia. Tutaj nikogo 2 porażki nie zdziwią, nie załamią i nie powinny nam przeszkodzić w awansie, może z Irlandią jakis remisik, albo ze Szkocją?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wszystko też zależy czy Adaś nie zacznie mieszać i kombinować ze składem.Oraz by piłkarze byli w formie i bez kontuzji to będzie dobrze.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
AS Wywiadu 5 - Michał Kołodziejczyk
https://www.youtube.com/watch?v=j99a...ature=youtu.be |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kołodzieja kojarzę zawsze z tego, że się często pozytywnie wypowiada na temat Wisły. Jeden z nielicznych dziennikarzy, którzy trzeźwo patrzą na naszą kopaną.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A o Gliku z dnia na dzień głośniej. Możemy być z niego dumni.
http://www............../2015/01/11/gl...fanow-il-toro/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|