|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: W niedziele oddam głos na: | |||
| BERKOWICZ Konrad KWW NOWA PRAWICA – KRAKÓW |
|
17 | 68,00% |
| GIBAŁA Łukasz KWW ŁUKASZA GIBAŁY „KRAKÓW MIASTEM DLA LUDZI” |
|
1 | 4,00% |
| LASOTA Marek KW PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ |
|
5 | 20,00% |
| LEŚNIAK Tomasz KWW KRAKÓW PRZECIW IGRZYSKOM |
|
1 | 4,00% |
| MAJCHROWSKI Jacek KWW JACKA MAJCHROWSKIEGO |
|
1 | 4,00% |
| PATENA Marta KW PLATFORMA OBYWATELSKA RP |
|
0 | 0% |
| PTASZKIEWICZ Sławomir KWW SŁAWOMIRA PTASZKIEWICZA - KRAKÓW NA 100% |
|
0 | 0% |
| SIKORSKI Andrzej KWW OBRONA PRAW EMERYTÓW RENCISTÓW LOKATORÓW |
|
0 | 0% |
| Głosujących: 25. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
@Krav dzieki
Jeszcze mi brakuje listy radnych do dzielnic ale nie wiem czy takie coś jest ...w skali kraju to chyba setki / tysiące chętnych ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
zdopingowałeś mnie żeby w końcu tego poszukać bo sam nawet nie wiedziałem gdzie tego szukać. Ale znalazłem na BIP-ie. Fakt faktem że jest to zajebiście nieczytelne wszystko i znaleźć tych kandydatów nie jest prostą sprawą.
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=62117 - w załącznikach do zarządzenia (1-18) trzeba znaleźć swoją dzielnicę. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Luz - właśnie sam na to przed sekundką trafiłem
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
musiałby by stać się cud, aby ta czerwono- żydowska ..... nie została kolejny raz prezydentem. Miejmy nadzieję, że nie wygra w I turze, a w drugiej Lasota go jakoś pokona przy odrobinie szczęścia, mobilizacji swoich zwolenników (oraz pozostałych, co jest neistety mało prawdopodobne) oraz demobilizacji zwolenników Majchrowskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Był kiedyś temat tego, jak nasi radni się lenią, zamiast popracować i podyskutować nad tym, by w Krakowie lepiej się działo. Zacytuję całość artykułu, by każdy mógł się zaznajomić o co dokładnie chodzi:
Cytat:
Teodozja Maliszewska, PO Anna Prokop-Staszecka, Przyjazny Kraków (PK) Małgorzata Jantos, PO Andrzej Hawranek, PO Paweł Ścigalski, niezależny, Dominik Jaśkowiec, PO Grzegorz Stawowy, PO Magdalena Bassara, PO Mirosław Gilarski, niezależny Stanisław Rachwał, PiS Stanisław Zięba, PO Jerzy Federowicz, PO Katarzyna Pabian, PO Bolesław Kosior, PiS Wojciech Wojtowicz, PO Sławomir Pietrzyk, PK Andżelika Wojciechowska, PO Bogdan Smok, PO Sławomir Ptaszkiewicz, niezależny Marta Patena, PO Jerzy Sonik, niezależny Adam Kalita, PiS Włodzimierz Pietrus, PiS Edward Porębski, PiS PRZECIWNI ZMIANOM (CZYLI CI którzy krótko mówiąc chcą się opierdzielać ) Ryszard Kapuściński (PiS); Barbara Nowak (Pis); Bartłomiej Garda (Przyjazny Kraków); Janusz Chwajoł (PO); Józef Pilch (PiS); Grażyna Fijałkowska (PO); Tomasz Urynowicz (PO); Marek Hohenhauer (PO); Robert Pajdo (PO); Agata Tatara; Adam Migdał (przyjazny Kraków); Marcin Szymański (Pis); Paweł Węgrzyn (PO); Krzysztof Durek (PiS) Warto też wziąć to pod uwagę, bo wielu z wymienionych na tej drugiej liście startuje na radnych ponownie. Ponownie mogą zostać wybrani i ponownie będą się permanentnie opi..erdalać na sesjch i komisjach i dostawać za to niemałą kasę w stosunku do tego co robią. edit: Kocurze, dobrze jest - niezależny odnośi się do Pawła Ścigalskiego po prostu nie było przecinka
Ostatnio edytowane przez Krav : 13.11.2014 o godz. 12:24.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Poprawka - Jaśkowiec jest z PO - to ten od idiotycznych pomysłów od prowadzenia tramwaju między blokami na Prądniku Czerwonym.
Niech przepadnie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Oczywiście prezydent - Berkowicz Sejmik - Jadwiga Emilewicz Rada Miasta - Kamil Kupiec ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() Kończąc temat "czerwonego światła". Chyba wszystko jasne. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Światowy człowiek nie ma co. Poza tym to same oczywiste oczywistości tak jak legalne picie alkoholu w parkach, czy na plaży, albo zostawianie wózków na zakupy pod blokami/domami co czyni się wszędzie na zachodzie, a u nas można dostać 3 miechy za rzekomą kradzież mienia (znam taki przypadek z autopsji).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
piękna scena, pełna Hala Wisły Kraków, razem wchodzą Mięta i JKM ![]() tak przy okazji Sondaż HH dotyczący Krakowa, Wawy, Wrocławia, Poznania i Łodzi http://fakty.interia.pl/raport-wybor...mmentsZoneList pusty śmiech mnie ogarnia gdy to widzę. Już za 2 dni brutalna weryfikacja rzetelności tej pseudo instytucji "opiniobadawczej" Berkowicz 2,2%? ![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 14.11.2014 o godz. 11:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogę się założyć, że 5% Berkowicz nie przekroczy. Wchodzisz?
![]() PS. Żeby nie było to od razu ustalamy warunki, czyli powiedzmy jakaś niezła łycha.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 14.11.2014 o godz. 11:21.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czyli Ty mówisz Berkowicz poniżej 5,00 %, ja mówie Berkowicz powyżej 5,00 % Zakład o Czarnego Jaśka 0,5 ? EDIT: Ok, zakład przecięty ![]()
Ostatnio edytowane przez Krav : 14.11.2014 o godz. 11:44.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
poza tym wynik z Eurowyborów w Krk mówił sam za siebie, a od tego czasu poparcie jest tylko wyższe jednak się nie zakładam, jako że jest dla Ciebie problemem wpłacić dychę na akademię, więc wątpię aby Cię było stać na zakłady o whiskey |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ciekaw jestem tego sondażu z fejsa. Możesz coś więcej powiedzieć na jego temat? Z tego co czytam to ankietowy sondaż uliczny, gdzie przy dużej próbie istnieje duże ryzyku błędu wynikające z niezastosowania metody ilościowo-jakościowej oraz miejsca przeprowadzenia badania (okolice kościoła - zawyżone wyniki PiS-u), okolice uczelni wyższych (zawyżone wyniki PO oraz świetne wyniki KNP i RN). Odnośnie samego wyniku Berkowicza to nie znam tego kandydata i nie sugeruję się konkretnie jego osobą, a raczej sondażami, które jasno pokazują, że kandydaci KNP na prezydentów dużych miast osiągają wyniki w przedziale 1-4%. Nawet Wipler nie zbliżył się w żadnym z ostatnich sondaży do poziomu 5%. Zakłady o łychę mają tutaj już jakąś tradycję. Zakładałem się o nią ze 2 razy i 2 razy wygrałem, ale oczywiście nie było później odzewu i użytkownicy uciekali z forum. Akurat co do Krava nie mam żadnych wątpliwości, dlatego liczę, że zakład dojdzie do skutku i jeden z nas będzie górą ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 14.11.2014 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do mnie możesz być bardziej niż pewny, że się wywiąże, jeśli przegram
Tak jak pisałem wcześniej - sondaże powinny być zakazane na miesiąc przed wyborami bo to co się tam "próbuje wkazać" zakrawa na jakąś kpinę. Według jednego sondażu Berkowicz ma 10 %, wg drugiego 2,2, przed chwilą znalazłem sondaż z 9 października dający mu 8 %. Wg jednego z nich z Berkowiczem miał niby wygrać kandydat KWW Emerytów i Rencistów Graniwid Sikorski, który uzbierał 5 % Dodając do tego fakt bardzo dobrego wyniku KNP w Małopolsce do europarlamentu i w samym Krakowie oraz sam wynik Berkowicza (ogółem 23 tys. głosów) i perfidne zaniżanie wyników samego KNP i Berkowicza (albo w ogóle nie uwzględnianie tej partii w sondażach) plus zapraszanie do niektórych "mediów" na debaty wszystkich oprócz przedstawiciela KNP pozwala być raczej pewnym, że 2-3 % poparcia to zdecydowanie zaniżone wyniki. wg jednego z nich z Berkowiczem miał niby wygrać kandydat Graniwid Sikorski Berkowicz sam się obroni, przy głosowaniu (choć jak podtrzymuje jego program szału nie robi eufemistycznie mówiąc). Moim skromnym zdaniem dostanie on 8-10 % głosów.
Ostatnio edytowane przez Krav : 14.11.2014 o godz. 14:02.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
https://www.youtube.com/watch?v=KO91TI3Yz1g bardziej uwierzę w list tego ankietera niż jakikolwiek sondaż w tv poza tym że sam kiedyś zostałem wylosowany przez ankietera obop i po pytaniach jakie usłyszałem zapytałem kto je stworzył, bo są doprawdy niedorzeczne i tutaj dla umysłów analitycznych bardzo ciekawy blog dziennikarza polska the times http://blogi.polskatimes.pl/poppolityka/page/2/ A co do Berkowicza to miał 5 wynik w wyborach w PE jeśli chodzi o całą Polskę, to świadczy nieźle o jego popularności. A startował z 2 miejsca na liście. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
W tym miejscu pasuje mój komentarz z końca maja 2014 po Eurowyborach pokazujący dlaczego wyniki KNP mogą być gorsze niż wtedy. Moim zdaniem lekcji nie odrobiono i wynik przy 2x wyższej frekwencji będzie zdecydowanie gorszy.
![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 14.11.2014 o godz. 14:54.
|
|||
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Lista zarejestrowanych kandydatów na Prezydenta Miasta Krakowa:
1. BERKOWICZ Konrad Szczepan, lat 30, wykształcenie średnie, zam. Kraków członek partii: Kongres Nowej Prawicy, popierany przez: Nową Prawicę Janusza Korwin-Mikke zgłoszony przez KWW NOWA PRAWICA – KRAKÓW 2. GIBAŁA Łukasz, lat 37, wykształcenie wyższe, zam. Kraków nie należy do partii politycznej zgłoszony przez KWW ŁUKASZA GIBAŁY „KRAKÓW MIASTEM DLA LUDZI” 3. LASOTA Marek Wojciech, lat 54, wykształcenie wyższe, zam. Kraków nie należy do partii politycznej, popierany przez Prawo i Sprawiedliwość zgłoszony przez KW PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ 4. LEŚNIAK Tomasz Marek, lat 29, wykształcenie wyższe, zam. Kraków nie należy do partii politycznej zgłoszony przez KWW KRAKÓW PRZECIW IGRZYSKOM 5. MAJCHROWSKI Jacek Maria, lat 67, wykształcenie wyższe, zam. Kraków nie należy do partii politycznej zgłoszony przez KWW JACKA MAJCHROWSKIEGO 6. PATENA Marta Elżbieta, lat 61, wykształcenie wyższe, zam. Kraków członek partii: Platforma Obywatelska Rzeczypospolitej Polskiej zgłoszona przez KW PLATFORMA OBYWATELSKA RP 7. PTASZKIEWICZ Sławomir Grzegorz, lat 41, wykształcenie wyższe, zam. Kraków nie należy do partii politycznej zgłoszony przez KWW SŁAWOMIRA PTASZKIEWICZA - KRAKÓW NA 100% 8. SIKORSKI Andrzej Graniwid, lat 59, wykształcenie średnie techniczne, zam. Kraków nie należy do partii politycznej zgłoszony przez KWW OBRONA PRAW EMERYTÓW RENCISTÓW LOKATORÓW Modów proszę o zamknięcie tematu o północy.
Ostatnio edytowane przez Bartosz : 14.11.2014 o godz. 14:59.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy ja dobrze słyszałem? UFASZ CBOS sponsorowanym w całości przez Platformę Obywatelską? a stacji TVN i gazecie wyborczej również ufasz?
Berkowicz miał 5 miejsce jeśli chodzi o całą Polskę dla KNP oczywiście |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
my tu gadu gadu o szansach lub nie na 5% (kibicuje żeby komuchowi majchrowskiemu odebrał jak najwięcej), a tu lektura obowiązkowa na dzisjaj, jutro i pojutrze też http://kairos.salon24.pl/615519,mapaafer-pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Myślę, że najrozsądniejszy gość w tej chwili który ma coś do powiedzenia w kwestii miasta, co mnie interesuje najbardziej a więc:
- likwidacja SM - obniżka podatków - obniżka długu publicznego miasta - bon edukacyjny - likwidacja niepotrzebnych świateł w Krakowie - dokończenie 3 obwodnicy jak i wyprowadzenie samochodów z centrum - jeszcze chcialbym poznać jego pomysł na przestrzeń publiczną w mieście.
Ostatnio edytowane przez palikot : 14.11.2014 o godz. 15:49.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nie sprawdzałem jaki wynik miał w całej Polsce, ale jak dobrze policzyłem w okręgu świętokrzysko-małopolskim miał 12 wynik. http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...BORY/140528928 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Startując z drugiego miejsca świadczy to niewątpliwie o jego rozpoznawalności w Krk i okolicach Btw Ufam, a mniej ufam to wciąż stwierdzenie zawierające słowo ufam odnoszące się do instytucji centralnie sterowanej przez PO. Specjalnie się czepiam tych 'słówek', bo o instytutach robiących ludziom wodę z mózgu i bazujących tylko i wyłącznie na łatwowierności nie można się inaczej wyrazić. CBOS to wyłącznie kopalnia przekrętów i pralnia brudnych pieniędzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trudno mi pojąć jak można był dojść do takiego wniosku po wypowiedzi, w której z jednej strony postawiłem dwie pracownie badawcze, którym ufam, a z drugiej te, który mniej ufam i zwykle nie liczę się z ich sondażami.
Poza tym sondaże od Pana Palade, czy kilku mniejszych ośrodków, bądź sondaże uliczne, które zostały niestety zaprzestane brałem mocno pod uwagę. Wypowiedź raczej spójna i nie wiem czego tu się czepiać ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
W końcu się w.....ił powiedział dość! Dość stania na czerwonym! Dwa pierwsze z góry gogla http://www.konradberkowicz.pl/ https://www.facebook.com/KonradBerkowicz1 Ty pewnie głosujesz na Lasote? te to w końcu w jakiej on partii wylądował, bo już zapomniałem, SLD czy PSL? p.s jak ktoś nie zna potencjalnych kandydatów na prezydenta swojego miasta... to już świadczy tylko o nim i o demokracji i to wcale nie za dobrze Masz jeszcze zdziś żebyś nie płakał Jest bezczelny i bezkompromisowy, wygadany i niepoprawnie polityczny
Ostatnio edytowane przez palikot : 14.11.2014 o godz. 19:30.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Końcówa agitacji wyborczych I jeszcze program wyborczy tego "noname" Berkowicza z KNP
http://www.youblisher.com/p/1001996-...m-dla-Krakowa/ Głosujcie dobrze, nie na komuchów, zmieniaczy partii dla kariery, karierowiczów i głupków, którzy nawet programu nie potrafili sprawić. Powodzenia ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 14.11.2014 o godz. 23:17.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Na koniec tylko jedno.
Każdy kto zagłosuje na Leśniaka i tą jego lewacką pseudoinicjatywę, to skończony frajer i niech się nie nie mianuje Wiślakiem bo nim nie jest. Pamietajcie, że samorząd jest dużo ważniejszy niż rząd i idźcie na wybory! ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|