|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
||
Oj nie tylko w pieniążkach można zapłacić- paradoksalnie czasami ważniejszy jest od tego jest uścisk (odpowiedniego) prezesa Gwiaździsty napisał(a):
Nikomu bezgranicznie nie wierzę- o to się nie martw.Ale póki co, ma u mnie ogromny szacunek.![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dobra to na koniec dnia chciałbym jeszcze poznać, który to jest ten jedyny sprawiedliwy który zbawi Polskę...?
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja też
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Zresztą wiele rzeczy jest do zmienienia. Przypomnę, że rządy PO to jawne okradanie Polaków m.in. zasiłek pośmiertny okrojony o połowę, zabrane pieniądze z OFE. Wprowadzony tzw. elastyczny czas pracy (nowoczesne niewolnictwo). Jak dalej ta banda bedzie rządzić to zabiora już wkrótce WOLNE SOBOTY. Trwają już nad tym prace w Sejmie. Polska pod ich rzadami staje się krajem nie do życia, taki obóz pracy przymusowej. Ja będe głosował na PiS nie dlatego, ze jestem nimi zachwycony w 100 % (nie ma takiej partii) ale dlatego, ze mimo wszystko widać, ze sprawy dobra kraju są dla nich priorytetem. Nie dam się zwieść różnym egzotycznym dziadkom wyciągniętym z politycznego lamusa i internetowym gwiazdom prowadzonym przez służby specjalne, które wyskakują przed każdymi wyborami (poprzednio Palikot). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
W kontekście obecnych wyborów samorządowych naszła mnie taka myśl, że mimo wszystko aktywność tych opłacanych, bądź nie trolli internetowych nie przynosi większego pożytku danej partii. Wołomińska kampania wyborcza krąży wokół jednej z grup na fejsie, gdzie PiS nie ma życia delikatnie mówiąc, gdyż jest słusznie atakowany ze wszystkich stron, ale co jakiś czas pojawiają się anonimowi obrońcy status quo, którzy próbują tę partię, bądź ich możliwych koalicjantów w gminie i powiecie (PSL pod przykryciem w tym wypadku) ciągnąć za uszy. Nie pociągnęli z tego co widać na 10 dni przed wyborami, gdyż ostatnio nastąpiła ewakuacja tego desantu i kilkanaście kont uciekło z tematów, gdzie byli bardzo aktywni. Od wczoraj rekordy popularności bije natomiast młody radny do rady powiatu z wołomińskiego PiS-u, który i może jest tam tylko na doczepkę, ale wyłożył się na całej linii i stał się gwiazdą internetu (może o to chodziło?) ![]() Warto przeczytać w całości. Ja tego dyktanda nie zaliczyłbym. ![]() Żałuję, że końcówki kampanii nie będę mógł śledzić, bo wyjeżdżam i wracam do Polski w sobotę na same wybory jak już cisza nocna nastanie, ale można powiedzieć, że kampania jeśli chodzi o innowacje była raczej marna. Plakaty, tony plakatów, do tego gazetki wszystkich partii i komitetów wychodzące prawie tak cyklicznie jak ogólnopolskie dzienniki, a także nieliczne spotkania z wyborcami oraz ustawki obecnego burmistrza z przeciąganiem wstąg, częstowaniem mieszkańców pączkami i organizowaniem spotkań z seniorami. Niby nic nowego, ale większość kandydatów na burmistrzów przedstawiła program szczegółowy na 4-letnią kadencję co kiedyś rzadko zdarzało się i wyborcy tonęli w ogólnikach. Poza tym hitem kampanii jest wykorzystanie internetu w celach reklamowych (profile kandydatów, powiększanie grupy znajomych/odbiorców oraz zapraszanie na eventy) oraz w celu walki wyborczej. Hitem tej kampanii można już śmiało obwołać ten profil z rysunkami, któregoś ze znanych i utalentowanych rysowników z okolic Wołomina, który opisuje kampanię właśnie w ten sposób. Dostaje się przede wszystkim obecnej pisowskiej władzy (tzw. chłopcom), ale inni kandydatom też poświęca się sporo uwagi w tych dziełach ![]() http://wybierajcie.blogspot.com/
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.11.2014 o godz. 09:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Było o wołomińskim SKOK-u, no to jeszcze raz o chłopakach z WSI w jego kierownictwie:
http://wpolityce.pl/gospodarka/22088...a-znala-prawde |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli teraz już nie można powiedzieć, że PiS nie ma nic wspólnego z WSI
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W Wołominie też badają dziwną śmierć BORowca http://niezalezna.pl/61094-znamy-prz...i-zwlok?page=2
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Śmierć BOR-owca, zatrzymanie 3 prezesów oraz byłego członka rady nadzorczej SKOK Wołomin, pobicie wiceprzewodniczącego KNF to tylko kilka ostatnich kwiatków. Wołomin znów wraca na cenzurowane i od czasów "Czu Czu" (2007 rok), a wcześniej schedy po Klepakach znowu przylgnie łatka miasta mafii
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak WSI gdzie indziej lokuje swoich sojuszników, a połowa rady nadzorczej mocno powiązana z PiS-em, w tym jej zatrzymany prezes
Nie żebym jakoś mocno szczuł Mariusza, ale nie można mu odmówić tego, że postawił sobie dobrze ustawić lokalną władzę, tak że jedli mu prawie z ręki. Kilka poglądowych fotek z zadowolonym starostą, skupionym burmistrzem i kilkoma radnymi. Podpowiem tylko tyle, że łączy ich jedna rzecz poza stosunkiem do "gendera". Nazwa partii zaczyna się na "P", a kończy na "S" ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.11.2014 o godz. 11:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Łączy ich" jak piszesz, to takie dwuznaczne zwroty. Konkretnie, są czy nie funkcyjnymi tej partii czy nie ? Bo nawet w reżimowych mediach coś cicho na ten temat, a oni juz na pewno nie odpuścili by by takiego szczęścia.
Np. dzięki prasie (na próżno szukać w wikipedii) wiemy już , ze kłamczucha smoleńska była działaczką ZSL-u, przewodniczącą koła, z polecenia sekretarza PZPR wyjechała do NRD, wizytowała tez Chiny, ZSRR. Potem kiedy wiatr zawiał mocniej przerzuciła się na Unię Wolności, gdzie można było zrobić lepszą karierę. http://wpolityce.pl/polityka/220909-...-w-solidarnosc |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie muszę nikogo lustrować, ani grzebać w życiorysach jak Sakiewicz, czy Karnowscy. Wpisałem tylko nazwisko prezesa SKOK-u w google'a, aby pokazać, że nie trzeba daleko szukać, aby odnaleźć ciekawe znalezisko.
Tak. Oprócz prezesa SKOK-u na zdjęciach są burmistrz i starosta z PiS-u. Ten drugi zresztą jest dosyć znany w skali ogólnopolskiej, bo to stały bywalec programów u Rydzyka i rycerz walczący przeciwko "genderowi" ![]() Co do tej całej ferajny przy SKOK Wołomin to nie dziwi mnie, że są tam ludzie z WSI, jacyś starsi PRL-owcy, którzy dostali frukty na emeryturę, czy ludzie w przeszłości związani z PO, czy PSL. Przecież to jedna ekipa w regionie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.11.2014 o godz. 12:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Był SMS, czy tak po prostu, z miłości do Partii? Zamieniacie się jakoś ze Szpenem, bo jakby go mniej ostatnio było?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki SMS niby miał być, od mojego KWW? Nie zajmują się raczej takimi blahostkami aczkolwiek cieszą się, że Rysiek dostaje co rusz jakiś cios z zewnątrz (SKOK Wołomin, czy wczoraj RIPOK)
![]() Natomiast są sprawy poważne takie jak wysadzenie w powietrze lokalnego PiS-u, który połknął przez kadencję lokalną PO, a teraz zamierza iść w koalicję z PSL-em pod przykrywką. PS. wolfy, jak tam Twój pisowski kandydat na prezydenta Krakowa wygra w cuglach z Majchrowskim? Nie śledzę innych kampanii poza Wołominem, Opocznem, Elblągiem i Warszawą, więc pytam.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.11.2014 o godz. 14:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nasz człowiek z SKWK na listach Nowej Prawicy... i nie mów że na niego nie zagłosujesz? ![]() P.s Czyim agentem jest Braun? http://www.rp.pl/artykul/92106,11544...referer=glowna
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.11.2014 o godz. 15:11.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co jak co, ale Braunowi trudno zarzucić brak wiedzy na temat wrocławskich realiów. W końcu nie kto inny jak on opisał dokładnie "Układ wrocławski".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Czyli jednak facet z nie jest działaczem PiS-u. Wszystko jasne. P.S. Ty się zajmij lepiej swoja koleżanka partyjną z ZSL-u - premier Ewą Kopacz ![]() Cytat:
Poza tym to nie mój okręg wyborczy, co prawda blisko ale nie ten.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 05.11.2014 o godz. 16:24.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie pokazuję na nic dowodu, gdyż jak to sam to nazwałem jest to jedynie ciekawe znalezisko, ale ogólnie dostępne dla każdego, więc nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Dla tych osób, które są zorientowane w temacie nie jest tajemnicą, że powiązania na linii SKOK Wołomin - mazowiecki PiS były trwałe od lat, a czas prosperity nastał w latach 2010-2014 kiedy to o dziwo jak feniks z popiołów PiS zawitał do powiatu wołomińskiego. Nie chcę już robić jakiejś większej układanki spiskowej, czy logicznej, ale dosyć symptomatyczne jest to, że Sasin dostał w 2010 roku za zadanie zdobycie przyczółku w okolicach Warszawy (ogromne środki na kampanię wyborczą w 2010, przyjazdy m.in. Kaczyńskiego i ogólne parcie na duży sukces w tym powiecie kosztem innych powiatów w okolicy Warszawy). Następnie Sasin zostaje wiceburmistrzem Wołomina, obsadza swoimi ludźmi kilkadziesiąt stanowisk w mieście i powiecie (głównie ludzie z Kancelarii Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, ale pojawiają się też persony prosto z Nowogrodzkiej). Raptem po kilku miesiącach wizyt w Wołominie za okrągło sumkę miesięcznie robi ewakuację w inne miejsce, ale dalej razem z Błaszczakiem kładzie szczególny nacisk na ten powiat. W tym samym czasie promocja starosty Uścińskiego trwa w najlepsze (Radio Maryja, telewizje śniadaniowe, czy inne spotkania okołogenderowe), a SKOK Wołomin w latach 2010-2014 notuje niesamowity rozwój stając się drugą kasą w Polsce z depozytami na poziomie ok. 3 mld zł. Od kilku miesięcy ostro zaczyna się palić grunt pod nogami w Wołominie. Burmistrz ma raczej przeciętne szanse na reelekcję, PiS ma z kim przegrać w gminie, a na pewno mandaty podzielą się na 4-5 ugrupowań i komitetów. Sasin startuje na prezydenta Warszawy ciągnąć za sobą wielu ludzi na radnych do Warszawy. Uściński startuje do sejmiku wojewódzkiego, więc opuszcza niczym kapitan Schettino tonący statek o wdzięcznej nazwie "Wołomin" pod pisowską banderą. W szczegóły nie mam zamiaru się wdawać, ale pisowskie realia pod Warszawą nie przynoszą raczej jej chluby, a persony typu Sasin, czy Błaszczak jak najszybciej powinny poznikać ze sceny politycznej ![]() PS. Nie wiem czemu miałbym zajmować się Kopaczową, która nie jest ani moją koleżanką, ani ja z PSL-em, ani ZSL-em nie mam nic wspólnego. Zwłaszcza w regionie, gdzie PSL wyrasta na drugiego z najbardziej negatywnych graczy zaraz po PiS-ie ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Myslalem ze juz mnie nic nie zdziwi jesli chodzi o administracje w Polsce...
"Właściciel firmy Nexa, Stanisław Kujawa, wykrył, że jego firma została użyta przez przestępców w karuzeli vatowskiej i z własnej inicjatywy złożył korekty deklaracji VAT oraz poinformował o tym organa ścigania. Na efekty nie trzeba było długo czekać. Firma Nexa została zniszczona przez Lubelski Urząd Skarbowy. Przestępcy natomiast mogli dalej działać bez przeszkód". http://zpp.net.pl/aktualnosci/run,je...ticle,779.html ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Państwo prawa", gdzie wszystkie partie centralne chcą jeszcze bardziej rozbudowywać aparat biurokratycznego zastraszania obywateli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie głosuj Jarek na pewno jest z układu postUBckiego ![]() Na SKWK pojawił się taki plakat Dzielnica Krowodrza i PB ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.11.2014 o godz. 18:26.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
A w wyborach prezydenckich kogo wybierzecie : Majchrowski czy Lasota
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Na podstawie oglądania telewizora, można dojść do wniosku, że żyjemy w kraju nudnym jak nie przymierzając jakaś, z przeproszeniem dam, Szwajcaria. Tu do tego stopnia nigdy nic się ciekawego nie dzieje, że dziennikarze muszą na siłę grzać tygodniami jakieś pierdy o podstarzałym tancerzu na rurze, który pieprzeniem o dupie Maryny usiłuje wylansować swój kolejny chujowy film, albo pół roku analizuje się pijacki bełkot mdłego dupka z przedziałkiem, tak bardzo w Polsce brak tematów. Himalajami szczęścia jest, gdy czasem umrze jakaś laska z reklamy butów, bo wreszcie jest czym zająć czołówki i paski. Najbanalniejszy wypadek samochodowy urasta do rozmiarów zwiastuna zagłady, taka tu nuda, jak w jakimś polskim filmie.
Tymczasem pewien wioskowy głupek usiadł na dupie, policzył słupki ze sprawozdań WOŚPu i gdy mu wyszło, że Owsiak kradnie, to opisał to na blogasku. Owsiak zaś z ekipą swoich prawników, księgowych i speców od PR podał wioskowego głupka do sądu. I tenże wioskowy głupek, bez adwokata nawet i sztabu biegłych, sam jeden rozjechał Owsiaka, jego adwokatów i jego księgowa przed sądem i proces wygrał. Żeby znać miarę, chodzi o TEGO Owsiaka. Dobro narodowe. Pomnik ze spiżu i światełek do nieba. Giganta dobroczynności. Kamień węgielny pod gmachem zbiorowej świadomości III RP. Genetyczną krzyżówkę Ghandiego, Dalajlamy i białego wieloryba. Drugiego po Bolku typa, o którym same pomyślenie jest zbrodnią, tylko że bardziej. Ukazało się wreszcie pisemne uzasadnienie wyroku sądu, które wygląda jak czubek rakiety balistycznej MGR-1 “Honest John” wetkniętej w dupę Jurasa i gotowej do odpalenia. Cały prawno administracyjny aparat Owsiaka, sam Owsiak ani sąd nie zdołał wykazać błędu w obliczeniach wioskowego głupka ze Złotoryi, z których jasno wynika, że pan Siemasiękręci Sese Seko normalnie, w żywe oczy kradnie umierającym niemowlętom inkubatory. Nie jakieś drobne. Dziesiątki milionów. Dla oddania skali, trzeba by sobie wyobrazić, co by się działo po wrzuceniu na jutubę filmiku z Obamą, który dyma pięciolatkę, wciąga przy tym koks, a wolną ręką steruje dronem strzelającym do przedszkola w Pakistanie. Sto pięćdziesiąt ekip telewizyjnych powinno teraz transmitować całą dobę sprzed domu Owsiaka, pokazywać samochody Owsiaka, łazienkę Owsiaka i srającego na trawniku psa Owsiaka. Ktoś? Coś? Gdzieś? Może cały bulszit całą dobę? Nuda jak w Norwegii. Trudno, sami musicie sobie poczytać. Pełna samoobsługa, jak w gimnazjum. Uzasadnienie wyroku: http://kontrowersje.net/foto/uzasadnie3.pdf źródło : https://www.facebook.com/pitupitu4 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ani razu nie uzasadniłeś jego prorosyjskości, itp. On wygaduje nierealne w tym systemie i mentalności społeczeństwa rzeczy, aczkolwiek całkiem w większości logiczne rzeczy i to trochę rzutuję na opinię o nim przez takich ludzi którzy są starzy przyzwyczajeni nie lubią rewolucji i za niedługo umrą jak ty To jest ciekawe: http://www.portalkujawski.pl/index.p...is-transparent
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.11.2014 o godz. 22:25.
![]()
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast nie ukrywałem, że na Janusza Piechocińskiego, który jest znajomym rodziny jeszcze z czasów studenckim głosy oddawałem za każdym razem i nie ukrywam, że za rok znowu mogę na niego zagłosować. Mało jest takich prawych i kompetentnych ludzi w naszej polityce. Natomiast jeśli chodzi o cechy przywódcze w partii to jestem mocno rozczarowany, że dał się tak docisnąć betonowi partyjnego i jego władza w PSL-u jest bardzo umiarkowana. |
|
|