The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2014, 21:10
Przed kamerami C+ błaznuje Jakub Rzeźniczak a na Tweeterze pajacuje Oblesny: "Nigdy tego nie pisze, ale sędzia Musiał lepiej radził sobie jak nam nie sedziował..."

Wiśle też by się lepiej grało gdyby nam pastuchy z mazowsza nie sędziowały niemal w kazdym meczu...

W dupach się krawaciarzom poprzewracało, dzisiaj nie gwizdnęli karnego, nie puścili metrowego spalonego i o to mają pretensje do całego świata ...

Ale oblesny juz to pewnie załatwia zeby Musiał dostał znowu roczny zakaz sędziowania legiuni, bo jej nie lezy...
Odpowiedz cytując
kiep23
Junior Member

Od: 10.2014

Stary 09.11.2014, 21:25
popatrz na to skąd są sędziowie. Z Mazowieckiego jest ich najwięcej. To komu oni mają sędziować? Wiśle nie, Lechowi nie, Śląskowi nie, za chwile się okaże że każdy ma jakieś "ale" bo na 100% sędzia z Mazowsza to ukryty kibic Legii...

najlepszym rozwiązaniem byłoby aby brać trenerów zagranicznych a oddawać w zamian naszych wtedy może by nikt nie jęczał
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 09.11.2014, 21:49
kiep23 napisał(a):Wyświetl post
na tym forum poświęca się więcej czasu Legii niż Wiśle
Dopiero się tutaj zarejestrowałeś a już marudzisz, jeśli przebywanie tutaj przyprawiać Cię ma o ból głowy to może nie warto...?

popatrz na to skąd są sędziowie. Z Mazowieckiego jest ich najwięcej. To komu oni mają sędziować? Wiśle nie, Lechowi nie, Śląskowi nie, za chwile się okaże że każdy ma jakieś "ale" bo na 100% sędzia z Mazowsza to ukryty kibic Legii...
najlepszym rozwiązaniem byłoby aby brać trenerów zagranicznych a oddawać w zamian naszych wtedy może by nikt nie jęczał
A ja odnosze ostatnio wrażenie że w ekstraklasie sędziują tylko panowie z Mazowsza patrząc na to kogo nam przydzielano w ostatnich 8 czy 9 kolejkach...
Czy wszyscy sa kibicami legii, nie wiem ale byl taki jeden liniowy co na FB sie chwalil zarliwa sympaia do legii i z jeszcze wieksza zarliwoscia pozniej usuwal wpisy. Co do takich nie mam watpliwosci ze nie byloby dla nich specjalnym wyczynem przymkniecie oka na np metrowego spalonego

Ale napewno wszystko sie toczy w sportowej atmosferze bo po prostu LetsFootbalWin...
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.11.2014, 09:55
Oczywista oczywistość znowu wyszła na jaw. Wystarczy jeden mecz, w którym sędzia nie pomoże i już rozległ się warszawski płacz na całą Polskę. A tak lubią nas pouczać "przecież nikt Boguskiemu nie zabronił trafić do bramki", Saganowskiemu też nie. Natomiast błazen Jakub Listek powinien czerwień zobaczyć za uderzenie przeciwnika w końcówce, co Pan Sławuś zgrabnie ominął i dałby po żółtku. Zawodnikowi Portowców za stanie w miejscu, błaznowi za uderzenie przeciwnika z bezsilności i nadmiaru sody w mózgu.
Swoją drogą ciekawy jestem na jaki czas komisja legii zdyskwalifikuje Jodłowca za uderzenie przeciwnika bez piłki. Na pewno na taki czas jak Boguskiego to chyba nie powinno podlegać dyskusji.
Powód: złota myśl
Ostatnio edytowane przez mtk : 10.11.2014 o godz. 10:09.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.11.2014, 10:41
Piszcie, piszcie, że Legia taka słaba i że bez sędziów wcale nie musi wygrywać, a i tak zaraz wpadnie kolega 022 i wskaże wam wasze miejsce w szeregu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.11.2014, 10:44
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Piszcie, piszcie, że Legia taka słaba i że bez sędziów wcale nie musi wygrywać, a i tak zaraz wpadnie kolega 022 i wskaże wam wasze miejsce w szeregu.
"wasze" ? Juz sie kolega FraMat nawet nie ukrywa, że kibicował Bednarzowi a nie Wiśle?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.11.2014, 11:07
cash_X napisał(a):Wyświetl post
"wasze" ? Juz sie kolega FraMat nawet nie ukrywa, że kibicował Bednarzowi a nie Wiśle?

10 znaków

Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Stary 10.11.2014, 11:21
Tak trudno to zrozumieć? Co innego kolega 022 może wytknąć mtk i raindog'owi? To, że jesteśmy niżej w tabeli, przegraną w Krakowie? To dotyczy każdego kibica Wisły, więc zwrot "wasze" jest dość jednoznaczny

Na marginesie:
Cytat:
18. Nadużywanie emotikonów, kolorowych czcionek, wielkich liter, różnej wielkości czcionek zagrożone jest punktami karnymi.
Czy jest na sali moderator?
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 10.11.2014, 11:35
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Wypadek przy pracy za półtora pkt. W zasadzie można olać ciepłym moczem, bo i tak wygramy tą ligę i dołożymy Puchar Polski. Od kwietnia poważne granie - co pokazuje jak durna jest ta reforma.

Plan realizowany: lider na wyciągnięcie ręki, w europie awans blisko, w pp awans.
Pewnie coś tego typu może napisać. I tak L wygra w tym sezonie ligę, także po co te spiny?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.11.2014, 11:35
Tak trudno to zrozumieć? Co innego kolega 022 może wytknąć mtk i raindog'owi? To, że jesteśmy niżej w tabeli, przegraną w Krakowie? To dotyczy każdego kibica Wisły, więc zwrot "wasze" jest dość jednoznaczny
Kolega 022 specjalizuje się w odwracaniu kota ogonem.
Zaczynam się zastanawiać czy nie jesteś jego klonem.

Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Stary 10.11.2014, 11:42
Zapewniam, że z kolegą 022 łączy mnie tylko to, że obaj jesteśmy użytkownikami tego niegdyś zacnego forum.

Masz jakieś argumenty, czy to tylko typowa dla Ciebie wrzutka, żeby rozmyć zasadność pytania?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.11.2014, 12:10

To problem PZPN żeby nie było tylko sędziów z Mazowsza, a nie nasz. Co mnie obchodzi że tam jest najwięcej sędziów?

A na Mazowszu kibicuje się Legii poza Radomiem i Płockiem. Może to nie 100% ale 90% na pewno.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kiep23
Junior Member

Stary 10.11.2014, 12:17
shaggy napisał(a):Wyświetl post

A ja odnosze ostatnio wrażenie że w ekstraklasie sędziują tylko panowie z Mazowsza patrząc na to kogo nam przydzielano w ostatnich 8 czy 9 kolejkach...
Czy wszyscy sa kibicami legii, nie wiem ale byl taki jeden liniowy co na FB sie chwalil zarliwa sympaia do legii i z jeszcze wieksza zarliwoscia pozniej usuwal wpisy. Co do takich nie mam watpliwosci ze nie byloby dla nich specjalnym wyczynem przymkniecie oka na np metrowego spalonego

Ale napewno wszystko sie toczy w sportowej atmosferze bo po prostu LetsFootbalWin...
Kolego a jaki sędzie byłby OK?

Mazowsze - źle bo Legia
Wielkopolska - źle bo Amica
Dolny Śląsk, Pomorze - odpada bo tam zgody
Górny Śląsk - za blisko (Siedlce są dalej od Warszawy niż Katowice od Krakowa)
Łódź - też nie bardzo bo przecież może być za Widzewem i się mścić za cośtam

wychodzi że w grę wchodzi tylko sędzia ze ściany wschodniej

tak myśląc byłby nie lada kłopot ze skompletowaniem obsady sędziów bo każdemu coś by nie pasiło

tak jak pisałem wcześniej tylko sędziowie zagraniczni albo zasada że sędzia nie może być z miasta z którego klub występuje w danej klasie rozgrywkowej
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 10.11.2014, 12:32
Zapewniam, że z kolegą 022 łączy mnie tylko to, że obaj jesteśmy użytkownikami tego niegdyś zacnego forum.

Masz jakieś argumenty, czy to tylko typowa dla Ciebie wrzutka, żeby rozmyć zasadność pytania?
Sorry, myślałem, że cały czas sobie żartujemy. Obydwaj. A Ty wszystko śmiertelnie poważnie.
Więc i ja na poważnie.
Może teraz zrozumiesz.
To, że napisałem: zaraz wpadnie kolega 022 i wskaże wam wasze miejsce w szeregu oznaczało tylko i wyłącznie, że kolega 022 z typowym dla siebie odwracaniem kota ogonem udowodni wam, czyli tym, którzy się w tym wątku wypowiadają nabijając się - i słusznie - z głupich roszczeń legionistów, że jak zwykle (znowu według 022) nie macie racji i tylko Legia zawsze jest krzywdzona.

Co do zasadności Twojego pytania to jest ona (ta zasadność) na poziomie pokemoństwa.
Dalsze Twoje drązenie tematu będzie tylko tego pokemoństwa potwierdzeniem.

Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 10.11.2014, 12:59
Cytat:
Pewnie coś tego typu może napisać. I tak L wygra w tym sezonie ligę, także po co te spiny?
Idź i postaw na nich, wygrana gwarantowana przez kolegium sędziów.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.11.2014, 13:31
Kolego a jaki sędzie byłby OK?

Mazowsze - źle bo Legia
Wielkopolska - źle bo Amica
Dolny Śląsk, Pomorze - odpada bo tam zgody
Górny Śląsk - za blisko (Siedlce są dalej od Warszawy niż Katowice od Krakowa)
Łódź - też nie bardzo bo przecież może być za Widzewem i się mścić za cośtam

wychodzi że w grę wchodzi tylko sędzia ze ściany wschodniej

tak myśląc byłby nie lada kłopot ze skompletowaniem obsady sędziów bo każdemu coś by nie pasiło

tak jak pisałem wcześniej tylko sędziowie zagraniczni albo zasada że sędzia nie może być z miasta z którego klub występuje w danej klasie rozgrywkowej

Nie rozumiesz, że to nie chodzi o to aby Wiśle czy komukolwiek innemu klubowi nie sędziowały wcale osoby z "wrogich" województw, tylko o to, żeby nie było prawa serii? Pomyśl sobie co by się działo w "Warszawce", gdyby tak było 3 sędziów z Małopolski i tak by sobie sędziowali a to Musiał, a to Iksiński, a to Igrekowy co trzeci mecz. W tym mecz z Wisłą. Jebałyby media równo. A że jebie się w ten sposób jednego z głównych konkurentów do walki o MP, to cóż... Letftooballwin!

Owszem, zgadzam się, że sędziowie zagraniczni gwarantują jakiś tam obiektywizm. Byleby to tylko nie byli japońcy, bo i oni się dobrą sławą - przez swoje błędy - w światowy futbol nie wpisali.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 10.11.2014, 14:09
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post

Sędzia doliczył 5 minut ale w doliczonym czasie było jeszcze dużo przepychanek i musiał doliczyć jeszcze 2. Proste
ok , widziałeś kiedy Wiśle doliczyli 5 minut? nie winię Musiała , jest pod presją warszawiaczków, kto wymyślił żeby po rocznej banicji ( bez jakiegokolwiek uzasadnienia) sędziował warszawiaczkom dwa mecze pod rząd, czy to nie jest wywieranie presji, i jeszcze te żale obleśnego czy płaczka rzeżniczaka, pamiętasz sezon Petrescu i koruptora wdowczyka. pamiętasz presję na mistrza , pamiętasz tysiące urojonych wolnych w ostatnich minutach?
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 10.11.2014, 14:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Sorry, myślałem, że cały czas sobie żartujemy. Obydwaj. A Ty wszystko śmiertelnie poważnie.
Więc i ja na poważnie.
Może teraz zrozumiesz.
To, że napisałem: zaraz wpadnie kolega 022 i wskaże wam wasze miejsce w szeregu oznaczało tylko i wyłącznie, że kolega 022 z typowym dla siebie odwracaniem kota ogonem udowodni wam, czyli tym, którzy się w tym wątku wypowiadają nabijając się - i słusznie - z głupich roszczeń legionistów, że jak zwykle (znowu według 022) nie macie racji i tylko Legia zawsze jest krzywdzona.

Co do zasadności Twojego pytania to jest ona (ta zasadność) na poziomie pokemoństwa.
Dalsze Twoje drązenie tematu będzie tylko tego pokemoństwa potwierdzeniem.
Pogubiłeś się zacytuję Ci RIVERA - o co mnie i jemu tak w skrócie chodzi:

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiesz, że to nie chodzi o to aby Wiśle czy komukolwiek innemu klubowi nie sędziowały wcale osoby z "wrogich" województw, tylko o to, żeby nie było prawa serii? Pomyśl sobie co by się działo w "Warszawce", gdyby tak było 3 sędziów z Małopolski i tak by sobie sędziowali a to Musiał, a to Iksiński, a to Igrekowy co trzeci mecz. W tym mecz z Wisłą. Jebałyby media równo. A że jebie się w ten sposób jednego z głównych konkurentów do walki o MP, to cóż... Letftooballwin!
I nie chodzi tu o użalanie się nad naszym losem i nad tym że wszyscy na nas niby dybią - tylko błagam jeśli ktoś na Ciebie Wiślaku pluje, albo próbuje napluć testując Twoje zachowanie to nie udawaj że mży albo pada kapuśniaczek...
Ostatnio edytowane przez shaggy : 10.11.2014 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.11.2014, 14:51
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
ok , widziałeś kiedy Wiśle doliczyli 5 minut? nie winię Musiała , jest pod presją warszawiaczków, kto wymyślił żeby po rocznej banicji ( bez jakiegokolwiek uzasadnienia) sędziował warszawiaczkom dwa mecze pod rząd, czy to nie jest wywieranie presji, i jeszcze te żale obleśnego czy płaczka rzeżniczaka, pamiętasz sezon Petrescu i koruptora wdowczyka. pamiętasz presję na mistrza , pamiętasz tysiące urojonych wolnych w ostatnich minutach?
A pamiętasz płacze Petrescu?

Dajesz przykłady tych wolnych, konkrety. Bo pewnie rzut wolny z 40 metra, jak ten z Koroną, to pewny gol?

Sezon temu, gdy zdobyliśmy mistrza, zarzucano jak to Legii pomagali sędziowie - odsyłałem więc do spotkań z Polonią, Górnikiem Z., Zagłębiem czy Jagą - jak to perfidnie oszukano...Legię Ale wywołani do lasu nagle umilkli, pozmieniali tematy i rozeszło się po kościach.

Doliczył 5 minut i co z tego? Gdyby chciał pomóc Legii to podyktowałby karnego na Astizie i nie wyrzucałby Jodły z boiska. Normalnie wszędzie spiski.

Chciałbyś mieć takiego "obleśnego" w klubie
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 10.11.2014 o godz. 14:56.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 10.11.2014, 15:35
nie wstyd Ci tytułu z koruptorem wdowczykiem na ławce, tych rzutów wolnych z 40 metrów były dziesiątki plus przedłużanie meczów w nieskończoność , przyznam czarna mafia prowadziła was wtedy subtelniej niż teraz, ha , ha mógł nie wyrzucić jodłowca, ty sie lepiej módl żeby jodłowiec dostał od komisji legii przynajmniej 3 mecze, wszystko mniej tylko potwierdzi jak prowadzą was na smyczy do tytułu. ja ? obleśnego w Wiśle ? czy chciałbym mieć?prosze zlituj się , figuranta z rozpiętą koszulą i koralikami, widziałeś w szanującym się klubie takie cudo? i jeszcze ten drugi cherubinek , porażka , nie psuj mi smaku , ok?
Odpowiedz cytując
kiep23
Junior Member

Stary 11.11.2014, 22:48
No tak lepiej miec za prezesa emeryta który płacze zeby ludzie bilety kupowali bo w kasie klubowej pusto az dudni...
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 12.11.2014, 06:28
Jak owłosiony z nieuczesanym zrobią dla legiuni tyle co ten emeryt dla Wisły to pogadamy.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.11.2014, 09:21
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
figuranta z rozpiętą koszulą i koralikami, widziałeś w szanującym się klubie takie cudo? i jeszcze ten drugi cherubinek , porażka , nie psuj mi smaku , ok?
A dla ciebie prezes musi super wyglądać? Takie kryteria to przy wyborze partnera można stosować, zllituj się.
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 12.11.2014, 11:05
Cytat:
A dla ciebie prezes musi super wyglądać? Takie kryteria to przy wyborze partnera można stosować, zllituj się.
Prezes reprezentuje klub i powinien wyglądać profesjonalnie, tak się zachowywać i wypowiadać. Budować markę i wizerunek klubu etc.
W Legii mają hipisów, my mieliśmy pracownika Karchera. Tak jest lepiej?
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 12.11.2014, 11:43
Cytat:
A pamiętasz płacze Petrescu?
Ja pamiętam, dobitnie wypowiadał się o polskiej lidze i sędziowaniu. Kto to wtedy był ekspertem broniącym sędziów w c+ (żelazko, ryszka)? Wdowczyk oczywiście za stołecznych nie został udupiony dlatego dziś mamy powtórkę z rozrywki. Cytując warszawskiego klasyka: tu nie ma co grać, tu trzeba dzwonić.
"Pod rządami Janusza W. wypaczył lub przynajmniej usiłował wypaczyć wyniki dziesięciu spotkań. W tym dwóch meczów rywali, bezpośrednio walczących z nowodworzanami o utrzymanie w Ekstraklasie. "Narodowy" nie śmiał tknąć tylko meczu z Legią Warszawa. Prawdopodobnie zdawał sobie sprawę, że przy tak dużej różnicy w klasie sportowej, tego spotkania przekręcić się nie da. Poza tym wolał nie narażać się kibicom Legii".
Powód: stolica więc nie wolno :)
Ostatnio edytowane przez mtk : 12.11.2014 o godz. 12:01.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 12.11.2014, 13:42
mtk napisał(a):Wyświetl post
Ja pamiętam, dobitnie wypowiadał się o polskiej lidze i sędziowaniu. Kto to wtedy był ekspertem broniącym sędziów w c+ (żelazko, ryszka)? Wdowczyk oczywiście za stołecznych nie został udupiony dlatego dziś mamy powtórkę z rozrywki. Cytując warszawskiego klasyka: tu nie ma co grać, tu trzeba dzwonić.
"Pod rządami Janusza W. wypaczył lub przynajmniej usiłował wypaczyć wyniki dziesięciu spotkań. W tym dwóch meczów rywali, bezpośrednio walczących z nowodworzanami o utrzymanie w Ekstraklasie. "Narodowy" nie śmiał tknąć tylko meczu z Legią Warszawa. Prawdopodobnie zdawał sobie sprawę, że przy tak dużej różnicy w klasie sportowej, tego spotkania przekręcić się nie da. Poza tym wolał nie narażać się kibicom Legii".
żelazko , ten od czarnej śliny Kalu Uche, skazany za korupcję, dobrze to wytłumaczyłeś z wizerunkiem Prezesa , poza tym niektórzy nie znają dokonań Pana Ludwika, przykre ale prawdziwe
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.11.2014, 10:45
mtk napisał(a):Wyświetl post
Prezes reprezentuje klub i powinien wyglądać profesjonalnie, tak się zachowywać i wypowiadać. Budować markę i wizerunek klubu etc.
W Legii mają hipisów, my mieliśmy pracownika Karchera. Tak jest lepiej?
Jasne, że masz rację, prezes powinien mieć reprezentatywny wygląd, ale to nie jest najważniejsze. Ważne, żeby umiał klubem pokierować. Wycieczki w stronę wyglądu prezesa świadczą o tym, że już naprawdę nie ma się do czego przyczepić
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 13.11.2014, 11:35
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Jasne, że masz rację, prezes powinien mieć reprezentatywny wygląd, ale to nie jest najważniejsze. Ważne, żeby umiał klubem pokierować. Wycieczki w stronę wyglądu prezesa świadczą o tym, że już naprawdę nie ma się do czego przyczepić
wiedz o tym że "ten umiejący kierować" to zwykły słup , jeszcze trochę i balon pęknie z hukiem
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.11.2014, 21:01
Tomasz Jodłowiec został zawieszony przez Komisję Ligi na trzy mecze T-ME. Jest to efekt czerwonej kartki otrzymanej w spotkaniu przeciwko Pogoni Szczecin.

http://sport.wp.pl/kat,32284,title,J...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 14.11.2014, 10:46
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Tomasz Jodłowiec został zawieszony przez Komisję Ligi na trzy mecze T-ME. Jest to efekt czerwonej kartki otrzymanej w spotkaniu przeciwko Pogoni Szczecin.

http://sport.wp.pl/kat,32284,title,J...wiadomosc.html
lekko go uderzył?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów