The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się pojedynek pomiędzy Wisłą a Legią?
Zwcycięstwem Białej Gwiazdy! 113 88,28%
Remisem! 7 5,47%
Zwycięstwem gości. 8 6,25%
Głosujących: 128. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2014, 13:16
R33 napisał(a):Wyświetl post
Wątpię, żeby Legia wyszła gorszym składem na mecz. Wg mnie to dla nich ważniejszy mecz niż z Lokeren bo grają z liderem do którego tracą punkty przy ew. porażce sytuacja im się trochę skomplikuje, zważywszy na to, że tabela jest mocno spłaszczona (siódma Jaga traci do nich tylko 3 pkt obecnie), a to już będzie 9ta kolejka czyli to początek wyjawiania się już podziału ról (kto gra o MP, a kto o spadek).
Zagraniczni zawodnicy Legii wiedzą że wypromuje ich głównie gra w Europie, pojawi się pewnie ten sam motyw co u nas, czyli lekceważenie ligi kosztem gry w LE.

Nie twierdzę że nas zlekceważą, ale priorytetem Legii jest dobre zaprezentowanie się w LE. Tam też jest większa kasa. Inny fakt to taki że liga jest bardzo długa. Jeszcze 29 spotkań do końca...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.09.2014, 13:55
R33 napisał(a):Wyświetl post
Wątpię, żeby Legia wyszła gorszym składem na mecz. Wg mnie to dla nich ważniejszy mecz niż z Lokeren bo grają z liderem do którego tracą punkty przy ew. porażce sytuacja im się trochę skomplikuje, zważywszy na to, że tabela jest mocno spłaszczona (siódma Jaga traci do nich tylko 3 pkt obecnie), a to już będzie 9ta kolejka czyli to początek wyjawiania się już podziału ról (kto gra o MP, a kto o spadek).
Bez przesady. To, że nawet teraz ich ogramy nie sprawi, że stracą szansę na mistrzostwo i będą rwali włosy z głowy. Do końca jest jeszcze w brud meczy w tym podział punktów, więc kilkupunktowa przewaga w chwili obecnej to pryszcz. Poważny wyznacznik, kto i o co będzie walczył to koniec roku, bo wtedy faktycznie niektórzy mogą mieć na tyle duże straty, że pewnych rzeczy nie dogonią - mam na myśli walkę o ósemkę.
Nie zmienia to jednak faktu, że wymiar prestiżowy tego meczu jest na tę chwilę ponad wszystkim. Dla nas to moment o tyle szczególny, że ewentualna wygrana w dobrym stylu przy pełnych trybunach może zespół jeszcze bardziej nakręcić, a co za tym idzie nakręcić ludzi-kibiców, do przychodzenia na kolejne potyczki.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 17.09.2014, 14:00
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie zasłona dymna.
Ten Olkowicz to ktos od nas, pracujacy w klubie ?
bo jezeli to ktos stojacy po srodku, typ neutralny to po co mialby robic jakies zaslony dymne?

Po mojemu Legia powinna zagrac mocno oslabiona, to dopiero poczatek sezonu, przerwa miedzy zespolami z czolowki jest w zasadzie zadna, ktos przegra, drugi wygra i wszystko sie zrownuje i wymiesza. Dla nich priorytet to LE.. a lige mozna wygrac w przedbiegach, jest jeszzcze na to czas.

Mocno oslabiona w ich rozumowaniu.. bo oni 2 czy 3 skladem daja rade z wiekszoscia druzyn w lidze.
Byle tego Radovica potracilo auto czy cos. Chyba, ze nie zagra , ewentualnie nie bedzie mial swojego dnia.
Ostatnio edytowane przez c. : 17.09.2014 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.09.2014, 14:02
wystarczy że ktoś w klubie "sprzedał" mu taką informację, bo miał w tym właśnie taki cel, to wziął i teraz powtarza. Oczywiście, że zasłona dymna, nie ma co do tego dwóch zdań, że Głowa zagra. Pamiętam w tamtym sezonie, było "zagrożenie", że Brozio nie zagra. Jak było i kto strzelał, to chyba pamiętamy.

Co do meczu, tak jak nie byłem pewny spotkania z Zawiszą, tak teraz jestem spokojny o naszą dyspozycję i tego że powieziemy Legie.
Ostatnio edytowane przez Krav : 17.09.2014 o godz. 14:04.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.09.2014, 14:04
A po to, że wszystkie te "niezależne" i "obiektywne" media robią wszystko dziwnym trafem pod klub ze stolicy.

"Oni to wiedzą kocie". Znają się, to jedna klika. Do zadowolenia jednego z drugim wystarczy jakiś tam pakiet bilecików darmowych, na urodzinki coś tam vipowskiego itd. A oni dostaną przychylną prasę.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 17.09.2014, 15:08
1. Wisła Kraków 8 18:9 18
2. Legia Warszawa 8 19:8 16

Dwa najlepsze ataki i dwie nie do końca szczelne obrony
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 17.09.2014, 15:09
Zapraszamy do udziału w konkursie! Czekają atrakcyjne nagrody.

KONKURS >>
Odpowiedz cytując
Ilonka
Banita

Od: 01.2012

Stary 17.09.2014, 19:20
Dzis malo brakowalo a bym przejechal Semira w Centrum ... wybiegl mi przed auto z jakims koleszkom. Moim zdaniem tak pilkarze nie powinni sie zachowywac przed waznym meczem ;/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.09.2014, 19:26
Krav napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu, tak jak nie byłem pewny spotkania z Zawiszą, tak teraz jestem spokojny o naszą dyspozycję i tego że powieziemy Legie.
A ja nie jestem spokojny o dyspozycję sędziów. Ale tu wiadomo...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 17.09.2014, 19:44
Ilonka napisał(a):Wyświetl post
Dzis malo brakowalo a bym przejechal Semira w Centrum ... wybiegl mi przed auto z jakims koleszkom. Moim zdaniem tak pilkarze nie powinni sie zachowywac przed waznym meczem ;/

Rozkojarzony chłopak przed meczem. Myśli już o Legii. Bóg zapłać, że nic się nie stało i zagra
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom

Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle''
~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.09.2014, 20:38
Moim zdaniem tak pilkarze nie powinni sie zachowywac przed waznym meczem ;/
A moim nikt się tak nie powinien zachowywać nigdy.
Ostatnio edytowane przez R33 : 17.09.2014 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 18.09.2014, 08:56
Moim zdaniem kobiety nie powinny wsiadać za kółko przed tak ważnym meczem !!!
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.09.2014, 10:33
W niedziele idealny klimat i okoliczności aby pokazać panom z warszawy żeby nie byli tacy pewnie swego w kontekście całego sezon. No i liczę że każdy kibic Wisły na stadionie da z Siebie wszystko od pierwszej do ostatniej minuty, oczywiście piłkarze także. Do zobaczenia w niedziele
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.09.2014, 12:00
http://www.wislaportal.pl/27706,Zmia...u_z_Legia.html

Wg mnie jest to lekkie albo nawet nie lekkie przegiecie pały. wiadomo,ze na mecz z Legią przyjedzie mnostwo osob zmotoryzowanych.i nie mowie tu o sympatykach z Krakowa ale z odległych zakątków Polski.
Juz widze co sie dzieje na ulicach wokol stadionu bo watpie ze wszyscy bardzo chetnie zaplaca 20 zl za 2 h placac sporo za bilet na mecz.Rozumiem ze ktos chce wyciagnac jak najwiecej ale sa jakies granice. mozna by było wprowadzic te 20 zl ale dla busów oraz autobusow. bo sa wieksze. dla osobowek powinno byc dalej 10 zl. jak tak dalej pojdzie to w przyszlym roku parking bedzie kosztowal 50 zl. odrazu zaznaczam ze nie lamentuje ale wg mnie taka informacja powinna byc duzo wczesniej (kazdy moglby sobie jakos zaplanowac przyjazd-odjaz ze stadionu) i nie powinno sie ze zerowac na kibicach ktorzy maja daleko na mecz.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.09.2014, 12:18
Ludzieeee...
A powiedzcie mi co dzisiaj oznacza te 20 zł
To jest w dzisiejszych czasach gowno a nie pieniadz....
Przyjedziecie w czworke jednym samochodem co daje 5złna łeb....szok...
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 18.09.2014, 12:28
Pewnie ziomus.jak sie dobrze zarabia to 20 zł tu 20 zł tam nie ma problemu. ale nie kazdy zyje tak dobrze...
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.09.2014, 12:29
Jak Ci nie pasuje i wolisz 20 zł przejebać na piwo, to zaparkuj sobie na osiedlu, czy pod halą. Kto Ci każę parkować pod samym stadionem?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 18.09.2014, 12:32
ja nie mówie o sobie. ale o inncyh ktorzy musze przemierzy sporo kilometrow zeby zobaczyc mecz. zyjemy w Polsce.nie kazdego stac na wszystko w dzisiejszych czasach
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.09.2014, 12:55
To zaparkuje gdzie indziej, co za problem?
Wszyscy muszą stać pod stadionem, a potem rozjeżdżać ludzi, którzy trochę później niż reszta stadionu wychodzą z C?
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 18.09.2014, 12:55
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
ja nie mówie o sobie. ale o inncyh ktorzy musze przemierzy sporo kilometrow zeby zobaczyc mecz. zyjemy w Polsce.nie kazdego stac na wszystko w dzisiejszych czasach
To propaganda opozycji
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.09.2014, 13:40
A w pobliżu stadionu mało jest darmowych miejsc parkingowych? Chyba nikomu korona z głowy nie spadnie jak będzie miał samochód 5 minut od R22.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.09.2014, 13:44
Głowacki kontuzjowany...A Żemło nawet nie powąchał jeszcze murawy i znów MOŻE będziemy skazani na Czekaja...noż ....a
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.09.2014 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.09.2014, 13:47
Bez paniki,zobaczymy w niedziele

Jedziemy z krawatami,nie ma co się bać tylko ich ustawić razem z planami o mistrzostwie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 18.09.2014, 13:50
http://www.wislaportal.pl/27706,Zmia...u_z_Legia.html

Wg mnie jest to lekkie albo nawet nie lekkie przegiecie pały. wiadomo,ze na mecz z Legią przyjedzie mnostwo osob zmotoryzowanych.i nie mowie tu o sympatykach z Krakowa ale z odległych zakątków Polski.
Juz widze co sie dzieje na ulicach wokol stadionu bo watpie ze wszyscy bardzo chetnie zaplaca 20 zl za 2 h placac sporo za bilet na mecz.Rozumiem ze ktos chce wyciagnac jak najwiecej ale sa jakies granice. mozna by było wprowadzic te 20 zl ale dla busów oraz autobusow. bo sa wieksze. dla osobowek powinno byc dalej 10 zl. jak tak dalej pojdzie to w przyszlym roku parking bedzie kosztowal 50 zl. odrazu zaznaczam ze nie lamentuje ale wg mnie taka informacja powinna byc duzo wczesniej (kazdy moglby sobie jakos zaplanowac przyjazd-odjaz ze stadionu) i nie powinno sie ze zerowac na kibicach ktorzy maja daleko na mecz.
Ale to nie jest parking nalezacy do Wisly SA, tylko parking TS Wisly, dla ktorej 20 zl to wielkie pieniadze, a Wisla SA 20 zlotymi sobie podciera dupe.

Byles kiedykolwiek w hali Wisly (wiesz gdzie sie ona w ogole znajduje?), wsparles jakas z sekcji Wisly? kupiles bilet? kupiles cos w restauracji U Wislakow?

powiedz Ty mi skad TS Wisla ma brac pieniadze na 13 sekcji i szkolenie 1,500 sportowcow?
to nie jest Wisla SA, gdzie pilkarz zarabia 60 tys zlotych miesiecznie, a TS Wisla w ktorej cala druzyna siatkarek, koszykarzy, judokow i bokserow lacznie tyle nie zarabia co JEDEN pilkarz w Wisla SA. W zasadzie to za darmo graja, koszykarze, czy bokserzy dokladaja do tego z wlasnej kieszeni.

TS Wisla nie ma zadnych zyskow z biletow. Jedynie na koszykarki cos przyjdzie. Oni musza szukac gdzie sie da pieniedzy, zeby utrzymac klub, zeby mogly przetrwac sekcje, aby dzieciaki nie musialy odejsc od treningow.

20 zl to jest na prawde malo, jak za STRZEZONY parking TUZ OBOK stadionu. W dniu meczu z Legia. Skoro na co dzien kosztuje 10 zl.
No i wspiera sie TS Wisla.
Ostatnio edytowane przez c. : 18.09.2014 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 18.09.2014, 13:50
Dzis widzialem Sarkiego, wygladal jakby mial kontuzje
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.09.2014, 13:53
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Głowacki kontuzjowany...A Żemło nawet nie powąchał jeszcze murawy i znów MOŻE będziemy skazani na Czekaja...noż ....a
Sądzisz, że gdyby powąchał murawę to wiele by zmieniło? Bo ja szczerze powiedziawszy w to wątpię.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.09.2014, 13:57
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Sądzisz, że gdyby powąchał murawę to wiele by zmieniło? Bo ja szczerze powiedziawszy w to wątpię.
Nie ma pewności, ale mogłoby mu wiele dać, a takto Smuda go nei wypuści na Legię, nie ma szans. Postawi na Czekaja, który w meczach rezerw spisuje się jeszcze gorzej niż Żemło, ale ma większe doświadczenie na poziomie TME.

Oczywiście Żemło czy Czekaj to nie poziom Głowackiego. Cóż lipa straszna.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.09.2014, 14:01
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Nie ma pewności, ale mogłoby mu wiele dać, a takto Smuda go nei wypuści na Legię, nie ma szans. Postawi na Czekaja, który w meczach rezerw spisuje się jeszcze gorzej niż Żemło, ale ma większe doświadczenie na poziomie TME.

Oczywiście Żemło czy Czekaj to nie poziom Głowackiego. Cóż lipa straszna.
Jeszcze może zaryzykować z Guzmicsem. W każdym razie wydaje mi się, że Głowa zagra, mogą mu dać też blokadę jeśli nie jest to poważny uraz.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.09.2014, 14:01
nie masz sie co martwić, i tak Głowa zagra i tak
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 18.09.2014, 14:02
To pewnie jakaś ściema. Rok temu Brozek też miał nie grać, a zagrał i strzelił jedyną bramę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów