The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2014, 23:46
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ze zmianami to szkoda się nawet w....iać, bo zejściu Alana, aż się prosiło o zmianę Garguła - Przemek Lech i uspokojenie sytuacji w środku pola.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.08.2014, 23:58
Jak dla mnie druga kartka dla Urygi z dupy...

a Sadlok w tym momencie najlepszy polski lewy obronca

reszta juz zostala poruszona wczesniej
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.08.2014, 00:02
Co Cię tak gościu dziwi?

Jedyny defensywny pomocnik jakiego mamy. A Łukasz G. oddychał w tamtym momencie rękawami. Tak to mieliśmy obronę Częstochowy do końca i dzięki Bogu, że się udało dowieźć 1-0. Długo bez zmian nie pociągniemy, grając tylko w 11. Alan (Claude Makelele z niego nie jest jak na razie, umówmy się) za niedlugo zlapie 4tą kartkę i tak czy siak Lecha trzeba będzie wstawić. A lepiej, żeby przed debiutem kopnął choć raz piłkę w Ekstraklasie.

Także oszczędź sobie tych pokemońskich minek blaźnie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.08.2014, 00:08
Jak dla mnie w tym meczu Sadlok nr 1 zdecydowanie, pozniej Glowa i długo, długo, długo nic. Z drugiej strony gdyby Stilic gral takie mecze jak dwa ostatnie w każdej kolejce to już by dawno był w Bundeslidze.
Faktycznie, oprócz Sadloka i Głowackiego nikt nie grał. Dobrze że Sadlok zdobył bramkę, a Głowacki obronił rzut karny w doliczonym czasie gry.

O Jankowskim i Buchaliku zdania nie zmienię, szczególnie ten drugi za nic w świecie nie może mnie przekonać, że powinien bronić w Wiśle, cały czas elektryczny, podpięty do prądu.
Faktycznie Buchalik wykazał się nieodpowiedzialnością prokurując rzut karny i osłabiając swój zespół w końcówce spotkania. Jankowski w sumie po Buchaliku najsłabszy... ani raz nie wygrał nawet pojedynku w powietrzu!

Najbardziej bezproduktywny jest jednak bez dwóch zdań Łukasz G., już chyba wolę czornego, żeby wiatr robił chociaż, bo Łukasza przez 90 min nie ma. Gość już ma 33 lata i ja się nie dziwię, że trudno mu wykrzesać z siebie trochę więcej.
Jedyny plus występu Łukasza w dzisiejszym meczu było to, że został zmieniony już w 13 minucie spotkania! Smuda miał nosa ściągając go z boiska.

Ze zmianami to szkoda się nawet w....iać, bo zejściu Alana, aż się prosiło o zmianę Garguła - Przemek Lech i uspokojenie sytuacji w środku pola.
Ja bym Jarka Krzoskę wprowadził, a wobec nieporadności w ataku Pawła Brożka zaryzykował bym Kazka Kmiecika!

Wygrana cieszy mankamentów jest jednak dużo, jednak trzeba docenić to, że jak na marny skład personalny ta dryżyna gra lepiej niż się możnaby było się tego spodziewać.

Ja od siebie dodam tylko, że miło się oglądało mecz do momentu zejścia z boiska Urygi, szkoda że ten wirtuoz środka pola wykazał się "czekajostwem" i dostał czerwień... Mam nadzieję, że w Bydgoszczy Michał zagra przyzwoicie. Szkoda, że nie wpadło więcej goli dla Wisły w pierwszej połowie, ale nie można odmówić chłopakom braku dążenia do zdobycia kolejnych goli, czego nieraz brakowało w poprzednim sezonie. Brakło jednak trochę szczęścia. Cieszy fakt, że Wisła w kolejnym meczu z łatwością dochodzi do klarownych sytuacji podbramkowych. Dziś podobnie jak na początku sezonu zabrakło tej kropki nad i. Dobrze, że udało się utrzymać wynik do końca bo Wisła po stracie Urygi zbyt się cofnęła. Cała drużyna fajnie pracowała w defensywie, dzięki czemu kolejny mecz na 0 z tyłu.

ps. nie sztuką jest nazwać kogoś błaznem - zwłaszcza na forum
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 30.08.2014 o godz. 00:14.
Odpowiedz cytując
Byku
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.08.2014, 00:14
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
... Cała drużyna fajnie pracowała w defensywie, dzięki czemu kolejny mecz na 0 z tyłu.
Karpika strzeliłem przy jednej akcji jak Boguś jak rasowy stoper piłę wyczyścił
Wściekły byk!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.08.2014, 00:18
Byku napisał(a):Wyświetl post
Karpika strzeliłem przy jednej akcji jak Boguś jak rasowy stoper piłę wyczyścił
Dokładnie, dobrze że tam był Boguski bo piłka przeszła Dudkę. Nawet Brożek asekurował Burligę... który o dziwo chyba nie miał dziś niecelnego podania, a 90% podań kierowane było w stronę bramki rywala.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 30.08.2014, 00:51
kiedy zobaczyłem Głowackiego wybijającego "piątke" to sie uśmiechnąłem i pomyślałem "no to karteczka" troche to zabawne było
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 30.08.2014, 01:41
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
kiedy zobaczyłem Głowackiego wybijającego "piątke" to sie uśmiechnąłem i pomyślałem "no to karteczka" troche to zabawne było
No tak, to samo miałem, jak widziałem, jak podchodzi do Buchalika, zakrywa usta niczym sędziowie przy ustalaniu, czy np. był karny czy nie, i mu coś mówi, a potem poprawia piłkę - pod koniec meczu, żeby potem żółtej nie dostać przy ratowaniu się przed kontrą i w konsekwencji czerwoną. Jak to ktoś wcześniej napisał - po dżentelmeńsku i z klasą się wyczyścił na najważniejsze mecze jesieni
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.08.2014, 02:13
HAha tak Głowa pokazuje jak sie robi ,zeby bylo ok,i w papierach sie zgadzało haha

Gratulacje dla grajkow za mecz i jezdzenie na dupach,tak ma to wygladac

a dla kiboli za to ze w koncu moglem usiasc na R22 ,w domu .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.08.2014, 07:40
Moje luźne uwagi po meczu
Boguski - z jednej strony zagrał świetny mecz ale miał kilka zagrań które mnie bardzo rozdrażniły. W kilku sytuacja próbuje "piętek" i innych i traci piłkę zamiast normalnie podać. Boguś - zostaw to - pracuj jak pracujesz a nie baw się w brazilianę na siłę
Jankowski - świetny mecz. Wygrywał większość pojedynków główkowych. Dobrze rozgrywał, widział kolegów. Dobry transfer.
Sadlok- pierwsza połowa świetna, zwłaszcza jak atakował. Ale w obronie parę razy Basta go nieźle zakręcił.
Uryga - tym meczem pokazał jak ważny jest dla zespołu. Jak go zabrakło była rozpaczliwa obrona. Mam pretensję za 1 żółtą kartkę na Prokicu. Druga paradoksalnie wynikała z naprawiania błędu Garguły i Burligi. Był to faul taktyczny. Jakby nie było faulu Bełchatów wyszedłby 3 na 2.
Stilić - w II połowie "znikł". Czy nie lepiej żeby zagrał za niego lub Gargułę Lech skoro uskutecznialiśmy w tym czasie obronę częstochowy czyli nominalny DP?
Smuda - wiem dla czego przegraliśmy z kretesem na Euro - Smuda nie potrafi pomóc zespołowi w czasie meczu zmianami. Owszem potrafi dobrze ułożyć i zgrać pierwszą 11. Potem się kończy jego rola. W zasadzie mogłoby go nie być na ławce trenerskiej z takim podejściem.
Kibice - ("niestety" na wakacjach na Kaszubach) - zazdrościłem wszystkim obecnym. Ten doping robi różnice na meczu

BTW
Uwielbiam takie "wtyki" dobrze że Smuda nie zrobił zmian bo Zając... kto w takiej sytuacji wpuszczałby Zająca? Po co jest Żemło czy Lech? Pomijam fakt że urósł jakiś dziwny mit na forum że Zając jest najzdolniejszy i najlepszy wśród naszej młodziezy. Naprawdę? Nawet w grze obronnej? Zając to mikrus, który potrzebuje trochę czasu żeby okrzepnąć. Mamy naprawdę innych młodych chłopaków. Ale pewnie jest to pochodna że większość widziała tylko Zająca - bo Smuda tylko jemu dał szansę.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.08.2014 o godz. 08:29.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.08.2014, 08:02
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Moje luźne uwagi po meczu
Boguski - z jednej strony zagrał świetny mecz ale miał kilka zagrań które mnie bardzo rozdrażniły. W kilku sytuacja próbuje "piętek" i innych i traci piłkę zamiast normalnie podać. Boguś - zostaw to - pracuj jak pracujesz a nie baw się w brazilianę na siłę
Boguś czuje się coraz pewniej i zaczyna próbować ryzykownych zagrań ... trzeba przyznać że pomysły ma dobre ale ...
trzeba jeszcze mieć technikę by je zrealizować .... Chyba jej nie ma.

Co do zmian: zgadzam się że Smuda przegina z tym brakiem zmian; mnie najbardziej zdenerwowało że nie zmienił Sadloka który wcześniej 2 lata leczył kontuzje a tu utykając musiał walczyć ponad 15 minut ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.08.2014, 08:20
Jesli chodzi oz miany to wszyscy się z tym zgadzamy ze Smuda nie potrafi tego robic, nie czuje tego. Nie można się również zgodzić z twierdzeniem iż Zając, Kuczak, Żemło czy Lech są za młodzi bo mają 18-19 lat wiec mogą siedziec na ławce i się marnować. Przykłady Lechii, lecha a ostatnio legi pokazuje w której zagrał 16-latek i był wyróżniającą się postacią pokazuje ze można stawiać na młodych bardzo odważnie ale trzeba to robić.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.08.2014, 08:35
Wszystko fajnie, ale nie ma czegoś takiego, jak odpowiedni wiek na grę w Ekstraklasie. Albo inaczej - u każdego zawodnika jest on inny. Lech, Legia czy inna drużyna może mieć zdolnego i gotowego na grę w pierwszej drużynie 16-latka, a w innej druzynie 19-latek nie może się przebić do składu. Wszystko zależy od indywidualnego talentu, charakteru, umiejętności itd.

Smuda raczej nie ufa młodym, nie ma cierpliwości do nich. Choćby przykład Urygi, z którego w ogóle nie korzystał dopóki nie pojawiła sie konieczność (kontuzja Ostoji). Pierwsze mecze Alana były dalekie do ideału, ale w końcu zaczął grać na dość dobrym poziomie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.08.2014, 08:36
Najpierw to trzeba mieć piłkarzy na ławce a nie juniorów.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.08.2014, 08:43
raindog napisał(a):Wyświetl post
Początek meczu - przecieram oczy ze zdumienia, czy to mecz Wisły, czy jakaś Bundesliga...
Ochłoń trochę.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.08.2014, 09:25
boguś to jest dobry puźny talent. Haha.
Sadlok to chyba nawet kiwal glowa ze musi biegac utykajac. Przez brbk zmian niedlugo zaczna sie kontuzje. A jedne zmiane w 11 moze przeprowadzic.
W nastepnym meczu nie gra glowa i uryga. Zobaczymy.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.08.2014, 09:35
jendrus napisał(a):Wyświetl post
boguś to jest dobry puźny talent. Haha.
Sadlok to chyba nawet kiwal glowa ze musi biegac utykajac. Przez brbk zmian niedlugo zaczna sie kontuzje. A jedne zmiane w 11 moze przeprowadzic.
W nastepnym meczu nie gra glowa i uryga. Zobaczymy.
Uryga może zagrać, bo to dwie żółte a nie bezpośrednia czerwona kartka.
Nazwiska (i ksywy) w języku polskim piszemy z wielkiej litery.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 30.08.2014, 09:39
Dobrze, że teraz jest ta przerwa to chłopaki trochę odpoczną.
Jest planowany jakiś sparing na na te 2 tyg?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.08.2014, 09:46
Cytat:
Stilić - w II połowie "znikł". Czy nie lepiej żeby zagrał za niego lub Gargułę Lech skoro uskutecznialiśmy w tym czasie obronę częstochowy czyli nominalny DP?
Ośmielam się nie zgodzić. Ten no-look-pass z piętki do wychodzącego sam na sam Brożka faktycznie niezauważalny.

Mogła być asysta sezonu. Brożek nie wykorzystał. Nie żebym miał pretensje, ale mało w ekstraklasie mamy takich "kwiatków", więc dostrzegajmy i pielęgnujmy
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.08.2014, 09:51
Oby przez brak zmian nie poodnawialy sie kilku graczom stare kontuzje lub nie daj boże pokazały sie nowe. Smuda musi zrozumieć że każdy organizm kiedys musi odpocząć i eksploatowanie zawodnika co kuleje jest niedopuszczalne
A później Smuda będzie narzekał że ma plage kontuzji i nie ma kim grać
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.08.2014, 10:06
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Wychodzi fachura i doswiadczenie chyba kazdy tak samo sobie pomyslal. Ludzie to sa jednak prze typy 19 15 a po bilety stoi ze 100 osob a zeby bylo malo to drugie tyle stalo na gorze po karte kibica Z tego co widzialem to skwk dalo nawet zdjecie tego a gosc na weszlo napisal o tym. 21 15 jeszcze kolejki byly
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.08.2014, 10:11
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Ośmielam się nie zgodzić. Ten no-look-pass z piętki do wychodzącego sam na sam Brożka faktycznie niezauważalny.

Mogła być asysta sezonu. Brożek nie wykorzystał. Nie żebym miał pretensje, ale mało w ekstraklasie mamy takich "kwiatków", więc dostrzegajmy i pielęgnujmy
liniowy nie wskazał, ale główny gwizdnął spalonego
Odpowiedz cytując
Sardyn
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2005

Stary 30.08.2014, 10:15
liniowy wskazał ale dopiero jak Malarz chciał wybic z "piątaka" piłkę
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 30.08.2014, 11:23
Co Cię tak gościu dziwi?

Jedyny defensywny pomocnik jakiego mamy. A Łukasz G. oddychał w tamtym momencie rękawami. Tak to mieliśmy obronę Częstochowy do końca i dzięki Bogu, że się udało dowieźć 1-0. Długo bez zmian nie pociągniemy, grając tylko w 11. Alan (Claude Makelele z niego nie jest jak na razie, umówmy się) za niedlugo zlapie 4tą kartkę i tak czy siak Lecha trzeba będzie wstawić. A lepiej, żeby przed debiutem kopnął choć raz piłkę w Ekstraklasie.

Także oszczędź sobie tych pokemońskich minek blaźnie.
Panie piszesz, że przy wprowadzeniu Przemka Lecha nie byłoby obrony Częstochowy do końca?! Sorry, ale kim jest ten Lech, że opanowałby środek pola? Drugim Radosławem Sobolewskim? Uważasz, że wprowadzisz na DP juniora, który ma 0 meczów w ekstraklasie, nie ma kompletnie zgrania meczowego z kolegami, nie jest związku z tym również zgrany taktycznie, w dodatku wprowadzisz go do zespołu grającego w 10!! Naprawdę dobrze, że to Smuda siedzi na ławce a nie Ty. Przypomnij sobie jak grał w pierwszych meczach Uryga na tej pozycji i to przy pełnym 11 osobowym składzie, i pomyśl jakby wyglądał związku z tym Lech bo tylko biegać na boisku nie wystarczy. Zaryzykujesz wynik meczu tylko po to, żeby Lech sobie 2 razy kopnął piłkę, naprawdę świetny pomysł.

P.S. błazna możesz szukać u siebie w rodzinie.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 30.08.2014 o godz. 11:31.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.08.2014, 11:53
Rozumiem że Sobolewski w wieku 19 lat był już gwiazdą? Lech ma kondycję, gra jako DP - w obronie dałby więcej niż Garguła czy Stilić. Z przodu za pewnie nie, ale z tyłu tak. Zwłaszcza w ostatnich 20 minutach gdzie Garguła i Stilić oddychali rękawami. Skoro Uryga tylko z powodu kontuzji Stjepanovica okazał się solidnym DP, to czemu taki nie miałby być Lech? Zobacz jak on gra a potem baw się w szyderstwa...
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.08.2014 o godz. 11:55.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 30.08.2014, 12:03
Rozumiem że Sobolewski w wieku 19 lat był już gwiazdą? Lech ma kondycję, gra jako DP - w obronie dałby więcej niż Garguła czy Stilić. Z przodu za pewnie nie, ale z tyłu tak. Zwłaszcza w ostatnich 20 minutach gdzie Garguła i Stilić oddychali rękawami. Skoro Uryga tylko z powodu kontuzji Stjepanovica okazał się solidnym DP, to czemu taki nie miałby być Lech? Zobacz jak on gra a potem baw się w szyderstwa...
Tym postem potwierdzasz tylko to co napisałem.

Lech - jedynie by biegał, w związku z tym ryzykowne jest stwierdzenie, że dałby więcej niż np. Garguła bo brakuje mu takich elementów jak wiedza taktyczna, zgranie z zespołem, doświadczenie które wychodzi przy bardzo trudnych momentach - przypominam gramy w 10!

Uryga okazał się solidnym DP - kiedy się okazał? W pierwszym meczu czy drugim? Zapomniałeś jak wszystkich wqrwiał swoją słabą grą? Dopiero ostatnie mecze wyszły mu dobrze i nie jest powiedziane, że już jest solidnym DP z tego powodu.

Nie rozumiem co ma 19 letni Sobolewski do tego?

Ogólnie wpuszczenie juniora na tą pozycje w tym konkretnym meczu uważam za kretynizm.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.08.2014, 12:08
Ty uważasz że wpuszczenie Lecha zamiast nie mającego sił Garguły byłoby złe, ja uważam że byłoby lepsze - swoim postem potwierdzasz tylko to co napisałem...
Ogólnie zostawienie Garguły który w ogóle bardzo słabo broni a zwłaszcza jak jest bez sił, uważam za totalny kretynizm. Większy niż "rzekomo kretyńskie" wpuszczenie Lecha. Trzymanie przy graniu w 10 dwóch ultra ofensywnych piłkarzy jak Stilić czy Garguła to kretynizm (posługując się twoim językiem).

(Co to za chwyt w dyskusji takie stwierdzenie "swoim postem potwierdzasz..." to taka nowa sofistyka czy jak. Oczywiście nie gniewasz się że ja tą sztuczkę zaadaptowałem. Lubię takie nowinki erystyczne )
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.08.2014 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 30.08.2014, 12:22
Ty uważasz że wpuszczenie Lecha zamiast nie mającego sił Garguły byłoby złe, ja uważam że byłoby lepsze - swoim postem potwierdzasz tylko to co napisałem...
Ogólnie zostawienie Garguły który w ogóle bardzo słabo broni a zwłaszcza jak jest bez sił, uważam za totalny kretynizm. Większy niż "rzekomo kretyńskie" wpuszczenie Lecha. Trzymanie przy graniu w 10 dwóch ultra ofensywnych piłkarzy jak Stilić czy Garguła to kretynizm (posługując się twoim językiem).

(Co to za chwyt w dyskusji takie stwierdzenie "swoim postem potwierdzasz..." to taka nowa sofistyka czy jak. Oczywiście nie gniewasz się że ja tą sztuczkę zaadaptowałem. Lubię takie nowinki erystyczne )
Spoko, pewnie tego jak ultra ofensywny Garguła asekurował poobijanego Sadloka nie widziałeś czy ultra ofensywnego Brożka pod swoim polem karnym.

Po prostu jesteś jednym z przedstawicieli myśli szkoleniowej: nie ważne kiedy, nie ważne jak byle młody by grał.

Sztuczka niestety wyszła Ci słabo.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.08.2014, 12:40
Spoko, pewnie tego nie widziałeś jak Garguła czy Stlić głównie stali bez ruchu, nie mając sił do biegania ani do przodu jak i do gry w obronie. (poza krótkimi zrywami).

Po prostu jesteś jednym z przedstawicieli myśli szkoleniowej że piłkarz przed 30 nie ma prawa grać bo mógłby coś zawalić. Najlepiej to jakby miał 37 lat i ponad 400 meczy w ekstraklasie jak Surma.

Sztuczka niestety wyszła Ci słabo.

BTW
Jaka "sztuczka"? Był tylko Twój chwyt "swoim postem potwierdzasz..." - zabawny zresztą. Jaka "sztuczka", napisz. Bo ja jedyne co widzę to dyskusję (poza tą jedną twoją "sztuczką").
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.08.2014 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
piotrex007
Member

Od: 07.2011

Stary 30.08.2014, 13:07
Ja tu się zgadzam z tym, że wpuszczanie młodzika wczoraj byłoby głupotą. Młody jest niezgrany i nieobliczalny. Mogłoby to zadziałać w dwie strony - albo mogłoby znacznie pomóc albo mógłby jakiegoś babola zagrać i poszłaby kontra - tego nie wiemy, ale nie było sensu aż tak ryzykować. Wiele osób narzeka, że młodzi nie grają - zaczną się kartki, kontuzje, to i młodzi dostaną szanse, a lepiej, jak zaczną mecz od początku, niż jakby mieli wchodzić i pilnować wyniku, gdy gramy w osłabieniu. Za Maaskanta było podobnie "Zostaw rodaków, postaw na młodych Polaków" - tak się domagali wszyscy Czekaja i Bruda w składzie i co? Daniel gra teraz w Okocimskim, a niektórzy już się zaczynają modlić, byle postawił Smuda na Żemłę z Zawiszą, bo Czekaj będzie elektryczny nawet w meczu z drużyną, która ma 6 porażek z rzędu i nie gra zupełnie nic.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów