|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
To na wyjazd w lidze do Wawy tez nie ma sensu jechac z takim podejsciem.![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jedziemy na pożarcie. Może to i dobrze ? Chłopakaki zagrają na luzie , i wymęczymy remis i farciane karne ;-) Któż to wie. Mam nadzieję że kuchenkorze nas zlekceważą .
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 23.09.2014 o godz. 15:50.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Powiem tak, ogrywając Lecha na wyjeździe teraz, kolejne mecze do finału jesteśmy w stanie wygrać poł rezerwowym składem. Jedyną drużyną z która nie mamy szans wygrać w takim składzie po naszej stronie pucharowej jest właśnie Lech. Szkoda, ze Franz nie zdecydował sie od następnej rundy grać częściowo ławką bo ta ławka mogła by coś w tych pucharze zrobić. A tak zagrają w jednym meczu i jedyne co się stanie to stracą werwe po przegranej w Poznaniu.
Tak czy siak, nie można w Niedziele o 17 wychwalać Franza a o 20 już mówić jaki jest słaby. Taka piłka póki co wyniki go bronią i perspektywa jaka widze jako kibic druzyny na wiosne też |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Do Poznania trener Franciszek Smuda zabrał 17 piłkarzy. Szkoleniowiec podał już nawet wyjściowy skład. Oto on: Bieszczad - Żemło, Czekaj, Guzmics, Guerrier - Uryga, Dudka, Lech, Sarki, Zając -Stępiński.
Ciekawe teraz jaki skład wystawi Lech ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Vicemistrzostwo nie jest fajne, taa...
Możecie przypomnieć mi ostatnie lokaty ligowe sprzed 3 sezonów? Byłbym wdzięczny ![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Osobiście obstawiałbym Donalda na lewej pomocy, a Dudkę na obronie. Tak to gralibyśmy trójką defensywnych pomocników, w co jakoś średnio chce mi się wierzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dla mnie bezsensu. Powinien zachować proporcje pół na pół. Wystawia samych rezerwowych, ci jakoś może by sobie poradzili u boku przynajmniej jednego doświadczonego piłkarza w danej formacji. A tak? O co gramy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym wolał zająć 7 miejsce w lidze i wygrać Puchar Polski. A jak zdobędziemy wicemistrza to jest jakaś feta przewidziana na rynku, nie wiesz czasem ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Z jednej strony nie dziwię się, że gramy drugim składem, pewnie Smuda nie chce męczyć najlepszych, bo w końcu w niedzielę derby, nie daj Boże jakaś kontuzja i już będzie ciężej. Kibice prędzej wybaczą porażkę z Lechem niż z Cracovią, dlatego ubiera drugi garnitur w meczu PP. Z drugiej strony rzeczywiście najłatwiej dostać się do pucharów przez PP i zarobić niezłą kasę. Tak czy owak będziemy mogli zobaczyć czy Franz ma rację mówiąc, że pierwszy do wejścia z ławki to jest on, a reszta powinna grać w 3 lidze. Niech się chłopaki ogrywają. Wygrają - super sprawa, przegrają - trudno, w końcu są młodzi. Jeszcze ich nie skreślajmy, widzieliśmy już w meczu z Zawiszą, że Stępiński potrafi co nie co, Sarki też jak mu się chce. Żeby tylko Donald się nie zgubił, żeby klub go znów szukać nie musiał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Nowa matura rozumiem, nowa matematyka? Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wysoko zawiesilismy poprzeczkę, ale rekawica została podniesiona - w ataku prawy obrońca,....
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...4549,1,720.htm ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W ataku Sadajew...
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Burliga, Kolanko, Garguła, Lucas i Kuczak
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Tego naszego dzikiego z Haiti trzeba już chyba wyjebać, bo złapał syndrom późnego Meliksona. Płacimy mu za grę dla innych dzikich,bo u nas wieczne kontuzje. Niech wypie.rdala.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Lech potraktuję ten mecz priorytetowo. Skorża wystawi ten sam skład, co grał z Zawiszą i trudno się dziwić(w końcu zaraz przerwa na reprezentacje). Naprawdę, trudno być optymistą...oby nie skończyło się blamażem(i nie mówie tu o 0 : 3). W lidze, to gra się dopiero po podziale punktów, a nie teraz. Poza tym wątpliwe, że nasz były trener może sobie odpuścić(a znając tego faceta, to niemożliwe) jakies trofeum mając taki budżet i patrząc na lata poprzednie, a przede wszystkim mając tak liczną kadrę.
A co jest bardziej wartościowe? 2 miejsce w lidze czy PP? Zdecydowanie to drugie, o v-ce MP nikt nie pamięta. W dodatku, to 37 kolejek, a nie kilka spotkań(i patrząc na drabinkę raczej łatwych). |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
For_FuN_;137805nie9 napisał(a):
Prędzej wyłożysz się w PP, gdzie potkniesz się i odpadasz. Nawet jak doszlibyśmy do finału, to i tak tam prawdopodobnie trzeba byłoby grać z Legią. A drabinka w PP wcale nie jest taka łatwa. Jest Lech, Jagiellonia, czy mocny przeciwnik w finale. Szczerze mówiąc, to nawet jakbyśmy pojechali 1 składem na Lecha, to już w tej rundzie z wynikiem mogłoby być różnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
i Buchalik, drugiego bramkarza musieli wziąć
![]()
grając słabo w PP nie spadniesz z ligi, odwrotnie natomiast już tak finansowo o ile wiem, licząc łącznie z premiami, kasą od NC+ to 2 miejsce w lidze jest dużo bardziej korzystne finansowo od PP. A nawet i 3. o tym jak te wielkie puchary w Polsce są cenne pokazał superpuchar Polski w tym sezonie, gdzie Legii bardziej opłacało się grać sparing dzień wcześniej, niż mecz z Zawiszą i Wy się zastanawiacie co się bardziej opłaca? poza tym skazujecie naszych "rezerwowych" na pożarcie z zespołem który dopiero co dostawał w dupę z Jagiellonią, dostał w dupę od nas i też zagra bez kilku podstawowych zawodników. Lech to nie Real. To tylko polski zespół jakich wiele. Każdy wynik może paść. Każdy wynik równie dobrze mógłby wpaść gdybyśmy grali ze swoim "żelaznym' składem z Boguskim i Gargułą.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.09.2014 o godz. 08:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdobycie pucharu Polski = 1 trofeum. Drugie miejsce w lidze i niżej = 0 trofeów. Nie trzeba nawet umieć liczyć do dwóch ![]() Weszlo przesadzilo w pojezdzie po SMudzie ale jednak maja troche racji: Cytat:
![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
dla mnie najważniejsze są derby i tyle w temacie
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
W Pucharze Polski opłaca się tylko wygrać te rozgrywki , przegrać w finale to tak jak odpaść w pierwszej rundzie wg mnie zwłaszcza teraz gdy finalista już nie ma prawa gry w europejskich pucharach w przypadku gdyby zwycięzca PP również był na podium Ekstraklasy . Po drugie wygrać PP jest tak naprawdę trudno bo jeden słabszy dzień , jeden dzień konia u przeciwnika albo jeden błąd sędziego i już Cię nie ma w tych rozgrywkach . Wszyscy wiedzą jak dużo niespodzianek jest w tych rozgrywkach , ile mocnych zespołów wychodząc mocnymi składami odpada z kopciuszkami . Liga w porównaniu do pucharu jest bardziej przewidywalna , też zdarzają się niespodzianki , straty punktów ze słabeuszami ale na koniec sezonu i tak najwięcej punktów mają te zespołu które przez cały sezon prezentowały się najrówniej i najsolidniej a w Pucharze ,np. zagrasz 3 bardzo dobre mecze , następnie jeden słabszy albo po prostu zabraknie szczęście i odpadniesz po karnych , zresztą popatrzmy na czasy nie tak dawne kiedy nasz zespół był naprawdę mocny kadrowo - w lidze dominowaliśmy a Pucharów Polski często mimo szczerych chęci nie zdobywaliśmy .
Też nie rozumiem dlaczego tak wiele osób mówi jaką to mamy łatwą drabinkę... Dawniej w dwóch pierwszych rundach PP graliśmy z drużynami z niższych lig a teraz na dzień dobry Lech na wyjeździe a w następnej rundzie prawdopodobnie Jagiellonia która do słabych zespołów z ekstraklasy nie należy z całą pewnością .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.09.2014 o godz. 08:37.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
taki skład miał jechać,
Buchalik - Burliga, Gumzic, Dudka, , Sadlok- Guerier, garguła, Lech, Sarki - Stępiński, Zając Czyli mamy 4:4:2 - skład z nominalnie 6 rezerwowymi, i do tego skład który może Powalczyć w Poznaniu. No i nie graja Głowacki, Stilic, i Brożek którzy się kurują na derby. Oczywiście to z perspektywy kibica, Jak to w szatni i na treningach wygląda nie wiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Na występ Burego to ja nie licze, nawet jako zmiennika - pod koniec meczu z Legią długi czas utykał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Skład jaki ma wystawić Smuda kompletnie mnie nie przekonuje , zwłaszcza linia obrony . Dlaczego Żemło na prawej stronie? Jak przyjdzie mu grać na tego szybkiego i zwinnego Keitę to może być naprawdę nieciekawie , w dodatku on kiedyś grał na prawej stronie? Na lewej za Probierza w sparingach z tego co pamiętam ale czy nie lepszym wyjściem byłby nominalny prawy obrońca - Kolanko albo Bartosz? Wtedy Żemło do środka zamiast Czekaja którego występ przeciwko Zawiszy ciągle stoi mi przed oczami . No i lewa strona z Donaldem też mi się nie podoba , już widzę Jego grę w linii , krycie na radar skrzydłowego i pamięć o tym że trzeba się wrócić zwłaszcza że od dłuższego czasu grywa w pomocy i gry na boku obrony nie szkolił pewnie nawet na treningach a teraz nie będzie obok Głowy czy Dudki żeby naprawił błąd w razie czego czy coś podpowiedział ... Pomoc i atak wyglądają w miarę solidnie ale jeśli obrona nie stanie na wysokości zadania to może być pogrom . Chyba ,że Smuda planuje grę na trzech środkowych obrońców i to ma wyglądać tak : Bieszczad - Żemło, Czekaj, Guzmics - Sarki, Uryga, Dudka, Lech, Donald,- Zając , Stępiński choć zmiana ustawienia z dnia na dzień pewnie byłaby jeszcze bardziej ryzykowna niż wystawienie wspomnianej czwórki w obronie .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 24.09.2014 o godz. 09:27.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1063268 - połowa składu na dzisiejszego Lecha na wyjeździe.
3majcie kciuki |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie interesuje mnie dzisiejszy mecz tylko wygrana w derbach. Szczam na ten puchar. Pretensje można było mieć dlaczego w latach największej prosperity odpadaliśmy np. z drugoligowymi: Radomskiem, Łęczną, Arką, Ruchem, czy Podbeskidziem. Dzisiaj odpuszczenie meczu jest konieczne. I nawet nie ze względu na to ile spotkań trzeba będzie grać w razie awansu, ale ze względu na derby. Chcielibyście żeby Głowacki, Stlić, Czy Brożek złapali dzisiaj kontuzje i nie zagrali w derbach? Pech straszny, że ten mecz wypadł przed parchami. Pech, że musimy jechać pól Polski na wyjazd, a nie gramy go u siebie. Ale wyjście rezerwą jest konieczne. No chyba, że dla kogoś derby nie mają znaczenia... Kiedyś Skorża w meczu PE wystawił na mecz ze Śląskiem praktycznie samych juniorów i przegraliśmy 0-4 u siebie. Dzisiaj wynik może być podobny.
PS Naprawdę uważacie, że droga do finału po przejściu Lecha byłaby otwarta? W 1/4 możemy trafić na Jagę, w 1/2 na Ruch. Ich pykniemy pół rezerwowym składem? Z jednymi i z drugimi mamy ostatnio pod górkę. Z Ruchem nie wygraliśmy ostatnich 5 spotkań, z Jagą również. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja zupełnie nie rozumiem czemu wysyłamy rezerwy do Poznania. Dlaczego po raz kolejny olewamy Puchar Polski gdzie zwycięstwo lub nawet finał daje awans do LE? Kadry nie mamy co prawda jak Legia ale kurde bez przesady, weszlo dobrze napisało, nie jest to szczególnie zabójcza dawka.
Nawet jak jakimś cudem przejdziemy Lecha to co, w następnym meczu też rezerwy? Gdzieś w tv będzie można obejrzeć mecz? A to, że odpuszczamy bo derby już blisko zupełnie do mnie nie przemawia. Derby oczywiście ważniejsze ale jak zagrają raz na jakiś czas co trzy dni to im się nic nie stanie, za to mają płacone.
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 24.09.2014 o godz. 11:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Na Polsacie Sport.
|
|