|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Wielu mówi tutaj że potrzebny jest "plan naprawczy" , traktując te słowa trochę magicznie. Dlatego Stary Dziad spróbuje trochę tą magię sprowadzić na ziemię. A więc do rzeczy
1.ZAŁOŻENIA WSTĘPNE -Pan Bogusław nie będzie egzekwował długu 90 mln ( bo wtedy to tylko upadek i 4 liga) -dług do spłacenia to 12 mln -do zarządu przyjmowane są tylko osoby które są kompetentne i mają Wisłę w sercu 2.BUDŻET- przychody Zakładam roczny budżet na poziomie 20 mln zł składający się z następujących pozycji : 7 mln- przychody z dnia meczowego 8 mln- przychód z Canal+ 5 mln- przychody marketingowe 3. BUDŻET -koszty Ustalić wartość sztywnych stałych ,wydatków: -wynajem stadionu -ośrodek treningowy , zgrupowania -media i ochrona -transport -płace (bez zawodników) - trenerzy , lekarze , prezesi , administracja -pozostałe Po podliczeniu należy przejść do pozycji : -Płace zawodników . To podstawowy koszt . Należy dokonać analizy i ustalić maksymalną , nieprzekraczalną kwotę płacy dla zawodników . Dla zawodników typu "prime" szukanie zewnętrznej formy finansowania . Przykładowo dla Stilica- klub płaci 30 tyś zł na miesiąc a oprócz tego zewnętrzny sponsor płaci drugą część ustalonej kwoty . 4. SPŁATA DŁUGU Dług można spłacić w następujący sposób : - z założonego budżetu ale to automatycznie zmniejsza kwotę na pozycje "płace zawodników" - z nadwyżek budżetowych ( większy niż założony wpływ z marketingu , sprzedaż zawodników) - z wpłat od sponsorów Nowy zarząd musi szczegółowo przeanalizować wszelkie opcje , określić prawdopodobieństwo ich wystąpienia oraz zawrzeć realne porozumienia z wierzycielami 5. PROGRAM NAPRAWCZY DLA KIBICÓW Wystarczyłoby aby frekwencja na 2 tegoroczne mecze frekwencja wzrosła do 25 tyś a klub nie miałby problemu z tym 1 mln zł ... W dużym skrócie to tyle Ktoś powie że to program cieć a nie rozwoju . Ale skoro stan kasy jest taki a nie inny to nie ma innego wyjścia. Można oczywiście wierzyć w mityczną ciocię z Ameryki która przyjedzie i sypnie groszem... Dla mnie to naiwność . Dlatego trzeba klub wyprowadzić na prostą a potem próbować działać jak Miodulski z Leśnodorskim . Owszem , do końca nie wiem co się stało z długiem wobec ITI , ale na razie wygląda że Legia staje się maszynką do zarabiania pieniędzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Głównie odpowiadał za sprzedaż - był v-ce prezesem na Polskę i jednocześnie szefem sprzedaży, a od 4 lat był Country Managerem na Węgrzech. Połączenie takiego doświadczenia + Wiślacka przeszłość - chyba nie ma lepszej osoby na to stanowisko. Jeśli chodzi o doswiadczenie zawodowe, może tylko w Legii mają porówynwalne/lepsze, i z 1-2 osoby w Lechu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.biztok.pl/biznes/Michalcz...-mln-zl_a18714 To tak apropos bajek o kupnie Wisły przez Włodarskiego...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pewnie weźmie pożyczkę na zakup Wisły
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jak Wisła zacznie od spłacania pożyczki to co się zmieni na lepsze?
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy to ten watek ale chyba innego lepsszego nie ma.
Dlugo wywiad z Krzysztofem Sachsem o przyznawaniu licencji. O Wiśle malo ale ogolnie o zasadach http://www.weszlo.com/2014/11/13/wsz...tofem-sachsem/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
DP:
Nawet 10 lat więzienia za przywłaszczenie 67 milionów złotych - tak krakowska Prokuratura Okręgowa widzi przyszłość Bogusława Cupiała, prezesa Tele-Foniki i właściciela Wisły Kraków, oraz jego współpracowników, Witolda G. i Leszka C. http://www.dziennikpolski24.pl/artyk....html?cookie=1 (fragment) Przegapiłem Twoja odpowiedź. Dzięki - sporo mi rozjaśniła.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 14.11.2014 o godz. 08:50.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Trochę tego nie ogarniam. Jeśli Izba Skarbowa orzekła na korzyść podatnika, to z jakiej paki on ma za to odpowiadać? Nie wiem dokładnie o co chodzi w tej sprawie, ale jeśli organ wydał taką a nie inną decyzję, to jest to jego odpowiedzialność.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kiedyś pisali że niby są dowody na to, że taka a nie inna decyzja skarbówki zapadła w porozumieniu z Cupiałem, w sensie dobrze kumple
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mnie badzo interesuje określenie "pożyczka" w związku z kasą, którą Wisła dostała od UFA. Wychodzi na to, że za podpisanie cyrografu na 10 lat Bednarz wynegocjował dla Wisły pożyczkę. Dramat.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja się dziwie, że obecny zarząd nie stara się rozwiązać tej umowy, prawnicy na pewno znaleźli by możliwość, nie znam się tak, ale może art.388 kc? A tutaj stwierdzili, że nic zrobić nie można, praktycznie bez walki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam w jakimś artykule było napisane, że w zasadzie nie ma możliwości rozwiązania tej umowy przed upływem 3 lat...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zgadza się. Nie wiem jakie mamy wpisane kary umowne za zerwanie, ale na pewno zaczynają się od 2 mln zł w wzwyż.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Idziemy na dno!
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Do kas po bilety ....a
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A przypadkiem UEFA nie zamroziła nam kasy ze występy w LE pare lat temu, przez ten proces z mandziarą?
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
w 2012 zamrozili 700 000 euro z premii za puchary
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Oby tak było bo inaczej jesteśmy w mega d**pie, nie wyczarujemy nagle 3 mln ekstra, nie ma szans.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
klub nie wyczaruje, ale własciciel zna magiczne zaklęcia
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Tylko czy jego zaklęcia przebiją więzienną kratę ? Ona podobno potrafi powstrzymać najlepszych czarnoksięzników
![]() ![]()
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom
![]() „Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle'' ~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
http://www.polskatimes.pl/artykul/49...akow,id,t.html ....dlaczego prolegijne pismaki i media nie dolaczyly do niekompletnego artykulu takze takiej informacji ?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Za sianie fermentu dawno powinni Cię zbanować. Skończ już pier..dolić smuty bo się czytać tego nie da. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Tak samo jak Mandziara może naskoczyć Wiśle, tak samo Prokuratura może naskoczyć Bogusławowi C. Tak samo jak prawo nie działa wstecz i nie dało się w 2006 zastosować prawa obowiązującego od 2010 roku, tak samo Mandziarze kasę wypłaci UEFA! Najśmieszniejsze jest to, że taki gnój wychodzi po latach, kiedy w kasie państwa brakuje monety i dziury budżetowe łatane są już nie z kieszeni kierowców, emerytów, Lasów Państwowych... ale z PFRONu. Tak samo błazenadą było tarcie dupy szkłem po transferze Kosowskiego, ale co się odwlecze to nie uciecze. Nie sztuką jest wieszanie psów jak się w nogach śpi i w temacie pojęcia nie ma. Tyle w temacie, dziękuję, bez odbioru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
ktos rozszyfrowal kolege powyzej ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
W sprawie sporu BC z prokuraturą w kontekście US i PFRON-u, nic nie jest rozstrzygnięte, stąd pisanie że już sprawa dla BC przegrana to objaw złej woli, pytanie wobec kogo !? Wobec Cupiała czy wobec Wisły.. moim zdaniem jedno i drugie.. jak ktoś z góry zakłada że już sprawa jest przesądzona na niekorzyść, znaczy źle życzy Wiśle ..ja tak to postrzegam.
W interesie Wisły są dobre wieści o BC, jak i dobre wieści o nowych i poważnych kontrahentach do współpracy z BC, pamiętajmy też, że dziś czy się to komuś podoba czy nie klucz do uratowania klubu na poziomie ekstraklasy ma w większym stopniu niż jej piłkarze, trener i kibice,.. osobiście Bogusław Cupiał, stąd żarciki typu PDW, uważam są nie na miejscu, nie gryzie się ręki która nas żywi, a że żywić powinna lepiej, to już inna sprawa, krytykuję i sam ten stan rzeczy..tyle że nie zmienia to faktu, iż BC należy życzyć we własnym, dobrze rozumianym interesie, dobrze i bardzo dobrze, najlepiej aby miał jak najszybciej, wspomnianych już powyżej w tekście, dobrych współinwestorów w Wiśle. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kasa jest faktycznie zamrożona przez UEFA ale odsetki nie
![]()
|
|