The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2014, 10:16
W meczu z Wisłą mazowiecki arbiter z chorągiewką nie widział metrowego spalonego. W meczu z Lechią nie widział centymetrowego. Ustalmy zatem na jakim spalonym musi być zawodnik Legii, żeby arbiter był w stanie go zauważyć. Proponuję termin spalony mazowiecki. To taki pomiędzy metrem a centymetrami, który promuje grę ofensywną stołecznej drużyny. Sędziowie i Pan Sławek będą mieli jak zwykle czyste ręce. Można też wprowadzić out mazowiecki oraz rzut kosecki (zaliczany tylko po odległości lotu zbliżonej do Stocha).
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.10.2014, 12:00
Szkoda tylko, że reszta ekipy z Ligi + Extra zamiast powiedzieć "Panie Sławku co pan .......i?" to się z niego śmiałą jak wymulał się odnośnie tego spalonego w meczu Legia - Lechia.

0 22, kolego sympatyczny, jak ci się coś nie podoba to idź stąd bo nie wypada się mądrzyć w gościach jak co drugi mecz Legii pomagają sędziowie. Trochę pokory trzeba mieć, w końcu gdzie tu fair play? Niech zwycięża footboll co nie?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 20.10.2014 o godz. 12:05.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.10.2014, 12:15
shaggy napisał(a):Wyświetl post
No tak jesteście nauczeni, że aby coś ugrać (zrobić) trzeba otrzymać za to kasę,
Kapitalizm. Nie dotarł na południe?

Mieszkam w mieście twojego klubu, losersow spotykam na codzień (jedni mądrzejsi inni wręcz zadziwiająco głupi) więc tępienie takich szkodników do których i ty sie zaliczasz mam we krwi

Pogubiłem się. Znaczy Ty mnie teraz tępisz? Ty internetowy bandyto ty!

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
a.
0 22, kolego sympatyczny, jak ci się coś nie podoba to idź stąd bo nie wypada się mądrzyć w gościach jak co drugi mecz Legii pomagają sędziowie. Trochę pokory trzeba mieć, w końcu gdzie tu fair play? Niech zwycięża footboll co nie?
Ale mi się podoba. Lubię czytać takie narzekania.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 20.10.2014 o godz. 12:17.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.10.2014, 12:25
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ale mi się podoba. Lubię czytać takie narzekania.
No to spadaj na fora losersow, siegnij do archiwum do chwili jak wam UEFA dała kopa w dupę za to że nie umiecie liczyć. Skoro lubisz czytac narzekania na swoich forach znajdziesz tyle lektury, że nie będziesz się pałętał jak obłąkany na forum naszym.

Jeśli się zastosujesz gdzieś na 1,5 roku mamy z Tobą spokój - tyle wypocin płaczących (L)oserów przed Tobą...
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 20.10.2014, 12:58
Cytat:
Szkoda tylko, że reszta ekipy z Ligi + Extra zamiast powiedzieć "Panie Sławku co pan .......i?" ]
Niestety tego sloganu używają tylko wtedy gdy kontrowersja jest na korzyść Wisły lub przeciwników Legii.
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.10.2014, 13:06
Zobaczymy, jak sobie Legia będzie radziła przez kilka tygodni bez Dossy i Radovicia. Już ostatni mecz z Lechią pokazał, że ich nieobecność ma duże znaczenie. Terminarz co prawda wydaje się być dla Warszawy łatwy, tym bardziej budujące mogą być wtopy w Bydgoszczy czy Szczecinie.

Doprawdy zadziwia mnie, że Legionista może się tutaj sapać, że "płaczemy", bo Legii ktoś pomaga. Krótką macie pamięć. Wszak w robieniu gały pod stołem oraz płakaniu nad sprawiedliwością w sporcie wasi właściciele są niedoścignieni. No PRAWIE się udało, ale jednak włochata klata to wciąż za mało. Może gdyby wpuścili tam Mioduskiego, to prędzej by się zlitowali, on przecież taki piękny, 'hamerykański'.
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 20.10.2014, 13:07
Historia lubi się powtarzać, więc płacz i narzekania wyleją się dopiero wtedy, gdy Wisła przegra decydujący o mistrzostwie mecz ze Śląskiem. Wówczas usłyszymy o brudnej grze, spisku, sprzedawaniu się, nieczystych intencjach i niesportowym zachowaniu.
Dlatego do boju Śląsku: Let's Football Win.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 20.10.2014, 13:26
Teraz tak ogólnie o ekstraklasie z dawnych lat wypowiada się Maciej Szczęsny (wywiad z dzisiaj).

(...) - Co Pana natchnęło, by zorganizować słynne happeningi z "fartuchem Fryzjera" czy z telefonami Michniewicza?
- Z fartuchem nie miałem nic wspólnego, powiedziałem tylko, że sędzia Andrzej Dymek w meczu Amica - Polonia zachowywał się jak pomoc fryzjerska i że jeśli uzna, że mówię nieprawdę, to mam nadzieję, że pozwie mnie do sądu, ale mam go w d... No i do dziś tego nie zrobił. A koszulka z telefonem i podpisem "CM 711" [tyle połączeń wykonał Czesław Michniewicz do "Fryzjera", choć nigdy nie usłyszał zarzutów korupcyjnych - red.] to był wyraz olbrzymiej sympatii i podziwu, że można dzwonić do kogoś, kto jest umoczony po pachy, i samemu się nie utaplać. W dodatku dzwoniąc chyba ze trzy razy częściej niż do żony…

- Może trzeba było właśnie wtedy walnąć pięścią w stół i powiedzieć: "Panowie, coś jest nie tak, gram w sprzedanym meczu"?
- Zdarzyło się, że w szatni było nieprzyjemnie między mną a paroma osobami. Wówczas jednak mogłem sobie publicznie walić pięścią w stół lub głową w ścianę. W pewnej chwili - akurat był to czas, kiedy Legia kupowała mecze i było to wiadomo powszechnie - powiedziano mi: "Słuchaj, nic z tym nie zrobimy, ani policja, ani prokuratura

Ostatnie zdanie z dedykacją dla tych gamoni co uważają, że (L)osersi od zawsze grali czysto i są ostoją świętości i nieskazitelności aż po wsze czasy. Amen

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że reszta ekipy z Ligi + Extra zamiast powiedzieć "Panie Sławku co pan .......i?" to się z niego śmiałą jak wymulał się odnośnie tego spalonego w meczu Legia - Lechia.
Poniżej masz odpowiedź dlaczego pewne rzeczy są komentowane w ten a nie inny sposób. Oto fragment wywiadu na Orange Sport pomiedzy dziennikarzem prowadzącym a Hadajem spikerem Legii z marca tego roku:

Dziennikarz: Większość dziennikarzy to kibice Legii, zwłaszcza z Warszawy, ja jestem kibicem Legii i w ogóle tego nie kryję...

Hadaj: Oczywiście każdy dziennikarz sportowy jest kibicem jakiegoś klubu...
Ostatnio edytowane przez shaggy : 20.10.2014 o godz. 13:31.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.10.2014, 13:43
karmicie trola a potem sie dziwicie ze sie odszczekuje kundel , czemu nie olejecie ich wpisow ? po co cytujecie ? NIEkarmiony troll zdycha smiercia naturalna ...pomimo tego ze jest chyba na najbardziej tolerancyjnym forum kibicowskim w Polsce ...a wracajac do tego Dupowatego Pana Slawka ....On zawsze broni mafie sedziowska, zawszeznajdzie jakis haczyk zeby usprawiedliwic tych przekupnych nieudacznikow - taka liga- taki kraj-taki uczciwy autorytet .....osobiscie szczytem bezczelnsci bylby napis na koszulkach 7 : LetFootballWin
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 20.10.2014, 15:16
Teraz tak ogólnie o ekstraklasie z dawnych lat wypowiada się Maciej Szczęsny (wywiad z dzisiaj).
Oooo Szczęsny. Fajnie, fajnie. Co następne Reiss? Chłop ma od 20 lat ból dupy, że go nikt u nas nie lubi, a Ty się grzejesz

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Doprawdy zadziwia mnie, że Legionista może się tutaj sapać, że "płaczemy", bo Legii ktoś pomaga. Krótką macie pamięć. Wszak w robieniu gały pod stołem oraz płakaniu nad sprawiedliwością w sporcie wasi właściciele są niedoścignieni..
Czyli nie odróżniasz postawy właściciela od kibica? Rozumiem, że od dziś kibice Wisły przyjmują na klatę wszystkie działania Cupiała, Bednarza czy może nawet esbeka K.?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Krzysiek415
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 20.10.2014, 15:57
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wak-na-dopingu
Ciekawe czemu Cracovii nie grożą walkowery. Wykryto 26.09, a 28.09 były derby.
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 20.10.2014, 16:50
Cytat:
Czyli nie odróżniasz postawy właściciela od kibica?
Ale przecież to wspaniali kibice 7 lżyli Wisłę, że odpuściła mecz Śląskowi. Wtedy dupska nie bolały? Maść pomogła? Media i legionistki się popłakały prawie jak poi Celticu.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 20.10.2014, 19:36
Mówiąc kulturalnie - pomyliło Ci się, a mówiąc poważnie po.......iło dokumentnie.

Akurat tak się składa, że doskonale pamiętam tamten sezon i tak się składa, że wtedy kiedy Wy graliście ze Śląskiem to my już nie mieliśmy szans na mistrza (tak więc mylisz mnie z Ruchem lub Lechem) i zajmowaliśmy się tym co nam w ostatnich (wtedy) latach najlepiej wychodziło czyli przez 90 minut jechaliśmy kurawmi na piłkarzy, cały stadion wychodził z trybun, achtungi i ogólna bardacha.

Myślę, że nieco przeceniasz doniosłość tamtego meczu w Krakowie. Mieliśmy go centralnie w dupie i chcieliśmy roz.......ić wszystko co było związane z pajacykami w koszulkach Legii. W naszym najlepszym stylu. Bez fet za 3 miejsce czy udawania, ze nic się nie stało jak się wypada z podium.

http://legionisci.com/photos12w/12korona2_f27.jpg
http://legionisci.com/photos12w/12korona2_f22.jpg
http://legionisci.com/photos12w/12korona2_f65.jpg

Przyniosło efekt, od tamtej pory w lidze toczy się walka o wicemistrzostwo. Tak więc nie polecam

Podsumowując centralnie w chuju mieliśmy czy igraszki wygra Wisła czy Śląsk. Tłum chciał krwi piłkarzyków.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 20.10.2014 o godz. 19:38.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.10.2014, 20:00
Oooo Szczęsny. Fajnie, fajnie. Co następne Reiss? Chłop ma od 20 lat ból dupy, że go nikt u nas nie lubi, a Ty się grzejesz

Czyli nie odróżniasz postawy właściciela od kibica? Rozumiem, że od dziś kibice Wisły przyjmują na klatę wszystkie działania Cupiała, Bednarza czy może nawet esbeka K.?
Wystarczyło wejść na stronę legionisci.com żeby zapoznać się postawą kibica
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 21.10.2014, 05:13
Mieliście w chuju, ale zapłakani w kącie siedzieliście, podobnie jak po Celticu i po odebraniu kupionego mistrzostwa.
Ciebie do tej pory dupa boli co widać po podpisie. Do 11 jeszcze wam daleko kompleksiarze.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.10.2014, 15:42
@022
Proszę o zaprzestanie trollowania
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 21.10.2014, 17:30
* Ciekawe jaka będzie linia obrony Nowaka w dopingowym skandalu. Próbka B zapewne będzie pozytywna ewentualna dyskwalifikacja może oznaczać koniec kariery na poziomie ekstraklasy...

* Wg 90minut niejaki Wandzel - bramkarz Legii podkupiony z Lecha - kończy karierę. Leśny chciał zagrać na nosie Poznaniakom a tymczasem kartoflany zaciąg kompletnie nie wypalił. Wandzel kończy karierę (sorry przygodę z piłki), Ojamaa przepłacony z pokaźną pensją hasa po szkockich boiskach bo u nas okazał się jeźdźcem bez głowy, a Bereszyński wiadomo stał się prawdziwym koniem trojańskim który zatrzasnął Leśnemu i spółce drzwi do LM.

* Na Jadze ponad 21 tysiaków na otwarciu stadionu ciekawe czy w przekroju całego sezonu uda sie jeszcze powtórzyć taki wynik na trybunach.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.10.2014, 21:14
Shaggy plus dzien bez Legii to dzien stracony
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 21.10.2014, 21:29
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Tak jest matolstwo spod znaku nauki jazdy otacza mnie na codzien, wiec chyba przesiąkłem tym smrodem - cos w tym jest Moze merytorycznie odniesiesz sie do kartoflanego zaciagu, który u was robi furore
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 21.10.2014, 22:31
....a, pisk, kompleksy
trzeba wygrywać żeby być wielkodusznym?
tylko ja widzę jak się to forum stacza?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.10.2014, 22:53
FraMat napisał(a):Wyświetl post
@022
Proszę o zaprzestanie trollowania
Żeby coś zaprzestać, trzeba najpierw zacząć. Ja rozumiem, że jestem w gościach, ale znaj proporcje mocium panie. Uprzejmie zwracam Twoją uwagę, że jako jedyny w tych potyczkach słownych, swoje tezy udokumentowałem materiałem dowodowym. Adwersarze raczej jadą na emocjach.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Czuj się tępiony.

Leśny chciał zagrać na nosie Poznaniakom a tymczasem kartoflany zaciąg kompletnie nie wypalił.
No, rzeczywiście od dwóch lat Legia w ogóle nie gra na nosie Poznaniakom. Kompletna porażka, i jeszcze ten gol Beresia z Lechem :(

mtk napisał(a):Wyświetl post
ale zapłakani w kącie siedzieliście.
Grunt to wierzyć we własne filmy. Jak Jaga rozbiła Pogoń 5-0 to też siedzieliśmy w kącie zapłakani. A jak Cracovia Ruch 1-0 to już w ogóle. Dziś też smutno bo Roma 1-7.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 21.10.2014 o godz. 22:57.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 21.10.2014, 23:00
0 22 - to jaka to była ta postawa kibica?

* Na Jadze ponad 21 tysiaków na otwarciu stadionu ciekawe czy w przekroju całego sezonu uda sie jeszcze powtórzyć taki wynik na trybunach.
Śmiem twierdzić, że przez najbliższe 5 - 10 lat nie uda się powtórzyć takiego wyniku.
Zresztą kompletu tam nie było, co świadczy o tym jaki potencjał kibicowski tam mają... Na każdy mecz z Chicago nie będą przylatywali
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.10.2014 o godz. 23:02.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.10.2014, 23:07
palikot napisał(a):Wyświetl post
0 22 - to jaka to była ta postawa kibica? i
Ale rozmawiamy jak teletubisie czy jak poważni faceci z kilkunastoletnim stażem na trybunach, bo nie rozumiem?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 22.10.2014, 00:00
Ale rozmawiamy jak teletubisie czy jak poważni faceci z kilkunastoletnim stażem na trybunach, bo nie rozumiem?
no ja myślałem, że poważni faceci, nie omijają niewygodnych pytań, ale mogłem się mylić
Ostatnio edytowane przez palikot : 22.10.2014 o godz. 00:09.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 22.10.2014, 06:37
Stadko chłopców z podwarszawskich miasteczek jeszcze śpi więc może uda się merytorycznie porozmawiać.
Szybko się kręci karuzela trenerska w E-klasie (zresztą jak zawsze). Odkąd na runku pojawił się Kocian (z tabliczką szukam pracy), można było się spodziewać, że któreś krzesło w ekstraklasie zrobi się dla trenera gorące. Padło na Wdowczyka. Podobno po oklepie w Białymstoku w Szczecinie zastanawiają się nad pogonieniem Dariusza W. (do niedawna).
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 22.10.2014, 06:59
Według PS Wdowiec już pogoniony...
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 22.10.2014, 09:05
Wdowczykii inne warszawskie wójciki powinny mieć zakazy stadionowe, no chyba, że zaczną trenować legiunię albo jakiś inny klub z Wołynia
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Stary 22.10.2014, 09:15
Cytat:
Grunt to wierzyć we własne filmy.
11 to jet twój film. Kompleksy?
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 22.10.2014, 09:19
Dariusz W oficjalnie żegna się z posadą. Oby tylko Lechia się nie skalała bo kiedyś mówiło sie o nim jako kandydacie na kandydata na trenera Biało -Zielonych.

mtk napisał(a):Wyświetl post
Wdowczykii inne warszawskie wójciki powinny mieć zakazy stadionowe, no chyba, że zaczną trenować legiunię albo jakiś inny klub z Wołynia
Raczej nie wchodzi w grę. U azjatów wstydzą się Janusza W i Dariusza W. Ostatnio na jednej z ich stron były wypowiedzi Janasa oraz Wójcika w jakimś tam temacie.
Paweł Janas został przedstawiony jako były trener legii, Janusz W. jako były trener Reprezentacji Polski...
Nie bardzo im w smak aby trenerzy którzy ich prowadzili i mieli korupcyjną przeszłość byli kojarzenie z ich klubikiem...
Tak samo wilkiem na legii patrzy się na Szczęsnego, który o dawnych czasach mówi otwarcie i przyznaje, że legia mecze kupowała. Podobny los spotkał i Kowalczyka, który nie cukruje tylko jak widzi, że coś śmierdzi to o tym mówi. Warszawaska mentalność...

Wyobrażacie sobie aby ktoś u nas wypierał się Iwana po jego wspomnieniach na łamach "Spalonego"?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.10.2014, 09:37
Przyjete jest ogolnie ze jak się o czyms nie wie to nie wypowiada się na ten temat. Widze, ze pojecia nie masz zadnego na temat naszej antypatii wzgledem starego Szczesnego oraz tego, ze ta antypatia nie jest w zadnej mierze podobna do naszego stosunku do Kowala, ktory dopiero po zakonczeniu kariery pilkarskiej zaczal pracowac na latke lekkiego oszoloma.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów