The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2014, 18:58
Mówcie co chcecie z tymi zmianami, ale jak już je Smuda zrobił to rozwalił system.

Boguski przesunięty na DP - bez siły znów uspokaja grę
Sarki na lewym skrzydle bez lewej nogi - 2 asysty
Stępiński - gol i wypracowany karny jako skrzydłowy.

Dzięki Franz!

A i Czekaj spada na OS za Gumisia i Żemłę w rankingu Smudy po tym meczu sądzę.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 12.09.2014, 19:05
Byłem w strachu przed tym meczem, a w drugiej połowie wróciły koszmary z poprzedniego sezonu i porażka 3-1.
Tym razem treneiro Smudeiro dał bardzo dobre zmiany.
Jaram sie przed 7egią
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

SUPER!!! emocje wspaniałe! od 0:1 do 2:1 od mega wkurzenia po wygraną 2:4 i niesamowitą euforię! Franek Smuda Czyni Cuda!

P.S. ehhh naprawdę Michał prezentuje poziom I albo nawet II ligi:(
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Zwariowany mecz. Bramką na remis pachniało od dłuższego czasu ale straciliśmy dopiero w drugiej połowie, później na 2:1 i myślałem, że będzie po meczu bo kompletnie nic nie graliśmy, identycznie jak w tamtym sezonie. Później szczęśliwa bramka Brożka i piękna bramka Stępińskiego, który dodatkowo wypracował karnego.
Niby nie mamy ławki a ławka nam dziś mecz wygrała.
Bardzo cieszy to, że grając tak naprawdę słaby mecz wygrywamy i strzelamy cztery bramki.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.09.2014, 19:06
I do czego dochodzi

Wysmiewany przez 90 % społeczeństwa Smuda za swoje zmiany nagle....

.....Zostaje mistrzem owych zmian....
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.09.2014, 19:08
Gra Wisły dostarcza niemało emocji, zarówno tych negatywnych jak i pozytywnych!

1. Zagraliśmy na pół gwizdka. Wygrana tego nie zmienia.
2. Michał Buchalik pomógł zespołowi w trudnych momentach.
3. Dwie ryzykowne zmiany Smudy przyniosły dziś trzy punkty. Sarki dwie asysty, Stępiński gol i wywalczony karny.

Szkoda, że Smuda nie dostał w tym okienku transferowym defensywnego pomocnika. Przydałby się Radek Sobolewski...
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.09.2014, 19:10
Niesamowity przebieg meczu. Myślałem, że skończy się jak ostatnio. A tu tyle bramek i wygrana
Teraz trzymajmy kciuki za Śląsk niech urwie punkty Legii
What's new?

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 12.09.2014, 19:11
Już przecierałem oczy ze zdumienia. Widziałem najgorsze scenariusze, że Osuch maczał w tym palce. Nie wierzyłem że tak grająca jak do tej pory Wisła może przegrywać mecz i to w takim stylu z drużyną która ma obronę w rozsypce i sześć porażek na koncie. Na szczęście pokazaliśmy kto rządzi i komu się należy 1-sze miejsce. Niepokonana nasza Wisełka kochana!
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 12.09.2014, 19:11
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
I do czego dochodzi

A drużyna, która rzekomo nie ma ławki rezerwowych wygrywa dzięki dwóm asystom, golowi i karnemu zawodników wchodzących
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.09.2014, 19:14
Nerwowy mecz , przez większość czasu graliśmy "piach" ale na szczęście odwróciliśmy losy tego meczu a Sarki przypomniał sobie jak się dośrodkowuje . Gdzie są teraz Ci którzy pisali ,że Sarki jest najgorszym skrzydłowym w erze Cupiała ? Oczywiście nie jest to jakiś wirtuoz , do pierwszego składu przy takim stylu gry wg mnie się nie nadaje ale jako rezerwowy przy niekorzystnym wyniku jest idealny i warto go mieć w zespole zwłaszcza że pod kopułą też ma w miarę poukładane w przeciwieństwie do Donalda . Przy okazji zapytam się gdzie są Ci którzy pisali po co nam Stępiński skoro mamy Zająca? Podsumowując bardzo dobry mecz zmienników a i zaskoczenie jest bo Smuda wykorzystał limit zmian dając jednocześnie zadebiutować Lechowi :O
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.09.2014, 19:14
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
I do czego dochodzi

Bo w końcu zaczał je przeprowadzać nie czejąc do 85 min
Odpowiedz cytując
T-omek
Member

Od: 03.2005

Stary 12.09.2014, 19:30
Moja analiza na gry poszczególnych zawodników, jedziemy:

Buchalik - cichy bohater tego spotkania, grał pewnie, spokojnie, nie zawinił przy żadnym golu. Interwencja po przeskoczeniu Czekaja nad piłką - KLASA ŚWIATOWA !!!

Burliga - dramat, dramat, dramat - osłabił zespół, normalnie jakbyśmy grali w 10, ogrywany jak dziecko, pokazał dzisiaj absolutne nic !!!

Dudka - poprawnie, pewnie, kilka niezłych interwencji, dobrze w początkowym wyprowadzeniu piłki.

Czekaj - brak ogrania, bardzo nerwowo, sprokurował "setkę" dla przeciwnika, jednak miał dobre momenty w destrukcji, dobrze to rokuje na przyszłość ale musi więcej grać.

Sadlok - najsłabszy mecz tego zawodnika od początku w Wiśle. Pierwsza połowa jeszcze jakoś wyglądała (przypadkowa asysta ze słabego dośrodkowania) jednak druga woła o pomstę do nieba, po zmianie w skrzydłowego w Zawiszy był masakrycznie ogrywany, jednak najgorsze w jego wykonaniu były próby rozgrywania piłki, bieg 40-sto metrowy złamanie do środka podanie w poprzek i tragiczna strata otwierająca kontrę dla przeciwnika KRYMINAŁ !!!!!!!!!!

Uryga - niewidoczny, daleko dzisiaj do meczu z Pogonią, za wolny dla czarnoskórych pomocników Zawiszy. Na szczęście bez konsekwencji.

Sarki - man of the match, fenomenalna zmiana, dwie asysty, idealny w roli jokera. Genialne dośrodkowanie do Stępińskiego !!!

Stępiński - bardzo spięty wyszedł na boisko, jednak potrafił zagrać bardzo dobrze w ofensywie pomimo nietypowej pozycji. Widać zmysł strzelecki, główka i wywalczenie karnego, Broziu może czuć się zagrożony.

Jankowski - bardzo słaby mecz, gdyby nie strzał w słupek, najgorszy na boisku. "Asysta" przy pierwszej bramce dla gospodarzy, brak jakiejkolwiek umiejętności w kreowaniu akcji ofensywnych. Bardzo słabe zawody - kolejne.

Garguła - na plus pomoc w defensywie Burlidze, reszta na minus, obok meczu. Jedyne usprawiedliwienie - nie gra na swojej optymalnej pozycji.

Stilić - poprawny mecz w jego wykonaniu, jednak brakuje mi u niego agresywności w grze, odstawia nogę, nie idzie za akcją. Musi być bardziej zdecydowany i waleczny.

Boguski - jeździec bez głowy a momentami dziecko we mgle. Dziecinne straty w rozegraniu i niecelne podania. Jedyny plus to jego waleczność i charyzma.

Brożek - dobre zawody, jednak brakuje mu już szybkości. Całe szczęście, że potrafi to nadrobić techniką i ustawieniem. Albo mi się wydaje albo Broziu ma lekką nadwagę. Bramka dość przypadkowa, jednak była wynikiem idealnego ruchu do piłki. Stary wyjadacz.
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.09.2014, 19:30
Udało nam się, ale nie można całe życie bazować na farcie. Po 20 min powinno być po meczu ( 2 słupki, 2 niecelne uderzenia Semira). Fakt, że ostatnia drużyna w tabeli może nam narobić tyle problemów daje do myślenia. Sami oddaliśmy pole i kwestią czasu były bramki dla Zawiszy. Bardziej doświadczonym rywal dobiłby nas przy stanie 2-1. A tak szczęśliwa bramka Brozia i wróciliśmy do gry. Będzie nauczka przede wszystkim przed derbami. Parchy wyjdą na nas bardzo agresywnie, podobnie jak Zawisza na drugą połowę. Nasi pomocnicy to w większości nie są walczaki i łatwo oddają pole przy tak grającym rywalu. Nie trzeba wiele umiejętności piłkarskich, a wystarczy sporo woli walki żebyśmy się zupełnie zgubili. W naszych piłkarzach nie widziałem wiary po stracie prowadzenia. Dlatego jest o czym myśleć. A cieszyć się trzeba, bo już mamy na koncie więcej wyjazdowych zwycięstw niż w zeszłym sezonie.
Na plus: zmiany Smudy (wreszcie! )
Minus: Czekaj... dobrze, że wraca Głowacki.
Odpowiedz cytując
santiago_1986
Member

Od: 07.2009

Stary 12.09.2014, 19:34
Na pewno cieszy wygrana. Trzeba jednak zwrócić uwagę, że w drugim meczu z rzędu zamiast z zimną krwią dobić rywala, w nasze szeregi wkrada się jakaś dziwna nonszalancja. Zamiast przeprowadzić egzekucję pozwalamy rywalom na odbudowanie się i sami prosimy się o nieszczęście. Mam nadzieję, że w kolejnych spotkaniach nasi gracze przestaną tracić koncentrację - bo chyba to jest główna przyczyna.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 12.09.2014, 19:34
niektórym to się chyba kanały w TV po.......iły. To jest Panowie Ekstraklasa! Nie Liga Mistrzów.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.09.2014, 19:36
Niech zgadnę, ciężkie treningi w przerwie na reprezentacje czy autokar niewygodny ?
Człapali po boisku jak staruszki.

Ale zwycięzców się nie sądzi. Jest dobrze.
Są trzy punkty, jest lider, jest brak osłabień przed Legią.
I dobre wejścia dwóch rezerwowych.
Buchalik obronił nam te trzy punkty.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.09.2014, 19:37
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Nerwowy mecz , przez większość czasu graliśmy "piach" ale na szczęście odwróciliśmy losy tego meczu a Sarki przypomniał sobie jak się dośrodkowuje . Gdzie są teraz Ci którzy pisali ,że Sarki jest najgorszym skrzydłowym w erze Cupiała ? Oczywiście nie jest to jakiś wirtuoz , do pierwszego składu przy takim stylu gry wg mnie się nie nadaje ale jako rezerwowy przy niekorzystnym wyniku jest idealny i warto go mieć w zespole zwłaszcza że pod kopułą też ma w miarę poukładane w przeciwieństwie do Donalda . Przy okazji zapytam się gdzie są Ci którzy pisali po co nam Stępiński skoro mamy Zająca? Podsumowując bardzo dobry mecz zmienników a i zaskoczenie jest bo Smuda wykorzystał limit zmian dając jednocześnie zadebiutować Lechowi :O
Sarki zagrał 60 spotkań w Wiśle i zaliczyl 4 asysty co daje asysta co 15 mecz
Wolałbym jednak kogoś systematycznego, ktoś kto gwarantuje jakiś poziom w kazdym meczu
.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.09.2014, 19:39
Dalej tylko Uryga jest zagrożony? Burliga 2 kartki tak?

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.09.2014, 19:45
5 mecz gonimy wynik i piaty raz się udało. Brawo
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.09.2014, 19:48
Brawo Wisła! Kiedy ostatnio wygraliśmy 4 mecze z rzędu w lidze?
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.09.2014, 19:51
Ciekawa wypowiedź Smudy: "w przerwie było za wesoło". Dobrze że Franz twardo stąpa po ziemi.
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.09.2014, 20:05
T-omek napisał(a):Wyświetl post
Burliga - dramat, dramat, dramat - osłabił zespół, normalnie jakbyśmy grali w 10, ogrywany jak dziecko, pokazał dzisiaj absolutne nic !!!
Przesada

Brożek - dobre zawody, jednak brakuje mu już szybkości. Całe szczęście, że potrafi to nadrobić techniką i ustawieniem. Albo mi się wydaje albo Broziu ma lekką nadwagę. Bramka dość przypadkowa, jednak była wynikiem idealnego ruchu do piłki. Stary wyjadacz.
Bramka dość przypadkowa ? Tak chciał strzelić .

takiego se focha strzelam: Nie spodobało mi się że Stilić nie dał strzelić karnego Broziowi ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 12.09.2014 o godz. 20:09.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.09.2014, 20:18
Moja analiza na gry poszczególnych zawodników, jedziemy:

Chyba pomyliłeś Łukasza z młodszym kolegą - Michałem.

Czekaj - brak ogrania, bardzo nerwowo, sprokurował "setkę" dla przeciwnika, jednak miał dobre momenty w destrukcji, dobrze to rokuje na przyszłość ale musi więcej grać.
Na przyszłość? Dobre sobie.

Uryga - niewidoczny, daleko dzisiaj do meczu z Pogonią, za wolny dla czarnoskórych pomocników Zawiszy. Na szczęście bez konsekwencji.
Uryga grał dzisiaj mocno asekuracyjnie, mając na uwadze to, co czeka nas za tydzień.

Jankowski - bardzo słaby mecz, gdyby nie strzał w słupek, najgorszy na boisku. "Asysta" przy pierwszej bramce dla gospodarzy, brak jakiejkolwiek umiejętności w kreowaniu akcji ofensywnych. Bardzo słabe zawody - kolejne.
Naprawdę? Dziwi mnie to, jak wiele negatywnych opinii zbiera ten zawodnik. Dzisiaj widziałem kilku słabszych na boisku. Tak, w Wiśle.

Garguła - na plus pomoc w defensywie Burlidze, reszta na minus, obok meczu. Jedyne usprawiedliwienie - nie gra na swojej optymalnej pozycji.
Obok meczu? To on w ogóle grał?

Gdy Zawisza strzelił (strzeliła - jak mawia pan komentator) bramkę na 2:1, byłem przekonany, że wracamy na tarczy (oraz wracamy do zeszłorocznych wyczynów). To, co wydarzyło się później, i to, co uczynił Sarki, mocno mnie zaskoczyło. Może kilku zawodników, którzy nie mają szans na grę w swoich reprezentacjach, też poślemy na Haiti...

Najbardziej cieszy fakt, że mamy drużynę potrafiącą odwracać losy meczów.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 12.09.2014 o godz. 20:22.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.09.2014, 20:19
meczu nie widzialem, ale skroty juz sa.

Brożek piękne, w końcu udało mu sie strzelic tak jak chce i to na dodatek głową.

wynik szok dla mnie. jest podejrzanie za dobrze!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.09.2014, 20:27
Można było ten mecz w 30 minut wygrać pewnie i zasłużenie. Sami jesteśmy sobie winni, że wygraliśmy szczęśliwie i nie do końca zasłużenie, a już na pewno niezasłużenie jeśli chodzi o dwubramkową przewagę. Najważniejsze, że są trzy punkty i zajebisty weekend

Co do zawodników:

Buchalik - najlepszy mecz w Wiśle, czekam na potwierdzenie dyspozycji w następnych spotkaniach
Bury - solidny jak zwykle, z przodu trochę mniej aktywny niż w poprzednich meczach
Czekaj - słabo, trzymałem za niego kciuki, ale to nie ten rozmiar kapelusza
Dudka - nerwowy, ewidentnie brakowało mu Głowackiego, miał szczęście, że arbiter nie poczęstował go "żółtkiem"
Sadlok - dobry mecz z przodu, słabiej niż ostatnio w obronie
Uryga - bardziej ociężały niż dotychczas, mecz do zapomnienia
Garguła - obok Czekaja najsłabszy zawodnik na boisku, niestety dzisiejszy słabszy mecz nie jest pierwszym w tym sezonie
Jankowski - lepiej niż do tej pory, ale pechowo, a w dodatku zaliczył asystę przy golu Zawiszy
Stilić - nonszalancko, sam mógł władować dwie bramki w pierwszej połowie
Boguski - pracowity przez cały mecz, z tym że zaliczył dużo niepotrzebnych, łatwych strat
Brożek - przypadkowy gol, ciągle to nie jest Brożek z najlepszych lat
Stępiński - wejście smoka, niech naciska na Pablo, a będzie zabawa w przodzie
Sarki - GRACZ MECZU - dwie asysty w momencie, kiedy mecz wydawał się już rozstrzygnięty
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.09.2014, 20:30
Wynik wynikiem, ale trudno uwierzyć w to że z tak chujową grę(chyba najgorszy nasz mecz obok tego z Łęczną) wygraliśmy a dodatkowo strzeliśmy 4 gole
.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.09.2014, 20:40
A mogliśmy strzelić z 7.

W tych lepszych meczach również.

Oglądnij sobie ile sytuacji w meczu tworzy faworyzowana przez wszystkich Legia.

Nie ma porównania, na chwilę obecną gramy najlepszy futbol w Polsce. A za tydzień próba generalna.
Jak dalej będzie tak żarło to w Warszawie będzie zbiorowy lament.
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.09.2014, 20:41
Czasem ten przysłowiowy "Fart" przydaje się! Buchalik naprawdę świetne interwencje, do każdego z defensywy można mieć pretensje, ale o to chodziło, aby w przodzie zawsze było +1 albo co najmniej +2
Odpowiedz cytując
jhevi
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 12.09.2014, 20:48
Cytat:
Niech zgadnę, ciężkie treningi w przerwie na reprezentacje czy autokar niewygodny ?
Człapali po boisku jak staruszki.
Mnie też wydaje się, że Franz nie odpuszcza im ciężkich treningów gdy tylko nadarzy się okazja. Widać to było na początku sezonu, teraz była przerwa na kadrę i mecz z teoretycznie słabszym przeciwnikiem. Na następny mecz pewnie odpuści im znów, żeby złapali szybkość i świeżość
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 12.09.2014, 20:52
Najgorszy z przodu chyba jednak Stilic i może Guła. Semir spartolił z 3 akcje w 1 połowie koncertowo. Czekaj ostatni mecz w Wiśle chyba ;D.

ale ustawienie Boguski-Jankowski-Sarki-Stępiński-Stilic-Brożek to najofensywniejszy zestaw Wisły jaki pamiętam.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów