The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się pojedynek pomiędzy Wisłą a Legią?
Zwcycięstwem Białej Gwiazdy! 113 88,28%
Remisem! 7 5,47%
Zwycięstwem gości. 8 6,25%
Głosujących: 128. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2014, 01:38
FrankDrebinTSW napisał(a):Wyświetl post
Z jednego sie ciesze, ze nie moglem byc na meczu ale zapewne ilośc kosmitow byla potężna i ciezko by to było znieśc Oprawa bardzo fajna, kartoniady zawsze byly mocną strona UW
Właśnie ....a wydawałoby się, że takie zjawiska jak walka z Bednarzem, solidaryzowanie się kibiców hartują... a jest wręcz przeciwnie. Takiego gówna na trybunach dawno nie było, nawet z Bełchatowem (pomimo przerwy).
POZnan* - miasto pedalskich doznań
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 22.09.2014, 06:48
Z Bełchatowem była lepsza atmosfera, lepszy doping niż z Legią. A było o połowę mniej ludzi.

Oczywiście byliśmy gorsi od Legii, ale gdyby nie przekręt sędziego to pewnie byłoby 0-0. Czy nasz klub nie powinien podjąć interwencji, jeśli chodzi o obsadę sędziowską naszych przyszlych meczów ? Nigdy więcej nie powinni nam sędziować te ..... z Mazowsza.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 22.09.2014 o godz. 06:53.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.09.2014, 06:49
Przegraliśmy w pelni zasluzenie praktycznie niewychodząc na 2 połowe.
Nie wiem jak sedzia mogl nie zobaczyc takiego spalonego ale coz.. kiedys nie zauwazyli, ze pilak wyszla za boisko.
Akcja letlegiawin zamiast letfootbalwin.
Ale korepetycje z pilki noznej i to darmowe nam sie przydadza
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.09.2014, 06:57
Wynik jak najbardziej do przewidzenia, szkoda tylko że od tygodnia na tym forum ludzie dostawali kociokwiku pieprząc od rzeczy, że Wisła ma szansę roznieść Legię! Nie wiem jakie mieli argumenty, nie wiem na jakiej podstawie snuli plany rychłego zwycięstwa... ale może i dobrze się stało, że w momencie gdy protest został przerwany przuszedł na wszystkich kubeł zimnej wody, bo przynajmniej każdy widzi gdzie jest Wisła, a gdzie Legia. Ciekaw jestem czy jutro Ci którzy wrócili pójda na trening wytłumaczyć piłkarzom jak się walczy? W końcu wojownicy krakowskiej ulicy powinni to wiedzieć. Niektórzy widzę, że po ośmiu kolejkach podpalili się niczym Walenty Badylak wieszcząc, że Wisła będzie mistrzem, ale jak życie pokazuje plan pierwszej ósemki jest póki co najbardziej realny.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.09.2014, 07:22
Mecz, o którym trzeba jak najszybciej zapomieć.

Sportowo: Już mecz z Zawisza pokazał, że chęci do biegania i walczenia na całej długości boiska nie dotycza wiekszości zespołu. Wynik tamtego spotkania tylko zaciemnił obraz zaangażowania. Bo to co robił Zawisza z naszą obrona w pierwszej połowie wołało o pomstę do nieba.
Wczoraj ten zespół pokazał, że nadal nie zamierza się zbytnio wysilać. Nawet komplet kibiców na trybunach nie jest w stanie wyzwolić w nich chęci do jeżdżenia na dupach, bo tak w tym prestiżowym meczu powinno być, tym bardziej przy pełnych trybunach. To było markowanie gry. Przegrywamy 0:1 a tu styl gry taki jakby nas zadawalał ten wynik, żadnych ataków, nic. A już oglądanie "wyczynów" Boguskiego w tym meczu to już "wisienka na torcie". Facet w całym meczu może raz zagrał dobrze piłką. Taktycznie i mentalnie zespół nie został przygotowany do tego pojedynku. Co do sędziowania. Fakt jest taki, ze na 3 ostatnie mecze rozegrane w Krakowie aż w 2 jesteśmy przekręceni a ten 1 gdzie nie ma wałów wygrywamy.

Kibicowsko:

Byłem na sektorze H, więc piszę ze swojego punktu widzenia. Bardzo słaby nasz doping. Chwile gdy włączał się cały stadion na palcach jednej ręki. czas pomysleć o poważnych zmianach w prowadzeniu dopingu. W meczach z topowymi ekipami nie czas na przestoje, jakies rozmowy prowadzącego doping z sektorem, na to powinien być czas przed meczem a nie w jego trakcie. Doping powinien leciec non stop, a tu pół minutowe czy minutowe przerwy. No i repertuar powinien być inny niż na meczach np. z Bełchatowem. Tu nie miejsce na długie monotonne piosenki. Tu powinny być krótkie i głośne przyśpiewki, zmieniające sie non stop.
Na stadionie przy takiej ilości ludzi jest problem z komunikacją między trybunami. Mase ludzi nie wiedziało co ma śpiewać bo nie było słychać sektora C, może w przyszłości dałoby się jakieś głosniki rozciagnąc po bocznych trybunach, bo naprawdę ludzie chcieli dopingować ale nie wiedzieli co.
Co do przyjezdnych, trzeba przyznać, że sposób prowadzenia dopingu klasa sama w sobie. Non stop, bez żadnych przestojów, bęben nakręcał cały czas ich doping. Żadnych podziałow na huliganów stojących w milczeniuz z łapami w kieszeni czy ultrasów. Wszyscy jada z dopingiem. Zdziwił mnie natomiast stopień napinki z ich strony. Rozumiem, ze wyjazd itp. ale w bluzganiu na nas wnieśli sie chyba na najwyższy poziom porównywalny z parchami. Takie buractwo z ich strony jesli chodzi o częstotliwość, bo wiadomo nikt się nie spodziewał jakiejś "kultury". Zapewne w innych sektorach nie było ich słychać bo reszta stadionu może ze 2,3 razy w trakcie meczu im coś odpowiedziała i to w dodatku nie za głośno.
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 22.09.2014 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.09.2014, 07:26
W naszym wykonaniu pierwsza połowa niezła. Mieliśmy swoje okazje, nadążaliśmy za przeciwnikiem.

Druga katastrofa. Legia zagrała wyżej pressingiem, agresywniej i bliżej naszych. Do tego stracona bramka.

Wynik za wysoki, dwie bramki padły gdy byliśmy kompletnie zdeorganizowani. Coś jak na mundialu Hiszpania-Holandia.

Nie ma się co spinać i pomstować, mamy przecież zupełnie inne cele na ten sezon niż L.

Oby Smudzie udało się dotrzeć do zawodników i ich podnieść na duchu. Jeszcze sporo gier a Top 8 jest jak najbardziej w naszym zasięgu.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.09.2014, 08:06
Ciężko ocenić wczorajszy mecz. Pomimo tego że w pierwszej połowie mogliśmy (i powinniśmy) strzelić 2-3 bramki to generalnie podejście do Legii mieliśmy bardzo bojaźliwie. Widać kto jest faworytem meczu. To oni prowadzili grę, a nasz środek pola, skrzydła, rozegranie nie istniały. Częściej rozgrywającym był Głowacki niż Garguła czy Boguski. Nie możemy mieć niestety Głowackiego na każdej pozycji. Stillić pod specjalnym nadzorem nie miał prawie nic do powiedzenia. No a fakt że nie było pressingu, nawet nie chcę szukać usprawiedliwień. Choć faktycznie, zgodzę się ze Smudą na konferencji, że nie ma piłkarzy którzy umieją wszystko.

Brakuje mu prawdziwego defensywnego pomocnika, Uryga się dopiero uczy. Myślę że ma potencjał, ale wymagać od niego teraz i tak za dużo nie powinniśmy. Gra bo musi. Brakuje bardzo Ostoji.
Brakuje nam drugiego defensywnego pomocnika. Legia miała Jodłowca i Vdoodljaka. Nie przegrają środku pola jeśli tylko nie zlekceważą przeciwnika. Nas nie zlekceważyli.
Zresztą ciekawą opinie wyraził sam Uryga po meczu. Po zejściu Jankowskiego i Boguskiego został sam w środku pola. Lekka krytyka trenera, choć same zmiany były jak najbardziej uzasadnione.

Gra obronna uważam że była poprawna, oczywiście poprawna i nic więcej. Niestety w ataku graliśmy padakę, za którą zapewne wstydzi się cała ofensywa. Mam nadzieję, że na czele z Łukaszem G., choć są do tego wątpliwości.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.09.2014 o godz. 08:08.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.09.2014, 08:07
Gadanie że przez ,,kosmitów" doping był słaby to pired...lenie o szopenie. Było nas 32 tys. Legii 2 tys. I co ilu tych kosmitów było nawet niech 50 % to gdzie było te 15 tys. Dramat i tyle
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.09.2014, 08:21
Uruga to i Uryga tamto i Uryga itd. Pisałem wiele razy - gra 1 defensywnym pomocnikiem ma swoje wady. To co uchodzi w meczu z Zawiszą czy Pogonią nie ujdzie w meczu z Legią. Garguła i Stilić w ogóle nie biorą udziału w grze obronnej Brakuje nam 2 piłkarzy w defensywie! I co Uryga miał się sklonować! Nawet Sobol w najlepszej formie nie dałby rady 2 defensywnym pomocnikom jak Vrdoljak i świetny Jodłowiec. A co dopiero w pojedynkę Alan.

No ale lepiej wylać pomyje na Alana. Dla mnie po pierwszej części meczu to Garguła Stilić do zmiany. Na ich miejsce 2 chłopów do biegania i walki w środku pola i może byśmy dowieźli remis albo... wygrali. Ani Stilić (prze marny) ani Garguła (prze marny) nic nie dali z przodu żeby ich trzymać na boisku. Z tyłu nigdy nic nie dają...

A Alan grał na tyle na ile mógł zostając sam na 2 piłkarzy Legii w kontrach. Co miał zrobić? Sklonować się?

Wg mnie przegraliśmy ten mecz taktycznie. Tak jak pisało kilku kolegów - nie jesteśmy Barceloną żeby na każdego przeciwnika grac zawsze tak samo i to tą samą 11. (Czego nawet Barca nie robi bo rotuje składem).

Może to podziała na Smudę żeby przemyślał taktykę, bo mecz z Legią to typowy mecz w pucharach. Więc się pytam z czym do pucharów? Z Gargułą i Stilićem którzy zlewają grę obronną? O ile jeszcze Stilić powinien grać bo jest szansa że "coś" zrobi z przodu to Garguła? Powinien być już tylko zmiennikiem.

I dajcie już spokój Alanowi
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 22.09.2014, 08:23
Słabszy mecz ale należy teraz zapomnieć i jedziemy dalej. Po prostu jeszcze nie nadszedł czas na lidera ...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 22.09.2014, 08:23
My narzekamy a tu proszę Wyborcza

Sędziowie z meczu Wisła - Legia. Hit ekstraklasy zawiódł. Jeszcze bardziej zawiedli sędziowie, którzy zadecydowali o wyniku meczu jedną decyzją. Legia wygrała 3:0, ale pierwsza bramka nie powinna zostać uznana. Sędzia boczny nie zauważył ewidentnego spalonego, a sędzia główny Szymon Marciniak jego decyzję przyklepał. Dwie kolejne bramki padły w doliczonym czasie gry, gdy odrabiająca straty Wisła musiała się odsłonić
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.09.2014, 08:35
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Sędziowie z meczu Wisła - Legia. Hit ekstraklasy zawiódł. Jeszcze bardziej zawiedli sędziowie, którzy zadecydowali o wyniku meczu jedną decyzją. Legia wygrała 3:0, ale pierwsza bramka nie powinna zostać uznana. Sędzia boczny nie zauważył ewidentnego spalonego, a sędzia główny Szymon Marciniak jego decyzję przyklepał. Dwie kolejne bramki padły w doliczonym czasie gry, gdy odrabiająca straty Wisła musiała się odsłonić
Jakim cudem to wydrukowali...
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.09.2014, 08:42
Doping jak to doping na takich meczach - zbyt dużo ludzi nieogarniętych na C, co przekładało się na siłę dopingu. Osobiście byłem pierwszy raz na narożniku B23. Co mnie zdziwiło, 5 minut przed mecze miałem wolną miejscówkę xD dużo ludzi było którzy pierwszy raz na meczu co się przekładało na doping.
Kartoniada na plus, doping gości zawsze na dużym poziomie, dodatkowo szacunek za race. Jak zawsze klasa.
Co do samej gry - pierwsza połowa powinna trochę rozstrzygnąć sytuację, no ale tak się nie stało, a w drugiej nasi nie wiem, może na zbyt dużym luzie wyszli i przy pomocy sędziego zaczęli tracić bramki.
Podsumowując nic tak bardzo nie wkur*ia jak cieszenie wora legionisty pod naszym sektorem, oby takie obrazki się nie pojawiały zbyt często.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2014, 08:51
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Bo chuliganeria z Warszawy odpaliła race, więc kumaci z wyborczej wiedzą co i jak, kogo wspierać.

Mecz w naszym wykonaniu, mówię tylko o perspektywie stadionu, koszmarny. Zero składnych akcji, nic nie wychodziło. Nie ma kogo wyróżnić. O sędziach szkoda pisać, chociaż nie zmienia to faktu, że nasza gra była iście żenująca. Może gdyby Dudka trafił... ech, szkoda gdybać. Trzeba teraz rozjebać sąsiadkę!
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 22.09.2014 o godz. 08:53.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.09.2014, 08:53
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ja tam chylę czoła przed Alanem że gra jak gra, napisałem zresztą to samo co Ty, czyli fakt że był sam. Niestety fakty też są takie że pewnych rzeczy ani on, ani my nie przeskoczymy. Powinniśmy mieć lepszego piłkarza (a raczej dwóch) w środku pola. Bo Alan ani nie wyprowadzi piłki z obrony, ani nie rozegra. Przerwie, czasem przerwie akcję, wygra główkę, poda do boku. To ten sam poziom co Cezary Wilk, z tym że mniej mobilniejszy.

Piszę to też nie po to by Alanowi dogryźć, ale zwrócić uwagę na to co musi poprawić, jeśli chce stac się lepszym piłkarze. Widzę w nim potencjał, który na razie gryzie się z obawą o stratę piłki. Prędzej czy później ją stracisz, ale czasem aż prosi się ją podać lekkiego loba w kierunku graczy ofensywnych, czy prostopadłe podanie dalej niż w kierunku bocznego obrońcy.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.09.2014, 08:58
Niestety wrócił stary Boguski. W 3 minucie powinien strzelić i nastroje byłyby zupełnie inne dzisiaj. Poza tym generalnie zanotował tyle strat i niedokładnych przyjęć i podań, że następny jego mecz powinien rozegrać w rezerwach.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.09.2014, 08:58
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Uruga to i Uryga tamto i Uryga itd. Pisałem wiele razy - gra 1 defensywnym pomocnikiem ma swoje wady. To co uchodzi w meczu z Zawiszą czy Pogonią nie ujdzie w meczu z Legią. Garguła i Stilić w ogóle nie biorą udziału w grze obronnej Brakuje nam 2 piłkarzy w defensywie! I co Uryga miał się sklonować! Nawet Sobol w najlepszej formie nie dałby rady 2 defensywnym pomocnikom jak Vrdoljak i świetny Jodłowiec. A co dopiero w pojedynkę Alan.

No ale lepiej wylać pomyje na Alana. Dla mnie po pierwszej części meczu to Garguła Stilić do zmiany. Na ich miejsce 2 chłopów do biegania i walki w środku pola i może byśmy dowieźli remis albo... wygrali. Ani Stilić (prze marny) ani Garguła (prze marny) nic nie dali z przodu żeby ich trzymać na boisku. Z tyłu nigdy nic nie dają...

A Alan grał na tyle na ile mógł zostając sam na 2 piłkarzy Legii w kontrach. Co miał zrobić? Sklonować się?

Wg mnie przegraliśmy ten mecz taktycznie. Tak jak pisało kilku kolegów - nie jesteśmy Barceloną żeby na każdego przeciwnika grac zawsze tak samo i to tą samą 11. (Czego nawet Barca nie robi bo rotuje składem).

Może to podziała na Smudę żeby przemyślał taktykę, bo mecz z Legią to typowy mecz w pucharach. Więc się pytam z czym do pucharów? Z Gargułą i Stilićem którzy zlewają grę obronną? O ile jeszcze Stilić powinien grać bo jest szansa że "coś" zrobi z przodu to Garguła? Powinien być już tylko zmiennikiem.

Częściowo się z tobą zgodzę, z racji tego, że po meczu każdy mądry i każdy ma rację. Jaki inny wariant byś zaproponował?
Dla mnie realna była tylko jedna alternatywna opcje - Dudka do środka z Alanem, Guła ławka, Guzmics na środku z Głowackim, ale ja bym się i tak na to na miejscu Smudy nie zdecydował, bo Węgier jest u nas dopiero drugi tydzień. Do momentu straty "gola" mimo wszystko prezentowaliśmy się lepiej. Po meczu środowym będziemy dużo mądrzejsi, zobaczymy na co stać Węgra i mam nadzieję Lecha(tu też uważam, że grzech Smudy bo mógł go ogrywać zważywszy na nieurodzaj w środku pola.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 22.09.2014, 09:00
Doping kibiców Wisły + oprawa [ZDJĘCIA, WIDEO]
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html

Race w sektorze gości [WIDEO]
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.09.2014, 09:01
Ja napiszę jedno: jak Smuda przed meczem się wypowiada, że jego nie interesuje, jak gra przeciwnik, to mu właśnie Legia pokazała, dlaczego powinno go zainteresować. Zneutralizowali pięknie nasze jedyne atuty.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.09.2014, 09:08
Wstyd i tyle. Wynik może nie oddaje przebiegu meczu ale z drugiej strony przez całe spotkanie stworzyliśmy może z jedną sytuację do strzelenia bramki. Co gorsza L grała przez większość meczu bez czołowych zawodników, a dodatkowo trzy dni po pucharowym spotkaniu w LE. Wychodzi na to, że dzieli nas od nich przepaść. Dwa ostatnie mecze to bilans 0:8.

Tylko zmiana właściciela może dać nam jakiś impuls. Takie sytuacje jak ostatnie liderowanie tylko zaciemniają obraz i stwarzają miraż, że wszystko jest ok. Naprawdę nic nie jest ok i wszystko opiera się na przypadku i liczeniu że jakoś to będzie. A z Cupiałem i jego ludźmi już na pewno nie będzie.
:/
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2014, 09:23
irman napisał(a):Wyświetl post
Wstyd i tyle. Wynik może nie oddaje przebiegu meczu ale z drugiej strony przez całe spotkanie stworzyliśmy może z jedną sytuację do strzelenia bramki. Co gorsza L grała przez większość meczu bez czołowych zawodników, a dodatkowo trzy dni po pucharowym spotkaniu w LE. Wychodzi na to, że dzieli nas od nich przepaść. Dwa ostatnie mecze to bilans 0:8.

Tylko zmiana właściciela może dać nam jakiś impuls. Takie sytuacje jak ostatnie liderowanie tylko zaciemniają obraz i stwarzają miraż, że wszystko jest ok. Naprawdę nic nie jest ok i wszystko opiera się na przypadku i liczeniu że jakoś to będzie. A z Cupiałem i jego ludźmi już na pewno nie będzie.
Tylko bój się Boga z taką zmianą jak zaszła w Lechii, bo to że gostki sypły kasą i rozpieprzyli wszystko, co do tej pory w proch i pył, jakoś nie przekuło się na pozytywne zmiany w grze, czego ofiarą już jest trener.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.09.2014, 09:31
Raczej nie będziemy mieli właściciela, który zasypie kasą różnice w budżecie. Przy założeniu, że mamy wpływy na poziomie 60 mln, czyli tak jak w sezonie, gdy graliśmy w LE, i tak będziemy tracili do Legii prawie 60 baniek.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 22.09.2014, 10:39

Wstyd to będzie jak za tydzień przegramy. 110 tys >32 tys
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.09.2014, 11:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Brakuje mu prawdziwego defensywnego pomocnika, Uryga się dopiero uczy. Myślę że ma potencjał, ale wymagać od niego teraz i tak za dużo nie powinniśmy. Gra bo musi. Brakuje bardzo Ostoji.
Brakuje nam drugiego defensywnego pomocnika. Legia miała Jodłowca i Vdoodljaka. .
Ostoja nic by tu nie pomógł. To nie zawodnik, który złamałby Jodłowca i Vrdoljaka, jak kiedyś w Krakowie Sobolewski tego ostatniego. Stjepanović technicznie jest OK, ale reszta... . Nam w środku potrzeba ze dwóch "Goulonów", a na skrzydła dwóch zapierdalaczy. Cała nasza druga linia nie posiada żadnych predyspozycji do gry na wyższym poziomie motorycznym, niż wolna ligowa kopanina. Tylko Stilić innymi swoimi walorami uzasadnia swoją obecność na boisku, ale muszą być inni, którzy będą za niego orali trawkę.
Przed meczem pisałem, że przerastają nas pod wzgłędem fizycznym, ale liczyłem że wyjdzie coś niekonwencjonalnego i lapnie nam się jak rok temu. Widać jednak, że przestoje w Bydgoszczy, to była czytelna zapowiedź niepowodzenia.
Właśnie z tego względu będzie bardzo ciężko w następnym, ważnym meczu. Na pewno na nas siądą i pewnie sami też się szybko wyprują, ale i tak może nie być za ciekawie.
Odpowiedz cytując
Trykuss
Member

Od: 09.2009

Stary 22.09.2014, 11:24
Wisła to drużyna która potrzebuje miejsca i wtedy pokazuje swoj potencjał, jak nam się to zabierze to jest słabo.
Jasne, że Legia jest od nas teraz lepsza. Lecz my jesteśmy lepsi od reszty ligi, niestety tak jak my uciekliśmy Polsce 15 lat temu na 10 lat tak oni teraz.
Lecz Wisła ma skład i ławkę na gre o wysokie cele. Dla nas jest jedno rozwiązanie, w meczach z drożynami jak Cracovia, Podbeskidzie czy Korona - KONIECZNIE - ZAWSZE 3 pkt !! jak nie będziemy tracić głupio punktów to będziemy wysoko, bo Legia będzie je tracić.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.09.2014, 11:29
Mimo, że to bramka na 1-0 to do sędziego nie ma co mieć wielkich pretensji. Wisła nie zasłużyła na zwycięstwo pod żadnym pozorem, może remis był do wyciągnięcia. Dudka miał dobrą sytuację koło 90 minuty i wynik mógł inaczej wyglądać.Za dużo indywidualnych błędów, a już szczytem było odegranie Brożka z połowy Legii na aut na wysokości naszego pola karnego. Przerósł ich ten mecz i tyle. Szybko zapomnieć bo w derbach to się nie ma prawa powtórzyć. Garguła powinien usiąść na ławce bo drużynie nie daje zupełnie nic.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.09.2014, 11:30
Wszyscy w klubie, na czele z piłkarzami oraz kibice krzyczą, że nie ma już co rozpamiętywać, bo tak miało być i basta.

Gówno prawda, a nie tak miało być.

Oto największe błędy całej Wisły Kraków :

1. Piłkarze poza Głowackim, zagrali największą padake w tej rundzie. Braku woli walki i zaangażowania, nie wytłumaczy mi nikt, ani brakiem umiejętności, o czym wszyscy w większosci przypadków wiedzą i nie oczekiwali dominacji Wisły w tym meczu, ani strachem przed meczem, ani stresem czy nerwami. Karygodne zachowanie piłkarzy przed pełnym stadionem kibiców.

2. Trener jako wytłumaczenie tej kompromitacji, przyjął paraliż i brak doświadczenia Wisły w grze o najwyższą stawkę, co jest bzdurą, bo chyba najbardziej zawiodła taktyka na ten mecz i Berg bez swoich najlepszych piłkarzy, pokazał wyższość nad Smudą. Wprowadzenie swoich asów w ostatnich minutach meczu zaowocowało 2 bramkami dla Legii i tyle, a nie pieprzenie o odkryciu się Wisły, która nie wykonała w II połowie żadnego ataku prawie..

3. Sędziowie z Mazowsza wypaczyli mecz Wisły z Legią nie pierwszy już raz i pytam się jak klub dopuszcza, aby na mecz na szczycie, dopuszczano sędziów być może sympatyzujących z przeciwnikiem z uwagi na miejsce zamieszkania lub zwyczajnie beznadziejnych czy najgorszych w kraju i to nie tyle za zgodą co pewnie na polecenie PZPN.

4. Kibice poza karkoniadą, nie mogą pochwalić się lepszym od Legii dopingiem. Czas skończyć pieśni żałobne na Wiśle, bo nawet piłkarze usypiają przy tych kołysankach. W komunie się tak dopingowało, bo wszyscy byli pijani i nie mieli siły śpiewać. Czas się obudzić i zmienić repertuar z pijackich bluzgów na coś rytmicznego i głośnego.

5. Służby porządkowe wpuściły Legionistów bez kontroli i powinny być przez klub usunięte a najpierw obciążone karą, którą PZPN za to niedociągnięcie powinien obciążyć organizatora meczu czyli Wisłę także, a nie tylko Legię. Bo jak to jest, że klub żąda od kibiców Wisły nie używania pirotechniki, a przyjezdnym pozwala się wnosić na stadion co tylko zechcą.

Mówiąc krótko, mecz Wisła Legia zakończył się do zera dla Legii, pod każdym względem. Legia przyjechała, zasłużenie wygrała z przekrętem włącznie, zadymiła i przekrzyczała Kraków i wyjechała z naszą tarczą.

Wisełko nic się nie stało ..........
Ostatnio edytowane przez kot : 22.09.2014 o godz. 11:38.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.09.2014, 11:35
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Mecz, o którym trzeba jak najszybciej zapomieć.

Sportowo: Już mecz z Zawisza pokazał, że chęci do biegania i walczenia na całej długości boiska nie dotycza wiekszości zespołu. Wynik tamtego spotkania tylko zaciemnił obraz zaangażowania. Bo to co robił Zawisza z naszą obrona w pierwszej połowie wołało o pomstę do nieba.
Wczoraj ten zespół pokazał, że nadal nie zamierza się zbytnio wysilać. Nawet komplet kibiców na trybunach nie jest w stanie wyzwolić w nich chęci do jeżdżenia na dupach, bo tak w tym prestiżowym meczu powinno być, tym bardziej przy pełnych trybunach. To było markowanie gry. Przegrywamy 0:1 a tu styl gry taki jakby nas zadawalał ten wynik, żadnych ataków, nic. A już oglądanie "wyczynów" Boguskiego w tym meczu to już "wisienka na torcie". Facet w całym meczu może raz zagrał dobrze piłką. Taktycznie i mentalnie zespół nie został przygotowany do tego pojedynku. Co do sędziowania. Fakt jest taki, ze na 3 ostatnie mecze rozegrane w Krakowie aż w 2 jesteśmy przekręceni a ten 1 gdzie nie ma wałów wygrywamy.

Kibicowsko:

Byłem na sektorze H, więc piszę ze swojego punktu widzenia. Bardzo słaby nasz doping. Chwile gdy włączał się cały stadion na palcach jednej ręki. czas pomysleć o poważnych zmianach w prowadzeniu dopingu. W meczach z topowymi ekipami nie czas na przestoje, jakies rozmowy prowadzącego doping z sektorem, na to powinien być czas przed meczem a nie w jego trakcie. Doping powinien leciec non stop, a tu pół minutowe czy minutowe przerwy. No i repertuar powinien być inny niż na meczach np. z Bełchatowem. Tu nie miejsce na długie monotonne piosenki. Tu powinny być krótkie i głośne przyśpiewki, zmieniające sie non stop.
Na stadionie przy takiej ilości ludzi jest problem z komunikacją między trybunami. Mase ludzi nie wiedziało co ma śpiewać bo nie było słychać sektora C, może w przyszłości dałoby się jakieś głosniki rozciagnąc po bocznych trybunach, bo naprawdę ludzie chcieli dopingować ale nie wiedzieli co.
Co do przyjezdnych, trzeba przyznać, że sposób prowadzenia dopingu klasa sama w sobie. Non stop, bez żadnych przestojów, bęben nakręcał cały czas ich doping. Żadnych podziałow na huliganów stojących w milczeniuz z łapami w kieszeni czy ultrasów. Wszyscy jada z dopingiem. Zdziwił mnie natomiast stopień napinki z ich strony. Rozumiem, ze wyjazd itp. ale w bluzganiu na nas wnieśli sie chyba na najwyższy poziom porównywalny z parchami. Takie buractwo z ich strony jesli chodzi o częstotliwość, bo wiadomo nikt się nie spodziewał jakiejś "kultury". Zapewne w innych sektorach nie było ich słychać bo reszta stadionu może ze 2,3 razy w trakcie meczu im coś odpowiedziała i to w dodatku nie za głośno.
Widzę, że mamy na forum prolegijnych kibiców...

Z mojej strony: przy tym wyniku doping zły nie był, w pierwszej połowie był dobry, choć było widać, że jest duże rozemocjonowanie, ludzie nie potrafili się skupić na tym, żeby śpiewać równo, gniazdowy robił co mógł i jakoś to wyglądało. Z perspektywy E goście słabo słyszalni, choć trzeba przyznać, że mieli dobry bęben.
Oprawa mistrzostwo świata, mimo błędu na pierwszym sjaldzie... dla mnie jest to rodzaj jakieś sztuki, bo tak mistrzowsko ułożyć tą czcionkę i jeszcze cieniowanie, herb to nie jest prosta rzecz.
Kibicowsko pokazaliśmy, że pół roku banicji nas nie złamało i dalej wytyczamy szlaki całej Polsce. Przypominam, była to 4-stronna kartoniada,(można powiedzieć dwie podwójne kartoniany) - pierwsza taka w historii polskiego ruchu kibicowskiego. Brawo dla ultrasów i szacunek dla wykonawców.
Byłby dobry mecz, doping wyglądałby o wiele lepiej, a tak sędzia s.......ił widowisko... cóż, kiedyś przyjdzie czas, że sędziowie przestaną im pomagać w meczach z nami, bo mamy już 3 mecz gdzie podejmowane są kardynalne decyzje przeciwko nam w meczach z nimi.

A wy się wszyscy pier.... w czoło pseudoobiektywiści... robimy mega oprawę, a jakiś pseudoobiektywista pisze "oprawa na plus, szacun dla Legii za piro"... JAki ....a plus? tylko plus? ....a a co to ....a jest piro? to jest jakieś wydarzenie na skalę światową, bo piro odpalili? Piro to odpalają co kolejkę w Polsce nic nadzwyczajnego. Puknijcie się w te puste łby trochę, bo nic wielkiego warszawiaki nie pokazali jeśli chodzi o ultras, w komplecie nie przyjechali, doping jakiś wybitny nie był, (chyba że oglądaliście w TV)
zalatuje mi tutaj agentami warszawskimi, jak chcecie się podniecać legijnym piro, to jedźcie sobie na łazienkowska 3 albo zmieńce forum i tam im wchodźcie w dupę.
To przez takich jak wy samobiczowców atmosfera wokół klubu nie jest taka w porównaniu naszym dużym potencjałem kibicowskim.
Ostatnio edytowane przez palikot : 22.09.2014 o godz. 11:51.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.09.2014, 11:51
Do Twojej listy kocie dopisałbym jeszcze brak cohones tudzież słabą psychikę u formacji ofensywnej. Oddawali piłkę do drugiego, trzeciego. Nikt nie miał jaj by wziąć ciężar gry na swoje barki, o oddaniu strzału nie wspomnę. Nie strzelasz na bramkę- nie ma goli- nie wygrywasz. Proste.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.09.2014, 11:54
raindog. - oni tacy są właśnie honorowi... potem zamiatają pod dywan. Myślą, że im wszystko wolno i maja za sobą media. Wyobraź sobie co by było gdyby tak Wisła strzeliła. Tacy honorowi któryś mecz... Ale do tych z UEFA to chcieli, żeby przepisy łamali specjalnie dla nich i mało leśniodorski gały nie opucował jakimś tam działaczom pod pokojem w Genewie.

Kawał bawanów i tyle, a wy wchodźcie im w dupę dalej, bo dobre piro zrobili, może zgoda będzie...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów