The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2014, 22:07
Pytanie o zgode na nominacje to wypaczenie zasad tej zabawy. Można sparafrazować słynne powiedznie, które w tym przypadku brzmiałoby: "FraMat wiecznie żywy". A dwa, jeśli jakis "wierny kibic" odmawia wpłaty na dzieciaki z Akademii Wisły, to każdy ma prawo o tym wiedzieć, że z taką osobą nie ma co prowadzić dyskusji o Wiśle, bo to nie kibic Wisły.

Jeśli ktoś jest wiślakiem, ma wiślackie obowiązki.

Tyle w temacie. Czasami lepiej zakończyc akcję, niż iść na zgniłe kompromisy.

Szacunek dla osób, które wzięły w niej udział, a dla pozostałych osób ...to już wg własnego sumienia oceńcie. Niestety tyczy się to zarówno zwolenników Bednarza, jak i Jego przeciwników.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 25.10.2014 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.10.2014, 22:48
To po co ta akcja? Skoro najpierw trzeba zgodę czy można kogoś nominować to wychodzi na to, że kto ma wpłacić kasę ten wpłaci bez żadnych nominacji. Wystarczy wysłać każdemu info, że jest prośba aby wesprzeć akademię. Rozumiem, że rav'owi nie odpowiadało to, że mu "zabawą w pomoc Akademii Wisły" się wystraszy klientów forum więc wymyślił taka zabawę, która będzie, że tak powiem bezinwazyjna dla judaszy, którzy żydzą 10 zł na Wisłę. Masakra, widać na kim zależy administracji tego forum, nie na kibicach Wisły, nie na poziomie forum (m. in. trzymanie jako moderatorów ludzi nieprzykładających się do swoich obowiązków albo niezwiązanych z szeroko pojętym ruchem kibicowskim) tylko na klientach, którzy będą nabijali wejścia na stronę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.10.2014, 23:03
Ale modyfikacja zasad w TWSD TC. Tegie mózgi to musiały opracować
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 25.10.2014, 23:18
Przeniosłem posty z tematu "TWSD Ticket Challenge!" tutaj, a poniżej kilka zdań mojego komentarza.

Mam wrażenie, że niektórzy inaczej rozumieją cel akcji. Celem akcji jest przede wszystkim wsparcie Wisły poprzez przekazanie jak największej kwoty m.in. na Akademię Piłkarską. Jest to przede wszystkim możliwe poprzez wpłaty jak największej liczby osób. Tymczasem mam wrażenie, że niektórzy poprzez tę akcję chcą komuś coś udowodnić.

W ostatnim czasie liczba wpłat mocno się zmniejszyła, z kolei lista nominowanych jest już długa (bodajże 60). Osoby te nie wzięły udziału w akcji zapewne z różnych powodów - niektórzy nie chcieli brać udziału, niektórzy nie mogą itd. Nie wnikam w szczegóły. Te osoby same mogą sobie odpowiedzieć na pytanie, czy zrobiły dobrze, czy nie.

Przyjmijmy, że tych 60 nominacji zostało zmarnowanych. Sam zmarnowałem jedną nominację, choć zupełnie nieświadomie i teraz chętnie bym ją zmienił. Gdyby tych 60 nominacji powędrowało do osób gotowych wziąć udział w akcji (czy to po raz pierwszy, czy to po raz kolejny) oraz przyjmując, że każda z nich wpłaciłaby minimum 10 zł na Akademię (a większość wpłaca większe kwoty), to na jej koncie byłoby już minimum 600 zł więcej. Efekt byłby chyba lepszy?

Na zakończenie napiszę tylko, że sam chętnie ponownie wezmę udział w akcji.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 25.10.2014, 23:30
Rozumiem anulowanie nominacji dla innowierców, ale pytanie się o zgodę jest przegięciem.

Proponuję zamianę zasady na taką, że jeśli ktoś w 7 dni nie weźmie udziału w zabawie nominujący może nominować kolejną osobę o czym informuje publicznie. Taka osoba mająca w dupie dzieciaki ląduje w galerii pokemonów i troli. Gdyby chciała naprawić dwój błąd musi wpłacić podwójną stawkę na dzieciaki.

Nikomu nie odbieramy Jego jestestwa, ani człowieczeństwa. Każdy ma prawo mieć w dupie wiślackie dzieciaki z Akademii, ale na Boga, nie nazywajmy wtedy takiej osoby, że jest kibicem Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 25.10.2014 o godz. 23:38.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 25.10.2014, 23:32
piter116
A może jeszcze mamy przeprosić te osoby które nominowaliśmy i nie odpowiedziały w ogóle na nominacje?

Oczywiście świetnie rozumiem, że ktoś faktycznie jest w sytuacji, że dla niego 10 zł. to jest dużo (mi też się to parę razy w życiu zdarzało) bo na prawdę różnie to w życiu bywa, szczególnie jak ktoś np. ma rodzinę na utrzymaniu. No ale ile takich osób może być? Jednostki! A lista jest na kilkadziesiąt! Takie nominowanie osób które wiemy, że odpowiedzą, albo wpisywanie czekam na nominację, lub nawet nominowanie samych siebie powoduje, że ta zabawa tak na prawdę nie ma sensu i przeradza się w kółko wzajemnej adoracji, sam chciałem być nominowany ale czekałem cierpliwie bo zasady to zasady, a nie przedszkole. Ta zabawa właśnie na tym polega! Żeby rozruszać ludzi którzy nie chcą ogólnie za bardzo pomóc, żeby pokazać im, że to nic trudnego i pobudzić ich do działania.
Ostatnio edytowane przez R33 : 25.10.2014 o godz. 23:38.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 25.10.2014, 23:39
Ale problem jest też taki, że aktualnie wśród nominowanych są osoby, których udział w akcji jest niemożliwy, czy też same potrzebują wsparcia (choć nie chcą o to zabiegać na forum). A zapewniam Ciebie, że na pewno nie mają w dupie dzieciaków.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.10.2014, 00:50
R33 napisał(a):Wyświetl post
piter116
A może jeszcze mamy przeprosić te osoby które nominowaliśmy i nie odpowiedziały w ogóle na nominacje?
Nie.

1. Na liście nominowanych osób, którą sporządziłem widnieje 59 użytkowników. Od tamtej pory doszło kilka nicków, więc lista przekracza 60 osób. Większość z tych osób została nominowana już jakiś czas temu i doskonale zdaje sobie sprawę, że została nominowana. Część z nich ma klub w głębokim poważaniu, część ma na każdy temat wiele do powiedzenia, a jak przychodzi akcja TWSD TC, to chowają głowę w piasek i unikają tematu. Inni zaś po nominacjach dziwnie ograniczyli swoją obecność na forum lub całkowicie jej zaprzestali. Ja takiego zachowania nie rozumiem, szczególnie w przypadku kilku użytkowników jednak nie będę tutaj wchodził w szczegóły i wymieniał te osoby z nicków. Wiem też, że wśród nominowanych jest przynajmniej jedna osoba, która sama potrzebuje wsparcia i dla niej 10 zł to dużo (odezwała się do mnie na PW). Możliwe, że takich osób jest więcej. Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka.

2. Nadrzędnym celem akcji jest pomoc wiślackim skrzatom. Liczy się każda złotówka, dlatego apelowałem w swoich ostatnich postach, by osoby, które nie wyznaczyły kolejnych użytkowników, jednak to zrobiły. W zabawie chodzi o to, by tych nominacji było jak najwięcej. Tymczasem spory procent listy, to osoby pobanowane, innowiercy lub takie, które od dłuższego czasu się nie udzielają. Sam nominowałem użytkownika, któremu chciałem zrobić na złość i po jakimś czasie zmieniłem zdanie, wybierając inną osobę. I niestety właśnie przez takie sytuacje zabawa stoi w miejscu.

PS: Poziom forum niestety maleje z miesiąca na miesiąc. Mnie również nie podobają się niektóre działania portalu, jak i zachowanie konkretnych moderatorów / administratorów. Udzielam się tutaj coraz rzadziej, ale przyciągnął mnie założony przez fialo temat, za co należy mu się duży szacun, podobnie jak innym osobom, które przyłączyły się do akcji.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2014, 04:37
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Ale problem jest też taki, że aktualnie wśród nominowanych są osoby, których udział w akcji jest niemożliwy, czy też same potrzebują wsparcia (choć nie chcą o to zabiegać na forum). A zapewniam Ciebie, że na pewno nie mają w dupie dzieciaków.
Jednostki takie są, a na liście nominowanych 60 os. Przelew to koszt bułki w Maku, albo 1 paczki szlugów (a chyba nawet nie starczy na szlugi).

Nie róbmy z tego problemu. Taka osoba może zwrócić się do Was z pomocą. 10 zł, mówimy o 10 zł, nie o 50 zl, 100 zl czy 1000 zl. Mam też inny pomysł, zamiast 10 zł można zamiennie potraktować pomoc przy sektorze szkolnym + będzie taki,że na meczu będzie. Można się zastanowić też nad inna formą pomocy niematerialnej. Ale chodzi o to, aby wreszcie coś zrobić w realu, a nie tylko ględzić na forum. Zawsze dużo do powiedzenia miał aNouc czy Grantar, a tu co olewka akcji ? Specjalnie przywołałem dwie osoby z 2 stron tzw. Barykady. Przestańmy więc wreszcie łączyć stosunek danych osób do bojkotu, a tą wspaniałą akcję.

Pytanie się o zgodę powinno zniknąć z nowych zasad, bo jest wypaczeniem zasad tej zabawy. Dajmy też określony czas na udziaĺ np 7 - 10 dni, a po tym czasie osoba powinna mieć prawo do ponownej nominacji. W ten sposób powstaje też trzecia kategoria osób, tych które odmówiły wzięcia udziału w zabawie.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 26.10.2014 o godz. 07:56.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.10.2014, 11:05
Przecież o tym pisałem.
R33 napisał(a):
Oczywiście świetnie rozumiem, że ktoś faktycznie jest w sytuacji, że dla niego 10 zł. to jest dużo (mi też się to parę razy w życiu zdarzało) bo na prawdę różnie to w życiu bywa, szczególnie jak ktoś np. ma rodzinę na utrzymaniu. No ale ile takich osób może być? Jednostki! A lista jest na kilkadziesiąt!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 26.10.2014, 21:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Nie będę pisał.
Poczekam aż mnie pochwalisz.
Znajdziesz w moich działaniach jakieś pozytywy czy tylko same negatywy?
Z ręką na sercu?
Bardzo merytoryczna odpowiedź. Odpowiedź pytaniem na pytanie. No ale czego ja się mogłem spodziewać.

Sam się nie mianowałem moderatorem, sam też nie przestanę nim być. Jesli władze forum zdejmą ze mnie ten obowiązek, nie skoczę z mostu.
Ja też sam się nie mianowałem.

maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Przeniosłem posty z tematu "TWSD Ticket Challenge!" tutaj, a poniżej kilka zdań mojego komentarza.

Mam wrażenie, że niektórzy inaczej rozumieją cel akcji. Celem akcji jest przede wszystkim wsparcie Wisły poprzez przekazanie jak największej kwoty m.in. na Akademię Piłkarską. Jest to przede wszystkim możliwe poprzez wpłaty jak największej liczby osób. Tymczasem mam wrażenie, że niektórzy poprzez tę akcję chcą komuś coś udowodnić.

W ostatnim czasie liczba wpłat mocno się zmniejszyła, z kolei lista nominowanych jest już długa (bodajże 60). Osoby te nie wzięły udziału w akcji zapewne z różnych powodów - niektórzy nie chcieli brać udziału, niektórzy nie mogą itd. Nie wnikam w szczegóły. Te osoby same mogą sobie odpowiedzieć na pytanie, czy zrobiły dobrze, czy nie.

Przyjmijmy, że tych 60 nominacji zostało zmarnowanych. Sam zmarnowałem jedną nominację, choć zupełnie nieświadomie i teraz chętnie bym ją zmienił. Gdyby tych 60 nominacji powędrowało do osób gotowych wziąć udział w akcji (czy to po raz pierwszy, czy to po raz kolejny) oraz przyjmując, że każda z nich wpłaciłaby minimum 10 zł na Akademię (a większość wpłaca większe kwoty), to na jej koncie byłoby już minimum 600 zł więcej. Efekt byłby chyba lepszy?

Na zakończenie napiszę tylko, że sam chętnie ponownie wezmę udział w akcji.

A ja głupi myślałem, że chodzi o to aby nagłośnić akcję w jak najszerszej skali a tu się okazuje, że mam jeszcze się pytać osób czy zechcą wspomóc klub któremu kibicują.. Dla mnie niezrozumiałe, nawet bardzo.
Zmiana zasad spowoduje, że akcję znowu będą wspierać te same osoby, które to już zrobiły a reszta nadal będzie sobie przechodzić obojętnie obok tematu. No ale cóż widać administracji zależy zupełnie na czymś innym.

piter116 napisał(a):Wyświetl post
Nie.

PS: Poziom forum niestety maleje z miesiąca na miesiąc. Mnie również nie podobają się niektóre działania portalu, jak i zachowanie konkretnych moderatorów / administratorów. Udzielam się tutaj coraz rzadziej, ale przyciągnął mnie założony przez fialo temat, za co należy mu się duży szacun, podobnie jak innym osobom, które przyłączyły się do akcji.
Szkoda, bo każdy temat na tym forum umiera powoli. Szacunek, że podjąłeś się tego zadania, jednak powiedz mi czy warunki/zasady , które zaproponował Ci administrator w sprawie nowej formy TWSD TC są dla Ciebie odpowiednie?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
3120c
Member

Od: 06.2012

Stary 27.10.2014, 11:14
Ponawiam pytanie, który nadgorliwiec znów cenzuruje forum według własnego widzi mi się? Gdzie jest post, w którym zadałem proste pytania odnośnie pracy jednego z moderatorów? Gdzie ktoś komuś groził?
Łysa głowa, mały wacek, to nasz prezes - Bednarz Jacek
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.10.2014, 12:49
I może zrobimy to "głosowanie", ankietę odnośnie tego czy pozostawić FraMata na stanowisku moderatora. Bo administracja i kilka osób mówi, że pewna grupka jakichś narwańców chce tutaj przejąć na forum rządy i nie daje żyć normalnym użytkownikom. Jeśli tak jest to "normalna" większość przegłosuje pozostanie FraMata i będzie spokój, a jeśli nie to okaże się, że ta grupka "innych" wcale nie jest taką małą grupką.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2014, 14:59
3120c napisał(a):Wyświetl post
Ponawiam pytanie, który nadgorliwiec znów cenzuruje forum według własnego widzi mi się? Gdzie jest post, w którym zadałem proste pytania odnośnie pracy jednego z moderatorów? Gdzie ktoś komuś groził?
z tego co widziałem, to KOMINEK wywalił Twój post. Wymyślił sobie, że groziłeś komuś (chyba FraMatowi) w.......em... masakra. Czasem niektórzy tutaj zachowują się w jak homo gazetus wybiórczus. Jak to forum ma funkcjonować i rozwijać się jako narzędzie do komunikacji między kibicami Wisły Kraków, jak rządzą nim ludzie, którzy z kibicami nie mają nic wspólnego.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.10.2014 o godz. 15:01.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.10.2014, 17:31
FraMat raczył się zdystansować od paru , czasem dziecinnych teorii i idei i poglądów i stał się wrogiem publicznym na TWSD
Piszecie o komunikacji i kibicach. Kibice są różni ,nie tylko z sektora C. Każdy ma prawo do swojego zdania
Co do poziomu.. często oszołomy z rocznym stażem którzy nabijają milion postów pisząc często jeden pod drugim ,plują jadem ,obrażają bezkarnie innych. To mają być " decydenci" ? Chyba żartujecie. Nie ma na to zgody.
Dawniej tak nie było ,za chamstwo były bany.
Teraz to równacie do tych zza Błoń. Tak pisaniem jak i niestety dopingiem.
Jeśli tak się sprawa przedstawia to jak najbardziej popieram FraMata.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.10.2014, 21:24
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
z tego co widziałem, to KOMINEK wywalił Twój post. Wymyślił sobie, że groziłeś komuś (chyba FraMatowi) w.......em... masakra. Czasem niektórzy tutaj zachowują się w jak homo gazetus wybiórczus. Jak to forum ma funkcjonować i rozwijać się jako narzędzie do komunikacji między kibicami Wisły Kraków, jak rządzą nim ludzie, którzy z kibicami nie mają nic wspólnego.
Nie chodziło ani o posta domin_czyzyny ani o 3120c nie powiem czyj to był post ale koniec brzmiał tak : No wlasnie, framat, Wislaku z krwi i kosci, moze ustawimy sie dzisiaj przed meczem i porozmawiamy we wspolnym gronie o tym forum, jego ewentualnych zmianach i naszych propozycjach? co ty na to ?

uwierzcie mi różne rzeczy już z widziałem wśród naszej wiślackiej braci i widziałem jak swój swojego kopie choć on leży na ziemi więc wybaczcie .

Może nie zwróciliście na to uwagi ale został również skasowany post FarMata.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.10.2014 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 27.10.2014, 21:49
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Nie chodziło ani o posta domin_czyzyny ani o 3120c nie powiem czyj to był post ale koniec brzmiał tak : No wlasnie, framat, Wislaku z krwi i kosci, moze ustawimy sie dzisiaj przed meczem i porozmawiamy we wspolnym gronie o tym forum, jego ewentualnych zmianach i naszych propozycjach? co ty na to ?

uwierzcie mi różne rzeczy już z widziałem wśród naszej wiślackiej braci i widziałem jak swój swojego kopie choć on leży na ziemi więc wybaczcie .

Nie mogło chodzić o mojego posta, bo ja nikomu nie groziłem. A co do Twojego cytatu, to jeden wiślak chciał pogadać podobno z innym wiślakiem. Co w tym złego ? pogadać w realu? FraMat mocny jest tylko na tym forum, w realu kompletnie NIC nie znaczy, nic dla Wisły nie robi. Na mecze nie chodzi (lub od wielkiego dzwona), nie wspiera inicjatyw kibicowskich, a jesli już coś zrobi to tyle przy tym pomarudzi, że wielu osobom wszystko obrzydzi. Osoba na jego funkcji powinna wszystkich zajawiać na Wisłe, wspierać inicjatywy kibicowskie i Wisłe. On jest tego przeciwieństwem.

darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
FraMat raczył się zdystansować od paru , czasem dziecinnych teorii i idei i poglądów i stał się wrogiem publicznym na TWSD
Piszecie o komunikacji i kibicach. Kibice są różni ,nie tylko z sektora C. Każdy ma prawo do swojego zdania
Co do poziomu.. często oszołomy z rocznym stażem którzy nabijają milion postów pisząc często jeden pod drugim ,plują jadem ,obrażają bezkarnie innych. To mają być " decydenci" ? Chyba żartujecie. Nie ma na to zgody.
Dawniej tak nie było ,za chamstwo były bany.
Teraz to równacie do tych zza Błoń. Tak pisaniem jak i niestety dopingiem.
Jeśli tak się sprawa przedstawia to jak najbardziej popieram FraMata.
FraMat kibicem ? Piszesz oszołomy? A domagasz się za chamstwo banów! Czyli domagasz się bana sam dla siebie geniuszu. Twoje włazidupsko FraMatowi jest żenujące, ale każdy robi to co lubi.

Większość osób, które tu sie wypowiadają nie są z sektora C. A bardziej D lub E. Reszta bez komentarza.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.10.2014 o godz. 07:07.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Stary 28.10.2014, 00:28
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

PRzede wszystkim zdanie wyrwane z kontekstu. To po pierwsze. Po drugie, gdzie ja komus grozilem? Wskaz prosze fragment gdzie wyraznie jest napisane ze cokolwiek komus zrobie poza rozmowa? Po trzecie, sory, ale jestem tego zdania, ze jesli ktos zgrywa cwaniaka na forum, a ma chociaz troche jaj i honoru to wlasnie w takich sytuacjach powinien to udowodnic ze mna (nami ) sie ustawic i pewne rzeczy przedysktuowac.
Bo jesli ktos jest moderatorem forum i to jeszcze kibicowskiego to powinien ponosic konsekwencje swoich czynow. Jak dla mnie i zapewne wielu innych bycie adminem to przede wszystkim odpowiedzialnosc i dojrzalosc, a framat nie dosc, ze do tych cech ma jak z Krakowa do Izraela to jeszcze chowa glowe w piasek i jedyne co potrafi to dac bana albo po prostu pisac rzeczy, ktorych po prostu sie nie da czytac. I nie do pomyslenia jest to, ze taki ktos jest dalej administatorem. To po prostu jest skandal i stanowi o poziomie tej strony. Bo jak wiekszosc moglibysmy wywiescic faje i miec w dupie to wszystko ale niektorym jeszcze zalezy na tym forum, szkoda tylko ze nawet Wy, admini tego nie dostrzegacie i nie wy.......icie na zbity pysk tego pozal sie Boze administratora. Nie byloby latwiej? Byloby, zrobcie glupia sonde i po sprawie.
To moj ostatni post w tej sprawie bo jak widac nie ma sensu, w kazdym razie, naprawde nie reagujac na ta sytuacje strzelacie sobie w stope i przyczyniacie sie do upadku i konca tego forum. Dziwie sie i to bardzo, ze osobom, ktorym powinno najbardziej zalezec nie dostrzegaja problemu i jego istoty.
------
Honoru..
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2014, 14:08
Jakie konsekwencje i jakich czynów?

Czyżby vabanq właśnie potwierdził, że interpretacja KOMINKA była właściwa?

Decyzja ws. FraMata zapadła. Jaka - zostanie to zakomunikowane wkrótce. Myślę (choć proszę mnie nie łapać za słowo, bo zawsze może się coś przesunąć), że pod koniec przyszłego tygodnia. W związku z tym dyskusja na jego temat nie będzie tu kontynuowana.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Stary 28.10.2014, 19:36
czynów czyli tego jak pracuje i z jakimi efektami jako moderator bo i za to na normalnym forum kazdy powinien byc rozliczany. A konsekwencje(czyli aut)- chodzi mi tu wlasnie o postawe pozostalych adminow, ktorzy powinni z framatem sie pozegnac. Sory, zle moze sie wyrazilem, ale tak to jest jak sie pisze posty po 12h pracy o 12 w nocy.
Ostatnio edytowane przez vabanq : 28.10.2014 o godz. 19:45.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2014, 00:13
rav napisał(a):Wyświetl post
Jakie konsekwencje i jakich czynów?

Czyżby vabanq właśnie potwierdził, że interpretacja KOMINKA była właściwa?

Decyzja ws. FraMata zapadła. Jaka - zostanie to zakomunikowane wkrótce. Myślę (choć proszę mnie nie łapać za słowo, bo zawsze może się coś przesunąć), że pod koniec przyszłego tygodnia. W związku z tym dyskusja na jego temat nie będzie tu kontynuowana.
"Trzymamy" Was za słowo.
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Stary 29.10.2014, 08:49
rav napisał(a):Wyświetl post
Czyżby vabanq właśnie potwierdził, że interpretacja KOMINKA była właściwa
vabanq potwierdził, że wyrwałeś z kontekstu jego wypowiedź i na swój sposób zmanipulowałeś. Interpretacja KOMINKA była/jest nadinterpretacją i potwierdza, że pan FraMat jest typem bez jaj i nie ma odwagi pogadać na żywo. Jest dzieckiem internetu i trzęsiportkiem.
Odnośnie decyzji w jego sprawie - zaskoczycie mnie, gdy decyzja będzie inna, niż myślę.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2014, 12:36
Niebywałe. Wy chyba sami nie widzicie co czytacie. Vabanq sam zmontował kontekst pisząc o spotkaniu, ustawianiu się i w zdaniu kolejnym o konsekwencjach. To jest właśnie kontekst, w którym nigdzie nie jest wspomniane, że chodzi o konsekwencje wyciągnięte przez resztę moderatorów. Sam zresztą wcześniej "zapraszał" na spotkanie z nim, a nie spotkanie moderatorów z FraMatem.

OK, przyjmuję, że się zagalopował, napisał zmęczony po 12 godzinach pracy. Wszystko wyjaśnił, w porządku. Natomiast nikt mnie nie przekona, że nie można było tego tak zrozumieć, jak zrozumiał to KOMINEK, zwłaszcza będąc świadkiem różnych sytuacji tu i ówdzie.
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Stary 29.10.2014, 15:59
Przyjmij do wiadomosci, ze ostatnimi czasy jeden z twoich moderatorow galopuje sie notorycznie, prowokuje, jest cyniczny. Gosc sobie chcial z nim pogadac, a wy robicie problem. Kontekst nie mowil, ze ma zamiar uzyc wobec niego sily fizycznej.
Mowa jest tylko o jednym-zeby nie przejechal sie czasem, bo moze gdzies kiedys zle trafic. Moze za tydzien, moze za rok. Chodzi o zrozumienie drugiej strony, a nie bycie bardziej madrzejszym niz piekniejszym.
Chlop co proponuje spotkanie ma jaja, moderator ich nie ma, czas sie pozegnac.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.10.2014, 16:44
3120c napisał(a):Wyświetl post
Przyjmij do wiadomosci, ze ostatnimi czasy jeden z twoich moderatorow galopuje sie notorycznie, prowokuje, jest cyniczny. Gosc sobie chcial z nim pogadac, a wy robicie problem. Kontekst nie mowil, ze ma zamiar uzyc wobec niego sily fizycznej.
Mowa jest tylko o jednym-zeby nie przejechal sie czasem, bo moze gdzies kiedys zle trafic. Moze za tydzien, moze za rok. Chodzi o zrozumienie drugiej strony, a nie bycie bardziej madrzejszym niz piekniejszym.
Chlop co proponuje spotkanie ma jaja, moderator ich nie ma, czas sie pozegnac.
Jesteście tacy naiwni czy tylko udajecie?
Jeden gostek zaprasza drugiego słowami: ustawmy się przed meczem i ten drugi ma mu wierzyć, że pierwszy będzie sam i że będzie chciał tylko rozmawiać?
Mam w d... co kto sobie pomyśli, czy mam jaja czy nie mam.
Mam jednak w głowie na tyle rozumu (w przeciwieństwie do niektorych), że nie będę odpowiadał na propozycje ustawek. Ja po prostu już dawno z tego wyrosłem, a jak dzieci chcą, niech się bawią.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
3120c
Member

Stary 29.10.2014, 17:57
Jesteście tacy naiwni czy tylko udajecie?
Jeden gostek zaprasza drugiego słowami: ustawmy się przed meczem i ten drugi ma mu wierzyć, że pierwszy będzie sam i że będzie chciał tylko rozmawiać?
Mam w d... co kto sobie pomyśli, czy mam jaja czy nie mam.
Mam jednak w głowie na tyle rozumu (w przeciwieństwie do niektorych), że nie będę odpowiadał na propozycje ustawek. Ja po prostu już dawno z tego wyrosłem, a jak dzieci chcą, niech się bawią.
Widzisz, niektorzy maja w powazaniu to co ty myslisz. Wydaje ci sie, ze jestes pepkiem swiata, a tak nie jest. Skoro masz tyle "jaj" zeby uprzykrzac i wkurzac ludzi w sieci, pokaz to w realnym swiecie. Widzisz, nie chodzi o to zeby cie obrazic, zdyskredytowac, zdeptac, pobic czy ch.. wie co. Chodzi o to, zebys ludziom nie mowil co maja robic i jakie zdanie maja miec na dany temat, bo ludzie nie pozwola zebys im zycie ustawial. Im szybciej to zrozumiesz, tym lepiej.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.10.2014, 19:41
Cytat:
Ja po prostu już dawno z tego wyrosłem, a jak dzieci chcą, niech się bawią.
Szkoda, że nie wyrosłeś z pajacowania na forum.
Ci wszyscy Bednarzowcy to taki wirtualny byt. Te całe rodziny z dziećmi, normalni kibice, elita Krakowa. Miały być dziesiątki tysięcy na stadionie tej elity, miało być super a wychodziła kicha. Jedyne na co było stać tych napinaczy to przyjście na mecz na Reymonta raz na 2 tygodnie a tak to tak jak FraMat na tym forum, on ze wszystkiego już wyrósł i dlatego też Bednarzowcy wyrośli z wyjazdów, dopingu, robienia opraw itp. Kolejna wymówka do usprawiedliwiania swojego nieróbstwa, braku działania.

Gratuluję udanej reaktywacji zabawy TWSD TC. Jest tak jak mówiłem czyli ten kto chce to wpłaci i już. Tu nie ma żadnego konkursu. Jest po prostu wpłacanie przez tych co chcą. Doszło oczywiście do tego, że ludzie piszą "nominuję tych co chcą się przyłączyć do zabawy" bo przecież logiczne jest, że po co pisać do kogoś priv'y skoro i tak musi się zgodzić na branie udziału w zabawie więc lepiej nominować i tak chętnych. Tylko minus jest taki, że nie pisząc priv'a nie nakłaniasz kogoś do włączenia się w akcję. Priv = swego rodzaju wywołanie do tablicy a stare zasady czyli nie żadne "jak się zgodzi to wpłaci" tylko nagonka na żyda co żydzi na Wisłę = jeszcze większe wywołanie do tablicy. No ale mamy na tolerancyjnym forum, tolerancyjną akcję i dzięki nowym zasadom mamy na forum pokój, spokój i miłość ale nie mamy wpłat na akademię - coś za coś.
A prawda jest taka, że dla żyda co nie chce pomóc powinien być ban i pożegnanie się z niby wiślackim forum - oczywiście te osoby co na prawdę są w trudnej sytuacji materialnej bana dostać nie mogą ale umówmy się, że to jest jakieś 2% (ze 2 przypadki na 100, chyba nie więcej?) wywołanych do tablicy dotychczas.
PS Mam dobry pomysł, żeby zachęcić ludzi do chodzenia na mecze. Może po prostu wzorem te akcji na forum po prostu pytać ludzi "pójdziesz na mecz?" Jak się zgodzi to super a jak nie to trudno, nie przyłączy się do zabawy pójścia na mecz. Gwarantowany wzrost frekwencji na stadionie.
drozd:
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2014, 20:16
Lepiej wrócmy do pierwszej wersji zabawy. Tyle, że jak sie nominowało żyda, który żydzi na Wisłę i Akademię, to po 7-10 dniach można taką osobę odznaczyć w "Galerii (nie)sławy - pt. żyd forumowy", w nagrodę tygodniowy ban, chyba że wytłumaczy moderatorom, że to przez swoją sytuację finansową.

W takiej sytuacji osoba, która nominowała powinna mieć możliwość ponownej nominacji.

Może kijek i marchewka przyniesie skutek.

Ja nominowałem taką sławę jak Oldpara i co ? I cisza, nic nie pisze, siedzi jak mysz pod miotłą, byle tylko nie wpłacić kasy na Akademię! Inny forumowicz PvD, którego nominowałem za to błyskawicznie wpłacił kasę.

Potrzebny jest także ktoś, kto będzie dyscyplinował forumowiczów i ogarniał temat.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.10.2014 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 29.10.2014, 20:21
domin_czyzyny - proponuję, abyś sprawdził, kiedy Ty wpłaciłeś...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.10.2014, 20:24
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Wrócmy do pierwszej wersji zabawy. Tyle, że jak sie nominowało żyda, który żydzi na Wisłę i Akademię, to po 7-10 dniach można taką osobę odznaczyć w "Galerii (nie)sławy - pt. żyd forumowy", w nagrodę tygodniowy ban, chyba że wytłumaczy moderatorom, że to przez swoją sytuację finansową.
Trochę przesada, wystarczy jakby widnieli na liście nadal nominowani.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów