The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2014, 07:25
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Bijemy lidera na wyjeździe 5:0 i nie mówcie że to tylko szczęście akcje były ładne współpraca koncertowa Górnik nie istniał. Już po pierwszej połowie mieliśmy dwa razy więcej strzałów na bramkę niż oni. Na początku graliśmy skrzydłami po przerwie środkiem. Można narzekać na to czy tamto ale ludzie dajcie na luz pojechaliśmy na wyjeździe Górnik 5:0 pocieszmy się tym.
Samym szczęściem meczu się nie wygrywa, oczywiście zagraliśmy bardzo dobry mecz - pisząc że mieliśmy szczęście miałem na myśli głównie paradę Steinborsa czy bramkę Brożka po przypadkowym bilardowym podaniu Burlig i odniosłem to do meczów przegranych.
Wtedy z legią Boguski też mógł otworzyć mecz nie wspominając o meczach z Jagą - dwa słupki, każdy z tych strzałów mógł być golem. W meczu z Jagą nikt nie dał rady wybic strzału z linii bramkowej tak jak wczoraj Głowa przy 0-0.
Pokazuję tylko jak szczęście wpływa na odbiór meczu - po Jadze byliśmy załamani chociaż nie zagraliśmy jakoś dużo gorzej niż wczoraj.

Podobno szczęście sprzyja lepszym ale z Jagą tak nie było bo to my byliśmy lepsi. Mam nadzieje że z Podbeskidziem pójdziemy za ciosem i nie damy się znowu frajersko nadziać na jakąś kontrę lub stały fragment gry.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.10.2014, 08:04
Panowie kiedy powtórka wczorajszego meczu i na jakim kanale
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.10.2014, 08:20
Ne wiem czy Wisła taka dobra czy Górnik taki słaby.
Skłaniam się raczej do tej drugiej opcji.
Takiej swobody dawno nie zostawiła nam żadna drużyna.

Pierwsza połowa straszna kopanina z obu stron. W drugiej tylko ze strony Górnika.

Co do młodych to nie popadajmy z jednej skrajności w drugą. Mieliśmy beznadziejnie głupie hasło "wywalić Jaliensa niech gra Czekaj". Teraz mamy hasło "niech na końcówkę gra Garguła bo jest lepszy".
Wprowadzenie młodych wymaga pragmatyzmu, nie każdy młody od razu będzie Messim.
Nie wprowadza się ich w meczach ważnych, ale wczoraj Żemło, który zagrał niezły mecz z Lechem, mógł wejść na ostatnie 15 minut zamiast wyrabiania wejściówki przez Gargułe.
Przyjdzie taki mecz, ze będzie musiał zagrać Żemło i wyjdzie wówczas brak jego ogrania.

No ale przy naszym trenerze jest jak jest. I tak jestem w szoku, że dał zagrać Stępińskiemu.
Może jakieś pucowanie flaków było w klubie po serii porażek, bo tak sam z siebie tak zmiana...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.10.2014, 10:35
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Mozecie mnie hejtowac ale dla mnie Stepinski, prócz waleczności, to byl tragiczny. Za bardzo chciał, tak bardzo ze biegnąc z piłką, był szybszy od niej. Tym spotkaniem i wobec trójki Brozia - pewnie ława z PBB.
Spoko - o tym samym rozmawialiśmy z maaarcinem na sb podczas meczu. Nie wiem czy Stepiński zaliczył jedno udane podanie do przodu, że o strzałach nie wspomnę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.10.2014 o godz. 10:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 20.10.2014, 10:36
Przed meczem sobie pomyslaem: Gornik w gazie, Wisla 4 porazki z rzedu, to logiczne jest ze dzis wygramy z 2-3 do zera, bo to taka liga.
Pozniej zobaczylem jednak, ze w Zabrzu mimo wszystko gra Sobol i Danch w srodku pola a u nas Stilic (na szczescie bez Jankowskiego), i pomyslalem, ze znow bedzie w ryj niestety.

Okazalo sie jednak ze bylo rewelacyjnie, Gornik zostal przezuty i wypluty a Sobol z Danchem w srodku pola nie istnieli. I zasluge w tym widze jedna: kontuzja Jankowskiego.
Maciek nie zagral, wiec nie gralismy w 10 jak co tydzien.

Natomiast bardzo, ale to bardzo mi sie podoba gra Urugi i Burligi. Guzmics tez wyglada na trafiony transfer.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.10.2014, 10:47
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Natomiast bardzo, ale to bardzo mi sie podoba gra Urugi i Burligi.
Uryga to piłkarz słaby. Uważam, że to tylko kwestia czasu aż siądzie na ławce. Teraz gra z braku laku z powodu kontuzji Stjepanovica. Nie widziałem jeszcze, aby ten piłkarz popisał się jakimś dobry zagraniem piłki do przodu, albo chociaż dobry strzałem. Typowy przeszkadzacz, czasem uda mu się coś odebrać, wybić. Kiedy tylko ma okazje wyprowadzić akcje, albo wykazać się czymś więcej to kończy się stratą, albo bardzo marnym zagraniem. To piłkarz pokroju Czekaja, albo Mateusza Kowalskiego. Wisła wygrywa, lub przegrywa niezależnie od postawy tego piłkarza.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 20.10.2014, 10:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Spoko - o tym samym rozmawialiśmy z maaarcinem na sb podczas meczu. Nie wiem czy Stepiński zaliczył jedno udane podanie do przodu, że o strzałach nie wspomnę.
no nie przesadzajmy, może na MVP nie zasługuje , ale druga bramka padła po jego dośrodkowaniu...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.10.2014, 10:53
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Uryga to piłkarz słaby. Uważam, że to tylko kwestia czasu aż siądzie na ławce. Teraz gra z braku laku z powodu kontuzji Stjepanovica. Nie widziałem jeszcze, aby ten piłkarz popisał się jakimś dobry zagraniem piłki do przodu, albo chociaż dobry strzałem. Typowy przeszkadzacz, czasem uda mu się coś odebrać, wybić. Kiedy tylko ma okazje wyprowadzić akcje, albo wykazać się czymś więcej to kończy się stratą, albo bardzo marnym zagraniem. To piłkarz pokroju Czekaja, albo Mateusza Kowalskiego. Wisła wygrywa, lub przegrywa niezależnie od postawy tego piłkarza.
Niestety, muszę się zgodzić. Ja nie wiem, czy on jest tak słaby technicznie, czy zestresowany, ale podanie do przodu wydaje się przekraczać jego możliwości.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.10.2014, 11:02
Niestety, muszę się zgodzić. Ja nie wiem, czy on jest tak słaby technicznie, czy zestresowany, ale podanie do przodu wydaje się przekraczać jego możliwości.
http://www.wislaportal.pl/27541,Leps...Wisla_0_3.html
więcej mi się nie chce szukać

Co do meczu z Górnikiem: cieszy tylko wynik. Ale gra, zwłaszcza w pierwszej połowie wołała o pomstę do nieba. Nikt, nie grał na poziomie ekstraklasowym.
Gdyby to Górnik jako pierwszy strzelił bramkę ( a miał okazje), nie wiadomo jakby sie skonczyło.
Zwycięstwo zawdzięczamy olbrzymiej dozie szczęścia.
Po drugim golu dla Wisły ze ślązaków zeszło powietrze. Niby coś tam kopali, ale wtedy Wiślacy już złapali wiatr w żagle i bawili się piłką.
Równie dobrze mogło być na odwrót.

Oczywiście, cieszę się ze zwycięstwa, żeby nie było, że jestem malkontentem.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 20.10.2014 o godz. 11:06.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.10.2014, 11:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
http://www.wislaportal.pl/27541,Leps...Wisla_0_3.html
więcej mi się nie chce szukać
Dostosowując sie do Twojego poziomu argumentacji: więcej nie muszę szukać.

To, że wyszło Alanowi jedno podanie do przodu jest fajne. Nawet bardzo. Problem w tym, że to musi być norma, a nie bezprecedensowe wydarzenie. Nikt nie wymaga od niego słania prostopadłych piłek, chodzi o zwykłe rozciągnięcie akcji, zagranie w tempo do wychodzącego partnera. Słabo to funkcjonuje w jego wykonaniu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.10.2014, 11:16
on ma 20 lat, czy myślicie że za 2,4, 8 lat będzie grał tak samo? albo że Sobolewski w jego wieku był lepszy? grał wtedy w 3 i 2 lidze nie wyróżniając się niczym szczególnym. Dopiero w wieku 27 lat zaczął grać tak że Groclin kupił go z 2 ligi z Wisły Płock.... Co oczywiście nie zmienia faktu że dziś Uryga gra na wyrost w 1 składzie Wisły.

Panie FraMacie, proszę przypomnieć kiedy Wisła wygrała ostatnio tak wysoko na wyjeździe. Podpowiem, że trzeba szukać 10 lat wstecz.

Meczu niestety nie oglądałem, jednak po 4 porażkach z rzędu, bilansie bramkowym 0-8, Smudzie na wylocie, jakiekolwiek narzekanie na styl w obliczu takiego wyniku jest dla mnie świętokractwem. Życzyłbym sobie zawsze grać taki piach i wygrywać 5-0.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.10.2014, 11:39
Moim skromnym zdanim to nie Wisła wygrała wysoko, ale wysoko przegrał Górnik.
Jasne.
Cieszę się ze zwycięstw Wisly, ale nie przesłania mi to faktów: gra była w pierwszej połowie na poziomie A-klasy. Dopiero jak wynik został ustawiony Wisła zaczęła bawić się grą i chwilami wyglądało to pięknie.
A tak grały dwie równorzędne druzyny kopiące się po czołach.

Czy kilka tygodni temu to Legia wysoko wygrała (3:0) z Wisłą czy Wisła przegrała?

BTW
wszystkie ostatnie porażki Wisły miały miejsce kiedy byłem w podróży służbowej (wiecie, Bordeaux i te klimaty) i widziałem co najwyżej streamy. Wróciłem i Wisła wygrywa. Jestem dobrą maskotką?

Odpowiedz cytując
razraz
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 20.10.2014, 11:48
dobra taktyka i powtarzalność + wyciągnięcie wniosków z meczu Polski

kopanina aż przeciwnik padnie ... a padnie bo jest słabszy fizycznie technicznie psychicznie idealnie pasował tu Stępiński, który biegał szarpał walczył a potem wprowadzenie na podmęczonego zrezygnowanego przeciwnika Brożka Stilić zaczął grać i walka zamienia się w grę w piłkę a to dla górnika już czarna magia.

najmniej widoczny zawodnik Uryga ani w te ani we wte
Ostatnio edytowane przez razraz : 20.10.2014 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 20.10.2014, 11:52
Dostosowując sie do Twojego poziomu argumentacji: więcej nie muszę szukać.

To, że wyszło Alanowi jedno podanie do przodu jest fajne. Nawet bardzo. Problem w tym, że to musi być norma, a nie bezprecedensowe wydarzenie. Nikt nie wymaga od niego słania prostopadłych piłek, chodzi o zwykłe rozciągnięcie akcji, zagranie w tempo do wychodzącego partnera. Słabo to funkcjonuje w jego wykonaniu.
też wolałbym, żeby to była norma.
Mój przykład służył tylko obaleniu tezy, jakoby Alan nigdy nie zagrał dobrej piłki do przodu.

Nikomu też oczywiście nie przychodzi do głowy pomysł, że Alan ma takie konkretne zadanie: odbierzesz piłkę - nie podawaj do przodu tylko do najbliższego partnera?

Jeśli ktoś z was udowodni mi, że Smuda przed każdym meczem powtarza Alanowi: "rozgrywaj piłkę do przodu zamiast Semira" to zgodzę się, że Alan nie realizuje zadań taktycznych.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.10.2014, 12:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Moim skromnym zdanim to nie Wisła wygrała wysoko, ale wysoko przegrał Górnik.
Jasne.
Cieszę się ze zwycięstw Wisly, ale nie przesłania mi to faktów: gra była w pierwszej połowie na poziomie A-klasy. Dopiero jak wynik został ustawiony Wisła zaczęła bawić się grą i chwilami wyglądało to pięknie.
A tak grały dwie równorzędne druzyny kopiące się po czołach.

Czy kilka tygodni temu to Legia wysoko wygrała (3:0) z Wisłą czy Wisła przegrała?
spoko, a ja po prostu lubię się trzymać faktów

Gónik zagrał słabo? zagrał. Kto mu narzucił takie warunki gry? Wisła.

Wisła zagrała poziom A klasy w 1 połowie. Spoko. To jednak wystarcza aby toczyć boje jak równy z równym z liderem ekstraklasy. Jaki byśmy poziom nie mieli, to tak się prezentował lider ligi. Nie zespół A-klasowy, ale właśnie lider na swoim boisku.

Wisła przegrała wysoko z Legią, Legia wygrała wysoko z Wisłą. Po co robić masło bardziej maślane jak na jedno wychodzi?
Odpowiedz cytując
razraz
Junior Member

Stary 20.10.2014, 12:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
on ma 20 lat, czy myślicie że za 2,4, 8 lat będzie grał tak samo? albo że Sobolewski w jego wieku był lepszy? grał wtedy w 3 i 2 lidze nie wyróżniając się niczym szczególnym. Dopiero w wieku 27 lat zaczął grać tak że Groclin kupił go z 2 ligi z Wisły Płock.... Co oczywiście nie zmienia faktu że dziś Uryga gra na wyrost w 1 składzie Wisły.
.
wiele osób nie chce tego zrozumieć, że zawodnicy naprawdę utalentowani grają w piłkę na wyższym poziomie wcześniej a mniej utalentowani muszą do wszystkiego (technika, fizyka, psychika) "dojść" i to wymaga czasu Uryga Nalepa Czekaj Zając może odpalą dopiero za 3/4 lata ilu piłkarzy jest na świecie dobrych, nawet bardzo dobrych którzy za młodu byli po prostu słabi nieznani ... nie każdy rodzi się lub jest produktem jak Neymary Ronaldo czy Messi
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.10.2014, 12:32
5-0.
co leciało to wpadało

super wynik
ale czas o nim juz zapomniec.

Podbeskidzie raczej nie stanie w oczekiwaniu na Nasz ruch tylko albo postawi autobus albo ruszy, ale stało i czekało niczym padlina na sępa raczej nie bedzie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.10.2014, 13:01
razraz napisał(a):Wyświetl post
wiele osób nie chce tego zrozumieć, że zawodnicy naprawdę utalentowani grają w piłkę na wyższym poziomie wcześniej a mniej utalentowani muszą do wszystkiego (technika, fizyka, psychika) "dojść" i to wymaga czasu Uryga Nalepa Czekaj Zając może odpalą dopiero za 3/4 lata ilu piłkarzy jest na świecie dobrych, nawet bardzo dobrych którzy za młodu byli po prostu słabi nieznani ... nie każdy rodzi się lub jest produktem jak Neymary Ronaldo czy Messi
W interesie Urygi jest nadrobić braki tak szybko, jak to możliwe. Ostoja w końcu wróci do składu, podobno planujemy w zimie kupić na DP jakiegoś Białorusina - nikt raczej nie będzie czekał aż się nauczy. Ma dwie opcje: pójść drogą Chrapka, albo Stolarskiego. U Smudy nie będzie grał tylko dlatego, że nazywa się Alan i ma 20 lat.

Jeżeli Uryga miałby zacząć coś grać za 3-4 lata, to zrobi to już raczej nie w Wiśle. Ma szansę tu i teraz, jak jej nie wykorzysta, to przepadnie. Jeżeli prawdą jest, że szukamy kogoś na pozycję DP (mniejsza o to skąd), to Uryga może mieć czas tylko do końca tej rundy żeby pokazać, że się nadaje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.10.2014, 14:20
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Ne wiem czy Wisła taka dobra czy Górnik taki słaby.
Skłaniam się raczej do tej drugiej opcji.
Ja też ...
4/5 bramek to były efekty prezentów ... których z reszta było więcej niż bramek
Jakim cudem Górnik przed tą kolejką był liderem TME...? Ta liga jest nieprzewidywalna ...
Wniosek praktyczny:
Każdy może wygrać tą ligę.
Także WISŁA !
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.10.2014 o godz. 14:26.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 20.10.2014, 15:02
To nie jest tak że Uryga, Boguski czy Jankowski nie umią podać do przodu tylko nie chcą piłki stracić dlatego szukają Stilica, ze słabiakami to niezły plan
.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.10.2014, 16:29
Zgodzę się, że mieliśmy dużo farta w tym meczu.

Ale byliśmy też piłkarsko lepsi od Górnika.
Tak samo jak lepsi byliśmy z Jagą tylko, że tam szczęścia zabrakło.

Jedyne mecze w których wg mnie zagraliśmy piach to była Legia i sąsiadka.

Jakbyśmy nie mieli farta to i tak zasługiwaliśmy na zwycięstwo z Górnikiem, więc nie ma co go deprecjonować. Pierwsza połowa była chałowata, ale po wejściu Brożka wrzuciliśmy bieg nieosiągalny dla większości klubów ekstraklasy.

Nadal uważam, że optycznie gramy najlepszy futbol w Polsce. Dużo ładniejszy niż Legia.
Chodzi tylko o to, aby ta optyczna przewaga przekładała się na wyniki, a nie zawsze to miało miejsce. W tym meczu zagraliśmy skutecznie pierwszy raz od bardzo dawna i trzeba się z tego cieszyć i nie ma co załamywać rąk przed meczem z PBB. To, że będziemy lepsi piłkarsko jestem w stanie obstawić praktycznie w ciemno. Tylko jaki będzie wynik?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.10.2014, 17:23
Kilka moich spostrzeżeń po meczu:

1. Wreszcie Smuda przestał odwalać "Szatałowa" czy też "Stawowego" którzy zawsze i wszędzie grają tak samo. Bez względu na przeciwnika czy problemy kadrowe Stawowy/Szatałow z każdym rywalem grają to samo jakby co najmniej trenowali Bayern albo Barcelonę (na co czasami chorował nasz Franio). Czy to samoistny pomysł Smudy czy też "o........" (ultimatum) z Góry - zagraliśmy 2 defensywnymi pomocnikami. W ten sposób zneutralizowaliśmy właściwie Górnika z przodu. Jedynie po stałych fragmentach gry nam zagrażali. Duży + dla Franka że wreszcie "popatrzył" na przeciwnika i zneutralizował jego mocne strony. Lubie trenerów inteligentnych którzy przez zmiany taktyki do poszczególnego przeciwnika potrafią "zamaskować" swoje słabe strony a wzmocnić silne. To się Smudzie udało - to Górnik prowadził grę, a my strzelaliśmy gole.

2. Zmiany w składzie. Wreszcie pogonił Gargułe a Jankowski sam się "wyałtował". Pewnie zmiany (jak pisał Elefant) są wynikiem o.......u jaki Franek zaliczył. Może Garguła na stałe usiądzie na ławie? Granie z nim (co pisałem wiele razy) powoduje że oprócz Stilica dochodzi kolejny piłkarz który nie pracuje w obronie co ułatwia przeciwnikowi stwarzanie sytuacji pod naszym polem karnym. Stępiński/Boguski na skrzydłach nawet jeśli nie wnoszą aż tak wiele z przodu to zawsze walczą z tyłu. + dla Smudy.

3. To pewnie prywatne preferencje - ale ja wolę wynik ponad piękną grę. Wole że tak powiem "środkowego" Maaskanta kładącego nacisk na wynik niż "początkowego" kładącego nacisk na piękno gry. Maaskant się z tego wyleczył i robił wynik. Tego oczekuje od Smudy. Wyniku. Kocian w pierwszym sezonie pracy zrobił z Ruchem puchary i o mały włos nie awansował do fazy grupowej. Od takiego specjalisty od wyniku jak Smuda oczekuję pucharów. Mam nadzieję że to pierwszy krok w stronę podejścia że wynik jest ważniejszy od pięknej gry.
(Oczywiście lepiej byłoby to połączyć - ale czy z tym materiałem ludzkim się da? Ja w to wątpię).

4. Zmiany w zespole. Podobnie uważam jak koledzy Jaroo1 i wieśniak84 jeśli chodzi o wprowadzanie młodych piłkarzy. Przy wyniku 3-0 albo 4-0 nic by to nie zaszkodziło, ale po dyskusji z Łukaszem i Karherop postanowiłem nie kąsać Smudy za stawianie na swoją "starą gwardię". Można się zastanowić po co wszedł Garguła poza zainkasowaniem wejściówki? Ale po co. (Bo wg mnie wszedł tylko po to).

Na razie zespół zrobił mocny krok do przodu pokazujący że chcemy walczyć o puchary. Bardzo mnie to cieszy. Oczekuję że Franek w meczu z Podbeskidziem wykaże się podobną elastycznością w myśleniu jak w meczu z Górnikiem i postawi na najlepszych piłkarzy oraz na najlepszą taktykę a nie znowu odwali stary schemat rozszyfrowany przez wszystkich jak Stawowy w zeszłym sezonie. Skromne 1-0 z Bielszczanami mnie zadowoli.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.10.2014 o godz. 17:33.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 20.10.2014, 17:39
Rozszyfrowani to są Bielszczanie - 3/4 spotkań grają na autobus. Mają fizycznych napastników (Korzym i Demjan) więc Głowa i Gumiś będą mieli co robić, ale jeśli Alan i Dudi im pomogą to w ofensywie Podbeskidzie nie ma żadnych atutów, może pojedyncze zrywy Sokołowskiego. Do tego trzeba zagrać z przodu swoje, ale na dwóch napastników (czyli Stilic na "10" i jeden z murzynków na skrzydle) i myślę, że nie powinno być problemów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.10.2014, 22:38
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Rozszyfrowani to są Bielszczanie - 3/4 spotkań grają na autobus. Mają fizycznych napastników (Korzym i Demjan) więc Głowa i Gumiś będą mieli co robić, ale jeśli Alan i Dudi im pomogą to w ofensywie Podbeskidzie nie ma żadnych atutów, może pojedyncze zrywy Sokołowskiego. Do tego trzeba zagrać z przodu swoje, ale na dwóch napastników (czyli Stilic na "10" i jeden z murzynków na skrzydle) i myślę, że nie powinno być problemów.
Nasi murzyni to się nadają, ale na odwyk chyba. Zagrają pewnie Stępiński z Brożkiem, bo po tym co ostatnio pokazują "Seler" z DG77 to nie zdziwię się, jak wejdą maks na 15 minut. Obaj wydają się bardo słabo współpracować z resztą drużyny, źle się ustawiają, a Guerrier dokłada do tego idiotyczne faule. Ich jedyny atut to kontry - problem w tym, że z PBB u nas pewnie nie będzie zbyt wielu do nich okazji. Raczej to Bielszczanie będą opierali na kontratakach swoją grę ofensywną.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.10.2014, 00:13
Patrząc na to, co gra PBB uważam, że powinniśmy wyjść jednym DP. Oni i tak dzidują z ominięciem linii pomocy bardzo dużo, więc dwóch rozbijaków jak z Górnikiem jest zbędnych.

Ten sam skład co w tym meczu ale za Dudkę/Urygę - Jankowski, a za Guerriera Brożek.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 21.10.2014, 07:30
Ale ....a Jankowski? Zagraliśmy do tej pory jeden mecz bez niego i był to najlepszy nasz mecz w tym sezonie, już lepiej niech chociażby Łukasz G. zagrał, Boguski, Lech, ktokolwiek - jeśli zagramy bez niego i znów nam dobrze pójdzie to będziemy wiedzieli, kogo obarczyć winą za derby.
Odpowiedz cytując
razraz
Junior Member

Stary 21.10.2014, 09:10
a takie z dupy pytanie nie do tego tematu ale czy Wiśle nie należy się walkower jeżeli właśnie przed meczem derbowym złapano na dopingu łamagę nowaka ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.10.2014, 09:15
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na to, co gra PBB uważam, że powinniśmy wyjść jednym DP. Oni i tak dzidują z ominięciem linii pomocy bardzo dużo, więc dwóch rozbijaków jak z Górnikiem jest zbędnych.

Ten sam skład co w tym meczu ale za Dudkę/Urygę - Jankowski, a za Guerriera Brożek.
tyle że Uryga sam w środku nie ogarnia, jeśli zagra Jankowski to będzie łatał dziury z tyłu i z przodu będzie grał na pół gwizdka, a jeśli Dudka, to gra będzie wyglądała jak z Górnikiem. A tego chcemy.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.10.2014, 09:15
razraz napisał(a):Wyświetl post
a takie z dupy pytanie nie do tego tematu ale czy Wiśle nie należy się walkower jeżeli właśnie przed meczem derbowym złapano na dopingu łamagę nowaka ?
Nie, jeśli pozytywna okaże się próbka B kara czeka samego zawodnika, przydupasom na pewno nie grozą walkowery za mecze w których on grał.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 21.10.2014, 11:53
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Nie, jeśli pozytywna okaże się próbka B kara czeka samego zawodnika, przydupasom na pewno nie grozą walkowery za mecze w których on grał.
czemu
12345
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów