The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2014, 13:22
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Spoko, pewnie tego nie widziałeś jak Garguła czy Stlić głównie stali bez ruchu, nie mając sił do biegania ani do przodu jak i do gry w obronie. (poza krótkimi zrywami).

Po prostu jesteś jednym z przedstawicieli myśli szkoleniowej że piłkarz przed 30 nie ma prawa grać bo mógłby coś zawalić. Najlepiej to jakby miał 37 lat i ponad 400 meczy w ekstraklasie jak Surma.

Sztuczka niestety wyszła Ci słabo.

BTW
Jaka "sztuczka"? Był tylko Twój chwyt "swoim postem potwierdzasz..." - zabawny zresztą. Jaka "sztuczka", napisz. Bo ja jedyne co widzę to dyskusję (poza tą jedną twoją "sztuczką").
Kopiowanie stylu wypowiedzi i przerabianie go na swoją modłę w Twoim wykonaniu jest dość śmieszne, bo czuje się trochę jakbym rozmawiał z 8 letnim dzieckiem, które lubi się przekomarzać... i tak jak do małego dziecka argumenty nie trafiają "bo nie" tak do Ciebie nie trafiają "bo Lech ma kondycje". Widzisz ja uważam, że Lech powinien już w którymś meczu dostać parę minut na rozpoczęcie "przetarcia" z ekstraklasą, tylko akurat nie w tym konkretnym meczu.

Lepiej mądrze stać niż głupio biegać.

Bez odbioru.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 30.08.2014, 13:41
Ja tam uważam, że pierwsza połowa była genialna i wówczas powinno być już co najmniej 3:0. Oby było coraz lepiej, bo w porównaniu z pierwszymi meczami tego sezonu widać progres. Za niedługo będzie przerwa na reprezentację, więc można zorganizować 1-2 sparingi i dać szansę na grę młodym w razie kartek i kontuzji, które prędzej czy później nadejdą.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 30.08.2014, 14:01
Mecz do zapomnienia, ale jak powtarzałem Smuda z Boguskiego, Garguły, Jankowskiego wyciągnął co się da, ale nie da się ukryć że jednak potrzeba lepszych zawodników bo nie możemy stać w miejscu z kadrą, dać młodym trochę pograć bo w następnym sezonie połowa zawodników będzie grubo po trzydziestce.
Liczę że po Legii jednak Smuda otworzy się na ławkę
.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.08.2014, 14:05
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Kopiowanie stylu wypowiedzi i przerabianie go na swoją modłę w Twoim wykonaniu jest dość śmieszne, bo czuje się trochę jakbym rozmawiał z 8 letnim dzieckiem, które lubi się przekomarzać... i tak jak do małego dziecka argumenty nie trafiają "bo nie" tak do Ciebie nie trafiają "bo Lech ma kondycje". Widzisz ja uważam, że Lech powinien już w którymś meczu dostać parę minut na rozpoczęcie "przetarcia" z ekstraklasą, tylko akurat nie w tym konkretnym meczu.

Lepiej mądrze stać niż głupio biegać.

Bez odbioru.
? Właśnie w tym problem - ja mogę powiedzieć to samo - do Ciebie moje argumenty nie trafiają. Jak do 8-latka.

Czy Tobie się wydaje że posiadłeś "nieodpartą" moc argumentów a ja Tobie na złość nie chce ci przyznać racji? Zatem mylisz się. W Holandii czy Hiszpanii jakoś nie boją się stawiać na młodych. Za to u nas same "lęki". Bo krzywo kopnie, bo sfauluje pod polem karnym.

Ja się bardziej boję ledwo biegających pod naszym polem karnym Garguły czy Stilica bo albo nie ma sił i stoi (wcale nie mądrze) albo czasem głupio sfauluje. Jak w meczu z Piastem - gdzie po bezmyślnym faulu Garguły pod naszym polem karnym padła bramka dla Piasta. Albo zgubi piłkę jak Garguła w meczu z Ruchem a Dudka jak junior sfauluje piłkarza Ruchu w 11.

Bełchatów to nie Barcelona czy nawet Legia żeby się bać czy Lech sobie poradzi. Wg mnie zagrałby o niebo lepiej od Garguły w obronie z racji choćby tego że nie był zmęczony. Ponadto w odbiorze jest lepszy od Łukasza (o co nie trudno). Ja ma inne spojrzenie na ten mecz. Uważam że nawet przeciętny piłkarz a z pełnymi siłami da więcej niż zmęczony ofensywny. Pomijam fakt że Sadlok to ledwo chodził, tak był poobijany. Stąd Basta ogrywał go jak dziecko w końcówce meczu. Myślisz że Żemło zagrałby ostatnie 15 minut gorzej niż "kulawy" Sadlok? Wg mnie nie.

Bałem się że nasi oddychający rękawami piłkarze pękną w końcówce. Cudem dowieźli zwycięstwo. A stali nie dlatego że tacy mądrzy tylko dlatego że nie mieli sił. A to różnica.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.08.2014 o godz. 14:34.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.08.2014, 14:08
ABGwislakABG napisał:
.....Ten no-look-pass z piętki do wychodzącego sam na sam Brożka faktycznie niezauważalny.
Mogła być asysta sezonu. Brożek nie wykorzystał.

I dobrze że nie strzelił bo bramka byłaby z 2 metrowego spalonego ... i byłoby gadania ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.08.2014, 14:08
Można gdybać, czy był sens wczoraj wprowadzić np Lecha w 70 minucie czy nie.

Natomiast fakt jest jeden - Drużyna wraz ze Smudą wygrała mecz. Smuda każdą swoją decyzje obronił. Tyle.

Mamy jeszcze dla juniorów ponad 30 meczów w sezonie aby pokazać nam kibicom, trenerom i sobie swoją wartość. Nie wiem czy faktycznie wrzucanie ich wczoraj w takim momencie ak granie w '10' na szarżujący Bełchatów byłoby dobrym pociągnięciem. A nawet jeśli było, to i tak wygrała koncepcja Smudy.

Pamiętajmy, że Lech, Żemło, Zając nie mają w sumie nawet 10 spotkań w lidze. Stępiński nie jest zgrany z drużyną, a Sarki biega nie wiadomo gdzie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.08.2014 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 30.08.2014, 14:12
Nie łapię tego trendu na wczorajsze zmiany. Rozumiem nagonkę za 3-0 w Szczecinie, że od razu 2 zmiany np nie poszły, ale wczoraj? Wisła tylko doświadczeniem i mądrą współpracą graczy utrzymała zwycięstwo. Boguski na DP radzi sobie nie pierwszy raz bdb, a Garguła przypominam jak w 89 minucie bodajże poszedł takim pressingiem na Bełchatów, że ten wybić na aut musiał potem i to wszystko na sprincie.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.08.2014, 14:31
forthy napisał(a):Wyświetl post
Nie łapię tego trendu na wczorajsze zmiany.
Bo od Euro2012 modne jest by napier__lać na Smudę, że u niego bez zmian...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.08.2014, 14:51
Nie łapię tego trendu na wczorajsze zmiany. Rozumiem nagonkę za 3-0 w Szczecinie, że od razu 2 zmiany np nie poszły, ale wczoraj? Wisła tylko doświadczeniem i mądrą współpracą graczy utrzymała zwycięstwo. Boguski na DP radzi sobie nie pierwszy raz bdb, a Garguła przypominam jak w 89 minucie bodajże poszedł takim pressingiem na Bełchatów, że ten wybić na aut musiał potem i to wszystko na sprincie.
I dokładnie w tym rzecz, zmiany to pięta Achillesowa, trenera Smudy. Przy wyniku 3-0, nawet przy 2-0 krytyka Franza ma sens, ale wczoraj akurat zachował się ostrożnie, ale i racjonalnie.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.08.2014, 16:05
Ma ktoś może całą akcję bramkową? Na ekstraklasa.tv jest niestety ucięta, a wcześniej dość zgrabnie wyszliśmy spod pressingu.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 30.08.2014, 16:07
http://meczelive.tv/skroty/polska_ek...w-10-9931.html

Tu jest właśnie fajnie pokazane jak tercet Burliga, Uryga Garguła to ogarnia.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.08.2014, 18:28
nie rozumiem tych, co bronią Smudy i podają przykład Zająca który stracił piłkę pod polem karnym.. przeciwnika i z tego padła bramka, jego wina, że cały zespół i obrońcy byli źle ustawieni ? nie
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 30.08.2014, 18:41
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
nie rozumiem tych, co bronią Smudy i podają przykład Zająca który stracił piłkę pod polem karnym.. przeciwnika i z tego padła bramka, jego wina, że cały zespół i obrońcy byli źle ustawieni ? nie
Stracił w polu karnym, a wg. wielu był wtedy faulowany.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.08.2014, 18:45
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
W powtórkach w canal+ widać było , że został zachaczony w polu karnym co spowodowało jego upadek. Powinien być karny dla Wisły a nie było, poszła kontra i stało się. Jak w takim przypadku można mieć pretensje do sfaulowanego zawodnika, to można tylko zapytać tych co przywołują tą sytuację, czemu nie mieli pretensji do sędziego ?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 30.08.2014, 19:03
Nikt normalny nie ma pretensji do Zająca o tą sytuację nawet jeśli nie było faulu. On musi się jeszcze wiele uczyć i tyle. Był/nie był zahaczony mógł się pozbierać i zapierd... za piłką bo sędzia puścił grę. Tyle. Jest młody i wszystko przed nim ale droga też jeszcze daleka.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 30.08.2014, 19:13
Boguski wczoraj stracił piłkę z 10 razy w środkowej strefie i 2-3 razy chciał odegrać piętką w tym samym miejscu gdzie Zając stracił piłkę w meczu z Ruchem. Ustawia się go na skrzydle i drybluje (bo co ma robic?) to logiczne że straci pare razy pilkę, a że to nie jego pozycja to nie parę a zawsze
.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.08.2014, 19:17
http://meczelive.tv/skroty/polska_ek...w-10-9931.html

Tu jest właśnie fajnie pokazane jak tercet Burliga, Uryga Garguła to ogarnia.
Fantastycznie, o to mi chodzilo, dzieki
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.08.2014, 19:21
LIDERA MAMY i oby sie tak ta kolejka skonczyła.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.08.2014, 19:42
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Bo od Euro2012 modne jest by napier__lać na Smudę, że u niego bez zmian...
Dokładnie W Szczecinie można było poszaleć ale nie tu. Ostoja wszedłby na 100%, Dudka, jesli siedziałby na ławce. Na młodych będzie czas. Jesli macie wątpliwości to podaje przykład Chrapka czy Urygi. Przykład Stolarskiego pokazuje, ze nawet dostając sporo szans niektórzy wolą opuścić Wisłe.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 30.08.2014, 19:45
Chrapka Smuda nie wypromowal to raz. Uryge wypromowala kontuzja Stjepanovica to dwa. Co to ma wspolnego ze Smuda? NIC. To trzy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.08.2014, 19:58
to kto wypromował Chrapka bo sie zgubiłem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.08.2014, 20:02
Kulawik - który postawił na niego i dał mu grać. Smuda dostał już niemal gotowy produkt i z braku starych doświadczonych których uwielbia musiał dać grać Chrapkowi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.08.2014, 21:17
Sam o tym pisałem (jak przywołujesz tamten okres to zapewne pamietasz) że jak Michał poprawi kondycje i szybkość to zrobi sporą karierę. Bo technikę ma. Ale to Kulawik dał Chrapkowi błysnąć w kilku meczach i tym samym wprowadził go do 11. I gdyby nie to że licho z doświadczonymi piłkarzami to Smuda by na niego nawet nie spojrzał w zeszłym sezonie. No już musiał, nie było wyjścia.

Bo problemem Smudy nie jest to że nie potrafi szkolić młodych, ale to że po prostu nie che. On chce miec gotowych do gry piłkarzy. Z Chrapkiemm było tak jak teraz z Urygą. Nagle Stjepanović łapie kontuzję i Smuda już stawia i motywuje Alana. Nagle Alan pokazuje że umie grać. Tutaj jest problem Smudy. Bierze młodych jak już żywcem musi. Tak samo miał z Lewandowskim - jak mu kupili Roberta.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.08.2014, 21:39
Bo Kulawik był i jest słabym trenerem. A Smuda jest w polskich realiach bardzo dobrym trenerem który nienawidzi szkolić młodych

No jeszcze nie lubi robić zmian. Nie ma co porównywać tych trenerów. Inny świat.
(tak jak gdzieś napisałem, "życzę" kontuzji Gargule i innym piłkarzom z 11, to nagle się okaże że mamy przy Smudzie zdolną młodzież. Oczywiście życzę tylko w " " jako metafora)
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.08.2014, 23:08
No, okazję, żeby się wykazać będzie miał jakiś rezerwowy już w najbliższym meczu.

Ciekaw jestem kogo Smuda wystawi przeciwko Zawiszy na stoperze
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.08.2014, 23:09
Bo Kulawik był i jest słabym trenerem. A Smuda jest w polskich realiach bardzo dobrym trenerem który nienawidzi szkolić młodych
To nie do końca prawda. Smuda chce mieć po prostu piłkarzy gotowych do gry na najwyższym poziomie. Od razu. Tymczasem główną zaletą naszych młodych zawodników jest to, że są "młodzi". Nie jest powiedziane, iż rozwiną się i zrobią "karierę" w ekstraklasie, nawet jeśli dostaną szansę, a wygranie CLJ nie jest żadną weryfikacją umiejętności czy przepustką do gry w drużynie z dużymi aspiracjami. Sam Smuda zasługuje zaś na więcej zaufania. Niedawno spadały na niego gromy, że krzywdzi Małeckiego, Stolarskiego czy Klarića. Po kilku miesiącach wygląda na to, iż to on miał rację, a nie forumowi spece.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 31.08.2014, 00:05
Kulawik - który postawił na niego i dał mu grać. Smuda dostał już niemal gotowy produkt i z braku starych doświadczonych których uwielbia musiał dać grać Chrapkowi.

Taa już widzę w wywiadach za kilka lat. Michał komu najwięcej zawdzieczasz? Trenerowi Kulawikowi..

Bez przesady. Mamy 15 na 21 punktów możliwych i ciągle Smuda jest beee. Dajcie spokój w tamtym sezonie puszczalismy Nalepe czy Szewczyka i kazdy widział jak to wygladalo. Smuda ma ich na treningu. Gdyby Zajac byl lepszy od Boguskiego, to myslicie, ze nie puscilby go?

Come on.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 31.08.2014, 09:03
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Taa już widzę w wywiadach za kilka lat. Michał komu najwięcej zawdzieczasz? Trenerowi Kulawikowi..

Bez przesady. Mamy 15 na 21 punktów możliwych i ciągle Smuda jest beee. Dajcie spokój w tamtym sezonie puszczalismy Nalepe czy Szewczyka i kazdy widział jak to wygladalo. Smuda ma ich na treningu. Gdyby Zajac byl lepszy od Boguskiego, to myslicie, ze nie puscilby go?

Come on.
IMO Zająć może być lepszy technicznie od Boguskiego, ale Smuda juz to powiedział - brakuje mu troche masy, a to jest ważne bo czasem trzeba komuś z bara jebnąć, żeby odebrać piłke czy sie przy niej utrzymać.

Wiem wiem, Boguski też nie jest jakoś specjalnie dobrze zbudowany
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.08.2014, 09:40
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
IMO Zająć może być lepszy technicznie od Boguskiego, ale Smuda juz to powiedział - brakuje mu troche masy, a to jest ważne bo czasem trzeba komuś z bara jebnąć, żeby odebrać piłke czy sie przy niej utrzymać.

Wiem wiem, Boguski też nie jest jakoś specjalnie dobrze zbudowany
Ale przy różnicy 3 cm wzrostu i tak waży o 10 kg więcej od Zająca .
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 31.08.2014, 09:51
Tak najeżdżacie na Smudę tylko powiedzcie kto w tej chwili będzie lepszy od niego? Uważam, że popełnia błędy ale nie uważam, że należy go zwalniać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów