The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2014, 21:26
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
P.S. A zapomnaięłm dodać, że Pani Wasiak jest siostrą słynnej komisarz UE i działaczki PO ....Danuty Hłebner Zapewne to tylko przypadek nie mający powiązania z tyą jej karierą i obecna nominacją

czyli ubecka familia w komplecie, powiem że nie wiedziałem że wasiak to siostrunia hibnerowej[/QUOTE]

jakies źródło na to pokrewienstwo ?

ps to jest cyrk na kółkach wiceminister sprawiedliwosci (ta od rodzin jednoplciowych) orana przez byle internaute

https://www.facebook.com/dziennikpol...levant_count=1
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.09.2014, 09:46
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Ziemkiewicz? To ten co ru.cha, tfu gwałci wyłącznie na śpiocha?

RAZ to małorolny chłopek, który dymą swoje państwo na podatkach. Zamiast od swoich dochodów z Dorzeczy czy kiedyś Rzepy płacić 19% podatku,płaci sobie KRUS W wysokości 360 zł. Prawy jak c.hu.j
Ma ziemie rolną ? Ma takie prawo?Zazdrościsz ? To kup sobie hektar ziemi rolnej i bądź w KRUS. To istne eldorado

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.09.2014, 10:26

RAZ to małorolny chłopek, który dymą swoje państwo na podatkach. Zamiast od swoich dochodów z Dorzeczy czy kiedyś Rzepy płacić 19% podatku,płaci sobie KRUS W wysokości 360 zł. Prawy jak c.hu.j
Naprawdę przechodzą ci przez palce te słowa które wypijesz? Chłopie, przecież ty popierasz partię oszutów i krętaczy, którzy z doją ten kraj jak żaden inny w historii.
Nie bądź bezczelny

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.09.2014, 10:28
Ja zazdroszczę. Mieszkam, na wsi, mam jedynie działkę budowlaną. Nie mam prawa do KRUSU, nie wyłudzam żadnych dotacji od UE, ani innych instytucji. A muszę dopłacać do takich jełopów i ich przywilejów. Dodatkowo prze takicj nie jeden raz muszę nasłuchać się narzekań od ludzi z miasta, którzy myślą, że każdy ze wsi jest ubezpieczony w KRUSie
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 28.09.2014, 10:32

frajerze , nie dyma Państwa Polskiego tylko SITWĘ , ZAPAMIĘTAJ sitwę! po prostu odbiera to co mu ukradli na ośmiorniczki, w tym kraju każdy rozumny powinien tak robić, sitwa dyma wszystkich , jak kto się wywinie to dopadną go 5 lat wstecz, jak bedzie PAŃSTWO PRAWA to pogadamy o "dymaniu"
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 28.09.2014, 12:10

Cytat:
Pan Tomasz Machała zareagował polemiką na mój niedawny „Subotnik” o „Fajnopolakach”. Niewiele z tej polemiki wynika, i nie znalazłbym powodu by o niej wspominać, gdyby nie fakt, iż przyboczny Tomasza Lisa w atakowaniu mojej osoby (bo dyskutować na argumenty nie potrafi) posuwa się do stwierdzenia: „Ziemkiewicz dyma podatników, siedząc w KRUS-ie”.

Jest to oszczerstwo od dawna obecne w repertuarze anonimowych internetowych opluskwiaczy − zbyt często powtarzane w tych samych słowach, by nie podejrzewać, iż działających w sposób zorganizowany − na kolportowanie którego jednak nie odważył się dotąd nikt występujący pod własnym nazwiskiem. I, ostrzegam po dobroci, nikomu tego robić nie radzę.

O sprawie pisałem częściej, niż by wypadało publicyście dbającemu o to, by nie zanudzać czytelników swą osobą. Z faktu, iż jestem płatnikiem KRUS, nigdy nie czyniłem tajemnicy − przeciwnie, rozgłosiłem go sam, traktując jako jeden z licznych absurdów III RP. Fakt ten wynika z narzuconego przez obowiązujące prawo przymusu tzw. powszechnego ubezpieczenia społecznego. Jako właściciel ponad dziesięciu hektarów ziemi ornej, nie zatrudniony na etacie i nie prowadzący działalności gospodarczej, jestem zobowiązany realizować ów ustawowy przymus właśnie za pośrednictwem KRUS. Gdybym tego nie robił, groziłaby mi wysoka grzywna za uchylanie się od jednego z głównych „dobrodziejstw socjalizmu” plus zapłata zaległych składek z ustawowymi odsetkami.

Każdy, kto choć odrobinę orientuje się, jakie w III RP obowiązuje prawo (a człowiek aspirujący do miana dziennikarza powinien) musi sobie zdawać z powyższego sprawę; a jeśli nawet się nie orientuje, to wyjaśniałem tę sprawę wystarczająco często, by Machała nie mógł się usprawiedliwiać niewiedzą.
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem sądowego pieniactwa i „pyskówek”, ale w oczach przeciętnego czytelnika, widza i słuchacza osoba publiczna, która nie reaguje na oszczerstwa, uwiarygodnia je. Nie mam zatem innego wyjścia, niż bronić swego dobrego imienia, jeśli będzie to konieczne, na drodze sądowej.
Aby dać Tomaszowi Machale szansę uniknięcia tego, wzywam go niniejszym do natychmiastowego usunięcia z internetu insynuacji pod moim adresem. Przy przeprosinach z jego strony (choć oczywiście byłby na miejscu) upierać się nie będę, bo nie są mi do niczego potrzebne. Uprzedzam jednocześnie że każdego, kto chciałby dopuszczać się kolportowania insynuacji, jakoby moje uczestnictwo w KRUS było jakimś nadużyciem, cwaniactwem czy oszustwem, będę zmuszony ścigać sądownie, domagając się nie tylko kosztownego odszczekania oszczerstw, ale również stosownego zadośćuczynienia.
Proszę powyższą zapowiedź potraktować poważnie.

PS. Pod wspomnianą polemiką Machały od prawie tygodnia wiszą komentarze użytkowników jego portalu, wtórujących jego obelgom pod moim adresem i skrzykujących się aby mi „nakłaść po mordzie”. Chamskie i obelżywe wpisy są oczywiście problemem wszystkich portali, ale warto przypomnieć, że serwis natemat.pl reklamował się właśnie jako ten, który będzie od takowych wolny. W istocie (wystarczy zerknąć na przykłady zebrane w ostatnim numerze „Uważam Rze”) prostackie judzenie przeciwko prawicy, katolikom i Kościołowi oraz wezwania do fizycznej agresji wobec nich wydają się jego specjalnością tej trybuny „fajnych Polaków”.
http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2012/0...zywac-za-krus/
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.09.2014, 14:19
Zobaczcie co dzieje się z Polakami na emigracji w danych statystycznych. Prawdopodobnie żadna inna emigracja w Anglii nie miała takich danych statystycznych, jak nasza. Innym emigracjom i chyba rodowitym Anglikom, nawet przez stulecia, nie udało się osiągnąć takich wyników w miksowaniu się z innymi rasami. Polak a może raczej Polka potrafi Nie jestem rasistą w najmniejszym stopniu nawet, ale te dane mnie zastanowiły. Warto pochylić się nad tymi danymi, gdyż mówią one o nas chyba więcej, niż nam się wydaje.

23 % z 21 tys dzieci urodzonych w Anglii w 2012 roku przez polskie matki, miały afrykańskich albo azjatyckich ojców.

'' Britain’s newer minorities are blending into the larger population, too, but in ways that defy easy categorisation. Mixed black- African and white children are particularly common in working-class suburbs and commuter towns such as Croydon and Southend-on-Sea, possibly because black Africans are rarely tied to city centres through social-housing tenancies. They are also mixing with new immigrants from continental Europe. Most of the 21,000 children born to Polish mothers in 2012 had Polish fathers; but of the rest, 23% had African or Asian fathers."

http://www.economist.com/news/britai...and-perplexing
Ostatnio edytowane przez kot : 28.09.2014 o godz. 14:28.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.09.2014, 14:39
Nie mam dokładnego porównania statystycznego do innych nacji oraz wszystkich imigrantów w UK, czy w Niemczech, ale spotykałem faktycznie dużo par, gdzie ojciec miał azjatycko-afrykański rodowód, a matka była Polką, Rumunką, czy pochodziła z któregoś bałkańskiego kraju. Takie mixy często spotyka się na wakacyjnych wyjazdach na południu Europy, czy nawet bliżej Polski.

Wydaje mi się, że jednak ten fenomen, podobnie jak fenomen dużej dzietności Polek wynika jednak z efektu skali. Dużo młodych Polek w wieku rozrodczym wyemigrowała z Polski stąd zarówno występuje wysoki współczynnik dzietności, jak również wysoki procent dzieci Polek w UK mających afrykańsko-azjatyckich ojców.
wiesniak84
Guest

Stary 28.09.2014, 14:42
Kuerwa afrykansko azjatyckich Murzyni i ciapąki. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
emj10
Senior Member

Stary 28.09.2014, 15:37
Ciapąk z tego co wiem nie wypełnia nawet w 50% azjatyckiego pochodzenia. Podobnie Afryka nie = Murzyn.
wiesniak84
Guest

Stary 28.09.2014, 16:02
Nie wiem skad sie wzieli Hindusi i podobne kwiatki w Azji. Wiem natomiast, ze Indie sa w Azji. Nie wiem skad sie wzieli murzyni i ciapąki w Afryce. Wiem natomiast, ze Nigeria, Ghana, Egipty, Maroka i reszta krajow znajduje sie w Afryce. Wiem tez z jakimi to "afrykansko-azjatyckimi" ojcami maja te dzieci Polki bo siedze w UK juz siodmy rok. Wlasnie z takimi jak wyzej opisalem. Oczywiscie zdarzy sie wyjatek, ze z bialym z RPA badz zoltym z Japonii ale to bardzo maly procent, mozliwe, ze promil.
Mocny
Senior Member

Stary 29.09.2014, 11:51
co z ta Wasiak ktos tam .......nął ze siostra Huebnerowej , ale na pytania o zrodlo - cisza...
kerim1906
Banita

Stary 29.09.2014, 12:44
Mocny napisał(a):Wyświetl post
co z ta Wasiak ktos tam .......nął ze siostra Huebnerowej , ale na pytania o zrodlo - cisza...
masz problem z wasiak? może sam sprawdzisz , z ryja podobna do hibnerowej , poza tym jak nie siostra to kumpela kopaczowej z radomia , od 10 lat w pkp z pensją 40 kafli , a pkp generuje straty az miło, przeszła wszystkie szczeble od UD przez UW do PO , jak kopacz , trzeba CI więcej czy dalej masz problem?obrońca się znalazł
Mocny
Senior Member

Stary 29.09.2014, 12:48
nie ....a obronca , wrecz przeciwnie ale zeby moc uzywac tego argumentu wypadaloby miec potwierdzenie
Powód: a
Ostatnio edytowane przez Mocny : 29.09.2014 o godz. 12:49.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.09.2014, 13:24
Czyli co ? chcesz aby Ci ktos jej i Hłebnerowej metrykę przyniósł z urzędu ?.
Jako, że wszelkie niewygodne informacje na temat Danuty Hłebner i jej rodziny usuwane są nawet z Wikipedii (o dziadku i ojcu z UB) to nie licz, ze ktoś z rezimowych pismaków coś napisze na ten temat.
Ja na szybko znalazłem wpis na forum rynku kolejowego zorientowanego:
http://www.rynek-kolejowy.pl/54078/c...sukcesami.html

Cytat:
2014-09-26 09:29:44 Autor: wyluzowany ---.rev.ndi.net.pl
Panie Piotrze Chmielowski, pośle, członku sejmowej komisji infrastruktury- dlaczego pan wątpi
w"sukcesy ministerialne"pani Wasiak? Kobieta sobie "jakoś" poradzi... Jeśli moją siostrą
byłaby Danuta Hubner , to też byłbym ministrem..
Proszę przyjrzeć się koleżankom i kolegom z
tej sejmowej komisji infrastruktury. Dysponuję wolnym czasem - udzielę panu korepetycji z zakresu
kolei. Odpłatnie. "Ekspert" Andrian odpada.
oraz wpis z 2013 r. jak widać :
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,opa...?ticaid=113886
Cytat:
~wert 2013-01-30 (18:04)
Dzięki nowakowi szef kolei, może zarabiać miesięcznie 59 tysięcy złotych, a dwójka jego zastępców, maria wasiak (siostra danuty hubner) – dotychczasowa prezes PKP – i piotr ciżkowicz, dostają po 40 tysięcy. Jeśli to dla kogoś mało, to dodamy, że każdy członek zarządu może liczyć też na roczną premię za osiągnięcie celów i pokaźne odprawę. Premia to sześciokrotność zarobków, czyli w przypadku prezesa Karnowskiego prawie 360 tys. złotych. Jego ewentualna odprawa przekroczyłaby więc 700 tysięcy złotych. W sumie utrzymanie nowych władz spółki będzie kosztować około 140 tysięcy złotych miesięcznie, czyli więcej niż koszty liczniejszego, starego zarządu.
Ale oczywiście nie na nim opieram swoją wiedzę tylko na innych prywatnych źródłach.
kerim1906
Banita

Stary 29.09.2014, 13:37
Mocny napisał(a):Wyświetl post
nie ....a obronca , wrecz przeciwnie ale zeby moc uzywac tego argumentu wypadaloby miec potwierdzenie

napisałem Ci , siostra , nie siostra ? umocowana od lat , myślisz że taka zdolna ? wspaniała , to dlaczego pkp generuje takie straty, w prywatnej firmie wyleciałaby na zbity ryj, albo firma by padła , a Ty masz problem bo chcesz "używać argumentu" ,nie musisz używać tylko pomyśl w jakim kraju żyjesz, wasiak to wierzchołek góry lodowej , tak jest wszędzie na wszystkich szczeblach, tylko im wyżej kasa większa
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 29.09.2014, 15:06
Sprzedać wszystkie państwowe spółki i problem politycznych prezesów zniknie.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.09.2014, 15:35
york09 napisał(a):Wyświetl post
Sprzedać wszystkie państwowe spółki i problem politycznych prezesów zniknie.
Nasjlepiej w łapy swoich, nie ?
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.09.2014, 15:55
Dzika wyprzedaż resztek majątku polskiego, a raczej uwłaszcenie sie na nim okupacyjnej sitwy.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 29.09.2014, 17:26
"Na Pewno", czyli kawałek prawdy na wieczór

https://www.facebook.com/nowetvn48
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.09.2014, 18:12
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nasjlepiej w łapy swoich, nie ?
Najlepiej sprzedać komuś kto potrafi zarządzać dużą spółką, dużo takich biznesmenów jest na zachodzie
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Stary 29.09.2014, 18:18
Jak chcesz sprzedac polska firme zachodnim koncernom to z gory jestes nazywany krwiozerczym judekapitalista

Nie sa wazne zyski, czy standardy, ale liczy się to, aby wszystko zostalo po staremu. Przasnie i byle jako.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.09.2014 o godz. 18:22.
kerim1906
Banita

Stary 29.09.2014, 18:31
palikot napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej sprzedać komuś kto potrafi zarządzać dużą spółką, dużo takich biznesmenów jest na zachodzie
a co tam Panie zostało jeszcze do sprzedaży tym "zachodnim biznesmenom"?pkp ? sprzedadzą jak całkiem padnie, DB czeka jak będzie za jedno euro, a nasi "biznesmeni" z wasiakową na czele nad tym usilnie pracują
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.09.2014, 18:53
napisałem Ci , siostra , nie siostra ? umocowana od lat , myślisz że taka zdolna ? wspaniała , to dlaczego pkp generuje takie straty, w prywatnej firmie wyleciałaby na zbity ryj, albo firma by padła , a Ty masz problem bo chcesz "używać argumentu" ,nie musisz używać tylko pomyśl w jakim kraju żyjesz, wasiak to wierzchołek góry lodowej , tak jest wszędzie na wszystkich szczeblach, tylko im wyżej kasa większa
albo jesteś idiotą albo niedouczonym krzykaczem. Poczytaj o wynikach PKP Intercity.
emj10
Senior Member

Stary 29.09.2014, 19:07
Bierz pod uwage obie odpowiedzi, więc wtedy nalezy uzyc innego spojnika logicznego.
kerim1906
Banita

Stary 29.09.2014, 19:11
albo jesteś idiotą albo niedouczonym krzykaczem. Poczytaj o wynikach PKP Intercity.
frajer szpen pisze o wynikach pkp , noż k,,,a frajer dekady, niesiołowski forum Wisły, frajerze twoje dossier jest tu znane , skompromitowałeś sie doszczetnie , bierz ze sobą warszawiaczka emj ileś tam i won na onet czy gazownie, obrońca wasiak , no frajer dekady, sorry ale nie wytrzymałem
kerim1906
Banita

Stary 29.09.2014, 19:14
frajerze masz wynik 2013 http://www.rynek-kolejowy.pl/50386/p..._nie_widac.htm
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 29.09.2014 o godz. 19:22.
kerim1906
Banita

Stary 29.09.2014, 19:19
pierwsze półrocze 2014 dla frajera szpena http://www.rynek-kolejowy.pl/53433/t...e_dramatem.htm
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.09.2014, 19:35
pierwsze półrocze 2014 dla frajera szpena http://www.rynek-kolejowy.pl/53433/t...e_dramatem.htm
pudło: [qupote]Po pięciu miesiącach tego roku PKP Intercity wypracowało 725,9 mln zł przychodów i 34,6 mln zł zysku netto.[/quote]

Nie chce mi się dyskutować ze smarkaczem, który określenia frajer uzywa jak słowa dzień dobry. Mam nadzieje, że cie kiedys chłopaki na osiedlu złapią i wytłumaczą ci co to określenie znaczy...

Jak dyskutować z kimś, kto twierdzi, że zarządzanie przedsiębiorstwem które ma kilkanaście miliardów przychodów, zatrudnia 8k ludzi i jest zapóxniona w taborze 50 lat jest łątwe i że kierownik zmiany w Biedronce poradziłby sobie z taką organizacją to życze powodzenia i kończe dyskusje.
kerim1906
Banita

Stary 29.09.2014, 19:39
pudło: [qupote]Po pięciu miesiącach tego roku PKP Intercity wypracowało 725,9 mln zł przychodów i 34,6 mln zł zysku netto.

frajerze podaj wszystkie wyniki , oto komplet http://www.parkiet.com/artykul/1381994.html, , chyba że czytasz tylko te pasujące do konceptu niesioła forum Wisły

100 baniek straty netto, kapujesz?

przeczytaj swój wpis z 19.53 to zrozumiesz dlaczego frajera nazywam frajerem , bez odbioru
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 29.09.2014 o godz. 19:46.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów